Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Plazma

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Most néztem meg a PX600-asomat: 5293 órát ment idáig, gond nélkül! :kiraly:

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: fullaki »

Szerintem az ilyen hibák nem plazma öregedésből adódnak. Sok helyen többéves
plazmafalakon mennek naponta 10-12 órát a hirdetések és nem jellemző ilyen kép.

szilu
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: szilu »

Hali,akárhogy keresek rá a fórumban semmit nem dob ki: Pana PY80-hoz kéne szervíz menü belépés. Tudom hogy volt róla szó de nem találom. Üzemórát akarok csekkolni...
Ha segít valaki, köszönöm!

TV-n V- távon 0

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Plazma

Hozzászólás Szerző: ricfiam »

Hali,
akárhogy keresek rá a fórumban semmit nem dob ki: Pana PY80-hoz kéne szervíz menü belépés. Tudom hogy volt róla szó de nem találom. Üzemórát akarok csekkolni...
Ha segít valaki, köszönöm!

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: szobik »

Köszönöm, ma megnézem.2500 óra. Milyen idős?

Június 18-án lesz 2 éves.

Nem vártam tökéletes készüléket -nincs is olyan-, de ahogy itt olvasom, max 4-5 év a várható minőségi élettartam, ami nem sok. Én min. 5 évre számítottam, hogy addig nem kell cserélni, aztán meg ki tudja, mit hoz a technikai fejlődés és mennyiért...de ma már nem lehet meglepődni semmin
Sajnos próbapiac lettünk, elárasztanak első-szériás selejttel :kiraly:
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

A 60000 (6,8év folyamatos működés!!) órát én kizártnak tartom, illetve elképzelhető, hogy ennyi idő után is működik, csak a kép minősége már valószínű, hogy hagy majd kívánnivalót maga után, amiket én láttam eddig 7-8000 üzemórával már azok sem voltak túl fittek, de azért lehetett őket nézni. (ezek persze más jellegű hibával kerültek hozzám nem plasma hibával)

DJM
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: DJM »

Mint lentebb is írtam, a hibát a plasma öregedése okozza, a plasma  technológia sajnos ilyen, ezt el kell fogadni.
Ha gondolod, fogadd el, hogy ilyen a technológia...de nekem- és gondolom még sokaknak- drága ahhoz a plazma tv, hogy 1-2 év után öregedés miatt vegyek másikat és ennyivel lezárjam a dolgot :kiraly:

Egyébként 2500 óra egyáltalán nem sok, általában 4500-5000 óra körül szokott jelentkezni, ekkor egy két apró trükkel még elhárítható, ha 7000-9000 üzemóra környékén jelentkezik akkor már eldobós sajnos (illetve nézhető, de élvezeti értéke már nem sok van).

Az enyém 4289 óra, 2 hete jelentkezett a gond, egy több mint fél milliós TV-t dobhatok el nem egészen 2 év múlva? (Akkor lenne majdnem 4 éves.) Azért ennek nem igazán örülnék (hol az a 60000 üzemóra, amit a Panasonic állandóan hirdet?) Lehet, hogy nem is hagynám annyiban.

Na mindegy.
TV-m verziója:
2006PDP
V21.030
Panel-MCU: 03.02
Panel-EEPROM: 41.03
Panel-FPGA: 42.07
Panel-PD-ROM: 41.01

Ezt a típust elismeri a Panasonic típushibásnak, nem tudjátok?

DJM
Pioneer Kuro 5090H, Panasonic 42PV600E, Panasonic DMR-EH67, WD TV HD, Popcorn A-210,

DJM
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Mennyi ideig volt oda a TV-d?Üzemóra mennyi volt?
Megnézném én is, mennyi az üzemidő, kíváncsi vagyok, de nem tudom hogyan kell.
Nem tudsz ebben segíteni?

1 hétig volt náluk a tv, 2500 órát ment.

A fórumon írták régebben, hogy léphetsz be a menübe:

Köszönöm, ma megnézem.
2500 óra. Milyen idős?
Pioneer Kuro 5090H, Panasonic 42PV600E, Panasonic DMR-EH67, WD TV HD, Popcorn A-210,

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Mint lentebb is írtam, a hibát a plasma öregedése okozza, a plasma  technológia sajnos ilyen, ezt el kell fogadni.
Ha gondolod, fogadd el, hogy ilyen a technológia...de nekem- és gondolom még sokaknak- drága ahhoz a plazma tv, hogy 1-2 év után öregedés miatt vegyek másikat és ennyivel lezárjam a dolgot :kiraly:
Persze ha a leírásban szerepel, hogy 1, esetleg 2 év az élettartam, akkor senki nem venné meg a selejtet. Na jó, 50ezret talán adnék érte 2 évre

Pedig sajnos ez a tendencia kezd kialakulni a elektronikai gyártók körében, hiszen ha tervez egy tökéletes képminőségű, örök életű készüléket (biztos tudnának ilyet) akkor nem termelnének profitot. Ettől persze neked nem javul meg a tévéd, és nem is kell elfogadnod, én sem fogadom el ezt a tényt (inkább nem veszek), csak jobb ha tudod.

Egyébként 2500 óra egyáltalán nem sok, általában 4500-5000 óra körül szokott jelentkezni, ekkor egy két apró trükkel még elhárítható, ha 7000-9000 üzemóra környékén jelentkezik akkor már eldobós sajnos (illetve nézhető, de élvezeti értéke már nem sok van).

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Mennyi ideig volt oda a TV-d?Üzemóra mennyi volt?

1 hétig volt náluk a tv, 2500 órát ment.

A fórumon írták régebben, hogy léphetsz be a menübe:

Regimodi írta:
1.csatornát állítsd 99-re
2.mély hangszínt állítsd max-ra
3.magas hangszínt min-ra
4. nyomj egyszerre a távirányítón (index)-t és a tv-n v/-
ez a service 1 menü
átlépés service 2 menübe -

piros és zöld gombbal tudsz lépkedni a menün belül
5.zölddel menj a txt adj. pontig majd nyomd le a hold gombot
6. megint zöld gombbal a "hours" menüpontig

Kilépés EXIT

Vigyázz ha a self testet lefuttatod a csatornákat ujra kell hangolni.
A kép automatikusan dinamikusa vált.

Ezt a leírást szeretném kiegészíteni mert így a PV60 szerviz menü 2-be nem lehet átlépni.
Ha jól emlékszem neki PA60 van
1,2,3,4, pont az renben az 5. pontnál a PV60 tulajok ne keressék a txt adj.pontot hanem a zöld gombal lépkedjenek a legutolsó menüpontig és ott nyomjatok egy hold gombot így tudtok csak belépni a szerviz 2 menübe. Ha bent vagytok a 2-ben megint lépkedjetek a zöld gombal és megtaláljátok.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Mint lentebb is írtam, a hibát a plasma öregedése okozza, a plasma technológia sajnos ilyen, ezt el kell fogadni.
Persze ha a leírásban szerepel, hogy 1, esetleg 2 év az élettartam, akkor senki nem venné meg a selejtet. Na jó, 50ezret talán adnék érte 2 évre

DJM
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Sziasztok! 
Ma irányítottak ide egy másik fórumról, ahol HD játékosokról értekezünk, és én belefuttam egy érdekes hibába, ami kiderült, hogy a plazmám hibája. Hihetetlen ahogy egyik pillanatról a másikra előjött. 42PV600E Panám van decemberben múlt 2 éves és az ünnepek alatt elkezdte csinálni mint utólag megtudtam a purple snake betegséget...

Hasonlóan jártam az ünnepek alatt, igaz, nekem PV60 van és még éppen garis. Szervízt hívtam, jöttek. Purple snakeről nem hallottak, de mikor megmutattam a hibát, felismerték és D-panel cserét említett a srác.

Szia!

Nem akarom annyiban hagyni, állítólag a márkaszervizben van egy lista, mely pana TV-k mely hibája javítós, még gari lejárta után is. Remélem nem sz*rakodnak vele, mert úgy sem hagyom annyiban a nagyszámú meghibásodás okán mely ezt a típuscsaládot érinti egész Európában.
Mennyi ideig volt oda a TV-d?
Üzemóra mennyi volt?

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Mint lentebb is írtam, a hibát a plasma öregedése okozza, a plasma technológia sajnos ilyen, ezt el kell fogadni.

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Szia!Ez gyakorlatilag milyen hiba?

A hiba lényege, hogy homogén felületen bíbor-zöld, széteső csíkok vannak. Ez lehet falon, ajtón, emberi arcon-bármin. Szakmailag nem tudom minek nevezzem, de a bíbor-kígyó találó. Kb 2 éve volt itt is róla szó, most úgy látszik megint előjött- sajna.

DJM
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Sziasztok! 
Ma irányítottak ide egy másik fórumról, ahol HD játékosokról értekezünk, és én belefuttam egy érdekes hibába, ami kiderült, hogy a plazmám hibája. Hihetetlen ahogy egyik pillanatról a másikra előjött. 42PV600E Panám van decemberben múlt 2 éves és az ünnepek alatt elkezdte csinálni mint utólag megtudtam a purple snake betegséget...

Hasonlóan jártam az ünnepek alatt, igaz, nekem PV60 van és még éppen garis. Szervízt hívtam, jöttek. Purple snakeről nem hallottak, de mikor megmutattam a hibát, felismerték és D-panel cserét említett a srác. Szofterfrissítést feleslegesnek tartotta, mondván attól jobb nem lesz, de majd a szervíz megmondja a tutit. Elvitték, a szervízben aztán megvizsgálták, hibát nem láttak és kiküldték a készüléket-hiába mondta a szállító, hogy ők is látták nálam a problémát. Megutaztatták a tv-t és most lemezzel együtt vitték vissza, hogy a szervizember is lássa a konkrét esetet. A szállító szerint, ha a D-panel csere nem segít, akkor cserés a cucc. Ha ez így menne, örülnék...
Gari nélkül viszont elég kellemetlen lehet a helyzet, mert akkor már a reklamálás süket fülekre találhat.

Szia!
Ez gyakorlatilag milyen hiba?

Szia!

Csak külföldi oldalakon fogalmazták meg és úgy hívják, hogy purple snake. Kimondottan a 60-s széria betegsége, sajnos idetartozik az én 600-asom is.
Alábbi linken írják emberkék mely filmekkel jelentkezett, és szerviz hogyan orvosolta és mennyire javult utána a helyzet. Ugyanezen a portálon még rengeteg más topicban is értekeznek róla, egyértelmű típusbetegség, állítólag az ennél újabbakat már nem érinti.

avforums

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Plazma

Hozzászólás Szerző: orionr »

Sziasztok! 

Hasonlóan jártam az ünnepek alatt, igaz, nekem PV60 van és még éppen garis. Szervízt hívtam, jöttek. Purple snakeről nem hallottak, de mikor megmutattam a hibát, felismerték és D-panel cserét említett a srác. Szofterfrissítést feleslegesnek tartotta, mondván attól jobb nem lesz, de majd a szervíz megmondja a tutit. Elvitték, a szervízben aztán megvizsgálták, hibát nem láttak és kiküldték a készüléket-hiába mondta a szállító, hogy ők is látták nálam a problémát. Megutaztatták a tv-t és most lemezzel együtt vitték vissza, hogy a szervizember is lássa a konkrét esetet. A szállító szerint, ha a D-panel csere nem segít, akkor cserés a cucc. Ha ez így menne, örülnék...
Gari nélkül viszont elég kellemetlen lehet a helyzet, mert akkor már a reklamálás süket fülekre találhat.

Szia!
Ez gyakorlatilag milyen hiba?

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Sziasztok! 

kdodi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: kdodi »

Hali Szilu.
HD adással mutatja meg a foga fehérjét.
Akkor majd leesik az állad. :kiraly:

szilu
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: szilu »

gratula :kiraly: , pár képet, ha tudsz, földobhatnál, miután a helyére került

Kösz, a hétvégén mindent a helyére teszek aztán tehetek fel képet is akár.
De most el kell mondanom az első tapasztalataimat, hátha valaki kíváncsi rá.
Nálunk borzalmas a kábeltévé, de ettől még nézhető a kép, bár a tuner képe kicsit sötét. Növelve a fényerőt és a kontrasztot már lisztes lesz inkább. Viszont teletextre átkapcsolva azonnal kiég a szemem. Teletextről visszakapcsolva egy pillanatra látszik hogy lecsökken a fényerő, aztán megjelenik a tv kép. Gondolom ez azért van mert az analóg PAL jelet nagyra kell nyújtania. A csatornaváltás nekem lassúnak tűnik, nem ehhez szoktam.
Egyelőre külső készülékként csak a dvd-t (Pioneer 696) kötöttem rá hdmi kábellel. A kép így szinte tökéletes, 100-ból 92 pontot adnék, képtartalom függvényében. (eredeti képaránnyal nézve!)Néha borotvaéles, néha észrevenni 1-2 apróbb "hibát", ami a nagy méret miatt szinte magától értetődő. A feliratok szögletesebbek (mint a crt-n), de ez is érthető. Zoomnál természetesen a képminőség is romlik.
Számomra most már túlmisztifikáltnak tűnik a fekete és fehér kérdés, mivel a fekete koromfekete, a fehér meg egyáltalán nem szürkés. Filmnézés közben pláne nem lehet ezeket észrevenni. Villogás van, egyelőre nem zavar, ez is képtartalom függő. Fényes háttérnél azért rögtön látszik.
Ami zavar: nem vált bemenetet magától, de mint említettem egyelőre csak 1 hdmi bemenet aktív, de gondolom ugyanez lesz scarttal is. Ugyan van benne vezérelt bekapcsolás de ez biztos csak viera link kompatibilis eszközzel együtt működik. Értelem szerűen ha ezt tudja, gondolom ki is választja a bemenetet megjelenítésre, ez lenne kézenfekvő.
Ha kizoomolom a dvd alsó-felső csíkjait és lemezt cserélek, újra eredeti képaránnyal jelenít meg, miközben a zoombeállítás maradt ott ahol volt. Tehát zoomon van és mégis eredeti a kép.
Oldalról nézve megduplázza a képet, nagyon tükröződik a képernyő, de érdekes módon befelé. A halvány tükröződés beljebb van de ez csak a nagy kontrasztkülönbségű részeken látszik. pl. koncertfelvételeknél.
Ghostingot egyáltalán nem láttam és a kikapcsolt képernyő azonnal fekete, nem látszik rajta semmi. Remélem ez így is marad.
A menü valóban nem lett túlbonyolítva, de nem is ezt akarom nézni rajta.
Összességében szuper, a dvd eredeti képaránnyal olyannyira mozis hogy ha nem lenne fülem körbeérne a szám.
Full HD-n gondolom verhetetlen lesz.
Most jut eszembe hogy scartot nem is fogok használni, a videót már nem kötöm vissza, egy HD műholdvevő érkezik még hozzá hamarosan
Blu-Ray meg majd csak sokára.

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Sziasztok! 
Ma irányítottak ide egy másik fórumról, ahol HD játékosokról értekezünk, és én belefuttam egy érdekes hibába, ami kiderült, hogy a plazmám hibája. Hihetetlen ahogy egyik pillanatról a másikra előjött. 42PV600E Panám van decemberben múlt 2 éves és az ünnepek alatt elkezdte csinálni mint utólag megtudtam a purple snake betegséget. Az érzésem az, mintha a megjelenített színek száma kevesebb lenne, mint eddig, de vszínűleg így próbálom érzékeltetni a hibát, hiszen korábban ez a sávosodás és lila foltosodás nem volt. A kérdésem az lenne, mivel nem garanciás már (pont letelt, nagyon örülök ), hogy mi a teendő ilyenkor? Javítják (olvastam vmi D-board cserét és firmware frissítést)? Mennyibe kerül? Esetleg mivel típus hiba szaga van, még akár garanciában is? Megcsinálják háznál? Bármi tapasztalat az ügyben. Óriási a fórum, elkezdtem olvasni 2007 elejétől, de eszméletlen információ áradat zúdult rám. Ha már volt róla szó segítsetek hol találom a topicon belül.

Minden segítséget nagyon köszönök.
Linkelek egy képet is a hibáról. :kiraly:

LG -knél az ilyen problémáknál általában "után tekerünk az Y -SUS nak", és a jelenség elmúlik, amit egyébként a plazma öregedése okoz, szerintem ennek a panánál is működnie kell. Háznál simán elvégezhető, tulajdonképp egy ( vagy több ) potin kell csavarni egy kicsit ilyenkor.

DJM
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Ui: Szervíz módot is olvastam, hogy említettetek korábban, elárulnátok hogyan tudom lecsekkolni az üzemóráját, szerintem azért volt használva rendesen az elmúlt 2 évben, de nem szeretném még kidobni, ahhoz kicsit drága volt. Köszönöm

DJM
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Sziasztok!

Ma irányítottak ide egy másik fórumról, ahol HD játékosokról értekezünk, és én belefuttam egy érdekes hibába, ami kiderült, hogy a plazmám hibája. Hihetetlen ahogy egyik pillanatról a másikra előjött. 42PV600E Panám van decemberben múlt 2 éves és az ünnepek alatt elkezdte csinálni mint utólag megtudtam a purple snake betegséget. Az érzésem az, mintha a megjelenített színek száma kevesebb lenne, mint eddig, de vszínűleg így próbálom érzékeltetni a hibát, hiszen korábban ez a sávosodás és lila foltosodás nem volt. A kérdésem az lenne, mivel nem garanciás már (pont letelt, nagyon örülök ), hogy mi a teendő ilyenkor? Javítják (olvastam vmi D-board cserét és firmware frissítést)? Mennyibe kerül? Esetleg mivel típus hiba szaga van, még akár garanciában is? Megcsinálják háznál? Bármi tapasztalat az ügyben. Óriási a fórum, elkezdtem olvasni 2007 elejétől, de eszméletlen információ áradat zúdult rám. Ha már volt róla szó segítsetek hol találom a topicon belül.

Minden segítséget nagyon köszönök.
Linkelek egy képet is a hibáról. :kiraly:

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Nekem is meglett végre a plazmám :kiraly: Pana 42PY80

gratula , pár képet, ha tudsz, földobhatnál, miután a helyére került

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500