Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

Sony KDL-40W3000, sztem én ezt fogom venni, full hd, 24p.
ÉS mennyibe kerül? modjuk az X3000 lenne az igazi

össze kéne hasonlítani a kettő képét.
no hifi, no cry...

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

láttad mér a képét? milyen?
no hifi, no cry...

padi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: padi »

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vennek/vettem volna, de:42"-es meretben a felbontas 1024*768 !!!
Es mindez 4:3 -as keparany !!!
(A nagyobbak mar joval dragabbak ...)

16:9-es képarány, csak téglalap alapú pixelek. TV adáshoz és DVD nézéshez ideális. HD-hoz nem annyira, de még mindig jobb, mintha SVGA vagy WVGA volna.

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: chros »

A két ora tapasztalata alapján:Vegyetek plazmát. Komolyan.

Vennek/vettem volna, de:
42"-es meretben a felbontas 1024*768 !!!
Es mindez 4:3 -as keparany !!!
(A nagyobbak mar joval dragabbak ...)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tami »

- haat szvsz. tul nagy volt az elvaras szegeny lcd-vel szemben
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: arty »

A két ora tapasztalata alapján:
Vegyetek plazmát. Komolyan.

(majd még irok, ha lesz picit több tapasztalat)

Én mondtam...
Amúgy meg R82

tudom, de ezzel én is minimálisan tisztában voltam, bár ennyire nem vártam szörnyűnek főleg a kontraszttól féltem látatlanban, nos, sztem azzal nincs "akkora" gond. csak nyugtattam magam, h az otthoni tkábel csakmár jobb, mint a upcdirekt nálad vagy a mediamarktben szarráosztott antennajelével hajtott tucatnyi megjelenítő ...

az tény, hogy a plazmád a hatalmasabb képméret ellenére is SOKKAL kevésbé zavaro hibákat láttatott a tévéadásbol.

egyébként vettem volna plazmát is, ha lenne 32"-es (ha a tech korlátok nem lennének akkor a 42"es plazmaárakhoz képest egy 32" plazma még olcsobb is lehetne az LCDnél)

egyébként sztem a fő elkeseredést az adta, hogy az eurosportos teniszt akarta párom nézni mindenáron, és a teniszezők fehér poloja a napfényben kivakitotta a szemem minden egyes közeli képen ráadásul annyira, h eltünt a textura, csak a nagy fehér pokol ha pedig mindent levettem, kontraztot, fényerőst, háttérvilágot ... nos akkor meg a nézők arca már helyenként feketébe borult ... párommal egybehangzoan szidtuk, aki egyáltalán kitalálta az LCD-t

ma talán lesz rá több időm, megnézem konzollal is és persze egyéb tévéadásokkal, ill beprobálok kis háttérfényt is

szerk: nem, dvd-vel nézhető a képe! (de én arra htpc+vetitőt használok inkább) ... szoval a tuner is lehet hibás, talán ezek az uj sziliciumtunerek is ráteszten a gyenge képre egy lapáttal (?)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

padi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: padi »

nna, LCD-s lettem én is (thx 2 REA4), kellett valami a CRT helyett, amire a tv kimenet nélküli htpc-t is rá tudom kötni és egy-egy sorozatrészt nap közben is meg tudjunk nézni ... 
Samsung 32R81B lett, sajnos ennél magasabb a vetités miatt nehézkes (fölé vetitek) lett volna, nameg ugyis csak másodlagos megjelenitő, elsősorban háttértévézésre.

Reánál néztem upc direkten, arra fogtam a képét, mert a DVD egész türhető volt.

Aztán otthon, full sötét, tkábel (elvileg jobb!) ... megy a PC 1:1 nativ hajtás!!! Jól kezdődik. Aztán behangoltam a csatornákat, párom nézett kis house-t és teniszt. Közben állitgattam, távirányra lassan reagál a tv, mintha laggolna a távvezérlés (ez lehet hiba??? vagy ez normális?). Képe hivalkodo, tul fényes, butitgattam, kapcsolgattam. Kontrasztot nem keveslem, pedig attól féltem ... (persze a fekete csak szürke, nade ez LCD...)

Ha csak dvd (Blu-ray) film nézésre kell, akkor is így gondolod ?

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: n.drews »

De azért ugye szeretsz még rea4?

Hmm. A többiek pedig most forduljanak el picit.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Egyébként valahol olvastam egy cikket arról, hogy van egy olyan paraméter, amiben állítólag a plazma és a crt nagyon hasonlít egymásra, az lcd kilóg, és talán ezért is látjuk a palzmát "természetesebbnek" - ez pedig a fényerő változása.A lényege az, hogy minél nagyobb felületü a fehér terület a képen, a crt annál gyengébb fényerejű (gyenge táp), de a plazma is, viszont az lcd a fix háttérvilágitás miatt konstans fényerőt ad (mindezt egy pixelre nézve)... ha valakit érdekel megpróbálom megkeresni, és linkelni...

Elvben ad konstans fényerőt. Gyakorlatban meg inkább foltos képet adnak, tisztelet a kivételnek.
Amúgy nekem nem ez a bajom vele igazából, de ezt már leírtam nem olyan régen.

De végülis mindegy már. TV-ben szinte semmi értékelhető nincsen, konzolra megfelelő, dvdzni meg már nincs időm. Így nekem már elég az LCD, annak ellenére, hogy rea4 nekem is húzta a száját, de mit csináljak, "igénytelenebb" lettem.
De azért ugye szeretsz még rea4?

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Hmm.

Mi nemrég egy akciós Sharp LCD-t vettünk, (32Sa1E), féltem tőle én is, de "csak" a hálószobába vettük, crt nem fért el, gondoltam jó lesz, de kellemesen csalódtam. Nem azért, de jó tv-jellel, és feltéve hogy nem tök sötétben nézzük, egész emberi képet produkál (már-már el is felejtem hogy lcd-t nézek). Sajnos gyenge jellel ez is gáz és ha tök sötét van, akkor a fekete inkább szürke. (egy mögé tett lámpával tuningoltuk, így tökéletes)

Egyébként valahol olvastam egy cikket arról, hogy van egy olyan paraméter, amiben állítólag a plazma és a crt nagyon hasonlít egymásra, az lcd kilóg, és talán ezért is látjuk a palzmát "természetesebbnek" - ez pedig a fényerő változása.
A lényege az, hogy minél nagyobb felületü a fehér terület a képen, a crt annál gyengébb fényerejű (gyenge táp), de a plazma is, viszont az lcd a fix háttérvilágitás miatt konstans fényerőt ad (mindezt egy pixelre nézve)... ha valakit érdekel megpróbálom megkeresni, és linkelni...

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Én mondtam...
Amúgy meg R82

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nna, LCD-s lettem én is (thx 2 REA4), LCD...)........
Zsííír.

Megyek majd valamikor demózni, ha ráérsz

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: arty »

nna, LCD-s lettem én is (thx 2 REA4), kellett valami a CRT helyett, amire a tv kimenet nélküli htpc-t is rá tudom kötni és egy-egy sorozatrészt nap közben is meg tudjunk nézni ...

Samsung 32R81B lett, sajnos ennél magasabb a vetités miatt nehézkes (fölé vetitek) lett volna, nameg ugyis csak másodlagos megjelenitő, elsősorban háttértévézésre.

Reánál néztem upc direkten, arra fogtam a képét, mert a DVD egész türhető volt.

Aztán otthon, full sötét, tkábel (elvileg jobb!) ... megy a PC 1:1 nativ hajtás!!! Jól kezdődik. Aztán behangoltam a csatornákat, párom nézett kis house-t és teniszt. Közben állitgattam, távirányra lassan reagál a tv, mintha laggolna a távvezérlés (ez lehet hiba??? vagy ez normális?). Képe hivalkodo, tul fényes, butitgattam, kapcsolgattam. Kontrasztot nem keveslem, pedig attól féltem ... (persze a fekete csak szürke, nade ez LCD...)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

…pedig 60-on van a fényerő, és az energiatakarékosság magason, és mégis...
Akkor nem jó az lcd-d, nekem se a monitorom, se a tv-k nem zavarják a szemem és nem 60-on vannak (kontraszt) hanem max-on, igaz háttérvilágítás 50-en van.

Nekem nincs háttérvilágítás állításának lehetősége. Maximum a tkarékosság üzemmóddal tudom ezt állítani ha jól emlékszem.

De amúgy teljesen igazad van. Hibás az LCD-m. Meg az összes LCD jelenlegi formájában

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: peterk »

2 cm !!!! Durva.....
Számomra nem is a 2cm, hanem az állítólagos 100 000:1 kontrasztarány megdöbbentő.

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Zambrotta »

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Zambrotta »

2 cm !!!! Durva.....

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

…pedig 60-on van a fényerő, és az energiatakarékosság magason, és mégis...
Akkor nem jó az lcd-d, nekem se a monitorom, se a tv-k nem zavarják a szemem és nem 60-on vannak (kontraszt) hanem max-on, igaz háttérvilágítás 50-en van.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Na ez már tényleg nagyon furcsa, nem tudom mit láttál, először a betekintési szög most meg már a feketében is rosszabbnak érezted a plazma?!   Leszámítva a csúcskategóriás lcd-et amik esetleg megközelítik a plazma feketéjét, azért az átlag lcd "feketéje" meg sem közelíti a plazmáét.
Hát én ezt nem állítanám oly biztire..
Ráadásban a plazma szemkisütő tevékenységét még nem is tettem mellé
Én csak egyfolytában ámulok, hogy mekkora a kontraszt az LCD tv-nken ...

Szemkisütő? Miután plazmáról LCD-re váltottam, akkor éreztem ezt, és nem fordítva. Mikor plazmatv-m volt se nappal, se este nem bántotta a szemem, nem úgy mint az LCD, pedig 60-on van a fényerő, és az energiatakarékosság magason, és mégis...

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

(megfüleltem).
Koszonom, epp erre gondoltam ...
Sokat segitettel !

Tovabbi szep napot neked es mindekinek !

zsozsó1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: zsozsó1 »

Ezt a menüben 3 gombnyomással ki lehet kapcsolni.Menü
DVR
Timeshift
Off

Koszi, Zsozso ...

Es ilyenkor tenyleg leall a vinyo? Nem porog ? (Bocsi, a hulye kerdesekert ... )

Nem hiszem hogy pörög, vagy olyan halkan teszi hogy semmit nem hallani, még 10cm-ről sem (megfüleltem).
Epson TW-9300, Screenline Othello 110" motoros vászon, LG Oled65C9, IsoTek Aquarius, Anthem P5, Emotiva XMC-1, PMC Twenty 26i,PMC Twenty 22i , HTPC, Synology 1618

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Ezt a menüben 3 gombnyomással ki lehet kapcsolni.Menü
DVR
Timeshift
Off

Koszi, Zsozso ...

Es ilyenkor tenyleg leall a vinyo? Nem porog ? (Bocsi, a hulye kerdesekert ... )

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

A feketére visszatérve pl. új M sorozatú Samu lcd-nél alkalmaznak egy olyan felületet (már nem matt a kép felület) ill. super clear panel-t ami valóban jó feketeét ad, és egy világos környezetben még lehet sötétebb feketének is látszik mint egy plazma fekete

úgy van, egy Samsung volt mellette. Új típusú panellal, lehet hogy M szériás.
no hifi, no cry...

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hegez »

Én nem állítom, hogy bárki nem láthatja jobbnak az lcd-t ezekben a paraméterekben is, természetesen szerintem is van amiben és amire jobb az lcd, csak pont ezek a dolgok amikben elvileg és az én tapasztalatom alapján is a plazma jobb.
Nekem is volt lcd tv-m meg van is lcd pva-s paneles monitorom, meg van a nagy plazmám is, de ezt a szemkisütést és a nagy fényerőt inkább az lcd-hez kötném, én semmi bántót nem érzek a plazmámon, pedig nagyon sokat bambulok rá.
Az tény hogy világos környezetben nagyon meggyőzőek az lcd-k, köszönhető a brutális erejű háttérvilágításnak, ami miatt jóval harsányabb képet ad mint egy plazma, és a kettő egymás mellett valóban a plazma fakónak tűnhet, de egy ilyen áruházi dinamikus beállítással este már gyilkos fényerejű tud lenni az lcd. Azt se felejtsük el hogy az lcd-k általában matt képfelülete sokkal kevésbé érzékeny a külső fényekre mint a plazma üveg felülete, és egy erős megvilágítású áruházban ez is hátrány a plazmának, bár ezeken is van szűrő fólia és pont ez pl. okozhat oldalról történő betekintésnél fakulást, amit Cyrin is láthatott.
A feketére visszatérve pl. új M sorozatú Samu lcd-nél alkalmaznak egy olyan felületet (már nem matt a kép felület) ill. super clear panel-t ami valóban jó feketeét ad, és egy világos környezetben még lehet sötétebb feketének is látszik mint egy plazma fekete, de azért megnézném egymás mellett egy sötét szobában is őket, talán erről rea4 tudna érdemben hozzászólni. Plusz szerintem a valósághű képhez is a plazma áll közelebb, ahogy azt Shyciii is itt nemrég említette.
Persze ahányan vagyunk annyi fajta látvány és kép amit szeretünk, nálam a plazma vált be, másnál meg az lcd a nyerő.
A hálóba majd én is megint lcd-t veszek, mert az lcd-vel is ki vagyok békülve.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”