Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Na, egy ilyen bargyu hozzaszolasra nem gondoltam volna hogy reagal is valaki.Csak az mondja hogy jobb az LCD aki nem hasonlitotta meg ossze plazmaval.
Nem azert mondom mert nekem is plazmam van, hanem mert megneztem sokfele tv-t. A fekete legyen fekete ne szurke. Ez az elso erv de ennyi eleg is. :lol!:
Ezzel én is így vagyok.
Egyébként nem azért tettem be a képet hogy hű de überfasza a plazmám képe hanem mert 720p 50Hz.
Én arra voltam kiváncsi honnan tudom hogy 100Hz , vagy az csak TV tuner esetében van, vagy mondjuk 576i esetében.
Mert ha 576i re rakom akkor is azt írja ki 576i, 50Hz.
Én csak ezzel nem vagyok tisztába.
progresszív pásztázás esetén elég az 50Hz es frissítés is?
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 19
Plazma
Na, egy ilyen bargyu hozzaszolasra nem gondoltam volna hogy reagal is valaki.
Csak az mondja hogy jobb az LCD aki nem hasonlitotta meg ossze plazmaval.
Nem azert mondom mert nekem is plazmam van, hanem mert megneztem sokfele tv-t. A fekete legyen fekete ne szurke. Ez az elso erv de ennyi eleg is.
Plazma
Szia!Mekkora tv-d van,amin a divx is jól mutat?
Aláírása szerint 37-es Pana
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
Plazma
nekem speciel semmi gondom nincs a plazmávalátlagos készülékem van, 3 méterről elfogadható a tv műsor képe is
inkább állna át mindenki a 16:9-es sugárzásra végre
dvd-n és még divx-en nagyon jó a képminőség
mielőtt ezt megvettem, kaptam kipróbálásra egy sony lcd-t egy hétvégére
nem is tudom.....miért nem azt vettem meg:))
nekem a plazma jobban bejön
Szia!Mekkora tv-d van,amin a divx is jól mutat?
Plazma
nekem speciel semmi gondom nincs a plazmával
átlagos készülékem van, 3 méterről elfogadható a tv műsor képe is
inkább állna át mindenki a 16:9-es sugárzásra végre
dvd-n és még divx-en nagyon jó a képminőség
mielőtt ezt megvettem, kaptam kipróbálásra egy sony lcd-t egy hétvégére
nem is tudom.....miért nem azt vettem meg:))
nekem a plazma jobban bejön
Plazma
ja a kép nem tükrözi az lg plazma igazi képét.
Azért sokkal jobb mint a belinkelt képen látszik.
Plazma
kb. ilyen kepe van a plazmnaknak mint a belinkelt kep..en nem akarok rosszmaju lenni csak nem ertem miert teszik le emberek a voksukat e technika mellett.
Mert más alternatíva nincs, vehetsz LCD -t , plasmát, meg projektrot, más választék technológiai oldalról nincs, talán lesz lézer tv, meg ledes lcd, de valljuk be nagyon sokat fejlődtek ezek a technológiák az elmúlt évek során, még néhány év és elérik egy jobbfajta CRT -s tv képminőségét.
Plazma
Kíváncsi vagyok,mennyibe kerűlt volna?
Közel 450 lett volna, az nekem sok érte. A másik tipus az pénteken jön meg és csak 360. Csak nem rossz tv. Pió-k után lohol... :lol!: Remélem beválik nekem.
Azért erről is várok majd egy élménybeszámolót!
Majd irok...
Tv: Sharp Aquos LC-60LE635E FullHD LED Blu-ray és Média: Pioneer BDP-140 BD(3D) ISO, FLAC, MKV, MULTI Region, 13TB Konzol: Sony Playstation3 500GB Erőlködő: Pioneer VSX-LX50 THX Select2 Hangfalak: B&W DM603, B&W LCR6 S2 Mélyláda: B&W ASW 650
Plazma
kb. ilyen kepe van a plazmnaknak mint a belinkelt kep..en nem akarok rosszmaju lenni csak nem ertem miert teszik le emberek a voksukat e technika mellett.
Nem tudom, de eddig LCD-im voltak, mondom több nem kell a házban. Most veszek először plazmát. De nem mindegy milyen plazma tv-t vesz az ember. LG-ktől ne várj csodát. :lol!:
Tv: Sharp Aquos LC-60LE635E FullHD LED Blu-ray és Média: Pioneer BDP-140 BD(3D) ISO, FLAC, MKV, MULTI Region, 13TB Konzol: Sony Playstation3 500GB Erőlködő: Pioneer VSX-LX50 THX Select2 Hangfalak: B&W DM603, B&W LCR6 S2 Mélyláda: B&W ASW 650
Plazma
kb. ilyen kepe van a plazmnaknak mint a belinkelt kep..
en nem akarok rosszmaju lenni csak nem ertem miert teszik le emberek a voksukat e technika mellett.
Plazma
Közel 450 lett volna, az nekem sok érte. A másik tipus az pénteken jön meg és csak 360. Csak nem rossz tv. Pió-k után lohol... Remélem beválik nekem.
Azért erről is várok majd egy élménybeszámolót!
Plazma
Közel 450 lett volna, az nekem sok érte. A másik tipus az pénteken jön meg és csak 360. Csak nem rossz tv. Pió-k után lohol... Remélem beválik nekem.
Plazma
Az árnyalást értem most már, ezt több dolog okozhatja akár külön akár együtt, valamelyik a jel útjában lévő A/D (vagy D/D, scaler) átalakító kvantálása (felbontása) ekkora, ennél kisebb árnyalatváltozásokat nem tud megkülönböztetni, nem tudom, hogy a jelenség milyen műsor forrásról jelentkezik, ha tv (antenna) akkor azt nyilván a tv -n belül okozza az A/D konverter (ezek "gyengesége" sajnos elég egyértelmű szinte minden gyártónál), ha dvd -ről analóg dróttal akkor a tv és a pörgető is ludas lehet, ha hdmi -n dvd -ről akkor vagy dvd5 -ös (lehet persze DVD9 is, csak ~5MBps el kódolva) a korong és ezért kevesebb az infó tartalma, vagy a tv D/D konvertere a hibás.
Értem amit mondasz, kösz! Erre nem gondoltam, illetve nem tudtam mire gondoljak De ahogyan most mondod, teljesen érthető. DVD5 esetében hdmi-n keresztül tuti hogy van, és lőn világosság dvd9-nél is előfordult, azok biztos gyengébb korongok ha most visszagondolok miket néztem.
Plazma
Panasonic plazmáról van szó. (py80) A szervízmenübe természetesen be tudtam lépni, megnéztem ezt-azt, de nem nagyon mertem nyomkodni, nehogy valamit úgy elállítsak hogy ne tudjam visszaállítani. A 100 Hz-et azért hoztam fel mert sasszemem van és nagyon észre tudom venni hogy vibrál. Nem is értem minek tették bele az 50 Hz-es opciót, az diszkóba való vibrálást okoz.
Az árnyalás problémáján azt értem, halványodó-elsötétülő árnyalatok lépcsősek, mint pl. egy quicktime mozitrailer a számítógépen, azokon is mindegyiken látszik ez.
Ezt már valaki egyszer felhozta hogy észrevett ilyet.
Pana. szervízmenübe nem sokat jártam, úgyhogy nem tudom fejből, hogy miket lehet benne állítani, de gondolom a szokásos dolgokat, plasma disp. típusa, tuner, hangnormák, képnormák, menü nyelvcsoportjai, meg ilyesmi, esetleg láthatsz csábító sorokat pl. valami off -on van, de ha bekapcsolod nem biztos, hogy müködni fog a dolog mert lehet, hogy hardveresen nincs kiépítve. Szvsz. ne nagyon állíts el semmit, a kép biztos nem lesz tőle jobb, viszont ha véletlenül elnyomsz egy HEX -ás opció sort és nem emlékszel hol állt...
50Hz vs. 100Hz hoz csak annyit, hogy minél nagyobb egy display a jelenség annál feltűnőbb.
Az árnyalást értem most már, ezt több dolog okozhatja akár külön akár együtt, valamelyik a jel útjában lévő A/D (vagy D/D, scaler) átalakító kvantálása (felbontása) ekkora, ennél kisebb árnyalatváltozásokat nem tud megkülönböztetni, nem tudom, hogy a jelenség milyen műsor forrásról jelentkezik, ha tv (antenna) akkor azt nyilván a tv -n belül okozza az A/D konverter (ezek "gyengesége" sajnos elég egyértelmű szinte minden gyártónál), ha dvd -ről analóg dróttal akkor a tv és a pörgető is ludas lehet, ha hdmi -n dvd -ről akkor vagy dvd5 -ös (lehet persze DVD9 is, csak ~5MBps el kódolva) a korong és ezért kevesebb az infó tartalma, vagy a tv D/D konvertere a hibás.
Plazma
Sokan szeretnek belenézni a plazmájuk szervízmenüjébe. Van esetleg valaki aki ismeri az egész menü felépítését, beállítási lehetőségeket? Kíváncsi lennék feljebb lehet-e tornázni a 100 Hz-et és ez árt-e neki. Mivel az árnyalás is problémás, ezen lehet-e tuningolni?
A samsung servicemenübe való belépés módját alább leírtam, ez minden gyártónál más, van, hogy ugyanazon gyártó más típusába is máshogy kell belépni a svcmenube, plusz valamibe csak service távirányítóval lehet, úgyhogy ha konkrét márkára, típusra vagy kíváncsi írd le hátha tudok segíteni.
A 100Hz -re nem hiszem, hogy fel lehet tornászi, mivel ezt hardveresen kell, hogy tudja, tehát nem a plazma display típusától függ, mivel az úgy is jóval nagyobb frissítéssel dolgozik, hanem magától az alaplaptól, illetve a processzortól.
Árnyaláson nem tudom mit értesz, fejtsd ki, hátha tudok segíteni.
Panasonic plazmáról van szó. (py80) A szervízmenübe természetesen be tudtam lépni, megnéztem ezt-azt, de nem nagyon mertem nyomkodni, nehogy valamit úgy elállítsak hogy ne tudjam visszaállítani. A 100 Hz-et azért hoztam fel mert sasszemem van és nagyon észre tudom venni hogy vibrál. Nem is értem minek tették bele az 50 Hz-es opciót, az diszkóba való vibrálást okoz.
Az árnyalás problémáján azt értem, halványodó-elsötétülő árnyalatok lépcsősek, mint pl. egy quicktime mozitrailer a számítógépen, azokon is mindegyiken látszik ez.
Ezt már valaki egyszer felhozta hogy észrevett ilyet.
Plazma
TH-50PZ80-as lesz, másik tipusból nem jött össze... Sajna, nekem elérhetetlen árban van.
Plazma
Én csak egyet nem tudok, honnan tudom hogy a TV 100Hz-en dolgozik?
Bocs a sz@r minőségű képért.
Plazma
Lepaszoltam a samsungot, inkább Panasonic lesz a tipusa TH-50PY800P. Alig várom, hogy hétfő legyen, hogy elmenjek érte. :lol!: Ma el kellett mennie németbe.
Te vagy az én emberem!!!Már egy ideje szemezgetek én is a 800-assal,de sem tesztet,sem felhasználói véleményt nem olvastam még róla.Remélem,ha meglesz,beszámolsz a tv-ről!
Ha meglesz hétfőn, hírrel szolgálok. :lol!:
Sehun' semmi?:kiraly:
Még semmi. Talán csütörtökön esedékes...
TH-50PZ80-as lesz, másik tipusból nem jött össze... Sajna, nekem elérhetetlen árban van.
Plazma
Lepaszoltam a samsungot, inkább Panasonic lesz a tipusa TH-50PY800P. Alig várom, hogy hétfő legyen, hogy elmenjek érte. :lol!: Ma el kellett mennie németbe.
Te vagy az én emberem!!!Már egy ideje szemezgetek én is a 800-assal,de sem tesztet,sem felhasználói véleményt nem olvastam még róla.Remélem,ha meglesz,beszámolsz a tv-ről!
Még semmi. Talán csütörtökön esedékes...
Plazma
Plazma
Sokan szeretnek belenézni a plazmájuk szervízmenüjébe. Van esetleg valaki aki ismeri az egész menü felépítését, beállítási lehetőségeket? Kíváncsi lennék feljebb lehet-e tornázni a 100 Hz-et és ez árt-e neki. Mivel az árnyalás is problémás, ezen lehet-e tuningolni?
A samsung servicemenübe való belépés módját alább leírtam, ez minden gyártónál más, van, hogy ugyanazon gyártó más típusába is máshogy kell belépni a svcmenube, plusz valamibe csak service távirányítóval lehet, úgyhogy ha konkrét márkára, típusra vagy kíváncsi írd le hátha tudok segíteni.
A 100Hz -re nem hiszem, hogy fel lehet tornászi, mivel ezt hardveresen kell, hogy tudja, tehát nem a plazma display típusától függ, mivel az úgy is jóval nagyobb frissítéssel dolgozik, hanem magától az alaplaptól, illetve a processzortól.
Árnyaláson nem tudom mit értesz, fejtsd ki, hátha tudok segíteni.
Plazma
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Plazma
Hali!!Segítséget szeretnék kérni! Van egy SCHNEIDER Screenland 42m901-es Plazma televízióm.Nem tudom,hogyan kell monitorként használni,még azt se,hogy pippes-e,illetve,az eggyik hangszóró-nál,zajos hangok jönnek.így le kell húznom azt a hangszórót,és így mono-ban halgatjuk!!! üdv:János
Milyen csatlakozási lehetőségek vannak rajta?
Plazma
Hali!!Segítséget szeretnék kérni! Van egy SCHNEIDER Screenland 42m901-es Plazma televízióm.Nem tudom,hogyan kell monitorként használni,még azt se,hogy pippes-e,illetve,az eggyik hangszóró-nál,zajos hangok jönnek.így le kell húznom azt a hangszórót,és így mono-ban halgatjuk!!! üdv:János
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Plazma
Az lehet, hogy a gyári tesztelések miatt van, én emiatt nem cserélném ki.
Szia! Az első három plazmám nullásan érkezett!!
De a fő indokom az 1db pirosan világító pixelhiba, szerintem inkább ez lehet az oka hogy valaki visszavitte már.
Így már más a helyzet. Akkor vissza kell vinni!