Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem 46ˇ csak 42 de az általam látottak közül ennek volt a legjobb képe eddig: LG 42LE8500, az összes 8 as szériást ajánlom megtekinteni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Mostanában sajnos nem voltam nagyon képben a LCD LED TV-k tekintetében, ezért kérnék egy kis tanácsot.
Az elképzelés 46" local dimming-os LCD LED TV.
Árkategória kb. 300.000 HUF.
Tudnátok pár top típust ajánlani ebben a kategóriában, amiket érdemes lenne kicsit jobban szemügyre venni.
Köszönöm
Lcd, Led, Oled TV-k
Szia.
Pont tegnap nézelődtem az euronicsban és láttam egy LG42ld420-as tv-t.Szerintem elég jó képe van 139.900 ft lehet érdemes rávetned egy pillantást.
üdv
Köszi, Digitálplázánál most 123.500Ft... Már csak meg kéne nézni a képét. Köszönöm a tippet
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Lcd, Led, Oled TV-k
Gondolkodom LCD tv-ben, szerintetek melyiket lenne érdemes venni, 100cm-nél nagyobb képátmérőben max 130-140k-ig? Elsősorban bluray filmekhez lenne, ill. néha a Digi adásaihoz. Köszönöm a segítséget.
Szia.
Pont tegnap nézelődtem az euronicsban és láttam egy LG42ld420-as tv-t.Szerintem elég jó képe van 139.900 ft lehet érdemes rávetned egy pillantást.
üdv
Lcd, Led, Oled TV-k
Gondolkodom LCD tv-ben, szerintetek melyiket lenne érdemes venni, 100cm-nél nagyobb képátmérőben max 130-140k-ig? Elsősorban bluray filmekhez lenne, ill. néha a Digi adásaihoz. Köszönöm a segítséget.
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Lcd, Led, Oled TV-k
Mindennek van jelentősége, neked kell eldöntened, hogy melyik tetszik. Ha egy 100Hz-es tv-n kikapcsolod a 100 Hz-et akkor nagyon rossz lesz, de egy 50 Hz-es tv-n nem ilyen rossz. Nekem 2db 50Hz-esem van és semmilyen akadozás nincs, teljesen folyamatos a mozgás minden irányba, nincs semmilyen "szemfárrasztó" jelenség. Lehet mindenirányba beszélni a technikai paraméterekről, de tény, hogy bőven nézhető. Egyik ismerős összehasonlított egy C5000-est egy C6000-essel és nem látott akkora előnyt a 6000-es javára, azt mondta, hogy bőven nézhező az 5000-es és nem lehet érezni a 100Hz hiányát, de magadnak higgy és ne másnak.
Sziasztok.
Egy Samsung UE40C6000-res tv-t néztem ki. De valaki azt mondta, hogy nincs jelentősége annak, hogy 50 Hz vagy 100. Azt tudom, hogy a 100 Hz-es betesz pluszt egy képkockát. Kérdésem, hogy érdemes-e plusz 30 ezret kiadni a 100 Hz-ért?
Kösz, Feri
Lcd, Led, Oled TV-k
...valaki azt mondta, hogy nincs jelentősége annak, hogy 50 Hz vagy 100...
Aki ezt mondta, arra ne hallgass többet (legalább is tévé ügyben...)!
Kis méretű (32" alatt) ÉS fullHD alatti felbontású tévéknél tényleg nem annyira zavaró az 50Hz-es képfrissítés (ritka is ebben a kategóriában a magasabb freki), de aki "normális" méretű (40"<), 50Hz-es fullHD tévét vesz, az hamar megbánja! A gyors mozgásoknál nagyon szemrontó (engem legalább is nagyon zavarna) a szaggatott kép (a kép alján gyorsan futó feliratsáv meg szinte olvashatatlan egy 50Hz-es tévén)!
Még a régi (képduplázáson alapuló) 100Hz-es technika is sokat javított a látványon, de egy modern, mozgásbecslést használó engine meg egyenesen "szárnyakat ad" a gyors mozgású képnek...
Mindenki magának hülye...
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát ha neked mindegy hogy másodpercenként 50 vagy 100 állóképből látod a kialakuló folyamatos mozgást, akkor ne vedd meg a drágábbat. Én biztos a szemkímélő, hosszú távon nézhető korszerű 100-ast venném. Sőt a 3D már min 120-at kíván, de 200-asokat gyártanak többnyire. És biztos lehetsz hogy ezt lenyomják majd a torkunkon, akkor is ha nem akarjuk nyelni.
Természetesen nem mind1, csak ez az úgy számítja ki egy processzor mondás nem (volt) világos számomra. Kösz a választ
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok.
Egy Samsung UE40C6000-res tv-t néztem ki. De valaki azt mondta, hogy nincs jelentősége annak, hogy 50 Hz vagy 100. Azt tudom, hogy a 100 Hz-es betesz pluszt egy képkockát. Kérdésem, hogy érdemes-e plusz 30 ezret kiadni a 100 Hz-ért?
Kösz, Feri
Hát ha neked mindegy hogy másodpercenként 50 vagy 100 állóképből látod a kialakuló folyamatos mozgást, akkor ne vedd meg a drágábbat. Én biztos a szemkímélő, hosszú távon nézhető korszerű 100-ast venném. Sőt a 3D már min 120-at kíván, de 200-asokat gyártanak többnyire. És biztos lehetsz hogy ezt lenyomják majd a torkunkon, akkor is ha nem akarjuk nyelni.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok.
Kösz, Feri
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni hozzáértőktől:
Samsung LE40B650-es készüléket szeretnék venni... Vajon mi a különbség a 170 ezer és a 250 ezer forintos készülék között?
Egyáltalán, van-e érdemi különbség, vagy csak a boltok harca??? De ekkora árkülönbséggel??
Köszönöm!
1. Jó készülék.
2. Több forrásból származó készülékekkel találkozhatsz a neccen: Hivatalossal a Samsung viszonteladóitól (legdrágább, de ehhez teljes a support), szürkeimportból származókkal (másik EU országból behozott készülék, általában 1 év - a bolt által vállalt - garanciával, bizonytalan supporttal), illetve "refurbished", azaz "újracsomagolt" készülékekkel (ezek az EU bármelyik országából származhatnak, és vagy csomagolássérült, és/vagy gyárilag javított készülékek, szintén 1 év forgalmazói garival).
Azt neked kell eldöntened, hogy megéri-e számodra a kb. 25-30% felárat a biztos háttér, a 2+1 év garancia és a megfelelő support. Egyébként teljesen jó készüléket is ki lehet fogni a másik két forrásból is...
Mindenki magának hülye...
Lcd, Led, Oled TV-k
Ekkora méretben minek full hd?
Semmi értelme, a lényeg a jó és megbízható mûködés, szvsz.
Mert azt mondták, hogy szebb a képe.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ekkora méretben minek full hd?
Semmi értelme, a lényeg a jó és megbízható mûködés, szvsz.
Bánt, hogy nem Full HD-s... 80 ért már lehetne... Vagy túl sokat akarok?
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni hozzáértőktől:
Samsung LE40B650-es készüléket szeretnék venni... Vajon mi a különbség a 170 ezer és a 250 ezer forintos készülék között?
Egyáltalán, van-e érdemi különbség, vagy csak a boltok harca??? De ekkora árkülönbséggel??
Köszönöm!
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy melyiket érdemes megvenni?!
Philips 32pfl5605 v. 32pfl5405? 30.000Ft a különbség. Megéri-e ennyi felárat a led? Sajnos csak az 5405-t láttam az nagyon tetszett! Vagy esetleg tudnátok mást ajánlani ebben az árkategóriában, és ebben a méretben, ami hasonló képminőségű! Engem csak a képminőség érdekel!
Válaszotokat előre is köszönöm!
Kép: Epson
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.
Lcd, Led, Oled TV-k
Talán még ő:
Orion T 24 B PIF
De már kifutó darab, a legtöbb helyen nem kapni
Lcd, Led, Oled TV-k
Ezt inkább ajánlom.
Bánt, hogy nem Full HD-s... 80 ért már lehetne... Vagy túl sokat akarok?
Lcd, Led, Oled TV-k
Ezt inkább ajánlom.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nagyon kicsi a kontrasztaránya, ezáltal gyenge a színkezelése, messze lesz a hasonló méretű crt-től, egy picivel többet áldoznék rá és jobbat vennék, jobb panel, jobb színkezelés, jobb tuner, stb, szvsz.
Akár hogy lesem, ha fejreállok se találok 60 centi feletti lcd-t ami már valamire való és 80 ezer alatt van... várunk karácsonyig, hátha
Ha mégse jön össze, marad a képcsöves...
Lcd, Led, Oled TV-k
Miért nem felel meg?
Nagyon kicsi a kontrasztaránya, ezáltal gyenge a színkezelése, messze lesz a hasonló méretű crt-től, egy picivel többet áldoznék rá és jobbat vennék, jobb panel, jobb színkezelés, jobb tuner, stb, szvsz.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem, a mai elvárásoknak nem felel meg, szvsz, de ha elrettentô példának szánod, akkor vedd meg és soha többé nem veszel lcd-t.
Miért nem felel meg?
Lcd, Led, Oled TV-k
Meg merjem venni?
Nem, a mai elvárásoknak nem felel meg, szvsz, de ha elrettentô példának szánod, akkor vedd meg és soha többé nem veszel lcd-t.
Lcd, Led, Oled TV-k
A kérdés egyszerű...
Meg merjem venni? Hannspree SJ25DMAB
Átrágtam, ennyi pénzért, ilyen tudású új Lcd-t sehol se kapok...
Vélemény?
Köszi
Lcd, Led, Oled TV-k
lemaradtam úgy látom
betagy hol látod azt a badarságodat hogy én azt írtam hogy felveszi mind a 100%-o? ((((A tápegységre ráírt 400W nagyjából csak úgy 60-95%-ossal dolgozik))) ebben a mondatban te hol fedezed fel a 100%-os szót?
Hali!
Csepp félreértés van köztünk....
Ezt írtad:
A tápegységre ráírt 400W nagyjából csak úgy 60-95%-ossal dolgozik. Hogy pontosan mennyivel, az nagyban függ a tápegység kidolgozásán, tehát egy 400as min240watt.
A hangsúly a "min" szón van, én erre értettem a kommentemet! Az világos mindenki számára hogy van minden tápnak egy hatásfoka. Ami azt jelenti, hogy a gép mondjuk igényel 240W-ot, de a táp a hatásfok miatt mondjuk felvesz 400W-ot a hálózatból. Ez OK! Ezzel nincs semmi gond.
Csakhogy a "min" szót a mondatodban úgy érteni hogy a táp le is adja a 240W-ot. Én legalábbis így értettem, de lehet rosszul.
Szóval lényeg az hogy a gép annyit vesz fel, amennyi a pillanatnyi igény. Ha idle, akkor mondjuk 80W-ot, ha meg a proci 100%-on megy, akkor mondjuk 150W-ot. Ez a lényeg. Ha te is így értetted akkor Storno, akkor túl van tárgyalva.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Lcd, Led, Oled TV-k
Figyelj mán egri kolléga!
Kicsit kiigazítanálak, mert az idézett szövegből úgy tűnik hogy szerinted egy táp felveszi az összes néveleges teljesítményt! De javíts ki ha rosszul értettelek.
Az hogy egy tápegység 400W-os, az nem azt jelenti, hogy fel is veszi mind a 400 W-ot. Azt csak akkor veszi fel, ha teljes terhelésen megy.
A táp annyit vesz fel, amennyi a terhelés a gépről, illetve hozzájön a hatásfoka, amivel több lesz a felvett teljesítmény.
Vannak egyszerű fogyasztásmérők, amiket csak be kell dugni a konnektorba (a fal és a mérendő cucc közé) , és kijelzi a fogyasztást.
Akár hiszed, akár nem, nekem egy Core 2 Duo gép 3 Ghz-es, két vinyóval, monitor nélkül, egy 400 W (névleges) táppal csak 30-35 W-ot eszik!
lemaradtam úgy látom
betagy hol látod azt a badarságodat hogy én azt írtam hogy felveszi mind a 100%-o? ((((A tápegységre ráírt 400W nagyjából csak úgy 60-95%-ossal dolgozik))) ebben a mondatban te hol fedezed fel a 100%-os szót?