Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sajnos nem, még 2010-ben is jelen van a jelenség (beégés), sőt a ghosting is. Bizonyos panelek hajlamosak tv-adás esetén is beégni, ez a "gazdaságos" panelekre értendő.
LCD topikban nem illik az lcd-t bántani :bebebebebebe:
Jó beállítással szép képet lehet kicsikarni az lcd-ből is.
TV adás Full HD - hahaha, az csak 1080i max., blu-ray-el meg az lcd-n beszarás képet látsz. Értelmetlen ez a rugózás egyik másik technológia mellett, egyik sem tökéletes.
SŐT A GHOSTING IS: ezt úgy kiemeled mintha ennek ez egy brutális hiba lenne. ez egyetlen pillanatra látható csak program váltáskor egyetlen-egy mp-ig, ez az a hiba mikor váltasz csatornát és a fekete váltáskor még egy pillanatig látod az álló képet, de ez nem 3 mp mint azLCD-nél hanem 1másodperc, amint megjelenik új csatorna képe elis tűnik.
TV-adás FullHd -én is tudom nincs az csak félreértés volt, blu-ray-el meg a Plazmán-n még jobban beszarás képet látsz
LCD-ét csak SD azaz Tv adásnál szidtam saját topikjában :bebebebebebe:
bocs, szeptemberben még nem volt 60"-os LED LCD, mondjuk van is ár különbség :)aPlazma400ezer,LED1.2milla
Az érdekes ha neked a géped csak 166wattot fogyaszt, A tápegységre ráírt 400W nagyjából csak úgy 60-95%-ossal dolgozik. Hogy pontosan mennyivel, az nagyban függ a tápegység kidolgozásán, tehát egy 400as min240watt.és te még csak a gépedről linkeltél képet a Monitort is add már légyszi hozzá, ha nem led akkor egy 19"-os esetében az 75Watt is lehet
Lcd, Led, Oled TV-k
A plazma beégés meg csak KONZOLOZÁS közben jöhet elő TV adásnál és Mozizásnál egyáltalán nem, főleg a 2009-es modellektől meg már egyre nehezebben fordul ilyen elő KONZOLNÁL is.PC-nél is nem véletlenül találták fel a képernyő kímélőt is, olyat meg hogy valakinél a TV adó címere vagy a korhatár kör beégett volna, talán a 10évvel ezelőtti modelleknél lehetett de ma már ez csak rém hír és kacsa beszéd, de van olyan ismerősöm akinek több mint 10éves a plazmája és semmi beégés nincs nála, pedig nyüstölik rendesen, nekem van mind 2-ő és tudom milyen gyenge az LCD a TV adásoknál, pedig UPC dv-r-em van!és igen ,az úgy van hogy veszel kis LCD-ét és jó távolról nézed hogy a hibáját ne vedd észre, na már most,én nézhetem a 150cm-ert 2méterről akkor is élvezhető és ami vicc, hogy 3,5méterről kell nézni és addig látható a FULL HD és lehet is nézni és álom szép,még a TV adás is
Sajnos nem, még 2010-ben is jelen van a jelenség (beégés), sőt a ghosting is. Bizonyos panelek hajlamosak tv-adás esetén is beégni, ez a "gazdaságos" panelekre értendő.
LCD topikban nem illik az lcd-t bántani :bebebebebebe:
Jó beállítással szép képet lehet kicsikarni az lcd-ből is.
TV adás Full HD - hahaha, az csak 1080i max., blu-ray-el meg az lcd-n beszarás képet látsz. Értelmetlen ez a rugózás egyik másik technológia mellett, egyik sem tökéletes.
Lcd, Led, Oled TV-k
Létezik 60"os lcd (led).
Pl: Sharp LC-60LE925E
A 4szeres áram fogyást nagyon cáfolnám, a 60"-os plazmám fogyaszt 300wattot , Lcd-ből ilyen nem is létezik akkor hogy fogyaszthat 4szer kevesebbet?
Lcd, Led, Oled TV-k
csak jelzem hogy egy asztali PC gép amin pötyögünk 300-350 wattot fogyaszt minimum, akkor miről is beszéltek ÁRAM FOGYÁSKOR .
Ha videót videót konvertálsz, vagy játszol. Amúgy sima esetben egy átlag gép 150 W körül eszik.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Lcd, Led, Oled TV-k
Tényleg jobb a plazma, de vagy 4-szer több áramot fogyaszt! Gondolkozom még egy led tv-n, de abból kisebbet! Sajnos a piszkos anyagiak miatt nem tudok nagyot venni! Most a napokban láttam az Lg LE325500-ast és az nagyon tetszett! Az ára sem rossz!
A 4szeres áram fogyást nagyon cáfolnám, a 60"-os plazmám fogyaszt 300wattot , Lcd-ből ilyen nem is létezik akkor hogy fogyaszthat 4szer kevesebbet? de egy 55"-os LED TV érdekes 240wattot fogyaszt átlag, azaz a 150cm-es Plazma csak 60wattal fogyaszt többet mint egy 140CM-ES LED tv, csak jelzem hogy egy asztali PC gép amin pötyögünk 300-350 wattot fogyaszt minimum, akkor miről is beszéltek ÁRAM FOGYÁSKOR .
A plazma beégés meg csak KONZOLOZÁS közben jöhet elő TV adásnál és Mozizásnál egyáltalán nem, főleg a 2009-es modellektől meg már egyre nehezebben fordul ilyen elő KONZOLNÁL is.PC-nél is nem véletlenül találták fel a képernyő kímélőt is, olyat meg hogy valakinél a TV adó címere vagy a korhatár kör beégett volna, talán a 10évvel ezelőtti modelleknél lehetett de ma már ez csak rém hír és kacsa beszéd, de van olyan ismerősöm akinek több mint 10éves a plazmája és semmi beégés nincs nála, pedig nyüstölik rendesen, nekem van mind 2-ő és tudom milyen gyenge az LCD a TV adásoknál, pedig UPC dv-r-em van!és igen ,az úgy van hogy veszel kis LCD-ét és jó távolról nézed hogy a hibáját ne vedd észre, na már most,én nézhetem a 150cm-ert 2méterről akkor is élvezhető és ami vicc, hogy 3,5méterről kell nézni és addig látható a FULL HD és lehet is nézni és álom szép,még a TV adás is
Lcd, Led, Oled TV-k
Tényleg jobb a plazma, de vagy 4-szer több áramot fogyaszt! Gondolkozom még egy led tv-n, de abból kisebbet! Sajnos a piszkos anyagiak miatt nem tudok nagyot venni! Most a napokban láttam az Lg LE325500-ast és az nagyon tetszett! Az ára sem rossz!
A plazma tartalomnak megfelelően fogyaszt, az lcd egyenletesen, természetesen jól kell beállítani és nem fogyaszt sokat egyik sem.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Kinéztem magamnek eg LG 42LD450-es lcd tv-t! De nem tudom, hogy megfelelő lenne nekem, mert 2,8méter távolságból nézném! Szerintetek kisebb kell vagy jó ez a méret is? Még annyit,hogy pont szemből nézném!
Ha tetszik a tv, akkor bátran megveheted. Nekem volt több lcd-m és egyiken sem volt gyatra a jóminőségű sd adás. Rossz minőséget meg nem nézek. Az lg-nek meg általában jó a tunerje.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nyugodtan vehetsz sima lcd-t is nem akkora para a sima tv adás sem SZERINTEM.
Persze az sem mind1 melyik szolgáltatótól milyen tv adást kapsz... a plazma meg többet fogyaszt ja... de én speciel hülyét kapok az ilyen energiagazdaságos műsoroktól... áramtalanítsunk meg minden hasonló okosság.
Éves szinten pár ezresről van szó... A plazmával nekem csak annyi a gondom h félek a beégéstől.
Ha még 1x pontpontpontozok valaki verjen nyakon
Lcd, Led, Oled TV-k
Kép: Epson
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.
Lcd, Led, Oled TV-k
70% mozi, 30% TV adást nézek!
Ha nem játszol konzolon és a PC-det se ezen nézed akkor már jobb a Plazma, mivel Tv-zel, olcsóbban is megkapod és szebb is a képe, meg azLCD árából egy nagyobb Plazma is kijön, de vehetsz kisebb LCD-ét is és akkor nem jön ki a TV adás hibája LCD-én
Lcd, Led, Oled TV-k
70% mozi, 30% TV adást nézek!
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Kinéztem magamnek eg LG 42LD450-es lcd tv-t! De nem tudom, hogy megfelelő lenne nekem, mert 2,8méter távolságból nézném! Szerintetek kisebb kell vagy jó ez a méret is? Még annyit,hogy pont szemből nézném!
Mit néznél? Szerintem simán jó de mondjuk nem mind1 mi megy a tv-ben.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Lcd, Led, Oled TV-k
Most néztem meg csak kinek válaszoltam
mindegy már itt hagyom válaszom
ja van otthon még egy 32"-os CRT TV-ém is ,tehát FULL képben vagyok
OK!
Nem baj ha más helyen is szerepel az infó. Korábban mindkét topikban felvetettem a kérdést, azért volt itt is.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Lcd, Led, Oled TV-k
Most néztem meg csak kinek válaszoltam
mindegy már itt hagyom válaszom
ja van otthon még egy 32"-os CRT TV-ém is ,tehát FULL képben vagyok
Lcd, Led, Oled TV-k
Na ez érdekelne engem!
SDTV adás, de nem analóg, hanem DVB-C MPEG2-es SDTV adás, melyiken a jobb, LCD-n vagy Plazmán és miért? Méretben 32"-42" figyelembe véve.
A másik kérdés, hogy LCD/Plazmán az SDTV kép rosszabb mint CRT tévén?
SDTV adás a Plazmán a legjobb ,bármilyen méretben és a válasz idő miatt, mert Plazmán nincs is jóformán: 0,001 .
LCD-én nagyon gyenge az SDTV kép, a CRT tévé 32"ig verseny képes attól nagyobb képnél már a Plazma fényévekkel jobb mind a CRT vagy LCD-nél, a mostani adások Plazmán a legélvezhetőbbek tapasztalatból tudom:60"-os Plazma és 32"-os LCD van otthon :)a Plazma egyetlen hibája hogy többet fogyaszt a másik 2-nél, annyit mint egy asztali PC számítógép, de helyette olyan méretben kapható ami a másik 2-ből nem, azaz ő már az otthoni igazi házimozi hatást egy SDTV adásnál megtudja jeleníteni
Lcd, Led, Oled TV-k
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a két TV tudja-e a 24p módot?
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Mi a különbség a Sharp LC-32LE700E és a Sharp LC-32LE705E között?
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Mi a különbség a Sharp LC-32LE700E és a Sharp LC-32LE705E között?
talán 80ezer, max 100ezer, ha szerencséfd van
1. nem mai modell
2. nem full hd
3. gyengébb válaszidő
Köszi szépen!
Egy ilyen TVt lenne lehetőségem megvenni. Így akkor van már támpontom hozzá.
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Lcd, Led, Oled TV-k
1. nem mai modell
2. nem full hd
3. gyengébb válaszidő
Köszi szépen!
Egy ilyen TVt lenne lehetőségem megvenni. Így akkor van már támpontom hozzá.
Lcd, Led, Oled TV-k
Egy közepes plazmán is jobb az SD TV-adás, mint egy drága LCD-n. Úgyhogy ha inkább tévézel...
Na ez érdekelne engem!
SDTV adás, de nem analóg, hanem DVB-C MPEG2-es SDTV adás, melyiken a jobb, LCD-n vagy Plazmán és miért? Méretben 32"-42" figyelembe véve.
A másik kérdés, hogy LCD/Plazmán az SDTV kép rosszabb mint CRT tévén?
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Egy megkímélt LG 37LC55-nek mennyi lehet most a reális használtpiaci ára?
1. nem mai modell
2. nem full hd
3. gyengébb válaszidő
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Egy megkímélt LG 37LC55-nek mennyi lehet most a reális használtpiaci ára?
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Valakinek lenne valamilyen véleménye az LG 32LE5500-as Lcd tv-ről?
Vagy tudnátok ajánlani ebben a 150e-s kategóriában jobb képminőséget? A hang nem érdekel, sem a felszereltség! Csak mozira lenne!
Előre is köszönöm!
- terminátor76
- Fórumlakó
- Értékelés: 45
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok! LCD TV vásárlása előtt állok. LED -es háttér világításút néztem ki konkrétan ezt a típust: Samsung UE-46C5000. Amire hosszas keresgélés után sem találtam választ, az az, hogy tudja e a 24p módot? Szívesen vennék olyan linket ahol ezt a készüléket tesztelik, vagy ebbe a sorozatba tartozót, mert azt se nagyon találtam. Illetve, ha valakinek van személyes tapasztalata azt is szívesen venném.
TV: Samsung LE-40R88BD, Erösítő: Yamaha RXV-630, DVD: Yamada DVX-6700, NMT: Popcorn A-100, C-200, Hangfal: SAL home made 5.1