Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Széria hiba a Sony W4500-nál???
http://whathifi.co.uk/forums/t/144898.aspx
Átfutottam ennek a csávónak a szenvedését - meg a képek is elég húzósan néznek ki. Ez egyedi eset lehet, vegy minden Sony ilyen? Utóbbi csak nem már, én nem hiszem el...
Lcd, Led, Oled TV-k
Ma viszont szerencsém volt személyesen egy Sony 46W4500-hoz is,kiszállították nekem,majdnem meg is vettem.
Tapasztalataim:
-A készülék gyönyörű (bár az amerikai verzó csinosabb,mert annak a talpa nem fekete/ezüst kombináció hanem fekete az egész illetve annál alapból fekete a hangszóró káva míg nálunk külön kéne megvenni.Élőben sookal szebb mint képen.
-Levett hangerőnél lehet egy kis ventillátor zajt hallani de nem vészes.
-A háttérfény viszonylag homogén,pixelhiba nem volt.
-A kontraszt nem rossz,de nem nyűgözött le.(1000000:1 dinamikus kontraszt vicc kategória,de ez más gyártóknál is már csak "számháború")
-Távirányítóra a menürendszer elég lomhán reagál,de nem vészes.
-Csináltam reggel egy tesztlemezt,azzal néztem végig a kép jellemzőket
1. Monoszkóp (általános ellenőrzéshez)
2. Az egész képernyő fehér (halott pixel hiba kiszűréshez)
3. Az egész képernyő fekete (világító pixel hiba kiszűréshez)
4. Csillagok háborújából felvettem a lemezre egy részt amikor a Halálcsillag ellen folyik a támadás
-Ami miatt nem vettem meg:
A tesztlemezem Csillagok háborúja részénél gyanús lett,hogy a film magyar feliratánál a betűk bal oldalánál piros kontúr látszik(számomra ez nagyon zavaró mert a filmek 95%-át felirattal nézem),viszont mikor a folyosón jön szembe Darth Vader,a köpönyege mögött pegig fehér háttér van a köpönyeg jobb oldala és a fehér háttér között jókora piros kontúr látható .
-Nem kekeckedés,tényleg feltűnő a két Sony-s ember is elismerte a hibát,ami valószínűleg konstrukcióból adódik (szerintem a triluminos LED világítás a bűnös).
-Mondom nekik rakjuk fel az asztalra a 3 éves szintén Sony (az első BRAVIA-k közül KLV40...) és nézzük meg azon is.Ha nagyon nézi az ember egy picit annál is látni,de kb. tizedannyira!!!!
-EMIATT A KONTÚR HIBA MIATT NEM VETTEM MEG VÉGÜL!!!(a jelenség hasonló mint a hagyományos képcsővel rendelkező TV-knél volt a konvergencia hiba mikor a három alapszín nem fedte egymást tökéletesen,persze LCD TV-nél nem lehet konvergencia hiba a szó hagyományos értelmében a rögzített fix pixelek miatt)
Valakinek hasonló"rossz" tapasztalata volt már ezzel vagy hasonló LED -es TV-vel?
Elírtam a TV típust:
a 46x4500 hibáját láttam saját szememmel otthonomban a 46w4500 hibáját csak az interneten találtam.
:lol!:
Lcd, Led, Oled TV-k
ezek dinkak a topikban :lol!:
ez a parbeszed:
-Should have got your self a Plasma then you would not be having these issues
-You can't say that, you will have the LCD mafia on you
-Bring'em on!!
-They'll leave a not-completely-black horse's head in your bed.
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Lcd, Led, Oled TV-k
Ma viszont szerencsém volt személyesen egy Sony 46W4500-hoz is,kiszállították nekem,majdnem meg is vettem.
Tapasztalataim:
-A készülék gyönyörű (bár az amerikai verzó csinosabb,mert annak a talpa nem fekete/ezüst kombináció hanem fekete az egész illetve annál alapból fekete a hangszóró káva míg nálunk külön kéne megvenni.Élőben sookal szebb mint képen.
-Levett hangerőnél lehet egy kis ventillátor zajt hallani de nem vészes.
-A háttérfény viszonylag homogén,pixelhiba nem volt.
-A kontraszt nem rossz,de nem nyűgözött le.(1000000:1 dinamikus kontraszt vicc kategória,de ez más gyártóknál is már csak "számháború")
-Távirányítóra a menürendszer elég lomhán reagál,de nem vészes.
-Csináltam reggel egy tesztlemezt,azzal néztem végig a kép jellemzőket
1. Monoszkóp (általános ellenőrzéshez)
2. Az egész képernyő fehér (halott pixel hiba kiszűréshez)
3. Az egész képernyő fekete (világító pixel hiba kiszűréshez)
4. Csillagok háborújából felvettem a lemezre egy részt amikor a Halálcsillag ellen folyik a támadás
-Ami miatt nem vettem meg:
A tesztlemezem Csillagok háborúja részénél gyanús lett,hogy a film magyar feliratánál a betűk bal oldalánál piros kontúr látszik(számomra ez nagyon zavaró mert a filmek 95%-át felirattal nézem),viszont mikor a folyosón jön szembe Darth Vader,a köpönyege mögött pegig fehér háttér van a köpönyeg jobb oldala és a fehér háttér között jókora piros kontúr látható .
-Nem kekeckedés,tényleg feltűnő a két Sony-s ember is elismerte a hibát,ami valószínűleg konstrukcióból adódik (szerintem a triluminos LED világítás a bűnös).
-Mondom nekik rakjuk fel az asztalra a 3 éves szintén Sony (az első BRAVIA-k közül KLV40...) és nézzük meg azon is.Ha nagyon nézi az ember egy picit annál is látni,de kb. tizedannyira!!!!
-EMIATT A KONTÚR HIBA MIATT NEM VETTEM MEG VÉGÜL!!!(a jelenség hasonló mint a hagyományos képcsővel rendelkező TV-knél volt a konvergencia hiba mikor a három alapszín nem fedte egymást tökéletesen,persze LCD TV-nél nem lehet konvergencia hiba a szó hagyományos értelmében a rögzített fix pixelek miatt)
Valakinek hasonló"rossz" tapasztalata volt már ezzel vagy hasonló LED -es TV-vel?
Lcd, Led, Oled TV-k
Ennyi pénzért Sharp! Nem régi modell,3év gari stb.
Köszi. Én is afelé hajlok főleg a jó ára miatt. A papíron kisebb, 10000-es kontraszt nem biztos hogy annyival rosszabb.
A BD játékos se lenne mondjuk rossz extraként, amit gyakorlatilag ingyen adnak most a 40S4000 Sony mellé.
A fene se tudja.
Beviszek 1-2 BD-t megnézni rajtuk asszem - hátha berakhatom a bemutató darabokra, hogy lássam az "életben" hogy néznek ki.
Érdekes, hogy élőben a Sharp tűnik vékonyabbnak, a leírás szerint meg a Sony az (6.8 cm, míg a Sharp 8.1 cm). De mindegyik vastag mondjuk a 42LG6000-hez képest (250e ugyanott), ami emiatt az asszonynak látatlanban is tetszik, ráadásul 100Hz...
Bőség zavara.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szevasztok,
na, ráizgultam erre a fullHD dologra én is, kéne tanács...
Korábbi kevésbé szisztematikus nyálcsorgatások után bementem egy EW-be meg egy MM-be, és láttam 2 most akciós cuccot, ránézésre elég jók ár/érték arányban, lécci osszatok egy kis észt hogy jól gondolom-e, ill. mi mást nézzek esetleg 40-42"-ben.
Opció 1: Sony KDLS4000 + BDPS350 + 4 ajándék BD (280e)
Opció 2: Sharp LC42SB55E (200e) full HD, 10.000 kontraszt - ez nem szar?
BD-kel és mindenféle egyéb HD formátummal használom majd (amivel egy Popcorn-t etetek)
Mindegyik típusról jókat írtatok, és a Sony-val (ugyan a 40W4000-rel de ahogy nézem nem sok a különbség) már a nyáron is szemeztem.
A Sony-hoz adott BD lejátszó ugyan régi stb. lehet, de van rajta 24p kis LED, szóval a notebookom drive-jánál biztos jobb Van azzal vmi gáz azon kívül hogy van már újabb és jobb? (esetleg hiányzó BD 1.1 fícsörök nem nagyon izgatnak, de ha szaggat, stb. az már igen)
A Sony 8ms-os, a Sharp 6ms (egy másik helyen láttam 4ms-os Sharpot 350e-ért), de lent írta vki h ez nem is biztos úgy van? A Sony-t néztem többet, annak a képe a demó anyaggal nem igen rosszabb az én szememnek, mint a mellette levő 40W4500 370e-ért. ami már 100Hz-es is.
A Sharp-on más demó anyag ment, az elég "sápadtnak" tűnt a Sony-hoz képest, de hát azt írjátok, a Sharp-ok nem rosszak... Vagy ez nagyon régi?
Igazából azért gondolkodom még picit, mert nemtom, hogy kell-e nekem a 100 Hz plusz 90e-ért (sajnos a szar demo anyagokkal ezt nehéz leszűrni, talán beviszek majd valami teszt BD-t), ill. kell -e a 46" esetleg (annyi plusz pénzért - majdnem 200e a diffi) nem igazán akaródzik hiába a háttérvilágított vagy milyen ledek)
Úgy gondolkodom, hogy pár évig ez biztos jó lesz és nagy előrelépés a CRT-mhez képest a HD anyagokhoz :lol!:, aztán meg majd remélhetőleg átadja a helyét egy nagy tesónak, szóval tényleg az ár/érték a lényeg most.
Ennyi pénzért Sharp! Nem régi modell,3év gari stb.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szevasztok,
na, ráizgultam erre a fullHD dologra én is, kéne tanács...
Korábbi kevésbé szisztematikus nyálcsorgatások után bementem egy EW-be meg egy MM-be, és láttam 2 most akciós cuccot, ránézésre elég jók ár/érték arányban, lécci osszatok egy kis észt hogy jól gondolom-e, ill. mi mást nézzek esetleg 40-42"-ben.
Opció 1: Sony KDLS4000 + BDPS350 + 4 ajándék BD (280e)
Opció 2: Sharp LC42SB55E (200e) full HD, 10.000 kontraszt - ez nem szar?
BD-kel és mindenféle egyéb HD formátummal használom majd (amivel egy Popcorn-t etetek)
Mindegyik típusról jókat írtatok, és a Sony-val (ugyan a 40W4000-rel de ahogy nézem nem sok a különbség) már a nyáron is szemeztem.
A Sony-hoz adott BD lejátszó ugyan régi stb. lehet, de van rajta 24p kis LED, szóval a notebookom drive-jánál biztos jobb Van azzal vmi gáz azon kívül hogy van már újabb és jobb? (esetleg hiányzó BD 1.1 fícsörök nem nagyon izgatnak, de ha szaggat, stb. az már igen)
A Sony 8ms-os, a Sharp 6ms (egy másik helyen láttam 4ms-os Sharpot 350e-ért), de lent írta vki h ez nem is biztos úgy van? A Sony-t néztem többet, annak a képe a demó anyaggal nem igen rosszabb az én szememnek, mint a mellette levő 40W4500 370e-ért. ami már 100Hz-es is.
A Sharp-on más demó anyag ment, az elég "sápadtnak" tűnt a Sony-hoz képest, de hát azt írjátok, a Sharp-ok nem rosszak... Vagy ez nagyon régi?
Igazából azért gondolkodom még picit, mert nemtom, hogy kell-e nekem a 100 Hz plusz 90e-ért (sajnos a szar demo anyagokkal ezt nehéz leszűrni, talán beviszek majd valami teszt BD-t), ill. kell -e a 46" esetleg (annyi plusz pénzért - majdnem 200e a diffi) nem igazán akaródzik hiába a háttérvilágított vagy milyen ledek)
Úgy gondolkodom, hogy pár évig ez biztos jó lesz és nagy előrelépés a CRT-mhez képest a HD anyagokhoz :lol!:, aztán meg majd remélhetőleg átadja a helyét egy nagy tesónak, szóval tényleg az ár/érték a lényeg most.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok,
Augusztus óta nyúzok egy Samsung LE40A656 -os TFTt, azonban valamivel nem tudok megbékélni.
A tv alap esetben monitorként funkcionál. Filmezésnél kiváló, azonban rengeteg olyan helyzetben, ahol több ablak vagy kép szerepel a képernyőn egyszerre, és a kép egyik része sötét a másik világos, sőt, leginkább amikor a nagyja világos és kevés sötét található a képen, akkor a sötét rész gyakorlatilag árnyalatok nélküli mély feketébe csap át és nem látni a képet cask egy fekete pacát. Ha az adott képet full screenre helyezem, rendesen kijönnek a részletek, de kicsiben elmosódik az egész.
Gyanítom, hogy a dinamikus kontraszt szivat engem, mert ha a tv beállításai között kikapcsolom a fekete beállítást és a dinamikus kontrasztot, valamint a hdmi feketeszínt alacsonyra veszem, akkor némiképp javul a helyzet, de úgy fakóbbá válik a kép.
Az egészben az a legbosszantóbb, hogy korábban a gép egy laptopról üzemelt D-SUB öszeköttetéssel, úgy sokkal szebb képe volt, mint most DVI-HDMI -n keresztül.
A laptopban anno egy Nvidia Quadro NSV140M videókártya volt, most a pc-ben pedig egy Ati Radeon HD4850 adja a képet.
Gyanakszom még arra, hogy ettől független a hibát nem a videókártyák okozzák, hanem talán a tv-nek van más színkezelése a D-SUB -hoz és más a HDMI-hez.
Minden ötletet, javaslatot szívesen fogadok, a probléma kiküszöbölésével kapcsolatban, azaz a valódi sötét színek megtartásával a fehér alapon sötétben lévő részletek se tűnjenek el.
Előre is köszi,
Mosqu!to
A feketének több fokozatú beállítása is létezik, érdemes ezzel játszani, nem csak 'bekapcsolni' és 'kikapcsolni' lehet.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok,
Augusztus óta nyúzok egy Samsung LE40A656 -os TFTt, azonban valamivel nem tudok megbékélni.
A tv alap esetben monitorként funkcionál. Filmezésnél kiváló, azonban rengeteg olyan helyzetben, ahol több ablak vagy kép szerepel a képernyőn egyszerre, és a kép egyik része sötét a másik világos, sőt, leginkább amikor a nagyja világos és kevés sötét található a képen, akkor a sötét rész gyakorlatilag árnyalatok nélküli mély feketébe csap át és nem látni a képet cask egy fekete pacát. Ha az adott képet full screenre helyezem, rendesen kijönnek a részletek, de kicsiben elmosódik az egész.
Gyanítom, hogy a dinamikus kontraszt szivat engem, mert ha a tv beállításai között kikapcsolom a fekete beállítást és a dinamikus kontrasztot, valamint a hdmi feketeszínt alacsonyra veszem, akkor némiképp javul a helyzet, de úgy fakóbbá válik a kép.
Az egészben az a legbosszantóbb, hogy korábban a gép egy laptopról üzemelt D-SUB öszeköttetéssel, úgy sokkal szebb képe volt, mint most DVI-HDMI -n keresztül.
A laptopban anno egy Nvidia Quadro NSV140M videókártya volt, most a pc-ben pedig egy Ati Radeon HD4850 adja a képet.
Gyanakszom még arra, hogy ettől független a hibát nem a videókártyák okozzák, hanem talán a tv-nek van más színkezelése a D-SUB -hoz és más a HDMI-hez.
Minden ötletet, javaslatot szívesen fogadok, a probléma kiküszöbölésével kapcsolatban, azaz a valódi sötét színek megtartásával a fehér alapon sötétben lévő részletek se tűnjenek el.
Előre is köszi,
Mosqu!to
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!! :lol!:
en ugy tudom hogy a Sharp es Toshiba fuzioja mar meg is tortent (info a Toshibashop-bol van)
es tervezik hogy hamarosan megadjak a Sharp 2 + Toshiba 3 ev garanciajat, ami 5 ev ... ezzel nagy pofont adnanak a piacnak
Amin en gondolkodom:
Toshiba 32CV500P vagy JVC LT-32A90 ...
Mindketto hyperkiraly, sztem a tobbi ebben az arkategoriaban csak ugatja ezeket! az utobbi 25.000-rel olcsobb ...
Szerintetek?
Velemeny? Tapasztalat??
Nagyon koszi elore is!!
David
Mennyiért lehet kapni ezeket a tvket? Láttad is más márkákhoz képest, hogy jobbak? Ha igen miben/miért tüntek annak? (Én is vásárlás előtt állok és minden info érdekel)
Lcd, Led, Oled TV-k
en ugy tudom hogy a Sharp es Toshiba fuzioja mar meg is tortent (info a Toshibashop-bol van)
es tervezik hogy hamarosan megadjak a Sharp 2 + Toshiba 3 ev garanciajat, ami 5 ev ... ezzel nagy pofont adnanak a piacnak
Amin en gondolkodom:
Mindketto hyperkiraly, sztem a tobbi ebben az arkategoriaban csak ugatja ezeket! az utobbi 25.000-rel olcsobb ...
Szerintetek?
Velemeny? Tapasztalat??
Nagyon koszi elore is!!
David
A nyáron vettem egy JVC 106-os lcd tv-t az előző 80-as szériából. Csak ajánlani tudom!
Lcd, Led, Oled TV-k
Amin en gondolkodom:
Szerintetek?
Velemeny? Tapasztalat??
Nagyon koszi elore is!!
David
Lcd, Led, Oled TV-k
Remélem lesz még, mire összejön a pénz...
Bár ünnepek előtt csak nem emelnek árat...
Lcd, Led, Oled TV-k
Egyébként az üzlet /Toshibashop/is szimpatikus, a Daikat is ott vettem, és velem nagyon korrektek voltak.
Lcd, Led, Oled TV-k
Döntöttem: mindenképpen megnézem a Toshibát
Lcd, Led, Oled TV-k
Kezdek elbizonytalanodni...
Lcd, Led, Oled TV-k
A Toshiba üzemenyagköltséggel együtt kerül annyiba mint a Sharp. És ha nagyobb mivolta ellenére van olyan jó a képe....
Jó képe van, a "papíradatok" soha ne tévesszenek meg.
Lcd, Led, Oled TV-k
Neked is köszönöm a választ!
Hát a vége az lesz, hogy mégis kell egyet utaznom, mielőtt döntök.
A Toshiba üzemenyagköltséggel együtt kerül annyiba mint a Sharp. És ha nagyobb mivolta ellenére van olyan jó a képe....
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!Ti a kettő közül melyiket választanátok:
Toshiba 32AV500P 100.000,-ft
Sharp Lc-26D44E-Gy 110.000,-ft
A toshibát venném, de nézd meg mindkettôt. Nekem van toshibám, igaz nem ez a széria, de jó és a 3 év teljeskörû gari sem rossz. A sharp is jó, de a kettô közül a toshiba a nagyobb. DVB-T felesleges, egyelôre.
elnéztem, sharp 26-os csak?
akkor toshiba
amúgy 32-es feketében ez a sharp tv euronics-ekben 115 körül van, én is arra gondoltam, nem a 26-osra
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!Ti a kettő közül melyiket választanátok:
Toshiba 32AV500P 100.000,-ft
Sharp Lc-26D44E-Gy 110.000,-ft
A toshibát venném, de nézd meg mindkettôt. Nekem van toshibám, igaz nem ez a széria, de jó és a 3 év teljeskörû gari sem rossz. A sharp is jó, de a kettô közül a toshiba a nagyobb. DVB-T felesleges, egyelôre.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ez van nálunk is :lol!:
Mekkora homár vagyok :lol!: mindenhol körülnézek, csak ithon nem
Így még jobb, hogy nem kell érte utazni. Csak teccen aképe
Köszi az infót!
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Lcd, Led, Oled TV-k
Apropó, ti hol is vagytok helyileg?És eza TV nálatok is le van- vagy ami még jobb- le lesz akciózva?Úgy Karácsony előtt?
nagykanizsa euronics, nem tudom, sztem mindent le fognak árazni, hogy el tudjuk adni, idén nagyon szegényes lesz a karácsony, évről-évre roszabb
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Lcd, Led, Oled TV-k
Apropó, ti hol is vagytok helyileg?
És eza TV nálatok is le van- vagy ami még jobb- le lesz akciózva?Úgy Karácsony előtt?
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszönöm szépen