Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
DTV Magyarországon
DTV Magyarországon
Ez az egész Antenna digitál dolog meg nagyon úgy tűnik nekem, hogy az AH most a túlálásrt küzd, és megpróbálja a jelenlegi piaci résbe betenni a lábát.
Az AH-t nem kell félteni, főleg az Antenna Multimédia (most már Eduweb multimédia) részlegét. Elég tisztességes nyereséggel dolgoznak.
Lehet egyébként második dekódert kérni kb 500 Ft-os havi felárral!
Én azt is hallottam, hogy az AD-hez is lesz alapsávi dekóder, valamikor jövő év elején...
Ez badarság. A digitálishoz nem lehet alapsávit csinálni. Teljes ellentmondás
DTV Magyarországon
Hogyan is lehetne mondjuk egy RCA (kompozit) kábelen több műsort egyszerre vinni?
Azt sehogy!
De van benne RF modulátor és LNB out 2. dekódernek!
Elvben 11 Mbps-ig megy a video átvitel, ha ezt ilyen magasan is nyomják és jó a kódolás, akkor képminőségben csak a superbit DVD-k vehetik vele fel a versenyt. Persze a HD anyagokat és 1-2 jobb műholdas adást leszámítva.
- mirol beszelsz???
- lecci reszletezd nekunk.. hatha tanulunk belole
Melyik részét?
Gyakorlatban még sajnos nem volt lehetőségem kipróbálni (bár itt hever előttem már vagy 1 hete), mert elszállt az LNB-k. :kiraly: De a menüjét láttam az nagyon szép.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
DTV Magyarországon
Ez az egész Antenna digitál dolog meg nagyon úgy tűnik nekem, hogy az AH most a túlálásrt küzd, és megpróbálja a jelenlegi piaci résbe betenni a lábát.
Az AH-t nem kell félteni, főleg az Antenna Multimédia (most már Eduweb multimédia) részlegét. Elég tisztességes nyereséggel dolgoznak.
Én azt is hallottam, hogy az AD-hez is lesz alapsávi dekóder, valamikor jövő év elején...
DTV Magyarországon
DTV Magyarországon
saca: nagyon rossz helyen kopogtatsz! Amit az ábrán látsz, az egy un. alapsávi dekóder, de az analóg(!) mikróhoz. A lényege, hogy a Tv tunerjét használja. A TV kiküldi a dek-nek a kódolt képet, majd az kikódolja és visszaküldi. De ennek már nincs jelentősége, ez már a múlt.
A lényeg: a AD beltérije gyk ugyanolyan, mint egy műholdvevő dekódere, csak DVB-C szabványú. A műholdvevő szabványa a DVB-S, továbbá létezik a DVB-T. Ezek jobbára a modulációban térnek el (QAM, QPSK), sajnos emiatt elég körülményes lesz megoldani, hogy a tv-k tunerjei mindhárom szabványra alkalmasak legyenek (3 tuner kell). A másik probléma, hogy a kódolást kártyával oldják meg. Ezeknek is vannak szabványai: Cryptoworks, Viacess, stb. Ezekhez külön fogadómodul szükséges. A beltéri vagy egy bizonyos tipust fogad, vagy raknak bele egy PCMCIA slothoz hasonlót, amibe a modul tehető, abba meg a kártya. Pofon egyszerü, ugye?
Az AntennaDigital Cryptoworks legújabb szabványát használja (A UPC Direct is). Ez a ma létező talán legjobb. A beltérit ugye bérelheted tőlök (valami nevetséges az összeg, nem tudom pontosan), de ha találsz, akkor vehetsz is eg DVB-C vevőt, Crypto kártyafogadó hellyel, de szerintem elég jó minőségü az adott dekóder is.
A technika további része marad úgy, ahogy volt! Ugyanúgy kell hozzá a parabola, csak a beltéri cserélődik ki.
DTV Magyarországon
Hogyan is lehetne mondjuk egy RCA (kompozit) kábelen több műsort egyszerre vinni?
Azt sehogy!
Elvben 11 Mbps-ig megy a video átvitel, ha ezt ilyen magasan is nyomják és jó a kódolás, akkor képminőségben csak a superbit DVD-k vehetik vele fel a versenyt. Persze a HD anyagokat és 1-2 jobb műholdas adást leszámítva.
- mirol beszelsz???
- lecci reszletezd nekunk.. hatha tanulunk belole
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
DTV Magyarországon
Azt sehogy!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
DTV Magyarországon
..Egyedül a Ratman által felvetett megoldás működne, hogy minden TV-ben és DVD/VHS felvevőben benne lenne a DVB tuner így egyenként lehetne csatornát választani.
- csak ebben az esetben a nagyfrekis jelet tovabbosztani majd tovabbitani x db. szobaba nem egy egyszeru dolog.., addig amig egy hagyomanyos KTV-s rendszerben a jel 75-90dB jelszintel rendelkezik, a parabolabol jovo jel ennek toredeke, megneznem azta johatasfoku nagyfrekvencias elosztot ami szepen eltudja majd osztani a jelet mineosegromlas nelkul..
- nem veletlenul van ugy hogy mar az LNB-ben szetosztjak a jelet tobb kimenetre..
Igen, de én nem is az Antenna digitál esetében írtam ezt a megoldást. Hanem a várható jövő szempontjából. Az pedig (most a jelen tudásunk szerint) úgy néz ki hogy 2010 körül általános lesz a földi digitális sugárzás, és a készülékekben pedig benne lesz a DVB-T tuner, és nem kell külön dekóder.
Ez a külső dekóderes dolog mindíg csak valami szükség megoldás, a fejlődés általában úgy is az, hogy végül beleintegrálnak mindent az alap készülékekbe. Ez az egész Antenna digitál dolog meg nagyon úgy tűnik nekem, hogy az AH most a túlálásrt küzd, és megpróbálja a jelenlegi piaci résbe betenni a lábát.
DTV Magyarországon
Na jó ebből elég... szerintem marad a T-Kábel. Remélem itt megoldható az, hogy szétosztom négyfelé a jelet és a TV saját tunerét használom.
- persze, sima ugy..
- megkered a szereloket es megcsinaljak, gondolom a lakasban minden szoba aljzata ossze van vezetve egy 'kozponti' helyre, no oda raknak egy x kimenetu elosztot es kesz.
- azt midnenkepp ellenoriztesd veluk a tovabbosztott jel minoseget a szobakban, amiert ezt irom, ha egy olcso szar nagycsillapitasu elosztot raknak be, akkor a szobakban lathatoan pocsek lesz a kep.. lenyeg a jominosegu alacsonycsillapitasu eloszto.
T A M I . H U
DTV Magyarországon
Ezt írja a használati útmutatója (bár ez valószínüleg egy csatornára vonatkozik):
- itt a lenyeg: 'egyidejuleg masik televizion' ez a cumi benne, tehat amely csatornat nezel, azt tudod tovabbvinni.
- ahogy irod mindenkepp a KTV-s megoldas az ami hasznalhato!!
T A M I . H U
DTV Magyarországon
..Egyedül a Ratman által felvetett megoldás működne, hogy minden TV-ben és DVD/VHS felvevőben benne lenne a DVB tuner így egyenként lehetne csatornát választani.
- csak ebben az esetben a nagyfrekis jelet tovabbosztani majd tovabbitani x db. szobaba nem egy egyszeru dolog.., addig amig egy hagyomanyos KTV-s rendszerben a jel 75-90dB jelszintel rendelkezik, a parabolabol jovo jel ennek toredeke, megneznem azta johatasfoku nagyfrekvencias elosztot ami szepen eltudja majd osztani a jelet mineosegromlas nelkul..
- nem veletlenul van ugy hogy mar az LNB-ben szetosztjak a jelet tobb kimenetre..
T A M I . H U
-
Vendég
DTV Magyarországon
Na jó ebből elég... szerintem marad a T-Kábel. Remélem itt megoldható az, hogy szétosztom négyfelé a jelet és a TV saját tunerét használom.
A kábeltévénél persze megoldható. Ott a minőség a probléma.
Ha csak két TV volna a lakásban akkor még érdemes gondolkozni AntennaDigitalban vagy DVB-ben és két tunert venni. De nálunk a 4 TV már elég mókás összeg lenne. Arról nem is beszélve, hogy mi a hálószobában nézzük este a TV-t és a felvevő is ott lenne, tehát ha mást szeretnénk nézni, mint amit rögzíteni akkor kéne a felvevőnek még egy tuner (az már az ötödik).
Még esetleg azt javaslom, hogy fizessél elő a kábelre azt vidd szanaszét a lakásba és fizess elő valamelyik digitális szarra azt meg egyedül vezesd be a házimozi szobába. Így a konyhába is lehet TV-t nézni (bármit), de ha minőségi adást szeretnél látni akkor a vetítőd normális minőségű jelet tud kapni.
DTV Magyarországon
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
-
Vendég
DTV Magyarországon
Ezt írja a hsználati útmutatója:
Így is van. Beállítod mondjuk az RTL Klubot és azt így tudod továbbvinni több készülék felé. Tehát nézni a TV-n is és rögzíteni VHS-re is. De itt arról szó sincsen, hogy egyszerre több csatornát továbbítasz. Hogyan is lehetne mondjuk egy RCA (kompozit) kábelen több műsort egyszerre vinni?
DTV Magyarországon
Ezt írja a használati útmutatója (bár ez valószínüleg egy csatornára vonatkozik):
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
-
Vendég
DTV Magyarországon
Na most ezt nem értem... azt mondja, hogy kell egy dekóder és kell egy DVB-C vevő. Én valahogy (naívan) úgyképzeltem el, hogy a dekóder kódolja az adást amit csatlakoztatsz a vevőkhöz azt pedig a TV-hez.
Dekódolja mind az 50 csatornát és egy Scarton továbbítja mind az 50-et? Elég muris lenne. Itt a tuner a lényeg. A kábeltévénél a teljes sávszélre fel vannak ültetve egymás után a csatornák. Azt több tunerrel oldják meg a központban. Nem kábel esetén nálad egy vevő van (benne a dekóderrel). Egy tuner nem tud egyszerre több csatornát fogni és továbbítani. Ahány csatornát szeretnél nézni annyi tunerre van szükséged. Így működik az AM Mikro, az AntennaDigital, a UPC Direct és minden műholdvevő berendezés.
Egyedül a Ratman által felvetett megoldás működne, hogy minden TV-ben és DVD/VHS felvevőben benne lenne a DVB tuner így egyenként lehetne csatornát választani.
DTV Magyarországon
Én úgy tudom, hogy egy beltérire egy TV köthető. Illetve köthetsz 22-őt is rá de mindegyiken ugyanaz a műsor fog menni. Olyan, mint nálatok a UPC Direct.
Na most ezt nem értem... azt mondja, hogy kell egy dekóder és kell egy DVB-C vevő. Én valahogy (naívan) úgyképzeltem el, hogy a dekóder kódolja az adást amit csatlakoztatsz a vevőkhöz azt pedig a TV-hez.
Tehát akkor azért van ennek a dekódernek kijárata, hogy pl fel tudjál venni műsorokat is, ha nincs a TV-nek valamilyen kijárata...
Cuccaim
DTV Magyarországon
Nekem a legnagyobb bajom az ezekkel a beltéris dolgokkal, hogy jelenleg a lakásban két szinten 4 TV készülék üzemel. Ehhez optimista becslések szerint is 2 db kéttuneres dekóder kell, de az igazán jó megoldás a 4 db egytuneres dekóder. Azt hiszem marad inkább az antenna.
Erről írtam én is pár hozzászólással ezelőtt, hogy az ilyen külső dekóderes megoldás egy nagy sz@r.
Szvsz a jövő mindenképpen az lesz, hogy a tv-k be és a recorderekbe általánosan be lesz építve a DVB-T tuner (amit már 1-2 gyártó most is csinál) , és így szolgáltatásban eljutunk oda, ahol most vagyunk -> van N db. tv-m a lakásban, és azon egyidőben N db. különböző műsort nézhetek.
-
Vendég
DTV Magyarországon
Írják is, hogy még ahhoz az egyszerű esethez is, hogy egy csatornát rögzítsél DVD-re és közben egy másikat nézzél kéttuneres dekóder kell (nem olcsón). Ez kábeltévé esetén pofonegyszerű dolog.
-
Vendég
DTV Magyarországon
Az Antenna Mikro-ban ez lenne szimpatikus. Megveszel 1db dekódert és annak a kimenetére tetszőleges mennyiségű TV-t csatlakoztatsz, hiszen a cucc már dekódolta a csatornákat. Csak hát ez scart....
Én úgy tudom, hogy egy beltérire egy TV köthető. Illetve köthetsz 22-őt is rá de mindegyiken ugyanaz a műsor fog menni. Olyan, mint nálatok a UPC Direct.
DTV Magyarországon
Idővel talán a többiek is beszállnak, ha addigra az egész szabvány meg nem szűnik. Nekem a legnagyobb bajom az ezekkel a beltéris dolgokkal, hogy jelenleg a lakásban két szinten 4 TV készülék üzemel. Ehhez optimista becslések szerint is 2 db kéttuneres dekóder kell, de az igazán jó megoldás a 4 db egytuneres dekóder. Azt hiszem marad inkább az antenna.
Az Antenna Mikro-ban ez lenne szimpatikus. Megveszel 1db dekódert és annak a kimenetére tetszőleges mennyiségű TV-t csatlakoztatsz, hiszen a cucc már dekódolta a csatornákat. Csak hát ez scart.... Ha jól látom az ehhez szükséges DVB-C vevők viszont elég olcsók...
Cuccaim
-
Vendég
DTV Magyarországon
Egy gond van csak ezzel a DVB-T-vel... az mtv, m2 és DUNA TV-ért nem fogok vevőt venni, mert egyiket sem nézem...
Idővel talán a többiek is beszállnak, ha addigra az egész szabvány meg nem szűnik. Nekem a legnagyobb bajom az ezekkel a beltéris dolgokkal, hogy jelenleg a lakásban két szinten 4 TV készülék üzemel. Ehhez optimista becslések szerint is 2 db kéttuneres dekóder kell, de az igazán jó megoldás a 4 db egytuneres dekóder. Azt hiszem marad inkább az antenna.
DTV Magyarországon
- ohh AM microt felejtsd el.. szvsz. - ez az antennadigital es sima vevo, dekoderrel egybeepitve, tehat megy a parabolabol a koax a keszulekbe, onnan meg a video jel ki, esetleg a digit hang koaxon. ennyi., nemkell hozza meg kulso dekoder.. en igytudom.
Már megint összekevertem... Itt van egy jó összehasonlító táblázat a két rendszer közötti különbségről:
DVB-T és Antenna Digital
Egy gond van csak ezzel a DVB-T-vel... az mtv, m2 és DUNA TV-ért nem fogok vevőt venni, mert egyiket sem nézem...
Cuccaim
DTV Magyarországon
- ezt hol irjak hogy kellene ez a kulso dekoder?
Innen tudod letölteni a 3 fajta dekóder anyagát:
Antenna Mikro
Lehet, hogy hagyom a fenébe az egészet és veszek egy "lepkét" meg egy ilyet:
MPEG4 Satellite Receiver + Euro1080 CAC
- ohh AM microt felejtsd el.. szvsz.
- ez az antennadigital es sima vevo, dekoderrel egybeepitve, tehat megy a parabolabol a koax a keszulekbe, onnan meg a video jel ki, esetleg a digit hang koaxon. ennyi., nemkell hozza meg kulso dekoder.. en igytudom.
T A M I . H U
DTV Magyarországon
- ezt hol irjak hogy kellene ez a kulso dekoder?
Innen tudod letölteni a 3 fajta dekóder anyagát:
Antenna Mikro
Lehet, hogy hagyom a fenébe az egészet és veszek egy "lepkét" meg egy ilyet:
MPEG4 Satellite Receiver + Euro1080 CAC
Cuccaim