Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Köszi dbrnsk.
Megnéztem az lg-t amit ajánlottál,és 185-ért meg is kaphatnám,szóval belefér.Viszont mérnem kell majd otthon,mert necces hogy elférjen az állványon,nagyon kitolták a talpakat rajta.
Nem tudom,egyelőre kizártam az olcsóbb uhd-t,mérek egyet és eldöntöm mi légyen.Ez lesz,vagy a ipl-es fullhd,nagyon nem akarok variálni.
Köszi még egyszer.

Azért gondolom nem 2 évre veszel tévét és az említett LG nem az gagyi UHD kategória már. De a képminőség a legfontosabb, ezért érdemes körbejárni a dolgot. Nézz meg pár Sonyt.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2128

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Azért is szeretnék lg-t,mert ennek a távja tuti nem viszi a hifit is,jártam már így,és ez elég zavaró tud lenni,másrészt meg kipróbáltan működik rajta az,hogy kikapcsolt csatorna frissítésnél a helyükön maradnak a beprogramozott csatornák rajta.Kártyát dugok bele,és ez fontos nekem.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Köszi dbrnsk.
Megnéztem az lg-t amit ajánlottál,és 185-ért meg is kaphatnám,szóval belefér.Viszont mérnem kell majd otthon,mert necces hogy elférjen az állványon,nagyon kitolták a talpakat rajta.
Nem tudom,egyelőre kizártam az olcsóbb uhd-t,mérek egyet és eldöntöm mi légyen.Ez lesz,vagy a ipl-es fullhd,nagyon nem akarok variálni.
Köszi még egyszer.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Gyors kérdés:

65"-os LED TV mennyire tolerálja a fekve szállítást? Egy samu 65hu7500 lenne itt a fórumon a kiszemelt áldozat, de 200km+ kellene utaznia fekve... A HU7500-ról sok jót olvastam amúgy...

Köszi előre is!

Hivatalosan nem szabad fekve szállítani és én sem tenném a helyedben. Pár kilométer óvatosban, teljesen sík felületre fektetve, kátyúkat kerülve még talán, de ezt a távolságot nem erőltetném a helyedben. Bár 65"-t még kicsiben sem érdemes sztem.

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Gyors kérdés:

65"-os LED TV mennyire tolerálja a fekve szállítást? Egy samu 65hu7500 lenne itt a fórumon a kiszemelt áldozat, de 200km+ kellene utaznia fekve... A HU7500-ról sok jót olvastam amúgy...

Köszi előre is!

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Hali.
Azonos méretben,árban és gyártótól 4k uhd,vagy inkább full hd ajánlott kábeltévéhez?
Még nem lestem meg élőben,de a szolgáltatások kb ugyanazok mindkettőn.
Nem drágák,160 körül van mindkettő,és 49-es méretben,de amennyit tévézek nekem bőven jó,csak kérdés hogy melyiket.Fura hogy hasonló áron vannak,szerintetek?

Érdekes módon míg más topikokban totál jelentéktelen dolgokon képesek napokig vitatkozni, netán veszekedni, itt nem sok segítséget kap az ember... Na mindegy.

A belépőszintű UHD tévéket a tapasztaltabbak kevésbé ajánlják, mint egy hasonló árban lévő FHD-t. Márkától függetlenül. Az LG-k feketéje nem túl jó az IPS panel miatt, ez esti tévézésnél zavaró lehet. Ha mégis LG-t  és UHD-t szeretnél, akkor ajánlanám az 50UH635V-t, ami ugyan kicsit drágább (akcióban ki lehet fogni 200 alatt), de UHD és VA paneles. Jó a feketéje, mozgásmegjelenítése, de kisebb a betekintési szöge. Szolgáltatásai is a felső kategóriáéhoz hasonlóak. Nekem ez volt az egyik jelöltem, már majdnem ki is fizettem, de megláttam egy Sony-t... Igaz android, de a helyedben felvenném a listára, mert képminőségben nagyon jók. Egymás mellett nézve a kép mélységét tekintve nem volt versenytársa.

Sonyból a tavalyi modelleket érdemes nézni és nem csak az ár miatt, hanem azokban jobbak a panelek (VA) és a natív képfrissítésük is nagyobb. Árban nem rosszabb a Koreaiaknál. Javaslom még neked a PH fórumot, ott sok hasznos infót lehet olvasni minden márkáról.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ezekről van szó.Lg 49UH603V,és Lg 49LH630V.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Hali.
Azonos méretben,árban és gyártótól 4k uhd,vagy inkább full hd ajánlott kábeltévéhez?
Még nem lestem meg élőben,de a szolgáltatások kb ugyanazok mindkettőn.
Nem drágák,160 körül van mindkettő,és 49-es méretben,de amennyit tévézek nekem bőven jó,csak kérdés hogy melyiket.Fura hogy hasonló áron vannak,szerintetek?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

10 év plazma után nincs bajom a Sonyval. Sötétben is rendben van. Persze hibát mindenben lehet keresni.

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Sajnos nem jó... Sötét szobában főleg...

Ezek nem plazmák, hogy sötét szobában nézzük, nem is ajánlott, bármennyit is fejlődött az lcd technológia.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Sajnos nem jó... Sötét szobában főleg:
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh7700

Inkább Samsung , abból is a KS8000, ha a fekete nagyon lényeges

Köszi. Igen, lényeges és Sony lett végül...

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

LG EF950  oled szériával valakinek van tapasztalata? Pl egy Forma1-es futam megnézése után mennyire "ég be" a csatorna logo? Mást nem nézek TV-ben...

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Erről semmi infó? Akkor kérdezném, hogy a ebben  a kategóriában milyen az LG-k feketéje? 
Sajnos nem jó... Sötét szobában főleg:
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh7700

Inkább Samsung , abból is a KS8000, ha a fekete nagyon lényeges

Defqon6
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Defqon6 »

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem milyen tv ajánlanátok film nézésre, néha egy kis videojáték is lenne. Elég lenne egy 43"-os, 3D és UHD nem lényeges és max 150.000 FT tudnék rászánni.

Válaszokat előre is köszönöm!

Üdv.: Tamás

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Van valakinek tapasztalata ezzel?

http://www.lg.com/hu/televiziok/lg-55UH7707

Erről semmi infó? Akkor kérdezném, hogy a ebben  a kategóriában milyen az LG-k feketéje? 

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Pianno »

Hahó,ez egy fórum.Ne kelljen már bevetni a titkosszolgálatot,mond el itt.
Priviben megírta a cég nevét. Ahogy már biztos sokan tudják,nem egy cég árul Refurbished javított tévéket "új" jelzővel hirdetve, házi garanciával. Ezeket nem szabad megvenni,ha jót akar az ember. Az elárul mindent,ha nincs gyári garancia az új tévére! A visszajavított ,újracsomagolt tévékre nem ad a gyár 1 nap garanciát sem és nem véletlen.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ez érdekes,mert a gyártó is tisztában van a problémával,amit el sem titkol.

(ment üzi, hogy miért ne vásárolj tőlük legközelebb)

Hahó,ez egy fórum.Ne kelljen már bevetni a titkosszolgálatot,mond el itt.

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Pianno »

Szia!

Az égvilágon semmi gond a gyorsaságával. 
Nem tudom honnan jön ez az aggály más emberektől is, de csalódott lennék ha valami ilyet vennék észre.

Ez érdekes,mert a gyártó is tisztában van a problémával,amit el sem titkol.

(ment üzi, hogy miért ne vásárolj tőlük legközelebb)

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: theo »

Szia!

Nem tudom honnan jön ez az aggály más emberektől is, de csalódott lennék ha valami ilyet vennék észre.

Sajnos videót csak egy Galaxy S3-al tudnék készíteni.Az meg nagyon nem adná vissza azt amit én itthon látok.
Brutális képet ad higgy nekem.

ok. köszi hiszek neked ;-)

kaposi1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: kaposi1 »

Szia!

Sajnos videót csak egy Galaxy S3-al tudnék  készíteni.Az meg nagyon nem adná vissza azt amit én itthon látok. 
Brutális képet ad higgy nekem. 

kaposi1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv. Köszönjük a beszámolót.
Szeretném kérdezni hogy te neked van e problémád a képfrissítés gyorsaságával?

Szia!

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: theo »

Üdv. Köszönjük a beszámolót.
Szeretném kérdezni hogy te neked van e problémád a képfrissítés gyorsaságával?

Sziasztok eltelt pár nap mióta ígértem a beszámolót.
De sok mindent ki akartam próbálni mielőtt nyilatkozom.

Szóval dióhéjban nagyon jó választás volt az OLED.

Főleg mint írtam is, fontos hogy szép legyen a kép a TV műsorok esetében is.
Ezt a kritériumot az OLED még T-Home jel esetében is gyönyörűen teljesíti.
Persze az igazi erejét a filmnézés közben mutatja meg.
Pont annak a kettő feltételnek felel meg számomra ami a legfontosabb volt.
1. Brutális fekete szint a tök sötét szobába is.
2. Gyakorlatilag végtelen a betekintési szög úgy hogy semmi kifehéredés nincs mint ami az LCD betegsége még mindig sajnos.

Még az utolsó nap is összehasonlító videókat néztem és nem egy 7000-es volt a versenytárs hanem egy tavalyi 9090-es SUHD Samu.

És bizony videó minőség ide vagy oda , ott is látszott hogy az OLED ebben a kettő feltételben bizony vastagon elveri a Samsungot.
A passzív 3D is azt a szintet hozza amit vártam tőle.
Szerintem sokkal szebb a minősége és főleg világosabb mint az aktív szemüveg esetében.
Na és ugye az sem elhanyagolható hogy elem se kell bele.
Egy dologban viszont jobban tetszett a Samu és az pedig a menü ill. a Smart felülete.
Szerintem sokkal jobban áttekinthető és felhasználó barát , könnyebben megtalálható benne minden mint az OLED-ben. 
Szerintem hang terén is rendbe van a TV, bár ki néz egy ilyen készüléket csak a TV hangrendszerére hagyatkozva.  

Bár íves a TV amitől kicsit tartottam mert hogy sok sportot nézek , de az LG-nek olyan tökéletesen sikerült megoldani 
ezt az igazán enyhe görbületet hogy semmiféle zavaró ( "görbe effektus" nem vehető észre még Tenisz nézése közben sem.
Ahol ugye azért számít hogy a vonalak egyenesek legyenek.

A dizájn is nagyon teszik ezzel a pár milliméteres szálra csiszolt vékony kávával.
A panel pedig vékonyabb mint egy mostani mobilteló  vastagsága.

http://oi66.tinypic.com/wv5zxi.jpg
http://oi66.tinypic.com/2z4wxzd.jpg

Nem vagyok egy szakértő ezért csak ilyen laikus leírás telik tőlem , de ha valakinek kérdése van a készülékkel kapcsolatban szívesen válaszolok.

Összegzésképpen akinek módja van rá ( mert nem olcsó) én mindenképpen az OLED-et javaslom az LCD-vel szemben. 

Köszönöm szépen hogy segítettetek a hozzászólásotokkal a döntésben! 

kaposi1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Természetesen lesz egy kis beszámoló róla! 

Sziasztok eltelt pár nap mióta ígértem a beszámolót.
De sok mindent ki akartam próbálni mielőtt nyilatkozom.

Szóval dióhéjban nagyon jó választás volt az OLED.

Főleg mint írtam is, fontos hogy szép legyen a kép a TV műsorok esetében is.
Ezt a kritériumot az OLED még T-Home jel esetében is gyönyörűen teljesíti.
Persze az igazi erejét a filmnézés közben mutatja meg.
Pont annak a kettő feltételnek felel meg számomra ami a legfontosabb volt.
1. Brutális fekete szint a tök sötét szobába is.
2. Gyakorlatilag végtelen a betekintési szög úgy hogy semmi kifehéredés nincs mint ami az LCD betegsége még mindig sajnos.

Még az utolsó nap is összehasonlító videókat néztem és nem egy 7000-es volt a versenytárs hanem egy tavalyi 9090-es SUHD Samu.

És bizony videó minőség ide vagy oda , ott is látszott hogy az OLED ebben a kettő feltételben bizony vastagon elveri a Samsungot.
A passzív 3D is azt a szintet hozza amit vártam tőle.
Szerintem sokkal szebb a minősége és főleg világosabb mint az aktív szemüveg esetében.
Na és ugye az sem elhanyagolható hogy elem se kell bele.
Egy dologban viszont jobban tetszett a Samu és az pedig a menü ill. a Smart felülete.
Szerintem sokkal jobban áttekinthető és felhasználó barát , könnyebben megtalálható benne minden mint az OLED-ben. 
Szerintem hang terén is rendbe van a TV, bár ki néz egy ilyen készüléket csak a TV hangrendszerére hagyatkozva.  

Bár íves a TV amitől kicsit tartottam mert hogy sok sportot nézek , de az LG-nek olyan tökéletesen sikerült megoldani 
ezt az igazán enyhe görbületet hogy semmiféle zavaró ( "görbe effektus" nem vehető észre még Tenisz nézése közben sem.
Ahol ugye azért számít hogy a vonalak egyenesek legyenek.

A dizájn is nagyon teszik ezzel a pár milliméteres szálra csiszolt vékony kávával.
A panel pedig vékonyabb mint egy mostani mobilteló  vastagsága.

http://oi66.tinypic.com/wv5zxi.jpg
http://oi66.tinypic.com/2z4wxzd.jpg

Nem vagyok egy szakértő ezért csak ilyen laikus leírás telik tőlem , de ha valakinek kérdése van a készülékkel kapcsolatban szívesen válaszolok.

Összegzésképpen akinek módja van rá ( mert nem olcsó) én mindenképpen az OLED-et javaslom az LCD-vel szemben. 

Köszönöm szépen hogy segítettetek a hozzászólásotokkal a döntésben! 

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Van valakinek tapasztalata ezzel?

http://www.lg.com/hu/televiziok/lg-55UH7707

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”