Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi-projektorral

Vendég

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Vendég »

LCD televiziot
Persze bármelyik. Igaz, hogy a TV tunerről külsőleg kell gondoskodnod, de arra jó egy kiszuperált régi VHS magnó is, vagy egy DVD felvevő persze asztali.
A kontraszttal lesz baj, azaz nappal azért.. szóval egy ami biztos, a projektorozáshoz sötétíteni KELL.
A magam részéről a jó megoldásnak azt tartom, ami nekem is van, hogy TV-nek van TV, azon minden izét meg lehet nézni, mozizni meg projektor.
Éééééés
Ha mozi, akkor sötétítés, ajtó ablak becsuk, telefon lehalkít, család nem mozizó része kitilt, popcorn a mikróba-ból, film a lejátszóba, és a véfgéig nézzük. Aztán lehet pisilni, kutyát i vagy beengedni, vagy bármi.
Legyen az a mozizás esemény, ha pl. mindennap a Gundelben ebédelnél, akkor hol maradna az ünnepélyessége, ha ugyanezt valami alkalommal tennéd?

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: venomer »

LCD televiziot

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: venomer »

hali

letezik 200E alatti projector ami kivalthatna egy LCD-t, vagy nagyon sokban elmarad kontrasztban peldaul?

Vendég

Házimozi-projektorral

Sziasztok! 
Segítséget szeretnék kérni. Gondolkozom egy Thomson projektoros tv-n(46JH67E), használt. Van vkinek tapasztalata erről a típusról?

Van projektoros TV topic, ahol amúgy ez a téma is ki van tárgyalva. Ha ott nézelődsz, akkor nagyobb siker lesz, illetve ott kérdezz, előbb lesz válasz.

sziszuka7
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: sziszuka7 »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Gondolkozom egy Thomson projektoros tv-n(46JH67E), használt. Van vkinek tapasztalata erről a típusról?
Pontosan le tudná írni nekem vki, hogy mi is ez a projektoros tv??(azt tudom, hogy a projektor kivetítő, de azt nem hogy milyen elven is működik ez a rendszer. Olvastam egy pár hozzászólást, onnan értesültem(ha jól értelmeztem), hogy vmilyen kis "lámpa" van benne ami 5-10e órát bír aztán cserélni kell, ami igen ktg.-es?? Hogy van ez/nagyon nem vagyok képbe.

Előre is köszi a segítséget.

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: sac »

Nekem 800*600 projim van, 2200ansi, hdmi van, és ha jól van beállítva kjó a kép, a fényereje egyáltalán nem zavaró, olyan 1500lumen körül van, szivárványt már rég nem láttam.Már egy éve nyomom vele.Sötét jelenetek is jól kivehetőek.Egy dolog zavar:alsó és felső halvány csík.Meg vagyok vele elégedve.Ja és vaj színű fűrészporos tapétára vetítek(mert vászon az 60 körül lene normális átmérővel), 4m-ről nézem , 2,5-3m képátló, kristály kép.Annyiba került mint egy 82cm-es gagyi lcd.

Igaz nem egy 720p 16:9 mozi projektor, de annak az ára dupla annyi még most is.

HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

Batukhan

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Batukhan »

Túl nagy fényerő, túl kicsi kontraszt, nincs rajta HDMI csatlakozó.

Gondolom csak viccből mondták, hogy lehet rajta filmeket is nézni.
:kiraly:

olcsoprojektor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: olcsoprojektor »

Háát, őőő, mit is kéne szólni? Minden gyártónak megvan a hasonló projektora, ebben nem látok semmi különlegeset. Mire gondoltál?

Vendég

Házimozi-projektorral

Na Ehez ki mit szól? :kiraly:

camenzind
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: camenzind »

Igazából, még nem fehér a fal, jelenleg sárgás zöld, ami biztos alkalmatlan.
Úgy Gondoltam a szobába az egyik falon lefestenék fehérre egy akkora téglalapot amekkorát vetít a projektor 4 méterről. Jelenleg üvegszálas festhető tapéta van a szobában, nagyon enyhe "redősségű", annyira, hogy éppenhogy nem tükörsima a felület. Milyen fényű fehér festéket célszerű választani?
Elég a sima diszperziós vesték, vagy valami selyemfényű fehér festék lenne a jobb?

Köszi a segítséget!

Ikeában kapható TUPPLUR nevű fehér anyagból készült roló mindenféle méretben, párezer forintért.
Szerintem egyszerűbb mint festegetni... Ár/érték arányban verhetetlen :kiraly:

XARAI

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: XARAI »

Sziasztok! 
Most szerzek éppen egy házimozi projektort.
Azt szeretném kérdezni, hogy fehér falra vetítve szerintetek nagyon "tré" lesz a minőség?

Üdv!

A "fehér" és a "fehér" között is hatalmas különbségek vannak. Azaz, síma meszelt fal, vagy éppen fűrészporos tapéta van rajta, netán matt fény, avagy fénylő festék. Ezen kívül érdekes lehet az, hogy a szoba egyébként mennyire világos, illetve az, hogy mekkora felületet vetítesz ki a fehér falon arányaiban.

És még sok minden más.

A legegyszerűbb az, ha kipróbálod és ha nagyon tré - akkor jöhetnek az ötletek :kiraly:

Igazából, még nem fehér a fal, jelenleg sárgás zöld, ami biztos alkalmatlan.
Úgy Gondoltam a szobába az egyik falon lefestenék fehérre egy akkora téglalapot amekkorát vetít a projektor 4 méterről. Jelenleg üvegszálas festhető tapéta van a szobában, nagyon enyhe "redősségű", annyira, hogy éppenhogy nem tükörsima a felület. Milyen fényű fehér festéket célszerű választani?
Elég a sima diszperziós vesték, vagy valami selyemfényű fehér festék lenne a jobb?

Köszi a segítséget!

XARAI

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: XARAI »

Sziasztok!

Most szerzek éppen egy házimozi projektort.
Azt szeretném kérdezni, hogy fehér falra vetítve szerintetek nagyon "tré" lesz a minőség?

Üdv!

olcsoprojektor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: olcsoprojektor »

Simán kicseréled otthon, nem egy rakétatudomány, a legtöbb projinál 5 perces munka. Csavarok ki, lámpa ki, lámpa be, csavarok be, ennyi.

20-agh
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: 20-agh »

Hali... tud valaki választ arra hogy izzót lehet-e házilag cserélni vagy inkább szervíz?Köszi

Ui: ha házilag akkor mire kell figyelni?

Lehet cserélni.. általában nemcsak az égőt adják, hanem kompletten tokban
azért én mindenesetre megkérdezném a szervízt (LSK)

Köszi
Bár ahogy a szervizeket ismerem ugyis az van hogy vigyem csak be az a tuti...
Meg a 10 rugó amit otthagynék
Ezért kérdeztem

Vendég

Házimozi-projektorral

Hali... tud valaki választ arra hogy izzót lehet-e házilag cserélni vagy inkább szervíz?Köszi

Lehet cserélni.. általában nemcsak az égőt adják, hanem kompletten tokban
azért én mindenesetre megkérdezném a szervízt (LSK)

20-agh
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Hali... tud valaki választ arra hogy izzót lehet-e házilag cserélni vagy inkább szervíz?
Köszi

sadam

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: sadam »

Igen, sajnos DLP-nél is előfordul, kb 100x ritkábban. Szervíz és sok szerencsét. :-(

tib10
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: tib10 »

Sziasztok !
Már régen jártam ebben a topicban, üdv mindenkinek újra.
Sajnos egy igen kényes problémám akadt.
Van egy LG AN110B projektorom. Májusban lessz 2 éves és van az izzóban 1500 óra. (Az elvileg 6000-ből.) Egyik este filmetnéztem és hogy szakadna meg :lol!: a jobb alsó sarokban a képen 1pixel elkezdett világítani brutálisan főleg mivel éppen beleesik a filmcsíkba a 2:40:1 arányú filmeknél. Valószínűleg szerintem kiégett egy pixel. De DLP-s prijinál ? Nem igen vagyok mestere a projektorok belső szerkezeti felépítésének. A világító pontot úgy orvosoltam hogy idegbetegségemben odapöttyintettem egy fekete alkoholosfilcel így kevésbé zavaró. De mikor teljesképernyősfilmetnézek akkor meg ott van a pont ! :lol!: :kiraly: :lol!:
Valaki esetleg ha tudna mondani valami okosat, hogy mi lehet a baja, vagy hogyan lehetne javítani azt nagyon megköszönném.
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: vtb »

Ha DVI-n eldobálja a képet, de felbontástól függő gyakorisággal akkor lehet, hogy a kábel nem megfelelő? 480p-nél kb 2mp-enként tűnik el, 1080i-nél már nem is jelenik meg.

20-agh
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Köszi a választ csak az első mondatot nem értem...Vagyis sejtem: Te nem várnál amíg jelzi az izzó cserét hanem mondjuk 2000 óránál kidobnád?  :lol!:

Pedig eccerű mint a faék...
A számláló még menne, de az égő beadja az unalmast... azaz kiég...
Van pár fórumtárs is, aki mesélhetne, hogy az - elvileg- 3000 órás izzó kiégett 300-500 óránál.. persze ez nem általános, de megesik. De az már jobban, hogy a 3000 óra helyett pl 2786-ot bír csak ki. :lol!:

Igy már stimt
Akkor én nem is szólhatok semmit ha 1600 nál járok a 2000-ből.:lol!:
Viszont olyat láttam kint hogy ki volt írva film közben hogy replace lamp, de ment a film.
Az nem károsítja a cuccot?
Amúgy köszi a választ

Ui: a lámpát könnyű kicserélni házilag? Vagy szakemberre kell bízni?

Vendég

Házimozi-projektorral

Köszi a választ csak az első mondatot nem értem...Vagyis sejtem: Te nem várnál amíg jelzi az izzó cserét hanem mondjuk 2000 óránál kidobnád? :lol!:

Pedig eccerű mint a faék...
A számláló még menne, de az égő beadja az unalmast... azaz kiég...
Van pár fórumtárs is, aki mesélhetne, hogy az - elvileg- 3000 órás izzó kiégett 300-500 óránál.. persze ez nem általános, de megesik. De az már jobban, hogy a 3000 óra helyett pl 2786-ot bír csak ki. :lol!:

20-agh
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Optoma HD70-em van és benne kb 1600 óra.A kérdés az, hogy ha esetleg majd kijelzi hogy izzó csere kell, akkor azt azonnal
meg kell ejteni mert károsodhat a gép stb, vagy meg lehet várni amíg kiég mint egy
sima égő?

Nembiztos, hogy megéri a lámpa, hogy kijelezze az elektronika :lol!:
Másik esetben a kijelzés az óraszám alapján van, de ettől még mehet többet is a lámpa, az az óraszám tájékoztató jellegű, mehet többet is, meg kevesebbet is.

Üdv

Köszi a választ csak az első mondatot nem értem...
Vagyis sejtem: Te nem várnál amíg jelzi az izzó cserét hanem mondjuk 2000 óránál kidobnád? :lol!:

Vendég

Házimozi-projektorral

Optoma HD70-em van és benne kb 1600 óra.A kérdés az, hogy ha esetleg majd kijelzi hogy izzó csere kell, akkor azt azonnal
meg kell ejteni mert károsodhat a gép stb, vagy meg lehet várni amíg kiég mint egy
sima égő?

Nembiztos, hogy megéri a lámpa, hogy kijelezze az elektronika :lol!:
Másik esetben a kijelzés az óraszám alapján van, de ettől még mehet többet is a lámpa, az az óraszám tájékoztató jellegű, mehet többet is, meg kevesebbet is.

20-agh
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Üdv

Sorry a láma kérdés miatt
Optoma HD70-em van és benne kb 1600 óra.
A kérdés az, hogy ha esetleg majd kijelzi hogy izzó csere kell, akkor azt azonnal
sima égő?
Azon felül ha valaki tud olcsó helyet ahol kapni, megköszönném, lévén 70 körül láttam legolcsóbban. :lol!:

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: sac »

Az optoma projektoromba br. 36EFt az izzó.Kő esett le a szívemről.Remélem nem lesz szükség cserére, mert a külföldi fórumon azt olvastam valakinek 100 óránál szállt el. :lol!:
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”