Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
...mert akkor jo 20 évig kockásodo képeket nézhetünk, lévén a sávszéligénye nagyobb (mondjuk a magyar mentalitás miatt lehet a h264 esetén is lesz kockásodás, mert inkább a mennyiség dominál...
Hát pont ez az.
Lehet itt bármilyen fejlett kódolás, ha az optimálisnál több adót zsúfolnak be egy multiplexbe, akkor kockásodó képet fogunk nézni.
És nem hiszem, hogy a műsorszórók önmérsékletet fognak tanusítani ezen a téren.
Üdv mindenkinek a szép új digitális világban
Lcd, Led, Oled TV-k
A mostani kísérleti adások milyenek?
amit találtam, ott azt irják h MPEG-2 MP@ML - nem is csoda, h ezzel bármelyik DVB-T vevős TV elboldogul (egyelőre 720x576/4:3 - leirás szerint) Mindez 3-4 megabiten(!), szal sztem el tudod képzelni milyen érzés lesz 2012-ben itthon tévézni ...
http://www.ahrt.hu/hu/szolgaltatasok/tv ... pzel%E9sek
Pont,mint most UPC Direct-et nézni....Hulladék.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
amit találtam, ott azt irják h MPEG-2 MP@ML - nem is csoda, h ezzel bármelyik DVB-T vevős TV elboldogul (egyelőre 720x576/4:3 - leirás szerint) Mindez 3-4 megabiten(!), szal sztem el tudod képzelni milyen érzés lesz 2012-ben itthon tévézni ...
http://www.ahrt.hu/hu/szolgaltatasok/tv ... pzel%E9sek
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Lcd, Led, Oled TV-k
Miért nem gondolsz esetleg egy 50-es plazmában? Én is használom pc-vel filmnézésre is, és tökéletes, jobb mint az előző 40-es lcd-m volt, a tv nézés meg szintén sokkal jobb. Árban is most már jók az 50-esek.
A plazmát kizártam. Ha nem zártam volna ki, már itthon csücsülne a Samsung valamelyik 50"-ese (Boltban láttam, és tetszett a képe). Nálam azonban nem pálya, mert én képtelen vagyok 16:9-ben nézni a 4:3-as TV adásokat. Hiába mondják, hogy meg lehet szokni, én nem tudom. Van akit a kontraszt hiány, másokat a rángatózó kép, megint másokat a helytelen színek, engem a hibás geometria akaszt ki. Ezért elfogadtam, hogy egy ideig még 4:3-azok majd a 16:9-es tévémen. A plazmával az a probléma, hogy bár sokat javult a beégés elleni védelmük, azért a 4:3-as képet a két szélén a fekete sávval nem viselik el folyamatosan, napi sok órában. Így marad az LCD.
Nagyon hasonlóan gondolkodunk, mert én sem tudom elviselni a torzított képet, ezért a nagyítást használom. A Samuknál lépésről lépésre állítható a nagyítás mértéke és a kép pozíciója. Ahogy mások megszokták a torzított képet engem már az nem zavar, hogy egy kevés hiányzik a képből. A 4/3-at tartósan én sem kockáztatom meg.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Lcd, Led, Oled TV-k
DVB-T -ből van ami régebbi, csak mpeg2-t tud, ill az europai ujabb szabvány, ahol mpeg4-et(h264) is használnak -> remélem, hogy nálunk is ez terjed el!
(Jó hír, hogy megbarátkoztál a TV-vel )
Lcd, Led, Oled TV-k
Jövőhéten kapunk ebből a cuccból, kíváncsi leszek rá...
Monitornak egész fasza lenne. (Nem vicc, gondolkodom egy ilyen megoldáson. 80-100cm távolságból szvsz megfontoladó...)
Lcd, Led, Oled TV-k
Jövőhéten kapunk ebből a cuccból, kíváncsi leszek rá...
Hitachi L37X01
Elég jók a speckók is:
94cm Visible LCD Widescreen Television
High Resolution of 1920 x 1080 Pixels
Integrated Digital Television (IDTV)
Movie FRC' technology for removing judder
3 x HDMI Sockets
3 x SCART Sockets
2000 Page Teletext
Multi Picture Modes
Panel Luminance (Typical) 530 cd/m2 (TBC)
Dynamic Contrast Ratio 8000: 1
Contrast Ratio 900: 1
Video Signal Input:
PAL/PAL60
SECAM
NTSC4.43/3.58
1080p 24/50/60
1080i-50/60
720p-50/60
576p/576i
480p/480i
Motorised Swivel Stand
Magyar OSD
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Lcd, Led, Oled TV-k
Martin: lKÖSZÖNÖM! - leköteleztél, shop modban volt, láttam is amikor az info gombra nyomtam de nem jöttem rá mit is jelenthet ... a leirásban pedig a plug and play részt meg se néztem, nem én kapcsoltam be a tévét elsőre és nem is szoktam használni ilyen buta varázslokat Végre elment mindent, a zajcsökkentés alapbol OFF, mert különben nézhetetlen a kép, a movie mod pedig olyan, mintha 60fps lenne a kép, ami borzalom zavaro ugyhogy szintén OFF (pont a filmszerüséget kapcsolja ki ON állásban, ez is samsungos logika )
PeterK: most ugyan rozsaszin felső van a teniszes lányokon, de sikerült belőni a tévét, h a fehér poloknak/tárgyaknak is legyen texturája ÉS maradjon azért fényerő is ... igy a feketék picit becsukodnak, nemtom azzal fogok e tudni kezdeni vmit.
Sikerült a tévé adásokat ugy összességében is jobbá tenni: sharpness-t felállitottam az egekbe: alap/default 10-esről 70-90re, még ezt nézegetem ... de az az LCD-s homály eltűnőben! (edge enhancement viszont OFF, mert az már csunya élesitési hibákat adna ilyen beallitasok mellett). Szineket is visszább vettem, igy nem rikitózöld a valoságban picit pasztell US OPEN pályája
A DVD képe hibátlan, pedig csak RGB-n hajtom, meglepő mennyire meghálálja a jobb forrást az LCD. Pl a Barnyard (patatanya?) CGI film tiszta HD, igy 3+ méterről . PC esetén pedig a post processelt DIVX is nézhető, bár a 350mb sorozatrészekkel már vannak gondok ... sztem itt a határ: egy 700megás divx már rossz, az 1.4 gigásak viszont már nézhető kategoriát képviselnek.
És összességében talán kezdek hozzászokni az LCD képéhez is, sztem ez is erősen benne lehet a pakliban! Lehet, h tényleg tuldramatizáltam, de aki egy jo CRT-ről vált, annak az elején tényleg sokkoló lesz az LCD.
(DVB-T -ből van ami régebbi, csak mpeg2-t tud, ill az europai ujabb szabvány, ahol mpeg4-et(h264) is használnak -> remélem, hogy nálunk is ez terjed el! 2010-ben ugyan nemár mpeg2-t kelljen _bevezetni_, mert akkor jo 20 évig kockásodo képeket nézhetünk, lévén a sávszéligénye nagyobb (mondjuk a magyar mentalitás miatt lehet a h264 esetén is lesz kockásodás, mert inkább a mennyiség dominál )
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Lcd, Led, Oled TV-k
Ne felejtkezzetek el a kérdésemől sem. Szóval a digitális tuner az nem egyszerűen digitális tuner, hanem valamilyen digitális tuner? Úgy értem ennek változatai/típusai lesznek? Csak nem megjött a PC-n uralkodó formátumkáosz a műsorszórásba is?
A műholdasoknál egyértelműen össze-vissza van, szerintem a földieknél sincs másképpen. A kérdés az, hogy nálunk melyik fog elterjedni. De azt nem tudom.
Lcd, Led, Oled TV-k
de rosszul emlékeztem mert itt nem említik, hogy másmilyen dekóder kellene hozzá. Viszont kódoltak is lesznek köztük azzal nem tudom megbírkózik-e egy beépített DVB tuner.
Ne felejtkezzetek el a kérdésemől sem. Szóval a digitális tuner az nem egyszerűen digitális tuner, hanem valamilyen digitális tuner? Úgy értem ennek változatai/típusai lesznek? Csak nem megjött a PC-n uralkodó formátumkáosz a műsorszórásba is?
Lcd, Led, Oled TV-k
mintha nekem is az rémlene, hogy nem biztos, hogy menni fog.
Ez volt a cikk: http://www.mfor.hu/cikk.php?article=38155&pat=3
de rosszul emlékeztem mert itt nem említik, hogy másmilyen dekóder kellene hozzá. Viszont kódoltak is lesznek köztük azzal nem tudom megbírkózik-e egy beépített DVB tuner.
Lcd, Led, Oled TV-k
Inkább a közeljövőben induló digitális csatornákról van szó. Mintha a plazma topikban lett volna róla szó pár hete és mintha nekem is az rémlene, hogy nem biztos, hogy menni fog.
Így igaz,ez bizony komoly probléma lehet,de erről még semmi konkrétum.A mostaniakat veszi,az fix,de ha esetleg MPEG4,vagy ki tudja,mi lesz,akkor ennek a fícsörnek pont 0 az értéke.Az adás minőségéről akkor még nem beszéltünk...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
Csak szerintem nem biztos, hogy ezzel a DBV-T tunerrel majd tudod venni a magyar földfelszini digitális adásokat. Én a vétel előtt utána érdeklődnék a dolgoknak, nehogy olyanra adjam ki a pénzt, amit majd nem tudok használni.
Tudja venni vele.
Szerintem nem a mostani három kisérleti adás vétele a kérdés, mert azt tuti veszi. Inkább a közeljövőben induló digitális csatornákról van szó. Mintha a plazma topikban lett volna róla szó pár hete és mintha nekem is az rémlene, hogy nem biztos, hogy menni fog.
Lcd, Led, Oled TV-k
Csak szerintem nem biztos, hogy ezzel a DBV-T tunerrel majd tudod venni a magyar földfelszini digitális adásokat. Én a vétel előtt utána érdeklődnék a dolgoknak, nehogy olyanra adjam ki a pénzt, amit majd nem tudok használni.
Ajha, ezzel újat mondtál... Hogy is van ez? Van olyan DVB-T tuner ami nem veszi a DVB-T jelet?
(Kösz rea az infót).
Lcd, Led, Oled TV-k
Tudja venni vele.
Lcd, Led, Oled TV-k
Tulajdonképpen azért szemeltem ki a Sony-t, mert van beépített DVB-T tuner benne, én meg olyan lusta/kényelmes fajta vagyok, akit zavar, ha még egy dobozt kell kapcsolgatni és távirányítgatni egy egyszerű tévé nézéshez A Sonyval pedig készüléken belül megoldódna a digitális adások vétele is, ami azért már kopogtat.
Lcd, Led, Oled TV-k
Apropó, nézegetem a Sony 46-os modelljeit. Pl. KDL-46S25XX. Ezek tudják HDMI bemeneten az 1:1 meghajtást? (És VGA-n?).
Ne nézegesd,mert az új,3000-es széria lényegesen jobb...Inkább már azt vizsgáld.
Mondasz valamit, megnéztem a prospektust, és az újakon van optikai digitális hangkimenet.
Tulajdonképpen azért szemeltem ki a Sony-t, mert van beépített DVB-T tuner benne, én meg olyan lusta/kényelmes fajta vagyok, akit zavar, ha még egy dobozt kell kapcsolgatni és távirányítgatni egy egyszerű tévé nézéshez A Sonyval pedig készüléken belül megoldódna a digitális adások vétele is, ami azért már kopogtat.
A DVB-T szabvány ugye támogatja a DD5.1 (ac3) hangot? (Így lenne értelme az optikai kimenetnek...) Persze az is kérdés, hogy mennyivel drágább az új modell. Százezret azért mégse fizetnék egy plusz kimenetért...
Lcd, Led, Oled TV-k
tusi, peterk: ha gondoljátok, átjöttök és megnézitek, lehet csak én drámázom tul a dolgot (bár nem hiszem)
Az átmenéshez én túl messze vagyok, és időm sincs rá. Igazából megtehetném, hogy hazaviszek egy modellt (olyant, ami van raktáron) és otthon megtapasztalgatom 1-2 napig, de arra se tudok energiát keríteni, túl sok a macera az el-vissza cipeléssel, csomagolással, szállítással.
Engem tulajdonképpen csak az a rész lombozott le, amit a teniszközvetítésről írtál. El tudom fogadni a szürke feketét, és a műanyagosabb színeket is, de az azért már elég nagy baj, ha a világos felületek teljesen összemosódnak. Remélem azért ezen a kép állításával lehet javítani.
Lcd, Led, Oled TV-k
Miért nem gondolsz esetleg egy 50-es plazmában? Én is használom pc-vel filmnézésre is, és tökéletes, jobb mint az előző 40-es lcd-m volt, a tv nézés meg szintén sokkal jobb. Árban is most már jók az 50-esek.
A plazmát kizártam. Ha nem zártam volna ki, már itthon csücsülne a Samsung valamelyik 50"-ese (Boltban láttam, és tetszett a képe). Nálam azonban nem pálya, mert én képtelen vagyok 16:9-ben nézni a 4:3-as TV adásokat. Hiába mondják, hogy meg lehet szokni, én nem tudom. Van akit a kontraszt hiány, másokat a rángatózó kép, megint másokat a helytelen színek, engem a hibás geometria akaszt ki. Ezért elfogadtam, hogy egy ideig még 4:3-azok majd a 16:9-es tévémen. A plazmával az a probléma, hogy bár sokat javult a beégés elleni védelmük, azért a 4:3-as képet a két szélén a fekete sávval nem viselik el folyamatosan, napi sok órában. Így marad az LCD.
Lcd, Led, Oled TV-k
Én is csatlakozom ahoz a véleményhez, hogy túl van parázva a LCD dolog. És úgy ahogy mondták előttem, egyik se tökéletes.
Én helyhiány miatt vettem annak idején, dvd-t nem is nézek rajta, legfeljebb saját készítésűt. A CRT se tökéletes, legfeljebb jobban elfedi a gyenge jel hibáit. De sokkal zavarosabb képe van, mint a LCD-mnek. Szóval nem kell azt se felmagasztalni.
Én nem cserélném le egy CRT-re ha lenne helyem akkor sem, pedig tv adás megy rajta. Persze az is igaz, hogy egy ilyen kisebb méretű LCD-n azért jobb a TV kép.
no hifi, no cry...
Lcd, Led, Oled TV-k
Viszont addig már eljutottam, hogy minimum 46-ost veszek. Megnéztem, és nekem már a 40-42"-esek is olyan kicsinek tűnnek, hogy sírnék, ha olyant kellene végül vennem. Ha viszont annyira sz*r, akkor lehet, hogy hanyagolni kéne az egész TV vásárlást, mert csak felbosszantom magam rajta? Mozira nem kell, mert arra ott a projektor, de nappal kényelmes lenne egyszer-egyszer megnézni valamit HTPC-ről, elfogadható méretben. De azért döntően TV nézésre lenne használva.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Lcd, Led, Oled TV-k
Egy acer laptopom van, sztem elég jó kijelzővel, legalább is amikor Robotk@ val nézegettünk notikat, összehasonlítottuk más gépekkel és a top3 ban volt.
Tetszenek a HD filmek rajta, meg az animációs dvd-k is szépek, de a dvd filmek ratyik, legyen az bármi is. Ha megfilterezem és felskálázom 1280x720 ba, akkor még romlik a helyzet. Tv-t ugyan nem néztem rajta, de azok a divx ek, amik tvn jók, pl ultra szarok LCD-n.
A sötét jelenetek nem tetszenek és a feketéje is szürke. Ugyan nemtudom mi a különbség a tv és a moitor között, de az eddig hallottak alapján sok difi nincs.
Persze Arty engedélyével megint megszállom majd és nézek kis filmet nála.
TV-t és monitort ne hsonlítsunk össze. Az alapelv ugyanaz, de a megjelenítés picit más. Épp annyira, hogy a végeredmény más legyen. Ezt pl konzolosok jól tudják, akik játékelőzeteseket néznek. Monitoron elég gyenge az 1280*720, tv-n meg mondhatni igen jó.
Lcd, Led, Oled TV-k
Most egyébként engem is totálra elkeserítetek már. 3 hét múlva vennék már végre én is valamit, e most már totál nem tudom mi legyen. Valszeg LCD + plazma Na de most komoylan ha filmezni akarok akkor plazi ha meg xboxozni akkor lcd. Mi a büdös f.szért nem tudták ezt 1 tvbe összerakni.
Én boxoztam jóideg plazmán is. Semmi baj nincsen vele. Még jót is tette neki, hogy a rikító színeket élhetőbb színekkel jelenítette meg. Legalábbis nekem bejött. Komoly különbséget sem lehetett látni képminőséget nézve az 1024*768 és 1366*768 között.
Szerintem először próbld ki valahol, aztán próbálj dönteni
Lcd, Led, Oled TV-k
Hmm...Én aztán nem vagyok valami LCD fan,de azért én is azt mondanám,néhány tucat LCD használata után,hogy ennyire azért nem drámai a helyzet...
Tény,fekete az ablakba,gyenge jelre rohadtul érzékeny,de azért messze nem nézhetetlen a dolog,főleg ez a Samu,aminél bőven vannak gyengébbek.
Lcd, Led, Oled TV-k
- szvsz. azert nem ennyire szar a szitu. - sokan itt nem tudom milyen elvarasokkal estek neki a vasarlasnak, gondolom elotte azert megneztek mit kepes egy ilyen technologia a kiszemelt arsavban..
- szvsz itt kicsiket ki lett nagyitva az amugy is tudott par negativ parameter.
- en mikor megvettem tudtam mit kapok, nekem megfelelt es most is megfelel, nappali tv-zesre kivallo, szebb kevesebb helyet is foglal stb.
Egy acer laptopom van, sztem elég jó kijelzővel, legalább is amikor Robotk@ val nézegettünk notikat, összehasonlítottuk más gépekkel és a top3 ban volt.
Tetszenek a HD filmek rajta, meg az animációs dvd-k is szépek, de a dvd filmek ratyik, legyen az bármi is. Ha megfilterezem és felskálázom 1280x720 ba, akkor még romlik a helyzet. Tv-t ugyan nem néztem rajta, de azok a divx ek, amik tvn jók, pl ultra szarok LCD-n.
A sötét jelenetek nem tetszenek és a feketéje is szürke. Ugyan nemtudom mi a különbség a tv és a moitor között, de az eddig hallottak alapján sok difi nincs.
Persze Arty engedélyével megint megszállom majd és nézek kis filmet nála.