Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Akkor 40"-os volt. A történet szempontjából lényegtelen :kiraly:
Lcd, Led, Oled TV-k
Az a baj, hogy hiába ajánlgatja itt mindenki, hogy "nézd meg és döntsd el melyik tetszik" ha egyszerűen nincsen lehetőség rá. Ahol van választék és kettőnél több hasonló kategóriájú tv van egymás mellett ugyanazzal a forrással ott eleve olyan minőségű a forrás, hogy semmit nem lehet leszűrni belőle. Ha valamelyik normálisan meg van táplálva egy HD referencia filmecskével akkor biztos, hogy elkülönítve, a "sajátjai" között van, így csak önmagában tudod értékelni.
Igaz ez is szolgál néha érdekes tanulsággal. Pl ugyanarról a HD forrásról néztem kb 10 percig egy 7-es és egy 8-as sorozatú Samsungot. A 7-es 37"-os LED 1000000:1-es kontraszttal 420ezer, a 8-as 42"-os LCD 70000:1-es kontraszttal 370ezer.(bizony az újabb sorozat megint LCD) Szinte teljesen egyforma képet produkáltak! Mindakettőnek szép képe volt ez tény, de még mindig megvolt az a műanyagos LCD szín. Kicsit elszomorodtam, hogy az új technológia ennyire nem nyújt többet.
Samsung "8-as 42"-os LCD"?
Én nem tudok arról, hogy a Samu gyártana ilyen méretű LCD-t?
Lcd, Led, Oled TV-k
Az a baj, hogy hiába ajánlgatja itt mindenki, hogy "nézd meg és döntsd el melyik tetszik" ha egyszerűen nincsen lehetőség rá. Ahol van választék és kettőnél több hasonló kategóriájú tv van egymás mellett ugyanazzal a forrással ott eleve olyan minőségű a forrás, hogy semmit nem lehet leszűrni belőle. Ha valamelyik normálisan meg van táplálva egy HD referencia filmecskével akkor biztos, hogy elkülönítve, a "sajátjai" között van, így csak önmagában tudod értékelni.
Igaz ez is szolgál néha érdekes tanulsággal. Pl ugyanarról a HD forrásról néztem kb 10 percig egy 7-es és egy 8-as sorozatú Samsungot. A 7-es 37"-os LED 1000000:1-es kontraszttal 420ezer, a 8-as 42"-os LCD 70000:1-es kontraszttal 370ezer.(bizony az újabb sorozat megint LCD) Szinte teljesen egyforma képet produkáltak! Mindakettőnek szép képe volt ez tény, de még mindig megvolt az a műanyagos LCD szín. Kicsit elszomorodtam, hogy az új technológia ennyire nem nyújt többet.
- electro_static
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
CsepiZs, köszönjük (ha lehet így többesben) a véleményt; ha szerviztapasztalatod van az (szerintem) nagyon értékes a fórum számára, ha lehet, továbbra is oszd meg velünk.
Én ebben a Samsung modellben utaztam, de ha ennyire fostaliga darabok akkor átgondolom. A másik tippen Pana plazma volt, de azt is többen szapulják.
Nem egyszerű.
Az ember sörömmel olvassa a 'nekem az van és pöpec' beírásokat is de régebben volt egy számítástechnikai fórum (még az őskorban talán a Ready működtette) ahol a szerviz mottója kb. úgy hangzott, hogy "lehet, hogy neked egy működő darabod van de nekem meg statisztikám". És ez sajna elég ütős érv, hiába szeretne másban hinni az ember.
Na, egyébként nyilván láttad, hogy Fletch korrigált és bocsizott is kissé elhamarkodott beszólása után.
Üdv! :kiraly: :kiraly:
Lcd, Led, Oled TV-k
Én sem ajánlottam a Samsungot
Lcd, Led, Oled TV-k
Pont, hogy azt javaslom amit nem láttam, olvasd el még egyszer.
Én csupán segíteni szerettem volna, nem döntöttem helyette, csak tanácsot adtam neki, mivel napi 8 órában lcd és plazma tv javítással foglalkozom talán van némi rálátásom a dolgokra, de ne aggódj többet nem fogok segíteni.
Ha javítással foglalkozol, akkor tudod, hogy a Samsung hibaaránya 20%.
Szerintem ilyen sz?t senkinek sem ajánlunk!
Különben sem az A656 sem a W4500 nem felső kategóriás LCD. Mindkettő erős középkategóriás modell.
Mindkettő kifutott. A Samuban itt van a B sorozat, a Sony az 5500-nál tart. Szerintem ezekben is érdemes elgondolkodni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Most az input lag miatt ezen két modell közt vacillálok:
Sony 40W4500
Samsung 40A656
Szia,
a Sony képét nem láttam személyesen, a samsunghoz viszont volt szerencsém, kívülről belülről, ha a sony képe neked megfelelő én inkább azt javasolnám, a samsungok nem tartoznak a legmegbízhatóbbak közé, szerintem.
" A Sony képét nem láttam, de a Samsungot javaslom" :kiraly:
Már ez a kijelentés is egy vicc kategória
Gyakorlatilag azt javaslod amit láttálm amit meg nem, azt nem javaslod.
Én azt javaslom ha van lehetőség nézze meg mindkét képét, ne vegye meg azt amit te javasolsz, mivel a másikat nem is láttad.
Eee akérdéshgy ony vag Smsung, gyakorlatilag egy olyan kérdés, hogy: Vegyek egy full középkategóriás TV-t, vagy vegyek egy felsőkategóriásat?
Ugyebár a felsőkategóriás a Sony, ez nem kérdés.
Nézze meg mindkét képet, döntsön. (Nem kicsit jobb a Sony, és nem csak képminőségben, alkatrészminőségben is, persze ez plusz pénzt jelent)
De őszintén, ezt te sem gondoltad komolyan hogy kettő közül az egyiket láttad, úgyhogy azt ajánlod. :kiraly: (Valószinüleg nem kis elfogultság, bármiféle magyarázat nem érdekel)
Üdv
Pont, hogy azt javaslom amit nem láttam, olvasd el még egyszer.
Én csupán segíteni szerettem volna, nem döntöttem helyette, csak tanácsot adtam neki, mivel napi 8 órában lcd és plazma tv javítással foglalkozom talán van némi rálátásom a dolgokra, de ne aggódj többet nem fogok segíteni.
- electro_static
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
Alucard, hol találtad ezt az ajánlatot, ha nem vagyok vindisgréc? Illetve ez fával súlyosbított vagy nettó?
SAMSUNG LE-40A656A1F FULL HD LCD TV 209.000 Ft
Ha már fásult ár, akkor valóban igen jónak tűnik, ha új és nem futózott termék.
Sanyi 40W4500 azért jóval combosabb árban.
richies - én is kíváncsian várnám a fejleményeket.
köszi!
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony 40W4500
Samsung 40A656
Szia,
a Sony képét nem láttam személyesen, a samsunghoz viszont volt szerencsém, kívülről belülről, ha a sony képe neked megfelelő én inkább azt javasolnám, a samsungok nem tartoznak a legmegbízhatóbbak közé, szerintem.
Bocs, nem olvastam végig, így már tiszta egyetértek :kiraly:
[Panasonic TX-P 42 G10 E][LG BD370]
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony 40W4500
Samsung 40A656
Szia,
" A Sony képét nem láttam, de a Samsungot javaslom" :kiraly:
Már ez a kijelentés is egy vicc kategória
Gyakorlatilag azt javaslod amit láttálm amit meg nem, azt nem javaslod.
Én azt javaslom ha van lehetőség nézze meg mindkét képét, ne vegye meg azt amit te javasolsz, mivel a másikat nem is láttad.
Eee akérdéshgy ony vag Smsung, gyakorlatilag egy olyan kérdés, hogy: Vegyek egy full középkategóriás TV-t, vagy vegyek egy felsőkategóriásat?
Ugyebár a felsőkategóriás a Sony, ez nem kérdés.
Nézze meg mindkét képet, döntsön. (Nem kicsit jobb a Sony, és nem csak képminőségben, alkatrészminőségben is, persze ez plusz pénzt jelent)
De őszintén, ezt te sem gondoltad komolyan hogy kettő közül az egyiket láttad, úgyhogy azt ajánlod. :kiraly: (Valószinüleg nem kis elfogultság, bármiféle magyarázat nem érdekel)
Üdv
[Panasonic TX-P 42 G10 E][LG BD370]
- Alucard
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
Input lag miatt konzolhoz sajnos felejtős. Marad a sony w4500 meg a + két havi spórolás...
Lcd, Led, Oled TV-k
baratom most rendelt egy 656-ost 220v-rol, 230 volt...
1-2nap, s beszamol milyen :kiraly:
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony 40W4500
Samsung 40A656
Szia,
- Alucard
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
Sony 40W4500
Samsung 40A656
Lcd, Led, Oled TV-k
Elvileg 160-170-et szántam rá de már jóval túlléptem így sajnos az már biztos felejtős...Viszont most nézem hogy létezik 676, 686-os típus is. Ez miben tudd többet mint a 656?
szerk.:
Ezt most találtam nem tűnik rossz vételnek... :lol!:
avforumon (angol) azt irjak, hogy csak a kavaja keskenyebb, meg talan jobb kontraszt arany, de elmeletben ugyanaz mint a 656
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
- oriza triznyák
- V.I.P.

- Értékelés: 10
Lcd, Led, Oled TV-k
Elvileg 160-170-et szántam rá de már jóval túlléptem így sajnos az már biztos felejtős...Viszont most nézem hogy létezik 676, 686-os típus is. Ez miben tudd többet mint a 656?
szerk.:
gőzöm nincs róla, de a 6-os széria csúcsa a samu honlapja szerint a 656-os, ezek a modellek valszeg más piacra szánt modellek
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
- Alucard
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
Elvileg 160-170-et szántam rá de már jóval túlléptem így sajnos az már biztos felejtős...
Viszont most nézem hogy létezik 676, 686-os típus is. Ez miben tudd többet mint a 656?
szerk.:
- oriza triznyák
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
Erről mi a vélemény? :lol!:
Samsung LE-37A656
Elsősorban Xbox 360, DVD, kb 2.5m távolságból...
nem rossz választás, de ha pár tizest még rádobsz, akkor a 100 hz-es 40a656-ot is nézd meg...
- Alucard
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
Erről mi a vélemény?
Samsung LE-37A656
Elsősorban Xbox 360, DVD, kb 2.5m távolságból...
- oriza triznyák
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
Helló
Úgy döntöttem én is lecserélem egy LCD TV-re a jó öreg Sony KV-29LS60-as CRT-t. Ebben kérném a segítségeteket milyen márkát válasszak, mire figyeljek, és hasonlóak. Első körben Samsung-ra gondoltam (a Sony valljuk be kva drága) de látom hogy itt többen is a Sharp mellett szavaznak.
Maximum 160-170 Ft-ot szánok a dologra.
sharp 32/37d65
samu 32/37a551 v. 32a656
lg 32lg5600/5700, 37lg5000
panasonic 37lz8 159.999.- nálunk euronics-ban
- Alucard
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
Helló
Úgy döntöttem én is lecserélem egy LCD TV-re a jó öreg Sony KV-29LS60-as CRT-t. Ebben kérném a segítségeteket milyen márkát válasszak, mire figyeljek, és hasonlóak. Első körben Samsung-ra gondoltam (a Sony valljuk be kva drága) de látom hogy itt többen is a Sharp mellett szavaznak.
Maximum 160-170 Ft-ot szánok a dologra.
- oriza triznyák
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
Na megkapta a Samu a Denont(a proji meg egy budget Samu dvdt a kontraszt kedvéért :lol!. 1080i (jó hát a p-t nem tudja), HDMI-n. A Wall-e közben vizuális erekcióm támadt (értitek, meredten néztem). Bitang jót tett neki.
656 és nem tudja a 1080p-t?
tuti?
A tv tudja, csak a dvd nem
jaaa :taps:
Lcd, Led, Oled TV-k
Na megkapta a Samu a Denont(a proji meg egy budget Samu dvdt a kontraszt kedvéért :lol!. 1080i (jó hát a p-t nem tudja), HDMI-n. A Wall-e közben vizuális erekcióm támadt (értitek, meredten néztem). Bitang jót tett neki.
tuti?
A tv tudja, csak a dvd nem
- oriza triznyák
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
tuti?
Lcd, Led, Oled TV-k