Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

NoOne1976
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: NoOne1976 »

Ma vettem egy Panasonic TX-P42X10E tv-t a MM-ban. Mi az oka annak, hogy az AV-re kötött eszközök (dvd, műholdvevő) bekapcsolásakor nem vált automatikusan arra a bemenetre, hanem nekem kell az av menüből kiválasztani  :lol!: Ezt még mindkét régi crt-s tv is tudta...Valamit lehet állítani? Mert engem nagyon idegesít ez, hogy egyik távirányítóval bekapcs, a másikkal arra a "csatornára vált". Sokkal kényelmesebb volt, hogy magától odakapcsolt.

Az enyém sem vált át, de ez legyen a legnagyobb baja!

Az enyém valamiért ráérzett a dologra, és most már átvált. De amit még fúrcsálok, az az, hogy a dvd filmnél nem vált 16:9-re, hanem rendesen 4:3asként teszi ki, miközben a dvd lejátszón is be van állítva, hogy 16:9es a tv. A korábbi 16:9-es crt-m ilyenkor átváltott, érzékelve a jelet.
Erre van megoldás?

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

aki plazmát akar venni, azonnal euronics-ba! :lol!:
ezt most nem csak azért írom, h reklám, hanem mert áfa nélküli fogy. árak lesznek 9-10-11-én :lol!:
ja és nem lett megemelve az ár, h abból olcsósítsunk :kiraly:

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Plazma

Hozzászólás Szerző: orionr »

:lol!: Panasonic lapostévé törésteszt: 1 Joule energiájú ütközéstőlaz LCD képernyő megadja magát, de a plazma bírja :lol!:

Király! Akkor már nem kell félni, ha edzés közben rádobom a súlyzókat. :kiraly: :lol!:

orionr
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Ma vettem egy Panasonic TX-P42X10E tv-t a MM-ban. Mi az oka annak, hogy az AV-re kötött eszközök (dvd, műholdvevő) bekapcsolásakor nem vált automatikusan arra a bemenetre, hanem nekem kell az av menüből kiválasztani :lol!: Ezt még mindkét régi crt-s tv is tudta...Valamit lehet állítani? Mert engem nagyon idegesít ez, hogy egyik távirányítóval bekapcs, a másikkal arra a "csatornára vált". Sokkal kényelmesebb volt, hogy magától odakapcsolt.

Az enyém sem vált át, de ez legyen a legnagyobb baja!

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Plazma

Hozzászólás Szerző: diy_mu »

:kiraly: Panasonic lapostévé törésteszt: 1 Joule energiájú ütközéstől
az LCD képernyő megadja magát, de a plazma bírja :lol!:

tomato1

Plazma

Hozzászólás Szerző: tomato1 »

Ma a MM-ban Panasonic TH-46PY8P Full HD 175e. Csak ma,ha minden igaz.

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: Eqx »

Na itt lehetett a gond, én többnyire 42" méretben néztem.
Arra még várni kell, hogy a 50" értelmes áron legyen.

Az MM-ben állítólag áfamentes napokat tartanak:Panasonic P50X10E 232e Ft.
50-es tv-hez ez jó ár!

Ez igaz? Az süti TV amúgy.

http://www.argep.hu/product_1015358.html
Ez kb a duplája annak, amit én szánnék rá :lol!:

Eljön majd az én időm is :kiraly:

Rediscover music

NoOne1976

Plazma

Hozzászólás Szerző: NoOne1976 »

Ma vettem egy Panasonic TX-P42X10E tv-t a MM-ban. Mi az oka annak, hogy az AV-re kötött eszközök (dvd, műholdvevő) bekapcsolásakor nem vált automatikusan arra a bemenetre, hanem nekem kell az av menüből kiválasztani :lol!: Ezt még mindkét régi crt-s tv is tudta...
Valamit lehet állítani? Mert engem nagyon idegesít ez, hogy egyik távirányítóval bekapcs, a másikkal arra a "csatornára vált". Sokkal kényelmesebb volt, hogy magától odakapcsolt.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Plazma

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

50-es tv-hez ez jó ár!
Ez igaz? Az süti TV amúgy.

http://www.argep.hu/product_1015358.html

tomato1

Plazma

Nézelődtem a használt piacon, pár hónapostól a pár éves készülékekig és egy érdekes dolgot vettem észre: minden HD Ready plazma 1024x768. Egyetlen 1280x768 felbontásút láttam, de az Grundig, inkább kihagyom. Miért ilyen ritka a valós 720p felbontás?

Léteznek 1366x768-os hd readyk is Panasonicban,Samsungban,Lg-ben,,Pioneerban is Igaz 50"-tól felfelé.

50-es tv-hez ez jó ár!

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Nézelődtem a használt piacon, pár hónapostól a pár éves készülékekig és egy érdekes dolgot vettem észre: minden HD Ready plazma 1024x768. Egyetlen 1280x768 felbontásút láttam, de az Grundig, inkább kihagyom. Miért ilyen ritka a valós 720p felbontás?

Léteznek 1366x768-os hd readyk is Panasonicban,Samsungban,Lg-ben,,Pioneerban is Igaz 50"-tól felfelé.

Rediscover music

tomato1

Plazma

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Nézelődtem a használt piacon, pár hónapostól a pár éves készülékekig és egy érdekes dolgot vettem észre: minden HD Ready plazma 1024x768. Egyetlen 1280x768 felbontásút láttam, de az Grundig, inkább kihagyom.
Miért ilyen ritka a valós 720p felbontás?

Rediscover music

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

63" os (160cm) full hd plazma tv eladó ps63b680 rgbtom@c2.hu +36203584307 :foto:
Akkor ezt tedd be az eladások topikba, ne ide mert elveszik és senki sem fogja látni pár nap után...

rgbtom

Plazma

Hozzászólás Szerző: rgbtom »

63" os (160cm) full hd plazma tv eladó ps63b680 rgbtom@c2.hu +36203584307 :foto:

lajoska

Plazma

Hozzászólás Szerző: lajoska »

Kérdés: 1 Ha megveszem a plazmát és a Digi Tv úgy dönt, hogy elkezdi nyomni a HD adásokat akkor nekem a scart csatlakozón keresztül is müködni fog? Vagy a HD vétele csatlakozófüggetlen?

Ha eddig is jött scart-on, ezután is fog. :foto: A modernebb tv-ken is van scart csatlakozó, csak ezzel nem használod ki a full hd előnyeit. (nem tudom milyen minőséget tud a scart, de elég régóta létező szabvány, gondolom az átlagos crt tévékre találták ki.

2 Nem HD adás esetén lesz jelentősebb képminőség javulás a plazma és a jelenlegi crt-s tévém között?

Különösebben nem (én most váltottam 82es crt tv-ről 46os plazmára), annyi, hogy minden nagyobb, és így talán észreveszek részleteket amik eddig nem tűntek fel.

3 Néhány tévénél láttam ezt kiírni:  A készülék NEM alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésu digitális televíziós musorszórás vételére. No, ez mit is jelent pontosan? És mit tudna ha alkalmas lenne?

Ez annyit jelent, hogy nincs benne olyan digitális dekóder, ami a magyar szolgáltatók által használt jelet közvetlenül fel tudja dolgozni.
Azaz olyan digitális szolgáltatást tudsz igénybe venni, amihez hoznak neked külső dobozt, azt rákötöd a tévére és a doboz távirányítójával vezérled hogy mit is nézel.
Minőségben ott nyerhetsz a tv-vel, ha ebből a dobozból nem a scart-on, hanem HDMI csatlakozón keresztül vezeted az adást a tévédbe. Illetve ha valamilyen lejátszóról (esetleg számítógépről) full hd anyagokkal hajtod meg, lehetőleg szintén hdmi-n keresztül.

Amúgy úgy tudom hogy 1-2 szolgáltatón kívül mindegyik úgyis ilyen dobozt visz ki hozzád az adás dekódolásához, így ez a dobozosdi nem különösen hátrány, és nem tudom megér-e plusz 100-150-200E forintot hogy legyen benne ezzel felérő dekóder.

Bocs, most olvasom, hogy e földfelszíni szabad hozzáférésűére... szóval ezzel csak annyit mondanak, akkor hogy az m1,m2,tv2, rtl klub és stb szabadon fogható digitális adását nem tudod fogni a készülékkel.. elvileg 2012től már csak digitális adás lesz, de ahogy hallom nem nagyon jeleskednek az átállással...

Köszönöm szépen!

Lalaaa

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lalaaa »

Sziasztok! 
Segítsetek rajtam, 2 típus között vacilálok, az egyik 46"-os de full hd-s, a másik 50"-os de csak 1366x768as felbontású (és árban is van difi)... ti melyiket vennétek?
panasonic 50PV8    180e
panasonic 46py8p  214e
ha jól tudom egy széria, képképzésben, színekben nagy különbség nincs közöttük.
200 körüli a keret, egy 50"os fullhd-s lenne az álom, de azt 350 alatt még nem igazán látok.
pc-ről hajtanám nagyrészt filmmel.. néha játékkal, idővel talán konzol is rá lenne kötve.
alapvetően plazma párti vagyok, bár tudom pc-s felhasználásra inkább lcd, de a természetesebb színek megfognak.

Én biztosan Full hd-st vennék.
1-2 év múlva a másik szinte eladhatatlan lesz.
Itt a fórumon is kínálgattak jó áron Full hd-s tv-ket.

Köszi a segítséget, amúgy kiderült a nagyobbik tévéről, hogy nem is 1366x768-as, hanem csak 1024x768as.
Nem bántam meg hogy a fullhd-st választottam.

Lalaaa

Plazma

Kérdés: 1 Ha megveszem a plazmát és a Digi Tv úgy dönt, hogy elkezdi nyomni a HD adásokat akkor nekem a scart csatlakozón keresztül is müködni fog? Vagy a HD vétele csatlakozófüggetlen?

Ha eddig is jött scart-on, ezután is fog. :foto: A modernebb tv-ken is van scart csatlakozó, csak ezzel nem használod ki a full hd előnyeit. (nem tudom milyen minőséget tud a scart, de elég régóta létező szabvány, gondolom az átlagos crt tévékre találták ki.

2 Nem HD adás esetén lesz jelentősebb képminőség javulás a plazma és a jelenlegi crt-s tévém között?

Különösebben nem (én most váltottam 82es crt tv-ről 46os plazmára), annyi, hogy minden nagyobb, és így talán észreveszek részleteket amik eddig nem tűntek fel.

3 Néhány tévénél láttam ezt kiírni:  A készülék NEM alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésu digitális televíziós musorszórás vételére. No, ez mit is jelent pontosan? És mit tudna ha alkalmas lenne?

Ez annyit jelent, hogy nincs benne olyan digitális dekóder, ami a magyar szolgáltatók által használt jelet közvetlenül fel tudja dolgozni.
Azaz olyan digitális szolgáltatást tudsz igénybe venni, amihez hoznak neked külső dobozt, azt rákötöd a tévére és a doboz távirányítójával vezérled hogy mit is nézel.
Minőségben ott nyerhetsz a tv-vel, ha ebből a dobozból nem a scart-on, hanem HDMI csatlakozón keresztül vezeted az adást a tévédbe. Illetve ha valamilyen lejátszóról (esetleg számítógépről) full hd anyagokkal hajtod meg, lehetőleg szintén hdmi-n keresztül.

Amúgy úgy tudom hogy 1-2 szolgáltatón kívül mindegyik úgyis ilyen dobozt visz ki hozzád az adás dekódolásához, így ez a dobozosdi nem különösen hátrány, és nem tudom megér-e plusz 100-150-200E forintot hogy legyen benne ezzel felérő dekóder.

Bocs, most olvasom, hogy e földfelszíni szabad hozzáférésűére... szóval ezzel csak annyit mondanak, akkor hogy az m1,m2,tv2, rtl klub és stb szabadon fogható digitális adását nem tudod fogni a készülékkel.. elvileg 2012től már csak digitális adás lesz, de ahogy hallom nem nagyon jeleskednek az átállással...

lajoska

Plazma

Hozzászólás Szerző: lajoska »

Sziasztok! Kis segítség kellene mert nem nagyon vágom a dolgokat!
Most szeretnénk valamilyen plazmát(HD) venni, eddig egy 70cm-es hagyományos tévénk volt! Amúgy Digis beltérink van ami eddig scart csatlakozón keresztül csatlakozott a tv-hez.(mással nem is tudott volna :foto: )
3 Néhány tévénél láttam ezt kiírni: A készülék NEM alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésu digitális televíziós musorszórás vételére. No, ez mit is jelent pontosan? És mit tudna ha alkalmas lenne?

Azt hiszem ennyi elég belőllem. Válaszotokat előrre is köszönöm!

orionr
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

46"-t.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Plazma

Hozzászólás Szerző: AVX »

Sziasztok! 
Segítsetek rajtam, 2 típus között vacilálok, az egyik 46"-os de full hd-s, a másik 50"-os de csak 1366x768as felbontású (és árban is van difi)... ti melyiket vennétek?
panasonic 50PV8    180e
panasonic 46py8p  214e
200 körüli a keret, egy 50"os fullhd-s lenne az álom, de azt 350 alatt még nem igazán látok.
pc-ről hajtanám nagyrészt filmmel.. néha játékkal, idővel talán konzol is rá lenne kötve.
alapvetően plazma párti vagyok, bár tudom pc-s felhasználásra inkább lcd, de a természetesebb színek megfognak.

Én biztosan Full hd-st vennék.
1-2 év múlva a másik szinte eladhatatlan lesz.
Itt a fórumon is kínálgattak jó áron Full hd-s tv-ket.

Lalaaa

Plazma

Sziasztok!

panasonic 50PV8 180e
panasonic 46py8p 214e

tlala

Plazma

Hozzászólás Szerző: tlala »

Sziasztok 
Azon gondolkodtam hogy mostanában minden újabb LCD tv-t felszerelnek digitális adások vételére alkalmas tunerral. De hirtelen az fogalmazódott meg bennem látva a trendeket (UPC digital, IPTV, KÁBEL) mindenhol egy kiegészítő beltéri egység van ami veszi a jelet és csak egy HDMI kábelen keresztül hozzá van csatlakoztatva a TV-hez?
De akkor mire fogom használni majd a tunert?
Most az új trend az lesz hogy lesz egy kis doboz a tv-k előtt? Lesz egyáltalán olyan digitális szolgáltatás ahol a jel egy az egyben a TV-be megy?
Bocsi ha kicsit off volt, de jobb topicot hirtelen nem tudtam neki.

Olvasd el ezt, szerintem egy jó összefoglaló cikk: A digitális TV adások vételéről
Ill. ezt: Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez

Aztán a legfrissebb hírek:
MinDig TV: megvan a megállapodás TV2-vel is
Hogy is áll a digitális átállás a Nemzeti Hírközlési Hatóság szerint

fánk
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: fánk »

"Lesz egyáltalán olyan digitális szolgáltatás ahol a jel egy az egyben a TV-be megy?"
Nem úgy tűnik. Akit érdekel, a forum.hwsw-n több helyen is talál részletes érvelést, miért nem lenne jó.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

A szabadon fogható földfelszíni sugárzású adókat természetesen tudják fogni (mpeg4), a kábeltv -s digitális adásokat gyakorlatilag (nem mindegyik) tudnák fogni ha a szolgáltatók nem a set top box -os módszerhez ragaszkodnának, hanem pcmci kártyát adnának az előfizetéshez, ezt csak betolnád a tv -be és működne a dolog. 
Azt nem tudom egyébként, hogy melyik szolgáltató ad olyan STB -ot amin van hdmi kimenet, a t-kábel biztos nem, ami azért elég vicces.

kollégám upc-s egysége hdmi-s, frankó is a képe :foto:
mpeg4 tuneres a tv-je, amivel élvezhetetlen szétesős képminőséggel néha bejön valamelyik magyar hd-s cucc :kiraly:

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”