Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Egyébként melyik a jobb módszer? A gyári fehértörlés funkció a szürke képpel, vagy ha hagyom analóg tuneres "hangyán"? Én úgy okoskodtam, hogy jobb neki a mák, mert az folyamatosan stimulálja a pixeleket. A sok ki-be kapcsolgatás hamarabb regenerálhatja a pixeleket, mint egy fix homogén kép. Szóval én egyelőre a hangyák háborújában bízok, de nyitott vagyok a fehértörlés műszaki előnyének befogadására. (nekem eddig a legvadabb ghostot is lemosta a zizi, olyat is, ami köv. bekapcsnál is látszódott)
(Majd nem egyforma a tv-nk ) a hangya az jobb mert a fehértörlés az nagyon felheviti a panelt és az nem tesz jó a tv-nek. Egy picit érzékenyebbek ezek a régebbi LG-k.
TV: LG 50PC51 MOZI: LG LHT-760IA FELVEVŐ: Philips 3305
Plazma
Igényesen levédőfóliázva.Ez így korrekt.TX-G20E
Gyönyörü a tv-d egészséggel használd.
Plazma
Sziasztok!
50b530 as samsung plazmánál ma feltűnt hogy zúg a tv.
Teljesen lehalkított állapotban 3m-ről is hallható, normál hangerő
mellett pedig, a halkabb részeknél.
Tudom, hogy ez a samsung belépő kategóriás full hd plazmája
ezért elképzelhetőnek tartom, hogy "normális".
Mellesleg a tv eddig 25-30 órát ment.
A bolt ahol vettem 8 napos cseregaranciát vállalt, ami ma jár le.
Érdemes cseréltetni?
Üdv!
A többi is ilyen lesz! Ne aggódj miatta, valamennyire mindegyik plazma zúg, attól függetlenül, hogy ki követte el, ez amolyan "felépítésbeli sajátosság"...
Vedd hangosabbra, az segít (elnyomni a zúgást)!
OFFTOPIC:
Amikor az autómban kopogott valami az első futóműben, és már harmadszor vittem vissza a szerelőhöz vele, Ő is azt tanácsolta, hogy vegyem hangosabbra a rádiót... :foto:
A téáp tekercse zug de 1 moddelen belül is van olyan ami nem zug szóval ez változó de nem hiba.
Plazma
A "hangyák háborújában" az a gáz, hogy a legtöbb tévé szinkronjel hiányában egy idő múlva kikapcsol, így ha a tévében nincs beépítve egy, a Samuéhoz hasonló "törlési" lehetőség, akkor csinálni kell egyet mondjuk PhotoShoppal, vagy Powerpointtal...
Az LG-ben csak egy szürke lap van. A hangyázás csak 1 óra után kapcsol ki, nekem eddig 5 perc mindig elég volt.
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB
Plazma
Egyébként melyik a jobb módszer? A gyári fehértörlés funkció a szürke képpel, vagy ha hagyom analóg tuneres "hangyán"? Én úgy okoskodtam, hogy jobb neki a mák, mert az folyamatosan stimulálja a pixeleket. A sok ki-be kapcsolgatás hamarabb regenerálhatja a pixeleket, mint egy fix homogén kép. Szóval én egyelőre a hangyák háborújában bízok, de nyitott vagyok a fehértörlés műszaki előnyének befogadására. :foto:(nekem eddig a legvadabb ghostot is lemosta a zizi, olyat is, ami köv. bekapcsnál is látszódott)
A Samu megoldása szerintem nagyon jó, ők "Lapozásnak" hívják. Ebben 2-3, vízszintesen a nullától maximális fényerőig szaturált függőleges sáv vonul jobbról balra a képernyőn, ezzel "töröl". Ebben az a jó, hogy rögtön látod a végeredményt, ugyanis ezekből a változó intenzitású sávokból nagyon jól kitűnik a ghost, így látod, ahogy fokozatosan eltűnik.
A "hangyák háborújában" az a gáz, hogy a legtöbb tévé szinkronjel hiányában egy idő múlva kikapcsol, így ha a tévében nincs beépítve egy, a Samuéhoz hasonló "törlési" lehetőség, akkor csinálni kell egyet mondjuk PhotoShoppal, vagy Powerpointtal...
Mindenki magának hülye...
Plazma
Egyébként melyik a jobb módszer? A gyári fehértörlés funkció a szürke képpel, vagy ha hagyom analóg tuneres "hangyán"? Én úgy okoskodtam, hogy jobb neki a mák, mert az folyamatosan stimulálja a pixeleket. A sok ki-be kapcsolgatás hamarabb regenerálhatja a pixeleket, mint egy fix homogén kép. Szóval én egyelőre a hangyák háborújában bízok, de nyitott vagyok a fehértörlés műszaki előnyének befogadására.
(nekem eddig a legvadabb ghostot is lemosta a zizi, olyat is, ami köv. bekapcsnál is látszódott)
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB
Plazma
… bár ezzel gondolom nem mondtam ujjat.
Nem, mutattál.
Plazma
Sziasztok!
Következőben szeretném kérni a hozzáértők tanácsát. Van egy LG 42pc1RR-em.
A fekete részeken össze-vissza, teljesen változó intenzítással piros pontok jelentek meg. Sajnos van egy kis beégés is(RTL, TV"-es logók).
Kérdésem az lenne, hogy tudok-e ellene tenni valamit(csökkenteni pl.), vagy ez ilyen lett, és kész...
Köszönöm
Ez a plasma öregedése miatt van, utána lehet állítani az Y-sus -on, ez valamennyire csökkentheti vagy akár meg is szüntetheti a jelenséget, a beégést meg fehér mosással lehet kiszedni, bár ezzel gondolom nem mondtam ujjat.
Plazma
Sziasztok!
Következőben szeretném kérni a hozzáértők tanácsát. Van egy LG 42pc1RR-em.
A fekete részeken össze-vissza, teljesen változó intenzítással piros pontok jelentek meg. Sajnos van egy kis beégés is(RTL, TV"-es logók).
Kérdésem az lenne, hogy tudok-e ellene tenni valamit(csökkenteni pl.), vagy ez ilyen lett, és kész...
Köszönöm
Plazma
Igényesen levédőfóliázva.Ez így korrekt.TX-G20E
Plazma
Ha minden igaz,akkor én is a héten, megkapom a Pana TX-50G20E Plazmámat.Tudnál egy kis tapasztalatbeli információt adni.Nagyon kiváncsi vagyok a THX módban milyen a készülék képe.Már tűkön ülök annyira várom hogy meghozza a futár.
Plazma
Sziasztok!
Érdemes cseréltetni?
Üdv!
A többi is ilyen lesz! Ne aggódj miatta, valamennyire mindegyik plazma zúg, attól függetlenül, hogy ki követte el, ez amolyan "felépítésbeli sajátosság"...
Vedd hangosabbra, az segít (elnyomni a zúgást)!
OFFTOPIC:
Amikor az autómban kopogott valami az első futóműben, és már harmadszor vittem vissza a szerelőhöz vele, Ő is azt tanácsolta, hogy vegyem hangosabbra a rádiót... :foto:
Plazma
Sziasztok!
Érdemes cseréltetni?
Üdv!
Plazma
Miért adod el eszt a szuper tv-t,hamar rá untál ?
3 évig samut néztem, próba volt nem jött be.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
Mely típusokat javasoljátok? Köszönöm.
Nézd meg amit én árulok, igaz picit drágább, mint amire gondoltál,(275e.) de most 400e. bolti árral büszkélkedhet.
Katt
Miért adod el eszt a szuper tv-t,hamar rá untál ?
Plazma
:foto: Végre megjött
Gratulálok a tv-hez!
Milyen a kép? Tapasztalatok?
Én a Pana 42g20-ast figyelgetem a neten, van valakinek erről a tv-ről konkrétabb tapasztalata?
Senkinek nincs tapasztalata e típussal?
Plazma
Megérkezett a Samsung ps50b530 plazma.Csak az az egy kérdésem lenne, hogy ebben az
első 100-120 órában, ami kritikus beégés szem-
pontjából, szabad-e használni a beépített pixel-eltolást?
Amúgy fényerőt, kontrasztot stb-t levettem 50-re,
kikapcsolatam a dinamikus kontrasztot.
Ja, és tudja esetleg valaki, hogy hol nézhető meg, hogy mennyit
ment eddig a tv? /órában/
Üdv!
A pixel eltolást miért ne használhatnád? Igaz, hogy értelme nem sok van ha filmeket nézel, de bekapcsolhatod, nem ront el semmit.
A kontraszt/fényerő levétellel sem kell sokat xarakodni! A cellafényt vedd le ötösre vagy hatosra az első 20-30 üzemórában (szerintem nem kell 100 órát járatni, ezek a plazmák már nem "azok" a plazmák), utána már mehet ízlés szerint.
Ha "bejárattad", akkor utána maradhat a cellafény, és bekapcsolhatod mellé esetleg legalacsonyabb fokozattal a "Fekete tónust", meg a "Dinamikus kontrasztot" (az majd automatikusan változtatja a cellafény szintjét). Ha zavar, hogy a képtartalom függvényében változnak a képparaméterek, akkor minden "képjavító" trükköt kapcsolj ki, és egy tesztanyag segítségével állítsd be az optimális fényerőt és kontrasztot, oszt csókolom!
Egyébként ha fekete képnél, vagy bekapcsoláskor (amikor még "fekete" a kép) "beégéseket" látsz, ereszd rá a beégésvédelmi menüben található "lapozást", az pár perc alatt leszed mindent!
Még egy megjegyzés: Minden LCD és plazma meghálálja, ha egy kalibrációt is csinálsz (csináltatsz) rajta, de ehhez azért már több minden (eszköz+tapasztalat) kell!
Jó tévézést! :foto:
Plazma
Megérkezett a Samsung ps50b530 plazma.
Csak az az egy kérdésem lenne, hogy ebben az
első 100-120 órában, ami kritikus beégés szem-
pontjából, szabad-e használni a beépített pixel-eltolást?
Amúgy fényerőt, kontrasztot stb-t levettem 50-re,
kikapcsolatam a dinamikus kontrasztot.
Ja, és tudja esetleg valaki, hogy hol nézhető meg, hogy mennyit
ment eddig a tv? /órában/
Üdv!
Plazma
Nézd meg amit én árulok, igaz picit drágább, mint amire gondoltál,(275e.) de most 400e. bolti árral büszkélkedhet.
Katt
Ügyes
Tv Samsung PS58B850 ,Apple IPad 64GB 3G+Wifi, MacBook Air
"Nincsen semmi, ami igazságosabban van elosztva mint a józan ész; mert mindenki azt hiszi, jutott neki belőle."
Plazma
Katt
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
Plazma
Panasonic 42PV70-emet cserélném 46"-52" méretűre. LCD vagy Plazma a jobb megoldás, ha a képminőséget vesszük alapul és T-Home IPTV-ről fogja kapni a jelet.
"Tűéles" képet szeretem, még ha mesterkélt is, 24p-t is tudja valamint Xbox360 is lesz rákötve. Az egyéb szolgáltatások annyira nem fontosak. Ár: 200-250.000Ft
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Plazma
Érdekelne, hogy mennyire érdemes túlfesz-védelmes elosztót vennia ma vásárolt plazmákhoz. Ha igen, ezek az 5000ft-os APC-k elegendőek?
Mire érdemes figyelni?
Üdv!
Ahhoz, hogy megfelelően működjön a védelem nem (feltétlenül) elég a D osztályú védelmi készülék (elosztó) be kell építeni a házba (lakásba) a C és B osztályú levezetőket is, maga a hálózat elvileg A osztályú védelemmel rendelkezik, tehát csak így kapsz komplett védelmet, ha szerencséd van akkor a egyetlen D -s levezető is segíthet. (ez a túlfesz mértékétől függ)
Plazma
Érdekelne, hogy mennyire érdemes túlfesz-védelmes elosztót venni
a ma vásárolt plazmákhoz. Ha igen, ezek az 5000ft-os APC-k elegendőek?
Mire érdemes figyelni?
Üdv!
Plazma
Samsungokon főleg az olcsobb kategóriában a 24p lejátszása akad.
Nekem nem akadozik egyáltalán (PS50B850), de a haver PS50B550-esén is szépen megy a 24p (pedig az aztán igazán nem a felső kategória a Samunál)!
Ez a akadás ember függő is van aki érzékenyebb az ilyenre de van aki észre se veszi.pl. a plazmák amugy vilognak is és ese veszi észre sok ember és persze tv függő is.
Plazma
Samsungokon főleg az olcsobb kategóriában a 24p lejátszása akad.
Nekem nem akadozik egyáltalán (PS50B850), de a haver PS50B550-esén is szépen megy a 24p (pedig az aztán igazán nem a felső kategória a Samunál)!