Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Projektoros TV - LCD, DLP, CRT

Freedy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Freedy »

Sziasztok!

Szeretnék majd közeljövőben beszerezni valamilyen jobbfajta CRT TV-t. Láttam, hogy későbbi sony WEGA-k közül még HDMI-vel szerelt is létezik, de ha 480p-t tudna komponens bemeneten keresztül megjeleníteni, az is tökéletes lenne.

Ilyen sony TV-ket forgalmaztak Magyarországon egyáltalán(legalább 480p)?  Nézegetem hírdetéseket már egy ideje, de sajnos egyet se találtam.

Sony WEGA helyett szerintem majd egy Panasonic Quintrix F-et vagy Quintrix SR-t fogok venni, azok közül fel szokott bukkanni egy-egy példány és azoknak is elég jó képe van elvileg.

tropi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: tropi »

Sziasztok,
Légyszives segítsetek projektor vállaszásba. Van kb 100.000Ft-om a vásárlásra. Nyílván ebben az árban a használtpiac is játszik.
Otthoni házimozizásra kell. 4,5m-ről is tudnám vetíteni a képet. Most csak falra de később vászonra. A sötétítés elég jól megoldható a szobában. Jó lenne megismerkedni a 3D otthoni élménnyel de gondolom ebben az árban az még nincs benne. Egy médiabox szolgáná ki HDMI-n keresztül.
Minden lehetőséget infót szívesen veszek. 
Köszi
Miklós
(Komárom-Esztergom megye)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nem nagyon vannak ilyen tv-k manapság.(talán jobb is)
Az enyém még mindig működik. kb 3 éve eladtam a szomszédomnak pár tizesért, azóta cserélt benne egyszer lámpát, meg kipucolta nagyon alaposan az egészet és még mindig azt nézi. Elpusztíthatatlan egy ilyen DLP-s tv.

A bemutatóteremben van egy Sony vagy 10 éve. Be sem volt kapcsolva.

Dezsol
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Dezsol »

Nem nagyon vannak ilyen tv-k manapság.(talán jobb is)
Az enyém még mindig működik. kb 3 éve eladtam a szomszédomnak pár tizesért, azóta cserélt benne egyszer lámpát, meg kipucolta nagyon alaposan az egészet és még mindig azt nézi. Elpusztíthatatlan egy ilyen DLP-s tv.
Sony VPL-HW65 , Pioneer VSX-AX5-i, Pioneer Dv-868i, B&W 604, 602, Lcr600, Asw675, Projecta Elpro 300x228, Samsung UE65F8000

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ilyenek sincsenek már nagyon régóta.
lehet akár be is zárhatjuk ezt a topikot.

Dezsol
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok! 
Segítséget szeretnék kérni. Gondolkozom egy Thomson projektoros tv-n(46JH67E), használt. Van vkinek tapasztalata erről a típusról?

Az a baj, hogy Thomsont egyáltalán nem szabad venni, még újat sem, nemhogy használtat.
Ráadásul a Thomson mint olyan megszűnt itthon lenni mint képviselet...

Még annyit, hogy nem kell 3-4 topicban kérdezni, elég egy helyen csak kis türelemmel kell lenni a válaszhoz.
A 3-4 topiccal max egy kis ellenszenvet lehet szerezni, mert nem szeret senki 3-4 helyen olvasni ugyanarról... ráadásul nem is odavalóról.
Miután friss vagy a fórumon, ez nem szemrehányás lenne, hanem csak segítő felvilágosítás...

Én sem bírom a thomsont, de ez a dlp-s modell ami nekem van igen is megbízható, és még így tízezer óra után is szép képe van és elég fényereje, még úgy is mondom ezt hogy itt lóg fölötte a sony hw10-es fullhd sxrd projektor.
Ha meghal a lámpa majd én is veszek ilyen 20eFt-os olcsó izzót bele, százezerért nem fogok venni hozzá semmit, ha meghal majd veszek másik tv-t, de várok vele amíg meghal, talán elmegy még pár évet, főleg új izzóval.
A fő ok ami miatt nem cserélem az az hogy besüllyesztettem a falsíkba teljesen és pont akkora méretű a doboz mint a tv, nem lesz könnyű másikat venni ami pont ekkora.
Ha valaki talál ilyet használtan és olcsón adják szerintem érdemes megvenni, talán azért jó ez a tv mert nem thomson fejlesztés hanem az amerikai rca és csak a tuner meg 1-2 apróság más benne hogy jó legyen európában.
És ami fontos hogy ez a régebbi ezüst külsejű aminek szebb a képe, a fateromnak az újabb modell van most ami fekete külsővel rendelkezik és már az új rombusz mikrotükrös chip van benne, na annak nem tetszik a képe, jobb ez a régi szerintem.
És a másik előnye ezeknek hogy kicsi a fogyasztása, 150w körüli és nem a duplája mint a lapos tv-knek.
Azért kiváncsi leszek hogy mennyi bír, majd beszámolok róla hogyha meghalt szegény vagy kiégett a lámpája.
Sony VPL-HW65 , Pioneer VSX-AX5-i, Pioneer Dv-868i, B&W 604, 602, Lcr600, Asw675, Projecta Elpro 300x228, Samsung UE65F8000

sziszuka7
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: sziszuka7 »

LG RE-44SZ21RD  
Ez egy DLP-s projektor, maradjunk annyiban, hogy a működési elvének pontos ismertetése elég hosszadalmas, de ha van rá igény persze szívesen leírom.
Ebben már nem képcsövek hanem, egy xenon izzó van, ennek a fehér fényéből egy színbontó tárcsa (ezt egy motor forgatja) segítségével állítják elő a színeket amik egy tükör rendszeren át kerülnek a DLP képalkotó egységre (ennek pontos működését most szintén nem részletezném, ha nem baj) ahonnan egy lencsén át egy tükörre majd a polárvászonra jut.

Az izzó kiégése és cseréje csak az egyik (olcsóbb) dolog, a másik probléma a motor ami a színbontó tárcsát forgatja, ennek tönkremenetele 8000 üzemóra után garantált és nem cserélhető önmagában (csak a komlett DLP egységgel kb. 200.000FT :lol!: ) javítgatni ugyan lehet, de mivel ez egy teflon-légcsapágyas konstrukció, a javítgatás után nem garantálható a megbízható működés (tehát nem javítható).

Ezt a típust messziről kerüld el

Köszi a választ, még jó, hogy vannak akik értenek hozzá - és meg is osszák másokkal - mert az ember lánya megvenné a "szart".(bocsi) Asszem veszek vmilyen lcd tv-t(majd megnézem a topicba miket ajánlotok :lol!:
Mégegyszer köszi!

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

LG RE-44SZ21RD

Ez egy DLP-s projektor, maradjunk annyiban, hogy a működési elvének pontos ismertetése elég hosszadalmas, de ha van rá igény persze szívesen leírom.
Ebben már nem képcsövek hanem, egy xenon izzó van, ennek a fehér fényéből egy színbontó tárcsa (ezt egy motor forgatja) segítségével állítják elő a színeket amik egy tükör rendszeren át kerülnek a DLP képalkotó egységre (ennek pontos működését most szintén nem részletezném, ha nem baj) ahonnan egy lencsén át egy tükörre majd a polárvászonra jut.

Az izzó kiégése és cseréje csak az egyik (olcsóbb) dolog, a másik probléma a motor ami a színbontó tárcsát forgatja, ennek tönkremenetele 8000 üzemóra után garantált és nem cserélhető önmagában (csak a komlett DLP egységgel kb. 200.000FT :lol!: ) javítgatni ugyan lehet, de mivel ez egy teflon-légcsapágyas konstrukció, a javítgatás után nem garantálható a megbízható működés (tehát nem javítható).

Ezt a típust messziről kerüld el

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok! 
Segítséget szeretnék kérni. Gondolkozom egy Thomson projektoros tv-n(46JH67E), használt. Van vkinek tapasztalata erről a típusról?

Az a baj, hogy Thomsont egyáltalán nem szabad venni, még újat sem, nemhogy használtat.
Ráadásul a Thomson mint olyan megszűnt itthon lenni mint képviselet...

Még annyit, hogy nem kell 3-4 topicban kérdezni, elég egy helyen csak kis türelemmel kell lenni a válaszhoz.
A 3-4 topiccal max egy kis ellenszenvet lehet szerezni, mert nem szeret senki 3-4 helyen olvasni ugyanarról... ráadásul nem is odavalóról.
Miután friss vagy a fórumon, ez nem szemrehányás lenne, hanem csak segítő felvilágosítás...

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

Sziasztok! 
Pontosan le tudná írni nekem vki, hogy mi is ez a projektoros tv??(azt tudom, hogy a projektor kivetítő, de azt nem hogy milyen elven is működik ez a rendszer. Olvastam egy pár hozzászólást, onnan értesültem(ha jól értelmeztem), hogy vmilyen kis "lámpa" van benne ami 5-10e órát bír aztán cserélni kell, ami igen ktg.-es?? Hogy van ez/nagyon nem vagyok képbe.

Előre is köszi a segítséget.

Az LCD topikban válaszoltam rá bocsi.

sziszuka7

Hozzászólás Szerző: sziszuka7 »

Sziasztok!

Pontosan le tudná írni nekem vki, hogy mi is ez a projektoros tv??(azt tudom, hogy a projektor kivetítő, de azt nem hogy milyen elven is működik ez a rendszer. Olvastam egy pár hozzászólást, onnan értesültem(ha jól értelmeztem), hogy vmilyen kis "lámpa" van benne ami 5-10e órát bír aztán cserélni kell, ami igen ktg.-es?? Hogy van ez/nagyon nem vagyok képbe.

Előre is köszi a segítséget.

Dezsol
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tibor69: Látom még mindig nem tudsz dönteni, nem akarlak befolyásolni de leírom a tapasztalataimat az elmúlt 5 hónapról.
A teve (61DLY) működik hibátlanul a képe továbbra is gyönyörű szerintem
Hiba nem volt, a lámpa sem égett ki pedig párszor (kb 20)elment az áram működés közben.
Kb egy hete megnéztem az üzemóra számlálót 1400 volt benne (majd hanyatt estem tőle) tehát kb a lámpa 1/4-ét már elhasználtam, kb 1.5 év múlva lehet beruházni új lámpába(tv-be).
A hangját már megszoktam engem nem zavar (nálam be van sűllyesztve falsíkba)
röviden ennyi, sok sikert a vásárláshoz az idő neked dolgozik
minnél tovább vársz annál jobb és olcsóbb DLP-s tv-ket fognak árulni, de addig is nézheted a törpe tv-det.Én nem bántam meg ma is megvenném(végre kidobhattam a 70cm-s tv-met)
:kiraly:
Azért filmet nézni továbbra is vetítővel érdemes ahhoz túl kicsi szerintem.

A tv még mindig megvan, és még mindig szép a képe szerintem, és fényerőcsökkenés sem tapasztalható(biztos van, de nem tűnik fel)
Jeleneleg kb 10000óra van a lámpába és még mindig működik és nem égett ki az elmúlt 2 hónap híjján 4 évben meghibásodás nem volt, mindig működött rendesen a cucc, látszik hogy nem a thomson fejlesztette hanem az amerikai rca.
A gyárilag megadott 6000 órát már jócskán túllépte az üzemidő.
Ha kiég a lámpa veszek bele másikat ha van olcsón valahol, mert jó képe van, kár lenne kidobni még ezt a tv-t.

Fater42

Hozzászólás Szerző: Fater42 »

Hello
Van egy samsung sp43t8he s.tévém sikerült belépnem a szervizmenübe, de nem tudom melyik menű az amelyik előhozza a négyzetrácsot amin a három szint egymásra tudnám helyezni ugyanis elcsusztak. Ha valaki tud segitsen mert igy karácsony előtt elkeseritő.
Köszi!

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: RCTiv »

JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: RCTiv »

Azt nem tudtam, hogy fontos lesz majd az 1080/24p. Miért lesz fontos?  Kicsit hosszabb távban gondolkozom, mivel ebben azért van már digitális tuner, illetve full HD. Megtekinthetőségről, árról tudtok valamit?

A Blu ray/HD DVD lemezeken 1080/24P-ben van tárolva a film.Ha a megjelenítő ezt nem tudja fogadni,akkor némileg akadozni fog a kép.
Az újról még nincs konkrét ár,és fix időpont sem,sajna.

SZia!

Van új tévé több is, csak nem tudom, forgalmazni fogják-e nálunk valaha is.... KDS-A3000, és KDSA2020, 50-55-66-as méretben. a 3000-ek tudják az 1080p/24hz-et és a motion flow 120hz-es technikát is, kint olyan 2000-2500 dodó körül mennek, és szerintem design-ban még ütősebbek lettek mint az A2000.... Tényleg ha valaki egy ilyen tévét megvesz és vhogyan hazahoz, akkor az ithhon működik? vagy az európai szabványok nincsenek benne az amcsi piacra szánt készülékekben és felejtős?

sony tévék
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 315

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Teve vasarlas elott allok, de semmit nem tudok a temarol, nezetek el nekem.
A MM-ben jarva harom plazma keszulek kepe tetszett: Panasonic TH 42 PV 7 (kb. 250000 Ft), Panasonic TH 42 PV 7 (kb. 300000 Ft) es egy Sharp LC 42 XD 1 E (kb. 450000 Ft. Az elso ketto HD Ready, a harmadik full HD-s.
A kisebbik Panasonicnal az tunt fel, hogy a kozepes tempoju oldaliranyu pasztazasok soran a kep kozepe mintha torzult volna. Valami olyasmihez tudnam hasonlitani, mint ami a nagylatoszogu objektiv kepevel tortenik, amikor az korbepasztaz. Mivel egy eleg hosszu, foleg zoomolos, vagy csak allokepekbol allo demo anyagot vetitettek, ezert hosszu perceket kellett varni, hogy megismetlodjon az a jelenet, ahhol ez feltunt. Ez vajon csak az adott keszuleknek a hibaja, vagy egy ismert jelenseg?
A Sharpert erdemes-e kifizetni a 150-200 ezres arkulonbozetet?

A valaszokat elore is koszonom!

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Azt nem tudtam, hogy fontos lesz majd az 1080/24p. Miért lesz fontos? Kicsit hosszabb távban gondolkozom, mivel ebben azért van már digitális tuner, illetve full HD. Megtekinthetőségről, árról tudtok valamit?

A Blu ray/HD DVD lemezeken 1080/24P-ben van tárolva a film.Ha a megjelenítő ezt nem tudja fogadni,akkor némileg akadozni fog a kép.
Az újról még nincs konkrét ár,és fix időpont sem,sajna.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Savi73

Hozzászólás Szerző: Savi73 »

Sziasztok !Hónapok óta figyelem a fórumokat, teszteket és nagy vágyam egy Sony KDS55A2000. TV. Talán most lesz aktuális a 16:9-es 82-es TV-m cseréje. (LCD, plasma nem meggyőző, ezeknél a nagy képernyő és a nagy felbontás drága, proji macera) Sajnos nem láttam még a Sony-t élőben, csak a sok dícséretet olvastam róla. Vidéken lakom, kiváncsi lennék, hogy hol lehet megnézni. (Somogy-Tolna-Baranya megyében még a multikban sem találtam)  Érdekelne a "régi-új" tulajdonosok további véleménye is. Milyen a PC-vel összekötve annak DVI kimenetén keresztül. Ki tud valamit a jelenlegi áráról, hol a legjobb beszerezni.

Előre is köszi.

Sokáig használtam ilyet,kiváló cucc.
De azt mondanám,már ne vedd meg,mert hamarosan jön az új,elvileg még jobb lesz.
Ez pl. még nem tud fogadni 1080/24P jelet,ez fontos lehet majd.
Sajna az előzőt nem próbáltam PC-ről,akkor még nem volt fontos...Blu ray meg DVD ment rajta,kiváló.

Azt nem tudtam, hogy fontos lesz majd az 1080/24p. Miért lesz fontos? Kicsit hosszabb távban gondolkozom, mivel ebben azért van már digitális tuner, illetve full HD. Megtekinthetőségről, árról tudtok valamit?

krtom

Hozzászólás Szerző: krtom »

Sajna az előzőt nem próbáltam PC-ről,akkor még nem volt fontos...Blu ray meg DVD ment rajta,kiváló.

Jön új? Én eddig úgy tudtam, hogy a Sony felhagy Európában a projektoros tévék forgalmazásával.
Egyébként tényleg nem rossz, de a látószög, ahonnan jó képe van az sokkal kisebb, mint a plazma/lcd tévéknél.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Sziasztok !Hónapok óta figyelem a fórumokat, teszteket és nagy vágyam egy Sony KDS55A2000. TV. Talán most lesz aktuális a 16:9-es 82-es TV-m cseréje. (LCD, plasma nem meggyőző, ezeknél a nagy képernyő és a nagy felbontás drága, proji macera) Sajnos nem láttam még a Sony-t élőben, csak a sok dícséretet olvastam róla. Vidéken lakom, kiváncsi lennék, hogy hol lehet megnézni. (Somogy-Tolna-Baranya megyében még a multikban sem találtam)  Érdekelne a "régi-új" tulajdonosok további véleménye is. Milyen a PC-vel összekötve annak DVI kimenetén keresztül. Ki tud valamit a jelenlegi áráról, hol a legjobb beszerezni.

Előre is köszi.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Savi73

Hozzászólás Szerző: Savi73 »

Sziasztok !
Hónapok óta figyelem a fórumokat, teszteket és nagy vágyam egy Sony KDS55A2000. TV. Talán most lesz aktuális a 16:9-es 82-es TV-m cseréje. (LCD, plasma nem meggyőző, ezeknél a nagy képernyő és a nagy felbontás drága, proji macera) Sajnos nem láttam még a Sony-t élőben, csak a sok dícséretet olvastam róla. Vidéken lakom, kiváncsi lennék, hogy hol lehet megnézni. (Somogy-Tolna-Baranya megyében még a multikban sem találtam) Érdekelne a "régi-új" tulajdonosok további véleménye is. Milyen a PC-vel összekötve annak DVI kimenetén keresztül. Ki tud valamit a jelenlegi áráról, hol a legjobb beszerezni.

Előre is köszi.

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: OLED »

Ez a JVC a D-ILA-s 720p-s?
Ha igen, akkor a nagyobb változatát régebben én is láttam, és nem volt az igazi.
Én mondjuk az elfogadható árú plazmákból sem tudnék választani.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

killbill
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: killbill »

Ha valaki látott már  JVC - HD-56ZR7 tv-t működés közben, írjon már legyenszíves egy véleményt róla. Most 370-ért akciózzák mindenhol, annyiért nem rossz nem? Főleg tv menne rajta, néha filmek, főleg divix de dvd is.Köszönöm

vagy inkább egy 50-es plazma?

Úgy emlékszem, tegnap ezt a típust láttem kiállítva a MM Westendben lévő üzletében.
Nekem nem tetszett (tipikusan "vetítős" kép, látószöggel jelentősen változó világosság, gyenge kontraszt, stb.).
Szerintem.
Azért az 50-es plazmák sokkal meggyőzőbbek voltak.

Igen, így van, az imént láttam az europarkban valami demó ment rajta, és még így sem volt meggyőző a képe.

tlala

Hozzászólás Szerző: tlala »

Ha valaki látott már  JVC - HD-56ZR7 tv-t működés közben, írjon már legyenszíves egy véleményt róla. Most 370-ért akciózzák mindenhol, annyiért nem rossz nem? Főleg tv menne rajta, néha filmek, főleg divix de dvd is.Köszönöm

Úgy emlékszem, tegnap ezt a típust láttem kiállítva a MM Westendben lévő üzletében.
Nekem nem tetszett (tipikusan "vetítős" kép, látószöggel jelentősen változó világosság, gyenge kontraszt, stb.).
Szerintem.
Azért az 50-es plazmák sokkal meggyőzőbbek voltak.

killbill
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: killbill »

Ha valaki látott már JVC - HD-56ZR7 tv-t működés közben, írjon már legyenszíves egy véleményt róla. Most 370-ért akciózzák mindenhol, annyiért nem rossz nem? Főleg tv menne rajta, néha filmek, főleg divix de dvd is.
Köszönöm

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”