Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Nemrég vettem egy Pana TX-50G10E-t. HDMI kábellel rákötöttem laptopra és ráküldtem egy full HD filmet (Vadászat a Vörös Októberre). A tenger alatti jeleneteknél azt tapasztaltam, hogy ahol szép, egyenletes átmeneteknek kellene lennie az egyes kék és szürke árnyalatok között, nagyon durván jeleníti meg az átmenetet, összemossa az árnyalatokat és csíkos, élvezhetetlen lesz a kép. Tehát kb 100 árnyalat helyett 5-öt jelenít meg. Utána természetesen más filmeknél már figyeltem ezt a jelenséget, és ha nem is ennyire durván, de tapasztaltam azoknál is.
A laptopon ugyanannál a képkockánál nem látok ilyen összemosást.
Más is tapasztalta ezt (azaz ilyen sz*r egy 400K-s plazma...) vagy valamit én toltam el? 5 méteres HAMA HDMI kábellel kötöttem rá a laptopot a plazmára.
(Mondanom sem kell, hogy amikor megláttam ezt, majdnem belevágtam a távirányítót a plazmába )
Ha full HD -ben hajtod nem lenne szabad ilyen hibát látnod, én kipróbálnám, egy Full HD -s lejátszóról (blu-ray) rövidebb kábellel, így meg lehetne találni, hogy mi okozza a hibát.
Plazma
Egy fotót tegyél fel róla.
Plazma
Meg ugye a PC az a Lcd tévékkel tud igazán összedolgozni...Plazmára nem erőltetném a PC-t hacsak nem akarod, h beégjen és ott maradjon örökre a képernyőn a nyoma...
Nyilván nem hagyom ott egész napokra kitéve a plazmára a Windows hátteret az ikonokkal. Meg ugyebár van olyan dolog is, hogy HTPC, és amögött is egy PC lakozik.
Plazma
Ne haragudj, de a laptop kb 14, a plazma pedig 50 coll...
nem haragszom . nyilván figyelembe vettem azt, hogy a laptopnak kisebb a kijelzője, így az esetleges tömörítési hibákat is kevésbé adja ki. Ennél is többről van szó.
javítom magam: ennél itt szerintem többről van szó.
Plazma
nem haragszom . nyilván figyelembe vettem azt, hogy a laptopnak kisebb a kijelzője, így az esetleges tömörítési hibákat is kevésbé adja ki. Ennél is többről van szó.
Plazma
Meg ugye a PC az a Lcd tévékkel tud igazán összedolgozni...Plazmára nem erőltetném a PC-t hacsak nem akarod, h beégjen és ott maradjon örökre a képernyőn a nyoma...
Plazma
Plazma
Mi a véleményetek a Panasonic TX-P42G10E -ról? Valóban annyira jó mint ahogy írják?
Nekem a 46 colos van és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Sőt ha most veszel Pana plazmát 5 év teljeskörű garanciát kapsz "ajándékba" a 3 év helyett.
Nemrég vettem egy Pana TX-50G10E-t. HDMI kábellel rákötöttem laptopra és ráküldtem egy full HD filmet (Vadászat a Vörös Októberre). A tenger alatti jeleneteknél azt tapasztaltam, hogy ahol szép, egyenletes átmeneteknek kellene lennie az egyes kék és szürke árnyalatok között, nagyon durván jeleníti meg az átmenetet, összemossa az árnyalatokat és csíkos, élvezhetetlen lesz a kép. Tehát kb 100 árnyalat helyett 5-öt jelenít meg. Utána természetesen más filmeknél már figyeltem ezt a jelenséget, és ha nem is ennyire durván, de tapasztaltam azoknál is.
A laptopon ugyanannál a képkockánál nem látok ilyen összemosást.
Más is tapasztalta ezt (azaz ilyen sz*r egy 400K-s plazma...) vagy valamit én toltam el? 5 méteres HAMA HDMI kábellel kötöttem rá a laptopot a plazmára.
(Mondanom sem kell, hogy amikor megláttam ezt, majdnem belevágtam a távirányítót a plazmába )
- < CyberBob >
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Plazma
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni plazma tv vásárlásához. Két kitétel van az egyik, hogy Panasonic márkájú legyen a másik pedig az ár kb.: 140-180e Ft.
Egy típust már találtam amiről ki is kérném a véleményeteket: Panasonic TX-P42X10Y.
Többnyire kábel tv, dvd lejátszó esetleg földfelszíni digitális adás lenne rá kötve.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Plazma
Amúgy mit ajánlanál ebben a kategóriában?
Ebben az ársávban csak Panát tudok mondani. A többire nincs rálátásom.
Panának melyik típusai? Tudnátok ajánlani?
Szerintem mindenképpen az újabb G12 -es panellel gyártott szériák. De túlzottan nem vagyok járatos ebben, majd a tapasztaltabbak segítenek.
Plazma
Panának melyik típusai? Tudnátok ajánlani?
Plazma
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Plazma
Sziasztok![...]
- filmek lejátszása külső HDD-ről
[...]
Ahogy olvasgattam a Panasonicoc a legjobbak jelenleg plazma téren.
Panasonic-hoz nem kapcsolható külső HDD. Nincs rajta USB port.
Na, akkor már ezt is tudjuk.
Plazma
Sziasztok![...]
[...]
Ahogy olvasgattam a Panasonicoc a legjobbak jelenleg plazma téren.
Panasonic-hoz nem kapcsolható külső HDD. Nincs rajta USB port.
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
Plazma
Sziasztok!
Szeretném meglepni magam karácsonyra egy TV-vel. Sajnos én is beleestem az LCD vs. Plazma hibába. Eddig az LCD felé hajlottam, mivel a némi számítógépes használattól nem szeretném ha beégne a képernyőm. Viszont kicsit átgondoltam, és valójában nagyon keveset használom ilyen téren a számítógépet.
Elképzelésem:
- 42-46"
- 100 Hz
- MPEG 4
- lehetőleg ez a beégéses dolog minél kisebb veszélyt jelent
- árkategória: 200.000 - 250.000
Tudnák ajánlani nekem valamit? Ahogy olvasgattam a Panasonicoc a legjobbak jelenleg plazma téren.
Köszönöm
Plazma
Esetleg tudja valaki, hogy miben különbözik a TX-PF42G10E a TX-P42G10E -től? Mit jelenthet az az 'F'?
Lásd itt.
Köszi az infót! Közben már megtudtam, hogy ez a nyugat-európai szerelésű változata, míg az 'F' nélküli a keleti. Szerviz tekintetében érdekes a dolog akkor. Na majd rákérdezek a boltban van-e hozzá hálózat. De elvileg lenni kell, mert anélkül nem lehetne forgalomba hozni.
Plazma
Sziasztok.Lehet nem ez a megfelelő topic, de mégis itt vannak a plazma hívők, tehát bátorkrodom ide feltenni kérdésemet. Nemrég vettem 1 full hd-s plazma tv-t és méltó hdmi kábelt keresnék hozzá.PC-ről kapná a jelet (a videókátyán van hdmi) 3 méterre lenne szükségem és a pénzügyi keret 30.000 jó magyar forint.
Eddigi versenyzők a furutech ami 2.5 méteres (1 kicsit rövidke de megoldható) illetve 1 Van Den Hul ami 5 méter na meg 1 Oxypure 3 méteres. Valakinek véleménye, javaslata tapasztalata...?
A Segítséget előre is köszönöm.
Hát nekem Audioquest van és nagyon jó, tudom ajánlani. Kácsában biztos jól meg is csinálják neked.
Megvan a kábel, végül a QED Performance került a pc és a plazma közé.
Házimozi: TV:Panasonic TX-P46G10 Erősítő: Harman/Kardon Avr-245 DVD:Harman/Kardon Dvd-23 Hangsugárzó: JBL Scs-178 Kábelek: QED Performance, Inakustic Pathmos
PC: Thermaltake VH6000BWS Armor +; Chieftec CFT-650-14CS 650W ;AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2; Sapphire HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X; 2 X SAMSUNG 1000GB F1 SATA2 HD103UJ ; 2 X WD MyBook 1000Gb Essential stb...
Plazma
Samsung 50b430 service menüjébe, érdemes valamit megváltoztatni,(nincs túl vezérelve, ez vagy az?) az esetleges képjavulás érdekében- nekem a piros szín túlgerjedése tv-műsornál, javulhatna- . ??
Sound & Vision :
Marantz- Sony - Playstation - XOX
Plazma
Sziasztok.Lehet nem ez a megfelelő topic, de mégis itt vannak a plazma hívők, tehát bátorkrodom ide feltenni kérdésemet. Nemrég vettem 1 full hd-s plazma tv-t és méltó hdmi kábelt keresnék hozzá.PC-ről kapná a jelet (a videókátyán van hdmi) 3 méterre lenne szükségem és a pénzügyi keret 30.000 jó magyar forint.
Eddigi versenyzők a furutech ami 2.5 méteres (1 kicsit rövidke de megoldható) illetve 1 Van Den Hul ami 5 méter na meg 1 Oxypure 3 méteres. Valakinek véleménye, javaslata tapasztalata...?
Hát nekem Audioquest van és nagyon jó, tudom ajánlani. Kácsában biztos jól meg is csinálják neked.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Plazma
Sziasztok.
Lehet nem ez a megfelelő topic, de mégis itt vannak a plazma hívők, tehát bátorkrodom ide feltenni kérdésemet. Nemrég vettem 1 full hd-s plazma tv-t és méltó hdmi kábelt keresnék hozzá.PC-ről kapná a jelet (a videókátyán van hdmi) 3 méterre lenne szükségem és a pénzügyi keret 30.000 jó magyar forint.
Házimozi: TV:Panasonic TX-P46G10 Erősítő: Harman/Kardon Avr-245 DVD:Harman/Kardon Dvd-23 Hangsugárzó: JBL Scs-178 Kábelek: QED Performance, Inakustic Pathmos
PC: Thermaltake VH6000BWS Armor +; Chieftec CFT-650-14CS 650W ;AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2; Sapphire HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X; 2 X SAMSUNG 1000GB F1 SATA2 HD103UJ ; 2 X WD MyBook 1000Gb Essential stb...
Plazma
Esetleg tudja valaki, hogy miben különbözik a TX-PF42G10E a TX-P42G10E -től? Mit jelenthet az az 'F'?
Lásd itt.
Plazma
Köszönöm a segítséget!
Sikerült minimalizálnom a felvillanó képpontokat.
Plazma
Egy kis kutakodás után kiderítettem, hogy az LG-vel van egyezés és pont ilyen Y sustain-t találok az enyémben is:
http://www.discount-merchant.com/v/vspf ... 9510-5.jpg
Ezen elég jól látszanak a potik is, tehát ezek közüll melyikkel kell próbálkoznom?
Set up, set down, illetve lennie kell még egynek ami nem látszik a képen, de lehet, hogy rosszul emlkészem.
Plazma
A konkrét típushoz még nem volt szerencsém, úgyhogy konkrétumot nem tudok mondani, de általában több poti is szokott lenni az Y-sus -on.
Egy kis kutakodás után kiderítettem, hogy az LG-vel van egyezés és pont ilyen Y sustain-t találok az enyémben is:
http://www.discount-merchant.com/v/vspf ... 9510-5.jpg
Ezen elég jól látszanak a potik is, tehát ezek közüll melyikkel kell próbálkoznom?
Plazma
Sziasztok!
Adott egy 42-es TechVision plazma tv, aminek nem működik a tuner része. Ami még nem is lenne zavaró, mert van rajta elég bemenet és amúgy is DIGI-vel van használva. Viszont egy olyan hibát produkál, hogy az egész képernyő felületén a képpontok véletlenszerűen felvillanak a 3 alapszín egyikégben, tehát piros, zöld, illetve kék színben. Viszont ez csak akkor igaz, ha mozgás van a képen, álló homogén képeknél nincs probléma, akkor nincs felvillanó képpont.
Elsősorban az érdekel, hogy a két hibának köze lehet-e egymáshoz, illetve ha nincs, akkor a második problémát mi okozhatja?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv.
A két dolognak nincs köze egymáshoz, a képpontok felvillanását a plasma öregedése okozza, utána lehet állítani az Y-SUS -on, de nem biztos, hogy teljesen el lehet tüntetni a pöttyöket. Persze a kijelző cseréjével eltűnnének.
Aha.
Mit kell keresnem a board-on? Potmétereket? Egy, vagy több is van belőle?
A konkrét típushoz még nem volt szerencsém, úgyhogy konkrétumot nem tudok mondani, de általában több poti is szokott lenni az Y-sus -on.