Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

Szerintem ez semmit nem jelent, én nem mondom, hogy a pana jobb a samunál vagy bármelyiknél, de a név nagyobb bizalmat ad a múltja alapján. Az autóiparbana VW is 20 éve csak a nevéből él , közben fosabb talicskákat gyárt mint bármelyik konkurense. Egyébként a "nagy" sonyk többségében is samu panel van.

Nekem egy ilyen üzletpolitikai döntés sokat jelent, volt ( talán van) néhány kommersz gyártó akik még legmezeibb készülékeikben is minőséget képviseltek hosszú időn keresztül, ezt az elvüket feladták a nagyobb profit reményében, és régi valóban megérdemelten dicsért hírüket lejáratták, a Pana még nem tartozik ide és remélem nem is fog, de az általam említett tettük azért kicsit errefelé mutat. Azt is mondhatnám, hogy megrendült bennük a bizalmam.
A sony melyik plasma -jaban van sam pdp?

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: fullaki »

Viszont azt el kell ismerned, hogy a pana már akkor szuper TV-ket
gyártott, amikor a samu csak" bontogatta chipjeit". Ezért érthető a nagyobb bizalom olyan márka iránt amelyik már többet  tett le az (tévé)asztalra.

Háát.. nem akarom senki kedvét elrontani, de javítottam már olyan panasonic plasmát amiben samsung display volt (gyárilag). Sőt a pana utólsó crt-s szériáiban daewoo alaplapokat használt, persze nem a felsőbb kategóriában.
Persze abban igazad van, hogy a Pana nem most jött le a falvédőről, nagyon komoly fejlesztéseket tett le az asztalra, csak hát kicsit elqurvultak.

Szerintem ez semmit nem jelent, én nem mondom, hogy a pana jobb a samunál vagy bármelyiknél, de a név nagyobb bizalmat ad a múltja alapján. Az autóiparban
a VW is 20 éve csak a nevéből él , közben fosabb talicskákat gyárt mint bármelyik konkurense. Egyébként a "nagy" sonyk többségében is samu panel van.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

gyártott, amikor a samu csak" bontogatta chipjeit". Ezért érthető a nagyobb bizalom olyan márka iránt amelyik már többet  tett le az (tévé)asztalra.

Háát.. nem akarom senki kedvét elrontani, de javítottam már olyan panasonic plasmát amiben samsung display volt (gyárilag). Sőt a pana utólsó crt-s szériáiban daewoo alaplapokat használt, persze nem a felsőbb kategóriában.
Persze abban igazad van, hogy a Pana nem most jött le a falvédőről, nagyon komoly fejlesztéseket tett le az asztalra, csak hát kicsit elqurvultak.

kicsit?

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

...Bár én is jobban bíznék egy panában...
Azért nem olyan rosszak a Samsungok sem. A Pana is elromlik, különben nem lennének Pana szervizek...

Apropó szerviz: Samsung szervizt szerintem több helyen találsz, mint Panasonicot, de ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy a Samsungok többet haláloznak el, hanem inkább azt, hogy jobb a support. Ha pedig azt kérdeznéd, hogy miért van több rossz Samsung a szervizekben, mint Pana, akkor egyszerű a válasz: Samsungból jóval több fogy, mint Panából.
Mellesleg az alkatrészellátás igen jó a Samsungokhoz (is), tehát nem "nyaralnak" a tévék hónapokat a szervizben.

1 szó mint 100, nem kell parázni a Samutól!

Egyáltalán nem mondtam, hogy rossz a samsung és nem is parázok tőle, ha egyértelműen jobb képe lenne a mostani piomnál, gondolkodás nélkül megvenném. Viszont azt el kell ismerned, hogy a pana már akkor szuper TV-ket
gyártott, amikor a samu csak" bontogatta chipjeit". Ezért érthető a nagyobb bizalom olyan márka iránt amelyik már többet tett le az (tévé)asztalra.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Plazma

Hozzászólás Szerző: keccsa »

...Bár én is jobban bíznék egy panában...
Azért nem olyan rosszak a Samsungok sem. A Pana is elromlik, különben nem lennének Pana szervizek...

Apropó szerviz: Samsung szervizt szerintem több helyen találsz, mint Panasonicot, de ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy a Samsungok többet haláloznak el, hanem inkább azt, hogy jobb a support. Ha pedig azt kérdeznéd, hogy miért van több rossz Samsung a szervizekben, mint Pana, akkor egyszerű a válasz: Samsungból jóval több fogy, mint Panából.
Mellesleg az alkatrészellátás igen jó a Samsungokhoz (is), tehát nem "nyaralnak" a tévék hónapokat a szervizben.

1 szó mint 100, nem kell parázni a Samutól!
Mindenki magának hülye...

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Egyetértek veled én is ugyanezt láttam. Bár én is jobban bíznék egy panában, de
képminőségben sokkal jobban tetszett a samu, valahogy egészségesebb színekkel, pengébb képpel jelenített meg mindent. Persze ez is szubjektív, de valahogy közelebb áll piomhoz a képe, mint a panáé.

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bartholomew »

Mi az a wobbling? Nem is letezik/letezhet nekem valo plazma? Sirjak?
Én egy Pana plazmát vettem karácsony előtt, (P42-U10E) ez a G sorozat alatt van, de már 400Hz-es, és nagyon nyugodt a képe, abszolút nem villog, nincs ghosting, se beégés, csak szép, tiszta kép.

A 400Hz esetedben a subfield megjenítésre vonatkozik. Meglepődnédnél ha azt mondanám, hogy az összes plazma 400-600 Hz subfield frissítéssel rendelkezik?
Tedd a tv-det 100Hz-re, majd egy tiszta fehér képnél nézz félre. Meglátot, hogy villog. De ez egyáltalán nem zavaró, a régi 50Hz-es CRT-k sokkal jobban villogtak.

A wobbling: beégésvédelem, a képpontok ide-oda mászkálnak. Ha a készülék jól csinálja, akkor nem veszed észre. :vazeg:

A múltkori beírás után az egész család árgus szemekkel sasolta a tévét, de ha megfeszültünk sem láttuk, a villogás leghalványabb árnyékát sem. A 400 Hz biztos úgy van ahogy írod. A menüben lehet 100 Hz-re állítani? Bár ha ott villog, akkor meg minek állítanám oda? Ha valamit félreértettem, bocs, nem vagyok szaki, de még csak nem is hobbim a mozizás... A beírást is csak azért tettem, nehogy egy másik amatőr megijedjen, hogy villognak a Pana plazmák. A miénken egy természetfilm olyan kb., mint amikor kinézek az ablakon (kis túlzással). És nem világít, mint az lcd-k. :lol!:

Plazma itt plazma ott :lol!: csakis Panasonic :lol!: 400 Hz ide vagy oda a képe tökéletes.

Hát igen, azt hiszem erre szokták azt mondani, hogy szubjektiv. :vazeg: Pont ma de. voltam egymásnak ugrasztani a Panasonicot Samsunggal. Az általam behatárolt típusok a Pana 42G10E + Samsung PS50B650 lett volna, amik helyi hiányában a Pana 50V10E-t vetettük össze a Samsung PS50B850-el. Nagyjából mindkettő ugyanannyira tér el(vagy nem) a kijelölt típusoktól, mint a másik. Információim és eddigi tapasztalataim alapján csupán szolgáltatásbeli (ami engem különösképpen nem érdekel) különbségek vannak a kis és nagy testvérek között, ill. Panánál +8", +THX opció ami nem számít a teszt szempontjából. Ja és még valami, amit már korábban említettem: G15=G10 árnyalatnyit mélyebb színekkel. V10=G15+THX. Érdekesség, hogy a helyi eladó egy régi ismerősöm, aki szintén lelkesen és elfogulatlanul vett részt az összehasonlításban, végeredményben ugyanolyan véleménnyel. A Samsung nyert... méghozzá nem is kicsit. Mondanám mégegyszer, ez szubjektív(!) vélemény, nem akarok én ezzel senkit megsérteni, a Pana is egy nagyon jó TV, de nem jelenteném ki, hogy a képe tökéletes és hogy jobb bármi másnál. Maradjunk inkább annál, hogy egy kategóriát képviselnek. (ha valakit érdekel leírom szívesen a történteket)

"ha megfeszültünk sem láttuk, a villogás leghalványabb árnyékát sem." Nézd meg a G vagy V (neoPDP) sorozat bármelyik tagját. :lol!:
Naim Supernait 2, TeddyCap Mk III, Naim nDAC, XP5 XS, ND5 XS2, nSUB,
Shelter 901 MC, Roksan Tabriz, Rega P3, Heed Orbit 2, Naim Stageline MC RIAA
B&W 804s, AKG K701

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Plazma

Hozzászólás Szerző: diy_mu »

Én egy Pana plazmát vettem karácsony előtt, (P42-U10E) ez a G sorozat alatt van, de már 400Hz-es, és nagyon nyugodt a képe, abszolút nem villog, nincs ghosting, se beégés, csak szép, tiszta kép.

A 400Hz esetedben a subfield megjenítésre vonatkozik. Meglepődnédnél ha azt mondanám, hogy az összes plazma 400-600 Hz subfield frissítéssel rendelkezik?
Tedd a tv-det 100Hz-re, majd egy tiszta fehér képnél nézz félre. Meglátot, hogy villog. De ez egyáltalán nem zavaró, a régi 50Hz-es CRT-k sokkal jobban villogtak.

A wobbling: beégésvédelem, a képpontok ide-oda mászkálnak. Ha a készülék jól csinálja, akkor nem veszed észre. :lol!:

A múltkori beírás után az egész család árgus szemekkel sasolta a tévét, de ha megfeszültünk sem láttuk, a villogás leghalványabb árnyékát sem. A 400 Hz biztos úgy van ahogy írod. A menüben lehet 100 Hz-re állítani? Bár ha ott villog, akkor meg minek állítanám oda? :lol!: Ha valamit félreértettem, bocs, nem vagyok szaki, de még csak nem is hobbim a mozizás... A beírást is csak azért tettem, nehogy egy másik amatőr megijedjen, hogy villognak a Pana plazmák. A miénken egy természetfilm olyan kb., mint amikor kinézek az ablakon (kis túlzással). És nem világít, mint az lcd-k. :lol!:

Plazma itt plazma ott :lol!: csakis Panasonic 400 Hz ide vagy oda a képe tökéletes.

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

A Samsung PS50B650-ről egész jókat olvastam,pl.: http://www.whathifi.com/Review/Samsung-PS50B650/
Külön öröm számomra, hogy DVD-n a teszt szerint fenomenális. Megnézni sajnos még nem volt időm, talán a héten. (Messze van Samsung márkabolt, MM-ekben, stb. B650-es nemigen van.)
Akinek esetleg ilyen van: a mozgás megjelenítése valóban határeset?.. : S

A Duna Plázában az összes samu plazma egymás mellet sasolható a saturnban.
4-5-6-8-as sorozat. Egyébként a 650 sztem egy jó TV korrekt áron.

Köszi a tippet, a Westend-ben is van egy Samsung márkabolt, de mivel szigetszentmiklósi vagyok így sajnos mindkettőt igen ritkán látogatom. Viszont holnap beugrok az erzsébeti MM-ba, ill. ott van ElectroWorld is. Kiwi leszek..
B&W 804s, AKG K701

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

A Samsung PS50B650-ről egész jókat olvastam,pl.: http://www.whathifi.com/Review/Samsung-PS50B650/
Külön öröm számomra, hogy DVD-n a teszt szerint fenomenális. Megnézni sajnos még nem volt időm, talán a héten. (Messze van Samsung márkabolt, MM-ekben, stb. B650-es nemigen van.)

A Duna Plázában az összes samu plazma egymás mellet sasolható a saturnban.
4-5-6-8-as sorozat. Egyébként a 650 sztem egy jó TV korrekt áron.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1662

Plazma

Hozzászólás Szerző: viri »

A wobbling: beégésvédelem, a képpontok ide-oda mászkálnak. Ha a készülék jól csinálja, akkor nem veszed észre.

A múltkori beírás után az egész család árgus szemekkel sasolta a tévét, de ha megfeszültünk sem láttuk, a villogás leghalványabb árnyékát sem. A 400 Hz biztos úgy van ahogy írod. A menüben lehet 100 Hz-re állítani? Bár ha ott villog, akkor meg minek állítanám oda? Ha valamit félreértettem, bocs, nem vagyok szaki, de még csak nem is hobbim a mozizás... A beírást is csak azért tettem, nehogy egy másik amatőr megijedjen, hogy villognak a Pana plazmák. A miénken egy természetfilm olyan kb., mint amikor kinézek az ablakon (kis túlzással). És nem világít, mint az lcd-k.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Nem vagyok samu tulaj, de sokáig sasoltam a 850-est, már-már azt gondoltam jobb képminőséggel bír mint a pio és lecserélem(ez addig tartott míg nem láttam őket egymás mellet).
Én is ezért vettem Pio-t.
Inkább vennék használtan egy jó kis Piot, mint bármi mást. max legújabb Panát, mert abba már Pio is beletett ezt azt...

Hát igen, nevetséges, hogy a négy éves pio plazmám csak a feketeszintben gyengébb a mostaniaktól. Minden másban még most is oktat(persze az újabb piokat kivéve). Már én is gondolkodtam, hogy veszek egy használt 50-est.
Egyébként a plazmadiszkontnál az 508-as négyszázért jó ár.

Az 508-as sajna csak HD ready :S amúgy rohantam volna megnézni. Full HD-s Piok alja 700k...

Ez igaz. Nem tudom milyen távolságról nézed, de 3 méterről már olyan képet ad nagyfelbontással....... , nem hiszem ,hogy hiányérzeted lenne. Különben más képi jellemzők minimum vannak olyan fontosak mint a felbontás, ezekben meg még mindig a legjobb.

Sajna nekem a 400k nagyon sok egy tv-ért és a nézési távolságom sincs több, mint 2,6-3m. Így marad a Full HD, valamely olcsóbb kategóriás darabbal, már ha a 250-300k körüli kategóriát lehet olcsónak nevezni.
(Samu vagy Pana, Pana vagy Samu?... )
B&W 804s, AKG K701

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

What Hi-Fi?:
"evidence of temporary image retention"
"Motion is also just shy of some rivals levels of solidity, but the gap is small enough that this is equally forgivable."

A dicsérő sorokat most nem idézném, az kicsit hosszabb
B&W 804s, AKG K701

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

A Samsung PS50B650-ről egész jókat olvastam,
pl.: http://www.whathifi.com/Review/Samsung-PS50B650/
B&W 804s, AKG K701

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Plazma

Hozzászólás Szerző: Turbo »

A wobbling: beégésvédelem, a képpontok ide-oda mászkálnak. Ha a készülék jól csinálja, akkor nem veszed észre.

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Nem vagyok samu tulaj, de sokáig sasoltam a 850-est, már-már azt gondoltam jobb képminőséggel bír mint a pio és lecserélem(ez addig tartott míg nem láttam őket egymás mellet).
Inkább vennék használtan egy jó kis Piot, mint bármi mást. max legújabb Panát, mert abba már Pio is beletett ezt azt...

Hát igen, nevetséges, hogy a négy éves pio plazmám csak a feketeszintben gyengébb a mostaniaktól. Minden másban még most is oktat(persze az újabb piokat kivéve). Már én is gondolkodtam, hogy veszek egy használt 50-est.

Az 508-as sajna csak HD ready :S amúgy rohantam volna megnézni. Full HD-s Piok alja 700k...

Ez igaz. Nem tudom milyen távolságról nézed, de 3 méterről már olyan képet ad nagyfelbontással....... , nem hiszem ,hogy hiányérzeted lenne. Különben más képi jellemzők minimum vannak olyan fontosak mint a felbontás, ezekben meg még mindig a legjobb.

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

B&W 804s, AKG K701

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

pulldown amúgy is csak a 24p-s jel esetén jöhet szóba
Tudom, hogy nagyon népszerű állandóan a 3:3, 4:4 stb. pulldown-al dobálózni, de hogy egy nagy szakit idézzek ez 'marketing bullshit'. Ez ugyanis egyszerű frekvencia sokszorozás a 1080/24p esetén (48, 72, 96Hz, stb.) és semmi köze a valódi 3:2, és 2:2 pulldown-hoz, amit a PAL ill. az NTSC miatt csináltak, hogy a mozi 24 kockáját le lehessen vetíteni 25, ill. 30 kockával, illetve a PAL-NTSC, NTSC-PAL transzkódolás miatt. Ez egy bonyolult dolog, itt kockát kell ismételni, vagy kivenni és csak kevés berendezés tudja ezt jól megoldani. Az összes Pana plazma villog 100Hz-en is, és ennek semmi köze a pulldown-hoz. Leginkább a beégés elkerülése végett használják a wobbling mellet. Aki érzékeny erre az ne vegyen Pana plazmát.

Igazad van a 2:2, 3:2 pulldown-al kapcsolatban ne haragudj, de én a 3:3, 4:4, 5:5 pulldown megoldásokra utaltam, mint amikről már szó volt pár sorral előrébb. Tv-k esetében ahogy írtad "egyszerű frekvencia sokszorozás a 1080/24p esetén (48, 72, 96Hz, stb.)"-re értendő.
Tehát úgy vélem, a legtöbb demo darab nem 24p-s jelet kap, amit mondjuk nem tud kadenciahelyesen megjeleníteni 3:2-ben (nem lesz egész számú többszöröse a 24-nek 50,60,100Hz-en), így a vibrálás pl. Panasonicok esetében nem ennek a következménye = "Az összes Pana plazma villog 100Hz-en is, és ennek semmi köze a pulldown-hoz." Tehát végeredményben egyet értünk és nem dobálódzunk semmivel.

Alapvetően pedig az összes Pana tulajdonossal akik elégedettek a kép minőségével, mélységesen egyetértek, én sem láttam még szebb képi megjelenítést más gyártók plazmáitól (kivétel Pio-k, de az már egy másik kategória), így ezúton kérek tőletek elnézést, hogy fikázom itt a Pana tv-ket! A legtöbb ember azt sem tudja milyen vibrálásról beszélünk, nekik fel sem tűnik és őszintén irígylem is őket ezért! Mennyivel könnyebb lenne a dolgom...
B&W 804s, AKG K701

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1662

Plazma

Hozzászólás Szerző: viri »

Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Plazma

Hozzászólás Szerző: venomer »

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Plazma

Hozzászólás Szerző: Turbo »

pulldown amúgy is csak a 24p-s jel esetén jöhet szóba
Tudom, hogy nagyon népszerű állandóan a 3:3, 4:4 stb. pulldown-al dobálózni, de hogy egy nagy szakit idézzek ez 'marketing bullshit'. Ez ugyanis egyszerű frekvencia sokszorozás a 1080/24p esetén (48, 72, 96Hz, stb.) és semmi köze a valódi 3:2, és 2:2 pulldown-hoz, amit a PAL ill. az NTSC miatt csináltak, hogy a mozi 24 kockáját le lehessen vetíteni 25, ill. 30 kockával, illetve a PAL-NTSC, NTSC-PAL transzkódolás miatt. Ez egy bonyolult dolog, itt kockát kell ismételni, vagy kivenni és csak kevés berendezés tudja ezt jól megoldani. Az összes Pana plazma villog 100Hz-en is, és ennek semmi köze a pulldown-hoz. Leginkább a beégés elkerülése végett használják a wobbling mellet. Aki érzékeny erre az ne vegyen Pana plazmát.

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Nem tudja az 5.5 pulldown-t de szerintem nem lehet észrevenni, mármint én nem érzékelek semmifajta vibrálást.
Hat mitol van? Ismerosom vett egy Panat, 185E, volt, mostani tipus, szamot nem tudok. Direkt a vibralasra kerdeztem ra eloszor, nagyon haklis vagyok ra, allitotta, hogy ennel mar nincs, mivel 400Hz-es a panelja. Ez nem tudom mit jelent, kepet frissit-e ennyiszer, vagy mast, de nem lepodnek meg, ha latnam. Tv melle nezve jon ki legjobban a jelenseg. Amig nezed annyira nem is, csak azt erzekeled, hogy valami nem stimmel - ez pont elegendo ahhoz, hogy ne nezzem szivesen akar mar rovid tavon sem. Elkentmondo informaciokat kozoltok itt, szoval jo lenne tudni mi az igazsag, a magamfajta szenzitiv fogyasztok igazsaga. LCD fronton en bizony 60Hz - 100Hz panel kozt eg es fold kulonbseget voltam kenytelem megallapitani, 100Hz-nel alabb biztos nem adom, klasszisokkal nyugodtabb kep. Mindez jol bevilagitott aruhazban, kutyafuttaban, szoval ezert kerdem, plazmak kozt van-e olyan ami ezt a nyugodtsagot produkalja? Mert amugy a plazma fele hajlanek erosen (homogen feluletek, normalis fekete ugye), csakhat ez a villodzas... Ja! Tv uzletben dolgozo baratom legyintett csak: "Nem kell az a 100Hz, minek? Parasztvakitas." - na ez pont nem az. Szubjektiv lenyek vagyunk.

A 100Hz nem "parasztvakítás". Az emberi szem 60Hz (6ms)körül, illetve felett érzékeli már folyamatosnak a váltakozó képkockákat, így nyilván sokkal élvezhetőbb és nem fárasztó a szemnek a kép, ezért is láthattad a 100Hz-et "klasszisokkal nyugodtabbnak".
Szvsz a vibrálás nem a pulldown-ok és a Hertz számok következménye, (pulldown amúgy is csak a 24p-s jel esetén jöhet szóba és szerintem a demo darabok nem ilyen jeleket kapnak.) én inkább az elektronikában keresendő anomáliára tippelek. Lehet még a Black Frame Insertion képfrissítési technológia következménye is, de úgy tudom a Samsung is ezt használja és a Samukon ez annyira nem érzékelhető. Jó lenne egy szakértői vélemény, bár sajnos nekem (annak ellenére, hogy nagyon segítőkészek voltak) az egyik márkaboltban pl. még azt sem tudták határozott bizonyossággal megmondani, hogy a G15-ös széria tudja-e a 3:3, 4:4, vagy 5:5 pulldown-t...
B&W 804s, AKG K701

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Plazma

Hozzászólás Szerző: venomer »

Nem tudja az 5.5 pulldown-t de szerintem nem lehet észrevenni, mármint én nem érzékelek semmifajta vibrálást.
Hat mitol van? Ismerosom vett egy Panat, 185E, volt, mostani tipus, szamot nem tudok. Direkt a vibralasra kerdeztem ra eloszor, nagyon haklis vagyok ra, allitotta, hogy ennel mar nincs, mivel 400Hz-es a panelja. Ez nem tudom mit jelent, kepet frissit-e ennyiszer, vagy mast, de nem lepodnek meg, ha latnam. Tv melle nezve jon ki legjobban a jelenseg. Amig nezed annyira nem is, csak azt erzekeled, hogy valami nem stimmel - ez pont elegendo ahhoz, hogy ne nezzem szivesen akar mar rovid tavon sem. Elkentmondo informaciokat kozoltok itt, szoval jo lenne tudni mi az igazsag, a magamfajta szenzitiv fogyasztok igazsaga. LCD fronton en bizony 60Hz - 100Hz panel kozt eg es fold kulonbseget voltam kenytelem megallapitani, 100Hz-nel alabb biztos nem adom, klasszisokkal nyugodtabb kep. Mindez jol bevilagitott aruhazban, kutyafuttaban, szoval ezert kerdem, plazmak kozt van-e olyan ami ezt a nyugodtsagot produkalja? Mert amugy a plazma fele hajlanek erosen (homogen feluletek, normalis fekete ugye), csakhat ez a villodzas... Ja! Tv uzletben dolgozo baratom legyintett csak: "Nem kell az a 100Hz, minek? Parasztvakitas." - na ez pont nem az. Szubjektiv lenyek vagyunk.

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”