Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
- snakekiller
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha a Samsung, a hitelkártyás fizetés (csak azzal tudjuk megvenni) miatt kiesne, ez a Pana - Panasonic TX-26LE60P - mennyivel lenne jobb vétel az LG-nél?Áruvásárlási kártya lévén; a használtak sem játszanak sajnos.
Semmivel.Kifutott modell,gyenge kontraszt.Ennél jobb az R72.Vagy ha Pana,akkor keresd az újabb,7-es szériát.
Köszi, azt hiszem, végül ennél - Pana - vagy ennél - Samu - fogok kikötni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Egyébként meg ezt ajánlanám, ezzel beleférnél a keretbe újonnan, és a Samsung hagyományról sem kellene lemondanod:
Samsung LE-26R72B
Köszi, ez is jónak néz ki; csak nem találok infot arról, hogy lehet-e ebben a boltban hitelkártyával fizetni?
nna, ez annyiért nagyon jó vételnek néz ki ...
( ... de tévét hitelkártyára??? más fizetési megoldás biztos nem jöhet szóba? vagy ez nem olyan h brutál kamatot kell fizetni, ha nem egyenlited ki X nap után?)
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha a Samsung, a hitelkártyás fizetés (csak azzal tudjuk megvenni) miatt kiesne, ez a Pana - Panasonic TX-26LE60P - mennyivel lenne jobb vétel az LG-nél?Áruvásárlási kártya lévén; a használtak sem játszanak sajnos.
Semmivel.Kifutott modell,gyenge kontraszt.Ennél jobb az R72.Vagy ha Pana,akkor keresd az újabb,7-es szériát.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
- snakekiller

Lcd, Led, Oled TV-k
Ha a Samsung, a hitelkártyás fizetés (csak azzal tudjuk megvenni) miatt kiesne, ez a Pana - Panasonic TX-26LE60P - mennyivel lenne jobb vétel az LG-nél?
Áruvásárlási kártya lévén; a használtak sem játszanak sajnos.
Lcd, Led, Oled TV-k
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )
Lcd, Led, Oled TV-k
Egyébként meg ezt ajánlanám, ezzel beleférnél a keretbe újonnan, és a Samsung hagyományról sem kellene lemondanod:
Samsung LE-26R72B
Köszi, ez is jónak néz ki; csak nem találok infot arról, hogy lehet-e ebben a boltban hitelkártyával fizetni?
Ez jobb, mint amit kinéztél, és a 26-os nem kicsi tv-zésre, főleg nem 2 méterről. Nem kell elszállni feleslegesen.
Nekem is az van, még messzebbről nézem, és nem cserélném le egyik ismerősöm 32-esére, mert azon mégjobban kijönnek a tv adás hibái. Az enyémnek jobb a képe tv adásokon, mint az ő újabb szériás Samsung 32-esének.
no hifi, no cry...
Lcd, Led, Oled TV-k
Kiccsaládom részire 100e környékén (+-10e) szeretnék TV-t venni. Sokáig, az anyagi keretek szűkössége miatt kizárólag CRT-kben gondolkodtam, de máma több üzletben is belefutottam ebbe: LG 26LC51 mindössze 110e-ért. Nagyon gondolkozok a megvételén, mert HD-ready TV-t komponens és HDMI bemenettel CRT-k között alig találtam. Van valakinek tapasztalata ezzel a készülékkel, vagy valami hasonlóval, esetleg a márkával úgy általában?
Előre is köszi a segítséget!
Ezt a tv-t nem javasolnám,ha lehet,nézz valami mást inkább.
És,ahogy itt javasolta arty fórumtárs,ha nem annyira égető a dolog,inkább picit kéne gyűjteni,egyrészt,mert jobbat kapnál,és nagyobbat is..A 26-os sztem nagyon pici lesz tévézésre...De ha ez nem is számít,akkor 26-osban is kapnál lényegesen jobbat ennél az LG-nél.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
- snakekiller

Lcd, Led, Oled TV-k
Samsung LE-26R72B
Lcd, Led, Oled TV-k
Samsung LE-26R72B
no hifi, no cry...
- snakekiller

Lcd, Led, Oled TV-k
kontraszt: 800:1 ... ez picit kevésnek tünik. amugy milyen messziről néznéd?
de ha egy +20-30-at hozzá tudnál tenni, már nagyobb és SOKKAL jobb tévé is szóba jöhetne - én még gyüjtenék picit, ha van rá mód. ráadásul az árak is csak lefelé változnak ... és elvégre a tévét gondolom nem 1-2 évre vennéd
Kb. 2 m-ről néznénk.
Nincsenek nagy igények, 70-80%-ban kábeltv-t néznének rajt és képminőséghez sincs túl jó szeme egyikünknek se. Megnemmondom hány éves Samsung VHS és 3-4 éves alsókategóriás Samsung DVD-lejátszó (még Divx nélküli) lenne rádugva jelenleg. 12+ éves Samsung 55 centisről váltunk. (Mi ilyen Samsungos família voltunk eddig. )
A helyzet az, hogy a 110 is fölötte van kicsivel annak amit így hirtelen vállalni tudunk; de még kiizzadjuk. És a család már ezt is sokallja kissé TV-re.
Lcd, Led, Oled TV-k
Kiccsaládom részire 100e környékén (+-10e) szeretnék TV-t venni. ... Van valakinek tapasztalata ezzel a készülékkel, vagy valami hasonlóval, esetleg a márkával úgy általában?
kontraszt: 800:1 ... ez picit kevésnek tünik. amugy milyen messziről néznéd?
de ha egy +20-30-at hozzá tudnál tenni, már nagyobb és SOKKAL jobb tévé is szóba jöhetne - én még gyüjtenék picit, ha van rá mód. ráadásul az árak is csak lefelé változnak ... és elvégre a tévét gondolom nem 1-2 évre vennéd
Jó volt itt.
- snakekiller

Lcd, Led, Oled TV-k
Kiccsaládom részire 100e környékén (+-10e) szeretnék TV-t venni. Sokáig, az anyagi keretek szűkössége miatt kizárólag CRT-kben gondolkodtam, de máma több üzletben is belefutottam ebbe: LG 26LC51 mindössze 110e-ért. Nagyon gondolkozok a megvételén, mert HD-ready TV-t komponens és HDMI bemenettel CRT-k között alig találtam. Van valakinek tapasztalata ezzel a készülékkel, vagy valami hasonlóval, esetleg a márkával úgy általában?
Előre is köszi a segítséget!
Lcd, Led, Oled TV-k
...mert akkor jo 20 évig kockásodo képeket nézhetünk, lévén a sávszéligénye nagyobb (mondjuk a magyar mentalitás miatt lehet a h264 esetén is lesz kockásodás, mert inkább a mennyiség dominál...
Hát pont ez az.
Lehet itt bármilyen fejlett kódolás, ha az optimálisnál több adót zsúfolnak be egy multiplexbe, akkor kockásodó képet fogunk nézni.
És nem hiszem, hogy a műsorszórók önmérsékletet fognak tanusítani ezen a téren.
Üdv mindenkinek a szép új digitális világban
De azért vegyünk minél nagyobb tv-t, mert már a 42-es is kicsi 3 méterről, vagyünk 50-eset, hogy minél jobban lássuk a kockásodó képet.
Épp most néztem, hogy a 46-osoknak a boltban HD sampler-ről is milyen csúnya digitálisan zavaros képe van közelről. És ez pedig egy sampler, nem egy sz@r tv adás.
no hifi, no cry...
Lcd, Led, Oled TV-k
...mert akkor jo 20 évig kockásodo képeket nézhetünk, lévén a sávszéligénye nagyobb (mondjuk a magyar mentalitás miatt lehet a h264 esetén is lesz kockásodás, mert inkább a mennyiség dominál...
Hát pont ez az.
Lehet itt bármilyen fejlett kódolás, ha az optimálisnál több adót zsúfolnak be egy multiplexbe, akkor kockásodó képet fogunk nézni.
És nem hiszem, hogy a műsorszórók önmérsékletet fognak tanusítani ezen a téren.
Üdv mindenkinek a szép új digitális világban
Lcd, Led, Oled TV-k
A mostani kísérleti adások milyenek?
amit találtam, ott azt irják h MPEG-2 MP@ML - nem is csoda, h ezzel bármelyik DVB-T vevős TV elboldogul (egyelőre 720x576/4:3 - leirás szerint) Mindez 3-4 megabiten(!), szal sztem el tudod képzelni milyen érzés lesz 2012-ben itthon tévézni ...
http://www.ahrt.hu/hu/szolgaltatasok/tv ... pzel%E9sek
Pont,mint most UPC Direct-et nézni....Hulladék.
Lcd, Led, Oled TV-k
amit találtam, ott azt irják h MPEG-2 MP@ML - nem is csoda, h ezzel bármelyik DVB-T vevős TV elboldogul (egyelőre 720x576/4:3 - leirás szerint) Mindez 3-4 megabiten(!), szal sztem el tudod képzelni milyen érzés lesz 2012-ben itthon tévézni ...
http://www.ahrt.hu/hu/szolgaltatasok/tv ... pzel%E9sek
Jó volt itt.
Lcd, Led, Oled TV-k
Miért nem gondolsz esetleg egy 50-es plazmában? Én is használom pc-vel filmnézésre is, és tökéletes, jobb mint az előző 40-es lcd-m volt, a tv nézés meg szintén sokkal jobb. Árban is most már jók az 50-esek.
A plazmát kizártam. Ha nem zártam volna ki, már itthon csücsülne a Samsung valamelyik 50"-ese (Boltban láttam, és tetszett a képe). Nálam azonban nem pálya, mert én képtelen vagyok 16:9-ben nézni a 4:3-as TV adásokat. Hiába mondják, hogy meg lehet szokni, én nem tudom. Van akit a kontraszt hiány, másokat a rángatózó kép, megint másokat a helytelen színek, engem a hibás geometria akaszt ki. Ezért elfogadtam, hogy egy ideig még 4:3-azok majd a 16:9-es tévémen. A plazmával az a probléma, hogy bár sokat javult a beégés elleni védelmük, azért a 4:3-as képet a két szélén a fekete sávval nem viselik el folyamatosan, napi sok órában. Így marad az LCD.
Nagyon hasonlóan gondolkodunk, mert én sem tudom elviselni a torzított képet, ezért a nagyítást használom. A Samuknál lépésről lépésre állítható a nagyítás mértéke és a kép pozíciója. Ahogy mások megszokták a torzított képet engem már az nem zavar, hogy egy kevés hiányzik a képből. A 4/3-at tartósan én sem kockáztatom meg.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Lcd, Led, Oled TV-k
DVB-T -ből van ami régebbi, csak mpeg2-t tud, ill az europai ujabb szabvány, ahol mpeg4-et(h264) is használnak -> remélem, hogy nálunk is ez terjed el!
(Jó hír, hogy megbarátkoztál a TV-vel )
Lcd, Led, Oled TV-k
Jövőhéten kapunk ebből a cuccból, kíváncsi leszek rá...
Monitornak egész fasza lenne. (Nem vicc, gondolkodom egy ilyen megoldáson. 80-100cm távolságból szvsz megfontoladó...)
Lcd, Led, Oled TV-k
Jövőhéten kapunk ebből a cuccból, kíváncsi leszek rá...
Hitachi L37X01
Elég jók a speckók is:
94cm Visible LCD Widescreen Television
High Resolution of 1920 x 1080 Pixels
Integrated Digital Television (IDTV)
Movie FRC' technology for removing judder
3 x HDMI Sockets
3 x SCART Sockets
2000 Page Teletext
Multi Picture Modes
Panel Luminance (Typical) 530 cd/m2 (TBC)
Dynamic Contrast Ratio 8000: 1
Contrast Ratio 900: 1
Video Signal Input:
PAL/PAL60
SECAM
NTSC4.43/3.58
1080p 24/50/60
1080i-50/60
720p-50/60
576p/576i
480p/480i
Motorised Swivel Stand
Magyar OSD
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Lcd, Led, Oled TV-k
Martin: lKÖSZÖNÖM! - leköteleztél, shop modban volt, láttam is amikor az info gombra nyomtam de nem jöttem rá mit is jelenthet ... a leirásban pedig a plug and play részt meg se néztem, nem én kapcsoltam be a tévét elsőre és nem is szoktam használni ilyen buta varázslokat Végre elment mindent, a zajcsökkentés alapbol OFF, mert különben nézhetetlen a kép, a movie mod pedig olyan, mintha 60fps lenne a kép, ami borzalom zavaro ugyhogy szintén OFF (pont a filmszerüséget kapcsolja ki ON állásban, ez is samsungos logika )
PeterK: most ugyan rozsaszin felső van a teniszes lányokon, de sikerült belőni a tévét, h a fehér poloknak/tárgyaknak is legyen texturája ÉS maradjon azért fényerő is ... igy a feketék picit becsukodnak, nemtom azzal fogok e tudni kezdeni vmit.
Sikerült a tévé adásokat ugy összességében is jobbá tenni: sharpness-t felállitottam az egekbe: alap/default 10-esről 70-90re, még ezt nézegetem ... de az az LCD-s homály eltűnőben! (edge enhancement viszont OFF, mert az már csunya élesitési hibákat adna ilyen beallitasok mellett). Szineket is visszább vettem, igy nem rikitózöld a valoságban picit pasztell US OPEN pályája
A DVD képe hibátlan, pedig csak RGB-n hajtom, meglepő mennyire meghálálja a jobb forrást az LCD. Pl a Barnyard (patatanya?) CGI film tiszta HD, igy 3+ méterről . PC esetén pedig a post processelt DIVX is nézhető, bár a 350mb sorozatrészekkel már vannak gondok ... sztem itt a határ: egy 700megás divx már rossz, az 1.4 gigásak viszont már nézhető kategoriát képviselnek.
És összességében talán kezdek hozzászokni az LCD képéhez is, sztem ez is erősen benne lehet a pakliban! Lehet, h tényleg tuldramatizáltam, de aki egy jo CRT-ről vált, annak az elején tényleg sokkoló lesz az LCD.
(DVB-T -ből van ami régebbi, csak mpeg2-t tud, ill az europai ujabb szabvány, ahol mpeg4-et(h264) is használnak -> remélem, hogy nálunk is ez terjed el! 2010-ben ugyan nemár mpeg2-t kelljen _bevezetni_, mert akkor jo 20 évig kockásodo képeket nézhetünk, lévén a sávszéligénye nagyobb (mondjuk a magyar mentalitás miatt lehet a h264 esetén is lesz kockásodás, mert inkább a mennyiség dominál )
Jó volt itt.
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Ne felejtkezzetek el a kérdésemől sem. Szóval a digitális tuner az nem egyszerűen digitális tuner, hanem valamilyen digitális tuner? Úgy értem ennek változatai/típusai lesznek? Csak nem megjött a PC-n uralkodó formátumkáosz a műsorszórásba is?
A műholdasoknál egyértelműen össze-vissza van, szerintem a földieknél sincs másképpen. A kérdés az, hogy nálunk melyik fog elterjedni. De azt nem tudom.
Lcd, Led, Oled TV-k
de rosszul emlékeztem mert itt nem említik, hogy másmilyen dekóder kellene hozzá. Viszont kódoltak is lesznek köztük azzal nem tudom megbírkózik-e egy beépített DVB tuner.
Ne felejtkezzetek el a kérdésemől sem. Szóval a digitális tuner az nem egyszerűen digitális tuner, hanem valamilyen digitális tuner? Úgy értem ennek változatai/típusai lesznek? Csak nem megjött a PC-n uralkodó formátumkáosz a műsorszórásba is?
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
mintha nekem is az rémlene, hogy nem biztos, hogy menni fog.
Ez volt a cikk: http://www.mfor.hu/cikk.php?article=38155&pat=3
de rosszul emlékeztem mert itt nem említik, hogy másmilyen dekóder kellene hozzá. Viszont kódoltak is lesznek köztük azzal nem tudom megbírkózik-e egy beépített DVB tuner.