Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
- Bartholomew
- Újonc fórumos
- Értékelés: 3
Plazma
No, ez edig 1:1
Van valakinek konkrét tapasztalata az alább említett két típus közül valamelyikkel kapcsolatban? Esetleg Panasonic TX-P46G15E is érdekelne.
Naim Supernait 2, TeddyCap Mk III, Naim nDAC, XP5 XS, ND5 XS2, nSUB,
Shelter 901 MC, Roksan Tabriz, Rega P3, Heed Orbit 2, Naim Stageline MC RIAA
B&W 804s, AKG K701
B&W 804s, AKG K701
Plazma
Nálam sem égett be még semmi, pedig elmúlt 2-éves.
Anno én bejárattam, kb. 40-50 órát csak dvd ment rajta teljes képernyőn, addig a tv-adókat be sem állítottam.
Ez egy hosszú hétvége alatt megvolt (nem mindig néztem a filmeket, csak be volt kapcsolva), a 3-napos cseregarancia miatt sem ártott...
Egyébként hogyan éghet be egy logó, ha félóránként eltűnik (amikor reklám van)?
Költői a kérdés, elhiszem, ha valakinek beég...
Jaa, egy Pana 37PV70-esről van szó.
Plazma
Sziasztok ! nekem ilyen gondom nem volt még soha pedig már több mint 3 éve nyúzom a Pana plazmámat. Pedig amit már nálam kibírt azt másik 3 tv sem bírná ki Én nagyon megvagyok elégedve a plazmákkal.Mindenki azt vesz amit akar :lol!: nekem tudom nem kell sem LCD sem LED tv
- Bartholomew
- Újonc fórumos
Plazma
Ja , és még egy kérdés: ezek az újabb LG-k (PS széria) is ugyanúgy hajlamosak vajon a beégésre mint az elődeik, vagy esetleg ezek már újabb generációs modellek és szerencsésebbek ilyen szempontból?
Nagyon vigyázz a plazmákkal, nekem volt 50-es full HD-s panám egy hét alatt beégett. El is adtam. Mondom büdös életbe nem veszek mégegyszer plazmát a házamba. Másik fórumon beégésről megy a vita.
link
Inkább szerezd vissza a led-es tv-det...
Én is tv vásárlás előtt állok, csak nem tudom, hogy mit vegyek. Nincs tökéletes tv, sajna.
Hát ezt szomorúan olvasom.
Néhány oldallal előrébb éppen azt írta valaki, hogy a Panák a legmegbízhatóbbak beégés szempontjából. (A linket még nem néztem a vitáról amit küldtél)
LED-es Samut egyébként meg azért adtam el, mert megörjített a szaggatása a nagyobb objektumok mozgásánál, vagy a ló másik oldala (100Hz Motion Plus állítgatásával) a szappanopera efektus... én is belehabarodtam a LED mágiába, de ez volt a tanulópíz, így így érkeztem meg a plazmások táborába, de úgy látom itt meg a beégéstől kell rettegni...
B&W 804s, AKG K701
B&W 804s, AKG K701
- Bartholomew
- Újonc fórumos
Plazma
Ja , és még egy kérdés: ezek az újabb LG-k (PS széria) is ugyanúgy hajlamosak vajon a beégésre mint az elődeik, vagy esetleg ezek már újabb generációs modellek és szerencsésebbek ilyen szempontból?
nekem samu ps 50 a 451 egy egésznapos RTL TV nézés után beéget:-(
Az meg hogy? Monnyuk annyi RTL-től én is bedobnám a törölközőt. :lol!:
Ott az 5 pont!
B&W 804s, AKG K701
B&W 804s, AKG K701
Plazma
Nagyon vigyázz a plazmákkal, nekem volt 50-es full HD-s panám egy hét alatt beégett. El is adtam. Mondom büdös életbe nem veszek mégegyszer plazmát a házamba. Másik fórumon beégésről megy a vita.
Ezekről nem a készülékek tehetnek. Amit írsz nem helytálló, írom ezt úgy, hogy nekem is Samu plazmám van.
Plazma
Minden plazma hajlamos a beégésre, ezért vannak bennük a különböző beégés elleni védelmek, amiket a usereknek kell alkalmazni a használati utasításnak megfelelően, ha így tesznek elvileg nem fordulhatna elő beégés, persze csak elvileg mert ami elromolhat az el is romlik.
Plazma
link
Inkább szerezd vissza a led-es tv-det...
Én is tv vásárlás előtt állok, csak nem tudom, hogy mit vegyek. Nincs tökéletes tv, sajna.
Tv: Sharp Aquos LC-60LE635E FullHD LED Blu-ray és Média: Pioneer BDP-140 BD(3D) ISO, FLAC, MKV, MULTI Region, 13TB Konzol: Sony Playstation3 500GB Erőlködő: Pioneer VSX-LX50 THX Select2 Hangfalak: B&W DM603, B&W LCR6 S2 Mélyláda: B&W ASW 650
Plazma
Az meg hogy? Monnyuk annyi RTL-től én is bedobnám a törölközőt.
- hotibi
- V.I.P.
- Értékelés: 15
Plazma
TV: Samsung Q65 Q60.
Erősítő: Yamaha RX-A 3080 aventage.
Mediaplayer: Dune HD Max Vision 4K
Hangfalak: 4x Klipsch RP-160M.
Center: 1x Klipsch RP-250C.
Szub: 2x SVS SB-2000.
CD: Yamaha CDX-497.
Fejhallgató: Yamaha HPH-MT7
Erősítő: Yamaha RX-A 3080 aventage.
Mediaplayer: Dune HD Max Vision 4K
Hangfalak: 4x Klipsch RP-160M.
Center: 1x Klipsch RP-250C.
Szub: 2x SVS SB-2000.
CD: Yamaha CDX-497.
Fejhallgató: Yamaha HPH-MT7
- Bartholomew
- Újonc fórumos
Plazma
B&W 804s, AKG K701
B&W 804s, AKG K701
- Bartholomew
- Újonc fórumos
Plazma
Üdv mindenkinek!
Érdeklődve olvasgattam végig a fórum utolsó kb. 30 oldalát, ezek után bátorkodnék feltenni a kérdést, hátha van valaki akinek van konkrét tapasztalata ezzel a két készülékel kapcsolatban, ugyanis szintén vásárlás előtt állok és idáig szűkült a kör:
Panasonic TX-P42G15E vs LG 50PS8000...
Elsősorban filmnézésre kellene, DVD, BD, HD, a TV része nem lényeges, persze nem hátrány ha kielégítő.
Egy Samu LED-em volt cirka 1hónapig. Rájöttem, hogy nekem plazma kell...
Ami már feltűnt, mivel láttam már mindkettőt csak külön-külön, hogy a Panasonic-nak mélyebb színei, kontúrosabb képe van, míg az LG kicsit fakóbb, kásásabb volt nekem. Persze fogalmam sincsen, hogy melyik hogyan volt beállítva, viszont mivel az LG 50"-os a Pana meg 42", ez már egy ok lehet az élesebb kép tekintetében.
(mindkettő fullHD) LG THX minősítéssel is rendelkezik, persze ez csak egy dolog.
Segítségeteket, hozzászólásokat előre is köszönöm!
B&W 804s, AKG K701
B&W 804s, AKG K701
Plazma
Szerintetek van értelme 20 ezres árfekvésű HDMI kábelt venni?
Ha az pl. Furutech(színvonalú), akkor igen.
Meg kell nézni ée eldöntni, hogy Neked megéri-e a többletköltség.
Oszt jónapot.
Furutech- ről van szó. Az a baj, hogy kipróbálni lehetetlen a saját rendszeremen.
- simi
- Nincs visszaút
- Értékelés: 7
Plazma
Ha az pl. Furutech(színvonalú), akkor igen.
Meg kell nézni ée eldöntni, hogy Neked megéri-e a többletköltség.
Oszt jónapot.
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Plazma
Plazma
Úgy tudom, hogy volt másnak is hasonló probléma, a HDMI kábeles összeköttetés miatt lehet. A pana tévéken, hogy lehet szoftvert frissíteni?
Sajna nemtom, mi a megoldás...a frissítésre sincs tippem
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
- orionr
- V.I.P.
- Értékelés: 41
Plazma
Lehet, hogy kezd halódni a vezérlése?
Szia! Ezt most kérdezed? Egyébként nem sok üzemóra van benne. Úgy tudom, hogy volt másnak is hasonló probléma, a HDMI kábeles összeköttetés miatt lehet. A pana tévéken, hogy lehet szoftvert frissíteni?
Plazma
Lehet, hogy kezd halódni a vezérlése?
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
- orionr
- V.I.P.
- Értékelés: 41
Plazma
Sziasztok!
Van egy Pana PZ-80 plazmám, már több mint egy éve használom és nem volt semmi gond vele, viszont nemrég rákötöttem a htpc-t és olyat produkál, hogy amikor átkapcsolom HDMI2-ről TV funkcióra, a csatornák nagy részén, a kiosztás első csatornája, az mtv2 jön be. Tegnap, csak a gyári visszaálíítással tudtam behozni a többi adót. Valaki már tapasztalt ilyet???
Plazma
Kellemes Karácsonyt mindenkinek! Főleg azoknak, akik a plazma felé terelgettek az LCD helyett. Nagyon jó boltot csináltam.
Plazma
Egyébként ahogy már többen mondták előttem, csak az első napokban tűnik nagynak egy 50"-es plazma, utána rejtélyes módon összemegy
Hiába, no, projektor kell.
Ezt én is meg tudom erősíteni! Nekem is "összement" az 50''-os TV!
Ráadásul 1080-as adással megküldve a képminősége sem annyival jobb, mint egy 42''-os 1024X768-as plazmának.
Azon elámultam, amikor az Eurospot HD-t néztem, a nagyon pedig "jó-jó, de semmi különös" hatása volt a dolognak.
Projektorral mindig élmény még a UPC adás is!
Plazma
Igen, jelentős különbségek vannak a szolgáltatott digitális (SD és HD) jel minőségében is. Ez még állítólag a műholdas szolgáltatókra is igaz (T-Sat, UPC, Digi Tv, Hello HD). Állítólag más-más tömörítési aránnyal dolgoznak.
Egy szolgáltatón belül is változik az egyes csatornák minősége. Pl. RTL Klub egész nézhető legtöbb esetben, sőt, néha már azt mondanám, hogy Crt minőség. Más csatornák meg elég silányak.
50"-es, Full HD Panán tolom, műholdas Digi TV-vel.
Egyébként ahogy már többen mondták előttem, csak az első napokban tűnik nagynak egy 50"-es plazma, utána rejtélyes módon összemegy
Vagy az MM-ban kiállított 200+ cm-es plazma, amire hónapok óta ki van téve a kamu szöveg, hogy eladva
Egy szolgáltatón belül is változik az egyes csatornák minősége. Pl. RTL Klub egész nézhető legtöbb esetben, sőt, néha már azt mondanám, hogy Crt minőség. Más csatornák meg elég silányak.
50"-es, Full HD Panán tolom, műholdas Digi TV-vel.
Vagy az MM-ban kiállított 200+ cm-es plazma, amire hónapok óta ki van téve a kamu szöveg, hogy eladva
Plazma
Igen, jelentős különbségek vannak a szolgáltatott digitális (SD és HD) jel minőségében is. Ez még állítólag a műholdas szolgáltatókra is igaz (T-Sat, UPC, Digi Tv, Hello HD). Állítólag más-más tömörítési aránnyal dolgoznak. Én nem vagyok szekember, ezt azok jobban tudják...Nem is beszélve a kábelen éskező jelről. De laikusként igen meglepő,és ezt nem nagyon hangsúlyozzák a szolgáltatási szerződésben! Ha van rá pénzed, én is pio-t javasolnék, full hd-t. Valahol még biztosan fellelhető belőlük. Az áruk miatt nem nagyon kapkodták őket. Meg egy pio-t nem 3-4 évre vesz az ember. Az én samu crt-m 16-éves! Igaz, akkor 90 volt!
Köszi a hozzászólásokat!
Aszt nem tudtam, hogy a MM-ban lehet SD adás jelével megnézni a tv-ket.
Ha így van egyszerű lesz a választás!
Még egyszer köszi a segítséget.
Üdv
TV: Panasonic TX-55JX940E; LG-55UB850V; Erősítő: Marantz PM-7005; Forrás: HTPC; NAS: TS-219 PII
Hangfal: DALI Ikon 6
Kábelek: Hangfal kábel: QED Silver Anniversary-XT2*4m QED AIRLOC dugók; SUPRA USB2.0 A-B BLUE 2M (HTPC); SUPRA ZAC Toslink 2m(TV)
Hangfal: DALI Ikon 6
Kábelek: Hangfal kábel: QED Silver Anniversary-XT2*4m QED AIRLOC dugók; SUPRA USB2.0 A-B BLUE 2M (HTPC); SUPRA ZAC Toslink 2m(TV)
Plazma
Igen, jelentős különbségek vannak a szolgáltatott digitális (SD és HD) jel minőségében is. Ez még állítólag a műholdas szolgáltatókra is igaz (T-Sat, UPC, Digi Tv, Hello HD). Állítólag más-más tömörítési aránnyal dolgoznak. Én nem vagyok szekember, ezt azok jobban tudják...Nem is beszélve a kábelen éskező jelről. De laikusként igen meglepő,és ezt nem nagyon hangsúlyozzák a szolgáltatási szerződésben!
Ha van rá pénzed, én is pio-t javasolnék, full hd-t. Valahol még biztosan fellelhető belőlük. Az áruk miatt nem nagyon kapkodták őket. Meg egy pio-t nem 3-4 évre vesz az ember. Az én samu crt-m 16-éves! Igaz, akkor 90 volt!
Plazma
Az eredeti kérdése most is fenn áll, hogy ehhez az adáshoz most melyik típus felel meg jobban? A pioneerek tényleg jók voltak, amik a drágább kategóriákhoz tartoztak, de az alapok semmivel nem, mint a többi.Viszont a panák hoznak egy szintet, amit pénzben felérek és nem kell túl nagy kompromisszumokat kötni.
De full HD plazmát nem láttam még otthoni környezetben, tv adást nézve, ezért keresem a kérdésemre a választ.
Nekem Pioneer plazmám van és FullHD. Én azért vettem ezt az elég drága TV-t mert SD-től FullHD-ig ezen volt a legszebb a kép.
Igaz sajnos már nem gyártják őket, de Panasonic használja a Pio technológiát.
Ha full HD plazmát veszel érdemes olyan STB-t ,vagy DVD-Recordert venni, aminek a felkonvertálója jobb, mint a TV-é, mert SD adáson azzal is lehet javítani.
A másik, ki szolgáltatja a TV jelet. Saját tapasztalat, hogy koaxos kábeltv minősége csapnivaló. Én ezért váltottam műholdasra. A T-Home Sat TV minősége sokkal jobb, mint a kábeltv. És elérhetőek HD adások is. A hello HD ugyanez, de még több HD csatival.
Most építem ki a DVB-T földi kábelezést, ha meglesz már tudni fogom, melyiknek a legszebb a képe.
Úgyhogy TV csere előtt érdemes szolgáltató váltásban is gondolkozni, mert lehet 100.000 Ft-al drágább TV árát javul az SD kép.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables