Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Projektoros TV - LCD, DLP, CRT
-
Vendég
Sorry mindenkitől,igazatok van!! Egy samsungról lenne szó,amit kinéztem magamnak(Samsung - SP-43R1HL1X),viszont az volna vele a gondom hogy csak ez az egy van belőle,és kiállított darab,ami megy nyitástól zárásig.Szóval az érdekelne ha megtudom nézni hogy mennyit ment eddig,és ez okból kifolyólag tudnék-e valami árengedményt kérni ez miatt.
Nekem úgy tűnik, hogy ez egy CRT projektoros tv. Én ennek a szervíz menűjében SEHOL nem találtam üzemórát! Valahol korábban leírták már ebben a topicban a belépés módját, 4 gombot kell készenléti állapotban gyorsan egymás után megnyomni a távirányítón. Lehet, hogy azárt nem tudja, mert nincs lámpa, a crt-k pedig, ha be nem égnek, elvileg lényegesen többet bírnak? Egyébként a szervíz menüben legalább 3 súlyos hibát találtam. (ha belépsz egy almenübe, másra vonatkozó, hibás feliratok jelennek meg...).
Ha gondolod, a conv@freemail.hu címre írhatsz és egyeztetünk, hátha Te többre jutsz. Nekem a 43T8-as van, nem hiszem, hogy jelentősen különböznek, szervíz menü előhívásában biztos nem!
Valószínűleg csak projektoros Tv-re lesz pénzem, két komoly esélyes van Sony KDF-E50A11E (420-450e) vagy a Sanyo PLV55WM1 (320-360e), ez utóbbi tuner nélkül. Az utóbbiról van-e tapasztalata vkinek. (különösen lámpa élettartam - vajon erre is igaz lehet a kb. 10eóra) Az ár/érték aránya jónak tűnik, de mindig fél az ember h olcsó húsnak híg a leve
Több üzletben is jobbnak tartják, mint a Sonyt, olyan helyen is ahol mind a kettőt árúsítják.
Nem tudom mit terveztél eredetileg, de ennyiből azért már elég jó projektort lehet kapni, persze ahhoz teljesen be kell sötétíteni, meg nincs benne tuner…
A 10e órát felejtsd el ezekre is olyan 2-3e szoktak mondani!
A Sony-val az lehet a baj, hogy az elődmodellje (SX300 vagy valami hasonló neve volt) típushibás volt (alulméretezett tápegység), bár ha jól tudom a gyártás végére sikerült kicserélniük a tápot egy megbízhatóbbra. Amúgy a képe már ennek a “réginek” is nagyon jó volt (DVD-ről), gondolom az új még jobb lehet…
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
A Samsung LE 26-32-40-46" méretsorozat R51-M61 panel típusoknál mind csak D-sub-on megy a PC csatlakozás (ez Samsung specialitás). (letöltötem valamennyi kezelésit - a "Kijelzési mód PC" nevű táblázat alatt többnyire a 63-ik oldalon olvasható "A DVI nem támogatja a PC funkciót")
Ez így önmagában nem teljesen igaz, mert képes megjeleníti a PC képét DVI-n keresztül is (DVI-HDMI kábellel), csak igen ocsmány, méltatlan minőségben. Én sokat próbálkoztam vele tavaly ősszel, amikor megvettem az LE40R51-t (amit mai napig nem bántam meg), de sehogy sem jött össze (csak ebben a szar minőségben), azt hittem én voltam a béna, mint megannyiszor, de nem. Megmondom őszintén, én még mindig reménykedem, hogy 1x csak képes leszek neki olyan 720p vagy 1080i digitális jelet adni PC-ről HDMI-vel, aminek nem tud ellenálni, és nem tudja megkülönböztetni, hogy ez most PC-ből jön, vagy valamilyan HDMI-s lejátszóból...
Pl. egy Sapphire X1600 Pro HDMI vidkaresszal:
...A Sapphire Radeon X1600 Pro HDMI érdekessége, hogy a D-sub kimenet mellett nem DVI csatlakozót, hanem nevéből eredően egy HDMI (High Definition Multimedia Interface) kimenetet kínál, melyen keresztül a 100 százalékosan DVI-kompatibilis digitális képjel mellett S/PDIF rendszerű digitális hang is közlekedik. A Sapphire új középkategóriás videokártyája tehát egyszerre szolgáltat digitális képet és hangot a megjelenítőnek, mindemellett a kártyára egy RCA-csatlakozóval rendelkező S/PDIF kimenet is került, így ez egyben az első olyan kommersz videokártya, ami digitális erősítőkhöz, vagy digitális jelet fogadó aktív hangfalszettekhez is csatlakoztatható.
Az 500 MHz-es GPU-val és 800 MHz-es GDDR3 memóriával szerelt alacsony profilú kártyát vélhetően elsősorban a nagy felbontású házimozit kedvelő PC-tulajdonosok választják majd, a Sapphire Radeon X1600 Pro HDMI ugyanis teljes mértékben kompatibilis a HD mozik képének digitális továbbítása felett őrködő HDCP másolásvédelmi rendszerrel, így már csak egy megfelelő PC-s olvasó, lejátszószoftver és egy szintén HDCP kompatibilis megjelenítő szükséges a nagy felbontású mozik élvezetéhez...
Szóval ha pl. egy HD-DVD-t le tudok játszani a PC-ről HDMI-n keresztül a HD Ready megjelenítőmön digitális képátvitellel pl. 720p-ben, akkor mi akadálya lehet annak, hogy akármi mást is (pl magát a desktop-ot) ne tudnám ugyanígy megjeleníteni a HD kijelzőn???? Vagy valahol rossz a gondolatmenetem?
Ha van HDCP is, meg minden kutyatúró, akkor honnan tudja az a q..va TV hogy PC-ről jön a jel, és nem valami HDMI-s playerből? Ha meg mégis tudja, akkor kenje a hajára a Sapphire...
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Valószínűleg csak projektoros Tv-re lesz pénzem, két komoly esélyes van Sony KDF-E50A11E (420-450e) vagy a Sanyo PLV55WM1 (320-360e), ez utóbbi tuner nélkül. Az utóbbiról van-e tapasztalata vkinek. (különösen lámpa élettartam - vajon erre is igaz lehet a kb. 10eóra) Az ár/érték aránya jónak tűnik, de mindig fél az ember h olcsó húsnak híg a leve
Több üzletben is jobbnak tartják, mint a Sonyt, olyan helyen is ahol mind a kettőt árúsítják.
A Sanyoban a szervízmnüt hogy lehet elérni?
tv: Pana TX-36PL35P (volt és nemtom mit vegyek)meg van: LG 50PX4R dvd: Pio DVR530H video: Pana NV-SV120 S-VHS compact DVD lejátszó/rádiós erőlködő: LG LH-D6430 TV2/PC monitor: Samsung L26R51B
- balukapitány
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 0
Sorry mindenkitől,igazatok van!! Egy samsungról lenne szó,amit kinéztem magamnak(Samsung - SP-43R1HL1X),viszont az volna vele a gondom hogy csak ez az egy van belőle,és kiállított darab,ami megy nyitástól zárásig.
Szóval az érdekelne ha megtudom nézni hogy mennyit ment eddig,és ez okból kifolyólag tudnék-e valami árengedményt kérni ez miatt.
TV:Samsung SP-43R1HL1X
Home Movie:Panasonic SC-PT160
Videó:Samsung SV-671GX
Konzol:Playstation 2 SCHP 70004
Hifi:LG FFH-515A
Tudom, hogy Isten én vagyok, mert ha hozzá imádkozom, én hallom az imát.
-
Vendég
He..
Amúgy balukapitány kérdésével az a gond, hogy tipust sem írt, így aztán tényleg csak ennyi volt a válasz... Mivel minden TV-n másképp kell a szervízmenüt előcsalni.
Mindegyikben másképp, de egy biztos, hogy a szervízmenüben
Hopp! Lacy megelőzött...
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
Hogy tudom egy projektoros tv menüjében megnézni hogy mennyi üzemórát ment eddig??
Amennyire én tudom, a TV szervízmenüjében. Abban a menüben, amit te látsz, abban nem szokott benne lenni. Legalábbis az enyémben nicsen.
Viszont néha én is kiváncsi lennék rá, hogy mennyit ment. Remélem ami késik nem múlik...
Tényleg, ebből jön az én kérdésem, hogy nézhetem meg az aláírásomban lévő TVn az üzemidőt?
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
-
Vendég
Hogy tudom egy projektoros tv menüjében megnézni hogy mennyi üzemórát ment eddig??
Mindegyikben másképp, de egy biztos, hogy a szervízmenüben
- balukapitány
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 0
TV:Samsung SP-43R1HL1X
Home Movie:Panasonic SC-PT160
Videó:Samsung SV-671GX
Konzol:Playstation 2 SCHP 70004
Hifi:LG FFH-515A
Tudom, hogy Isten én vagyok, mert ha hozzá imádkozom, én hallom az imát.
A Samsung LE 26-32-40-46" méretsorozat R51-M61 panel típusoknál mind csak D-sub-on megy a PC csatlakozás (ez Samsung specialitás). (letöltötem valamennyi kezelésit - a "Kijelzési mód PC" nevű táblázat alatt többnyire a 63-ik oldalon olvasható "A DVI nem támogatja a PC funkciót") Én is visszavittem a MM-be a DVI-HDMI kábelt (szerencsére visszadtáka pénzt) és vettem egy D-sub/D-sub kábelt. Azzal tökéletes.
Köszönöm szépen az infókat!
Mivel a karimon egyenlőre csak D-SUB van, így maradok ennél a megoldásnál!
Meg megnézem figyelmesen a használatimat...
Üdv!
Hiába van a videokártyámon DVI,a Samsung LCD tv-men meg HDMI, azon nem fogad PC jelet. (kezelési leírásban benne is van)
Olvassak figyelmesebben vagy mégegyszer a használatiban? Lehet, hogy akkor nálam is marad a D-SUB? Hiába veszek DVI-HDMI átalakítót?
A Samsung LE 26-32-40-46" méretsorozat R51-M61 panel típusoknál mind csak D-sub-on megy a PC csatlakozás (ez Samsung specialitás). (letöltötem valamennyi kezelésit - a "Kijelzési mód PC" nevű táblázat alatt többnyire a 63-ik oldalon olvasható "A DVI nem támogatja a PC funkciót") Én is visszavittem a MM-be a DVI-HDMI kábelt (szerencsére visszadtáka pénzt) és vettem egy D-sub/D-sub kábelt. Azzal tökéletes.
tv: Pana TX-36PL35P (volt és nemtom mit vegyek)meg van: LG 50PX4R dvd: Pio DVR530H video: Pana NV-SV120 S-VHS compact DVD lejátszó/rádiós erőlködő: LG LH-D6430 TV2/PC monitor: Samsung L26R51B
Hiába van a videokártyámon DVI,a Samsung LCD tv-men meg HDMI, azon nem fogad PC jelet. (kezelési leírásban benne is van)
Olvassak figyelmesebben vagy mégegyszer a használatiban? Lehet, hogy akkor nálam is marad a D-SUB? Hiába veszek DVI-HDMI átalakítót?
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne azokhoz, akik rendelkeznek a következö vagy hasonló típusú projis TV-vel, Samsung SP46L6HX
Szeretném a PC-mmel összekötni, de addig nem merek kábelt venni, míg nem tudom, hogy VGA-n vagy a HDMI-n érdemes-e összekötni inkább. A HDMI bemenet DVI kompatibilis a használati alapján. Igaz most néztem, hogy a RADEON-omon nincs is DVI...
Éredemes egy újabb karira is beruházni esetleg?
Ötletek? Tapasztalatok?
Ki kell próbálni! A "puding próbája az evés"
Nekem nem vetítős Samsung LCD-m van, de a Samsung valamennyi nem vetítős LCD tvje CSAK D-sub-on fogadja a számítógép jelét. (azon persze fantatikusan jó) Hiába van a videokártyámon DVI,a Samsung LCD tv-men meg HDMI, azon nem fogad PC jelet.
(kezelési leírásban benne is van)
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne azokhoz, akik rendelkeznek a következö vagy hasonló típusú projis TV-vel, Samsung SP46L6HX
Szeretném a PC-mmel összekötni, de addig nem merek kábelt venni, míg nem tudom, hogy VGA-n vagy a HDMI-n érdemes-e összekötni inkább. A HDMI bemenet DVI kompatibilis a használati alapján. Igaz most néztem, hogy a RADEON-omon nincs is DVI...
Éredemes egy újabb karira is beruházni esetleg?
Ötletek? Tapasztalatok?
A legutolsó Sztereóban írtak egy Samsung vetítős tv-ről, amiben 1 db. DLP chip van, de 3 db. LED lámpa a 3 alapszinnek megfelelően. És emiatt nincs szivárványhatás.
Tud valaki valamit erről a technológiáról?
Ez a jövő! Valamelyik projis topikban már foglakoztunk vele... A kis fényereje miatt még csak kezdeti stádiumban van, de az biztos, hogy én már csak olyan projit fogok venni amiben LED van!
50-100e óra élettartam!!!
no rainbow
alacsony fogyasztás és melegedés
Pedig már itt lene az ideje, hogy ezt a régi vackot lecseréld
Á majd a jövő hónapban...
Valójában én olyan 5-6 év múlva gondoltam, hogy ez már kiforrott lesz!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Hogy mióta? Az új lejátszóm kb. 1 hónapja van meg és azóta (persze nem egyfolytában ) Egyébként kipróbáltam otthon és mikor átváltok interlacedre, akkor tényleg "nyugodtabnak" tűnik a kép, de viszont színekben sehol sincs. Csak akkor feltűnő ez a villogás nálam, ha visszaváltok progressive-re,de csak 5-6 másodpercig zavaró, aztán vagy megszűnik,vagy a szeme szokja meg. Film közben abszolút nem vettem még észre, bár nem szoktam filmzézés közben közelről a tv mellé nézni
Hát azt aláírom, hogy a kép sokkal élesebb és a színek is természetesebbek.
Nem tudom, talán most hétvégén megpróbálok megnézni pár filmet, mert eddig csak úgy futólag néztem bele 1-2 be.
De a kép mozgása is másabb progressív módba. Olyan mintha számítógépen néznék filmet. Bár sokáig itt néztem, de mióta megvan a tv már fura a monitoron filmet nézni. Valahogy olyan darabosabb. Nekem úgy tűnik, hogy interlaced módba folyékonyabb, csak azok a fehete csíkok ne lennének.
Mind1, megpróbálom megbarátkozni a porgressive scannel. Elvégre majdem egy 10-es volt a komponesn kábelem
TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate
+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu
-
Vendég
Amúgy tényleg bosszantó, hogy itt toporog a következő technológia ami mindenben jobb és még olcsóbb is, de biztos hogy az ellenérdekek kézzel-lábbal akadályozni fogják, mert tarolná a piacot az biztos.
Ebben nem vagyok biztos. Az elmúlt 20 évben olyan új technológiát nem láttam ami valamiben ne lett volna rosszabb, mint a régi. Szóval jó hogy ma már létezik 1 millió:1 kontrasztarányú monitor csak amíg nem láttuk addig nem tudjuk, hogy milyen egyéb hátulütője van.
A LED-es technológia gyerekcipőben jár. Már évek óta lehet kiállításokon látni prototípusokat. A fényerővel nem tudnak egyelőre mit kezdeni és bár egy csak egy lépésnek látszik, ez az egy lépés nagyobb, mint a technológia eddigi összes lépése együttvéve.
A legutolsó Sztereóban írtak egy Samsung vetítős tv-ről, amiben 1 db. DLP chip van, de 3 db. LED lámpa a 3 alapszinnek megfelelően. És emiatt nincs szivárványhatás.
Ez a jövő! Valamelyik projis topikban már foglakoztunk vele... A kis fényereje miatt még csak kezdeti stádiumban van, de az biztos, hogy én már csak olyan projit fogok venni amiben LED van!
no rainbow
Pedig már itt lene az ideje, hogy ezt a régi vackot lecseréld
Amúgy tényleg bosszantó, hogy itt toporog a következő technológia ami mindenben jobb és még olcsóbb is, de biztos hogy az ellenérdekek kézzel-lábbal akadályozni fogják, mert tarolná a piacot az biztos.
no rainbow
Nekem is ilyen tv-m van és én egy Pioneer DV-2850s progressive kimenetén keresztül használom. Nálam minden rendben van, nem vettem észre semmit zavaró villogást. Az tény, hogy furcsa volt, amikor átkapcsoltam legelőször progressive-re, nekem is úgy tünt, mintha nagyon villogna, de pár másodperc alatt megszokta a szemem... Nem lehet, hogy a kábellel van valami gond? Próbáltad már másikkal?
nincs baj a kábellel a bóltba megnéztük egy LCD-n.
Aszondod megszokja a szem?
Nem zavaló, hogy ha nem a tv képernyőre bembulsz hanem mellé akkor látnia villogást?
Vagy lehet, hogy én nézem közelről, de a SCART-al interlaced módban 100hz-el 2-3 filmet is megnézek, hogy akár egyet is pislantanék
Mióta nézed így a tv-t?
Hogy mióta? Az új lejátszóm kb. 1 hónapja van meg és azóta (persze nem egyfolytában ) Egyébként kipróbáltam otthon és mikor átváltok interlacedre, akkor tényleg "nyugodtabnak" tűnik a kép, de viszont színekben sehol sincs. Csak akkor feltűnő ez a villogás nálam, ha visszaváltok progressive-re,de csak 5-6 másodpercig zavaró, aztán vagy megszűnik,vagy a szeme szokja meg. Film közben abszolút nem vettem még észre, bár nem szoktam filmzézés közben közelről a tv mellé nézni
TV: Sony 40v3000, videó: JVC xy, Erősítő: H/K 132, játékosok: Pioneer DV2850-s, Yamada DVX-6600(newage V15), Front: HECO VITAS 600, surrond: HECO VITAS 300, Center: HECO VITAS CENTER 2, mély: Yamaha YST-SW225, Kábel: DVD komponens kábel: Profigold Vision PGV332, DVD hangkábel: Bandridge AL481 koax, Hangfalkábelek: M'N'C Maniac Sound System
-
Vendég
Közben kiderítettem, miként lehetséges jobb hangot elővarázsolni pl. a 43T8-ból. Valóban lényegesen jobb lett! És még csak nem is bonyolult a foylamat.
Józsi
Nekem is ilyen tv-m van és én egy Pioneer DV-2850s progressive kimenetén keresztül használom. Nálam minden rendben van, nem vettem észre semmit zavaró villogást. Az tény, hogy furcsa volt, amikor átkapcsoltam legelőször progressive-re, nekem is úgy tünt, mintha nagyon villogna, de pár másodperc alatt megszokta a szemem... Nem lehet, hogy a kábellel van valami gond? Próbáltad már másikkal?
nincs baj a kábellel a bóltba megnéztük egy LCD-n.
Aszondod megszokja a szem?
Nem zavaló, hogy ha nem a tv képernyőre bembulsz hanem mellé akkor látnia villogást?
Vagy lehet, hogy én nézem közelről, de a SCART-al interlaced módban 100hz-el 2-3 filmet is megnézek, hogy akár egyet is pislantanék
Mióta nézed így a tv-t?
TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate
+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu