Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Sziasztok!
Adott egy 42-es TechVision plazma tv, aminek nem működik a tuner része. Ami még nem is lenne zavaró, mert van rajta elég bemenet és amúgy is DIGI-vel van használva. Viszont egy olyan hibát produkál, hogy az egész képernyő felületén a képpontok véletlenszerűen felvillanak a 3 alapszín egyikégben, tehát piros, zöld, illetve kék színben. Viszont ez csak akkor igaz, ha mozgás van a képen, álló homogén képeknél nincs probléma, akkor nincs felvillanó képpont.
Elsősorban az érdekel, hogy a két hibának köze lehet-e egymáshoz, illetve ha nincs, akkor a második problémát mi okozhatja?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv.
A két dolognak nincs köze egymáshoz, a képpontok felvillanását a plasma öregedése okozza, utána lehet állítani az Y-SUS -on, de nem biztos, hogy teljesen el lehet tüntetni a pöttyöket. Persze a kijelző cseréjével eltűnnének.
Aha.
Mit kell keresnem a board-on? Potmétereket? Egy, vagy több is van belőle?
Plazma
Sziasztok!
Adott egy 42-es TechVision plazma tv, aminek nem működik a tuner része. Ami még nem is lenne zavaró, mert van rajta elég bemenet és amúgy is DIGI-vel van használva. Viszont egy olyan hibát produkál, hogy az egész képernyő felületén a képpontok véletlenszerűen felvillanak a 3 alapszín egyikégben, tehát piros, zöld, illetve kék színben. Viszont ez csak akkor igaz, ha mozgás van a képen, álló homogén képeknél nincs probléma, akkor nincs felvillanó képpont.
Elsősorban az érdekel, hogy a két hibának köze lehet-e egymáshoz, illetve ha nincs, akkor a második problémát mi okozhatja?
Üdv.
A két dolognak nincs köze egymáshoz, a képpontok felvillanását a plasma öregedése okozza, utána lehet állítani az Y-SUS -on, de nem biztos, hogy teljesen el lehet tüntetni a pöttyöket. Persze a kijelző cseréjével eltűnnének.
Plazma
Sziasztok!
Üdv.
Plazma
amúgy mivel mérjem meg? nincsenek electrotechnikai felszeeléseim:(
Háát, szerintem ma már egyetlen férfiember háztartásából sem hiányozhat egy 1-2 ezer forintos multiméter...
De ha nem van ilyesféle kelléked, akkor szedd szét az egyik csatit, oszt nézzed meg a szemeddel jól, hogy be vanik-e kötve az a fránya nyócas láb!
egybe van öntve a kábel és a csati asszem:( de meglesem ma
Plazma
Köszi! Kezdem belátni, hogy valóban a palzmáknak van a legjobb képük.
Nekem van LCD is, meg plazma is.
LCD-vel vevőt lehet fogni, plazmával meg hosszútávon TV-t nézni.
Mozizni akarok, szóval a plazma a jobb választás. Pedig én is az LCD -től indultam.
Esetleg tudja valaki, hogy miben különbözik a TX-PF42G10E a TX-P42G10E -től? Mit jelenthet az az 'F'?
Plazma
Nekem van LCD is, meg plazma is.
LCD-vel vevőt lehet fogni, plazmával meg hosszútávon TV-t nézni.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Plazma
Mi a véleményetek a Panasonic TX-P42G10E -ról? Valóban annyira jó mint ahogy írják?
Nekem a 46 colos van és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Sőt ha most veszel Pana plazmát 5 év teljeskörű garanciát kapsz "ajándékba" a 3 év helyett.
Plazma
Mi a véleményetek a Panasonic TX-P42G10E -ról? Valóban annyira jó mint ahogy írják?
Nekem a 46 colos van és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Sőt ha most veszel Pana plazmát 5 év teljeskörű garanciát kapsz "ajándékba" a 3 év helyett.
Házimozi: TV:Panasonic TX-P46G10 Erősítő: Harman/Kardon Avr-245 DVD:Harman/Kardon Dvd-23 Hangsugárzó: JBL Scs-178 Kábelek: QED Performance, Inakustic Pathmos
PC: Thermaltake VH6000BWS Armor +; Chieftec CFT-650-14CS 650W ;AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2; Sapphire HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X; 2 X SAMSUNG 1000GB F1 SATA2 HD103UJ ; 2 X WD MyBook 1000Gb Essential stb...
Plazma
Háát, szerintem ma már egyetlen férfiember háztartásából sem hiányozhat egy 1-2 ezer forintos multiméter...
De ha nem van ilyesféle kelléked, akkor szedd szét az egyik csatit, oszt nézzed meg a szemeddel jól, hogy be vanik-e kötve az a fránya nyócas láb!
Mindenki magának hülye...
Plazma
Plazma
scart al van összelőve, de nem tudtam beállítani.
Mindkét végén SCART a dugó? Ha igen, akkor két dolog lehet:
1. A kábelben nincs bekötve a kapcsolófesz. Előfordulhat, mert láttam már olyan egyirányú SCART-SCART kábelt, amiben semmi más nem volt bekötve, csak egy videojel, illetve a két hangcsatorna, de ez a kétirányúaknál sincs mindegyiknél bekötve.
Mérd meg, hogy a 8-as lábak össze vannak-e kötve. Ha nincsenek, akkor egy vékony flexibilis vezetékkel kössed össze bátran!
2. A tévéd mégsem tudja ezt. Ezen azért is csodálkoznék, mert a képarány kényszerített átkapcsolása is a 8-as lábon megy...
hát egy elég drága scartom van, csak be van kötve.
Plazma
Samu Plazma Tulajok!
Bejáratást követően van valami népszerű "basic" beállítás, amely kihozza a legtöbbet a display-ből?
Sound & Vision :
Marantz- Sony - Playstation - XOX
Plazma
Mindkét végén SCART a dugó? Ha igen, akkor két dolog lehet:
1. A kábelben nincs bekötve a kapcsolófesz. Előfordulhat, mert láttam már olyan egyirányú SCART-SCART kábelt, amiben semmi más nem volt bekötve, csak egy videojel, illetve a két hangcsatorna, de ez a kétirányúaknál sincs mindegyiknél bekötve.
Mérd meg, hogy a 8-as lábak össze vannak-e kötve. Ha nincsenek, akkor egy vékony flexibilis vezetékkel kössed össze bátran!
2. A tévéd mégsem tudja ezt. Ezen azért is csodálkoznék, mert a képarány kényszerített átkapcsolása is a 8-as lábon megy...
Plazma
Pana tv nél nem tudjátok hogy tudnám belőni, hogy ne a TV legyen az alapértelmezett ha bekapcsolom hanem a upc vevő?mindig át kell kapcsolni és idegesítő mert két kapcsoló kell a cucchoz
erre valaki?
no valaki?
Hogyan van összedugva a beltéri meg a tévé? Csak azért kérdezem, mert a legtöbb tévé tudja azt, ha EUROSCART-tal kötöd össze őket, akkor a jelforrás bekapcsolásával bekapcsolódik (vagy a jelforrás által kiadott 12V-os kapcsolójelet, vagy a videojelben lévő szinkronjeleket érzékelve).
Sőt, az újabb készülékek jó része bármelyik bemenetén (HDMI, komponens, alapsávi videó) jelet érzékel, bekapcsolódik stand-by-ból...
de még szerencse, hogy hdmi jelre nem kapcsol be, minden pc bekapcsolásnál elindulna a tv:)
Plazma
Pana tv nél nem tudjátok hogy tudnám belőni, hogy ne a TV legyen az alapértelmezett ha bekapcsolom hanem a upc vevő?mindig át kell kapcsolni és idegesítő mert két kapcsoló kell a cucchoz
erre valaki?
no valaki?
Hogyan van összedugva a beltéri meg a tévé? Csak azért kérdezem, mert a legtöbb tévé tudja azt, ha EUROSCART-tal kötöd össze őket, akkor a jelforrás bekapcsolásával bekapcsolódik (vagy a jelforrás által kiadott 12V-os kapcsolójelet, vagy a videojelben lévő szinkronjeleket érzékelve).
Sőt, az újabb készülékek jó része bármelyik bemenetén (HDMI, komponens, alapsávi videó) jelet érzékel, bekapcsolódik stand-by-ból...
Plazma
erre valaki?
no valaki?
Nem vágja... vegyél értelmes cuccokat, akkor nem lesznek ilyen kérdéseid! Asszem kiérdemelted már régen a "legidegesítőbb fórumtárs" címet!!!
milyen értelmes cuccra gondolsz?
Plazma
helló azt kérdezném ha a 2éves kis pana plazmám üvegét eddig plazmaspray-al tisztitottam. két gyerek gyilkolja a tv-t össze is karcolták már sajnos az üveget.naponta fujkálom h életben tartsam..
tehát tisztithatom sima clinnel az üveget?
köszi
Kicsit bővíteném ezt kérdéskört:
A plazma eleje üveg vagy valami plexi?
Mivel az enyémen is van némi 'karcolásszerű", lehet ezt polirozni?
Üdv
Rag
Nálunk a Samsungban, üveg van a kijelző előtt.
De benne is van az angol nevében : Glass-Filter
Plexis plazmát nem láttam még.
Van egy külső üveg és egy belső üvegréteg.
A képen a belső réteg tört darabjaira, a külső egyben maradt.
Hello Pisti te tudsz arrol hogy a samsungokat ellenörzik a gyárban hogy hibátlanul müködnek-e ,mert hallottam hogy volt olyan aminek búgott a tápja? Még annyi lenne a samusng plazmákat teljesen itt rakják össze vagy egyes alkatrészeket beszállitanak hozzá?
TV: LG 50PC51 MOZI: LG LHT-760IA FELVEVŐ: Philips 3305
Plazma
Az én Plazmnám is plexis, monitor tisztítóval lehet takarítani, vegyszeres anyagokat kerülni kell...Van ami üvegelőtétes...
Plazma
Ugyanaz a kijelző mind a kettőben csak a szolgáltatás másabb kicsit.Ezért az árkülönbség.
Bár nem emlékszem a számokra, de nem ugyanaz a számozása a két panelnek.
Plazma
helló azt kérdezném ha a 2éves kis pana plazmám üvegét eddig plazmaspray-al tisztitottam. két gyerek gyilkolja a tv-t össze is karcolták már sajnos az üveget.naponta fujkálom h életben tartsam..
köszi
Üdv
Rag
Van egy külső üveg és egy belső üvegréteg.
A képen a belső réteg tört darabjaira, a külső egyben maradt.
Plazma
Samu 50b430 vs b450, megér az utóbbi bő 30 ezer pluszt?
Itt összetudod hasonlítani a két gépet.
Anynet+ (HDMI-CEC), FilterBright és egy plusz HDMI bemenet van a B450-es Samun. Ahogy én láttam a boltban, képileg is jobb volt valamivel, de mindenképpen nézd meg Te is.
Ugyanaz a kijelző mind a kettőben csak a szolgáltatás másabb kicsit.Ezért az árkülönbség.
Plazma
köszi
Üdv
Rag
Plazma
köszi
Üdv
Rag
én sima ablaktisztítóval szoktam mosni, bár nem karcos.
és plexi van az enyémen olyat még nem is láttam ami üveg
Akkor kiegyezünk a plexiben..
Valami nyomot hagyott rajta. Clin-nel első körben nem jött le, de szerintem valamivel meg lett törölve...
Szóval polirozta már valaki?
Off, de próbálta valaki a mobilokhoz való polirozó csodákat (persze mobilon) ?
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Plazma
Samu 50b430 vs b450, megér az utóbbi bő 30 ezer pluszt?
Itt összetudod hasonlítani a két gépet.
Anynet+ (HDMI-CEC), FilterBright és egy plusz HDMI bemenet van a B450-es Samun. Ahogy én láttam a boltban, képileg is jobb volt valamivel, de mindenképpen nézd meg Te is.
Plazma
erre valaki?
no valaki?
Nem vágja... vegyél értelmes cuccokat, akkor nem lesznek ilyen kérdéseid! Asszem kiérdemelted már régen a "legidegesítőbb fórumtárs" címet!!!
TV: Panasonic gz950. Média: apple tv 4k+nas. Arcam av40+végfok: Parasound Halo A 52. Front: Audio Physic Scorpio. Center: Audio Physic Celsius. Surr: Monitor Audio silver fx. Sub: 2db Peerless XXLS-12 crown dsi 6000-el hajtva.