Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Imre07
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Plazma

Hozzászólás Szerző: Imre07 »

Menj el egy üzletbe, (legjobb egy média m., mert ott minden van)ahol digitális SD jelről (műhold, földi, vagy kábel, ami neked van) össze tudod hasonlítani a full HD-t és a HD ready-t. Én a mostaniak közül panát javaslom, de ha teheted, nézd meg a samut és LG-t is. Arra is figyelj, hogy közel azonos beállítások legyenek, már ami elsősorban a kontrasztot illeti. A samuknál általában nagyon élesre szokták állítani, akkor produkálja azt, amit a pana normál beállítűáson. http://www.mindigtv.hu/Lefedettseg.aspx - itt megnézheted, van-e már földi digitális sugárzás nálatok. A DVB-T tuner a több lábon állás miatt kell szerintem, ha elterjed és beindul, nem leszel kiszolgáltatva a kábeleseknek. (és akkor még ott a műhold) Saját szemed és véleményed alapján dönts!
(Saját vélemény: Azt nem tudja sajnos biztosan megmondani senki, nálunk mikor lesz általános a full HD tv adás. Ha ez nem lesz 5 éven belül, akkor - saját véleményem szerint- lehet, hogy jobb - döntően tv nézésre egy nem full HD plazma. Ezen is lehet nézni full HD-t is, -igaz, nem lesz olyan szép,- de mindig jobb, mint egy full HD-n egy ramaty felkonvertáló által készített SD kép.)

Audison7
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Audison7 »

Hello! 
Szerintetek a kettő közül melyiket plazmát érdemesebb megvenni?
Pana TXP-42G10 vagy Pana TXP-42C10.
Persze nem BluRay-ről beszélünk!
Inkább jó részt Tv nézéről, kb 3m-ről.
A jel kábáltv, 95% SD adás./Vidanet kaposvár/

Gyakorlati tapasztalat van valakinek, aki esetleg látta mind kettőt ilyen feltételek mellett?

Megköszönném a segítséget!

Szerintem ha csak TV -zni akarsz akkor lehet, hogy másfajta típusban kellene gondolkodnod. Bár nem tudom milyen nálatok az az SD adás.

Milyen típusra gondolsz?

Az SD adás minősége szerintem mindenhol pocsék.Ezért is érdekel, hogy a fullHD még ront-e az amúgy is rossz helyzeten?

Persze hogy ront. Gondolj bele, 720-ból 1920-at csinálni mindenféle felkonvertálással. Minimum analóg SD-ről digitális SD-re kell váltani. Ez, ha minden igaz, a következő év végétől kényszerből kell tenni, ha tényleg megszűnik az analóg adás. (nyugtával...) Magyarul ez azt jelenti, minimum DVB-T és esetleg DVB-C tuneres készüléket vegyél, ha nem akarsz külön SET-TOP box-szal és távirányítóval bajlódni. És a vásárlásnál nézd meg, milyen képet produkál a digitális SD jelről a készülék. És itt eldöntheted, hogy full HD plazmát vrszel, vagy csak egy 1080-ast, vagy nagyobban 1320-ast. Amennyiben filmeket is akarsz nézni, nem csak TV adást, a válasz azt hiszem, egyértelmű, full HD. És ezek közül azt, amelyiknek jobb a videó felkonvertáló része. Régen ezek a Piók voltak, most talán a Panák, de meg kell győzödni saját szemmel.

Köszi Imre07!

Amit a felkonvertálásról írtál teljesen világos.Most is egy digitális STB-ot használok, legalább is eszt mondják róla, de semmivel nem jobb, mint ha csak a koaxot dugnám a tv-be, csak 16/9-et csinál a képből, aminek az az eredménye hogy a kép két szélén a fekete csík jóval keskenyebb./a kép így valós, nem szeretem a torzult fejeket/
Az eredeti kérdése most is fenn áll, hogy ehhez az adáshoz most melyik típus felel meg jobban?
A pioneerek tényleg jók voltak, amik a drágább kategóriákhoz tartoztak, de az alapok semmivel nem, mint a többi.Viszont a panák hoznak egy szintet, amit pénzben felérek és nem kell túl nagy kompromisszumokat kötni.
De full HD plazmát nem láttam még otthoni környezetben, tv adást nézve, ezért keresem a kérdésemre a választ.
TV: Panasonic TX-55JX940E; LG-55UB850V; Erősítő: Marantz PM-7005; Forrás: HTPC; NAS: TS-219 PII 
Hangfal: DALI Ikon 6
Kábelek: Hangfal kábel: QED Silver Anniversary-XT2*4m QED AIRLOC dugók; SUPRA USB2.0 A-B BLUE 2M (HTPC); SUPRA ZAC Toslink 2m(TV)

Imre07
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Plazma

Hozzászólás Szerző: Imre07 »

Hello! 

Gyakorlati tapasztalat van valakinek, aki esetleg látta mind kettőt ilyen feltételek mellett?

Szerintem ha csak TV -zni akarsz akkor lehet, hogy másfajta típusban kellene gondolkodnod. Bár nem tudom milyen nálatok az az SD adás.

Milyen típusra gondolsz?

Az SD adás minősége szerintem mindenhol pocsék.Ezért is érdekel, hogy a fullHD még ront-e az amúgy is rossz helyzeten?

Persze hogy ront. Gondolj bele, 720-ból 1920-at csinálni mindenféle felkonvertálással. Minimum analóg SD-ről digitális SD-re kell váltani. Ez, ha minden igaz, a következő év végétől kényszerből kell tenni, ha tényleg megszűnik az analóg adás. (nyugtával...) Magyarul ez azt jelenti, minimum DVB-T és esetleg DVB-C tuneres készüléket vegyél, ha nem akarsz külön SET-TOP box-szal és távirányítóval bajlódni. És a vásárlásnál nézd meg, milyen képet produkál a digitális SD jelről a készülék. És itt eldöntheted, hogy full HD plazmát vrszel, vagy csak egy 1080-ast, vagy nagyobban 1320-ast. Amennyiben filmeket is akarsz nézni, nem csak TV adást, a válasz azt hiszem, egyértelmű, full HD. És ezek közül azt, amelyiknek jobb a videó felkonvertáló része. Régen ezek a Piók voltak, most talán a Panák, de meg kell győzödni saját szemmel.

Audison7
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hello! 

Milyen típusra gondolsz?

TV: Panasonic TX-55JX940E; LG-55UB850V; Erősítő: Marantz PM-7005; Forrás: HTPC; NAS: TS-219 PII 
Kábelek: Hangfal kábel: QED Silver Anniversary-XT2*4m QED AIRLOC dugók; SUPRA USB2.0 A-B BLUE 2M (HTPC); SUPRA ZAC Toslink 2m(TV)

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: klepto »

Sziasztok!

Ma vettem magamnak karácsonyra egy PS3-t.
Nekem, LG plazmám van, HD Raedy; 1024x768 felbontással.
Érdemes a PS3 kimenő jelét (játékokat, és a felkonvertált dvd filmeket) 1080i felbontásban a tv-re engedni, vagy jobban járok, ha csak a 720p kimenetet engedélyezem? Hosszú távon nem károsodik a plazma az 1080i kimenő jel miatt?
Hogy kaphatok elméletben szebb eredményt, ha a tv az 1080i jelet konvertálja le 768-á, vagy a 720p-t konvertálja fel 768-á?
A játékoktól mennyire kell tartani a plazma tv-n, egyáltalán lehet-e játszani ilyen képernyőn, vagy inkább csak BluRay, és dvd lejátszóként használjam a PS3-t?
A válaszokat előre is köszönöm;

Üdv: Klepto

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mennyire nem bántam meg hogy lecseréltem az LCD-t plazmára...mindenkinek ez kéne aki nem tévézik csak filmezik.Nem veri ki a szemem a kontraszt ezáltal sokkal melegebb a kép és a fekete tényleg fekete.
Ja és kell az a 127cm

Majd az is kicsinek hat pár hét után :kiraly:

Hamar megszoktam ez tény.

Vendég

Plazma

Tigris : 

OFFTOPIC:

Nem mondod, hogy neked is Kenwood DP 5020 van? 

Off....De bizony és nagyon megkedveltem...Hamarosan kap egy tuningot, h tökéletes legyen ...ON

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: Teaway »

Tigris :

OFFTOPIC:

Nem mondod, hogy neked is Kenwood DP 5020 van? 

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

Vendég

Plazma

Mennyire nem bántam meg hogy lecseréltem az LCD-t plazmára...mindenkinek ez kéne aki nem tévézik csak filmezik.Nem veri ki a szemem a kontraszt ezáltal sokkal melegebb a kép és a fekete tényleg fekete.
Ja és kell az a 127cm

Majd az is kicsinek hat pár hét után

Vendég

Plazma

Mennyire nem bántam meg hogy lecseréltem az LCD-t plazmára...mindenkinek ez kéne aki nem tévézik csak filmezik.
Nem veri ki a szemem a kontraszt ezáltal sokkal melegebb a kép és a fekete tényleg fekete.
Ja és kell az a 127cm

Vendég

Plazma

Ma megjött a Pana 42 colos G10 -es. Eszméletlen szép képe van. Főleg ha BR anyagokat nézek rajta.

OdyM
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: OdyM »

Hello! 

OdyM
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Ma megjött a Pana 42 colos G10 -es. Eszméletlen szép képe van. Főleg ha BR anyagokat nézek rajta. 
Gratulálok!

Látom neked is ez a széria van csak kicsit nagyobban.

Gólya
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gólya »

Gratulálok!

Házimozi: TV:Panasonic TX-P46G10 Erősítő: Harman/Kardon Avr-245 DVD:Harman/Kardon Dvd-23 Hangsugárzó: JBL Scs-178 Kábelek: QED Performance, Inakustic Pathmos

PC: Thermaltake VH6000BWS Armor +; Chieftec CFT-650-14CS 650W ;AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2; Sapphire HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X; 2 X SAMSUNG 1000GB F1 SATA2 HD103UJ ; 2 X WD MyBook 1000Gb Essential stb...

Audison7
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hello!

OdyM
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Detto
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: Detto »

63 centis crt -ről váltok, szóval egyelőre jó lesz ez.
zsebtévé

OdyM
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Meg ugye a PC az a Lcd tévékkel tud igazán összedolgozni...Plazmára nem erőltetném a PC-t hacsak nem akarod, h beégjen és ott maradjon örökre a képernyőn a nyoma...
Bocs' Tigris de nincs erőm visszaolvasni. Neked melyik típusú Pana plazmád van? Meg vagy elégedve vele?

Nekem egy régebbi típusú alapkészülékem van, 3 méterről nézem és tökéletesen megvagyok elégedve a képével...Ez egy TH-42PA60E 107 centis.

Köszi! Én is megveszem a 42 colos G10 -est, csak még azt nem tudom hol. A digitalko.hu -tól már vettem BR lejátszót és nagyon korrektek voltak, a cucc is remekül működik. Viszont ők a PF -es változatot kínálják, amire nem jár az öt éves garancia. Viszont egy tízessel olcsóbb mint pl. az ötéves jótállást nyújtó audio-part -nál. Honnan vegyek?

Ha a pénzügyi keret engedi, szerintem vegyél 50 inchest. Én azt vettem, de néha már azt is kicsinek látom.

63 centis crt -ről váltok, szóval egyelőre jó lesz ez.

Detto

Plazma

Hozzászólás Szerző: Detto »

Meg ugye a PC az a Lcd tévékkel tud igazán összedolgozni...Plazmára nem erőltetném a PC-t hacsak nem akarod, h beégjen és ott maradjon örökre a képernyőn a nyoma...
Bocs' Tigris de nincs erőm visszaolvasni. Neked melyik típusú Pana plazmád van? Meg vagy elégedve vele?

Nekem egy régebbi típusú alapkészülékem van, 3 méterről nézem és tökéletesen megvagyok elégedve a képével...Ez egy TH-42PA60E 107 centis.

Köszi! Én is megveszem a 42 colos G10 -est, csak még azt nem tudom hol. A digitalko.hu -tól már vettem BR lejátszót és nagyon korrektek voltak, a cucc is remekül működik. Viszont ők a PF -es változatot kínálják, amire nem jár az öt éves garancia. Viszont egy tízessel olcsóbb mint pl. az ötéves jótállást nyújtó audio-part -nál. Honnan vegyek?

Ha a pénzügyi keret engedi, szerintem vegyél 50 inchest. Én azt vettem, de néha már azt is kicsinek látom.

OdyM
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

annyit megér az 5 éves gari
amúgy meg 5 év gari nélkül is olyant vennék, amit a hazai piacra szántak

Ezt diktálja a józan ész...

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

annyit megér az 5 éves gari
amúgy meg 5 év gari nélkül is olyant vennék, amit a hazai piacra szántak

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

OdyM
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Vendég

Plazma

http://www.kirakat.hu/plazma_tv/panasonic_th_42pa60e/

Gólya
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gólya »

Mi a véleményetek a Panasonic TX-P42G10E -ról? Valóban annyira jó mint ahogy írják?
Nekem a 46 colos van és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Sőt ha most veszel Pana plazmát 5 év teljeskörű garanciát kapsz "ajándékba" a 3 év helyett.

Nemrég vettem egy Pana TX-50G10E-t. HDMI kábellel rákötöttem laptopra és ráküldtem egy full HD filmet (Vadászat a Vörös Októberre). A tenger alatti jeleneteknél azt tapasztaltam, hogy ahol szép, egyenletes átmeneteknek kellene lennie az egyes kék és szürke árnyalatok között, nagyon durván jeleníti meg az átmenetet, összemossa az árnyalatokat és csíkos, élvezhetetlen lesz a kép. Tehát kb 100 árnyalat helyett 5-öt jelenít meg. Utána természetesen más filmeknél már figyeltem ezt a jelenséget, és ha nem is ennyire durván, de tapasztaltam azoknál is.

A laptopon ugyanannál a képkockánál nem látok ilyen összemosást.

Más is tapasztalta ezt (azaz ilyen sz*r egy 400K-s plazma...) vagy valamit én toltam el? 5 méteres HAMA HDMI kábellel kötöttem rá a laptopot a plazmára.

(Mondanom sem kell, hogy amikor megláttam ezt, majdnem belevágtam a távirányítót a plazmába )

Nem akarok okoskodni de attól függ mit nézel rajta, milyen a hardware, milyen kábelt használsz stb.
Nekem is pana plazmám van pc-ről hajtom blu-ray cuccokkal, na meg néha játszok is rajta. 1 napig volt egy 5 méteres pc kábelem ami sacc 8 rugó volt és filmnél is észre lehetett venni, hogy csak nem az igazi....a total commander meg a haszonló cúmók pixelesek, szellemképesek voltak, 1 szóval szarok voltak. Vettem hozzá 1 normális hdmi kábelt(QED 3m 24e.-ért)és azóta egy szavam sincs.
Tehát sok múlik a kábelen meg a többi cuccon is.

Házimozi: TV:Panasonic TX-P46G10 Erősítő: Harman/Kardon Avr-245 DVD:Harman/Kardon Dvd-23 Hangsugárzó: JBL Scs-178 Kábelek: QED Performance, Inakustic Pathmos

PC: Thermaltake VH6000BWS Armor +; Chieftec CFT-650-14CS 650W ;AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2; Sapphire HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X; 2 X SAMSUNG 1000GB F1 SATA2 HD103UJ ; 2 X WD MyBook 1000Gb Essential stb...

OdyM
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”