Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Elvileg az 's' "csak" 6 milliárd színt és 3000:1 kontrasztot tud míg az 'r' 12milliárdot és 5000:1 a kontrasztja.
Egy jó minôségû anyagon ezek nagyon is sokat számítanak, szebbek az átmenetek stb.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Én alig láttam különbséget az 'r' és az 's' sorozatú samsung között,
Pedig van.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Itt a nagyobb vagy kisebb nem nagyon számit, mert a felbontás a lényeg, mindkettô 1366x768 pixel, tehát, felbontásban ua. ergo kisebb vagy nagyobba látom ua. a hibát tökmindegy. A 40 coloson is pixelekben ua. lesz a hiba mint a 26 coloson.
Nagyon sokat számit, hogy milyen a tuner ill a panel. A szériák között is van különbség és ez kizárólag otthon fog elôjönni. Érdemes a jobbikat választani, mert nem lesz olyan nagy a csalódás, mint a gyengébbiknél, de ezt nagyon meg kell nézni, több boltba bemenni, kipróbálni, hogy az adott készülék, hogyan reagál analógon, hdmi-n és azután dönteni.

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

Ki mit részesít előnyben, ill. lát e különbséget, ezért írtam hogy vagy 26-os R, de itt már van 32-es S típusú.

Egyébként a mostani rossz tv adásokra nem biztos hogy a nagyobb az jobb, sőőőőt...
no hifi, no cry...

ChrisLowe
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: ChrisLowe »

Vannak olcsóbbak is a Samsungnál. Pl. Láttam a múltkor egy Videotont

Hát nem tudom, LCD-ben egyelôre nem feltétlenül az olcsó a jó, természetesen találhatunk olyat ami megfelel árban és minôségben is, de jelenleg az ár minôsíti a készüléket is. Itt van pl. az említett samuk, az r72-es jobb banellel rendelkezik, ezért többe is kerül a kisebb, mint az r32-es nagyobb verziója, ami nem a legjobb.

Amikor én lcd-t vettem az r71-es 250e volt, most bôven 200 alatt van, az árak mennek lefelé, de még mindig nem egy kiforrot technológia ahhoz, hogy az ember az olcsóbbikat vegye és azt évezze , mert ott nagyon is elôjönnek az LCD hibái , ez tapasztalat.

Persze ettôl függetlenül mindenki saját maga dönti el, hogy mi a jó.

Én alig láttam különbséget az 'r' és az 's' sorozatú samsung között, mindkettőt ugyanolyan értékekre állítottam be és megnéztem dvd és hd anyaggal is. Elvileg az 's' "csak" 6 milliárd színt és 3000:1 kontrasztot tud míg az 'r' 12milliárdot és 5000:1 a kontrasztja. Na én ebből semmit nem láttam pedig sasoltam rendesen.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Hát nem tudom, LCD-ben egyelôre nem feltétlenül az olcsó a jó, természetesen találhatunk olyat ami megfelel árban és minôségben is, de jelenleg az ár minôsíti a készüléket is. Itt van pl. az említett samuk, az r72-es jobb banellel rendelkezik, ezért többe is kerül a kisebb, mint az r32-es nagyobb verziója, ami nem a legjobb.

Amikor én lcd-t vettem az r71-es 250e volt, most bôven 200 alatt van, az árak mennek lefelé, de még mindig nem egy kiforrot technológia ahhoz, hogy az ember az olcsóbbikat vegye és azt évezze , mert ott nagyon is elôjönnek az LCD hibái , ez tapasztalat.

Persze ettôl függetlenül mindenki saját maga dönti el, hogy mi a jó.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Még nem láttam albacomp lcd-t, meg kéne nézni, hogy képileg ill. minôségileg mit nyújt, elviekben nem lehet olyan rossz. Azt kéne tudni, hogy milyen panelekkel dolgoznak.
Sharp paneleket szereltetnek az angliai gyárban a tévéikbe.

Akkor viszont jobban meg kéne nézni, mert korábban a sharp is számításba volt csak épp nem volt raktáron. A sharp képileg hasonló volt a Sony-hoz, kérdés az, hogy a panelek tulajdonságait hogyan használja ki az albacomp, milyen elektronikát ültetnek bele.

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Samsungból újonnan 27S71 jelű 150 környékén van. 
E fölött a 26R72 van 180 körül.

De itt már bejöhet a képbe az egyel nagyobb 32R32 is 170-ért.

Ezek mind új árak.

Nem biztos hogy a használtak jobbak, mivel régebbiek is, esetleg rosszabb válaszidővel, kontraszttal, ami azért nem mindegy.

Akkor hogyha olcsóbb lcd, akkor mindeképp Samsung? Ahogy olvasgattam a hsz-okat, ez jött le
A használtról időközben én is letettem, nem rizikózok. Ha garisat veszek használtan, az alig olcsóbb, gari nélkül meg nem szívesen vágnék bele.

Nem föltétlen Samsung, de ez ill. a Sony sztem elég jó, de a Sony drágább.

Azért az árért amit te mondtál, én az általam leírtakból választanék.

Nem hiába én írtam
no hifi, no cry...

addor
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: addor »

Még nem láttam albacomp lcd-t, meg kéne nézni, hogy képileg ill. minôségileg mit nyújt, elviekben nem lehet olyan rossz. Azt kéne tudni, hogy milyen panelekkel dolgoznak.
Sharp paneleket szereltetnek az angliai gyárban a tévéikbe.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1250

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tul »

És ha már itt tartunk, az albacomp lcd-kről mi a véleményetek? HFP előfizetőként én csak jót hallottam róluk

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ezek mind új árak.

Nem biztos hogy a használtak jobbak, mivel régebbiek is, esetleg rosszabb válaszidővel, kontraszttal, ami azért nem mindegy.

Akkor hogyha olcsóbb lcd, akkor mindeképp Samsung? Ahogy olvasgattam a hsz-okat, ez jött le
A használtról időközben én is letettem, nem rizikózok. Ha garisat veszek használtan, az alig olcsóbb, gari nélkül meg nem szívesen vágnék bele.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Most lesz 1 utam a Lurdyházba... elvileg van ott 1 JVC márkabolt...
Nem rossz, két hátránya van bazi nehéz (40-50 kg) és a jövôre nézve nem HD kompatibilis. Bátran nézz körül mindenhol, én is ezt tettem kb. 3 hónapig, és ha találsz valami megfelelôt akkor vedd meg.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Hello!Windows XP 64bit editiont használtam eddig, az ati x1300-as kártyámról dvi-hdmi átalakítóval simán rá tudtam küldeni 1360x768-ban a képet az LG 32lc2r lcd tévémre. A múlt héten telepítettem egy szintén 64bites vistát, de ezen a rendszeren csak 1280x720-ban tudom átküldeni a képet! Powerstrip sem segít, vagy nem értek annyira hozzá!

Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném!

Vista-val van a gond, valószínû. Kérdezd meg egy olyan fórúmon/topicban ahol értenek a Vista-hoz.

sascha1978

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: sascha1978 »

Hello!
Windows XP 64bit editiont használtam eddig, az ati x1300-as kártyámról dvi-hdmi átalakítóval simán rá tudtam küldeni 1360x768-ban a képet az LG 32lc2r lcd tévémre. A múlt héten telepítettem egy szintén 64bites vistát, de ezen a rendszeren csak 1280x720-ban tudom átküldeni a képet! Powerstrip sem segít, vagy nem értek annyira hozzá!

Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném!

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: -2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Petyus87 »

Nem annyira rossz, mint amennyire hiszed én is szoktam tv-zni és semmi bajom vele, elég jó a kábeltv és megkockáztatom, hogy lcd-n jobb a képe mint crt-n. Nem tudom, hogy milyen a kábelszolgáltatás ott ahol lakni fogsz, de nem lesz olyan rossz. A T51-es samu tökéletesen megfelelne, nekem a panák mint lcd nem jöttek be, elég sokat nézelôdtem. Menj el egy két márkaboltba és nézd meg a nem hd anyagokat. Pl. a budaörsi MM-ben elég jó az rtl adása és ott elég sok lcd-t meg tudsz nézni és látni fogod a különbségeket is az lcd-k között.
UPC lesz a szolgáltató...
Most lesz 1 utam a Lurdyházba... elvileg van ott 1 JVC márkabolt... azt mondták nézzek körűl ott... és ne csak 72 centiseket hanem pl Ezt
elvileg ez kaphtó 110 ezer Ft ért is valahol

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Nem annyira rossz, mint amennyire hiszed én is szoktam tv-zni és semmi bajom vele, elég jó a kábeltv és megkockáztatom, hogy lcd-n jobb a képe mint crt-n. Nem tudom, hogy milyen a kábelszolgáltatás ott ahol lakni fogsz, de nem lesz olyan rossz. A T51-es samu tökéletesen megfelelne, nekem a panák mint lcd nem jöttek be, elég sokat nézelôdtem. Menj el egy két márkaboltba és nézd meg a nem hd anyagokat. Pl. a budaörsi MM-ben elég jó az rtl adása és ott elég sok lcd-t meg tudsz nézni és látni fogod a különbségeket is az lcd-k között.

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Be lehet állítani úgy, hogy élvezhetô legyen a tv adása is. Nem annyira gáz. Petyus, ha már a Panát választanád akkor már tényleg válaszd az S71-es samut, de a t51-el is elégedett lennél.
Nem tudom Blakey... kétejeim támadtak
sok a gond ilyen téren az LCD-kkel... a másik meg ha végleg átköltözök a lakásomba, akkor olyan 70% ban néznék kábelTV-t, és bizony csak kb 30% ban DvD-t... és ha ocsmány képet adna kábeltvnézéskor akkor elég szomorú lennék 150 ezer Ft kivágott bankó az ablakon... még azon is elgondolkozok hogy a kábelTv-szolgáltatók tudnak e egyáltalán olyan képet sugározni amik normálisak egy LCD-n... szal nem tudom... ott vagyok ahol a part szakad
tiszta dilemma...
Blakey... 150 az már tényleg a határ... többet nem költenék rá... másra kellenek a bankók

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Be lehet állítani úgy, hogy élvezhetô legyen a tv adása is. Nem annyira gáz. Petyus, ha már a Panát választanád akkor már tényleg válaszd az S71-es samut, de a t51-el is elégedett lennél.

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Lenne még 1 gyors kérdésem, észrevételem...Kérdem az eladótól az üzletbe... hogy miért ilyen homályosak ezek az LCD-k itt az üzletben? de nem csak ott... mindenhol olyan fúrcsa... már már bántja a szememet... azt mondta... ez a Tv tunnerük miatt van... állítása szerint ez otthon nállam legalább 60% al jobb lesz... mint ott az üzletben...
1 ik ismerősöm szerint meg nem lesz sokkal jobb... az ilyen... minőségileg...
én meg nem akarom ezt elhinni....
hogy van ez? segítsetek PLS

Normál TV(analóg antenna, kábeltv) képen a crt jobb mint az lcd. Sőt, talán a plazma is. Átlagnál jobb TV képnél talán megközelíti egy alap crt minőségét, viszont gyengéb jelnél, míg a crt-n vígan mozizol, az lcd és a plazma elég gáz képet ad. Homályos, hangyás, zizis, digitális. DVD-n nyilván fodul a kocka, ott már előnyben vannak a panelek.

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Lenne még 1 gyors kérdésem, észrevételem...
Kérdem az eladótól az üzletbe... hogy miért ilyen homályosak ezek az LCD-k itt az üzletben? de nem csak ott... mindenhol olyan fúrcsa... már már bántja a szememet... azt mondta... ez a Tv tunnerük miatt van... állítása szerint ez otthon nállam legalább 60% al jobb lesz... mint ott az üzletben...
1 ik ismerősöm szerint meg nem lesz sokkal jobb... az ilyen... minőségileg...
én meg nem akarom ezt elhinni....
hogy van ez? segítsetek PLS

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!Nagyon nem vagyok otthom az lcd témában, valamint sem időm, sem türelmem nincs végigolvasni az egész fórumrészleget. Arra kérlek titeket, hogy adjatok támpontot, mit érdemes venni 150000ft környékén. Természetesen nem baj, ha használt, mert ennyiért újat alig kapni.. Legalább 66-os kémernyője legyen. Érdekelne, mennyit kéne hozzátenni, hogy esetleg egy tényleg jó megjelenítőt vehessek. Remélem valaki segít! Köszi mindenkinek.

Ezek mind új árak.

no hifi, no cry...

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

No szép estét mindenkinek!
Ma ismét hosszas járkálásba voltam Tv ügybe...
PhotoHall, Saturn, Euronics.... ebben a sorrendben...
Nézegettem 100Hz-s CRT Tv-ket... és szembesültem azzal hogyha 1 normális 72 centis 100Hz-es Tv-t akarok venni újjonnan, akkor az 90-100-110 ezer HUF... mindenhol... Utolsó állomásként betértem az Euronicsba... és eldöntöttem... ha már ennyit költenék CRT-re... akkor nehogymár ne egy LCD-tvit vegyek...
úgyhogy gyakorlatilag 2 típus között vacilálok... Hozzáteszem... a 3 közűl az Euronicsnak vannak a legjobb árai... no szal a 2 LCD
az 1ik LG 26LC2R 139.990 Ft ért
a másik pedig
PANASONIC TX-26LE60 149.999 Ft ért
Mondanom se kell az eladó egyértelműen a Panát mondta.. hogy ő azt venné...
mert a Pana saját alkatrészekkel dolgozik, meg ők már nemis gyártanak CRT-t csak LCD-re és Plazmára koncentrálnak... mondtam: jó jó jó... ne is folytassa, mert egyértelműleg a Pana nagyon jó... (legalábbis jobb mint az LG, még mielőtt valaki belémkötne )
Viszont állítólag ez az LG se rosz... közel ugyan azt tudják mind a ketten...
Mi a véleményetek? Esetleg valami hozzáértő személy?
Megérné a Pana a + 10 ezret?
Köszi ha segít valaki hozzáértő, én nem nagyon ismerem az LCD-ket... de eldöntöttem hogy ilyen lesz...
(egyébként a Philipsről és a Thomsonról lebeszéltek az eladók)

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!
Nagyon nem vagyok otthom az lcd témában, valamint sem időm, sem türelmem nincs végigolvasni az egész fórumrészleget. Arra kérlek titeket, hogy adjatok támpontot, mit érdemes venni 150000ft környékén. Természetesen nem baj, ha használt, mert ennyiért újat alig kapni.. Legalább 66-os kémernyője legyen. Érdekelne, mennyit kéne hozzátenni, hogy esetleg egy tényleg jó megjelenítőt vehessek. Remélem valaki segít! Köszi mindenkinek.

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Egyértelmű.
no hifi, no cry...

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”