Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi-projektorral

norbi31
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 27

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

de pl akkor dlpből kiindulva a 2,2 méteres belmagasságú szobában ha a vászon is szinte a plafontol kezdődik akkor milyen magasan kell lennie a vetítőnek? meddig kell benyulnia a konzolnak? tudom itt jön be az offset téma... aminek a számolására már van pár példa....
a plafon konzol, azért is jó, mert nem kell a kábeleket a padlón vinned, ha pl asztalról vetítesz (rátaposol vagy ha nem tudod lefedni, akkor könnyen beleakadsz és leránthatod a vetítőt...)
a polc is jó megoldás lehet, ha a hátsó fal nincs túlságosan messze...

az offszet vetítőként változó.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Bartek
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Bartek »

de pl akkor dlpből kiindulva a 2,2 méteres belmagasságú szobában ha a vászon is szinte a plafontol kezdődik akkor milyen magasan kell lennie a vetítőnek? meddig kell benyulnia a konzolnak? tudom itt jön be az offset téma... aminek a számolására már van pár példa....

Sztereo I: Jungson Moon Harbor CD, CAV A12, CAV MD II, Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Sztereo II: Jungson Hedo CD, Jungson Hedo WG200, CAV MDI,CAV kábelek
Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Hazimozi: Onkyo DV-SP504, Onkyo TX SR875, Swans F3BF frontok+center+F3BR hatterek+Swans Szub60+Sony AW15 projektor+Bydium vaszon+XBOX360+CAV kabelek...

Bartek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

a másik, hogy mintha olyasmit olvastam volna, hogy nem jó ha nagy távolságról vetitünk mert azért valamennyire az is befolyásolhatja a képminőséget... most pl én 180X102 es képet szeretnék vetíteni...  de honnan kellene megvetítenem ezt a képet a z 5,6 méteres szobában?

közép zoom állásban,
de függ a fényerőtől, a falszíntől és az optikától is...

nos igen ez akkor pl a sony Aw15 össel 3 méterről lenne, ahol kb ülök is... ott hova a fenébe tegyem a projit?.... akkor csak plafonkonzol jöhet szóba, de az lcdhez éppen azért vonzodok jobban, mert ugye könnyebben elhelyezhető... viszont akkor akár vehetek dlp-t is ha már ugyis kell a plafonkonzol amugy a falak meg a plafon is sötét bordó-mályva színű lesz ugy gondolom.... a sötétítés pedig szinte teljesen megoldható lezs mivel ez egy szuterin két kis ablakkal amire ha lehet redőnyt rakatok fel

Sztereo I: Jungson Moon Harbor CD, CAV A12, CAV MD II, Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Hazimozi: Onkyo DV-SP504, Onkyo TX SR875, Swans F3BF frontok+center+F3BR hatterek+Swans Szub60+Sony AW15 projektor+Bydium vaszon+XBOX360+CAV kabelek...

norbi31
Beköltözött
Beköltözött

Házimozi-projektorral

a másik, hogy mintha olyasmit olvastam volna, hogy nem jó ha nagy távolságról vetitünk mert azért valamennyire az is befolyásolhatja a képminőséget... most pl én 180X102 es képet szeretnék vetíteni... de honnan kellene megvetítenem ezt a képet a z 5,6 méteres szobában?

közép zoom állásban,
de függ a fényerőtől, a falszíntől és az optikától is...

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Bartek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

megnéztem ezeket a kalkulátorokat én is, és van itt valami ami kicsit szurja az oldalam... most pl én kétféle elhelyezést tudok elképzelni, konzol vagy a szemközti falon.... persze ok, hogy LCD t el lehet helyezni máshol is de hol?... ugy képzelem, hogy van a szoba amiben nincs más csak a nagy dög fotel-fotelek meg a mozicuccok... még mondjuk a szemközti falon egy polcocska elképzelhető sőt, de mást nem ad ki az agyam... hova lehet még tenni a projit ha nincs semmi a szobában?

a másik, hogy mintha olyasmit olvastam volna, hogy nem jó ha nagy távolságról vetitünk mert azért valamennyire az is befolyásolhatja a képminőséget... most pl én 180X102 es képet szeretnék vetíteni... de honnan kellene megvetítenem ezt a képet a z 5,6 méteres szobában?... pl a TW700 al pont 5,5 méternél jo adat jönne ki, de kérdés, hogy jó e olyan messziről vetíteni? plafonkonzolt nem szívesen használnék de ha nincs más akkor az lesz....

tavimano
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: tavimano »

Üdv minden kedves fórumolvasónak!Szeretném kérni a véleményeteket, véleményüket.
Epson EMP-TW700
Panasonic PT-AX200
Sony VPL-AW15
Ez a három 3lcd vetítő, kb 250k környékén van, melyik a jobb vétel házimozira?
Illetve véleményetek szerint mekkora minőség differencia lehet a hasonló áru dlp vetítő(k) és ezek a megjelenítők között?
Egy utolsó kérdés: valahol a neten azt lehetett olvasni, hogy a dlp vetítő, jobban igénybe veszi a szemet, szerintetek ez igaz? Így pl aki szemüveges/ rossz a szeme ne is gondolkozzon dlp-ben?
Segítőkész válaszaitokat előre is köszönöm!

Ha LCD-ben godolkozol akkor AX200, és AW15, ebből döntsd el te, illetve nézd meg melyik az optimálisabb számodra AX200 kalkulátor, ésAW15 kalkulátor. A700-ast sajnos többször is rosszul szerepelt a teszteken, de meg van építve rendesen ez a súlyából is látszik.
DLP-ből amit korábban felsoroltam, ill ott van ex(Cat) vetítője a használtak között, magasan jobb mint a felsoroltak.
Ha egy feketére festet szobában fogod használni akkor a kevésbé besötétített jeleneteken jól láható a képi dinamikabeli különbség. DLP 500-800:1, LCD 200-300:1.
Én mégvárnék a helyedben, mert hamarosan(legroszabb esetben 2-3 hónap) jön az Optoma HD85 ha jól tudom ez lesz HD73 utódja, és pont ez ár körül fog mozogni.

Én is szemüveges(lencsés) vagyok és nem zavart a Rainbow... az igaz hogy nem annyira nyugodt a kép.

avman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: avman »

Így pl aki szemüveges/ rossz a szeme  ne is gondolkozzon dlp-ben?

egyéntől függő, kétlem, h a rövidlátás/távollátás közrejátszana. én spec. erősen rövidlátó vagyok, kontrasztlátással, amit tökéletesen korrigál a cilinderes mínuszos zeiss üveg. jó ideje már nem is látom a rainbow-t, csak ha tudatosan figyelek arra, h milyen szemmozgással hívhatom biztosan elő.
Hobbi szinten űzöm a filmfikázást itt.

agent007
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: agent007 »

Üdv minden kedves fórumolvasónak!
Szeretném kérni a véleményeteket, véleményüket.
Epson EMP-TW700
Panasonic PT-AX200
Sony VPL-AW15
Ez a három 3lcd vetítő, kb 250k környékén van, melyik a jobb vétel házimozira?
Illetve véleményetek szerint mekkora minőség differencia lehet a hasonló áru dlp vetítő(k) és ezek a megjelenítők között?
Egy utolsó kérdés: valahol a neten azt lehetett olvasni, hogy a dlp vetítő, jobban igénybe veszi a szemet, szerintetek ez igaz? Így pl aki szemüveges/ rossz a szeme ne is gondolkozzon dlp-ben?
Segítőkész válaszaitokat előre is köszönöm!

balazs6k
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: balazs6k »

Ha estleg találsz egy 1280x768-as gépet az is jó mert 768-720=48 48/2=24 sort lehet léptetni a menüben a képet(legalább is így kellene).
Értem, köszönöm a gyors választ mindegyikőtöknek.

tavimano
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Ha estleg találsz egy 1280x768-as gépet az is jó mert 768-720=48 48/2=24 sort lehet léptetni a menüben a képet(legalább is így kellene).

tavimano
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Sziasztok. 
Nézegettem pár projektort, gondolkodom a vásárláson.

Van aminek felbonbtása 1024x768. Ez meg tudja jeleníteni a 720p -t? (Mint az 1024-es plazma tv-k).

Meg láttam olyat is, amihez két felbontás van írva: 1024x768, és 1280x720. Egyik valami XGA, meg SXGA, nem tudom, nem értek hozzá.

Esetleg ami 1280x1024-es az tudja a 720p-t?

Ilyeneket láttam 150-200 között.

Mindenképp olyan kellene, ami megjeleníti a 720p-t, én elhiszem hogy komolyabbakat lehet venni 300.000 felett, de ennyi pénz van rá.

Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv: Balázs

1024x768 nem jeleníti meg a 720p, csak valamennyire átméretezi, hogy látható legyen.

Az 1280x720, ha jól hajtod meg(1:1), akkor biztosan megjeleníti a 720p-t.

Az 1280x1024, meg nagyon ritka, mint a fehér holló, de ez is gond nélkül megjeleníti a 720p-t.

A keret eléggé szűkös, de itt már van választék DLP: Mitsubishi HC1100, Optoma HD65, Acer PH530. LCD: Panasonic PT-AX200, Sony VPL-AW15

BSOD
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: BSOD »

Sziasztok. 

Van aminek felbonbtása 1024x768. Ez meg tudja jeleníteni a 720p -t? (Mint az 1024-es plazma tv-k).

Meg láttam olyat is, amihez két felbontás van írva: 1024x768, és 1280x720. Egyik valami XGA, meg SXGA, nem tudom, nem értek hozzá.

Mindenképp olyan kellene, ami megjeleníti a 720p-t, én elhiszem hogy komolyabbakat lehet venni 300.000 felett, de ennyi pénz van rá.

Szerintem a prezis masinákat nézegeted!
Nem akarok ingyenreklámot csinálni senkinek, de az apróhirdetések közt találsz korrekt eladó(k)tól jófajta HM vetítőt, ami bőven belefér a költségvetésedbe.
Keresek sgi octane-hoz vpro grafikus rendszert.

KÉTBÉ
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 53

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Sziasztok. 

Altalában a projektorok gyári adatlapjain fel van sorolva a kompatibilitás, amit fel vagy lekonvertálással kezelni tud. 720p a sorok száma és progresszív pásztázásban. A progresszív jobb a váltottsorosnál amia leginkább a CRT hagyományos TV-kre jellemző. A betűket álltalában a képelem valós felbotásánál szokták megemlíteni de már nem annyira jellemző, mert egyszerübb számokkal megkülönböztetni.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

balazs6k
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: balazs6k »

Sziasztok.

Bartek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

hm a következő valószinű buta kérdésem: a szuterinban ahol lesz a moziszoba két párhuzamos oldalfalnál a plafonon futnak vékonyabb vastagabb csövek (szennyviz, viz stb)...  ha ugy van a fix vászon, hogy a látható vászonrész felső része közel van a csövek aljához akkor okoz ez valamiféle furcsaságot a képben? ugyértem előfordulhat hogy a vetített kép miatti fényből valamennyi visszaverődik vagy ilyesmi a csövekről?? 
befested matt feketére vagy olyan színű diszperzittel, amilyen a fal lesz.

értem, köszi

norbi31
Beköltözött
Beköltözött

Házimozi-projektorral

hm a következő valószinű buta kérdésem: a szuterinban ahol lesz a moziszoba két párhuzamos oldalfalnál a plafonon futnak vékonyabb vastagabb csövek (szennyviz, viz stb)... ha ugy van a fix vászon, hogy a látható vászonrész felső része közel van a csövek aljához akkor okoz ez valamiféle furcsaságot a képben? ugyértem előfordulhat hogy a vetített kép miatti fényből valamennyi visszaverődik vagy ilyesmi a csövekről??
befested matt feketére vagy olyan színű diszperzittel, amilyen a fal lesz.

Bartek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

hm a következő valószinű buta kérdésem: a szuterinban ahol lesz a moziszoba két párhuzamos oldalfalnál a plafonon futnak vékonyabb vastagabb csövek (szennyviz, viz stb)... ha ugy van a fix vászon, hogy a látható vászonrész felső része közel van a csövek aljához akkor okoz ez valamiféle furcsaságot a képben? ugyértem előfordulhat hogy a vetített kép miatti fényből valamennyi visszaverődik vagy ilyesmi a csövekről??

Bartek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

ott a pont Kétbénél, Blue Ray lejátszóm lesz mert PS3 al akarok játszani, csak éppen nem fogok 8-10 ezerért megvenni hozzá egy filmet....

Miért nem rendelsz külföldről pl itt : http://www.sendit.com/ átszámitva postával 5736ft a Resident Evil: Extinction Blu ray lemez.

nem kell 8-10 ezerért venni..

egyébként ha nem vok indiszkrét te mekkora távolságbol mekkora képet vetítesz a TW700al? hova helyezted el a projit?

Bartek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

egyébként ma olvastam, hogy a Toshiba bedobja a törölközőt, nyert a BR

Bartek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

pénteken kipróbáltam a vetítőm (nem itthon, mert még nem áll készen a szoba),egy Z1 és TX200 társaságában egy kis hd anyaggal.

csak érdekesség képpen:
(élőben sokkal nagyobb a difi)

dvd vs 720p

a dvdn kevésbé ragyás

norbi31
Beköltözött
Beköltözött

Házimozi-projektorral

pénteken kipróbáltam a vetítőm (nem itthon, mert még nem áll készen a szoba),
egy Z1 és TX200 társaságában egy kis hd anyaggal.

csak érdekesség képpen:
(élőben sokkal nagyobb a difi)

dvd vs 720p

item00
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: item00 »

ott a pont Kétbénél, Blue Ray lejátszóm lesz mert PS3 al akarok játszani, csak éppen nem fogok 8-10 ezerért megvenni hozzá egy filmet....

Miért nem rendelsz külföldről pl itt : http://www.sendit.com/ átszámitva postával 5736ft a Resident Evil: Extinction Blu ray lemez.

nem kell 8-10 ezerért venni..

TV: SAMSUNG S95B QD OLED
Házimozi: Denon 2400H Atmos - Oppo UDP-203 - Focal SIB EVO DOLBY ATMOS 5.1.2
Sztereó 1: Pioneer A-50DA - Mac Studio - ifi iPurifier2 - HQ Player 4 - AQ USB - RME ADI-2 DAC FS - MDR-1AM2
Sztereo 2: Oehlbach XXL® MASTERCLOCK - AQ USB - KORG DS-DAC-10R 1bit DSD ADC/DAC

Bartek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

meg azért ebben az is benne van, hogy ha egy-egy filmet megveszek hozzá esetleg, ami azért nem kizárt, akkor ugyis csak a szívem fájdítom utána, ha vissza kell tenni egy egyszerű dvd-t.... eleinte jobb is nekem ha nem szembesülök a Br anyag által nyujtott képpel asszem amiről nem tudsz az nem fáj

Bartek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Ne vedd tolakodásnak, de nem értem, hogy röpködnek itt a fél millás vetitők, meg a félmillás hangcuccok, meg külön mozi szoba, de nincs 80eft egy Bluray lejátszóra?

KÉTBÉ
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 53

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Ne vedd tolakodásnak, de nem értem, hogy röpködnek itt a fél millás vetitők, meg a félmillás hangcuccok, meg külön mozi szoba, de nincs 80eft egy Bluray lejátszóra?
Kékségre szerintem még akadnak csak mivel eteted.
30-40 film, talán majd beindul a dömping éves 100-200 film megjelenéssel és akkor 2-3 év alatt magadévá tehetsz 100db olyan lemezt ami valóban érdekel.
Ezt a 2-3 évet vígan ki lehet "böjtölni" 720p-vel. Addigra occsóbb lesz a Full HD is.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”