Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: SzaboZE »

Igen,foltos az is.Még a 25-ös szériát megnézem majd,hátha...
Rég jártam erre és döbbenettel olvasom, miféle foltosodásról van szó? Nekem LB1R van és a korábban emlegetett gyakori pixelhiba is valahogy elkerülte.

SzaboZE

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Köszi a gyors választ Bár sajnos nem túl biztató
Az LC3 is hasonlóan rossz minőségű? LB1R esetleg - mert erről eddig csak jót hallottam.
esetleg LX2R?

Szerintem ugyanaz a panel van benük,némi feature a fő különbség.
LB1R-ből is volt vagy 3 (37/42),mindegyik foltos volt,kisebb-nagyobb mértékben.
Lesz LC25R,azt még megnézem majd.

Szia Rea4!

Amennyiben, megfordul nálad egy LG 32LB2R leírnád, hogy az is foltosodik-e, bár gondolom ugyan az a panel mint az LB1R esetében, de azért köszi.

Tapasztalatok érdekelnének, ha valakinek már volt szerencséje a típushoz.

Ami miatt gondolkodom rajta az a szolgáltatásai pl. 2 tuner, az állítólagos Tv adások jó megjelenítése és a válaszidő 6ms, persze ennek mérésével tudjuk, hogy a gyártók szeretnek játszani (szürkéből-szürkébe gondolom).

Már volt nálam.Igen,foltos az is.Még a 25-ös szériát megnézem majd,hátha...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hegez »

Köszi a gyors választ Bár sajnos nem túl biztató
Az LC3 is hasonlóan rossz minőségű? LB1R esetleg - mert erről eddig csak jót hallottam.
esetleg LX2R?

Szerintem ugyanaz a panel van benük,némi feature a fő különbség.
LB1R-ből is volt vagy 3 (37/42),mindegyik foltos volt,kisebb-nagyobb mértékben.
Lesz LC25R,azt még megnézem majd.

Szia Rea4!

Amennyiben, megfordul nálad egy LG 32LB2R leírnád, hogy az is foltosodik-e, bár gondolom ugyan az a panel mint az LB1R esetében, de azért köszi.

Tapasztalatok érdekelnének, ha valakinek már volt szerencséje a típushoz.

Ami miatt gondolkodom rajta az a szolgáltatásai pl. 2 tuner, az állítólagos Tv adások jó megjelenítése és a válaszidő 6ms, persze ennek mérésével tudjuk, hogy a gyártók szeretnek játszani (szürkéből-szürkébe gondolom).
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: OLED »

Értem, de az 1 milliót elég nehezen tudom elhinni.
Arra próbáltam utalni, hogy ez már csak játék a számokkal.
Azt sem tudni, hogy ANSI vagy Full(on/off) módszert használtak.
Számomra is hihetetlennek tűnik a dolog, mert még "nagyon" fekete alap háttér esetén is az eddigi max. 500-600 cd/m2 maximális fényerő szerintem nem adja ki ezt a számot, a szerves anyagok pedig tudtommal ennél többet nem nagyon tudnak jelenleg.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

hello!  kicsit off, de itt talán tudtok segíteni. néhány hete kezdődött, fokozatosan, de most már egyenesen zavaró, hogy a DVD lejátszóm (Marantz DV3100, nem éppen új már) zöldes képet kezdett el adni, mostanra már teljesen zöld árnyalatú minden műsor, amit lejátszok rajta! Mintha a Mátrixot nézném csak :-)))).Feladta a harcos, vagy javítható a hiba, esetleg a kábel is lehet a hibás? (minőségi SCART, egyelőre, lassan érik a csere HDMI szettre persze, csak hát a költségvetés ugye) 
szóval tudja vki, mi lehet a hiba? 
kösz, és bocs az offért

OFFTOPIC:

Csak DVD esetén zöldes a kép?
Csatlakoztasd S-video-n, komponensen vagy kompoziton keresztül a tv-hez, lehet, hogy a tv scartja adta fel a szolgálatot.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

OLED-nél így működik?
Ott nincs háttérvilágítás.
Ekkora kontrasztnak a házimozi területén semmi értelme. Lehet írni 10 milliót is úgysem látod, megmérni meg nem fogod vagy nem tudod.

Értem, de az 1 milliót elég nehezen tudom elhinni.

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

OLED-nél így működik?
Ott nincs háttérvilágítás.
Ekkora kontrasztnak a házimozi területén semmi értelme. Lehet írni 10 milliót is úgysem látod, megmérni meg nem fogod vagy nem tudod.
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Ez akkor lehet majd valódi kontraszt arány, ha minden pixelt külön led világít meg. Mivel tudtommal ilyen még nincs, így a ledes háttérvilágítás úgy működik, hogy egyes nagyobb képterületeket világít egy-egy led, és a világos-sötét átmeneteknél továbbra is probléma lehet az LCD fényátszűrődése miatt. De az is lehet, hogy a Samsung is bevezette a plazmáknál "bevált" kikapcsolt-bekapcsolva max. fényerő számítási metodikát.
OLED-nél így működik?

Mert OLED-ről meg ezt olvasni: "Sony's 1,000,000:1 contrast ratio 27-inch OLED HDTV"

http://www.engadget.com/2007/01/08/sony ... oled-hdtv/

1000000:1 kontraszt meg nagyon durvának tűnik.

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ennek a cikknek hol az eredeti forrása?És ez valódi kontraszt, vagy valami dinamikus trükközés?

Hát nem tom mennyire szabad ezt, de íme a link, max törlik:

http://www.hificity.hu/cikk.php?ident=4692

Ez akkor lehet majd valódi kontraszt arány, ha minden pixelt külön led világít meg. Mivel tudtommal ilyen még nincs, így a ledes háttérvilágítás úgy működik, hogy egyes nagyobb képterületeket világít egy-egy led, és a világos-sötét átmeneteknél továbbra is probléma lehet az LCD fényátszűrődése miatt. De az is lehet, hogy a Samsung is bevezette a plazmáknál "bevált" kikapcsolt-bekapcsolva max. fényerő számítási metodikát.

general
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: general »

hello! kicsit off, de itt talán tudtok segíteni. néhány hete kezdődött, fokozatosan, de most már egyenesen zavaró, hogy a DVD lejátszóm (Marantz DV3100, nem éppen új már) zöldes képet kezdett el adni, mostanra már teljesen zöld árnyalatú minden műsor, amit lejátszok rajta! Mintha a Mátrixot nézném csak :-)))).
Feladta a harcos, vagy javítható a hiba, esetleg a kábel is lehet a hibás? (minőségi SCART, egyelőre, lassan érik a csere HDMI szettre persze, csak hát a költségvetés ugye)
szóval tudja vki, mi lehet a hiba?
kösz, és bocs az offért

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Ennek a cikknek hol az eredeti forrása?És ez valódi kontraszt, vagy valami dinamikus trükközés?

Hát nem tom mennyire szabad ezt, de íme a link, max törlik:

http://www.hificity.hu/cikk.php?ident=4692

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Ratman »

"SAMSUNG - LCD TV 50.000:1 KONTRASZT ARÁNNYAL" 
"- 50.000:1 kontraszt arány! Igen jól emlékeznek ez pontosan az a mesebeli kontraszt arányszám, amit a Toshiba ígért annak idején a SED TV esetében, - de az idei CES-en nem láthattuk azt tőlük. A Toshiba lemaradásáért senkinek nem kell a kardjába dőlnie, ugyanis a Samsungnak sikerült az a varázslatos arányszámot elérnie a LED háttérvilágítás alkalmazásával. A varázslatos minőségű 1080p LCD HDTV-k négy különböző méretben jelenik meg 40, 46, 52, illetve 57-inches képátlóval. Kellemes meglepetés a Bluetooth kapcsolati lehetőség, de van itt USB 2.0 csatlakozó, ami nagyobb flexibilitást jelent, valamint 3 darab HDMI port is. A gyártó elmondása szerint 2007 Júniusában már elképzelhető, hogy találkozunk a készülékekkel a márkaboltokban és a megfelelő szaküzletekben."

Ennek a cikknek hol az eredeti forrása?
És ez valódi kontraszt, vagy valami dinamikus trükközés?

westie1
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: westie1 »

Sziasztok, 
Mint infó:
Láttam ma reggel Thomson 26LB040S5 LCD tévét 99.990Ft-ért az óbudai Auchanben. Nem egy high-end darab, de ennyiért ajándéknak tűnik.

Thomson 26LB040S5 Ormotlan,csunya vacak:(

Tv Samsung PS58B850 ,Apple IPad 64GB 3G+Wifi, MacBook Air
"Nincsen semmi, ami igazságosabban van elosztva mint a józan ész; mert mindenki azt hiszi, jutott neki belőle."

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Sziasztok, 
Mint infó:
Láttam ma reggel Thomson 26LB040S5 LCD tévét 99.990Ft-ért az óbudai Auchanben. Nem egy high-end darab, de ennyiért ajándéknak tűnik.

Nem biztos, hogy kéne, nem valami mintadarab, vagy hibás, sérült termék?

Nem, nem. Több is volt még raktáron!
Különben én nem láttam nagyon veszélyesnek a képét.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok, 
Mint infó:

thomson:)

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok, 
Mint infó:

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Sziasztok,

Mint infó:

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

"SAMSUNG - LCD TV 50.000:1 KONTRASZT ARÁNNYAL"

"- 50.000:1 kontraszt arány! Igen jól emlékeznek ez pontosan az a mesebeli kontraszt arányszám, amit a Toshiba ígért annak idején a SED TV esetében, - de az idei CES-en nem láthattuk azt tőlük. A Toshiba lemaradásáért senkinek nem kell a kardjába dőlnie, ugyanis a Samsungnak sikerült az a varázslatos arányszámot elérnie a LED háttérvilágítás alkalmazásával. A varázslatos minőségű 1080p LCD HDTV-k négy különböző méretben jelenik meg 40, 46, 52, illetve 57-inches képátlóval. Kellemes meglepetés a Bluetooth kapcsolati lehetőség, de van itt USB 2.0 csatlakozó, ami nagyobb flexibilitást jelent, valamint 3 darab HDMI port is. A gyártó elmondása szerint 2007 Júniusában már elképzelhető, hogy találkozunk a készülékekkel a márkaboltokban és a megfelelő szaküzletekben."

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

edigitnek nincs jelenleg raktáron és meg se lehet nézni
fuckoff

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

Lcd, Led, Oled TV-k

lehet ők gyártják a sony panelt?

mammutban meg lehet nézni dvd vel?

A Sonynak a panelt a Samsung gyártja tudtommal.

Nem a samsung gyártja, hanem van egy közös lcd-panel gyáruk és itt gyártják az S-PVA paneleket.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

akár, de Hann ról meg azt hallottam, hogy LG meg Samsung paneleket is csinál:)

BaLee
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BaLee »

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

mit mondanak erről az okosok?HANNSpree XV 32" LCD TV

a héten készülök beruházni és kiváncsi lennék

Én is kíváncsi lennék rá élőben; nagyon jól néz ki és igen meggyőzőek a paraméterei; korábban már érdeklődtem itt róla...

fogásra is jó
edigital nem veszi fel a telefont hogy melyik boltjukban van kiállítva:(

A mamutos uzletukben nézd meg én ott láttam őket kiállítva- és amit nagyon furcsáltam , hogy a sony márkaboltban is volt belőle jópár darab...
Kitudja miért?

addor
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: addor »

Én is kíváncsi lennék rá élőben; nagyon jól néz ki és igen meggyőzőek a paraméterei; korábban már érdeklődtem itt róla...

fogásra is jó

A mamutos uzletukben nézd meg én ott láttam őket kiállítva- és amit nagyon furcsáltam , hogy a sony márkaboltban is volt belőle jópár darab...
Kitudja miért?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

fogásra is jó

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”