Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

kopi72
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: kopi72 »

ma elmegyek újra megsasolom mindkettőt élőben
lassan dönteni kell, nyakunkon az EB

killbill
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: killbill »

Pénteken jött akciós újság, elvileg mindegyik Corában van. Este megnézem mikortól van.A Samu Q92-t meg nyugodtan oda lehet tenni a PV70 mellé, nem vall szégyent, sőt...

valamelyikünk csúnyán benézett valamit, legalábbis a neten lévő akciós újságban nincs q92 csak a c.

Cora katalógus 2. oldal Samu 42Q92 199 900

kisbetűvel alatta :
PS 50 Q92 274990 Ft

Eddig PANA 42PV80 ban gondolkodtam de ez most megfogott
Elvileg pana jobb de ez meg mégis csak 50" os meg 1366 és nem 1024 , bár utóbbi nem tudom számít e, látom e 2,5-3m ről a különbséget

Szerintetek melyiket ?

Akkor jól mondtam, hogy valamelyikünk, ez esetben én
És ezek a q samuk milyenek? Nem a képre gondolok azt írtátok már sokan. Ghosting, egyéb beégés, zúgás stb.

dobren

Plazma

Hozzászólás Szerző: dobren »

én ma csereltem vissza az 50pv70-es panamat mivel nagyon hangosan zugott hátulrol.2-ot is elhoztam mind 2 szar volt.mondtak hogy levasarlas vagy penz vissza.a pénz visszahoz el kellet volna mennem a varos kozepére egy csere utalvanyért de semmi kedvem nem volt hozza ezrt inkabb becsereltem egy 42pv80-asra jo dragan.az 50-venes jo nagy volt de nekem már zavaroan nagynak tunt.4 meterrol neztem és volt hogy megfajdult a fejem a gyors mozgasok koveteseben.nem akarok senkit lebeszelni az 50-esrol de én egy kicsit tul lottem vele a celon...de ez a pv 80 szerintem nem csak a q szerias samukat de az uj A modelleket is veri.de tényleg jo ar a 275 a q92 ért.Ha tudom én is azt vettem volna a pv70 helyett.

rob85

Plazma

Hozzászólás Szerző: rob85 »

Pénteken jött akciós újság, elvileg mindegyik Corában van. Este megnézem mikortól van.A Samu Q92-t meg nyugodtan oda lehet tenni a PV70 mellé, nem vall szégyent, sőt...

valamelyikünk csúnyán benézett valamit, legalábbis a neten lévő akciós újságban nincs q92 csak a c.

kisbetűvel alatta :
PS 50 Q92 274990 Ft

Elvileg pana jobb de ez meg mégis csak 50" os meg 1366 és nem 1024 , bár utóbbi nem tudom számít e, látom e 2,5-3m ről a különbséget

Szerintetek melyiket ?

én biztos hogy az 50q92 mellett döntenék,hiába hogy a pana "jobb" sztem a samsung q szériája veri a pv-s panákat.
Egyébként Auchan-ba samu 42q92 179.900 HUF...
mondjuk szerintem a 2,5-3m elég kevés egy 50"-os tévéhez,
de engem is elgondolkodtatott ez a kedvező ár

kopi72

Plazma

Hozzászólás Szerző: kopi72 »

kisbetűvel alatta :
PS 50 Q92 274990 Ft

Szerintetek melyiket ?

killbill
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: killbill »

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: szobik »

Más. Lemértem mekkora helyet fog foglalni az 50-es tv. Nem lesz kicsi. 2m és 3,5m-ről fogjuk nézni. Nem lesz ez nagyon nagy ide? Félek, hogy bántóan nagy lesz, a párom viszont olyat szeretne. Nem tudom lebeszélni, mondjuk nekem is tetszik az 50"-os, csak nehogy ráfázzunk valakinek tapasztalat a közeli 50-es nézésről?
Nem lesz az nagy, könnyen megszokja az ember a "mozit" Ma már én is 50-est vennék, de akkor az még horror árban volt /bár a feleségem a 42-est is sokallja, mondván: nem látja át.../
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

Más. Lemértem mekkora helyet fog foglalni az 50-es tv. Nem lesz kicsi. 2m és 3,5m-ről fogjuk nézni. Nem lesz ez nagyon nagy ide? Félek, hogy bántóan nagy lesz, a párom viszont olyat szeretne. Nem tudom lebeszélni, mondjuk nekem is tetszik az 50"-os, csak nehogy ráfázzunk valakinek tapasztalat a közeli 50-es nézésről?
Szerintem nem tudsz akkora TV-t venni, ami túl nagy lenne. Ha nekem befért volna a szekrények közé, biztosan nem 42-est veszek. Így viszont elvagyok ezzel a mérettel.

Most nézegettem a legfrissebb Cora katalógust. Nem semmi árakkal dobálóznak, ráadásul 0% THM-re lehet vásárolni a TV-ket. A tendencia abba az irányba mutat, hogy ha a közeljövőben megszalad nekem, és esetleg lecserélem a TV-t, akkor biztosan FullHD-t veszek.
TV: Panasonic TX-P50GT60E

hanzi

Plazma

Hozzászólás Szerző: hanzi »

Én egy 50 colos samut nézek két és fél méterről, és szerintem kicsi.

Salvatore
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: Salvatore »

Salvatore
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

"Nehéz dolog ez, mert valahol meg kell húzni az összeghatárt"
Ezért lesz a az 50C91. Először úgy volt, hogy 200 körül 42-es, például Rea4-től PV8-as. Aztán az adásvétel topikban volt LG 50PC51 220 körül, úgy voltam, hogy az talán annyiért még jobb mint 200-ért egy 42-es. (persze tudom, hogy jobb a pana, de a méret sokat számít, és ha itthon beállítom bármelyiket akkor nézhető jó képet kapok bármilyen típuson). Ma viszont találtam új 50C91-et 249-ért. Már így is 50-el feljebb vagyok, de nagyon tetszett a képe, nem láttam "sokkal" rosszabnak bármelyiknél, viszont a legolcsóbb 50-es. Ha nem tetszik majd eladom. Pár hét alatt nagyon leesett a plazmák ára.
Egyébként nem láttam a 30000 különbséget

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Igen, tudom, jobb a q92. Viszont drágább is. Először 200-ig akartam vmi 42-est, de ma láttam 249-ért 50C91-et . Gondoltam, ennyiért megéri. Egymás mellett volt C, Q, + LG, Pana stb. Hogy őszinte legyek, nem látom a sok százezres különbséget.
A Q92 275ezer, ami szvsz megéri a többletet /most 1 év alatt fizethető/
Anno én is a C91-t vettem volna, de a Q-s és a Pana PV60 képe láthatóan jobb volt. Igaz, akkor még a 42"-osak kerültek 250-300ezerbe
Nehéz dolog ez, mert valahol meg kell húzni az összeghatárt
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

Salvatore
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Nos az Lg kérdés már nem aktuális, mégis Samsung lesz a 50C91H szériából. Kíváncsi leszek a ghostingra, meg hogy miért is beszéltek le erről. jó lenne, ha tudna olyat, hogy a reklámok alatt levenné a hangerőt valakinél egy tv-n láttam ilyet de nem tudom milyen típus volt.
Szia!Azt hiszem az én LG plazmám tud ilyet úgy hívják automata hangerő.Én nagyon "félek" azért nem írtam eddig ,sőt már a szellemírtók telszámát is beszereztem a ghosting miatt,ha ők sem segítenek akkor majd végső elkeseredésemben pengét nyelek hogy ilyen plazmát vettem.Amúgy szuper a készülék 42PG6000 most 2 hónapos,410 órát ment eddig.THX Display minősítés a Las Vegas-i CES-en,Mark Levinson hangredszer tényleg jó hangja van,itt azt hiszem mind klímaszerelők minősítették,mint ahogy a másik fórumon írták az emberkék hogy az LG inkább maradjon azok gyártásánál.Visszatérve a kérdésedre rákapcsoltam 5 percre a textre,aztán fekete képernyőre halvány szürkés árnyalatok látszottak a fehér betűk helyén,aztán tv adóra 1 percre,aztán utána frankó homogén volt már a fekete háttér.Amit néztél amellett hogy régi modell szerintem hibás volt mert így valóban nem lehetne eladni, már gondolom ment pár órát a boltban.

Kis szerencsével nem veszik észre a beírásod, és nem bántanak
Az általad írt tv már nem az a kategória amit kérdeztem, a boltban is csak a pc51-nél láttam ezt, de szerintem hibás volt a készülék. A 6000-es LG nekem is nagyon tetszik, másik fórumon talán Cifu még ajánlotta is ha jól emléxem.

Salvatore
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Nos az Lg kérdés már nem aktuális, mégis Samsung lesz a 50C91H szériából. Kíváncsi leszek a ghostingra, meg hogy miért is beszéltek le erről. jó lenne, ha tudna olyat, hogy a reklámok alatt levenné a hangerőt valakinél egy tv-n láttam ilyet de nem tudom milyen típus volt.
Nem szeretnék károgni, de, hamár Samu, akkor inkább Q92. Persze, nem tudom, a C91 mennyit kóstál...

Igen, tudom, jobb a q92. Viszont drágább is. Először 200-ig akartam vmi 42-est, de ma láttam 249-ért 50C91-et . Gondoltam, ennyiért megéri. Egymás mellett volt C, Q, + LG, Pana stb. Hogy őszinte legyek, nem látom a sok százezres különbséget. A C91 képe is nagyon tetszett, itthon pedig még szebb lesz. Ha nincsenek különös típushibái, akkor semmi bajom nem lesz vele. Van otthon egy Pana PV7-is, és néha nem vagyok megelégedve a képével (mattnak tűnik) néha pedig nagyon tetszik. tény, hogy azon alig látni ghostot, de foszforlagot annál inkább. Engem az például eléggé zavar, és a Samuban a képernyő méretének állításai is jobban tetszenek.

Rosep
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Rosep »

Én a tatabányaiban vagyok, nálunk van rendesen, már az akció kezdetekor ott volt.
........ és mi a véleményed a cuccról ( mint nem-szakember ) , 230k-ért.

Kowi

229-ért szerintem teljesen jó.

Mondjuk a DVB tuner engem nem hat meg, de ha nem tudta volna 240-ért PV80 at szerezni, tuti hogy ezt venném meg.

A képe is eléggé rendben van, meg tetszik az ezüst külső is.

Akkor az én PX8-asom 195-ért nagyon megérte.
Philips 65PUS6162 | Onkyo AVX-380 | Sencor SMP 5004 PRO

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Nem szeretnék károgni, de, hamár Samu, akkor inkább Q92. Persze, nem tudom, a C91 mennyit kóstál...

Francesco65

Plazma

Hozzászólás Szerző: Francesco65 »

Szia!Azt hiszem az én LG plazmám tud ilyet úgy hívják automata hangerő.Én nagyon "félek" azért nem írtam eddig ,sőt már a szellemírtók telszámát is beszereztem a ghosting miatt,ha ők sem segítenek akkor majd végső elkeseredésemben pengét nyelek hogy ilyen plazmát vettem.Amúgy szuper a készülék 42PG6000 most 2 hónapos,410 órát ment eddig.THX Display minősítés a Las Vegas-i CES-en,Mark Levinson hangredszer tényleg jó hangja van,itt azt hiszem mind klímaszerelők minősítették,mint ahogy a másik fórumon írták az emberkék hogy az LG inkább maradjon azok gyártásánál.Visszatérve a kérdésedre rákapcsoltam 5 percre a textre,aztán fekete képernyőre halvány szürkés árnyalatok látszottak a fehér betűk helyén,aztán tv adóra 1 percre,aztán utána frankó homogén volt már a fekete háttér.Amit néztél amellett hogy régi modell szerintem hibás volt mert így valóban nem lehetne eladni, már gondolom ment pár órát a boltban.
LG 42PG6000,Yamaha házimozi,Jamo hangsugárzók,Popcorn mediaplayer,Thomson dvd player,FSC Amilo Pi1556 noti

Salvatore
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Salvatore
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

...A teletext fehéren világító betűi sötétkéken világítottak a képernyőn ... gondolom ennek semmi köze a ghostinghoz, annak inkább halvány fehéresen kellene látszódni, és ez inkább valami hiba volt a készülékben. Vagy tévedek?
Már miért kellene fehérnek lennie a ghostingnak?

A ghosting az a jelenség, amikor a statikus képtartalom átmenetileg beleég a képbe, majd hosszabb-rövidebb idő után eltűnik.

Tegyük fel, hogy a teletext felirat citromsárga volt. Ebben van piros, zöld, de nincs kék színösszetevő. Amikor visszakapcsoltál a TV adásra, az érintett területeken a piros és a zöld subpixelek a teletextes terhelés miatt átmenetileg "legyengültek", a kék subpixelek azonban nem, ezért pl. érezhettél kék ghostingot. Aztán amikor az egyensúly újra helyreállt, a hatás is megszűnt.

Persze ez csak a józan paraszti eszem eredményezte okoskodás, lehet, hogy tök másról van szó. :-D

Mindenesetre megnyugtató, hogy a PV70-nél ilyesmit sosem tapasztaltam, pedig olykor azon a TV-n is használom a teletextet.

Nálam a Pv7-nél ha minimálisan valamikor látok ghostingot, az valóban olyan mint egy halvány "szellemkép".Nem színes, hanem valamilyen szürkeárnyalat, és főként a fehér felirat látszik. A boltban látott Lg-n viszont kék pixelhalmaz világított a teletext fehér betűi helyén. Ezért szeretném ha PC51 LG TULAJ tudna írni erről, hogy létezik-e ilyen. Azért érdekel a típus, mert gondolkodom egy használt ilyen vásárlásán.

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

...A teletext fehéren világító betűi sötétkéken világítottak a képernyőn ... gondolom ennek semmi köze a ghostinghoz, annak inkább halvány fehéresen kellene látszódni, és ez inkább valami hiba volt a készülékben. Vagy tévedek?
Már miért kellene fehérnek lennie a ghostingnak?

A ghosting az a jelenség, amikor a statikus képtartalom átmenetileg beleég a képbe, majd hosszabb-rövidebb idő után eltűnik.

Tegyük fel, hogy a teletext felirat citromsárga volt. Ebben van piros, zöld, de nincs kék színösszetevő. Amikor visszakapcsoltál a TV adásra, az érintett területeken a piros és a zöld subpixelek a teletextes terhelés miatt átmenetileg "legyengültek", a kék subpixelek azonban nem, ezért pl. érezhettél kék ghostingot. Aztán amikor az egyensúly újra helyreállt, a hatás is megszűnt.

Persze ez csak a józan paraszti eszem eredményezte okoskodás, lehet, hogy tök másról van szó. :-D

Mindenesetre megnyugtató, hogy a PV70-nél ilyesmit sosem tapasztaltam, pedig olykor azon a TV-n is használom a teletextet.
TV: Panasonic TX-P50GT60E

Salvatore
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Mindegyik  PC sorozatú Lg csinál ilyet? Nem akarom elhinni, mert akkor eladhatatlan lenne. Akinek ilyen van, nyugtasson meg, hogy ez egyedi készülékhiba volt.
Lehet, hogy ha az eladókat megkérdezed, ők tudtak volna erre válaszolni, mert gondolom elég sok készülék átmegy a kezük között.

Inkább, nem,az a halandzsa amit legtöbbször levágnak, általában idegesít. A válaszuk úgyis egyértelmű lenne, de főleg mellébeszélés. ( tisztelet a kivételnek, csak azok a ritkábbak. Nem bántani akarom az eladókat, mert teljesen érthető, hogy nem kell minden típust és terméket részletesen ismerniük. Ilyen szinten nem biztos, hogy többet tudnak a műszaki dolgokról mint én, hiszen én is foglalkozom ilyen dolgokkal. A plazma eddig kimaradt, de már pár hete olvasgatom az ide tartozó fórumokat és más leírásokat.)
Ezért lenne jobb, ha egy LG tulaj megírná a tapasztalatát, végül is az lenne aki valóban tudja a választ. Bár, ahogy látom vagy kevés LG tulaj van, vagy nem mernek benézni-beírni a fórumokba. Vagy annyira elégedettek, hogy nincs szükségük fórumok olvasására

Andromedius
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Andromedius »

Mindegyik PC sorozatú Lg csinál ilyet? Nem akarom elhinni, mert akkor eladhatatlan lenne. Akinek ilyen van, nyugtasson meg, hogy ez egyedi készülékhiba volt.
Lehet, hogy ha az eladókat megkérdezed, ők tudtak volna erre válaszolni, mert gondolom elég sok készülék átmegy a kezük között.
Zene: "Az élet csak arasznyi repülés földtől a földig. A világnak mindegy hogy meddig élsz. De neked és nekem ez az egyetlen, az első és utolsó bevetés"
Film: "Nem a munkád vagy. És nem is a bankszámlád. Nem a kocsid vagy. És nem is a tárcád tartalma."

balazs6k
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: balazs6k »

Én a tatabányaiban vagyok, nálunk van rendesen, már az akció kezdetekor ott volt.

Kowi

229-ért szerintem teljesen jó.

Mondjuk a DVB tuner engem nem hat meg, de ha nem tudta volna 240-ért PV80 at szerezni, tuti hogy ezt venném meg.

A képe is eléggé rendben van, meg tetszik az ezüst külső is.

Salvatore
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Kérdés attól, akinek van ilyen: Megnéztem ma (is) néhány plazmát az EW-ben az Europarkban. Köztük, egy 42" LGPC51-et, kíváncsiságból, hogy mennyire erős a ghosting rajta, illetve észrevenni-e. Volt tv adás, és bekapcsoltam a teletexet egy olyan adón, ahol elég sötét tónusú film ment. 2-3 perc után visszakapcsoltam az adásra, és meglepő dolgot láttam: A teletext fehéren világító betűi sötétkéken világítottak a képernyőn, de mintha pixelhibás lett volna a felirat (viszont teljesen átütött a tv adáson, szinte nézhetetlen volt a film). ez kb 5 percig látható volt, bárhová kapcsoltam. Elég ijesztően nézett ki. gondolom ennek semmi köze a ghostinghoz, annak inkább halvány fehéresen kellene látszódni, és ez inkább valami hiba volt a készülékben. Vagy tévedek? Mindegyik PC sorozatú Lg csinál ilyet? Nem akarom elhinni, mert akkor eladhatatlan lenne. Akinek ilyen van, nyugtasson meg, hogy ez egyedi készülékhiba volt.

kowi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: kowi »

Kowi
Zene :
Amplifier : Audiolab 6000a, CD/Bluray : Oppo BDP-103eu, TIDAL hifi: Bluesound Node N130, Phono : NAD C588 (AT VM740ML), Tapedeck: Aiwa AD-F850, Loudspeakers : Bower & Wilkins CM8 (VdH cs122)

Mozi:
Tv : Panasonic TX-L55ET60, Media Player : Apple TV 4K, Hangfal: JBL Bar 5.0 MultiBeam

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”