Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Plazma

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Sziasztok! 
Szóval akkor ha jól értem a válaszatok:

Panasonic X10

vagy

Samsung B450

Köszönöm!!

:foto:

:kiraly: Mindenféleképpen plazma. Már ha számít a képminőség...

LDC
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: LDC »

Sziasztok!

Szóval akkor ha jól értem a válaszatok:

Panasonic X10

vagy

Samsung B450

Köszönöm!!

:kiraly: :foto:

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

Csak egy száraz adat: a 60"-os LG-PHILIPS PDP full white módban 600Watt -ot vesz fel,(ez csak maga a PDP) szóval amiket írtatok fogyasztási adatok reálisak, bár azt nem tudom, hogy a pana -k tényleg kevesebbet esznek-e, lehet, de az 50%-al kevesebb fogyasztás szerintem már túlzás.
A beégés ellen meg lehet, és kell védekezni, erre valók a white wash, pixelshift, orbiter, stb. üzemmódok, ezeket hetente 25-30 percre rá kell kapcsolni a tv-re, ez elméletileg védelmet nyújt a beégés ellen, persze a hülyeség határtalan mindent tönkre lehet tenni.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

De ami a lényeg maximálisan meg vagyok vele elégedve.  :kiraly:

Hát jah. Sztem is szebb külsőre. Nálam is számít a megjelenés
Árban most a Pana X10 és a B450 fej-fej mellett van. Nekem a tuner nem döntő, mert van UPC. Írtad a ricegést, hogy a samunál te nem látod. Ez megnyugtató, de azért szemügyre veszem én is (elvileg nem vagyok érzékeny rá, majd meglátjuk).

Én nem tapasztaltam "ricegést". A tunerja jó analógról is, de én tányéros tévét nézek HDMI bemenetről, 720p-ben. Nagyon király. :foto:

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: bitcho »

nem riceg hányszor mondjam.

Ok, köszi, de nem tőled kérdeztem a ricegést,.. te már kifejtetted a véleményed ezzel kapcsolatban múltkor. :kiraly:

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Plazma

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

nem riceg hányszor mondjam.
de nem akarok én senkit meggyőzni, rajtam kívül még van vagy másik 4 embernek 50B450 samu plazmája és ha jól tudom azok is megvannak vele elégedve és nem találnak ricegést.
Pontosítok.
Akkor riceg ha DVD anyagot nézek popin és 1080/ 24p- re van állítva a video kimenet.
Akkor a video kimenetet autora teszem és a DVD anyag 720p 50/60Hz en megy és nincs ricegés.
Megjegyzem ha így nézek vele 24p anyagot, így sincs ricegés.
Én 90% ban tömörített HD (mkv) anyagot nézek 7%DVD és 2 % DIVX.
Tv-t 1% ban ha nézek. :kiraly:

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

De ami a lényeg maximálisan meg vagyok vele elégedve.  :kiraly:

:foto: Én is.

Ezek szerint nálad sem riceg 24p esetén??

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

De ami a lényeg maximálisan meg vagyok vele elégedve. :kiraly:

Hát jah. Sztem is szebb külsőre. Nálam is számít a megjelenés :foto:
Árban most a Pana X10 és a B450 fej-fej mellett van. Nekem a tuner nem döntő, mert van UPC. Írtad a ricegést, hogy a samunál te nem látod. Ez megnyugtató, de azért szemügyre veszem én is (elvileg nem vagyok érzékeny rá, majd meglátjuk).

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

:foto: Én is.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Szerintem az új samukkal már nincs gond beégés ghosting esetén.Én csak tudom , mert LG-m volt és piszkosúl érzékeny voltam a ghostingra.
De ezzel semmi pedig most már kezdem úgy használni hogy nem csak 50% os kontraszt és 50% fényerőmeg ilyesmi.
Mondjuk az LG-k is sokat javultak, de azon még látható picit a ghosting.
Samu még mindig sokkal jobb, Pana pedig hibátlan persze.

Anno, te miért döntöttél a Samu mellett? Ártényező, vagy volt más oka is?? :foto:

Azért mert mikor mentem tv-t nézegetni az LG után nem úgy mentem hogy samu b450 et veszek.
De mondom összehasonlítom a pana 50c10 el a samu 50b450 et

2 órán át teszteltem ugyanolyan kép beállításokkal popi 110 ről , saját anyaggal.
Magyarul tudtam melyik a kritikus pontok amelyek az lg nél jelentkeztek.
A samus és pana között semmi különbsáéget nem láttam pedig a beégést vagy ghostingot is teszteltem egy jó 10 perces állóképpel.
Majd mivel a pana 280 a samu akkor 200 ba került és mindkettő tudja a 24p-r ricegés nélkül ezért a samut vettem.
Ha a pana is 200 lett volna akkor azt veszem valszeg mert a korábbi évek tapasztalata miatt.
De nem annyi volt.
Nem bánttam meg, sőt külsőleg is szebb mint a pana szerintem picivel, persze ez kinek mi.

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Szerintem az új samukkal már nincs gond beégés ghosting esetén.Én csak tudom , mert LG-m volt és piszkosúl érzékeny voltam a ghostingra.
De ezzel semmi pedig most már kezdem úgy használni hogy nem csak 50% os kontraszt és 50% fényerőmeg ilyesmi.

Anno, te miért döntöttél a Samu mellett? Ártényező, vagy volt más oka is?? :kiraly:

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Szerintem az új samukkal már nincs gond beégés ghosting esetén.
Én csak tudom , mert LG-m volt és piszkosúl érzékeny voltam a ghostingra.

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Arról nem beszélve, h az üzletekben sokszor éjszakára is ott hagyják menni a tévéket...Állóképekkel, meg műsor nélkül monoszkóppal..Nem csodálom, h beégnek szerencsétlen tévék..

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Tény, hogy a képet és a beégésvédelmet nézve a Panák a legjobbak. Azt viszont figyelme kell venni, hogy a boltokban olyan beállításokkal vannak üzemeltetve a készülékek, amiket átlagos tévézésnél nem fogsz használni. Nem fogod a kontrasztot, cellafényt és a fényerőt koccra állítani, mint a boltban.

A panák mellett a Samsung-ok is jók, kevésbé égnek be, mint pl az LG. Én is féltem a beégéstől, de a Samsungot egyszer sem láttam még beégni, pedig nem csak félórákat üzemel naponta.

A képminőség megéri azt a plusz fogyasztást (ami nem is olyan sok).

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem egy régebbi Panasonic van, nincs beégésvédelem sem, de a mai napig nem égett be, pedig ezen ment videó játék, és elég sokszor úgy maradt a kép egész éjszakára...Akkor ott is maradt a fehér beégés, de kikapcsolás után ez olyan 30 mp alatt eltűnt teljesen...Haver fél órára hagyta úgy a Samsung tévét, és beégett neki olyan szinten, h a mai napig meglátszik rajta...

vaspapucsok
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Plazma

Hozzászólás Szerző: vaspapucsok »

Egy biztos ,ha zavar a képernyőbeégés akkor csak Pana ,mert jelenleg nincs olyan tv a piacon ami tudna normális beégésvédelmet.A minap voltam egy szaturnban és minden tv-t végignéztem az eladóval (aki mellesleg haver)és nocsak meglepődve tapasztaltam hogy mindegyik be van égve ,csak a PANÁK nem ,biztos hogy van olyan tv ami esetleg szebb kép vagy több szolgáltatás.de azok mind beégnek ez egy 10 éve tv-t áruló haverom tanácsa.Ezt vegye mindenki figyelbe.
FOGYASZTÁS:a piac legkevesebbet fogyasztó plazmái szintén PANASONIC,gyakorlatilag 42" esek átlag 200W -ot fogyasztanak normál használat mellet. ez minden más gyártónál 25-50%-al több.Szintén le lett tesztelve fogyasztásmérővel.
És ne hagyd figyelmen kivül hogy egy 50" képátló biztos hogy 300w átlagfogyasztás még a panánál is
ennyi tapasztalattal tudok neked szolgálni,és ezek tények nem csak vélemény.

pepemint
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Plazma

Hozzászólás Szerző: pepemint »

Sziasztok! 
Úgy látom nem lesz egyedi a kérésem. Szintén (hál istennek) úgy néz ki, hogy a régi Crt-nk bedobja a törölközőt, s venni kell egy jó és új tv-t.

Sok-sok nézelődés és hírek elolvasása után arra döntöttünk, hogy plazma tv-t szeretnénk venni. Azt azonban nem tudjuk, hogy milyet érdemes...

Ebben kérném a segítségetek. Paraméterek a következők:

Szolgáltató :        UPC
Képátmérő:        50"
Használat:          leginkább TV, illetve DVD
Nézési távolság:  4-5 m
Keret:                max. 300 eFt

Igazából ami eddig tetszett, az az LG PS8000-es, illetve a Panasonic plazmája.

Ha tudtok javasolni egy jó érték/ár arányút, azt nagyon megköszönöm.

:kiraly:  :foto:       

Csak 1 tanács: nézz utána a lehetségesek fogyasztásának!

Szia!

Igen én is ezt olvastam, hogy annyira nem vészes a fogyasztás, mint az terjesztik... sőt.

Elvégeztek egy elemzést, amely alapján az jött ki, hogy a plazma fogyasztása hasonló az LCD fogyasztásával...

Nos, ezt a Panasonic hirdette, aztán véletlenül a katalógusa szerint 1,5-2-szerese a plazmáinak a fogyasztása az LCD-ihez képest. (Természetesen nem a kétszer akkora képátlójú plazma:LCD arány tekintetében.)

LDC

Plazma

Sziasztok! 
Úgy látom nem lesz egyedi a kérésem. Szintén (hál istennek) úgy néz ki, hogy a régi Crt-nk bedobja a törölközőt, s venni kell egy jó és új tv-t.

Sok-sok nézelődés és hírek elolvasása után arra döntöttünk, hogy plazma tv-t szeretnénk venni. Azt azonban nem tudjuk, hogy milyet érdemes...

Szolgáltató :        UPC
Képátmérő:        50"
Használat:          leginkább TV, illetve DVD
Nézési távolság:  4-5 m
Keret:                max. 300 eFt

:kiraly:  :foto:       

Szia!

Igen én is ezt olvastam, hogy annyira nem vészes a fogyasztás, mint az terjesztik... sőt.

Elvégeztek egy elemzést, amely alapján az jött ki, hogy a plazma fogyasztása hasonló az LCD fogyasztásával...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

:foto:         

Normális képbeállítások mellett, semmi baj nincs a fogyasztással. :kiraly:

pepemint
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Plazma

Hozzászólás Szerző: pepemint »

Sziasztok! 

Szolgáltató : UPC
Képátmérő: 50"
Használat: leginkább TV, illetve DVD
Nézési távolság: 4-5 m
Keret: max. 300 eFt

LDC

Plazma

Sziasztok!

Szolgáltató : UPC
Képátmérő: 50"
Használat: leginkább TV, illetve DVD
Nézési távolság: 4-5 m
Keret: max. 300 eFt

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

És szerinted érdemes megcsináltatni??? 
Ha igen akkor kb szerinted mennyi lehet a javítás.
Az a gond hogy tatán lakom és a környéken nincs samsung szakszervíz
Lehet hogy el kellene adnom így és venni egy panát.

Mindenképp érdemes megnézetni, ha csak egyszerű kontakt hiba akkor munkadíjat kell fizetned csak, az alkatrészre a legrosszabb esetben max. egy 20-ast saccolnék. Így képről javítható hibának tűnik, ha így adnád el sokat buknál, inkább csináltasd meg és aztán próbáld meg eladni.
Ha nincs a közeledben márkaszerviz akkor keress egy olyan szakit aki javít plasmákat is.

aussy
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: aussy »

Elég nagy az esélye, hogy csak kontakthiba, ha nem akkor sem valószínű, hogy a plasmát (mármint magát a display-t) cserélni kellene, lehet még x-board hiba is, esetleg control board, bár ennek kicsi az esélye.  
Ha garanciás akkor nyilván márkaszerviz, ha nem akkor is a samsung márkaszervizet javasolnék, így olcsóbban megúszód az alkatrészt, mintha egy külsős szervizen is keresztül menne.

És szerinted érdemes megcsináltatni???

Ha igen akkor kb szerinted mennyi lehet a javítás.
Az a gond hogy tatán lakom és a környéken nincs samsung szakszervíz
Lehet hogy el kellene adnom így és venni egy panát.

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Elég nagy az esélye, hogy csak kontakthiba, ha nem akkor sem valószínű, hogy a plasmát (mármint magát a display-t) cserélni kellene, lehet még x-board hiba is, esetleg control board, bár ennek kicsi az esélye.

Ha garanciás akkor nyilván márkaszerviz, ha nem akkor is a samsung márkaszervizet javasolnék, így olcsóbban megúszód az alkatrészt, mintha egy külsős szervizen is keresztül menne.

aussy
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: aussy »

Újabb fejlemény a plazmámmal. 
Elindítottam a beégés elleni programot és amikor lapozott a feketéből át a fehérbe, akkor egy érdekes dologra lettem figyelmes.
Amint átmegy a kék csíkon a fekete rész abban a pillanatban eltünik a kék csík de amin kezd erősödni a világos máris bevillan a kék csík és ez így tovább.

A kék sávban abszolút nincs kép, vagy csak olyan derengés szerűen jelentkezik a dolog?
Ha lőnél egy képet az segítene egy kicsit.

Igen, van alatta látható kép

mégegy

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”