Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Ez a venti dolog miért baj? Most direkt kikapcsoltam mindent a szobában, h csak a TV menjen és semmit nem hallottam, csak éreztem egy kis levegöáramlatot amikor odatettem a kezem...
Nem baj,csak ahogy kinéz pl. számítógép belseje 3 havonta az elég gáz.Gondold el mennyi port nyom bele a venti 1-2 év alatt,elvileg ha nem takarítod akkor romlik a hűtés hatásfoka,takarítani + macera.2 év múlva kitudja mennyire lesz csendes!Remélem már érted hogy nekem miért nem a szivem csücske ez a venti dolog!Vagy csak túl aggályos vagyok!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Lcd, Led, Oled TV-k
szerintem sonyból ilyen alap-lcd tv-ket(U és S sorozat) nem is lenne szabad beengedni az országba, elképesztően gyenge ugyanabból a műsorforrásból(upc direct), samu és lg picit szebb képet ad ugyanezért a pénzért…
Ha annyira sz@r lenne, akkor nem lenne két S-es sonym. TV nézésre is jó, nem rosszabb, mint a crt, legalábbis nálam jó a jel. Az S-es nem annyira alap, mint az U, és ami az elônyére szolgál még, hogy homogén háttérnél nincs foltosodás. Ami a feketéjét illetii, nem olyan rossz, nyilván, aki lcd-t vesz vállalnia kell, hogy ez a technológia ilyen (egyelôre). Az LG annál inkább foltosodik, ráadásul aki a sonyra azt mondja, hogy sz@r képe van a másikhoz képest, akkor nem tudja, hogy nagyon sok dolgot ki kell kapcsolni, ahhoz, hogy ne legyenek rajta digitális effektek. Szóval nem annyira rossz az S-es sony.
Megfodult már nálam egy-két lcd, nem csak úgy a levegôbe beszélek.
Ja, és nem vagyok sony fun.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha nem hallod, nem baj...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Lcd, Led, Oled TV-k
De visszatérve h elegendö-e a 720p-hez az 1024x768:
"A 127 cm-es modellek leginkább 1366x768-asok, vagyis négyzet alaku pixelekkel rendelkeznek, addig az ennél kisebb, ált. 42 colos modellek gyakran 1024x768-as fizikai felbontásuak. (1-1 pixel három cellábol áll: piros, zöld és kék. E 3 cella fényerösségének kombináciojával jelenitenek meg egy adott pixelt). Mivel ez a felbontás eredetileg 4:3-as megjelenitöknél használatos, ezért a cellák téglalap alakuak (1.33:1 arányuak), hogy kitöltsék a 16:9-es képernyöt. 720p ugye 1280x720. 1 formátumnál a legfontosabb a sorok száma és az pedig böven megvan. Gyakorlatilag szinte észrevehetetlen a különbség 720p-nél 1024x768 és 1366x768 között, de van olyan játék aminél utobbinál vmivel részletgazdagabb a kép (de hogy ezt a különbséget észrevedd legalább 300 ezres LCD-vel kell probálkozni). 2-2.5 méterröl meg amugy sem látnád a különbséget. Szoval az 1024x768 elegendö a 720p-hez, föleg egy kiválo jelfeldolgozo rendszerrel rendelkezö Viera plazma esetében."
Egyébként Tonyka válaszára reagálva: Nem véletlenül vezetö cég a Panasonic a plazma piacon, a 42PV60 meg gyakrolatilag Europa legkeresettebb plazmája (volt). Mostmár érdemes a PV70-es sorozatbol választani mert minimális árkülönbség van köztük
Tonyka arra célzott, hogy ez a tv nem HD tv, hiszen nem képes hd jelet megjeleníteni veszteség nélkül...
Nem arról van szó, hogy nem tudja átmréetezve megjelníteni, mert még egy 640*480-as tv is képes, de hd tv-nek azt kéne hívni, ami képes legalább 720p megjelneítésére, ez a tv, ezzel a felbontással, nem képes rá.
íEzzel nem azt akarom mondani, hogy nincs jó képe, csak ez nem hd tv.
Ha innen nézzük igazatok van persze, ezt nem is vitatom:) De viszont én is rosszul fogalmaztam, akkor most ujra Szoval sztem 200-250k-s árkategoriában érdemes inkább egy Pana vagy eseleg LG plazmát venni mint pl Sony vagy Samu LCD-t. A Bravia-k nagyon jok, de sztem only a W és X kategoriás darabok(meg talán a V). Ezek tulajdonképpen a legjobbak az LCD piacon, föleg a 3000 sorozatbeliek. Azok alatt nem érdemes ilyet venni, de ez az én véleményem. Ha van fél millád TV-re és jobban preferálod az LCD-k nyujtotta képet, akkor alap h Bravia. Ebben az ársávban és ettöl feljebb jobb LCD-t nem valoszinü h találsz.
Ez a venti dolog miért baj? Most direkt kikapcsoltam mindent a szobában, h csak a TV menjen és semmit nem hallottam, csak éreztem egy kis levegöáramlatot amikor odatettem a kezem...
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3
Lcd, Led, Oled TV-k
"A 127 cm-es modellek leginkább 1366x768-asok, vagyis négyzet alaku pixelekkel rendelkeznek, addig az ennél kisebb, ált. 42 colos modellek gyakran 1024x768-as fizikai felbontásuak. (1-1 pixel három cellábol áll: piros, zöld és kék. E 3 cella fényerösségének kombináciojával jelenitenek meg egy adott pixelt). Mivel ez a felbontás eredetileg 4:3-as megjelenitöknél használatos, ezért a cellák téglalap alakuak (1.33:1 arányuak), hogy kitöltsék a 16:9-es képernyöt. 720p ugye 1280x720. 1 formátumnál a legfontosabb a sorok száma és az pedig böven megvan. Gyakorlatilag szinte észrevehetetlen a különbség 720p-nél 1024x768 és 1366x768 között, de van olyan játék aminél utobbinál vmivel részletgazdagabb a kép (de hogy ezt a különbséget észrevedd legalább 300 ezres LCD-vel kell probálkozni). 2-2.5 méterröl meg amugy sem látnád a különbséget. Szoval az 1024x768 elegendö a 720p-hez, föleg egy kiválo jelfeldolgozo rendszerrel rendelkezö Viera plazma esetében."
Egyébként Tonyka válaszára reagálva: Nem véletlenül vezetö cég a Panasonic a plazma piacon, a 42PV60 meg gyakrolatilag Europa legkeresettebb plazmája (volt). Mostmár érdemes a PV70-es sorozatbol választani mert minimális árkülönbség van köztük
Tonyka arra célzott, hogy ez a tv nem HD tv, hiszen nem képes hd jelet megjeleníteni veszteség nélkül...
Nem arról van szó, hogy nem tudja átmréetezve megjelníteni, mert még egy 640*480-as tv is képes, de hd tv-nek azt kéne hívni, ami képes legalább 720p megjelneítésére, ez a tv, ezzel a felbontással, nem képes rá.
íEzzel nem azt akarom mondani, hogy nincs jó képe, csak ez nem hd tv.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Lcd, Led, Oled TV-k
hoppa , milyen venti ? aztnemondjatok ezekben a tv-kben ventilatorok vannak ... aaaaaaaaaaaaaaaaaa egy tvnel olvastam hogy "halk inditas" aszittem csak elirtak valamit
Lcd, Led, Oled TV-k
Ilyenről szó sem volt,és nem is cáfolom a Pana érdemeit! Én csak a felbontásról írtam.Egyébként meg a PV60 legnagyobb hibája sztem a venti,ezt a PV70(Eisa díjas) már kihagyták!Minek a fölös porfújás?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Lcd, Led, Oled TV-k
kerdeznek, van valami ellenjavallatotokezzel a tipussal szemben ?
Sony KDL-40U2000
ezeket az adatokat talaltam rola eddig :
http://www.hifimix.hu/termeklap.php?tid=1204
(nemtulsok es fokent nem eletszeru;)
szerintem sonyból ilyen alap-lcd tv-ket(U és S sorozat) nem is lenne szabad beengedni az országba, elképesztően gyenge ugyanabból a műsorforrásból(upc direct), samu és lg picit szebb képet ad ugyanezért a pénzért
x360 -on gamolnek vele , nem tvnezesre kellene ahoz is gaz ? (kosz a velemenyt
Tudom h ez LCD topic, de én inkább ezt ajánlanám neked: Panasonic 42PV60
Ilyen van nekem is és PS3-al, x360-al használom+ HD filmek, néha TV nézés és mindegyikben nagyon jol teljesit. Nagyobb 4 cm-el mint a 40U2000, 10000:1 valos kontraszt, 2 HDMI, kiválo jelfeldolgozo rendszer, stb. De ha kicsit többet rá tudsz áldozni akkor ezt is nézd meg: 42PV70 Ez az ujabb változata a PV60-nak, ugyanazok a jellemzöi, csak fogad 1080p-t és már G10-es panel van benne.
koszi minden infot , csak 1 kerdes "- felbontás: 1024 x 768 pixel" ez nem karcsu meg 720p/i hez is ?
Elég a 720p-hez, és gyönyörü képe van, nem ugy mint a 200ezres LCD-knek, de ebbe ne menjünk bele igazán, mert mindenkinek más tetszik. Én pl plazma párti vagyok, nekem az LCD-k képe tul mesterkélt, tul PC-s ugymond(hülyén hangzik, de néha tul éles)+ jellemzö rájuk a kevésbé mély fekete és közepes kontraszt.
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3
Lcd, Led, Oled TV-k
csak 1 kerdes "- felbontás: 1024 x 768 pixel" ez nem karcsu meg 720p/i hez is ?
Hát elég karcsú,idétlen egy felbontás!
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony KDL-40U2000
szerintem sonyból ilyen alap-lcd tv-ket(U és S sorozat) nem is lenne szabad beengedni az országba, elképesztően gyenge ugyanabból a műsorforrásból(upc direct), samu és lg picit szebb képet ad ugyanezért a pénzért
Ilyen van nekem is és PS3-al, x360-al használom+ HD filmek, néha TV nézés és mindegyikben nagyon jol teljesit. Nagyobb 4 cm-el mint a 40U2000, 10000:1 valos kontraszt, 2 HDMI, kiválo jelfeldolgozo rendszer, stb. De ha kicsit többet rá tudsz áldozni akkor ezt is nézd meg: 42PV70 Ez az ujabb változata a PV60-nak, ugyanazok a jellemzöi, csak fogad 1080p-t és már G10-es panel van benne.
koszi minden infot , csak 1 kerdes "- felbontás: 1024 x 768 pixel" ez nem karcsu meg 720p/i hez is ?
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony KDL-40U2000
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony KDL-40U2000
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony KDL-40U2000
ja de ez csak az én véleményem, nem muszáj vele egyetérteni
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony KDL-40U2000
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony KDL-40U2000
- atis
- V.I.P.
- Értékelés: 307
Lcd, Led, Oled TV-k
Én mondtam hogy mire fogom használni: tv, dvd. Hát ez van. Egyébként még azon gondolkodom, hogy jobb minőségűt ne vegyek, kisebb átmérővel? Mondjuk egy 94 cm-es is elég lenne.
Akkor azt viszik többen, az a jobb elmélet,és nem a müszaki hozzáértés volt + a kedves eladónál!
A nagyság iránti kérdésedre + a minnél nagyobb annál jobb elmélet az igaz! ;peace;Nekem is a 82cm tévé után 94cm jött,de hamar átkerült a hálóba és a nappaliban már az 50" feszit a falon! Ráadásnak kicsi az árbeli különbség a két méret közt!
Igen. Ezt észrevettem én is. Mármint a minimális árkülönbséget. Ha nem dolgoznék ma este nyolcig akkor már ott toporzékolnék a masinák előtt. Holnap viszont éjszakás leszek, úgyhogy legalábbis nézelődni és próbálgatni elmegyek napközben.
Csak finoman a próbálgatással,ezeken a helyeken sajnos elég karcsúak a műsorforrások!A tévé fos,normális HDMI-s játékos meg soha nincs rákötve!
..akkor otthonról kihúzom a kábelt a boltig
Azért a mostanin van hátul egy raklap bemenet, remélem a következőn is lesznek. A digitális beltérin van (ezt most nézd el nekem) olyan kimenet, és a tv-n olyan bemenet, mint a számítógépeken. Gondolom ez jó. Van 21 pólusú is, jelenleg ezzel üzemel, de ahogy olvastam, ez a végső megoldás, előtte azért vannak jobb bemenetek is.
Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy a választott masinán is jó lenne, ha több lehetőség lenne a bemenetek között. (de szvsz ez már alap nem?)
A jelenlegi DVD-lejátszóm fapados, régi darab. Majd persze gondolkodom egy másikon, de nekem még misztikusak a többi topicban leírt dolgok.
Már ami a különböző formátumokat, felbontásokat, kimeneteket, felkonvertálásokat, stb. illeti.
Persze gyorsan tanulok
Milyen egyszerű volt régen....
Az még nem okozott gondot kb. tizenegy-két éve, hogy a prológikás dekódert a rendszerbe kössem... de azt el is adtam néhány hónap után. Akkor még asszem nem volt ötpontakármennyi
Jelenleg (és most ne röhögjetek ki) sincs házimozi-rendszerem. Én inkább a hagyományos hangforrásokban merültem el. (LP, CD, Tuner stb.....) De ez egy másik történet....
Lcd, Led, Oled TV-k
Én mondtam hogy mire fogom használni: tv, dvd. Hát ez van. Egyébként még azon gondolkodom, hogy jobb minőségűt ne vegyek, kisebb átmérővel? Mondjuk egy 94 cm-es is elég lenne.
Akkor azt viszik többen, az a jobb elmélet,és nem a müszaki hozzáértés volt + a kedves eladónál!
A nagyság iránti kérdésedre + a minnél nagyobb annál jobb elmélet az igaz! ;peace;Nekem is a 82cm tévé után 94cm jött,de hamar átkerült a hálóba és a nappaliban már az 50" feszit a falon! Ráadásnak kicsi az árbeli különbség a két méret közt!
Igen. Ezt észrevettem én is. Mármint a minimális árkülönbséget. Ha nem dolgoznék ma este nyolcig akkor már ott toporzékolnék a masinák előtt. Holnap viszont éjszakás leszek, úgyhogy legalábbis nézelődni és próbálgatni elmegyek napközben.
Csak finoman a próbálgatással,ezeken a helyeken sajnos elég karcsúak a műsorforrások!A tévé fos,normális HDMI-s játékos meg soha nincs rákötve!
- atis
- V.I.P.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
SziasztokMég új vagyok itt, de lenne egy kérdésem, ha tudnátok segíteni
Vettem egy Samsung LE 32 R82/BX lcd tv-t. Szeretném összekötni pc-vel, egy Asus A 9600SE kártyám van. Milyen kábelt ajánlanátok hozzá, amivel a kártya és a tv által legjobb képet tudnám kihozni. És ezek kb mennyibe kerülnek.
A másik kérdésem, hogy milyen képet várjak a tv-től ha pcről nézek filmet. Monitorként nem fogom használni, ahhoz nekem elég a 19-es tft.
Köszi előre is
sztem a legjobb kép akkor lesz(feltéve,h ismeri a 1:1 mappingot) ha egy DVI-HDMI kábelen kapja a jelet.ha nem ismeri az 1:1 mappingot,akkor a következő minőségi lehetőség a Dsub(VGA) lenne,de ez a mai LCDken már nincs meg. utána a komponens 3 kábeles a következő módszer,majd a Svideo és a legrosszabb a compozit.
scartos átalakítókat felejtsd el,ha van rá lehetőséged.
Köszi a segítséget.
De lenne még kérdésem:
Eddig nem nagyon foglalkoztam ilyenekkel pc-nél, hogy milyen video kimenet, meg ilyenek, mert nem használtam játékra és filmnézésre a gépet, csak munkára. Így nem igazán vagyok képben a csatlakozókkal sem. Milyen csatlakozót keressek a videokártyán ha dvi csatlakozót keresek? A Dsub a sima monitor csatlakozó (kék)? Egyébként a tv-n van sima monitor csatlakozó. A tönni csatlakozót amit artál azokat tudom melyik
Meg tudom, hogy elég hülye kérdés, de ilyet hogy tudom megnézni, hogy ismeri e a 1:1 mappingot?
Bocsi a tudatlanságomért, de most kezd érdekelni ez a dolog. Köszi előre is a segítséget
- atis
- V.I.P.
Lcd, Led, Oled TV-k
PV70 azért szokott nekik lenni,de tuti jönnek lassan a nagy karácsonyi szállítmányok is.Egyébként idáig a Budaőrsi MM volt az egyetlen hely, ahol az eladó megkérdezte hogy mire használnám a készüléket,és az elmondásom alapján a plazmát javasolta.
Lcd, Led, Oled TV-k
PV70 azért szokott nekik lenni,de tuti jönnek lassan a nagy karácsonyi szállítmányok is.Egyébként idáig a Budaőrsi MM volt az egyetlen hely, ahol az eladó megkérdezte hogy mire használnám a készüléket,és az elmondásom alapján a plazmát javasolta.
- atis
- V.I.P.
Lcd, Led, Oled TV-k
holnap visszavihetem és majd most már "nagy" tapasztalattal felvértezve mazsolázhatok a többi masina közül.
Azért kérdezd+ nem érkezik-e a napokban,PV70 vagy Q Samu,nehogy 2 nap múlva a jobbak legyenek polcon.
Erre én is gondoltam, úgyhogy a 8 napot érdemesebb lenne kivárni. Addig elvileg az áruház garantálja a visszacserélést másra. Csak nehogy addig elfogyjon az is, ami van.
Lcd, Led, Oled TV-k
holnap visszavihetem és majd most már "nagy" tapasztalattal felvértezve mazsolázhatok a többi masina közül.
Azért kérdezd+ nem érkezik-e a napokban,PV70 vagy Q Samu,nehogy 2 nap múlva a jobbak legyenek polcon.
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Lcd, Led, Oled TV-k
SziasztokMég új vagyok itt, de lenne egy kérdésem, ha tudnátok segíteni
Vettem egy Samsung LE 32 R82/BX lcd tv-t. Szeretném összekötni pc-vel, egy Asus A 9600SE kártyám van. Milyen kábelt ajánlanátok hozzá, amivel a kártya és a tv által legjobb képet tudnám kihozni. És ezek kb mennyibe kerülnek.
A másik kérdésem, hogy milyen képet várjak a tv-től ha pcről nézek filmet. Monitorként nem fogom használni, ahhoz nekem elég a 19-es tft.
Köszi előre is
sztem a legjobb kép akkor lesz(feltéve,h ismeri a 1:1 mappingot) ha egy DVI-HDMI kábelen kapja a jelet.ha nem ismeri az 1:1 mappingot,akkor a következő minőségi lehetőség a Dsub(VGA) lenne,de ez a mai LCDken már nincs meg. utána a komponens 3 kábeles a következő módszer,majd a Svideo és a legrosszabb a compozit.
scartos átalakítókat felejtsd el,ha van rá lehetőséged.