Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

kpal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: kpal »

Egyébként melyik a jobb módszer? A gyári fehértörlés funkció a szürke képpel, vagy ha hagyom analóg tuneres "hangyán"? Én úgy okoskodtam, hogy jobb neki a mák, mert az folyamatosan stimulálja a pixeleket. A sok ki-be kapcsolgatás hamarabb regenerálhatja a pixeleket, mint egy fix homogén kép. Szóval én egyelőre a hangyák háborújában bízok, de nyitott vagyok a fehértörlés műszaki előnyének befogadására. (nekem eddig a legvadabb ghostot is lemosta a zizi, olyat is, ami köv. bekapcsnál is látszódott)

(Majd nem egyforma a tv-nk ) a hangya az jobb mert a fehértörlés az nagyon felheviti a panelt és az nem tesz jó a tv-nek. Egy picit érzékenyebbek ezek a régebbi LG-k.
TV: LG 50PC51 MOZI: LG LHT-760IA FELVEVŐ: Philips 3305

kpal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Igényesen levédőfóliázva.Ez így korrekt.TX-G20E
Gyönyörü a tv-d egészséggel használd.

kpal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Sziasztok! 
50b530 as samsung plazmánál ma feltűnt hogy zúg a tv.
Teljesen lehalkított állapotban 3m-ről is hallható, normál hangerő
mellett pedig, a halkabb részeknél.
Tudom, hogy ez a samsung belépő kategóriás full hd plazmája
ezért elképzelhetőnek tartom, hogy "normális".
Mellesleg a tv eddig 25-30 órát ment.
A bolt ahol vettem 8 napos cseregaranciát vállalt, ami ma jár le.
Érdemes cseréltetni?

Üdv!

A többi is ilyen lesz! Ne aggódj miatta, valamennyire mindegyik plazma zúg, attól függetlenül, hogy ki követte el, ez amolyan "felépítésbeli sajátosság"...

Vedd hangosabbra, az segít (elnyomni a zúgást)!

OFFTOPIC:

Amikor az autómban kopogott valami az első futóműben, és már harmadszor vittem vissza a szerelőhöz vele, Ő is azt tanácsolta, hogy vegyem hangosabbra a rádiót... :foto:

A téáp tekercse zug de 1 moddelen belül is van olyan ami nem zug szóval ez változó de nem hiba.

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: Dimitrij »

A "hangyák háborújában" az a gáz, hogy a legtöbb tévé szinkronjel hiányában egy idő múlva kikapcsol, így ha a tévében nincs beépítve egy, a Samuéhoz hasonló "törlési" lehetőség, akkor csinálni kell egyet mondjuk PhotoShoppal, vagy Powerpointtal...

Az LG-ben csak egy szürke lap van. A hangyázás csak 1 óra után kapcsol ki, nekem eddig 5 perc mindig elég volt.
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Plazma

Hozzászólás Szerző: keccsa »

Egyébként melyik a jobb módszer? A gyári fehértörlés funkció a szürke képpel, vagy ha hagyom analóg tuneres "hangyán"? Én úgy okoskodtam, hogy jobb neki a mák, mert az folyamatosan stimulálja a pixeleket. A sok ki-be kapcsolgatás hamarabb regenerálhatja a pixeleket, mint egy fix homogén kép. Szóval én egyelőre a hangyák háborújában bízok, de nyitott vagyok a fehértörlés műszaki előnyének befogadására. :foto:(nekem eddig a legvadabb ghostot is lemosta a zizi, olyat is, ami köv. bekapcsnál is látszódott)

A Samu megoldása szerintem nagyon jó, ők "Lapozásnak" hívják. Ebben 2-3, vízszintesen a nullától maximális fényerőig szaturált függőleges sáv vonul jobbról balra a képernyőn, ezzel "töröl". Ebben az a jó, hogy rögtön látod a végeredményt, ugyanis ezekből a változó intenzitású sávokból nagyon jól kitűnik a ghost, így látod, ahogy fokozatosan eltűnik.

A "hangyák háborújában" az a gáz, hogy a legtöbb tévé szinkronjel hiányában egy idő múlva kikapcsol, így ha a tévében nincs beépítve egy, a Samuéhoz hasonló "törlési" lehetőség, akkor csinálni kell egyet mondjuk PhotoShoppal, vagy Powerpointtal...
Mindenki magának hülye...

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: Dimitrij »

Egyébként melyik a jobb módszer? A gyári fehértörlés funkció a szürke képpel, vagy ha hagyom analóg tuneres "hangyán"? Én úgy okoskodtam, hogy jobb neki a mák, mert az folyamatosan stimulálja a pixeleket. A sok ki-be kapcsolgatás hamarabb regenerálhatja a pixeleket, mint egy fix homogén kép. Szóval én egyelőre a hangyák háborújában bízok, de nyitott vagyok a fehértörlés műszaki előnyének befogadására.
(nekem eddig a legvadabb ghostot is lemosta a zizi, olyat is, ami köv. bekapcsnál is látszódott)
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Plazma

Hozzászólás Szerző: blakey »

… bár ezzel gondolom nem mondtam ujjat.
Nem, mutattál.

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

Sziasztok! 
Következőben szeretném kérni a hozzáértők tanácsát. Van egy LG 42pc1RR-em.
A fekete részeken össze-vissza, teljesen változó intenzítással piros pontok jelentek meg. Sajnos van egy kis beégés is(RTL, TV"-es logók).
Kérdésem az lenne, hogy tudok-e ellene tenni valamit(csökkenteni pl.), vagy ez ilyen lett, és kész...

Köszönöm

Ez a plasma öregedése miatt van, utána lehet állítani az Y-sus -on, ez valamennyire csökkentheti vagy akár meg is szüntetheti a jelenséget, a beégést meg fehér mosással lehet kiszedni, bár ezzel gondolom nem mondtam ujjat.

lupine
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: lupine »

Sziasztok!

Következőben szeretném kérni a hozzáértők tanácsát. Van egy LG 42pc1RR-em.
A fekete részeken össze-vissza, teljesen változó intenzítással piros pontok jelentek meg. Sajnos van egy kis beégés is(RTL, TV"-es logók).
Kérdésem az lenne, hogy tudok-e ellene tenni valamit(csökkenteni pl.), vagy ez ilyen lett, és kész...

Köszönöm

wiiagra

Plazma

Hozzászólás Szerző: wiiagra »

Igényesen levédőfóliázva.Ez így korrekt.TX-G20E

wiiagra

Plazma

Hozzászólás Szerző: wiiagra »

Ha minden igaz,akkor én is a héten, megkapom a Pana TX-50G20E Plazmámat.Tudnál egy kis tapasztalatbeli információt adni.Nagyon kiváncsi vagyok a THX módban milyen a készülék képe.Már tűkön ülök annyira várom hogy meghozza a futár.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Sziasztok! 
Érdemes cseréltetni?

Üdv!

A többi is ilyen lesz! Ne aggódj miatta, valamennyire mindegyik plazma zúg, attól függetlenül, hogy ki követte el, ez amolyan "felépítésbeli sajátosság"...

Vedd hangosabbra, az segít (elnyomni a zúgást)!

OFFTOPIC:

Amikor az autómban kopogott valami az első futóműben, és már harmadszor vittem vissza a szerelőhöz vele, Ő is azt tanácsolta, hogy vegyem hangosabbra a rádiót... :foto:

roberto85

Plazma

Hozzászólás Szerző: roberto85 »

Sziasztok!

Érdemes cseréltetni?

Üdv!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Miért adod el eszt a szuper tv-t,hamar rá untál ?

3 évig samut néztem, próba volt nem jött be.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

kpal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Mely típusokat javasoljátok? Köszönöm.

Nézd meg amit én árulok, igaz picit drágább, mint amire gondoltál,(275e.) de most 400e. bolti árral büszkélkedhet.
Katt

Miért adod el eszt a szuper tv-t,hamar rá untál ?

szilvás
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Plazma

Hozzászólás Szerző: szilvás »

:foto: Végre megjött 
Gratulálok a tv-hez!
Milyen a kép? Tapasztalatok?

Én a Pana 42g20-ast figyelgetem a neten, van valakinek erről a tv-ről konkrétabb tapasztalata?

Senkinek nincs tapasztalata e típussal?

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Megérkezett a Samsung ps50b530 plazma.Csak az az egy kérdésem lenne, hogy ebben az
első 100-120 órában, ami kritikus beégés szem-
pontjából, szabad-e használni a beépített pixel-eltolást?
Amúgy fényerőt, kontrasztot stb-t levettem 50-re,
kikapcsolatam a dinamikus kontrasztot.
Ja, és tudja esetleg valaki, hogy hol nézhető meg, hogy mennyit
ment eddig a tv? /órában/

Üdv!

A pixel eltolást miért ne használhatnád? Igaz, hogy értelme nem sok van ha filmeket nézel, de bekapcsolhatod, nem ront el semmit.

A kontraszt/fényerő levétellel sem kell sokat xarakodni! A cellafényt vedd le ötösre vagy hatosra az első 20-30 üzemórában (szerintem nem kell 100 órát járatni, ezek a plazmák már nem "azok" a plazmák), utána már mehet ízlés szerint.

Ha "bejárattad", akkor utána maradhat a cellafény, és bekapcsolhatod mellé esetleg legalacsonyabb fokozattal a "Fekete tónust", meg a "Dinamikus kontrasztot" (az majd automatikusan változtatja a cellafény szintjét). Ha zavar, hogy a képtartalom függvényében változnak a képparaméterek, akkor minden "képjavító" trükköt kapcsolj ki, és egy tesztanyag segítségével állítsd be az optimális fényerőt és kontrasztot, oszt csókolom!

Egyébként ha fekete képnél, vagy bekapcsoláskor (amikor még "fekete" a kép) "beégéseket" látsz, ereszd rá a beégésvédelmi menüben található "lapozást", az pár perc alatt leszed mindent!

Még egy megjegyzés: Minden LCD és plazma meghálálja, ha egy kalibrációt is csinálsz (csináltatsz) rajta, de ehhez azért már több minden (eszköz+tapasztalat) kell!

Jó tévézést! :foto:

roberto85

Plazma

Megérkezett a Samsung ps50b530 plazma.
Csak az az egy kérdésem lenne, hogy ebben az
első 100-120 órában, ami kritikus beégés szem-
pontjából, szabad-e használni a beépített pixel-eltolást?
Amúgy fényerőt, kontrasztot stb-t levettem 50-re,
kikapcsolatam a dinamikus kontrasztot.
Ja, és tudja esetleg valaki, hogy hol nézhető meg, hogy mennyit
ment eddig a tv? /órában/

Üdv!

westie1
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 18

Plazma

Hozzászólás Szerző: westie1 »

Nézd meg amit én árulok, igaz picit drágább, mint amire gondoltál,(275e.) de most 400e. bolti árral büszkélkedhet.
Katt

Ügyes

Tv Samsung PS58B850 ,Apple IPad 64GB 3G+Wifi, MacBook Air
"Nincsen semmi, ami igazságosabban van elosztva mint a józan ész; mert mindenki azt hiszi, jutott neki belőle."

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Katt
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Plazma

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Panasonic 42PV70-emet cserélném 46"-52" méretűre. LCD vagy Plazma a jobb megoldás, ha a képminőséget vesszük alapul és T-Home IPTV-ről fogja kapni a jelet.
"Tűéles" képet szeretem, még ha mesterkélt is, 24p-t is tudja valamint Xbox360 is lesz rákötve. Az egyéb szolgáltatások annyira nem fontosak. Ár: 200-250.000Ft
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

Érdekelne, hogy mennyire érdemes túlfesz-védelmes elosztót vennia ma vásárolt plazmákhoz. Ha igen, ezek az 5000ft-os APC-k elegendőek?
Mire érdemes figyelni?

Üdv!

Ahhoz, hogy megfelelően működjön a védelem nem (feltétlenül) elég a D osztályú védelmi készülék (elosztó) be kell építeni a házba (lakásba) a C és B osztályú levezetőket is, maga a hálózat elvileg A osztályú védelemmel rendelkezik, tehát csak így kapsz komplett védelmet, ha szerencséd van akkor a egyetlen D -s levezető is segíthet. (ez a túlfesz mértékétől függ)

roberto85

Plazma

Érdekelne, hogy mennyire érdemes túlfesz-védelmes elosztót venni
a ma vásárolt plazmákhoz. Ha igen, ezek az 5000ft-os APC-k elegendőek?
Mire érdemes figyelni?

Üdv!

kpal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Samsungokon főleg az olcsobb kategóriában a 24p lejátszása akad.
Nekem nem akadozik egyáltalán (PS50B850), de a haver PS50B550-esén is szépen megy a 24p (pedig az aztán igazán nem a felső kategória a Samunál)!

Ez a akadás ember függő is van aki érzékenyebb az ilyenre de van aki észre se veszi.pl. a plazmák amugy vilognak is és ese veszi észre sok ember és persze tv függő is.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Samsungokon főleg az olcsobb kategóriában a 24p lejátszása akad.
Nekem nem akadozik egyáltalán (PS50B850), de a haver PS50B550-esén is szépen megy a 24p (pedig az aztán igazán nem a felső kategória a Samunál)!

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”