Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Az LCD TV-knél vajon a nagyobb kontrasztarány egyben azt is jelenti, hogy a részletezettség nagyobb a sötét területeken? Ha pölö a dvd játékoson csökkentjük a fényerőt a szürke sötétebb lesz, de ezzel csökkentjük a szürkeárnyalatok számát is. Az R81-es Samu EISA díja kapcsán írták, hogy a sötét képtartalmak megjelenítése a plazma technológiát idézi. Ez igaz? Vagy a 8000:1 a csutkára állított fehér fény és a kikapcsolt képernyő közötti különbség?
ez csak dinamikus kontrasztarány, tehát kb. ugyanannyit ér mint a full hd lcd-k 25000:1-e, v. néhány sony sokezer:1 kontrasztaránya

vagyis semmi értelme(attól persze még szebb a képe ezeknek a cuccoknak, mint a mezítlábas tv-knek)

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

Lasse
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lasse »

Az LCD TV-knél vajon a nagyobb kontrasztarány egyben azt is jelenti, hogy a részletezettség nagyobb a sötét területeken? Ha pölö a dvd játékoson csökkentjük a fényerőt a szürke sötétebb lesz, de ezzel csökkentjük a szürkeárnyalatok számát is. Az R81-es Samu EISA díja kapcsán írták, hogy a sötét képtartalmak megjelenítése a plazma technológiát idézi. Ez igaz? Vagy a 8000:1 a csutkára állított fehér fény és a kikapcsolt képernyő közötti különbség?

sepuku

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: sepuku »

Sony KDL40W3000 vásárlását tervezem. Valaki látott már ilyet közelröl?
Megéri a nem kis árát?

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Én csak annyit, hogy a szokásos kamu akció mint sokminden ezekben a láncokban.Sok helyen akció nélkül kerül ennyibe.

ne haragudj, de mielőtt hülyeséget írsz, nézzél körül!
a 82-es lg lcd 130-ért igenis qrvajó ár, ugyanis ezeknek a 32lc41/51-es modelleknek a fogy. ára 145-155 között mocorog(az van hogy az avplanet és tsai alapból a béka segge alatt árulják ezeket, mert nem az lg magyarországtól veszik)
ja és nem az ew-ben dolgozom

Nem irok hülyeséget, körülnéztem, megnéztem az interneten és sok helyen ennyiért árulják.
Az ew-ben meg a társaiban rengeteg akció kamu.
Pl. a fényképezőgépem a MM-ben akciósan drágább volt mint egy kisboltban kció nélkül rendes három év canon jótálással.
Szoktam nézegetni ezeket az akciókat és van ami jó de sok ami teljesen kamu.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok 
Az úl ElektoPOnt katalógusban

SAMSUNG LE37S81-et csereakcióban hirdetik.

Ennek a legritkább esetben higgyél. Én 2x ugrottam bele ebbe, mindkét alkalommal kopp volt, mert "természetesen mire odaértem (akció második vagy harmadik napja) már egy darab sem volt az akciós készülékből, és persze a csere csak és kizárólag arra a cuccra voatkozott. De hamár ott vagyok, akkor rögtön ajánlottak másik terméket, igaz kicsit drágább, meg nem is számították volna be az amúgy odacipelt régit, de hátha megeszem a dolgot.
Tudod aki termékért indul, nehezen emészti, hogy üres kézzel menjken haza, hamár elkapta a vásárlási láz...

Breki

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Breki »

Sharp-al kapcsolatban pont most kaptam egy ilyen infót
idézem:
"ajánlatom : pl a héten az electroworld üzletekben 37" SHARP lcd tv 199.990.-, japánban gyártott modell, DVB-tuner, 6 ms, 1200:1 kontraszt, tudom most mondod a samsung 5-6-7-8ezres, de az más , az a dinamikus mérés, annak semmi köze a müködéskori lcd kontraszthoz ami ebben a kategóriában 1200:1 hez, a vevö megvezetése.
ha jól emlékszem lc37ad5e- a sharp tipus, hátrány : nincs magyar nyelvü menü, de minek az meg lehet az tanulni angolul is, vagyis ez nem kelet európai modell, kicsit feljebb van minöségben mint a samsung !!
ez egy heti akciós ár, amugy talán 220-230 szokott lenni az ára : meg az is jó ár !!
nézz utána ha érdekel, a sharpnak vannak a legkomolyabb fejlesztései, az egyik legnagyobb lcd panel gyártó a világon --- kameyama gyár japánban, full eco , környezetvédelem.......
idehaza nem nagyon ismert, a sharpnak hazánk nem nagy piac ezért nem költ reklámra.....
2 év teljes garis...... "
Sharp LC37AD5E LCD tv
Leírás:
94 cm-es képátló, 1366×768 pixel, 450 cd/m2 fényero, 1200:1 kontrasztarány, analóg és DVB-T tuner, PAT, optikai képjavító áramkör, 2 HDMI-, 2 Scart-, 2 komponens-, digitális audiocsatlakozó

http://www.globalplaza.hu/multitermek/s ... e-lcd-tv_0

Kiváncsi lennék az itteni véleményekre ezzel kapcsolatban illetve hátha érdekel másvalakit

Breki

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Breki »

Sziasztok

Az úl ElektoPOnt katalógusban

SAMSUNG LE37S81-et csereakcióban hirdetik.

Erről a készülékről szeretnék érdeklődni
pl mennyire használható monitornak

Illetve árat se nagyon irtak a honlapjukon is ha jól látom csak annyi van, hogy régi készüléket 20.000-ért számolják be.

Alvin

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Alvin »

Ahogy én láttam, ennyi pénzért jó lehet, legalábbis 82 centis - márkázott, tehát nem noname - készüléket én nem találtam ez alatt az ár alatt. Főleg nem HD ready-t.
Ezzel nincs is gondom, csak a minősége érdekelne, illetve a tapasztalatok. Az LG-vel kapcsolatban én annyit tudok, hogy cimbi vett HDD-s plazmát egy két-éve Karácsonyra ( igaz még 400 ezer körül ) és eddig háromszor volt kint a szerelő. Nem kávézni.

Úgyhogy azt lenne jó tudni, hogy ő kifogta, vagy az LG kukás lcd-ben is, nem csak plazmában... Me' hogy a képe egyébként meg jónak tűnik a boltban.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Én csak annyit, hogy a szokásos kamu akció mint sokminden ezekben a láncokban.Sok helyen akció nélkül kerül ennyibe.

ne haragudj, de mielőtt hülyeséget írsz, nézzél körül!
a 82-es lg lcd 130-ért igenis qrvajó ár, ugyanis ezeknek a 32lc41/51-es modelleknek a fogy. ára 145-155 között mocorog(az van hogy az avplanet és tsai alapból a béka segge alatt árulják ezeket, mert nem az lg magyarországtól veszik)
ja és nem az ew-ben dolgozom

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Én csak annyit, hogy a szokásos kamu akció mint sokminden ezekben a láncokban.
Sok helyen akció nélkül kerül ennyibe.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Alvin

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Alvin »

Sziasztok!

Most hirdetgeti az Electroworld az LC 32lc41-es HD ready LCD-t 129.900 Ft-ért. Megér ennyit? Milyen minőségű készülék? ( ennyiért... ) Van itt valakinek?

Köszi a véleményeket!

Challanger

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Challanger »

Üdv!

Még csak most kezdtem el olvasgatni a topicot, így még nem nagyon merültem el benne, de addig is kérném a vélemyényeteket.

LCD TV-t (monitort) szeretnék várárolni, kizárólag PC-vel használva. 720p sorozatokat/filmeket néznék rajta. Főleg erre lenne használva.
Fontos, hogy 16:9-es képaránnyal rendelkezzen.
Mivel PC-hez kell, így nem fontos a nagy képátló, sőt... Szerintem 20"-nál meg is állhatunk. De ezt most a hasamra ütve mondtam...nem értek az LCD-khez, így várom a javaslatokat.

Előre is köszi.
Eladó DVD gyűjteményem

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Komponenssel, de scarttal is sem lesz rossz, ha átváltod a lejátszót RGB módba.

reyorkin

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: reyorkin »

Sziasztok!

Köszi a választ, végülis a Sony KDL-P3000 lett a szerencsés .

Eddig minden szuper rajta, viszont észrevettem egy pixelt, ami sötét.
A leírás azt írja, hogy egy db pixel még nem minősül hibának. Szerintetek foglalkozzak vele, vagy ne? (a 3 napos csere erre érvényes lenne?)

Ami a másik kérdés: DVD nézésnél hogyan kapok szebb képet?
EuroScart-tal vagy Komponens kábellel (jól tudom, hogy ez az a 3 csatlakozós? piros, kék, zöld -- amikor rádugtam a komponens kábelt, kiírta, hogy 576p/50).

Előre is köszi!
DVD: Pana DMR-EH50

szala_01

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: szala_01 »

SziasztokSegítséget szeretnék kérni, lcd vásárlás előtt vagyok, sajnos nem túl vastag a pénztárcám, viszont ehhez képest azért a lehető legnagyobb méretet szeretném venni, extra szolgáltatások nem kellenek (pip, dvb)  föként dvd re, pc játékra és minimálisan tv műsor nézésre lenne. Ezekre a tipusokra esett a választás, ezek férnek bele a keretbe: LG 42LE2R, Samsung LE-40S62B , Sony KDL-40U2000  tudom, hogy az lg és a samsung nem uj tipus, szóval érdeklődnék, van e valakinek ezekkel tapasztalata, esetleg javaslata.
Előre is köszönöm a segítséget
Üdv

sony u-s szériát semmiképpen ne, nagyon rossz a képe tv-ről, nemcsak a boltban, otthon is, én már láttam másnál és nem jó
lg jó, samuból inkább r82 környékén tapogatózzál

Szia
Köszönöm a választ, akkor asszem lg lesz belőle, samsung drágább, bár lehet inkább lejebb adom a méretet és jobb minőséget nézek.

Üdv:szala

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Sony 40V3000

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

ChrisLowe
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: ChrisLowe »

Lentebb írtam erröl az 1080i-1080p dologról, senki nem tudja a választ? Szerintetek hardverkérdés is a dolog vagy szoftveresen megoldható lenne?

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

SziasztokSegítséget szeretnék kérni, lcd vásárlás előtt vagyok, sajnos nem túl vastag a pénztárcám, viszont ehhez képest azért a lehető legnagyobb méretet szeretném venni, extra szolgáltatások nem kellenek (pip, dvb) föként dvd re, pc játékra és minimálisan tv műsor nézésre lenne. Ezekre a tipusokra esett a választás, ezek férnek bele a keretbe: LG 42LE2R, Samsung LE-40S62B , Sony KDL-40U2000 tudom, hogy az lg és a samsung nem uj tipus, szóval érdeklődnék, van e valakinek ezekkel tapasztalata, esetleg javaslata.
Üdv

sony u-s szériát semmiképpen ne, nagyon rossz a képe tv-ről, nemcsak a boltban, otthon is, én már láttam másnál és nem jó
lg jó, samuból inkább r82 környékén tapogatózzál

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 
Több készülék van az étlapon, és szeretném a segítségeteket kérni:
Sony KDL-32P3000 (elvileg fekete)
Sony KDL-32P3020 (elvileg ezüst)
Sony KDL-26P3020
Samsung LE-32S81

Ma voltam egy boltban, ahol főleg Samsung-okat árulnak, és ott mindenképp le akartak beszélni a Sony-ról, mert hogy a DVB-T felesleges... (Azzal magyarázta, hogy a HD Ready készülékek majd fogják venni a digitális adásokat, de szerintem ez két külön dolog vagy nem? )
Szerintetek melyik a jobb vétel?
A 26"-os Sony csak 800:1 kontraszot tud, míg a 32"-os 1800:1-et.
Igazából vegyesen használnám mindenfélére: TV nézés, DVD, PC-t is nyomnék rá, és ami a másik, hogy elméletileg (a Sony-féle) Smart Link kompatibilis a Panasonic DVD-m Q-Link-jével, ami megint csak jó lenne nekem.
A szívem a Sony felé húz a DVB-T miatt, de Ti mit szóltok ezekhez?

Előre is köszi!

sony 32p qrvajó tv, vedd meg bátran, de akkor az 30-50 ezerrel többe kerül, mert a samu 32s81-et már 145-150-ért árulják(áruljuk)
samsung is jó, képe a legszebb amit 200 alatt láttam tv-ről(na jó ott van még a 32r82 is az 160 körül, talán érdemesebb...)
amúgy a digi tuner tényleg egy jó nagy parasztvakítás, most már lg is kezdi néhány tv-nél

szala_01

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: szala_01 »

Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni, lcd vásárlás előtt vagyok, sajnos nem túl vastag a pénztárcám, viszont ehhez képest azért a lehető legnagyobb méretet szeretném venni, extra szolgáltatások nem kellenek (pip, dvb) föként dvd re, pc játékra és minimálisan tv műsor nézésre lenne. Ezekre a tipusokra esett a választás, ezek férnek bele a keretbe: LG 42LE2R, Samsung LE-40S62B , Sony KDL-40U2000 tudom, hogy az lg és a samsung nem uj tipus, szóval érdeklődnék, van e valakinek ezekkel tapasztalata, esetleg javaslata.
Üdv

reyorkin

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: reyorkin »

Sziasztok!

Több készülék van az étlapon, és szeretném a segítségeteket kérni:
Sony KDL-32P3000 (elvileg fekete)
Sony KDL-32P3020 (elvileg ezüst)
Sony KDL-26P3020
Samsung LE-32S81

Ma voltam egy boltban, ahol főleg Samsung-okat árulnak, és ott mindenképp le akartak beszélni a Sony-ról, mert hogy a DVB-T felesleges... (Azzal magyarázta, hogy a HD Ready készülékek majd fogják venni a digitális adásokat, de szerintem ez két külön dolog vagy nem? )
Szerintetek melyik a jobb vétel?
A 26"-os Sony csak 800:1 kontraszot tud, míg a 32"-os 1800:1-et.
Igazából vegyesen használnám mindenfélére: TV nézés, DVD, PC-t is nyomnék rá, és ami a másik, hogy elméletileg (a Sony-féle) Smart Link kompatibilis a Panasonic DVD-m Q-Link-jével, ami megint csak jó lenne nekem.
A szívem a Sony felé húz a DVB-T miatt, de Ti mit szóltok ezekhez?

Előre is köszi!
DVD: Pana DMR-EH50

arfer

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: arfer »

Sziasztok! A MediaMarkt-ban a Sharp LC42ad5e igen baráti áron van hirdetve. Tud valaki valamit erről a készülékről? Elsősorban a PC kapcsolatról. A kézikönyve szerint csak 1024*768-at támogat a VGA bemeneten, ami elég elszomorítónak tűnik. A PC-HDMI kapcsolatról meg szó sem esik. Any information? Köszi!

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 44

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: cotag »

Sziasztok,

kicsit off, de talan van aki tudja a valaszt. Ilyesmi kabeltakarot keresnek, falra szerelt LCD-hez:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... :IT&ih=014

Lehet aluminum, vagy ezustre festett muanyag, fontos, hogy elmenjen benne tobb kabel, koztuk a scart is es normalisan nezzen ki, mint a kepen is lathato darab, ne ipari jellegu legyen.

Termeszetesen a lenyeg az lenne, hogy itthon hozzaferheto legyen, ne kelljen mar ezt is kulfoldrol rendelnem. A legjobb lenne, ha Gyorben lenne...

Ha van tipp, koszonom.

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: daniba »

Helo 
Az egyik ismerősöm kinézett a pénztárcájához mérten 3 tv-t de nemtudja melyik lenne a legjobb, segítsetek pls
A tv-k: Samu 40R82, Sony 32D3000, Sony 40S2530
(kb 3 méterről nézné szal mondtam neki h a 32-es akkor kiesik szerintem,pedig ha lenne pénze abból a 40-esre akkor azt ajánlanám neki)

Természetesen a szeme fog főként dönteni de érdekelné a véleményetek
előre is kösz

mindenképp a D3000

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Nekem S2530-am van (2 is), nem rossz, stabil, megbízható képe van, a D3000-esnek jobb a képe. de annyit nem adnék érte ugyanakkora méretben, a samu nem rossz, de annyira nem ismerem, hogy össze tudjam hasonlítani a kettôt. Szerintem hasonlítsa össze a kiszemelteket és utána döntsön.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”