Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

aussy
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: aussy »

Újabb fejlemény a plazmámmal. 
Elindítottam a beégés elleni programot és amikor lapozott a feketéből át a fehérbe, akkor egy érdekes dologra lettem figyelmes.
Amint átmegy a kék csíkon a fekete rész abban a pillanatban eltünik a kék csík de amin kezd erősödni a világos máris bevillan a kék csík és ez így tovább.

A kék sávban abszolút nincs kép, vagy csak olyan derengés szerűen jelentkezik a dolog?
Ha lőnél egy képet az segítene egy kicsit.

Igen, van alatta látható kép

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

Elindítottam a beégés elleni programot és amikor lapozott a feketéből át a fehérbe, akkor egy érdekes dologra lettem figyelmes.
Amint átmegy a kék csíkon a fekete rész abban a pillanatban eltünik a kék csík de amin kezd erősödni a világos máris bevillan a kék csík és ez így tovább.

A kék sávban abszolút nincs kép, vagy csak olyan derengés szerűen jelentkezik a dolog?
Ha lőnél egy képet az segítene egy kicsit.

aussy

Plazma

aussy

Plazma

Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni?

Van egy 127 cm-es samsung full hd-s plazmám és ma amikor a gyerkőcöm bekapcsolta reggel megjelent a képernyőn egy kb 3cm vastag kék csík végig a jobb oldalon a szélétől úgy 20 cm- re.

Ez mitől lehet?
tv tipusa Samsung ps a 558

Ha valaki tud erről valami infót azt köszönettel venném.

További szép napot

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: Teaway »

A következőket nézegettem: Samsung PS50430, Panasonic TX-P42U10E és TX-P50X10Y, ill. még a Samsungból a PS50450-est
Ezek közül talán a P50X10Y.
Ne kérdezd, miért.

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

Hakap(v)eszi

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hakap(v)eszi »

Rájöttem, hogy elírtam:
Szóval Samsungból a ps40b530-ast néztem, nem a 450-est (de most már az is a listán van ), ez drágább "jóval" a 430-asnál.

Hakap(v)eszi

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hakap(v)eszi »

Sziasztok!

TV vásárlás előtt állok, és nagyon úgy néz ki, hogy plazma lesz majd belőle, csak hogy pontosan mi azt még sajnos nem tudom. Ebben kéne egy kis segítség.
A következőket nézegettem: Samsung PS50430, Panasonic TX-P42U10E és TX-P50X10Y, ill. még a Samsungból a PS50450-est, de ezt pont annyival kerül többe a 430-asnál, amennyit csak végső esetben szánnék rá.

Főleg PC-ről meg DVD-ről mennének a filmek, esti TV-zés meg hasonlókra lenne. Az, hogy full hd-s legyen nekem nem feltétel. Tudom, hogy ebben az árkategóriában nem kell csodát várni, de azért valami szutykot se szeretnék venni, és nem 2-3évre tervezem.

Szerintetek melyik érné meg hosszútávon?

Előre is köszi a segítséget!

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: bitcho »

bigiboy!

Itt egy kis okoskodás!

(Nem akarlak lebeszélni a full HDról, s nem is akarlak rábeszélni semmilyen konkrét típusra, de az alább megjelölt Pana és Samu az egyik legjobb ár/érték arány jelenleg az "átlag felhasználok" számára. Már amennyire egy 50" plazmatulajdonos átlag felhasználónak számít )

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hiába lesz full hd-d ha azzal is csak Tv adást nézel többségében. 

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Plazma

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

PEdig hidd el bigiboi a full hd tv nek csak akkor van előnye ha 80% ban 1080p-s anyagod van.
Többet is fogyaszt akár zaja is lehet mert van amelyikben venti is van és persze többe is kerül.
én a tv-t 3 méterről nézem de hibátlan a kép.
Hiába lesz full hd-d ha azzal is csak Tv adást nézel többségében.

bigiboi

Plazma

Hozzászólás Szerző: bigiboi »

Szia! 
Én is tv vásárlás előtt állok. Egy ideje böngészem a fórumokat, online shopokat. Egypárat megnéztem már élőben is. Én a plazma mellett döntöttem. Pont fordított a tévézési szokásunk, mert 80% DVD-t nézek, és csak 20%-ban TV-t. Azt mondják tévézéshez és PC-hez jobb az LCD. Tavaly szüleimnek vettem egy 42"-os LCD-t. Samu a 6-os sorozatból, asszem 656, de nem vagyok benne biztos. Akkor az volt az egyik legjobb ár/érték arányú készülék. Tesztekben is dicsérték. Nekem valahogy a mai napig nem jött be a képi világa, pedig próbáltam állítgatni. De ha megnézed élőben a két technológia közti különbséget, biztos ki tudod választani, melyik áll közelebb hozzád.
Írtad hogy 100cm felettit szeretnél. Hát nálam a méret a lényeg. (persze ahhoz tartozó minőség mellett) Így 50" mellett döntöttem. S nem full HD. 3-3,5méter nézési távolságból nem vettem észre különbséget a két felbontás között!!! Így felesleges a +50-80ezer pénzkiadás. (ezt érdemes jól megfontolni!!!)
Nálam is 250e volt a plafon. Ha plazma mellett döntesz, akkor Panasonic vagy Samsung. Két konkrét típust ajánlok. (50", nem full HD)

Samsung PS50450B
Panasonic TX-P50X10E

220e körül mozog mind kettő ára. (Sztem a következő hetekben még olcsóbb lesz)

Én a Samu mellett döntöttem. Egyszerű az indok: szebb (külsőleg) A kettő közti képminőség különbség minimális. Persze mindig lesznek olyanok, akik egyiket istenítik, miközben a másikat kutyázzák.

Annyit javaslok még, hogy jól gondold meg a felbontást. 50"-ig 3 méter vagy nagyobb nézési távhoz nem kell a full HD. A méret rovására meg főleg nem.

Szia Bitcho,

Köszi a választ. Nekem egy 2,5 éves Samsung LE32R84B -m van. Az 55 -ös CRT után "projektornak" tűnt, de már mikor kicsomagoltam is kicsinyeltem. A 100 cm, most már minimum, amit szeretnék.
Sajnos a hozzá fűzött reményeket nem váltotta be. Sokáig kínlódtam a beállításokkal, mire élvezhető minőség lett. Persze az analóg kábeles adástól nem is várhatunk sokat.
A szolgáltató ráadásul fel is homályosított, hogy persze ha lesz is HD adás, se bizzam el magam, még ha DVB-T tuneres is a gépem, mert még ők sem tudják hogy fogják megoldani, de tény hogy a lakosság 10% -a mái napig fekete-fehér TV -t néz. A maradék 90%-nak 60-70 %-a CRT -t. Szóval hiába van 25-30% HD ready és FullHD készülék, a nagy többséget akkor sem fogja különösen érdekelni a HD adás, ha fizetni kell érte plusszba, vagy ha meglesz a MPEG4 tunerük, fognak amit tudnak, a többi meg majd analóg lesz. Hiába lesz digitális adás, a szolgáltatók nem a nagy többséghez tesznek ki STB-t, hanem saját maguk analogizálják és küldenek ki analóg jelet a felhasználóknak. Aztán aki HD -t akar az fizessen, vagy tányéros TV -t válasszon. Lássuk be mi a kissebséghez tartozunk, még ha nem is eltúlzott az igényeink is! :-)
Tehát marad a tányéros, az meg mind saját STB-ad. Már ma is filléres dolog, tömegben még olcsóbb lesz. Tehát lehet igaza van másoknak az MPEG 4 tuner felesleges drágító tényező.
Viszont a HD ready felbontásban nem vagyok meggyőzve, bár én is 3 méterre vagyok a képtől, de a DVD-ben is akad kivetni való, hiába a HDMI és az upscaler, pedig az OPPO -m nem a gagyi kategória.

Kezdetnek nem rossz.:-)

Kérnék még pro és kontra véleményeket. Akár konkrét típusra is.

bigiboi

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Plazma

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Mikor vettem a tv-t e kettő közt vacilláltam.
Csak akkor a pana 280 a samu 200 volt.
Alapos tesztelés után popcornnal mkv anyagokkal és mindkettőn ugyanolyan paraméter beállításokkal a samu semmivel sem volt rosszabb mint a pana.
Eleve úgy mentem hogy panát akarok, de samu lett belőle mert akkor a 80 ropi többletet nem értettem mivel tud többet.
Számomra semmivel.
De ha mindkettő ugyanannyi énmég akkor is azt mondom ha becsukott szemmel választol akkor sem jársz rosszul.
A kettő közül szerintem is a samu szebb külsőleg.
De ha mondjuk most tv-t vennék és mindkettő lenne akcióban 200 ért és a samu elfogyna akkor a pana is tökéletesen megfelelne.

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Sziasztok. 
Szeretnék javaslatokat kérni új LCD v. Plasma képmegjelenítő vásárlására.

Ár: max. 250 eFt
Képátló: 100 cm -től
Felbontás: Full HD
Használat: 80% TV, 15 % DVD, 5% PC (második monitor filmnézés)

A lejátszóm: OPPO DV 980 H

Nem tudom mi most a mérce, nem ismerem az újabb és jobb modelleket, viszont elsőre is óriási a választék, azt sem tudom honnan induljak el.
Egy-két racionális javaslattal a zsebenben sokkal könyebb nekikezdeni és élőben választani.
Esetleg az is jó kiindulási tanács lenne, ha valaki megmondani plasma-ban és LCD -ben melyik márkában gondolkodjam és melyiket lehet teljesen kizárni.

Előre is kösz!

Szia!

Én is tv vásárlás előtt állok. Egy ideje böngészem a fórumokat, online shopokat. Egypárat megnéztem már élőben is. Én a plazma mellett döntöttem. Pont fordított a tévézési szokásunk, mert 80% DVD-t nézek, és csak 20%-ban TV-t. Azt mondják tévézéshez és PC-hez jobb az LCD. Tavaly szüleimnek vettem egy 42"-os LCD-t. Samu a 6-os sorozatból, asszem 656, de nem vagyok benne biztos. Akkor az volt az egyik legjobb ár/érték arányú készülék. Tesztekben is dicsérték. Nekem valahogy a mai napig nem jött be a képi világa, pedig próbáltam állítgatni. De ha megnézed élőben a két technológia közti különbséget, biztos ki tudod választani, melyik áll közelebb hozzád.
Írtad hogy 100cm felettit szeretnél. Hát nálam a méret a lényeg. (persze ahhoz tartozó minőség mellett) Így 50" mellett döntöttem. S nem full HD. 3-3,5méter nézési távolságból nem vettem észre különbséget a két felbontás között!!! Így felesleges a +50-80ezer pénzkiadás. (ezt érdemes jól megfontolni!!!)
Nálam is 250e volt a plafon. Ha plazma mellett döntesz, akkor Panasonic vagy Samsung. Két konkrét típust ajánlok. (50", nem full HD)

Samsung PS50450B
Panasonic TX-P50X10E

220e körül mozog mind kettő ára. (Sztem a következő hetekben még olcsóbb lesz)

Én a Samu mellett döntöttem. Egyszerű az indok: szebb (külsőleg) A kettő közti képminőség különbség minimális. Persze mindig lesznek olyanok, akik egyiket istenítik, miközben a másikat kutyázzák.

Annyit javaslok még, hogy jól gondold meg a felbontást. 50"-ig 3 méter vagy nagyobb nézési távhoz nem kell a full HD. A méret rovására meg főleg nem.

bigiboi

Plazma

Hozzászólás Szerző: bigiboi »

Sziasztok.

Szeretnék javaslatokat kérni új LCD v. Plasma képmegjelenítő vásárlására.

Ár: max. 250 eFt
Képátló: 100 cm -től
Felbontás: Full HD
Használat: 80% TV, 15 % DVD, 5% PC (második monitor filmnézés)

A lejátszóm: OPPO DV 980 H

Nem tudom mi most a mérce, nem ismerem az újabb és jobb modelleket, viszont elsőre is óriási a választék, azt sem tudom honnan induljak el.
Egy-két racionális javaslattal a zsebenben sokkal könyebb nekikezdeni és élőben választani.
Esetleg az is jó kiindulási tanács lenne, ha valaki megmondani plasma-ban és LCD -ben melyik márkában gondolkodjam és melyiket lehet teljesen kizárni.

Előre is kösz!

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Egyébként mi a különbség a Panasonic TX-P42u10E és TX-P42s10E között?
Mintha az U-n nem lenne PC-bemenet.

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Plazma

Hozzászólás Szerző: Doky »

Te a full hd plazmákat linkelted doki. c10 és s10 nem ugyanaz .
Később már én is rájöttem... köszi.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Pityesz_
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Pityesz_ »

Egyébként mi a különbség a Panasonic TX-P42u10E és TX-P42s10E között? Köszi előre is.
Van egy philips 37-es full hd lcdm és azon gondolkodom, hogy érdemes-e egy ilyenre lecserélnem...?

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Pécsi MM-ban a Panasonic TX-P42C10 plazma 139900 ft, itt van pár ár.
Ez a jó [link].

Pityesz_
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Pityesz_ »

Te a full hd plazmákat linkelted doki. c10 és s10 nem ugyanaz .

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Plazma

Hozzászólás Szerző: Doky »

Pécsi MM-ban a Panasonic TX-P42C10 plazma 139900 ft, itt van pár ár.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Plazma

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Ammán nem Full Hd?

Há' az lehet.
Bár az 50X10 se fullHD.

Mármint én úgy gondolom 42 (enyém) és 50 (kérdezett) nem Full, 46 (úgy álltalában mostanság) Full.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Nekem eggyel kisebb 42-es van kisebb felbontással (1024×768) 2,5-3,5 méterről a sima TV kép is jó a DVD szuper. (TH-42PX8)
Az kettővel kisebb, mert van 46"-os is.

Ammán nem Full Hd?

Há' az lehet.
Bár az 50X10 se fullHD.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Mennyire villódzik??? Úgy halottam a Panáknak ez a legnagyobb bajuk.. Vagy az csak a 2008-as és előtti modellekre igaz???

Nekem nem villódzik. Nagyon barátságos képe van.

Bemutatóterem

ATC Webáruház

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Nekem eggyel kisebb 42-es van kisebb felbontással (1024×768) 2,5-3,5 méterről a sima TV kép is jó a DVD szuper. (TH-42PX8)

Ammán nem Full Hd?

Mennyire villódzik??? Úgy halottam a Panáknak ez a legnagyobb bajuk.. Vagy az csak a 2008-as és előtti modellekre igaz???

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Ammán nem Full Hd?

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”