Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi-projektorral

camenzind
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: camenzind »

Létezik olyan projektor a budget kategóriában (<200k), ami kb 5 és fél méterről kb 210cm széles képet vetít?
Amiket eddig néztem az mind nagyobbat vetít ilyen távolságról

Vendég

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem is 15 méteres a kompozit - na meg persze az össze többi - kábel, de semmi zavaró nincs, a jelenség az tuti a földhurok nevű rém okozta dolog...

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: NZoli »

Hello! Na , hát ideiglenesen összekötöttem kompoziton a set top boxot a vetítővel... Teljes gáz , nézhetetlen, persze érthető, hiszen a komponens kábel egy szálát használtam kompozitként. Na persze 15m és zaj az ilyen távon már szépen öszejön, szal ilyen hullámzás meg amúgy is szar kép ekkorában, hiába vetítő az filmezésre valő , eddig is tudtam, csak ez most egy kényszer helyzet.
Szia! A kábelTV földhurok vagy valami hasonló a jelek szerint bezavart, ezért volt szar a kép. Kompozit összekapcsolással nem "annyira" szar a kép, csak van annál jobb. Kipróbálás közben TV-t is néztem a videómagnó kimenetéről egy Themescene DLP vetítőn, és a vetítőt kötelezően egy zavarszűrős elosztóba kellett dugni, egyébként "úszott" a kép. A kábel :-) egy egyeres árnyékolt hangvezető volt, kb. 8 m-es szál.
A kompozit összekapcsoláshoz koax vagy amit én is használtam kábelen érezhető zaj 50-100 m-en szokott összejönni, ill. 200m felett már megjelenik az egyenáramú feltöltődés. 15m-en némi szellemképpel lehet találkozni, ha nincs a végeken lezárás.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

Ernest
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Ernest »

Hello! Na , hát ideiglenesen összekötöttem kompoziton a set top boxot a vetítővel... Teljes gáz , nézhetetlen, persze érthető, hiszen a komponens kábel egy szálát használtam kompozitként. Na persze 15m és zaj az ilyen távon már szépen öszejön, szal ilyen hullámzás meg amúgy is szar kép ekkorában, hiába vetítő az filmezésre valő , eddig is tudtam, csak ez most egy kényszer helyzet. Nna akkor mos elmegyek veszek egy TV-t. Ki is néztem : Pana th42 PZ8.
A szervíz meg dugja fel...még mindig se ár se semmi. Tegnap filmeztem és a vetítő még mindig nem rossz kép szerintem (Sony HS 50)
Plazmák : Panasonic TH42PZ-8, TH42PA-20 , Projektor:Sony HS50, motoros vászonnal, Player: Denon3910, Recorder:Panasonic DMR-RH52 , Receiver: Marantz SR7300, Végfokok: 5 monoblokk:2db Marantz MA700 - Frontokra,3 db MA500 center+surroundra, Hangfalak: Von Schweikert VR4 JRII Klipsch Epic CF-4, RC-35, RS-35, Kábel : Monster M Biwire, Kácsa komponens 15m, HDMI 15m....stb

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: NZoli »

Sziasztok! Azonali kérdés:A műhldvevő set top boxon 2 db Euroscart csatl. van. A Sony vetítőmon meg VGA, komponens , és HDMI. A komponens és a HDMI kábelezés van kiépítve, benn a van a falban a kábel.
A Pana plazma szervízben. Scart-komponens átelakító létezik? hol vegyek, v. hogy kössem össze őket, hogy ma este TV-t tudjak nézni??

Szia!
SCART-Komponens átalakító szerintem a képen látható kivitelben nem létezik (az nem is az). A SCART csatlakozón (a stereo hang, s-video C és kompozit (vagy s-video Y) mellett csak R-G-B alapszínjelek érhetők el, hacsak a műholdvevő kimenete nem kapcsolható át komponens-re. Az R-G-B-ből egyébként az Y-U-V komponens matematikai módszerekkel (színkülönbségi jel és hasonlók) nyerhető, de csak "aktív" közreműködéssel. Más a színtér, mások a jelszintek, szóval a vektorszkóp nagy segítség :-)

Sajnos még rendes s-video-kompozit átalakítóval sem találkoztam, a fényesség és szín vezetők fizikai/ellenállásos/kondenzátoros összekötése nem megoldás, mert tiszta homály és szelélemkép, hiűába illesztem. Ide is komolyabb szűrőtag kellene, pedig csak összeadás van) A képen látható csati sem konvertál semmit, csak a
SCART megfelelő ki/bemenetét vezeti RCA vagy Hosiden (s-video) csatira.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

A filmek képformátuma se mindig stimmel centire. A fekete keret szokott segíteni.

Az enyém:
106", 16:9, 132.1cm×233.7cm, (nem Projecta)

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

science
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: science »

Sziasztok.

Több fórumozó rendelkezik Projecta Home Screen vászonnal.
A kérdésem az lenne, hogy 16:9 aránnyal számolva egy 240-es vászon méretei
135x240 látható méret jön ki, de tudtommal 139x240-ben gyátrtották azokat,
ezek szerint alul és felül 2-2cm hiányzik a teljes kép kitöltéshez?

Ha valóban így van, mennyire zavaró ez, vagy van erre valami megoldás?

"Vásárlás előtt állok.Válaszaitokat előre is köszönöm"

Üdv.
RECEIVER: ONKYO TX_RZ840 FRONT:Jamo THX ONE 2x CENTER:Jamo THX ONE SURROUND:Jamo THX ONE 4x SUB:2db Jamo THX ONE Sub / Rotel RMB 1075 MKII  Projector:Optoma UHDZ65 Vászon:ES 2.35:1 Curved fixed frame 138" MEDIAPLAYERS: APPLE TV 4K

Vendég

Házimozi-projektorral

Sziasztok! Azonali kérdés:A műhldvevő set top boxon 2 db Euroscart csatl. van. A Sony vetítőmon meg VGA, komponens , és HDMI. A komponens és a HDMI kábelezés van kiépítve, benn a van a falban a kábel.
A Pana plazma szervízben. Scart-komponens átelakító létezik? hol vegyek, v. hogy kössem össze őket, hogy ma este TV-t tudjak nézni??

MAx a scartból kijövő kompozit!! (1 db RCA dugó sárga aljzat a projin)
A scrtból tudsz kompozit jelet kinyerni, és az egyik komponens szin kábelével (átdugod) megoldható a dolog, csak kell egy scart-kompozit átalakító
valami ilyen

Ernest
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Ernest »

Sziasztok! Azonali kérdés:
A műhldvevő set top boxon 2 db Euroscart csatl. van. A Sony vetítőmon meg VGA, komponens , és HDMI. A komponens és a HDMI kábelezés van kiépítve, benn a van a falban a kábel.
Plazmák : Panasonic TH42PZ-8, TH42PA-20 , Projektor:Sony HS50, motoros vászonnal, Player: Denon3910, Recorder:Panasonic DMR-RH52 , Receiver: Marantz SR7300, Végfokok: 5 monoblokk:2db Marantz MA700 - Frontokra,3 db MA500 center+surroundra, Hangfalak: Von Schweikert VR4 JRII Klipsch Epic CF-4, RC-35, RS-35, Kábel : Monster M Biwire, Kácsa komponens 15m, HDMI 15m....stb

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: tavimano »

Üdv Mindenkinek!Mitsubishi HC4900 Full HD. Vélemények?

kérdezd odaát balagee-t többet tudhat talán itt

Remélem tudtam segíteni, üdv

Garmo
Isten Hozott! :)

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Garmo »

Üdv Mindenkinek!
Mitsubishi HC4900 Full HD. Vélemények?
Proj:Hitachi pj tx-300; DVD player:Panasonic S52; 5.1:Genius SW-5.1; TV: Samsung LE-32R81B; Gitár:Fender Stratocaster(left handed, japán); Gitárerősítő:Pearl PB-7100(japán), Marshall 80W-os láda.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: AVX »

Hihetetlen,hogy lementek az árak.

Na meg vele együtt az árrések is...

ismerős dolog.

bl-

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: bl- »

Na meg vele együtt az árrések is...
B&L Konferenciatechnika Kft. Hitachidigitalmedia és az InFocus Co. hivatalos magyarországi képviselete.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: AVX »

Esetleg az InFocus X9 nem teljesen egyezik meg a H5350-el, de olcsóbb sztem megbízhatóbb is, ezt ajánlom!!!
Ráadásul az InFocus X9 most akciós is...

bl-

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: bl- »

Esetleg az InFocus X9 nem teljesen egyezik meg a H5350-el, de olcsóbb sztem megbízhatóbb is, ezt ajánlom!!!
Ráadásul az InFocus X9 most akciós is...
B&L Konferenciatechnika Kft. Hitachidigitalmedia és az InFocus Co. hivatalos magyarországi képviselete.

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Vendég

Házimozi-projektorral

Sziasztok. Egyik barátom projektort szeretne venni. Ti melyiket ajánlanátok neki? A lényeg, hogy a 720p-t tudja. Az első kiszemeltje az optoma hd65, deha nem muszáj nem adna ki 200-at érte. Tehát, ha van jobb ár/érték arányban légyszíves írjátok meg. A legolcsóbb amit találtunk az az Acer h5350-es. Arról mi a véleményetek?Köszönöm, hogy segítetek

Van pl itt két BenQ is eladó, nem is rosszak, nem is sok lámpaórával, 120e körüli áron.
Ez se lenne rossz megoldás, arra a kis időre

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Sziasztok. Egyik barátom projektort szeretne venni. Ti melyiket ajánlanátok neki? A lényeg, hogy a 720p-t tudja. Az első kiszemeltje az optoma hd65, deha nem muszáj nem adna ki 200-at érte. Tehát, ha van jobb ár/érték arányban légyszíves írjátok meg. A legolcsóbb amit találtunk az az Acer h5350-es. Arról mi a véleményetek?Köszönöm, hogy segítetek

Nekem volt szerencsém az Acer-hez is, annyiért jó de köszönöm inkább nem venném meg. A kevés beállítási lehetőség, nem lehet olyan jól konfigurálni, mint egy HD65-öt ->nem tudsz mindent kihozni belőle ez már hátrány, mert nem mindenki küldi HDMI-vel. Se Brilliant Color, Se True Vivid, Se normális RGB beállítás, Se Sharpness. A Rainbow viszont nagyon komolyan látszik ahhoz képest ami nálam van(HD65).

Első projinak jó de nem kell sokat várni tőle, én inkább a HD65 venném.
HD65: 2 év gari+1000 óra lámpagari, normális szervíz.
H5350: 2 év nemzetközi gari, nincs normális szervíz háttér.
A szervíz feladata nem csak a lámpacsere...
De 2-3 év múlva nagyon keveset fog érni mindkettő, jó esetben 100eFt-ért elmegy talán az Optoma az, Acer meg talán 65eFt-ért megy el használtan.

Pityesz_
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Pityesz_ »

Sziasztok. Egyik barátom projektort szeretne venni. Ti melyiket ajánlanátok neki? A lényeg, hogy a 720p-t tudja. Az első kiszemeltje az optoma hd65, deha nem muszáj nem adna ki 200-at érte. Tehát, ha van jobb ár/érték arányban légyszíves írjátok meg. A legolcsóbb amit találtunk az az Acer h5350-es. Arról mi a véleményetek?
Köszönöm, hogy segítetek

Robi1980

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Robi1980 »

Nos, azt kell mondjam a BENQ7700 125ért a legjobb vétel, lásd adásvétel topik 
Ezt nekem mondtad? Mit tud ő?

Aha! Utánanéztem, feltéve, hogy ez az EP7700. Laikusként nem sok különbséget látok a HD 70, és a Benq között (legalábbi nem nagyot), így erősen gondolkodóba estem. Az asszony azt mondta, hogy "mire vársz"?!
Asszem, megnézem ezt a ketyerét élőben!

Robi1980

Házimozi-projektorral

Ezt nekem mondtad? Mit tud ő?

olcsoprojektor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: olcsoprojektor »

Robi1980

Házimozi-projektorral

Sziasztok Urak!

Volt már hasonló alkalom, mikoris projektort szerettem volna vásárolni, de mindig közbejött valami...
Most ismét úgy áll a helyzet, hogy költségekbe verem magam, tehát a kérdés a következő: HD65, illetve HD70-es Optoma, amikkel szemeztem. Igazából a 65-öst tavimanó ajánlotta, mert mostanság nem is foglalkoztam a témával, így azt se tudtam, hogy létezik ilyen.
Mindenképpen 720 soros, DLP-s projit szeretnék. Kérném a hozzáértőket, kínáljanak alternatívákat.
Köszönettel:
Robi.

cori
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: cori »

Sziasztok.Van egy LG RE-39NZ43RB típusu projektoros tv-m, és úgy néz ki ,hogy valamelyik izzó megadta magát.Azt szeretném megtudni hogy mivel ebbe 3 izzó van, mind a 3-at ki kell cserélni , vagy külön is kilehet,és illetve honnan lehet beszerezni?

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Sziasztok! 
Érdeklődnék, hogy kell összekötni a projectort a laptopommal?
Vettem egy vga kábelt és azzal kötöttem össze őket, de nem jelent meg kép:)
MI a hiba?

Fn(billentyű)+ F4, F7, vagy valamelyik amelyiken monitort látsz. Vagy az Asztalra jobb egér gomb és megkeresed(Vista) ott is meg találod. Igyekezzél pixelhelyesen(1:1) meghajtani akkor lesz a legélesebb és a legszebb is. Ha prezire kell akkor mindegy sztem...

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”