Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Belevau.
Más egy teljesen fehér képernyő, vagy nézni egy filmet ahol vannak fehér részletek. Egy mozifilmnél számomra teljesen meggyőző a fehér szint a plazmán.
De a legbiztosabb megnézni előtte, ez a mai kínálat mellett nem okozhat gondot.
Egy ilyen megjelenítőnek bizony jó jelre van szüksége a jó képhez, erre van kitalálva. HD anyaghoz nem is létezik más alternatíva.
Plazma
Szóval, az LCD után hozzá kell szoknom a plazmához, más a képivilága. Hála Istennek ebben nincs "cloud- felhősödés", ami nekem nagyon zavaró volt az elöző tv-men samu 659-es. A tv adásoknál "Fibernet kábeltv" nem igazán mutatja, hogy mit tud a tv. Nézhető, de lehetne jobb. Blu-ray esetében már király, káprázatos képe van, színei rendben, fekete az fekete. DVD lejátszáskor nagyon meglepődtem, majdnem egy szinten van a CRT-én. LCD-én pedig fos, szinte nézhetetlen volt, azért is adtam el a DVD gyűjteményem. Ha előbb vettem volna plazmát lehet, hogy még mindig ott csücsülnének a polcaimon. Szóval megvagyok elégedve, nem bántam meg, hogy ezt a tipus választottam.
Milyen messziről nézed?A fehér mennyire fehér/tőrtfehér?(Lcd pártiak szokták ezt gyakran felemlegetni a plazma egyik hátrányaként)
Csak csöndben merem megkérdezni: sd Divx-ek hogy mutatnak rajta?
Tudom,hogy az sd divxek nem ezekre a tv-kre vannak kitalálva,de jópár film csak úgy van meg nekem.
Majdnem 3 és fél méterről. A fehéreket nem is nagyon néztem illetve figyeltem. Majd este amikor mozizok, megfigyelem. Azokat felejtsd el, én már ilyeneket nem töltök le. Főleg, ha ilyen nagy méretü tv-t szeretnél. Tele lenne pixelekkel, nézhetetlen...
Tv: Sharp Aquos LC-60LE635E FullHD LED Blu-ray és Média: Pioneer BDP-140 BD(3D) ISO, FLAC, MKV, MULTI Region, 13TB Konzol: Sony Playstation3 500GB Erőlködő: Pioneer VSX-LX50 THX Select2 Hangfalak: B&W DM603, B&W LCR6 S2 Mélyláda: B&W ASW 650
Plazma
Szóval, az LCD után hozzá kell szoknom a plazmához, más a képivilága. Hála Istennek ebben nincs "cloud- felhősödés", ami nekem nagyon zavaró volt az elöző tv-men samu 659-es. A tv adásoknál "Fibernet kábeltv" nem igazán mutatja, hogy mit tud a tv. Nézhető, de lehetne jobb. Blu-ray esetében már király, káprázatos képe van, színei rendben, fekete az fekete. DVD lejátszáskor nagyon meglepődtem, majdnem egy szinten van a CRT-én. LCD-én pedig fos, szinte nézhetetlen volt, azért is adtam el a DVD gyűjteményem. Ha előbb vettem volna plazmát lehet, hogy még mindig ott csücsülnének a polcaimon. Szóval megvagyok elégedve, nem bántam meg, hogy ezt a tipus választottam.
Milyen messziről nézed?A fehér mennyire fehér/tőrtfehér?(Lcd pártiak szokták ezt gyakran felemlegetni a plazma egyik hátrányaként)
Tudom,hogy az sd divxek nem ezekre a tv-kre vannak kitalálva,de jópár film csak úgy van meg nekem.
Megnyugtatlak,az lcd-n semhófehér a hófehér.Mint lcd tulaj elsőkézből mondhatom.
A régebbi lcd-knél tényleg bajos volt a fekete szín,inkább sötétszürkének látszott.A mostani tv-mnél nekem semmi bajom a feketével teljesen meg vagyok vele elégedve.
Plazma
Plazma
Megjött ma. Majd holnap irok róla, nagyon elvagyok havazva.
Tv: Sharp Aquos LC-60LE635E FullHD LED Blu-ray és Média: Pioneer BDP-140 BD(3D) ISO, FLAC, MKV, MULTI Region, 13TB Konzol: Sony Playstation3 500GB Erőlködő: Pioneer VSX-LX50 THX Select2 Hangfalak: B&W DM603, B&W LCR6 S2 Mélyláda: B&W ASW 650
Plazma
Kíváncsi vagyok,mennyibe kerűlt volna?
Közel 450 lett volna, az nekem sok érte. A másik tipus az pénteken jön meg és csak 360. Csak nem rossz tv. Pió-k után lohol... Remélem beválik nekem.
Azért erről is várok majd egy élménybeszámolót!
Majd irok...
Megérkezett a Panád?
Megjött ma. Majd holnap irok róla, nagyon elvagyok havazva.
Plazma
Kíváncsi vagyok,mennyibe kerűlt volna?
Közel 450 lett volna, az nekem sok érte. A másik tipus az pénteken jön meg és csak 360. Csak nem rossz tv. Pió-k után lohol... Remélem beválik nekem.
Azért erről is várok majd egy élménybeszámolót!
Majd irok...
Megérkezett a Panád?
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Plazma
És még mire jó a MOZI beállitás ??
olyan lesz, mintha a moziban ülnél
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Plazma
Nekem ez van.
Kontrast: 80
fényerő:45
szin: 37
képélesség: 70
árnyalat: 20
Szinhőmérséjlet:
piros , zold, kék mind nulla.
Próbáld ki hátha tetszik.
Nekem is ezt ajánlották.
Köszönöm a választ!
Még annyi lenne hogy az árnyalat az a piros vagy a zöld mezőbe kell be állitani a 20-as értéket ? Van ez a XD kéjavitok azokat mire kell beállitani?
És még mire jó a MOZI beállitás ??
TV: LG 50PC51 MOZI: LG LHT-760IA FELVEVŐ: Philips 3305
Plazma
Melyik szolgáltatónál vagy?
Egyedi
Azt meglehet tudni,hogy mi kell olyan rendszerhez mint a Tied,vagy titkos?
Ezt hogy érted?
Pénz kell hozzá :lol!:
Konkrétan Panasonic 42PY80 és egy HD műholdvevő Opticum 9500HD.
A Hd műholdvevőre gondoltam konkrétan.
Plazma
Egyedi
Ezt hogy érted?
Pénz kell hozzá :lol!:
Konkrétan Panasonic 42PY80 és egy HD műholdvevő Opticum 9500HD.
Plazma
Persze, hogy szebbek, mert úgymond "rájuk van optimalizálva az adás". Bennem is keveregtek ilyen gondolatok de tegnap, hogy megérkezett a mediabox és oda kapcsoltam a Eurosport Hd-ra és épp a tenisz ment rajta "full HD" felbontásban... Neked sem lenne kétséged. Az a baj tehát, hogy több oldalról "lövik a tornyot". Nem elég, hogy szemcsés, gyakran 50hz-es elektromos zajjal teli az analóg adás képe amit ezek a technikák jobban megjelenítenek, de még 4:3-ban is sugározzák őket. Ezek után persze, hogy egy ucsó generációs CRT képe álomszép. Na de ha ezt a mediaboxot eresztenéd rá HD adással, egyből kiderülne, hogy sokkal szebb egy plazma-lcd képe...
Igen ez mind igaz amit írtál, láttam én is plasmát full hd -n blu ray -el, valóban nem kicsit jobb a képe mint bármi más forrásból, túéles a kép és szinte zajtalan, abszolút nem kockáz, evvel az a probléma, hogy ugyanezt tudja a Trinitron képcsöves tv-m egy pana. s42 -vel, ( nyilván nem 50 colos kép, de számomra nem a mérte a lényeg) plussz nekem kellemesebb a képe, jobb a színdinamika, a fekete részletek határozottabbak.... persze ennek is vannak hátrányai tudom, ez a személyes tapasztalatom csak gondoltam megosztom veletek.
Plazma
Nekem ez van.
Szinhőmérséjlet:
Nekem is ezt ajánlották.
Köszönöm a választ!
Még annyi lenne hogy az árnyalat az a piros vagy a zöld mezőbe kell be állitani a 20-as értéket ? Van ez a XD kéjavitok azokat mire kell beállitani?
Plazma
Egyedi
Plazma
Egyedi
Plazma
Akkor magyarul: 1080i a jó beállítás?
Én a saját HD műholdvevőmből indulok ki. 1080i kimenetet használok, amit szerencsésen meg tudok tenni, a normál adások képén semmilyen hiba nem látható. Ezek szerint jó a műholdvevő skálázója.
Plazma
Én a saját HD műholdvevőmből indulok ki. 1080i kimenetet használok, amit szerencsésen meg tudok tenni, a normál adások képén semmilyen hiba nem látható. Ezek szerint jó a műholdvevő skálázója.
Plazma
A mediaboxnál ti milyen felbontást engedélyeztek? 720p, 1080i vagy automata?
Ez főként a nem HD adásoknál érdekes amik ugye "automata" beállítás esetén 576p... Magyarul ki skálázzon a mediabox vagy a tv?
tv: py80p (1920x1080)
Szerintem erre érdemes odafigyelni, mert ha a HD adás "lebutítva" megy a tv-re, az meg felskálázza akkor az nem HD kép.
Plazma
Ez főként a nem HD adásoknál érdekes amik ugye "automata" beállítás esetén 576p... Magyarul ki skálázzon a mediabox vagy a tv?
Szerintem erre érdemes odafigyelni, mert ha a HD adás "lebutítva" megy a tv-re, az meg felskálázza akkor az nem HD kép.
Plazma
A ma forgalomba lévő technikák közt nekem is a plasmák képe tetszik a legjobban, de egy komolyabb crt -s tv képe számomra még mindig tetszetősebb, mondom számomra. Ezzel nem azt mondom, hogy a mai plasmák képe rossz, csak azt, hogy még van hova fejlődni, de ez így természetes.
Persze, hogy szebbek, mert úgymond "rájuk van optimalizálva az adás". Bennem is keveregtek ilyen gondolatok de tegnap, hogy megérkezett a mediabox és oda kapcsoltam a Eurosport Hd-ra és épp a tenisz ment rajta "full HD" felbontásban... Neked sem lenne kétséged. Az a baj tehát, hogy több oldalról "lövik a tornyot". Nem elég, hogy szemcsés, gyakran 50hz-es elektromos zajjal teli az analóg adás képe amit ezek a technikák jobban megjelenítenek, de még 4:3-ban is sugározzák őket. Ezek után persze, hogy egy ucsó generációs CRT képe álomszép. Na de ha ezt a mediaboxot eresztenéd rá HD adással, egyből kiderülne, hogy sokkal szebb egy plazma-lcd képe...
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Plazma
Mi van? Valakinek nem tetszik a plazma képe?
A ma forgalomba lévő technikák közt nekem is a plasmák képe tetszik a legjobban, de egy komolyabb crt -s tv képe számomra még mindig tetszetősebb, mondom számomra. Ezzel nem azt mondom, hogy a mai plasmák képe rossz, csak azt, hogy még van hova fejlődni, de ez így természetes.
Ezt nem igy hasonlitanam. Nezz meg egy 106 cm-es crt tv kepet (mar ha letezne...) mas velemenyen lennel. Persze hogy egy kocka 70 cm ugyanaz a kep elesebbnek tunik.
Plazma
Nekem ez van.
Szinhőmérséjlet:
Nekem is ezt ajánlották.
Plazma
Üdv!
Tudna segiteni valaki beállitani az LG 50pc51 -es plazmám képét? Mert a szemem nem birja a képét .Nem tudom mit kéne allitani hogy jó legyen? Ha van valakinek ilyesmi vagy hasonló tv-je segitsen!
Köszönöm!
Plazma
Plazma