Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok.Véleményeteket szeretném kérni,az új agusztusban megjelenő Sony Bravia 46XBR5-ösről,mert ennek a vásárlását tervezem.Ha tudtok esetleg egy két cimet ahol részletesebben is foglalkoznak vele,akkor azis nagyon sokat segítene.
szept-okt előtt szerintem kár ilyent kérdezned, amint ott lesz a boltokban, ill. egy-két fórumozó falán, akkor tudsz majd róla érdemben okosságokat hallani, addig max. az xy és az yx magazinokban olvashatsz róla fantasztikus dolgokat, amiket a marketinges szakemberek toltak a szerkesztő zsebét duzzasztó borítékba
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok.Véleményeteket szeretném kérni,az új agusztusban megjelenő Sony Bravia 46XBR5-ösről,mert ennek a vásárlását tervezem.Ha tudtok esetleg egy két
cimet ahol részletesebben is foglalkoznak vele,akkor azis nagyon sokat segítene.
- oriza triznyák
- V.I.P.
Lcd, Led, Oled TV-k
nincsen normális forgalmazói háttér, olyan terméket pedig én nem mernék megvenni, aminél probléma esetén mehetek a pékhez panaszra
Lcd, Led, Oled TV-k
magyar forgalmazó van, de elzárkózik
ha nem tőlük vetted, jogosan zárkóznak el...
Tipikus példa az ész nélküli vásárlásra!
Körbenéztem a web-en, hogy hátha segithetek és találok Magyar Mánuel-t a TV-hez, és arra a következtetésre jutottam, hogy a Hitachi bekaphatja.
Én biztos, hogy plazmát fogok venni, és a kiszemelt két gyártó Samsung, Panasonic mind elérhetővé teszi a magyar nyelvű leirást a weboldalán.
Pedig jók ám a Hitachi tv-k! Az LCD-k és a Plazmák is.
Csak kár,hogy nem ismerik őket Mo-on.
Lcd, Led, Oled TV-k
Tipikus példa az ész nélküli vásárlásra!
Körbenéztem a web-en, hogy hátha segithetek és találok Magyar Mánuel-t a TV-hez, és arra a következtetésre jutottam, hogy a Hitachi bekaphatja.
Én biztos, hogy plazmát fogok venni, és a kiszemelt két gyártó Samsung, Panasonic mind elérhetővé teszi a magyar nyelvű leirást a weboldalán.
- oriza triznyák
- V.I.P.
Lcd, Led, Oled TV-k
egyik jobb, mint a másik
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Szerintetek melyik most a legjobb Sony full hd lcd mondjuk 40-46 -os képátmérőig?
( Tanácsot kértek tőlem - merthogy van egy alap LG-m, akko' má biztos nagy tudos vagyok... )- és nem akarok hülyeséget tanácsolni, merthogy ráadásul jóbarát kérdezte.
Én sajna a Sony-nak még a tipusszámozásával sem vagyok tisztában.
Előre is köszi a tanácsot!
- oriza triznyák
- V.I.P.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni, van egy Hitachi 32LD8700C tipusú tv-m amihez keresek magyar nyelvű kezelési utasítást vagy web helyet ahonnan letölthető esetleg (magyar forgalmazó van, de elzárkózik).Elöre is köszönöm az infót.
email cimem: turpi001@gmail.com
Szia!
Ha a gyártó nem ad hozzá magyar felhasználói útmutatót akkor ne is várd, hogy a magyar forgalmazó a saját költségén készít hozzá!!
Sajnos a nagy cégek már csak ilyenek
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, van egy Hitachi 32LD8700C tipusú tv-m amihez keresek magyar nyelvű kezelési utasítást vagy web helyet ahonnan letölthető esetleg (magyar forgalmazó van, de elzárkózik).Elöre is köszönöm az infót.
email cimem: turpi001@gmail.com
Lcd, Led, Oled TV-k
A 720p ill. 1080i: nem gondolod, hogy a kevesebb néha több (1366*768)?
Na ez így igaz: NÉHA...
720p: Progresszív megjelenítés és szélesvásznú, de a felbontás csak 1280 x 720
1080i: A legnagyobb felbontás gyengébb változata, 1920x1080 képpont mellett. Ezt a felbontást manapság pl az Xbox360 játékkonzolok, illetve a nagyfelbontású HD TV adások használják.
Tehát pl amire a kérdés vonatkozott, mondjuk pl Xbox 360, ahol eleve 1080i-s kimeneti jel van, ott a 720p kevesebb...
Amire Te gondolsz, az akkor léphet életbe, ha 1080i -s váltottsoros anyagot kell megjeleníteni progresszív képernyőn. A legtöbb HD-tartalom váltottsoros (1080i)...
Vagyis, ha nagyfelbontású HD tartalomról beszélünk és nem kizárólag progresszív megjeleníthetőség van (ez esetben az 1080i-s [interlace] anyagot másik formában [deinterlace] kell megjeleníteni) akkor szerintem az 1080i a több...
A 1080 interlaced függőleges képsort a kijelző scalere deinterlaceli (de szép magyar szót faragtam) az általa megjeleníthető 768-720 függőleges képsorra. Tehát a kérdés, hogy melyik hardvernek van jobb skálázó processzora, a TV-nek vagy a lejátszónak.
- lesliegold
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Na ez így igaz: NÉHA...
720p: Progresszív megjelenítés és szélesvásznú, de a felbontás csak 1280 x 720
1080i: A legnagyobb felbontás gyengébb változata, 1920x1080 képpont mellett. Ezt a felbontást manapság pl az Xbox360 játékkonzolok, illetve a nagyfelbontású HD TV adások használják.
Tehát pl amire a kérdés vonatkozott, mondjuk pl Xbox 360, ahol eleve 1080i-s kimeneti jel van, ott a 720p kevesebb...
Amire Te gondolsz, az akkor léphet életbe, ha 1080i -s váltottsoros anyagot kell megjeleníteni progresszív képernyőn. A legtöbb HD-tartalom váltottsoros (1080i)...
Vagyis, ha nagyfelbontású HD tartalomról beszélünk és nem kizárólag progresszív megjeleníthetőség van (ez esetben az 1080i-s [interlace] anyagot másik formában [deinterlace] kell megjeleníteni) akkor szerintem az 1080i a több...
Lcd, Led, Oled TV-k
Érdekes?
FullHD-s tv-t akarsz venni, Avi videók nézésére???
És gondoltál arra is, hogy milyen messziről fogod nézni azt a tévét. Mert egy 37"-os full hd tv nézni, szerintem max. 1,5-2 méterről lehet, hogy meglásd a különbséget a full hd és a hd ready között (1080p ill. 720p).
Ha 1,5 méterről néznél egy 37"-os TV-t, akkor biza sosem vennél LCD TV-t, mert olyan durva képet látnál, hogy elmenne a kedved...Nekem 32"-os van, azt sem nézem 2,5-3m-nél közelebbről, mert egyszerűen csúnya közelebbről (TV, és konvertálatlan DVD, és AVI)...A másik dolog pedig, hogy a HD Ready, (nem 720p, hanem) 1080i-s képe avik felkonvertált eseténél egészen szépek. Tehát TV nézésre, és avikhoz szerintem felesleges a FULL HD, bár a köszöbön áll a nagyfelbontású jelsugárzás...Xbox360-om van 1080i-s felbontásban, R-es sorozatú SAMSUNG-on olyan képe van, hogy levegőt nem kaptam, mikor először megláttam...Bizonyára szebb a full HD, ha megfelelő minőségi cuccról kap felkonvertált jelet, de a TV nézésre, avikhoz és konzolhoz én nem vettem és most sem vennék Full HD-s TV-t. Max, ha egy árban lenne a HD Readyval...Persze mindíg is voltak, és mindíg is lesznek ínyencek, akik nem adják lentebb a maximumnál....
Nem a tv nézésre gondoltam. A full HD tv-t nézni full HD (1920*1080), nem felkonvertált anyagon, csak megfelelő távolságból lehet, túl távolról már nem érzékelnéd a különbséget a 720p ill. akár az 576p között sem (lásd. Házi-mozi.hu Képméret és felbontás c. cikke).
Nekem is van egy 26"-os Philips LCD-m a hálószobában. Két méternél közelebbről nem nézem, mert legszívesebben lehánynám. 3-3,5 méterről már normális a képe.
- lesliegold
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Érdekes?
És gondoltál arra is, hogy milyen messziről fogod nézni azt a tévét. Mert egy 37"-os full hd tv nézni, szerintem max. 1,5-2 méterről lehet, hogy meglásd a különbséget a full hd és a hd ready között (1080p ill. 720p).
Ha 1,5 méterről néznél egy 37"-os TV-t, akkor biza sosem vennél LCD TV-t, mert olyan durva képet látnál, hogy elmenne a kedved...Nekem 32"-os van, azt sem nézem 2,5-3m-nél közelebbről, mert egyszerűen csúnya közelebbről (TV, és konvertálatlan DVD, és AVI)...A másik dolog pedig, hogy a HD Ready, (nem 720p, hanem) 1080i-s képe avik felkonvertált eseténél egészen szépek. Tehát TV nézésre, és avikhoz szerintem felesleges a FULL HD, bár a köszöbön áll a nagyfelbontású jelsugárzás...Xbox360-om van 1080i-s felbontásban, R-es sorozatú SAMSUNG-on olyan képe van, hogy levegőt nem kaptam, mikor először megláttam...Bizonyára szebb a full HD, ha megfelelő minőségi cuccról kap felkonvertált jelet, de a TV nézésre, avikhoz és konzolhoz én nem vettem és most sem vennék Full HD-s TV-t. Max, ha egy árban lenne a HD Readyval...Persze mindíg is voltak, és mindíg is lesznek ínyencek, akik nem adják lentebb a maximumnál....
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Photohall-ban akciósan Samsung LE37M87BD 280 eFt. Mennyire jó ajánlat ez, és milyen a tv? TV nézésre, avira, később játékra kellene.
Számomra kell, hogy legyen elfogadható feketéje, de épp emiatt lérdezem, hogy 10 eFt-tal többért LE40R82, ami nem full HD, a nagyobb méret miatt meggondolandó alternatíva lenne-e?
Ezek a tv-k tudnak hasonlót, mint a plazmánál a movie plus, ami megoldja a 24p problémát?
Érdekes?
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Photohall-ban akciósan Samsung LE37M87BD 280 eFt. Mennyire jó ajánlat ez, és milyen a tv? TV nézésre, avira, később játékra kellene.
Számomra kell, hogy legyen elfogadható feketéje, de épp emiatt lérdezem, hogy 10 eFt-tal többért LE40R82, ami nem full HD, a nagyobb méret miatt meggondolandó alternatíva lenne-e?
Ezek a tv-k tudnak hasonlót, mint a plazmánál a movie plus, ami megoldja a 24p problémát?
Érdekes?
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem is csinálja ugyanezt egy névtelen lcd tvn a ps3, pedig angliábol direkt ezért hozattam Planet Earth bluray lemezeket. De szerintem egyszerüen a tv a gagyi, nem birja az adatmennyiséget amit a ps3 küld neki. Én megnyugtattam magam hogy majd valami komolyabb lcd tv lekezeli. Szoval ez a hullámzás nemcsak nálad van, most tervezem venni komoly sharp lcd-t, majd megirom változott e valami. Az én lcd-m egy TCL nevü névtelen gagyi tv. Játéknál nincs vele semmi gond nálam sem.
Vinyón lévő videó előzetesek lejátszásnál viszont nincs hullámzás. Pedig ott is kéne, hogy legyen a jelenség. Nem hinném, hogy a tv szar. Szerintem maga a blu-ray lejátszó szar. Nem 100%-os, úgymint annak idején a ps2-őn a dvd meghajtója az se volt fasza minőségileg.
Tv: Sharp Aquos LC-60LE635E FullHD LED Blu-ray és Média: Pioneer BDP-140 BD(3D) ISO, FLAC, MKV, MULTI Region, 13TB Konzol: Sony Playstation3 500GB Erőlködő: Pioneer VSX-LX50 THX Select2 Hangfalak: B&W DM603, B&W LCR6 S2 Mélyláda: B&W ASW 650
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem is csinálja ugyanezt egy névtelen lcd tvn a ps3, pedig angliábol direkt ezért hozattam Planet Earth bluray lemezeket. De szerintem egyszerüen a tv a gagyi, nem birja az adatmennyiséget amit a ps3 küld neki. Én megnyugtattam magam hogy majd valami komolyabb lcd tv lekezeli. Szoval ez a hullámzás nemcsak nálad van, most tervezem venni komoly sharp lcd-t, majd megirom változott e valami. Az én lcd-m egy TCL nevü névtelen gagyi tv. Játéknál nincs vele semmi gond nálam sem.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem jövök rá, kéne egy segítség! Vettem egy samu lcd LE46F86BD tipusban! Ez valami brutális képe van, nem bántam meg, hogy megvettem. Csak egy bajom van vele. Ps3-al játszom le a blu-ray filmet és "csak ezen" háttérban egy kicsit hullámzik csak világos jeleneteknél észrevehető. Miért van ez? Amúgy tv-műsörnál, dvd-nél, game azon nincsen.
Cseréld ki a HDMI kábeledet egy jobb minőségűre, amúgy nem szabadna hullámoznia (hullámzania ?? ) szal ott nem a ps3 a bibi hanem valszeg a kábel. A menüben beállítható még egy csomo dolog ami a HDMI kimenetet vezérli.
Ilyen pl a Full Range mód , vagy a 1080P-24Hz Enabled Disabled vagy az AUTO mód, vagy a Superwhite enabled disabled opcio. Ezeket nézegesd meg ja és nem árt ha legfrisebb system software van a gépen
Már megöl az ideg. Szinte mindent kipróbáltam, másik kábellel is igaz, hogy nem 1.3-as. A gép legújabb frissités van rajta a beállitásokban minden úgy ahogy van. Csak nem értem minden oké, még a vinyóról az előzetesek lejátszásnál is stimmel. Csak buleray lemez lejátszásnál van hullámzás. Már arra gondoltam, hogy szar a lejátszója?
Tv: Sharp Aquos LC-60LE635E FullHD LED Blu-ray és Média: Pioneer BDP-140 BD(3D) ISO, FLAC, MKV, MULTI Region, 13TB Konzol: Sony Playstation3 500GB Erőlködő: Pioneer VSX-LX50 THX Select2 Hangfalak: B&W DM603, B&W LCR6 S2 Mélyláda: B&W ASW 650
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem jövök rá, kéne egy segítség! Vettem egy samu lcd LE46F86BD tipusban! Ez valami brutális képe van, nem bántam meg, hogy megvettem. Csak egy bajom van vele. Ps3-al játszom le a blu-ray filmet és "csak ezen" háttérban egy kicsit hullámzik csak világos jeleneteknél észrevehető. Miért van ez? Amúgy tv-műsörnál, dvd-nél, game azon nincsen.
Cseréld ki a HDMI kábeledet egy jobb minőségűre, amúgy nem szabadna hullámoznia (hullámzania ?? ) szal ott nem a ps3 a bibi hanem valszeg a kábel. A menüben beállítható még egy csomo dolog ami a HDMI kimenetet vezérli.
Ilyen pl a Full Range mód , vagy a 1080P-24Hz Enabled Disabled vagy az AUTO mód, vagy a Superwhite enabled disabled opcio. Ezeket nézegesd meg ja és nem árt ha legfrisebb system software van a gépen
TV: SAMSUNG S95B QD OLED
Házimozi: Denon 2400H Atmos - Oppo UDP-203 - Focal SIB EVO DOLBY ATMOS 5.1.2
Sztereó 1: Pioneer A-50DA - Mac Studio - ifi iPurifier2 - HQ Player 4 - AQ USB - RME ADI-2 DAC FS - MDR-1AM2
Sztereo 2: Oehlbach XXL® MASTERCLOCK - AQ USB - KORG DS-DAC-10R 1bit DSD ADC/DAC
Házimozi: Denon 2400H Atmos - Oppo UDP-203 - Focal SIB EVO DOLBY ATMOS 5.1.2
Sztereó 1: Pioneer A-50DA - Mac Studio - ifi iPurifier2 - HQ Player 4 - AQ USB - RME ADI-2 DAC FS - MDR-1AM2
Sztereo 2: Oehlbach XXL® MASTERCLOCK - AQ USB - KORG DS-DAC-10R 1bit DSD ADC/DAC
- oriza triznyák
- V.I.P.
Lcd, Led, Oled TV-k
a tv-d valszeg egy samsung blu-ray lejátszóval szeretne dugni
Ez aranyos válasz volt!
kösz
Lcd, Led, Oled TV-k
Ez aranyos válasz volt!
- oriza triznyák
- V.I.P.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k