Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi-projektorral

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: lacy »

Rövid válaszok Lacy- nak is!

1. akkor meg az eredeti írásod volt zöldség

2. az, hogy a 3 cégnél levő 3 ember (szak-nak nem nevezném a konkrét személyek ismerete hiányában) hogy nevez valamit akár tévesen is, az nem érdekel. Nem egy konkrét műszaki megfogalmazás hogy moziszürke. De ez kb olyan mint a másik nünükém a tűéles

3. lemaradtál, már feljebb léptem amúgy van bármi fogalmad milyen projektorom van? De megnyugtatlak drágább mint a tiéd, így én is a hülye kategóriába tartozom nálad, mert olcsóbbért is ki lehet hozni a jobbat

4. Nem támadtam, sőt aki ismer az tudja a legjobban én szoktam a 100e-s kábelek tulajait ostorozni, mivel amíg a digit jel átmegy, addig érdemi különbségnek nem szabad lennie. Ez nem analóg jel, így vagy van vagy nincs. Szebb színek? röhög a vakbelem.. Az én 15 méteres hdmi kábelem is egy noname (szutyok ) viszont aktív toldóval azaz jelerősítővel használom, amúgy az egyszer nálam vendégeskedett ennél jóval rövidebb és nagyon soxor drágább Audioquest kábel sem tudott szebb képet csinálni hdmi-n.  Ja és mért irreális a 10-15 méter? mivel nekem pont 15 méteres kellett, hogy a relatív nagy nappalimban a Dune össze tudjon kötődni a projektorral.

5. tudom hányféle így azt is hogy nincs 5 féle csak összefoglalásképpen
lcd
dlp
és az SXRD ami kb egyenlő a JVC féle D-ila technikával
ez így 3 de ha az utolsót ketté veszem akkor is csak 4.
az írásvetítőre tett laptop most nem számít

6.  ugyan nálad már nincs ilyen pont de a többihez
öreg róka? nem baj.
megingatni? akar a fene megingatni.

Hála saját magamnak, lehagytam mindenkit a szorgalmamnak köszönhetően és a mázlimnak, mert én sem tudhattam és senki sem, hogy a felszerelésem komponensei ennyire jól illeszkednek egymáshoz.

ezt meg én most nem minősíteném, főleg annak fényében hogy épp balagee-val állsz le vitázni, aki ebben a kérdésben vitathatatlanul az ország egyik ha nem az első szakembere
mint ahogy írta is, az általad lesajnált mozit ő állította be (és teszi ezt már sok év óta az összes ilyen són) szerintem a kisebb részében is több szakmai tudás van mint neked bárhol. Bocs.
az, hogy te magánszorgalomból mit merre tekertél és az mennyire áll közel a valósághoz, egy hiteles mérés tudná csak kimutatni, de ha lenne a pucukádban vér és mersz, akkor most izibe megméretnéd akár balagee-val is akár más - közismert és elismert szakival- és ha ők is jónak találják a beállításaid, akkor meghajlok a nagyságod előtt, de addig engedd meg hogy ezt szimplán egy nagyképű dicsekvésnek fogjam fel

UI: és ha te azt hiszed, hogy a boltokban az eladók szakemberek hát jobb ha felkészülsz javarészt egy átlagos fórumos is többet tud dolgokról mint azok  ott a boltokban, persze tisztelet a kivételeknek, és ahogy az elején is írtam konkrét nevek nélkül nem lehet tudni mert azért szerencsére van pár lelkes szakember is a boltokban.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Fish »

Kedves Den, iszom szavaidat , de azért kiváncsi lennék az álltalad favorizált Epson 8100 hogyan állna helyt egy ekkora teremben , kb 4,5-5m széles képet vetítve..  sztem egyszer ha lesz majd rá lehetőséged jobban nézz meg egy lumis képét ,ajánlom erősen és ha lehed vedd fel a szemüvegedet is mert nagy valószínűséggel elkélne.. olyat kijelenteni ,hogy nálad minden tőkéletes ,az meg a hab a tortán.. Amúgy jókat szórakozunk ám azon amiket írkálsz ,úgyhogy hajrá és told a nagytutit!  Sok sikert hozzá!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: balagee »

Balagee:

kizárólag a nagyteremről írok:

kétszer végignéztem a 4x5 percet, ugyanazzal a projektorral vetítettek.

Nem tudom hány millióba kerül az a Sim2, de le nem cserélném az enyémet semmire, mivel nincs min javítanom!

A bálteremben látható projektort (Sim2 3D-S Lumis ) én kalibráltam be. Spektrofotométerrel REC709-re volt beállítva. Amennyire egy kereskedelmi fogralomban megvásárolható vetítőt pontosan be lehet állítani, ez be volt állítva. (Rec 709 gamut, 2.2 gamma, D65 fehér pont) 2 spektrofotométerünk van a biztonság kedvéért, az egyik kb 1.5k eur a másik 10K eur volt. Mindkettő frissen hitelesítve. Csak hogy biztos lehess abban nem a félredriftelt műszereink tévedtek

A demó filmek között voltak valóban fakók. Pl a terminator salvation, ami a hangja miatt lett kiválasztva, a képe valóban lapos és fakó. Ezt leszámítva a Lumis egyáltalán nem volt fakó. Sőt egyik másik film még túl színes is volt (pl HULK), de erről a film készítőik tehetnek, ilyen lett a film A kontraszt pedig a szoba lehetőségeihez képes szerintem jóra sikerült. A világos falak nagy részét sikerült eltakarni, így az egyidejű kontraszt nem esett vissza olyan sokat. 

Az Epsonról. Gyári állapotban általáben ezeknek  agyonszaturált képe van. Lehet sokaknak ez tetszik, de nem jelenti azt hogy ennek így is kell kinéznie. Egy rec709 gamutra kalibrált projektor ehhez képest fakónak tűnhet, de sajnos annak így kell kinézni. Ez van a BD lemezen.

A Lumis képbeli tulajdonságait fölösleges a TW8100al összevetni. Nem egy kategória a kettő. Nem rosszak a nagy Epson projektorok (8100, 9100), de közelében nincsenek egy felső kategóriás 3 chip DLP-nek. Természetesen ár/teljesítményben vitathatatlan az Epson előnye, hiszen a töredékébe kerül, és egész nézhető a képe. Na de hogy jobb, azt igen erős túlzás lenne állítani
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Den »

Balagee:

kizárólag a nagyteremről írok:

kétszer végignéztem a 4x5 percet, ugyanazzal a projektorral vetítettek.

Nem tudom hány millióba kerül az a Sim2, de le nem cserélném az enyémet semmire, mivel nincs min javítanom!
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Rövid válaszok Lacy- nak is!

1- A zoom teljes kihasználtságával együtt!

2- Az előző High- Power és a mostani Hogh- Contrast vásznam is a szakmában moziszürkének nevezett színű! Arról én nem tehetek, hogy nem találkoztál ezzel az elnevezéssel még! Minimum 3 cégnél lévő házimozi vásznakkal foglalkozó szakember így nevezte!

3- Egyáltalán nem optimális. Kivetíteni én is kivetítettem 290 cm láthatót 700 Alumennel................ Majd ha feljebb lépsz, akkor fogod látni mi az optimális.

4- 3 méteres HDMI- HDMI kábelt használok. Mivel támadsz, ezért Neked Lacy nem árulom el, hol adnak 1800 ft- ért felső kategóriás kábelt. Én sem hittem el, hogy ennyire tökéletes lehet egy 3 méteres kábel, de az, mert volt mivel összehasonlítanom.
Semmi probléma, akkor Te vedd meg a minél drágább kábelt, én meg tudom, hol kell hibátlant 1800 - ért.
10- 15 méterrel nem foglalkozom. Irreális azt várni, hogy ne essen a kép minősége.

5- Legalább 5 féle technológia létezik. A vetített kép a végeredmény. A felső kategóriás gépek elképesztően sokoldalú beállítási lehetőségeket kínál minden téren annak, aki ért hozzá. Ezalatt arra gondolok, hogy bármin állítasz, az az összes többi képtulajdonságra hatással lesz, változik minden. Ezeket a képinformációkat kell összehangolni egymással, ami nem egyszerű, míg rájön az ember, hogyan tűntesse el az összes képzajt, illetve hogyan érjem el a lehető legszebb képet.

Megkérdeztem 3 barátomat, hogy mi volt a véleménye a Házimozi Stúdió mozijával kapcsolatban! Egymást nem ismerő emberek véleménye: "kontrasztosabb lehetett volna a kép, színek FAKÓK, képmélység hová veszett el, és a fényerő lehetett volna több is.

Nekem volt már a 12 év alatt elég projektorom..........

Hála saját magamnak, lehagytam mindenkit a szorgalmamnak köszönhetően és a mázlimnak, mert én sem tudhattam és senki sem, hogy a felszerelésem komponensei ennyire jól illeszkednek egymáshoz.

Lacy engem nem tudsz megingatni, mert már öreg róka vagyok és több cégnél hetente információt cserélek minden téren. Kifejezetten megkértek, hogy írjam le a véleményemet a Házimozi Stúdió képanyagára nézve, amit meg is teszek.

Ha valamit nem tudok, akkor elmegyek ahhoz a szakemberhez beajánlva, aki ebben a legjobban otthon van...............
Ezért tudtam minden összetevőt a maximumra minőségre felhozni tizedrésznyi pénzből, mint amit sokmillióért ajánlanak.

Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: balagee »

Az Epsonhoz képest fakók, élettelenek a színek, mert teljesen más színfelfogással dolgoznak az olaszok. A kiállításon nem volt elég kontrasztos a kép és a fényerő sem volt elég. Az utolsó kettőt ki tudná javítani, de a színek sohasem lesznek olyan mámorítóan magával ragadóak, mint azt az Epsonok produkálják.

Melyik vetítőn nézted azt bizonyos 4x5 perc demót?  (sim2 projektor volt kint nem egy)
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Sziasztok!

Te Den ne írj már össze ennyi zöldséget, félrevisz mindenkit.

Ha nem megfelelő a vetítési távolság- magyarul túl közel, vagy túl távol helyeztük el a vetítőt, akkor a kelleténél kisebb, vagy nagyobb képünk lesz.

Na igen, ennek minden szavával egyet tudok érteni csak akkor minek a zoom az optikákon?

moziszürke legyen- ne fehér

Milyen az a "moziszürke" ??? mert ilyen megfogalmazást én még nem láttam
van matt meg fényes, meg high contrast meg 3d jelölésű vászon de hogy moziszürke? még jó hogy nem egérszürke

A 2000 Alumen kb 200- 220 széles vászonhoz elég.
Mihez hasonlítom: a 280 látható széles High- Power vászonhoz több, mint 2400 ALumen szükséges és akkor kapsz olyan képminőséget minden téren, hogy függővé válsz!

megjegyezném, hogy gyári adat szerint az én vetítőmnek 1100 a lumene, és a 270 cm széles vásznamon nem érzem hogy sötét lenne a kép, a vászon nálam egy Bydium 1.0-ás tehát nem moziszürke és nem high contrast
függővé meg nem ettől fog válni valaki, én ismerek olyanokat akik a kb 200:1-hez kontrasztarányú prezis vetítővel is függők, és élvezik a filmet

Az 1800 ft- os kábel ugyanolyan képminőséget biztosít, mint a 385 ezres! Hinnéd, nem? Én tudom.

Nagy igazságok csak épp nem így igazak.
Mert az valóban igaz, hogy 1-2 méteren a világon semmi különbség nem lesz egy noname és egy igen drága (mondhatni túlárazott) hdmi kábel közt.
Azért 10 -15 méter felett csak megnézném hogy mi mennyre viszi át a fullHD-s anyagokat főleg ha az 60Hz-es.

A Sim 2- re vágysz milliókért? Akkor nézz meg egy jól bállított Epsont a 3 legfelsőből! Én tudom, hogy a legkisebb Epson EH-TW8100- as is veri a legjobbnak mondott Sim2- est!
Az Epsonhoz képest fakók, élettelenek a színek, mert teljesen más színfelfogással dolgoznak az olaszok. A kiállításon nem volt elég kontrasztos a kép és a fényerő sem volt elég. Az utolsó kettőt ki tudná javítani, de a színek sohasem lesznek olyan mámorítóan magával ragadóak, mint azt az Epsonok produkálják.

Ez meg szimplán gy hülyeség ahogy írtad.
1. az Epson lcd-s a Sim meg dlp-s tehát alma a körtével effekt.
2. Mivel az Epson lcd-s vele jár a túlszínezett - mondhatni természetellenesen színes - kép, ami ahogy írod és abból kiderül, számodra kellemesebb mint a dlp mozisabb de szerinted fakóbb képe.
3. a kiállításon látottakhoz annyit, hogy nem voltak ott minden szobában toppon a beállítással, ezt meg is lehet érteni.
A barátommal voltam kinn mindkettőn, az ő véleménye az volt hogy a nagy házimozi stúdiós szobán kívül mindenhol gyengébb produkciót kapott mint amit nálam látott-hallott.
Mégsem fogok itt elájulni hogy milyen szuper a rendszerem, mert tudom, hogy kb a 30-50-100-ad részébe van az enyém árban tehát biztos hogy nem azért volt ott rosszabb ,mert fillérekből is ki lehet hozni a Sim vagy a csúcs JVC minőségét.
Az meg régóta tudvalevő, hogy noha az összes lcd panelt az Epson gyártja mégis mint végtermék az övék a leggyengébb produktum. Ugyanabból az lcd panelből pl a Pana is sokszor jobb minőséget bír csinálni.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Sziasztok!

Ezeket kötelező arányítani egymáshoz: vetítési távolság, projektor fényereje, vászon szélessége és GAIN értéke!

Elemzés:

Ha nem megfelelő a vetítési távolság- magyarul túl közel, vagy túl távol helyeztük el a vetítőt, akkor a kelleténél kisebb, vagy nagyobb képünk lesz.

Ha kicsi a projektor fényereje, akkor sötét túnusú lesz a kép, ami nem tetszik a szemnek, ami nem életszerű, nem optimális. Ezzez szorosan hozzátartozik, hogy mekkora vásznat akarunk kivetíteni és milyen távolságról. A GAIN értéken múlik gyakorlatilag a legtöbb. Ha 0.8- 1.1 GAIN értékű vásznat szereztünk be, akkor a fényerőnk nagy részét elnyeli a vászon /6- 700 ALument/. Ez ellen lehet védekezni a kisebb méretű vászonnal /200 cm széles./

A vászonvételhez:

moziszürke legyen- ne fehér-,
Kifejezetten házimozihoz ajánlják a vásznat, lényeges a vetíttési technika, honnan vetítesz és hogyan, mert meg fogják kérdezni- ha jó helyre mentél be. Még azt is az eladónak kötelező megkérdeznie, hogy 2D, vagy 3D- vel akarod használni? Mind a 2 esetben másféle vásznat fog adni.

A legjobb képminőséget a High- Contrast- High Power vászonnal lehetne elérni, de mivel így együtt ez évtől már nem gyártja a Projecta, ezért a legeslegjobb képminőségért a High- Contrastot kell megvenni, a High- Power részét pedig a projektor fényerejével pótolni.

A 2000 Alumen kb 200- 220 széles vászonhoz elég.
Mihez hasonlítom: a 280 látható széles High- Power vászonhoz több, mint 2400 ALumen szükséges és akkor kapsz olyan képminőséget minden téren, hogy függővé válsz!

Nem kell milliókat költeni a megaképminőségért, mint a Házimozi Stúdiós szerint, hanem ésszel kell kiválasztani a hozzávalókat. Egy példa:

Az 1800 ft- os kábel ugyanolyan képminőséget biztosít, mint a 385 ezres! Hinnéd, nem? Én tudom.

A Sim 2- re vágysz milliókért? Akkor nézz meg egy jól bállított Epsont a 3 legfelsőből! Én tudom, hogy a legkisebb Epson EH-TW8100- as is veri a legjobbnak mondott Sim2- est!

Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Összeállítottam Neked:

Újonnan Epson EH-TW5200 Full- Hd,
Nekem eddig volt Sharp- Philips- Sanyo- Epson LCD projektoraim. Az Epson a világvezető az LCD vetítők között. A színeivel nem veheti fel a versenyt semelyik konkurenciája.
Itt Magyarországon 1800 ft- ért vettem egy olyan HDMI-HDMI kábelt, ami HIGH- TECH színtű.
Kizárólag Epson projektorban gondolkodj, ha minden kötél szakad, akkor Panasonic. Miért? Toronymagasan, konkurencia nélkül a legszebb színeket produkálja, magyarul a szemnek a legkellemesebb.
Most elmondhatom ennyi év után, hogy a sajátoméhoz képest még csak megközelítőleg sem láttam hasonlót.
/Végzettség + utántanulás + szakmai gyakorlat./
Én az 5. féle vetítési technikát alkalmazom már 12 éve, hasal a projektor fejjel lefelé egy állványon a fejem felett a vászon felső közepével szemben.
Az új vásznamnál lényegesen jobb minden szín mélysége, viszont sötét tónusú lett a kép. Ráadtam az összes fényerőt 2400 ALument és még mindig kevésnek bizonyult a megszokott fényerőhöz képest. A projektor beállításoknál ráadtam még 7 egységet és mámorítóan tökéletes lett a képminőség.
Stb.

Den! jó olvasni az írásaidat.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Házi Rozi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 859

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Házi Rozi »

Den-nek köszi az ajánlást, Szigonypuskának pedig a linket. Szerintem nem kutatok tovább, bepróbálkozok ezzel a vászonnal. Külföldi fórumokon többször felmerült ez a tipus, és többen dicsérték, és elégedetten használják. A többit majd a gyakorlat igazolja - vagy megcáfolja.

Lenni én kici Cunami-Cinema Cizellált Císztemem:

Tíví: Panasonic TX-P50U20B 50"Full HD DíVíDí: Panasonic A360 3D Blu-ray: Panasonic DMP-BDT500 Processor: Sherbourn PT-7020 Power Amp 5ch: Rotel RMB-1075 Front hangfalak: Klipsch RF-82 Center hangfal: Klipsch RC-62 Hátsó surround hangfalak: Klipsch RS-62 Subwoofer: Jamo Sub360 Készülék állvány: Atacama Equinox Tíví állvány: Atacama SL500 Surround hangfal állvány: Atacama SL300 Analóg IC kábelek:5 pár Siltech New York Subwoofer kábelek: 3db Siltech Stockholm + Y elosztó HDMI kábelek: 1db AudioQuest Chocholate + 3db QED New Reference Hangfalkábelek: Crystal Copper Special & Chord Carnival Silver Screen Hálózati kábelek: 1db Siltech SPO-18, 1db Siltech McIntosh, 4db Siltech SPX-20, 2db Siltech Berlin Hálózati elosztó: Siltech Octopus Gyilkológép: Sony PS3 Super Slim 12GB

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1393

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: szigony »

Den,

Egy Panasonic PT-AT5000E-hez melyik lenne az optimális vászon?
3m lenne a nézési távolság,
240cm a belmagasság
100" 8ft vászon kellene.
Ez jó választás lenne?
Használt kb 5éves,de egy komolyabb széria és oldalfeszített.Érdemes vele foglalkozni?
http://www.ebay.co.uk/itm/Grandview-Cyb ... 35ce816e9f
Ha nem ez akkor Projecta?
Ehhez a Panasonic projectorhoz is a high contrast javasolod?
http://www.dreamav.co.uk/projecta-procinema_csr.html
Esetleg Grandview Cyber széria?
http://www.audiovisualonline.co.uk/prod ... ema-screen
Köszönöm.

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1393

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: szigony »

Ismét köszönöm a tippet. Utána nézek miket javasoltál, de a vásznat szerintem nem fogom tudni beszerezni innen. A vetítő naná, hogy full HD-s lesz, annál lejjebb semiképp nem adom. Egy Epson TW5910-essel is szemezgetek nagyon, arról mi a véleményed?
A kiszolgálással nem lesz gond, a forrás jelenleg egy Pioneer LX-71-es bluray player, de mivel nem 3D-s, így kilátásban van egy oPPo, vagy egy Panasonic 500-as beszerzése is. A hdmi az Audioquest Chocholate jelenleg, de nyilván hosszabbra lesz majd szükségem, mint a jelenlegi 1m, és jobb minőségűre is.

Egyenlőre a vászon az, ami a legjobban aggaszt. A többit úgy gondolom össze tudom hozni normálisan.
Ebben kéne valami iránymutatás, inkább hallgatok az öreg, tapasztalt rókákra, akik már kitaposták az ösvényt, minthogy belegázoljak a nyakig érő dzsungelbe, és egy valag pénzt elszórjak, meg rengeteg időt elpazaroljak, mire kikeveredek onnan. A saját tapasztalatokra is szükség van, de nem a legalsó lépcsőfoktól szeretném kezdeni...

Én is a Projectat néztem.kb 2hét a szállítási idő.
http://www.dreamav.co.uk/projecta-procinema_csr.html

Házi Rozi
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Ismét köszönöm a tippet. Utána nézek miket javasoltál, de a vásznat szerintem nem fogom tudni beszerezni innen. A vetítő naná, hogy full HD-s lesz, annál lejjebb semiképp nem adom. Egy Epson TW5910-essel is szemezgetek nagyon, arról mi a véleményed?
A kiszolgálással nem lesz gond, a forrás jelenleg egy Pioneer LX-71-es bluray player, de mivel nem 3D-s, így kilátásban van egy oPPo, vagy egy Panasonic 500-as beszerzése is. A hdmi az Audioquest Chocholate jelenleg, de nyilván hosszabbra lesz majd szükségem, mint a jelenlegi 1m, és jobb minőségűre is.

Egyenlőre a vászon az, ami a legjobban aggaszt. A többit úgy gondolom össze tudom hozni normálisan.
Ebben kéne valami iránymutatás, inkább hallgatok az öreg, tapasztalt rókákra, akik már kitaposták az ösvényt, minthogy belegázoljak a nyakig érő dzsungelbe, és egy valag pénzt elszórjak, meg rengeteg időt elpazaroljak, mire kikeveredek onnan. A saját tapasztalatokra is szükség van, de nem a legalsó lépcsőfoktól szeretném kezdeni...

Tíví: Panasonic TX-P50U20B 50"Full HD DíVíDí: Panasonic A360 3D Blu-ray: Panasonic DMP-BDT500 Processor: Sherbourn PT-7020 Power Amp 5ch: Rotel RMB-1075 Front hangfalak: Klipsch RF-82 Center hangfal: Klipsch RC-62 Hátsó surround hangfalak: Klipsch RS-62 Subwoofer: Jamo Sub360 Készülék állvány: Atacama Equinox Tíví állvány: Atacama SL500 Surround hangfal állvány: Atacama SL300 Analóg IC kábelek:5 pár Siltech New York Subwoofer kábelek: 3db Siltech Stockholm + Y elosztó HDMI kábelek: 1db AudioQuest Chocholate + 3db QED New Reference Hangfalkábelek: Crystal Copper Special & Chord Carnival Silver Screen Hálózati kábelek: 1db Siltech SPO-18, 1db Siltech McIntosh, 4db Siltech SPX-20, 2db Siltech Berlin Hálózati elosztó: Siltech Octopus Gyilkológép: Sony PS3 Super Slim 12GB

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Összeállítottam Neked:

Újonnan Epson EH-TW5200 Full- Hd,
újonnan 200x117 cm Projecta Procinema High- Contrast.

Persze függ a kábelek minőségétől és a forrásanyagtól is. Az egész olyan lesz, mint a leggyengébb láncszem.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Nekem eddig volt Sharp- Philips- Sanyo- Epson LCD projektoraim. Az Epson a világvezető az LCD vetítők között. A színeivel nem veheti fel a versenyt semelyik konkurenciája.

Mindenképp FULL- HD- t vegyél, ha a legkisebb is, de az legyen. A távolság jó, a fényerő is elég lesz a 2 méter széles vászonhoz. Az egész vászon 2 méter széles lesz, vagy a látható része?

Itt Magyarországon 1800 ft- ért vettem egy olyan HDMI-HDMI kábelt, ami HIGH- TECH színtű.

FULL- HD Epson projektor újonnan kb 300- 350000 ft, vászon kb 150- 200 ezer a legjobb minőségű.

Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Házi Rozi
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Megnéztem: a legfontosabbról nem írnak, a GAIN értékéről.

Kizárólag Epson projektorban gondolkodj, ha minden kötél szakad, akkor Panasonic. Miért? Toronymagasan, konkurencia nélkül a legszebb színeket produkálja, magyarul a szemnek a legkellemesebb.

Megkérdezem a rolós, 2 méter széles 16:9- es, HIGH- CONTRAST mennyibe kerülne?

Nagyon nem mindegy hol veszed a vetítőt és a vásznat, mert százezres eltérések is összejöhetnek...

A helyzet az, hogy Angliában élek, szóval a projektort mindenképp itt veszem meg a garancia miatt is. Nem ismerem az otthoni árakat, de itt szokott lenni 1-2 jó akció. Arról nem is beszélve, ha valaki pl teszt nélkül vesz egy DLP projit, és csak otthon derül ki, hogy látja a rainbow-t, akkor automatikusan kicserélik...

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Megnéztem: a legfontosabbról nem írnak, a GAIN értékéről.

Megkérdezem a rolós, 2 méter széles 16:9- es, HIGH- CONTRAST mennyibe kerülne?

Nagyon nem mindegy hol veszed a vetítőt és a vásznat, mert százezres eltérések is összejöhetnek...

Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 459
Kapcsolat:

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Közben én is figyelek! De a meló miatt nem tudtam irni. Sok hasznos infót osztottatok meg így hirtelen. Én hajlok a jóra, majd ma lesz egy elbeszélés a témát illetően, és igyekszem a leendő tulajt jó belátásra téríteni. A plafonra szerelés csak a falfűtés miatt nem megy. Mindenhol csövek vannak. A többi meg majd kiderül.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Házi Rozi
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Köszönöm Den-nek, és Lacy-nak a kimerítō szakmai választ!
Így még jobban tanácstalannak, és összezavarodottnak érzem magam, ami abszolút kezdō létemre nyilván érthetō. Mindenesetre visszatérve a problémámhoz, az én eseteben még nem 100%-ig eldöntött tény, hogy a Benq W-1070-es lesz a befutó. Ezt a döntést mindenképp megelōzi egy szivárványteszt. Ha bukik a mutatvány, akkor valószínū egy jobbfajta Epson vagy Panasonic lesz a nyerō. Az olvasottak alapján hajlandó leszek többet áldozni a vászonra, és akár motor nélküli (rolós) is szóba jöhet (ha nem hullámos), de a fix vásznat azért kerülném, mert bérelt lakásban lakok, és ki tudja mikor kell menni innen. Továbbá, nem törexem a full pro vetítō és vászon beszerzésére, mivel zöldfülü vagyok a témában, és az anyagiak is korlátolnak.

Szóval, ha úgy teszem fel a kérdést, hogy még nem tudom, hogy milyen vetítōhoz (vagy DLP, vagy LCD) keresek egy jobb fajta vásznat, akkor úgy mit tudnátok javasolni? A vetítō mindenképp full HD-s, 3D-s lesz, plafonra fogatva, kb 3,5 méterre a vászontól, és a vászon szélessége max 200cm, tehát kábé 95-100"-os, kb 50-80cm kifutóval, és fekete szegéllyel. Az összeghatár pedig kb 150.000ft-ra kitolva a vászont illetōen.

Nézelōdtem neten, találtam pl egy ilyet, ami elsō és laikus ránézésre megfelelne. Ezzel mi a gond?

http://www.vaszonbolt.hu/index.php?id=t ... &nyelv=hun

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Shady nagyon lényeges a fényerő, ha ugyanis a vászon fényvisszaverő képessége kicsi, akkor elnyeli a projektor fényerejét, magyarul sötét lesz a kép tónusa és innentől használhatatlan az egész.

Veszel egy nagyon jó puskát...........de attól még nem fogod tudni használni, mert nincs távcsöved....
A távcső feljavíthatja a puska tulajdonságait.

Nekem volt egy HD- READY gyenge fényerejű vetítőm, viszont vettem hozzá egy HIGH- END vásznat 2.0 GAIN- nel, ami dupla vényvisszaverődést biztosított. Ezért 290 centi széles képet vetíthettem.

Ha elszúrjátok a vásznat: minőség, nagyság, egyáltalán milyen legyen a projektorhoz képest, mert kompatibilisnek kell lenniük, akkor az egész minőség leromlik. Működni fog, de lehetett volna sokkal jobb is.
200 e. ft felett már kapni FULL HD projektort. Ha a vetítőt nem tudjátok beállítani, nem értetek hozzá mit hová kell, hogy viszonyulnak egymáshoz a beállítások: ott is elbukhat az egész. Van olyan projektor, ahol 4 oldal csak a képi beállításokat tartalmazza.

Az egészből ki lehet hozni elképesztő élményt is és egy kalap semmit sem.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Még úgy 10- 11 évvel ezelőtt 19 képfelszerelést: projektort vászonnal szereltem fel és persze többszőr is a sajátomét. Most elmondhatom ennyi év után, hogy a sajátoméhoz képest még csak megközelítőleg sem láttam hasonlót.
/Végzettség + utántanulás + szakmai gyakorlat./

Még elindulásnak is kevés, összesen 2 adatot tudni a kb 200 kérdésből talán 5- re tudnék válaszolni.

A vetítő felszerelése pláne preciziós munka és a vászon is hozzáértést követel. Ha valamelyik ferde lesz, akkor jönnek a geometriai gondok.

Egyáltalán az egész kivitelezése sokszori egyeztetéssel lehetséges, a pénz kb egy HD- READY vetítőre elég. Ez a képméretet is magában foglalja: nem szabad 2 méter fölé menni!

Nem tudni mennyi pénzt szán a vászonra, mert mindent elronthat most és a jövőre nézve is. Én azt mondanám, hogy ne vegyen semmit, inkább gyűjtögessen, mert ennyiből nem lehet még csak jót sem venni. Ha rossz minőségű a vászon és még kicsi is, akkor eleve rosszabb lesz a képminőség, mint lehetett volna és még később terjeszkedni sem lehet.

Az pedig igen lehangoló, hogy nem lehet plafonra szerelni a vetítőt. Én az 5. féle vetítési technikát alkalmazom már 12 éve, hasal a projektor fejjel lefelé egy állványon a fejem felett a vászon felső közepével szemben.

Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Házimozi-projektorral

Fix vászon lenne, a plafonra nem mehet a projektor.
kb 3,5m-4m a vetítési távolság 3m széles vászon befér, a szoba nagy, de a berendezés így engedi
Az árkeret nincs megszabva, van keret, de nem sok fogalma van a projektorokról A kitűzés az hogy ne legyen gagyi.
Relatív. Ő valami epsont nézett 160-ért mm-ben... hát, szerintem lehet több is.

ismét előhozom a kedvenc hasonlatom:
Milyen autót szeretnél? pirosat...

tehát konkrét tanácsokhoz konkrét adatok kellenének
mint pl. szoba méretei széle hossza magassága
vászon helye, mérete (kb mi fér el vagy mire gondolna a a brátod méretben) motoros kell vagy jó a fix is.
vetítő dlp vagy lcd (látja-e a rainbow-t, vagy azt se tudja hogy az mi)
a vetítési távolságot, azt hogy tudja-e lógatni a projit, vagy talpon kell-e állnia.
és akkor még  azért kb a rászánható forintokat sem árt behatárolni

szóval....

▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
Bose Soundlink mini

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Sziasztok!

Egy barátomnak segítek házimozi szobát összeállítani, és csak egy dologban nem vagyok biztos, nem tudom, hogy milyen projektort és vásznat szereljünk be.
Szívesen fogadnék ötleteket. 3D nem kell, egy jó ár-érték arányú full HD projektorra van szükség

ismét előhozom a kedvenc hasonlatom:
Milyen autót szeretnél? pirosat...

tehát konkrét tanácsokhoz konkrét adatok kellenének
mint pl. szoba méretei széle hossza magassága
vászon helye, mérete (kb mi fér el vagy mire gondolna a a brátod méretben) motoros kell vagy jó a fix is.
vetítő dlp vagy lcd (látja-e a rainbow-t, vagy azt se tudja hogy az mi)
a vetítési távolságot, azt hogy tudja-e lógatni a projit, vagy talpon kell-e állnia.
és akkor még  azért kb a rászánható forintokat sem árt behatárolni

szóval....

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Házimozi-projektorral

Sziasztok!

Egy barátomnak segítek házimozi szobát összeállítani, és csak egy dologban nem vagyok biztos, nem tudom, hogy milyen projektort és vásznat szereljünk be.
Szívesen fogadnék ötleteket. 3D nem kell, egy jó ár-érték arányú full HD projektorra van szükség
Bose Soundlink mini

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Bármilyen képtechnikákat vesz az ember magának, a lényeg, hogy minden egymással kompatibilis legyen. Blöfföltem jó nagyot és bejött, de csak 1 hajszál híja volt.

A HIGH CONTRAST vászonnak van egy igen nagy hátulütője, mert lényegesen több fényerő kell hozzá, mint ami a 2.0 GAIN vásznamhoz kellett.

Az új vásznamnál lényegesen jobb minden szín mélysége, viszont sötét tónusú lett a kép. Ráadtam az összes fényerőt 2400 ALument és még mindig kevésnek bizonyult a megszokott fényerőhöz képest. A projektor beállításoknál ráadtam még 7 egységet és mámorítóan tökéletes lett a képminőség.

/Mindez persze csak teljes összeszerelés után derült ki. Amitől majdnem infarktust kaptam: ha még egy egységet ráadok, az már meglátszott volna. Így viszont a képminőségem 280 centi látható szélességű vászonnál, jobb, mint amit bárhol, bármikor láttam valaha! Olyan az egész, mintha High- Contrast, High Power vásznam lenne, ami egyébként 2013- tól már nem gyárt a Projecta.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”