Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

duwy
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: duwy »

Remélem nem lesz túl láma kérdés: 
Vettem egy Samsung LCD TV-t, és lenne egy problémám: ha írott DVD-ről szeretnék filmet nézni (.avi), a kép 16:9-ben mindig vízszintesen elnyújtott, torz. Az eredeti DVD-kel természetesen jó. Van valami megoldás, hogy az avikat is normálisan tudjam nézni?

Nem a tv-vel van baj, próbáld meg a dvd beállítását 16:9-re, egyébként meg valószínû, hogy nem 16:9-es a film.

Ok, kösz

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Vettem egy Samsung LCD TV-t, és lenne egy problémám: ha írott DVD-ről szeretnék filmet nézni (.avi), a kép 16:9-ben mindig vízszintesen elnyújtott, torz. Az eredeti DVD-kel természetesen jó. Van valami megoldás, hogy az avikat is normálisan tudjam nézni?

Nem a tv-vel van baj, próbáld meg a dvd beállítását 16:9-re, egyébként meg valószínû, hogy nem 16:9-es a film.

duwy

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: duwy »

Imuthesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Imuthesz »

Sharp 20mm vékony LCD az OLED előtt

Sony KDL-40X2000 FullHD; Sony 32S2510

AsusPW201; CoolerMaster830; Tagan 580W; E6700; ABIT IX38 QuadGT s775; Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2; 150GB RAPTOR 10000rpm; Asus GF8800GTX; Cooler CNPS9500; Logitech Z5500 5.1; Hitachi 1000 GB; Bill: Razer Lycosa eger: Lachesis egerpad: Razer Bundle

qwas
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: qwas »

A bélyeg dologról csak még annyit hogy mikor lusta vagyok megkeresni a szemüvegem és oda ülök játszani a 32" tv elé kb pont olyan 2 méterre nagyon kényelmetlen hogy nem látom az egész képet és forgatnom kell a fejem mint egy bagoly. 10 perc után mindíg megyek okullárét kajtatni és vissza a kanapéba ami olyan 4 méterre lehet. Mondjuk az is hozzá tartozik hogy a kanapéból meg tényleg nem lenne rossza ha kicsit nagyobb lenne.

Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hegez »

Sziasztok! A következő lenne a kérdésem: már pár éve egy 100hz-es Panasonic képcsöves tv-t nézek. Elég régóta terveztem már, hogy lcd tv-t fogok venni helyette, és 3 hete meg is ejtettem a vásárlást, szintén egy Panasonicot. Azonban mióta ezt az lcd tv-t nézem, sokkal előbb elfárad a szemem, mint korábban a 100 hz-es képcsöves tv-t nézve. (Az LCD tv-m 50hz-es.) Hogyan lehetséges ez, mikor pont azt mondják, hogy az lcd mennyivel szemkímélőbb, mint a crt?? Előre is köszi a válaszokat.
A kép vibrálásától biztosan nem fáradhat a szemed, mert az lcd háttérvilágítása gyakorlatilag folyamatos, tehát nincs vibrálás ill. olyan magas hz, hogy az kizárt, hogy zavar. Az 50hz pedig a megjelenített kép frissítése, de ez az lcd-nél nem úgy jelenik meg mint egy crt 50 és 100hz közti különbség, pont az előbb említett technikai különbség miatt.
A szemed valószínűleg a magasabb fényerő miatt fárad jobban, én is ezt tapasztaltam mikor a crt monitorról lcd-re váltottam, de hamar megszokta a szemem az újat.

Akkor mitől lehet, hogy közel 100e ft-tal drágább egy 100hz-es lcd tv, mint egy 50 hz-es? (Ugyanaz a modell, amit én vettem, csak 100hz-esben, kb. ennyivel drágább...) Volt, aki azt mondta, hogy 100hz-nél egy lcd tv is a szemnek nyugodtabb képfolyamot biztosít, az adott idő alatt 2x annyi kép megjelenítésével... Ez akkor nem igaz?

Szerintem lcd-nél azt szokták előnyként megfogalmazni, hogy a nagyobb képfrissítéstől még gyorsabb lesz a kijelző, ezáltal csökken az utánhúzás jelensége, csökken a válaszidő.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

thoomas26

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: thoomas26 »

Sziasztok! A következő lenne a kérdésem: már pár éve egy 100hz-es Panasonic képcsöves tv-t nézek. Elég régóta terveztem már, hogy lcd tv-t fogok venni helyette, és 3 hete meg is ejtettem a vásárlást, szintén egy Panasonicot. Azonban mióta ezt az lcd tv-t nézem, sokkal előbb elfárad a szemem, mint korábban a 100 hz-es képcsöves tv-t nézve. (Az LCD tv-m 50hz-es.) Hogyan lehetséges ez, mikor pont azt mondják, hogy az lcd mennyivel szemkímélőbb, mint a crt?? Előre is köszi a válaszokat.
A kép vibrálásától biztosan nem fáradhat a szemed, mert az lcd háttérvilágítása gyakorlatilag folyamatos, tehát nincs vibrálás ill. olyan magas hz, hogy az kizárt, hogy zavar. Az 50hz pedig a megjelenített kép frissítése, de ez az lcd-nél nem úgy jelenik meg mint egy crt 50 és 100hz közti különbség, pont az előbb említett technikai különbség miatt.
A szemed valószínűleg a magasabb fényerő miatt fárad jobban, én is ezt tapasztaltam mikor a crt monitorról lcd-re váltottam, de hamar megszokta a szemem az újat.

Akkor mitől lehet, hogy közel 100e ft-tal drágább egy 100hz-es lcd tv, mint egy 50 hz-es? (Ugyanaz a modell, amit én vettem, csak 100hz-esben, kb. ennyivel drágább...) Volt, aki azt mondta, hogy 100hz-nél egy lcd tv is a szemnek nyugodtabb képfolyamot biztosít, az adott idő alatt 2x annyi kép megjelenítésével... Ez akkor nem igaz?

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hegez »

Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

thoomas26

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: thoomas26 »

Nihil00

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Nihil00 »

Sziasztok!!!

LCD tévét szeretnék venni és kiszemeltem négy LG-t mivel PC-hez talán a legjobb!! A négy tipus LG 32LC3R, LG 32LC25R, LG32LC2R, LG 32LC55R!! Árban szinte együtt vannak úgyhogy segítséget kérek melyik amelyiken a normál tévéadás (egyenlőre sajna csak kábel) is valószínűleg a legszebb lesz??? És a PC-vel is jól szuperál majd, ami fontos lenne!!! Sokmindennek utánnaolvastam viszont sehol nem találtam választ arra h mi az a ACMS+, DCTi/DCF, DCTi/DLTI, DLTI/DCTI, DCDi-chip, CMS, illetve ezek közül melyik a legjobb!!??
Tehát nagyon megköszönném ha adnátok tanácsot melyiket válasszam!

ELŐRE IS KÖSZÖNÖK MINDEN HASZNOS VÁLASZT!!!!!

(ha 170 e Ftig van jobb ötlet és meggyőző is akkor jöhet én csupán a PC miatt ragaszkodom az LG-hez)

Üdvözlettel Zoli!!

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

De tény,hogy én pl. inkább egy gyengébb nagyobbat vennék,mint egy izmosabb kisebbet...Ekkora méretben mindenképp (82-94).
Én meg nem. Ugye az enyém kicsit már régebbi 26-os R-es Samu.

Az egyik ismerősnek van 32-es S-es, és azt mostanában vette.

Nem csarélném le képminőség alapján.

Mondom,ÉN.....Végülis mindenki azt vesz,amit akar.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

De tény,hogy én pl. inkább egy gyengébb nagyobbat vennék,mint egy izmosabb kisebbet...Ekkora méretben mindenképp (82-94).
Én meg nem. Ugye az enyém kicsit már régebbi 26-os R-es Samu.

Az egyik ismerősnek van 32-es S-es, és azt mostanában vette.

Nem csarélném le képminőség alapján.
no hifi, no cry...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Apukám, ne égess.

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: daniba »

Hát igen, nézegettem ráadásul 94-es párákat is. De akkor abból egy full alap + további gyűjtés..., vagy egy jobb 82-es. 82-esnél kisebbet kizárt h vennék!! Bár tudom, h sokak 4 méterről nézik rajta a RTLK-t.. Én nem akarok bélyeget nézni, ah Peterk is írta.
zsebtv vazze.

egyébként rea mindig azt mondja hogy fölösleges 82 es kategóriában annyira a drágábbat megvenni, mert akkor inkább érdemes nagyobbat venni. Ő meg majd csak tudja.

zsebtv vazee tibikém

Hol mondtam ilyet??
Elsősorban nyilván a pénztárca határozza meg a dolgot..

nekem mondtad már egy párszor pmben. Bocsi hogy megidéztelek , de newman néha tökfejkedik de közbe meg jó gyerek

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Hát igen, nézegettem ráadásul 94-es párákat is. De akkor abból egy full alap + további gyűjtés..., vagy egy jobb 82-es. 82-esnél kisebbet kizárt h vennék!! Bár tudom, h sokak 4 méterről nézik rajta a RTLK-t.. Én nem akarok bélyeget nézni, ah Peterk is írta.
zsebtv vazze.

egyébként rea mindig azt mondja hogy fölösleges 82 es kategóriában annyira a drágábbat megvenni, mert akkor inkább érdemes nagyobbat venni. Ő meg majd csak tudja.

zsebtv vazee tibikém

Hol mondtam ilyet??
Elsősorban nyilván a pénztárca határozza meg a dolgot..

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: daniba »

zsebtv vazze.

zsebtv vazee tibikém

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: peterk »

Szerintem akkor fizess elő még most egy nyak masszázs kúrára mert kelleni fog. Jómagam egy 20"-os monitort bámulok nap mint nap olyan 80 centiről de gyakran kell mozgatnom men csak a szemem de a fejem is. két méterről egy 82 centis dőg az kicsit közelinek tűnik.
82 centis dög? Az két méterről majdhogynem bélyeg.

qwas
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: qwas »

peterk: a napokban egy samsung és egy lg modellt is kiprobáltam, olcso kategoriás, 32"-es modelleket és egyik sem ment pixelhelyesen ... nem kizárt, hogy a laptopom volt a gond, de powerstrippel lőttem be nekik a felbontást és nem jött össze
VGA bemenet, és nem lehet 1:1-ben meghajtani? Ez nagyon siralmas, hiszen valahol erre lett kitalálva az a szerencsétlen bemenet

Az LCD TV-ket ha PC-ről akarom hajtani, akkor VGA kábel kell???

És nem lehet mindet 1:1-be hajtani??? Ez szégyen, mert most éjszaka (ilyenkor jönnek az ihletek), filóztam, h nagy monitor helyett (többiek tudják a story-t), inkább egy 82-es LCD-t veszek vagy mi és azon nézek filmeket (HD-zek). Olyan 180-200 cm-ről tudnám nézni. De csak mint ötlet jött, nézelődök... Semmit nem tudok az LCD-kről...

120-130-ér AVPlaneten vannak már 82 cm-es Samuk, 150-ér meg már Sony-k..

Szerintem akkor fizess elő még most egy nyak masszázs kúrára mert kelleni fog. Jómagam egy 20"-os monitort bámulok nap mint nap olyan 80 centiről de gyakran kell mozgatnom men csak a szemem de a fejem is. két méterről egy 82 centis dőg az kicsit közelinek tűnik.

Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.

jamy79

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: jamy79 »

Pontosabban, a Sony KDL-32U2000-t VGA-n csak 1280x768-as felbontással lehet hajtani!

jamy79

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: jamy79 »

A Sony KDL-32U2000 vajon hajtható PC-ről 1:1-ben?
Igen. VGA-n.

Én úgy tudom, hogy a Sony KDL-32U2000 nem hajtható PC-ről 1:1-ben!

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

A Sony KDL-32U2000 vajon hajtható PC-ről 1:1-ben?
Igen. VGA-n.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Monitornak ne válassz ilyen olcsó, alacsony felbontású, sima LCD-t. Oda a full HD való.
Nem nem, monitornak megmarad akkor a 4:3-as 17"-os TFT. Ezt nagy ritka TV-zésre és főleg HD filmek nézésére tervezném és ezt és így nézném 2 m-ről. Mindjárt neki fogok esni 2006 mondjuk novembertől olvasni a hozzászólásokat ebben a topicban. Szép hosszú délutánom lesz. Ugyanis semmit nem tudok az LCD-kről.

A Sony KDL-32U2000 vajon hajtható PC-ről 1:1-ben? Van egy jó drága 10m-es Kácsa-Neotech DVI kábelem, amire majd kellene venni egy HDMI átalakítót (minden TV-n HDMI van).

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: peterk »

Az LCD TV-ket ha PC-ről akarom hajtani, akkor VGA kábel kell???

Van DVI (ill manapság már HDMI) bemenet is, de mivel az elsősorban a "normál" lejásztók fogadására lett kitalálva, ezért sok esetben csak a szabványos HD felbontások vannak támogatva, ráadásul ugyancsak sokszor automatikusan használják a képjavító, stb. funkciókat is. (pl. overscan). Újabban a gyártók kezdenek rájönni, hogy a PC-ket is HDMI-vel szeretnék az emberek bekötni, ezért sok TV-nél már figyeltek erre, és "hagyják" az 1:1-es meghajtást is.

Ez szégyen, mert most éjszaka (ilyenkor jönnek az ihletek), filóztam, h nagy monitor helyett (többiek tudják a story-t), inkább egy 82-es LCD-t veszek vagy mi és azon nézek filmeket (HD-zek). Olyan 180-200 cm-ről tudnám nézni. De csak mint ötlet jött, nézelődök... Semmit nem tudok az LCD-kről...

Monitornak ne válassz ilyen olcsó, alacsony felbontású, sima LCD-t. Oda a full HD való.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

és mi van a zsebtv szindrómáddal?
Mindenhol megtalálsz te kis köcsög?!

Majd gyere MSN-re ha leszel...

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”