Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Nekem eggyel kisebb 42-es van kisebb felbontással (1024×768) 2,5-3,5 méterről a sima TV kép is jó a DVD szuper. (TH-42PX8)
Az kettővel kisebb, mert van 46"-os is.
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Plazma
Sziasztok!
Tudná valaki véleményezni az alábbi plazmát:
Panasonic TX-P50X10E
Nézési távolság 3 méter körül, s 80%-ban DVD film nézésre lenne.
Nekem eggyel kisebb 42-es van kisebb felbontással (1024×768) 2,5-3,5 méterről a sima TV kép is jó a DVD szuper. (TH-42PX8)
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Plazma
Sziasztok!
Tudná valaki véleményezni az alábbi plazmát:
Panasonic TX-P50X10E
Nézési távolság 3 méter körül, s 80%-ban DVD film nézésre lenne.
Plazma
Nevetni fogsz de láttam az LG-nek is jó plazmáját olcsón...azt nem tudom, h hosszú távon mennyire megbízható ...
nevetni nem nevetek, mert tudom milyen jó képe van az lg-nek.
egyedül én a ghosting miatt nem döntöttem ismét mellette, kicsit ghostol már nem annyira mint az én korábbim 42lgpt81.
a samu meg 200 ért kihagyhatatlan volt, ráadásul úgy hogy le is teszteltem popival, na meg ghost nuku.
Vagyis inkább úgy mondanám eddig ami volt állókép rajta 1 percnél tovább biztos nem volt és nem láttam ghostot.
valszeg 15 perc után látnék valamit.
de nagyon ügyelek rá mert még bejáratós és csak 23 óra van benne.
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Plazma
Nevetni fogsz de láttam az LG-nek is jó plazmáját olcsón...azt nem tudom, h hosszú távon mennyire megbízható ...
az lg 42pq1000, amit 150k körül vesztegetünk, kegyetlen jó képpel van megáldva, a tavalyi fapados modellek képét alázza
viszont felszereltsége 0: komponens bemenet nyista, pc nyista
mindent kiirtottak belőle
de tv-zésre sztem pörfekt, már ha nem lesz vele baj
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Plazma
Plazma
Elfogult leszek plazmában elsőként a Pioneer, Panasonic, és a Samsung...
na jó ez igaz, én csak most egy jó ár érték arányut irtam be.
Plazma
Elfogult leszek plazmában elsőként a Pioneer, Panasonic, és a Samsung...
Plazma
samu 42 b450
- vaspapucsok
- V.I.P.
- Értékelés: 7
Plazma
Segitséget szeretnék kérni,televizió vásárlás előtt állok és Plazmát vennék legalább 105cm körülit és lehetőleg elfogadható áron milyen tipust ajánlanátok?
Plazma
na ma haza jött a samu.
Babráltam a beállításokkal.
Úgy néz ki megtaláltam a legjobbat.
Nagyon jó képe van, bírja a gyors mozgásokat, 24p nél egyáltalán nem akad, szuper, de a legjobb hogy no ghosting én eddig semmit nem láttam, remélem így is marad , szóval ez nekem legalább akkora fejlődés mint hogy 20cm nőtt a képátló.
3 méterről most már igazi mozi közeli élményt nyújt.
Imádom.
Csak ajánlani tudom.
Ha valakit érdekel a képi beállítás dobjon privit és leírom, természetesen én is szivesen veszem másét, hogyan sikerült.
Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Úgy érzem amit tud vagyis ami fontos nekem ezért a pénzért maximálisan tudja.
Persze vannak jobbak nem tagadom(Pana v10 vagy samu46B7000 LED TV), de ár érték arányban szerintem nagyon jó vétel.
Plazma
hát mégsem pana lett, mert a samu b450 szerintem van ugyanolyan jó és csak olcsóbb.
Plazma
na valszeg ezért lesz pana 50x10
most néztem a corában a képét a pana c10,x10,s10-ét.
Én az s10 javára nem láttam annyival jobbnak a képet, hogy megérje az árkülönbözetet.
villogást nem éreztem csak ha nagyon koncentráltam akkor igen, ghosting ot pedig én nem láttam, de majd popival fogom én letesztelni.
Ez a 400Hz és 600Hz sub field anyámkinyja ugye nem alkalmazható vagy a tv nem használja 24p forrás esetén???, hanem video anyagokra sport ilyesminél működik.
Mert ha igen akkor nekem nem éri megvenni a pana s10 et.
Tv adást nem is nézek már 2 hónapja, ha meg mégis nekem a minősége megfelel.
Engem az mkv anyagok gyors mozgása a fontos hogy jó legyen meg ne legyen ghosting és a 24p forrássokat pedig 96Hz n frisítéssel jeleníti meg.
Na szóval a régi lg-mnek imádtam a képminőségét azzal nem volt gond, de 24 p nél mintha a gyors mozgások mosódtak volna de nem riceget.
De a legnagyobb gond a ghosting volt.
Mikor a popi bootolt.
Popcorn loading, még 2 percig is erőteljesen látszott a felirat.
Ráadásul akkor is ghostingolt ha a tv menüjét előhívtam akár 1-2 másodpercre.
Piszkosúl idegesített.
Néztem megint az LG 47LH5000-et de azzal meg valahogy az a bajom hogy a kép szemcsés vagy mittudomén nem elég tiszta mint a plazma esetében.
de a gyors mozgásokat bírta , igaz oldalról már a fekete inkább sötétszürke volt.
Plazma
24p real cinema = parasztvakítás
A 24Hz es progresszív képnél tudtommal nincs jobb jelenleg, az említett ghost jelenség a nagy kontrasztarányú pdp -k bevezetésével vált egyre erőteljesebbé, pont a pt 81 es sorozattal vezették be, a mostani lg knél is tapasztalható.
Plazma
köszönöm és ez mit jelent???
akkor az lg 50 pq 3000 real cinemája(3:3 pulldown) az a pana 24p(4:4 pulldown) lejátaszásával egyenrangú???
Mert akkor inkább lehet panában gondolkodnék.
De akkor mi a 24p real cinema???
Én csak idéztem, amúgy fogalmam sincs.
Annyi biztos, hogy a valós 24p a drágább készülékekben van. De miért fontos ez?
hát csak azért mert mit jelent????
ha 24p lejátszás 4:4 pulldownal csinálja vagyis 96Hz en az már szerintem látatlanba is jó.
De akkor a 24 p real movie az mi???
Magyarul mitől jobb mint a sima 24p lejátszás.
Na az lesz ha lesz időm , popi hónom alá csapom áés megyek nézelődni, mert ez így nem lesz jó.
- orionr
- V.I.P.
- Értékelés: 41
Plazma
akkor az lg 50 pq 3000 real cinemája(3:3 pulldown) az a pana 24p(4:4 pulldown) lejátaszásával egyenrangú???
Én csak idéztem, amúgy fogalmam sincs.
Annyi biztos, hogy a valós 24p a drágább készülékekben van. De miért fontos ez?
Plazma
- orionr
- V.I.P.
Plazma
csak azt nem tudom mi a különbség panáknál a 24 p lejátszás és a 24p valós mozi hatás között???
Idézet a Panasonic 2008-as audiovizuális termékkatalógusának 24. oldaláról:
24p lejátszás/24p Real Cinema
24p filmes források reprodukálásakor a 24p Real Cinema (valós mozihatás) funkció egyenletes átmeneteket generál az eredeti 24 képkocka alapján. A 24p Real Cinema szolgáltatással nem rendelkező modellek 24p lejátszás funkcióval vannak ellátva. A 24p lejátszás funkció moziszerű képeket állít elő 96Hz-es képlebontással.
Plazma
csak azt nem tudom mi a különbség panáknál a 24 p lejátszás és a 24p valós mozi hatás között???
- orionr
- V.I.P.
Plazma
Segítséget kérek.elment a plazmám és venni szeretnék olyat ami nem ghostingol látványosan.
50 colban gondolkodom de ha van jó áron 42 col akkor elgondolkodtató.
90% ban HD mkv filmek nézése.
TV nézés 10% olyan amilyen nem érdekel.
ghosting ne nagyon legyen mert a mostani lg men az nagyon volt.
még 2 percig is látszott egy popcorn loading felirat.
Azt hittem az ideg megöl.
Akkor lehet nem 2 éves modellel kellene foglalkoznom?
igazándiból a 24 pl real movi a fontos, no ghosting és bírja a gyors akciókat ennyi.
Ilyen olyan hdmi full hd szerintem felesleges, még 50 colnál is elég lenne nekem a HD.
Köszi a javaslatokat.
LG, Pana, Samuban gondolkodom.
LCD ket néztem lehet van jó de úgy láttam a gyors mozgásokat nem bírják.
Az én Panámon nem vettem észre ilyen ghoszting féleséget, csak akkor látok valami hasonlót, amikor kikapcsolom és a sötét szobában látszik egy ideig, de bekapcsolt állapotban még sosem. (Pana 42 PZ-80)
Nekem, egyedül a számítógépről küldött filmek kevés a fényereje zavar.
A sötét jelenetek már annyira sötétek, hogy nem is igazán látom. Persze a szemem sem százas.
Plazma
Segítséget kérek.
elment a plazmám és venni szeretnék olyat ami nem ghostingol látványosan.
50 colban gondolkodom de ha van jó áron 42 col akkor elgondolkodtató.
90% ban HD mkv filmek nézése.
TV nézés 10% olyan amilyen nem érdekel.
ghosting ne nagyon legyen mert a mostani lg men az nagyon volt.
még 2 percig is látszott egy popcorn loading felirat.
Azt hittem az ideg megöl.
Akkor lehet nem 2 éves modellel kellene foglalkoznom?
igazándiból a 24 pl real movi a fontos, no ghosting és bírja a gyors akciókat ennyi.
Ilyen olyan hdmi full hd szerintem felesleges, még 50 colnál is elég lenne nekem a HD.
Köszi a javaslatokat.
LG, Pana, Samuban gondolkodom.
LCD ket néztem lehet van jó de úgy láttam a gyors mozgásokat nem bírják.
Plazma
Mi a különbség a pana 42 pv 8 és pv 80 között?
Most a 24 p lejátszás még nem jelenti hogy 24 p real movie igaz?
Köszi a segítséget.
Ki tudja mennyire ghostingolnak ezek?
most a tescoban a 42pv8 130 ért lesz.
megér annyit?
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Plazma
A Pana tv "aspect" gombjával állítod ugye a képarányt. De így már értem hogy miért, ugyanis a tv adások és az av-k képarányát jegyzi meg ha jól tudom. Így az összes av-d 4:3 lesz a műholdvevő miatt alapban.
Plazma
A csatorna atvaltasi parancs csak Scart-on megy ha jol tudom. Ha azzal dugtad ossze es nem valt at akkor szomoru. Lehet kivettek a tv-bol ezt az opciot? Mondjuk en mar reg elfeledtem a Scart-ot, a legrosszabb minosegu analog kabelt. Az mar inkabb gaz hogy a HDMI sem visz at csatornavaltasi parancsot.NoOne, az AV 16:9 vagy automatikus beallitason van? Ha igen akkor mukodnie kell.
Összedugva a következőképpen van:
Az AV1-re a DVD lejátszó, scarton keresztül, mivel nincs hdmi-je. (De a korábbi tv-re küldte a 16:9-es jelet, mert mikor elindtottam a dvd-t, akkor átkapcsolt rá és a képarányt is átváltotta 4:3-ról 16:9-re.)
Az AV2-re a műholdvevő szintén scarton keresztül.
A probléma az, hogy mivel a műholdról tv-zek, így értelemszerüen mindig 4:3-as képarányon kell hogy álljon a tv, ha csak nem torz képet akarok nézni, mivel automatikusnál is széthúzza azt 16:9-re.
Ekkor elindítom a dvd-t, átvált, de a képet hagyja 4:3-asnak, nekem kell átváltogatni, ami elég idegesítő.
Mit értesz az alatt, hogy az AV automatikus vagy 16:9-es beállításon van?
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Plazma
A csatorna atvaltasi parancs csak Scart-on megy ha jol tudom. Ha azzal dugtad ossze es nem valt at akkor szomoru. Lehet kivettek a tv-bol ezt az opciot? Mondjuk en mar reg elfeledtem a Scart-ot, a legrosszabb minosegu analog kabelt. Az mar inkabb gaz hogy a HDMI sem visz at csatornavaltasi parancsot.
NoOne, az AV 16:9 vagy automatikus beallitason van? Ha igen akkor mukodnie kell.