Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

TaliGa
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: TaliGa »

köszi szépen a válaszokat...
nagyjából megerősítést nyert az elképzelésem, azaz a Samu Q92 tűnik a favoritnak...

vargatom
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: vargatom »

Q91 Németországnak, Austriának, stb szánt tipus.Q92 Kelet európának szánt tipus és van egy ezüstös szin alul.
Q96 Keleteurópának szánt +DVB-T tuner
Q97 Nyugat-Európának szánt, ez is DVB-T tunerrel.

Szóval lényegében egy Q91/2-vel is már jól jár az ember, ha nem érdekli a digi tuner? Köszi szépen az infót!

ghostie
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: ghostie »

Hát olvasva a külföldi fórumokat nem sok jót irnak róla.

Ja.Egy volt most nálam,egyből ment is vissza....

Hmm...

Hát köszi szépen, akkor ez kiesik!

Üdv
Ghostie

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Ja.Egy volt most nálam,egyből ment is vissza....

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Telehold
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Telehold »

A Samsung plazmákról.
A C sorozat a következőkben különbözik a Q sorozattól.
A Q sorozat a következőkkel rendelkezik amivel a C nem.
-Ultra Filter ezáltal lényegesen jobb a feketéje, kikapcsolt állapotban is látható a különbség.
-3 db HDMI kimenet az egyik oldalt van.
-Movie+ ami a 24p-s filmeket teszi sokkal jobbá.
-Aninet+ ami az ugyanezen szolgáltatással rendelkező készülékek kezelhetőségét teszi egyszerübbé.
Más különbség nincs.

91-92-96
C91 -egységesen egész európának van szánva.
C96- ua mont a C91 + DVB-T tuner.
Q91 Németországnak, Austriának, stb szánt tipus.
Q92 Kelet európának szánt tipus és van egy ezüstös szin alul.
Q96 Keleteurópának szánt +DVB-T tuner
Q97 Nyugat-Európának szánt, ez is DVB-T tunerrel.

Telehold
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Telehold »

Egészen tuti ez? A svéd LG honlap és az ottani katalógus ugyanis 42"-nál 1024-et említ és ők általában pontosak.
Most hogy így mondod megnéztem és az angol LG-nél is ez van.
Viszont akkor miért írják a magyar oldalakon a nagyobb felbontást?
Egyébként amit belinkeltél a PT85-ös modell különösen érdekes a 3 tuner (amiből kettő digitális) és a 160Gb HDD miatt. De gondolom a panel megegyezik a PT81-el.

Szóval látott már esetleg valaki élőben ilyen plazmát?

Üdv
Ghostie

Nem lehet kikapcsolni távirányitóval csak amikor ő akarja.
Ha kikapcsol teljesen véletlenszerüen újraindul. Van hogy magától bekapcsol.
Cellahibákat is észleltek.
Van akinek már 2 szercserélték és az is hibás
A felbontásról csak annyit, 1024x768-as a 42 colos felbontása viszont meg tudja jeleniteni az 1366x768-as felbontást is.

ghostie
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Egészen tuti ez? A svéd LG honlap és az ottani katalógus ugyanis 42"-nál 1024-et említ és ők általában pontosak.
Most hogy így mondod megnéztem és az angol LG-nél is ez van.
Viszont akkor miért írják a magyar oldalakon a nagyobb felbontást?
Egyébként amit belinkeltél a PT85-ös modell különösen érdekes a 3 tuner (amiből kettő digitális) és a 160Gb HDD miatt. De gondolom a panel megegyezik a PT81-el.

Szóval látott már esetleg valaki élőben ilyen plazmát?

Üdv
Ghostie

Naota
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Naota »

Az új LG 42PT81 42"-os méretben tudja a 1366 x 768-os felbontást.

Egészen tuti ez? A svéd LG honlap és az ottani katalógus ugyanis 42"-nál 1024-et említ és ők általában pontosak. Azt viszont láttam, hogy teljes a káosz, mert mindenféle felbontást írnak más helyeken.

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: gottfriedg »

Sheltem77 : Köszi szépen a választ!

A számítógéppel így elég nehéz helyzetben vagyok.Mert igazából van egy már a szobámban,de egy P3-astól ugye filmnézés terén nem lehet csodát várni sajnos.Ezért kéne egy új,persze ha már megvan,akkor használnám másra is,de arra meg lehet,hogy egy gyengébb is elég lenne.Nahh,de ezen még ráérek rágódni egy kicsit.Egyébként lassacskán kezdek az Ati felé kacsintgatni,annak ellenére,hogy Nvidia párti vagyok.De a célnak az új HD sorozatú Atik valószínűleg bőven megfelelnek,és árban sem rosszak.

Viszont valaki nyilatkozhatna,a Blu Ray rippek számítógépes lejátszása+ 24p-t nem támogató plazmák viszonyáról,ez úgy érzem engem is érinthet.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

ghostie
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Úgy értettem a hagyományos felbontást, ahogy te is írtad, 42"-os tévéknél 1024x768.
Az új LG 42PT81 42"-os méretben tudja a 1366 x 768-os felbontást.
Úgy érzem hogy ennek előnynek kellene lennie, de ki tudja. Ezért lennék kíváncsi hogy látott-e már valaki ilyen tévét.

Üdv
Ghostie

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Szia! 
- Szintén még a 24p. Az sem egészen egyértelmű most a számomra, hogy a HTPC-s felhasználásnál van-e rá szükség.  Van aki azt mondja, hogy minden számítógéppel lejátszott videó (hd ripek pl.) 24p-sek ezért szükséges, hogy támogasa a megjelenítő. Mások azt mondják, hogy pc-vel nem lehet 24p jelet kiadni, csak Blue-Ray-el. Szóval mi lehet az igazság?

- A harmadik kérdésem az új, 1366 x 768-es felbontású plazma tévékkel kapcsolatos. Ahogy látom most kezdenek megjelenni a már elfogadható ársávban (pl. LG 42PT81 már 300e Ft alatt van). Érdemes-e ilyen készüléket venni? Előnyösebb-e mint a hagyományos felbontású plazmák?
Van esetleg valakinek valamilyen tapasztalata az LG 42PT81-el?

Köszi
Üdv
Ghostie

Nekem 42Pv60-asom van, a 70-es elődje. Nem tudja sem a 24p-t, de még nem is 100Hz-es. PC-t szoktam időnként rákötni és megjeleníti a filmeket, akár DVD, akár attól nagyobb felbontású formátumban van a vinyón. (Van egy 40 Gigás - valószínűleg BD formátumú filmem is, - de az a számítógép gyenge teljesítménye miatt el sem indul.)
A következő kérdésed a felbontásra vonatkozik. Mit értesz azon, hogy "Előnyösebb-e mint a hagyományos felbontású plazmák?" Tehát a hagyományos plazma kifejezés neked mit jelent? Mert általában a 37"-os plazmák 1024x720, a 42"-osak 1024x768, az 50-esek meg 1366x768 felbontásúakszoktak lenni. Ennyi.

ghostie
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Szia!

Nekem is hasonló kérdéseim és problémáim lennének mint neked, viszont én kiegészíteném még néhány kérdéssel:

- A 24p fontossága. Korábban, az itt és más fórumokon olvasottak alapján meg voltam győzve, hogy csak ilyet szabad venni. Aztán kiderül, hogy a favorit Pana pv70-ben sincs, még is nagyon jó a képe. Szóval mi a véleményetek, fontos a 24p, érdemes várni rá?

- Szintén még a 24p. Az sem egészen egyértelmű most a számomra, hogy a HTPC-s felhasználásnál van-e rá szükség. Van aki azt mondja, hogy minden számítógéppel lejátszott videó (hd ripek pl.) 24p-sek ezért szükséges, hogy támogasa a megjelenítő. Mások azt mondják, hogy pc-vel nem lehet 24p jelet kiadni, csak Blue-Ray-el. Szóval mi lehet az igazság?

- A harmadik kérdésem az új, 1366 x 768-es felbontású plazma tévékkel kapcsolatos. Ahogy látom most kezdenek megjelenni a már elfogadható ársávban (pl. LG 42PT81 már 300e Ft alatt van). Érdemes-e ilyen készüléket venni? Előnyösebb-e mint a hagyományos felbontású plazmák?
Van esetleg valakinek valamilyen tapasztalata az LG 42PT81-el?

Köszi
Üdv
Ghostie

vargatom
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: vargatom »

1. Az eddigi jelöltek Pana 50PV7, Samu 50Q92H, Pana 42PV70. Illetve láttam olyat hogy Samu 50C96H. Utóbbi miben különbözik a Q92-től, ja és mér' drágább a Q91, mint a Q92?

Annyit tudok, hogy a Samsungnál a C sorozaton van a Filter Bright bevonat a képernyőn, a Q sorozaton pedig az Ultra Filter Bright.

A számoknak próbáltam alaposan utánanézni de nem lettem sokkal okosabb. A különbségek egy része a HDMI bemenetek száma, meg az audio rendszer; illetve azt hiszem az különbség még hogy az olcsóbbakbank nincs Movie Plus feldolgozási mód (legalábbis ami Q91 vagy 92-t kapcsolgattam egy MM-ben, azon nem lehetett bekapcsolni sehogy sem). Egy angol fórumon azt írták, hogy a tévé alján lévő ezüst csík is befolyásolja, sőt az is hogy melyik kisker láncnak szállítják.

Valószínűleg a panel mindegyikben ugyanaz, és a jelprocesszor szolgáltatásait kapcsolgatják ki-be. De szinte képtelenség kideríteni... talán a házimozi show után okosabbak leszünk.

harmony72
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: harmony72 »

Sziasztok!Úgy június óta tökölök a vásárláson - kicsit bizonytalan pacák vagyok, vagy mégsem - és e komoly időszak alatt két fontos dolgot sikerült letisztáznom. Jelesül a méret 42 vagy 50 colos lesz, a típus pedig Pana vagy Samsung. A pénzügyi keret momentán 400k környékén van, de nem kötelező jelleggel akarom mindet elverni. Az eszköztől elvárt tulajdonságok közt szerepelnie kell az analóg jel minnél pofásabb megjelenítésének, mert főleg tévéadást néznék, és a kábelszolga errefelé nem fog digitális jelet adni az évszázad zenitjéig. Illetve DVD-filmeket tolnék tucatszám az arcomba, és hajlott korú X-Boxomat is rákötném néhanapján. Kérdések:
1. Az eddigi jelöltek Pana 50PV7, Samu 50Q92H, Pana 42PV70. Illetve láttam olyat hogy Samu 50C96H. Utóbbi miben különbözik a Q92-től, ja és mér' drágább a Q91, mint a Q92?
2. Van más szóbajöhető alternatíva 400k környékén a fenti típusokon kívül?
3. A Samsungnál a Movie Plus tényleg kvázi 24p támogatást jelent?
4. Az LG 50es PC5... szériáját környékünkön sehol sem lehet megsasolni, azok tényleg annyira gyengék, mint az ár tükrözi (mert speckóban domborítanak)?
5. Van értelme november végéig-dec. elejéig várni, értsd mozdulnak még lefelé az árak?
Hát ennyi, és előre is köszi válaszolóknak...

ezek közül mindegyik jó választás, a többi már a te izléseden mulik,
Várni mindig lehet,az enyém KB 3 hónapos kb 10000-ret ment le az ára itt-ott valahol még mindig drágább, tehát jövő decemberben már nagyon jó árba lesz (csak vicceltem)
TV1-Panasonic 42pv80 Tv2-Grundig elegance 100hz DVD 1 Panasonic S511E-K DVD2-Grundig gdp1100 Video:Grundig xeria65 Satellit:Skymax 56 Erősítő:Kenwood krf-v4070d Sub:Wharfedale Cube 12+ Front:Soundking skbn 9838 többi: soundking skfu2410-soundking skfu168

TaliGa

Plazma

Hozzászólás Szerző: TaliGa »

Sziasztok!
Úgy június óta tökölök a vásárláson - kicsit bizonytalan pacák vagyok, vagy mégsem - és e komoly időszak alatt két fontos dolgot sikerült letisztáznom. Jelesül a méret 42 vagy 50 colos lesz, a típus pedig Pana vagy Samsung. A pénzügyi keret momentán 400k környékén van, de nem kötelező jelleggel akarom mindet elverni. Az eszköztől elvárt tulajdonságok közt szerepelnie kell az analóg jel minnél pofásabb megjelenítésének, mert főleg tévéadást néznék, és a kábelszolga errefelé nem fog digitális jelet adni az évszázad zenitjéig. Illetve DVD-filmeket tolnék tucatszám az arcomba, és hajlott korú X-Boxomat is rákötném néhanapján. Kérdések:
2. Van más szóbajöhető alternatíva 400k környékén a fenti típusokon kívül?
3. A Samsungnál a Movie Plus tényleg kvázi 24p támogatást jelent?
4. Az LG 50es PC5... szériáját környékünkön sehol sem lehet megsasolni, azok tényleg annyira gyengék, mint az ár tükrözi (mert speckóban domborítanak)?
5. Van értelme november végéig-dec. elejéig várni, értsd mozdulnak még lefelé az árak?
Hát ennyi, és előre is köszi válaszolóknak...

Sheltem77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Sheltem77 »

Tisztelt plazmatulajok! 
Egy nagyon fontos kérdésem lenne hozzátok.November közepe tájékán szeretnék venni egy plazma tv-t.Eddig úgy tűnik,hogy a Pana 37pv7p-re fog esni a választásom.A kérdésem pedig az lenne,hogy egy viszonylag jó képminőséggel megáldott DVD filmhez képest mekkora juvulást lehet elérni,ha pl 720p-s filmeket "küldök rá"?
Ez azért fontos,mert akkor kénytelen leszek venni a szobámba egy értelmes számítógépet,az pedig ugye enm olcsó és szeretném tudni,hogy van-e értelme a dolognak.
Szóval,szeretném hallani a tapasztalataitokat,ne kíméljetek!

Szia

Ég és föld a különbség. 37colos pana plazmán egy jó minőségű dvd film is szuperül néz ki, egy 720ps film viszont olyan kicsi tvn csodálatos.
Elég csak kiszámolnod mennyivel több információt tartalmaz a kép: 720*576 = 414720 képpont A 720p pedig 1280*720= 921600 tehát maga a képtartalom a duplája. Mivel a 37pv7p felbontása 1024*720 így arra fogja "skálázni" a képet, de ugye nem mind1, hogy felfelé vagy lefelé kell skáláznia a drágának
Egy szó mint száz 720p az én 42pv70p men is csodálatos.
Egyébként csak emiatt ne vegyél számítógépet max akkor ha másra is használod majd. Azonban ha mindenképpen veszel, HD nézésre HDMI-DVI kábelt vegyél, és lehetőleg vga választásnál részesítsd előnyben az Ati HD sorozatot, ahogy hallottam azok ideálisak 720p illetve 1080p megjelenítésre.

TV: Panasonic TH-42PV70P
Asztali DVD: Sony DVP-NS930V
Hangfalszett: Altec lansing 621 2.1 Ultimate

Naota
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Naota »

...
Akkor még egyszer, lassan: overlay. Keresd meg és kapcsold át. De inkább a HTPC topicba kéne ezzel menni.

Fegya

Plazma

Hozzászólás Szerző: Fegya »

itt is van. (nagyban) tv-n avi helye csak fekete

Már mondtam korábban. Próbáld meg a TVtool-t! Nekem is ilyen gondom volt. Aztán informatikus haver felvilágosított és ideadta a progit. Azóta ha a TV-n akarok avit nézni, csak egy katt a zöld gombra, és a tv-n ott a kép. Biztos van más megoldás is, de nekem működik, így aztán nem bonyolítom.

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: gottfriedg »

Tisztelt plazmatulajok!

Egy nagyon fontos kérdésem lenne hozzátok.November közepe tájékán szeretnék venni egy plazma tv-t.Eddig úgy tűnik,hogy a Pana 37pv7p-re fog esni a választásom.A kérdésem pedig az lenne,hogy egy viszonylag jó képminőséggel megáldott DVD filmhez képest mekkora juvulást lehet elérni,ha pl 720p-s filmeket "küldök rá"?
Ez azért fontos,mert akkor kénytelen leszek venni a szobámba egy értelmes számítógépet,az pedig ugye enm olcsó és szeretném tudni,hogy van-e értelme a dolognak.
Szóval,szeretném hallani a tapasztalataitokat,ne kíméljetek!
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

gyiku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: gyiku »

itt is van. (nagyban) tv-n avi helye csak fekete
tv: pana TH42PV70 + TX32LE7 dvd: pana SA-HT545w

gyiku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

A plazmáknál pontosan miért is van szükség a bejáratásra?

nem tudom, en lightosan neztem 200 oraig, biztos, ami biztos
nekem draga jatekszer ez ahhoz, hogy elcsesszem, aztan szotyi.

gyiku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

a gep nem jatsza le az avikat rendesen, szaggat  ez mitol lehet?lehet lassan feladom...

ne add fel, tegyél fel egy normális kodekpakkot pl k-lite

k-lite volt eddig is csak tvvel valo link utan most mar szaggat az avi.
delutan/este rakok fel kepet

silboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: silboy »

A plazmáknál pontosan miért is van szükség a bejáratásra?

HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640

killbill
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: killbill »

a gep nem jatsza le az avikat rendesen, szaggat ez mitol lehet?lehet lassan feladom...

ne add fel, tegyél fel egy normális kodekpakkot pl k-lite

gyiku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Azért összedugás után néha nem árt egy gép újraindítás se !

OFFTOPIC:

volt majd rakok fel fotot, ott laccik a problem. ami legjobban idegesit, hogy a gep nem jatsza le az avikat rendesen, szaggat ez mitol lehet?
lehet lassan feladom... es veszek egy hd2600pro-t, majd azzal osszehozom jol, hd-t is szepen viszi majd, talan meg xp-t is ujrahuzom.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”