Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

W-és tvkben is sharp van? Ez rossz hír?

Sôt, az egyik legjobb panelgyártó.
A menűje egyébként nehézkes! Az LG lehet rosszabb, de a menűje egyszerűbb, logikusabb.
Szerintem meg elég egyértelmû.

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

W-és tvkben is sharp van? Ez rossz hír?A menűje egyébként nehézkes! Az LG lehet rosszabb, de a menűje egyszerűbb, logikusabb.

Nem olyan rossz hir

cicamisk
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: cicamisk »

W-és tvkben is sharp van? Ez rossz hír?
A menűje egyébként nehézkes! Az LG lehet rosszabb, de a menűje egyszerűbb, logikusabb.
BD: SONY BDP-S370 TV: SONY KDL-40W3000 AV: Technics SA-AX7 DA: Technics SH-AC500D

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: bgszoli »

pl.: Sony G,L,P,U, és S-es tv-k.

Az S-es már nem "gagyi" panel, az S-PVA, ami tudomásom szerint egy közepes panel, az alatta lévôk csak PVA, legalábbis eddig, és persze más az elektronika. Szóval a sony a S-el kezdôdik komolyabban és úgy halad felfelé.

Nekem a Sony Hungária egyik jeles képviselője, mondta hogy az S-es tv-kben sem Sony által gyártott panel van.

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

A Sony és a Samsung is közösen gyárt panelt Koreában.

A sony és a samsung vesz paneleket közös helyrôl, de nem együtt fejleszt, némelyik sonyban sharp panel van.

Igazad van, a közös vállalatot kiszervezték, és most már úgy veszik tőlük a panelt.

Melyik sorozatra gondolsz? A W-sről én is azt hallottam, hogy Sharp panelt használ
DE A SHARP NEM GYÁRT 40"-OS PANELT!

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: sac »

Csak a Samu lesz az, 100EFt.Panasonic-ról mi a véleményetek?94 cm, 129EFt.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Az S-es már nem "gagyi" panel, az S-PVA, ami tudomásom szerint egy közepes panel, az alatta lévôk csak PVA, legalábbis eddig, és persze más az elektronika. Szóval a sony a S-el kezdôdik komolyabban és úgy halad felfelé.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

A sony és a samsung vesz paneleket közös helyrôl, de nem együtt fejleszt, némelyik sonyban sharp panel van.

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

A grundig már nem az a grundig, ez már beko. A loewe lcd-ket nem ismerem, a marantz meg philips, ha jól tudom.

Azért elég vicces ahogy adják veszik a nagy neveket.

A Marantz már nem Philips, de a Löewe még mindíg a Philips által fejlesztett alkatrészeket használ, igaz ezt kérésre fejlesztik neki. Ugyanez a helyzet a B&O-el is.

Az LG és a Philips ugyanazokat a paneleket használja, mert közös a gyár.
A Pana a Hitachi IPS paneljeit veszi meg.

A forgalmazók bevallása szerint azonban az olcsóbb kategóriába minegyik gyártó a kínai,tajvani LCD paneleket rakja, mert csak így tudnak versenyképese lenni.
Az alap kategória tehát nem mutatja meg a gyártó tényleges tudását.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Comodore?Ha ez a szó felmerül mindig ez jut eszembe:Shift2,4,2,8,1 és return

OFF:

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

A samsung lehet nem rossz bár nálam csúnyán leszerepelt a slim fit tv-vel,és még a márkanévtől is megundorodtam,alig vártam hogy túladjak rajta.
Én sem vagyok Samsung hívő - enyhén szólva -, de az általam megfizethető LCD-k közül még ennek volt a legjobb képe. Márkanév hűség alapján nem is tudtam volna semmit választani, mert ennyiért csak LG, Toshiba és Orion lett volna még a Samun kívül.

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Érdekes ez az lcd vásár.Thomson stb kilőve.Csak a Samu marad.Ár/értékben szerintem a Samu cuccok mindig jók.És az ár/értéket kell figyelni.Nyílván minek egy minihifihez b&w hangfal annak aki nem is hallgat csak esetleg a rádiót.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

baliska
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: baliska »

Comodore?Ha ez a szó felmerül mindig ez jut eszembe:Shift2,4,2,8,1 és return

Az lcd-kkel kapcsolatban meg menj és nézz körül a saját szemeddel.A samsung lehet nem rossz bár nálam csúnyán leszerepelt a slim fit tv-vel,és még a márkanévtől is megundorodtam,alig vártam hogy túladjak rajta.De a Panasonic mundérját is meg kell védenem azért az újabbak elég jó képet adnak,és Plazmában meg a régebbiek is nagyon jó képpel bírnak.Sokan azt írják hogy szegénykés a színképzésük,hát ez egy jó nagy baromság,ma volt alkalmam megtapasztalni egy ismerősömnél, hogy fél színtelítettség is soknak túnt az én szememnek.
Az a baj a vásárlásokkal hogy kevés az a hely ahol nagy a választék,és normális kábellel bekötve normális adással tudnál egy összehasonlítási alapot látni.

Én személy szerint a philipset azért választottam mert 150.000 helyett 100.000 ért meg tudtam szerválni tehát alkalmi vétel volt.Ezen felül nekem is volt egy pixel plusos crt-m még anno 2002-ben és leestem a székről amikor először bekapcsoltam,olyan szép képet adott,szerintem még ma is megállná a helyét.talán ezt vártam most is ettől a készüléktől.Nekem mindigis bejöttek a Philipsek tehát rám lehet mondani hogy philips buzi vagyok,már két tv-m is van a lakásban ebből a márkából,és soha semmi bajom nem volt vele.Ha most kéne vennem egyet újra Philipset vennék,csak akkor még hozzáraknék annyit hogy a pixel plus hd-n kívül tudja a natural motion-t is.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

A grundig már nem az a grundig, ez már beko. A loewe lcd-ket nem ismerem, a marantz meg philips, ha jól tudom.

OFF:
Eladták a Commodore nevet is valami "jöttmentnek". Kérdés, hogy a mai fiatalok közül kinek mond még valamit ez a név...
Mert aki még ismerte, annak nagy csalódás a mai produkciójuk.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: AVX »

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Látod a KURO plazmát látatlanban is megvenném, csak még kéne 5-700 ezer forint.Azt szoktuk mondani, hogy az adatok az egy dolog, de meg kell nézni a képet is a valóságban. Hát akkor ha egy közép kategóriás - 5603-as - Philips leveri a többit és ezen belül az adatai is jobbak, akkor miért nem jó az a tv?

Az a helyzet, hogy ez a philips már nem az a philips, én is szerettem a márkát, de sajnos most nem olyan tv-ket gyárt mint régen, a panel amit felhasználnak nem olyan jó, z összeszerelés minôségével is voltak problémáim. Persze ha bemész egy boltba akkor lesz olyan ttv ami odaver, de sajnos jelen állás szerint az általam felsoroltak vannak az élen. A Samu tv-k is jók,de ott inkább a felsôbb kategória ami jó, az alsó az nagyon lent van. A Pana lcd-k is jók, fóleg az IPS-alpha panelesek, a toshibának is vannak jó lcd-i. Volt philips crt-m és lcd-m is, a crt más kategória volt, lcd-bôl nem feltétlenül venném a philipset. Az adatok meg ól néznek ki, de sajnos semmire sem jók, elôfordul, hogy az 1200:1hez jobb, mint az 50000:1-hez.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Kövezzetek meg, de még egy Grundigot is megnéznék, a gyár igen jó hirű, nehezen hinném, hogy ótvart gyártanának.
Miért nem Nordmende, Braun, Blaupunkt, Saba, ITT Schaub-Lorenz vagy akár Thomson LCD-t keresel?
A Grundig 3-4 éve csődbe ment, pedig a Bajor állam éveken át nyomta beléjük a pénzt. A márkanevet megvette a török Beko.
A kollégám 2 éve vett egy 72 cm-es Grundig CRT-t, de köpködi, a 8 éves Thomson sokkal jobb nála. Szóval a Grundig erősen felejtős, noname kategória.

Vissza az LCD elmosódott képéhez gyors mozgás esetén: néhány éve ugyanilyen probléma miatt szidták a 100 Hz-es CRT-ket, mégis mindenki olyat vett. Most az LCD-vel történik ugyanez: ismerjük a hiányosságait, mégis jobb ezt nézni, mint a régebbi technlógiát. Csak jól kell választani.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ha lcd, akkor sharp sony, ha plazma , akkor pioneer, panasonic és ebben a sorrendben.

100%-ban én is így gondolom.
Egy hete nézelődtem a mm-ban és az eladó szintény ugyan ezeket mondta.
Szerintem még a plazmák jobbak és az ár/érték arány is sokkal jobb.
Én egy pianeer nagy palzmán agyaskodok.A sharp LCD is nagyon tetszett,de ami 50 coll felett van az még horror áron van.

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Látod a KURO plazmát látatlanban is megvenném, csak még kéne 5-700 ezer forint.
Azt szoktuk mondani, hogy az adatok az egy dolog, de meg kell nézni a képet is a valóságban. Hát akkor ha egy közép kategóriás - 5603-as - Philips leveri a többit és ezen belül az adatai is jobbak, akkor miért nem jó az a tv? Sajnos a környékbeli boltokban Sharp, Toshiba nemigen van. Errefelé Samsung, LG, Philips, Sony és Panasonic van. Kövezzetek meg, de még egy Grundigot is megnéznék, a gyár igen jó hirű, nehezen hinném, hogy ótvart gyártanának. Ha több pénzem lenne még a Loewe, Marantz is szóba jönne, sőt!

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Miből gondolod, hogy fél méterről néztem a tévéket? Pontosan 3 méterről ahogy majd otthon is fogom. Az utóbbi időben elég sok lcd-t lestem a boltokban, tényleg akarok venni. Bár itt "megvádoltak", hogy Philips imádó vagyok, ez persze nincs igy, de véleményem szerint nagyságrenddel veri a többit.
Azért a philips lcd-k mások. Lehet, hogy ott neked úgy tûnik, hogy veri a többit, de ez valójában nem így van sajnos. Ha lcd, akkor sharp sony, ha plazma , akkor pioneer, panasonic és ebben a sorrendben.

Mindenesetre azt szeretném, hogy olyan élményem legyen a tv vásárlás után, mint legutóbb, amikor a 50 hz-s 70 centist cseréltem le 100 hz-s pixel plusszos Philipsre. Sajnálnám, ha az új tv után megbánnám, hogy megvettem.
Akkor neked egy PIONEER KURO kell, akkor lesz ilyen élményed, de az új panák is jók.

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Az eladónak is az volt a véleménye, hogy a legjobb LCD-k is csak megközeliteni tudják egy jobb crt képét.
János bá, ha lenne 52"-os CRT és annak is fél méterről néznéd a képét, mint ahogy a boltban tetted, lehet, hogy nem lennél elájulva tőle. Akkora lenne, mint két nagyobb komód egymás mögött, az egyenes vonalak össze-vissza kanyarognának rajta (az ilyen nagy CRT-kre még a föld mágnesessége is eltérítő hatással van), látnád az egyes pixeleket, sőt akár külön a piros, zöld, kék "lámpácskákat" is és olyan lüktetése lenne a sötét-világos váltásnál, hogy pl. az adó logója több cm-t járna ki-be a képernyő közepéhez képest.
Nem tökéletes az LCD, de mikor volt valami tökéletes a technika világában, amit már nem lehetett továbbfejleszteni?

Miből gondolod, hogy fél méterről néztem a tévéket? Pontosan 3 méterről ahogy majd otthon is fogom. Az utóbbi időben elég sok lcd-t lestem a boltokban, tényleg akarok venni. Bár itt "megvádoltak", hogy Philips imádó vagyok, ez persze nincs igy, de véleményem szerint nagyságrenddel veri a többit. Persze ilyen multtal ez nem is csoda. Ettől függetlenül bármilyen márkájút vennék /na jó Panát, LG-t semmi pénzért/ ha a képe jobb lesz, mint az otthoninak. Nem a képminőség miatt akarok "lapostévét", hanem a méret miatt, nekem a 82 centi kicsi. Viszont annyira hülye nem vagyok, hogy 2-300 ezret adjak rosszabb képért, kiforratlanabb technikáért. Arról nem beszélve, hogy nem hiszem hogy ezek 3-4 évnél tovább élnek, Eladni sem nagyon lehet egy 3-4 éves plazmát vagy lcd-t. Szóval nem egy nagy üzlet. Legalábbis annak aki nem segélyből vagy loásból él, hanem munkából. Még a 656-os samut megnézem, azt sokan dicsérik, bár nem olcsó. Mindenesetre azt szeretném, hogy olyan élményem legyen a tv vásárlás után, mint legutóbb, amikor a 50 hz-s 70 centist cseréltem le 100 hz-s pixel plusszos Philipsre. Sajnálnám, ha az új tv után megbánnám, hogy megvettem.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Akkor 120EFt-ig melyik a legjobb 82 lcd, hdmi és hd ready-vel?
Legalább 4-essel kezdôdjon, ha samu. Mi a legfontosabb szempont? Nekem van egy eladó és olcsóbb, mint 120, tv-zésre, dvd-re jó, jók a színei, elég homogén a háttér, csak azért adom el, mert most elférne egy nagyobb.
A philipsekkel én is így vagyok, 2 philipsem volt és mind a kettôt elég hamar lecsréltem sonyra. Szerintem 120e környékén nehezen találsz jó tv-t, inkább tegyél hozzá egy húszast és akkor már vannak jobbak. LCD terén a Sharp, Sony, Samu, Toshiba, Panasonic tv-ket nézném, szerintem ezek jók, persze árban eléggé eltárôek.

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Én megmondom neked őszintén a philips jó dvd-ket csinál de TV-ben már sajna nem ilyen a tapasztalatom (panasonic, philips, lg távol áll tőlem).A samsung tv-k nagyon jó képpel rendelkeznek, és az áruk szerintem nem rossz.Bár nem nekem lesz , de én nem is vennék mert nézhetetlen rajta a sima műsor és a dvd.

baliska
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: baliska »

Szerintem ez. philips32pfl5322
Én nagy megelégedéssel használom,imádom.

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!Egy ismerősöm szeretne kis pénzből jó lcd tv-t venni.Ez megfelelne? 
Samsung lcd tv

Nem a legjobb.

Akkor 120EFt-ig melyik a legjobb 82 lcd, hdmi és hd ready-vel?

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”