Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi-projektorral
Házimozi-projektorral
Tisztel Den!
Mivel nekem is Epson 8100-as projektorom van én is szeretném elérni a szemnek legkellemesebb színeket, a tökéletes fekete, fehér szinteket, és a képzaj mentes képet. Nem tudom, hogy az én komponenseim mennyire kompatibilisek egymással, de remélem eléggé. (Az aláírásomban szerepelnek) A vásznam sajnos nem a legjobb minőségű Projekta, csak egy Vision Pro, 1.0 Gain-nel. Mindezek ellenére hiszem, hogy a Te beállításaidat használva nálam is tökéletessé válik majd a kép. Kérlek írd le, hogy mit és hogyan állítsak a projektoron. Előre is köszönöm.
Üdv
Turbo
Házimozi-projektorral
Den
Sajnos minőségi vásznam még nincs. 3 m széles képet vetítek és ilyen méretű fix keretes vászon van tervbe véve.
Ha meglesznek a beállítások, azért ki fogom próbálni és beszámolok a tapasztalataimról. A két projektor között műszakilag nem lehet nagy különbség.
- Den
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 108
Házimozi-projektorral
Nerob, ha akarsz gyere el és nézd meg!
Holnapra összeírom az összes beállítást, de nem tudom mekkora lesz az egyezés a vetítőink között technikailag?
Elméletileg lehet egészen pozitív is. Viszont sok függ a vásznadtól.
Milyen vásznad van és mekkora a láthatója. Nekem rendkívül befolyásolja a kép minőségét, mert a Projecta legjobbnak tartott vászna és nem kicsi. Azt nem feltételezik az Urak, nem jön náluk számításba, hogy a vászon minősége miatt is és a beállításaim miatt is lehet a végeredmény rendkívüli.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó
Házimozi-projektorral
Műszaki áruházban rendkívül ritkán járok. Van olyan év, hogy egyáltalán nem. A véletlen és Murphy összejátszása végett 12 éven belül egyetlen cégtől vásároltam minden képpel kapcsolatos felszerelést, kivéve a tévémet: kb 20- 25- öt.
A legjobb barátom szaküzletében kizárólag LCD tévéket lehet kapni...................ők sem hívtak ki még senkit beállítani. Néztem sokszor, amíg vártam a tévét BD- vel és meg voltam elégedve a képével. Eszembe sem jutott, hogy bármiért is szólnék.
Mindenkinek a sajátja, hogy mit lehet neki jónak beadagolni. Kb nagyon hasonló színfelfogással reklámoznak tévéket, mint amit én szeretek nézni.
Hasonlat és feltételezni! Ez többek között az a 2 fogalom, amit elmagyaráztok, kimagyaráztok, elbeszéltek mellette, nem válaszoltok jóformán semmilyen kérdésre!
Te is feltételezel, mint a többiek. Én nem feltételezek, hanem mindent tapasztalat útján állítok. Láttam kétszer is egymás után a legjobb, legdrágább felszereléssel vetített kalibrált képet.
Hazamentem és rögtön belenéztem több filmbe, hogy milyen az én hitvány képem, a 10- szer értékesebbhez képest, milyen a M- on fellelhető legjobb etalonhoz mérve!
Ennyi.
""""""""""nagyon el lehet állítva"""""""""""" látod ez a saját feltételezésed. Mert pont nem igaz. Az biztos, hogy "színesebben" szeretem a képet, de nem sokkal, mint a kalibrált kép. Mert, ha sokkal "eltolnám a képet", akkor létrejönne sokféle képhiba, de olyan nálam egy nincs!
Nem fakó, vagy túlszaturált egyik sem, aki ahogyan beállította olyan! Tök mindegy, hogy LCD vagy plazma. A plazmát nem lehet túlszínezettre állítani?
Ne feltételezz, mert nem fog bejönni! Kérdezd meg, hogy mi a valóság és meg fogod tudni!
Itt elképzelik a fejükben, hogy nálam csak és csakis valami elképesztően összeállítgatott, torz képű, képhibáktól hemzsegő, képzajos valamit tákolhattam össze otthon, mert jól, pláne hibátlanul nem állíthattam én be a saját vetítőmet. Tudjátok mit, feltételezzétek azt, hogy igazatok van!
Feltettem több kérdést, de mivel nem kaptam egyre sem választ, én is feltételezem, hogy miért nem.......az egyértelmű, azonnal látható, tapasztalható képi jellemzőket igen nehéz félremagyarázni!
Miért kell egy ilyen visszafogott képhez csúcsvetítő csúcsvászonnal?
Egy lényegesen kisebb felszereléssel is, magasabb kihasználtsági fokon elő lehet állítani egy natur képet! Így lehet milliókat spórolnia annak, akinek be tudták a fejébe verni, hogy ez a kép az, ami neked kell, mérvadó és a legjobb.
Hova tetszettek mesterségesen eltűntetni a képminőség jellemzőit? Ja, hogy azért nem volt: mély fekete, kontraszt, fényerő, színek, képmélység stb, mert vissza tetszettek fogni a csúcs SIM2 DLP projektor tudását?
A natur képfelfogás miatt elvesznek azok a képi jellemzők, ami miatt függővé válhat valaki a jó értelemben!
Tudom a film készítői ilyennek álmodták meg a képet: én meg még jobbá teszem, mert van rá lehetőségem és azt miért is ne használnám ki. De nem egy kicsivel jobb, hanem nagyon sokkal......
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Házimozi-projektorral
Kedves Den!
Jól gondolod, a 9000-es korábbi évjárat. Várom a beállításaidat, gondolom a többiek is kiváncsiak rá.
Házimozi-projektorral
Köszönöm Den a választ, így már mindent értek.
Ha neked egy műszaki áruházban az lcd tv-k képe tetszik akkor neked az igen-igen túlszaturált, valóság színeit távolról sem megközelítő beállítások tetszenek, ha ezek jelentik neked a remek beállítást akkor a vetítőd is nagyon el lehet állítva (szerintem).
A plazmáknak a színei gondolom neked túlságosan fakók.
Üdv.Géza
-Heed Obelisk Si3, Heed Obelisk X2, Heed Obelisk DA, Heed Obelisk DT, Heed Enigma 5
-TMP Triton, TMP DAC, SOL Kolibri
- Den
- Kezdő Fórumlakó
Házimozi-projektorral
Nerob:
Ha jól sejtem, akkor az Eh-TW 9000- es az előző sorozat tagja, a 100- as végződésűek előtti. Ezért különbség lehet a Te vetítőd és az enyém között. Holnap leírom a beállításaimat!
Nem tudhatom, hogy mennyi marad meg a 2400 AL- ből a beállításaim után. A vásznam a legoptimálisabb nagyságú a nézési távolsághoz és a projektoromhoz, valamint a legjobb minőségű, ezt 2 kizárólag vásznakat eladó szakember állította: tanácsot kértem tőlük, hogy mi a legjobb, amihez hozzá lehet jutni? Egymástól függetlenül ezt ajánlották legjobbnak a Projectától.
Azonnal bizonyítást nyert a legelső vetítésnél, hogy az új vászon és a régi közti: 0.9 GAIN érték 700 ALumennel ér fel. Ennyivel több fényerő kell, hogy ugyanazt a hatást érjem el.
Több új technológiát építettek bele a 8100- ba. Majd holnap konkrétan leírom, mit hova állítottam. Nem tudom, hogy ezekkel rendelkezik- e a 9000- es?
Hol laksz, privátban írd meg!
Gezu79:
kizárólag Philips tévét veszek, amikor majd lecserélem a tévémet! LCD a válasz.
Egyszerre 2 csatorna műsorát tudom nézni. Ha felveszek akkor látom a kezdést, vagy ha az egyik csatorna hangja érdekel, a másik képe, akkor is jól jön.
Egy barátom talált egy számára tökéletesen beállított tv- t. Az volt a kirakatban a mintapéldány. Csak azt volt hajlandó megvenni. Nem kellett neki az originált.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Házimozi-projektorral
Kedves Den!
Nekem is epson projektorom van (eh-tw9000), ami hasonló a Te 8100-adhoz, de néhány dolgot nem értek. Ha mozi módba kapcsolom, ahogy írásod szerint Te is használod, akkor a cinema filter belép a fény útjába és annak egy jó részét elveszi. Hogyan érted el, hogy nálad mégis megmaradjon a 2400 Ansi Lumen? Nálam +7 fényerő beállításnál erősen csukodik a kép, magyarul elvesznek az árnyalatok. Neked nem csukódik a fehér vagy a fekete? A 9000-en a természetes üzemmódban a legélethűebbek a szinek, a 8100-on a mozi mód jobb? Mit értesz képzaj alatt, ezt hol kéne látni? A pixelek eltüntetésére nekem két módszerem van: 1. elég messziről nézem a képet, 2. az élességet lecsökkentem. A 2. módszert nem szeretném használni. Nálad közelről sem látszódnak a pixelek? A dinamikus íriszt Te használod?
Házimozi-projektorral
Kedves Den!
Egy kérdésem lenne hozzád, egy műszaki áruházban a tv-knél melyik tv-nek a képe tetszik jobban (adott körülmények között), plazma vagy lcd?
Üdv!
-Heed Obelisk Si3, Heed Obelisk X2, Heed Obelisk DA, Heed Obelisk DT, Heed Enigma 5
- Deadpool
- V.I.P.
- Értékelés: 459
- Kapcsolat:
Házimozi-projektorral
Messziről jött ember azt mond amit akar...
Az elmúlt pár napban rendkívül jót szórakoztam a topikban.
"A helyzet az, hogy az én moziszobámban egy picit jobb kép látható a vásznon, mind Den fórumtársunknál, persze ő nem tud lejönni ellenőrizni, biztos elfoglalt. A fekete félelmetes, a fehér vakító, a színek életre kelnek..."
Na szóval, amíg senki nem látta mi van Dennél vagy nálam, az nem tudja miről van szó. Valójában nálam nincs projektor egyelőre, de bárki megnézheti.
Den, ha nem vagy hajlandó megmutatni az embereknek "mit értél el" addíg ez az előadás csak egy komédia. Feleslegesen vered a klaviatúrát. Ennyi erővel vitatkozhatnánk egy mókussal is. Semmi értelme és csak szemlélődőként vicces.
Üdv srácok! Jó a topik!
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
Házimozi-projektorral
Kedves Den!
Neked tuti komoly gondod lehet sztem kezeltesd magad jobban jár mindenki, annyira bele éled magad ,hogy komolyan elhiszed ezt a sok marhaságot amit összehordasz itt sztem te viccelsz , ha nem akkor nagyon sajnállak!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Házimozi-projektorral
Az, hogy 2 hónapig dolgoztam a képminőségen, mire azt mondtam, hogy minden a helyére került, az azért elmond valamit nem?
Nekem nem kell műszeres ember, aki megmondja, hogy mi a jó nekem! Baromi sok időm ráment, mire elértem azt a minőséget, amit a küldött anyag tartalmaz!
"""Piros, harsogó vörös""": ilyen a kép nálad? Mert nálam minden képinformáció a helyén van tökéletesen.
A fekete színt képmélysége megdöbbentően, kimagaslóan jó, legalábbis nálam,
a kalibrált képhez képest összehasonlíthatatlanul jobb, tehát miről beszélsz? Nem kell DLP, mondom kifogástalan, le is állítottam tegnap a Fehér Házat- pausáltam-, mert olyan kimagaslóan jó volt a kontraszt és a fekete mélysége!
Az Avatarban szerinted elég kék szín és a többi fordul elő? Mert nem lehet kritizálni, annyira kellemes nézni a színeket, a képrészletesség minden tekintetben lenyűgöző.
Nem tudsz idegesíteni Pjotr, egyébként nincs külön moziszobám! Nincs külön konyhám és fürdőszobám sincs külön, viszont van házimozim, de nem akármilyen, hanem komponensenként tökéletesen összehangolt!
Csak egy elmebetegnek mondhatják meg, hogy mi a jó neki és mi a nem- ráadásul azt, ami teljesen egyéni, szuverén, a saját pénzéből?!
Tudod volt itt egy milliomos, aki inkább eladta a HD projektorát, mert nem bírta beállítani. Van egy műszaki barátom, aki meg sem próbálja a csúcstévéje képjellemzőinek beállítását, mert azt mondja, ahhoz nagyon nem ért!
Nekem sikerült tökéletesen kiismernem egy HD projektort, 0 segítséggel. Nem hiszem, hogy nekem kellene a műszeres ember, inkább Ti barátkozzatok a csúcstechnikátokkal! Ne legyetek lusták, ismerjétek ki! Higgyétek el, nagyon sok örömet okoz, ha majd kiismeritek és tudjátok kezelni!
3 egymástól teljesen eltérő szakmában értem el ezévben kimutatható, azonnal tapasztalható, nem hétköznapi sikereket, Te hol tartasz Pjotr?
Igen azt hogy kitartó türelmes birka vagy.
Neked nem kell műszeres ember? tudod van az a mondás ami rád tökéletesen passzol, hogy a legrosszabb párosítás, mikor a hülyeség akaraterővel és szorgalommal párosul, itt még neked kiemelném a mérhetetlen önbizalmat ami már beképzeltség (nagypofájúság) számba megy át.
a kalibrált képhez képest összehasonlíthatatlanul jobb,
Honnan a bánatos köcsögdudából tudod te főlény hogy jobb mikor a büdös életbe nem volt kalibrálva a szar projektorod?
Amit meg máshol másikat láttál, az nem összehasonlítási alap, mivel baromira eltérő helyeken eszközökön és úgy általában minden körülményben eltérve láttad őket.
3 egymástól teljesen eltérő szakmában értem el ezévben kimutatható, azonnal tapasztalható, nem hétköznapi sikereket
Itt is passzol a mérhetetlen önbizalom rész amit írtam.
Olyan hülye vagy hogy anak másutt a csodájára járnak. A fél fórum meg egy másik rajtad röhög, te meg hajtogatod a marhaságokat.
Most vagy direkt ugratod itt a népet, vagy valóban menthetetlen vagy.
Az érzésem az hogy neked fogalmad sincs azokról, amit balagee leírt, hogy mit jelentenek az értékek amiről írt.
Pont az a döbbenet, hogy nálam beszélhetünk a kontrasztról, képmélységről, gyönyörű színekről, a fekete mélységéről, a fekete és fehér átmenetéről stb, de ezt Te nem élted át még igazán
Ne haragudj de én
ez volt az utolsó hogy a billentyűt az idiótaságaidra pazarlom
- Den
- Kezdő Fórumlakó
Házimozi-projektorral
Az, hogy 2 hónapig dolgoztam a képminőségen, mire azt mondtam, hogy minden a helyére került, az azért elmond valamit nem?
Nekem nem kell műszeres ember, aki megmondja, hogy mi a jó nekem! Baromi sok időm ráment, mire elértem azt a minőséget, amit a küldött anyag tartalmaz!
"""Piros, harsogó vörös""": ilyen a kép nálad? Mert nálam minden képinformáció a helyén van tökéletesen.
A fekete színt képmélysége megdöbbentően, kimagaslóan jó, legalábbis nálam,
a kalibrált képhez képest összehasonlíthatatlanul jobb, tehát miről beszélsz? Nem kell DLP, mondom kifogástalan, le is állítottam tegnap a Fehér Házat- pausáltam-, mert olyan kimagaslóan jó volt a kontraszt és a fekete mélysége!
Az Avatarban szerinted elég kék szín és a többi fordul elő? Mert nem lehet kritizálni, annyira kellemes nézni a színeket, a képrészletesség minden tekintetben lenyűgöző.
Nem tudsz idegesíteni Pjotr, egyébként nincs külön moziszobám! Nincs külön konyhám és fürdőszobám sincs külön, viszont van házimozim, de nem akármilyen, hanem komponensenként tökéletesen összehangolt!
Csak egy elmebetegnek mondhatják meg, hogy mi a jó neki és mi a nem- ráadásul azt, ami teljesen egyéni, szuverén, a saját pénzéből?!
Tudod volt itt egy milliomos, aki inkább eladta a HD projektorát, mert nem bírta beállítani. Van egy műszaki barátom, aki meg sem próbálja a csúcstévéje képjellemzőinek beállítását, mert azt mondja, ahhoz nagyon nem ért!
Nekem sikerült tökéletesen kiismernem egy HD projektort, 0 segítséggel. Nem hiszem, hogy nekem kellene a műszeres ember, inkább Ti barátkozzatok a csúcstechnikátokkal! Ne legyetek lusták, ismerjétek ki! Higgyétek el, nagyon sok örömet okoz, ha majd kiismeritek és tudjátok kezelni!
3 egymástól teljesen eltérő szakmában értem el ezévben kimutatható, azonnal tapasztalható, nem hétköznapi sikereket, Te hol tartasz Pjotr?
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó
Házimozi-projektorral
Végigolvastam Pjotr a másodikat!
"""Korrekt fekete színt beállítása""": Tiszelt fórumtárs az Általad ajánlott szakmai leírás szerint nálam a fekete színt azt a minőséget éri el, amit a projektor tudása maximálisan lehetővé tesz.
A fényerőre azért van szükség, mert HIGH- CONTRAST a vásznam és igen széles.
"""A legfeketébb fekete, a legfehérebb fehér""": ezt a beállítást is a leírás, ajánlottak szerint hibátlanul kiviteleztem.
Köszönöm a szakmai cikket, még jobban eltökélt az irányban, hogy igen jó munkát végeztem a közép és felső kategória között meghatározott vetítőm képi beállításai terén!
Köszi a cikket Pjotr, mely engem tökéletesen igazol!
Azon képjellemzők, melyeket felsorol a szerző Nagy Árpád és kielemzett- nagyon tetszett- és engem igazol!
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Házimozi-projektorral
Egész nap komor hangulatban voltam, de itt mindig sikerül nevetni. Köszi!
(Szeretek ide járni, pedig nincs projektorom.)
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Házimozi-projektorral
Miért lenne bűn, ha neked ez tetszik és így szereted nézni, akkor azzal nincs semmi baj, a lényeg, hogy mindenki saját maga legyen elégedett azzal a képpel amit néz nap mint nap.
A baj az, hogy képtelen vagy felfogni, hogy miről beszélünk...
Fel lett ajánlva, hogy egy szakember által be lesz mérve, kalibrálva a vetítőd, amit aztán ha nem tetszik, soha többet nem nézel úgy, akkor kiderülne, hogy neked van-e igazad vagy nekünk, a műszerek a szemmel ellentétben nem hazudnak, kiderülne, hogy mennyi a kontraszt nálad, félsz élni ezzel a lehetőséggel.
Neked úgy tetszik a kép ahogy nézed, oké, nincs ezzel baj, csak ne szóld már le a többieket, akik azt szeretik, hogy ha a kép olyan mint a valóságban, nem csukódik be sehol, a piros az piros és nem harsogó vörös, látszanak a részletek stb. stb.
Az a baj, hogy te tényekkel akarsz vitatkozni, egy vetítő képe könnyen mérhető, könnyen kiderül, hogy a színek azok jól vannak-e beállítva vagy nem, az, hogy a színek olyanok-e mint a valóságban, aztán, hogy ez tetszik-e valakinek az már más kérdés, vagy a harsogóbbat szereti az az ő dolga.
Nekem is nagyon tetszenek a hdr képek, élénkek, kontrasztosak jól néznek ki, de tudom, hogy az nem a valóság.
Ha egymás mellé tennénk a te (amúgy jó) vetítődet és egy 3 chpes dlp-t, akkor lepődnél meg igazán, hogy nálad a fekete az nem is annyira fekete, a sötét részletek nálad nem látszanak annyira stb. stb. lehet, hogy neked nem tetszene a kép, mert úgy látom neked az lcd-k harsány erős színei tetszenek, nem a dlp-k természetesebb mozis képe.
Amiben nagyon nagyot tévedsz, hogy nálad jók a színek nem pedig a kalibrált projinál voltak azok, ezért jó a műszer, mert az azonnal megmondja, hogy a kék az kék-e, kivetít az ember egy teszt ábrát amiről tudjuk, hogy mik az értékei, és gyorsan kijön, hogy ugyanazt látjuk-e a képen vagy nem.
Ezek olyan dolgok amiken nem lehet vitatkozni, az 1700-as évek óta ismert a CMYK rendszer, aztán amikor lettek műszerek kialakult ennek a mérése is kialakult.
Ezzel meg a mérésekkel csak egy elmebeteg vitatkozna, az, hogy valakinek tetszik-e vagy nem a teljesen valósághű, természetes kép az meg már ízlés dolga az meg mindenkinél más.
De tehetnél fel képeket a moziszobádról, milyen a vászon, milyenek a falak, kíváncsi lennék rá.
http://www.palettainvent.hu/publikacio/ ... 01_034.pdf
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
- Den
- Kezdő Fórumlakó
Házimozi-projektorral
Pjotr:
Te itt elképzelsz dolgokat: """gondolom egy fehér falú....stb""" bírálással, kritikával! Nem fehér falú szobában nézem a filmeket, nem 50:1 kontraszttal és a ne képzeljél el semmit, mert iszonyú nagyokat tévedsz! A képem nem túlszaturált, hanem gyönyörű, a szemnek kellemes és gyönyörködtető!
A nagy baj az, hogy egyetlen egyszer sem válaszoltatok a kérdésre: ehhez az általatok tökéletesnek vett képminőségnek vélt puritán valamihez, miért kell a legjobb csúcstechnológiás Sim2 és sokmilliós vászon?
Pont az a döbbenet, hogy nálam beszélhetünk a kontrasztról, képmélységről, gyönyörű színekről, a fekete mélységéről, a fekete és fehér átmenetéről stb, de ezt Te nem élted át még igazán a leírásod szerint, mert a kalibrált képnél ilyenről nem beszélhetünk.
A Jamie Foxx féle Támadás a Fehér Ház ellen- ben olyan mély fekete látható, amelyet az életben nem fogtok látni. A kontrasztommal az égvilágon semmi, de semmi baj, nagyon is működik.
Tudod Pjotr nem azért pausálom a képet filmnézés közben, mert hogy ne lennének mámorítóan szép színek és kontrasztom, pláne az elérhető legjobb képrészletességgel...........
Veszel magadnak egy versenygépet egy vagyonért, de nem mész vele többel, mint 70- el az autópályán, mert azt mondták, hogy ezzel a géppel csak 70- el szabad haladni! Ezt művelitek a csúcsfelszerelésetekkel.
Én megyek 130- al a sokkal kisebb tudású verdámmal, mert kihasználom. Látod Pjotr, ezért hagylak ott benneteket.
Láttam Nálatok mi az etalon. A mellettem űlő barátom megkérdezte, hogy miért nincs több fényerő és miért ilyen fakók a színek?
Láttam a kalibrált képet, megdöbbentően gyenge volt ahhoz képest, amit a felvonultatott csúcstehcnikából ki lehetett volna hozni! Pont az, hogy nálam, az én projektorommal és vásznammal jönnek elő azok a képtulajdonságok, amit minőségnek nevezünk.
HD és DVD- t nézek, olyan minden tekintetben támadhatatlan képminőségben, amiről a leírásod szerint egyszerűen fogalmad sincs! Eltorzítasz mindent, """gondolom""".............
Az új projektorom több új képminőségjavító technológiát tud, melyeket ki is használtam. Többezer variációt állítottam be 2 hónap alatt, minek a végeredménye lett a mostani kép. Már nem akarok belenyúlni semmilyen képjellemzőbe, mert már mindet végigjátszottam. A gammát kell egyedül a helyére kalibrálni filmenként. Lehet a gép szerint is, és lehet manuálisan is kétféleképpen. Ahogy állítom, látom hogyan változnak a színek és a kontraszt.
Pjotr nehogy azt hidd, hogy olyan nagyon sokkal állítom a kalibrált kép fölé az én értékeimet! Kb 2 szinttel, abszolút nincs túlszaturálva, minden érték a helyén van, a kép csodálatra méltó, minden képhiba nélkül. A színek pontosan olyanok, mint amilyennek minden vásznon lenniük kellene!
Ti a képminőség oltárán feláldoztok mindent egy elméletért: a film készítők szerint! Bűn a közepest feljavítani HIGH- END- re?
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Házimozi-projektorral
Még valami irogat itt olyan hülyeségeket is, hogy a legjobb szakemberekkel beszélget stb. stb.
Hát erre nulla az esély, mert akkor tudná ki az a Balagee vagy még ismerne pár olyan embert aki itt is irogat néha ezeken a fórumokon, a nulla képzettségű eladó a sarki számtech boltban vagy az MM-ben nem szakember.
http://www.projektor.hu/tudasbazis/attekintes/.html
Ezt ajánlanám olvasgatásra...
Pláne ezt a részt:
http://www.projektor.hu/tudasbazis/alap ... ervek.html
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Házimozi-projektorral
Beleszólok én is, mert Látom Dennek a saját maga által kitalált szakszavakon kívül fogalma sincs, hogy mi mit jelent, és Balagee mikőtl is írt.
Teljesen felesleges gamut-ról, RGBCMY pontokról, footlambertről és hasonlókról írogatni.
Kezdetnek, az ízlés az egyéni, és mindenki oda állítja a kijelzőit, ahová csak szeretné és ami neki tetszik.
Viszont olyan, hogy új képtechnológiák amiket ki kéne ismerni, olyanok nincsenek, amióta színes képek vannak és mindegy, hogy most nyomdáról, monitorról vagy tv-ről beszélünk a képek beállítása, kalibrálása ugyanúgy zajlik, ebben max a technikai segítség egyre jobb és egyre elérhetőbb de az alapok ugyanazok, nincsen semmilyen új technológia.
A színek pontosan mérhetőek, leírhatóak, pontosan meg lehet határozni, hogy egy adott szín az milyen a valóságban és hogyan kell állítani a megjelenítőt, hogy ugyanazt a színt lássuk a képen is, ez az amit szemre elvégezni nem lehet, ha valakinek fakó és nem tetszik egy kalibrált megjelenítő képe az egy egyéni ízlés kérdése, de attól még a kalibrált készülék képe a pontos, a valósághű, ha valakinek ez kevés és ezt máshogy állítja be az olyan, mintha feltekerné a hangszíneket maxra egy erősítőn.
Amiről Den még nem hallott az a különböző kontrasztok, ami Den-nek tetszik az az on-off kontraszt, a baromi fényes fehér után a hirtelen fekete, de ahogy ő használja, gondolom egy fehér falú, mennyezetű szobában, max fényerővel, mert az a jó, megöli az egyidejű kontrasztot, eltűnnek nála a részletek, erősen csukódik a fekete.
Lehet nála vagy 50:1-hez kontraszt...
A másik vesszőparipa úgy látom a képzaj, képhibák és hasonlók, most komolyan nem tömörített forrásnál???? Milyen képzaj az amit el lehet tüntetni? Még a legolcsóbb prezentációs 15 éves porjectornál sincs képzaj, nemhogy egy mai felsőbb kategóriás gépnél...
Ha a korábbi projectorainál volt ilyen akkor ott nagyon komoly gondok voltak a lejátszónál, kábelnél vagy agyontömörített divx-eket néz, esteleg vhs-t...
Képtorzítás? Ebben a kategóriában, sőt, manapság már a legolcsóbb projikat kizárva se nagyon van ilyen, de ettől még a legrosszabb tanácsot adogatja, hogy max zoom és hasonlók, majdnem minden optika a véghelyzeteiben már képes torzításra, ezért pont hogy kerülni illik a maximális zoomot, lens shiftet.
Be lehet állítani egy képet szemre tökéletesre? Nem... közelítőleg be lehet egy olyan szakembernek aki nem az elsőt csinálja és sok műszeres mérésen is túl van, persze nem lehetetlen egy amatőrnek sem, mert akár jól is sikerülhet, de az a tökéletestől nagyon messze lesz.
Egy bekalibrált proji a természetes színeket adja vissza a narancs az narancsszínű, a piros az piros, olyan mint a valóságban, ha valaki a túlszaturált (elnézést az idegen szóért...) túl színezett képet szereti, ha nem a valóságot akarja látni a vásznon, ha azt szereti, hogy a fehér kiégesse a szemét és ezért feláldozza a kontrasztot az az ő dolga, az ő ízlése.
De attól, hogy mindenki szembe jön az autópályán, még nem biztos, hogy mindenki más a hülye.
Ha meg torzít vagy zajos egy projector képe, azt nem lehet otthon eltüntetni semmilyen beállítással, pláne egy drágább kategóriában, hanem vissza kell vinni, hogy hibás és kicserélik egy olyanra amivel nincs probléma.
- Den
- Kezdő Fórumlakó
Házimozi-projektorral
Hétvégén kizárólag a létező legkritikusabb szemmel néztem a- 280 széles 16:9- es- házimozim képét!
/Most tényleg komolyan!/
Etalon minőségű tesztfilmekkel: A nagy Gatsby, A Jamie Foxx féle Támadás a Fehér Ház ellen, Ranger....
Képtorzítás, képzaj keresve sem volt. Minden képjellemző, ami a képminőségért felel a helyén van. Nincs túllőve semmi, sőt optimálisra állítottam olyan mértékben, hogy sokszor nem a film érdekel, hanem annak minőségében gyönyörködsz!!!
A vetítőt maximális kihasználtsággal üzemeltetem, a tudásához mérten. A képével elégedett vagyok, amit ki lehet hozni belőle, azt megtettem saját kútfőből.
Jobb képminőséget el tudok képzelni? Persze, hogy igen. Van még hova tovább fejlődni? Persze hogy lesz, kb 3- 6 év múlva!
Szepi0808:
Ez nem működik távoktatással. Különben, mint írtam már 2 ugyanolyan felszerelés sincs. Ha teljesen ugyanaz minden összetevője, akkor is mások a bútorok és a fényhatások stb.
Fogalmam nem lehet, hogy milyen projektorod van, milyen a vásznad, milyen minőségű a forrásanyag, milyen az összekötő kábel, milyen lejátszód van?
Össze kell hangolni az egészet. Amit ki lehet hozni belőle, azt meg kell tenni a kihasználtság érdekében!
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Házimozi-projektorral
Red,ebből is látszik ,hogy nem értesz hozzá!
Ne is mondd, ez magas nekem, mint disznónak a kerítés.
Hiccusznak jó, mert ő elmehetne okosodni.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Házimozi-projektorral
Red,ebből is látszik ,hogy nem értesz hozzá!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Házimozi-projektorral
én meg már nem is mondok semmit, mert teli lenne sértő szavakkal
Házimozi-projektorral
Szepi0808:
olyat kérsz, amit nem lehet kérni, mert minden felszerelés más és más! Van vetítő 35 ezerért és 10 millióért! Mindenkinek más összetevőkből áll, más tudású a vetítője- vászna- kábele stb, stb.
Ezeket is egyedileg kell beállítani, én honnan trudjam, hogy Neked mi számít a megfelelő színnek, milyen a tökéletes kontraszt és a többi!
Te azt állítod, hogy tökéletes képet csináltál én nem azt kérem, hogy csináld ezt a vetítőmmel, csak mond el, hogy milyen állítási lehetőséget merre kell tologatni és közben mire kell figyelni, mit kell nézni.
Meghajlok a tudásod és a tapasztalatod előtt kérlek, segíts!
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Házimozi-projektorral
Fényerő kedves Red kolléga.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP