Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Valahol azt olvastam, hogy 2 analóg tuner van benne, ezért gondoltam, hogy akkor PIP is akad.
Az összes képjavítót kikapcsoltam, de minden kombinációval ezt csinálja. XD-s cuccok ki-be, fényerő, kontraszt alacsonyan és magasan is, stb.
Attól tartok, hogy egy táp odaver a 100 ruppónak...
Firmware-t lehet frissíteni rajta?
Ha jól emlékszem a táp ebbe a típusba olyan 35e körül mozog, de 50e alatt van mindenképp, egyébként én ilyen hibát még nem láttam, lehet, hogy tényleg a táp de kicsi az esélye, valamekkora fényerő különbséggel azért kell számolni, de szürke nem lehet a kép. Milyen kábelen kötötted pc-re, analóg vagy digitális?
Plazma
Valahol azt olvastam, hogy 2 analóg tuner van benne, ezért gondoltam, hogy akkor PIP is akad.
Az összes képjavítót kikapcsoltam, de minden kombinációval ezt csinálja. XD-s cuccok ki-be, fényerő, kontraszt alacsonyan és magasan is, stb.
Attól tartok, hogy egy táp odaver a 100 ruppónak...
Firmware-t lehet frissíteni rajta?
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB
Plazma
Mégegy gyors kérdés: ha lenémítod, akkor honnan és milyen erősségű hangot hallasz? (pl. ventilátor felül, kondik jobb oldalt, táp itt, stb...)
Van egy kis alap hang ,de szerintem a ventilator lehet vagy a táp is ad némi zizegő hang ,de csak akkor hallható ha tv fölé vagy mellé megyek,de ha lehalkitom akkor hallok valaimit de én 4m-röl nézzem.
TV: LG 50PC51 MOZI: LG LHT-760IA FELVEVŐ: Philips 3305
Plazma
Én nem vettem észre fénycsökkenést (lassan 2.5éve meg van a tv).Nekem nincs összekötve a tv a pc-vel kb. fél éve volt rákötve notebok és kifogástalan volt a kép és most is az. Lehet neked a táppal van valami.
Én is tápgyengeségre gondoltam. Majd fölhívom az LG szervizt.
Van ebben PIP?
Kiváncsi vagyok mit mond a szerviz. A PIP-nek benne kéne lenni, de én se találtam.Nekem kivan kapcsolva minden képjavitó nem kell hogy a tv állitgatsa mindnet én bekalibráltam és ugy használom.
Plazma
Neked is csökken a fényerő, ha egy fehér terület egyre csak nő? (Pl. PC-vel összekötve egy kis fehér ablak vakít, de ha teljes képernyőre nagyítod, akkor átmegy szürkébe és a fényerő is a felére csökken)
Nincs bekapcsolva valamilyen dinamikus szín, kontraszt, fényerő szabályozás?
Plazma
Mégegy gyors kérdés: ha lenémítod, akkor honnan és milyen erősségű hangot hallasz? (pl. ventilátor felül, kondik jobb oldalt, táp itt, stb...)
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB
Plazma
Én nem vettem észre fénycsökkenést (lassan 2.5éve meg van a tv).Nekem nincs összekötve a tv a pc-vel kb. fél éve volt rákötve notebok és kifogástalan volt a kép és most is az. Lehet neked a táppal van valami.
Én is tápgyengeségre gondoltam. Majd fölhívom az LG szervizt.
Van ebben PIP?
Plazma
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy mi a véleményetek az LG 50PC55 készülékről?
Nekem 50pc51 van és elég jó igaz már nem mai darab de szép képe van . Az 50pc55 szerintem nem sokban tér el az enyémtöl legalább is ha jol tudom akkor van benne DVB-T vevő .
Neked is csökken a fényerő, ha egy fehér terület egyre csak nő? (Pl. PC-vel összekötve egy kis fehér ablak vakít, de ha teljes képernyőre nagyítod, akkor átmegy szürkébe és a fényerő is a felére csökken)
Plazma
Sziasztok!
Nekem 50pc51 van és elég jó igaz már nem mai darab de szép képe van . Az 50pc55 szerintem nem sokban tér el az enyémtöl legalább is ha jol tudom akkor van benne DVB-T vevő .
Plazma
Sziasztok!
Plazma
Sziasztok!
Plazma
A kb.4 éves Panasonic 42PV70 plazmám analóg (UPC Direkt scart-on) jellel élvezhetetlen képet produkál. Ezelőtt kb fél évvel még jó volt a kép, azóta nem változott semmi. HDMI-n keresztül viszont kiváló most is DVD-vel. A UPC-seket kihívtam ők nem csináltak semmit, a jelszint ellenőrzésen kívül, az rendben volt, azt mondták ez analóg és ez ilyen. Na de eddig jobb volt a kép sokkal, nem kockásodott, a gyors mozgásoknál nem esett szét a kép.
Van ötletetek? Előre is köszönöm.
Dugj rá egy másik SCART-os jelforrást (pölö DVD-játékost), és ha azzal jó a kép (valószínűleg jó lesz), akkor rúgd ki a Júpíszít.
Esetleg próbáld ki a Téhóm tányérost, SZVSZ eléggé jó a minősége (főleg a HD csatornáké)!
Mindenki magának hülye...
Plazma
Kérdésem volna: Vettem egy tetőantennát, és rádugtam a TV-re. Jönnek digitális adók, szép a képük, van hang is, jelerősség 50-80 %, Minőség 100%. Azonban nincs EPG, nem látom...
Mi lehet a gond?
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
- simi
- Nincs visszaút

- Értékelés: 7
Plazma
A kb.4 éves Panasonic 42PV70 plazmám analóg (UPC Direkt scart-on) jellel élvezhetetlen képet produkál. Ezelőtt kb fél évvel még jó volt a kép, azóta nem változott semmi. HDMI-n keresztül viszont kiváló most is DVD-vel. A UPC-seket kihívtam ők nem csináltak semmit, a jelszint ellenőrzésen kívül, az rendben volt, azt mondták ez analóg és ez ilyen. Na de eddig jobb volt a kép sokkal, nem kockásodott, a gyors mozgásoknál nem esett szét a kép.
Azonnal felbontani a szerződést!
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Plazma
Igen. Amennyiben ez vezetékes analóg UPC, így próbálják áttéríteni a kedves ügyfeleket a digitális csomagokra. A jel lebutítása olcsóbb megoldás lehet bármilyen reklám kampánynál. Nálam a t-s szolgáltatónál a plazmán (1080) eleve élvezhetetlen volt az analóg kép. De ez csak egy ötlet!
Mindezen túl az is érdekes, hogy a szolgáltatók által beharangozott HD minőség tv adás általában SD-minőségű (Standard Definition)és csodálkoznak ,hogy nem értik sokan ,hogy a minőségnek kellene az első helyen lenni és nem a díjcsomagok változtatásában. Ez is biztos az üzletpolitika rész
Plazma
Igen. Amennyiben ez vezetékes analóg UPC, így próbálják áttéríteni a kedves ügyfeleket a digitális csomagokra. A jel lebutítása olcsóbb megoldás lehet bármilyen reklám kampánynál. Nálam a t-s szolgáltatónál a plazmán (1080) eleve élvezhetetlen volt az analóg kép. De ez csak egy ötlet!
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Plazma
- d.janos
- Fórumlakó

- Értékelés: 202
Plazma
A kb.4 éves Panasonic 42PV70 plazmám analóg (UPC Direkt scart-on) jellel élvezhetetlen képet produkál. Ezelőtt kb fél évvel még jó volt a kép, azóta nem változott semmi. HDMI-n keresztül viszont kiváló most is DVD-vel.
A UPC-seket kihívtam ők nem csináltak semmit, a jelszint ellenőrzésen kívül, az rendben volt, azt mondták ez analóg és ez ilyen. Na de eddig jobb volt a kép sokkal, nem kockásodott, a gyors mozgásoknál nem esett szét a kép.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Plazma
Szevasztok!
Már írtam itt, de hátha azóta van új emberke is. Keresek valakit, aki képben van Pioneer (4280xa) szerviz menü ügyben. Köszi előre is!
(he lehet privátba kérek jelentkezést)
TV: Panasonic gz950. Média: apple tv 4k+nas. Arcam av40+végfok: Parasound Halo A 52. Front: Audio Physic Scorpio. Center: Audio Physic Celsius. Surr: Monitor Audio silver fx. Sub: 2db Peerless XXLS-12 crown dsi 6000-el hajtva.
Plazma
Kíváncsi vagyok, hogy egyes gyártók ennek ellenére mikor dobják sutba a plazmatechnológiát! A Pana egyelőre biztos nem lesz ezek között (nem csinálnak segget a szájukból, hiszen ők a plazma élharcosai)...
A Samsung is jelentős eredményeket ért el plazmakijelzők tekintetében, hiszen pl. az említett 8-as sorozatában olyan saját PDP van, amellyel tudtak úgy építeni 29 mm-es vastagságú tévét, hogy nem kell neki aktív szellőzés (nincs benne ventilátor).
Ennek ellenére mégis lehet, hogy ők is C-vágányra teszik ezt a vonalat, annyira belezúgtak a LED-tévéikbe, illetve gőzerővel fejlesztik a saját OLED kijelzőjüket. Egy belső információ szerint ez annyira így van, hogy például a felsőbb kategóriából rövidesen, az alsóbb kategóriából pedig belátható időn belül kivonják a hagyományos háttérvilágítású típuscsaládokat (de ez itt Offtopic...).
A plasma végnapjait már néhány éve (4-5) is megjósolták aztán mégsem történt semmi, a 8as széria valóban, műszaki szemmel egyfajta csemege, ha teheted nézz meg egyet szétszedve, minden panel mérete kb. a 1/4 ed mondjuk a pc széria paneljeihez képest, és nagyságrendileg ugyanakkora hőt termel, csak kisebb felületen adja le, aktív hűtés nélkül. Ebből semmi jó nem szokott kisülni (szó szerint).
Szóval ez megint egy olyan fejlesztés aminek nem a még jobb képminőség elérése volt a cél, hanem egy újabb trend teremtése ( nézd már az enyém milyen vékony! ), parasztvakítás.
A led tényleg jó lett (képre is), főleg a local dimm. -es, az OLED re én is nagyon kíváncsi vagyok, hátha...
A led tényleg jó lett (képre is), főleg a local dimm. -es, az OLED re én is nagyon kíváncsi vagyok, hátha...
Samsungban???
LED nagyot csalódtam benne,még jó ,hogy csak kölcsönbe kaptam.Csak annyit tudok hozzáfűzni " Sok hűhó semmiért "
-
Vendég
Plazma
Sziasztok!Ha minden jól megy még idén beruházok 1 Plazmára! (50")
Kérdésem a következő: érdemes e Full HD-st vennem vagy elég a sima HD-s
a következő használat mellet!
TV, DVD, kevés Divix s HD forrásként MKV formátum.
Illetve HD tv adások esetleg.
Nézési távolság 3-3,5m.
Aki válaszol érveljen is ha lehet egyik vagy másik mellett.
Köszi
talán jó lenne tudni hogy milyen arányban nézel és mit.
de vedd meg az én 50 es tv met:)
Plazma
Sziasztok!
Ha minden jól megy még idén beruházok 1 Plazmára! (50")
Kérdésem a következő: érdemes e Full HD-st vennem vagy elég a sima HD-s
a következő használat mellet!
TV, DVD, kevés Divix s HD forrásként MKV formátum.
Illetve HD tv adások esetleg.
Nézési távolság 3-3,5m.
Aki válaszol érveljen is ha lehet egyik vagy másik mellett.
Köszi
Plazma
Ehhez egyébként nincs is túl sok időre szükség, egy kontrasztos kép akár 50 óra alatt nyomot hagyhat maga után.Nálam hagyott nyomot
A beégésvédelem ezt nem akadályozta meg/tűntette el?
A cellafényt maximumon használtad?
Mindenki magának hülye...
Plazma
Samsungban???
Igen, de az Lg-é sem rossz, az ára azért elégé magas még. De ez itt Off.