Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DTV Magyarországon
Köszi a választ Penna, de én nem a számítógép előtt szeretnék HD adást nézni, hanem a TV-n, már csak ilyen konzervatív fickó vagyok... Inkább megvárom, ameddig általános lesz a HD adás, és akkor előfizetek rá, és ahhoz nyilván adnak olyan beltérit, ami tudja dekódolni, a tv-ben lévő dvb-t-t pedig elfelejtem. Jelenleg az AH kínálatában csak az eurosport, az M1, M2 és az NG van, meg külön előfizetve az HBO, amit havonta jó, ha egyszer nézek, tehát amennyibe ma kerülnek ezek a csatornák, biztos nem fizetek elő.
Szerintem max egy év, és sokkalnagyobb lesz a HD választék, tudok pár hazai tematikus tévés tgervről, ami mind HD és ha sikerül a finanszírozást véglegesíteni, akkor lesz egy-két érdekes csatorna egy éven belül.
DTV Magyarországon
Köszi a választ Penna, de én nem a számítógép előtt szeretnék HD adást nézni, hanem a TV-n, már csak ilyen konzervatív fickó vagyok... Inkább megvárom, ameddig általános lesz a HD adás, és akkor előfizetek rá, és ahhoz nyilván adnak olyan beltérit, ami tudja dekódolni, a tv-ben lévő dvb-t-t pedig elfelejtem. Jelenleg az AH kínálatában csak az eurosport, az M1, M2 és az NG van, meg külön előfizetve az HBO, amit havonta jó, ha egyszer nézek, tehát amennyibe ma kerülnek ezek a csatornák, biztos nem fizetek elő.
Szerintem max egy év, és sokkalnagyobb lesz a HD választék, tudok pár hazai tematikus tévés tgervről, ami mind HD és ha sikerül a finanszírozást véglegesíteni, akkor lesz egy-két érdekes csatorna egy éven belül.
Nekem is ugyan ez a gondom.
1 évig előfizettem a diggitális adásra és béreltem egy Set box-ot,de alig vártam,hogy visszaadhassam.A képminőség alig volt jobb.
Engem a Full HD érdekelne.Áldunék is rá,mert a tv-m is az,de nem tudom,hogy mit vegyek.
Ha jól láttam már olyan 40e Ft körül is lehet venni digitális vevőt, ami tud h.264et és HD-t. Ha novemberben megkezdődik az országos sugárzás nyilvánvalóan olcsóbbak lesznek a vevők. Bár sokkal több földi digitális adás egyenlőre nem lesz, a kereskedelmi csatornáknak a hátukon a púp, hogy az m1 és m2 HD-ben is ad.... Hamarosan komoly fejfájás lesz a vége.
DTV Magyarországon
1 évig előfizettem a diggitális adásra és béreltem egy Set box-ot,de alig vártam,hogy visszaadhassam.A képminőség alig volt jobb.
Engem a Full HD érdekelne.Áldunék is rá,mert a tv-m is az,de nem tudom,hogy mit vegyek.
Ha jól láttam már olyan 40e Ft körül is lehet venni digitális vevőt, ami tud h.264et és HD-t. Ha novemberben megkezdődik az országos sugárzás nyilvánvalóan olcsóbbak lesznek a vevők. Bár sokkal több földi digitális adás egyenlőre nem lesz, a kereskedelmi csatornáknak a hátukon a púp, hogy az m1 és m2 HD-ben is ad.... Hamarosan komoly fejfájás lesz a vége.
DTV Magyarországon
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Nekem elvileg HD ready a tv-m, egy Sony LCD projektorosról van szó. AH előfizető vagyok, de azon semmi HD adás, viszont a tv-nek van saját dvb-t vevője, amin befogtam tetőantennával az m1, m2, duna tv-ket, és az m1 és m2 analóg adása mellett befogott HD felirattal jelzett adást is, de azokon képet nem kapok, csak hangot. Mi lehet az oka?
Az Antenna Hungária a HD-s adásokat teszt jelleggel, MPEG4-es tömörítéssel adja.
De mi lesz később, az összes adás ebben a tömörítésben lesz fent?
Nincs más megoldás mint új DVB-T egységet venni? Szoftverfrissítés?
Így lesz fent.
Új vevő kell majd.Gyakorlatilag az első tesztadások óta beszélnek róla,hogy ugyan máshol az MPEG2 rendszert használják,de nálunk,ha már belevágunk,a fejlettebb és több műsor elhelyezésére akalmas MPEG4-et választjuk majd.
Már két éve olvastam egy figyelmeztető cikket,hogy a tévékbe beépített DVB-T vevő hosszú távon semmit sem ér.
És külön tunert sem nagyon érdemes vásárolni egyelőre.
Jelenleg a legkevésbé fájdalmas módszer a számítógépes HD DVB-T vevő vásárlása. Én ilyennel nézem az m1Hd és m2HD műsort Budapesten és maximálisan elégedett vagyok a minőséggel. Olyan 10 és 20e ft között van a vevők ára, az Apple Mac gépeken futó USB vevőből az elmúlt pár napban több tucatot adtunk el, már a harmadik szállítmány jön belőle.
DTV Magyarországon
Nekem elvileg HD ready a tv-m, egy Sony LCD projektorosról van szó. AH előfizető vagyok, de azon semmi HD adás, viszont a tv-nek van saját dvb-t vevője, amin befogtam tetőantennával az m1, m2, duna tv-ket, és az m1 és m2 analóg adása mellett befogott HD felirattal jelzett adást is, de azokon képet nem kapok, csak hangot. Mi lehet az oka?
Az Antenna Hungária a HD-s adásokat teszt jelleggel, MPEG4-es tömörítéssel adja.
Így lesz fent.
Új vevő kell majd.Gyakorlatilag az első tesztadások óta beszélnek róla,hogy ugyan máshol az MPEG2 rendszert használják,de nálunk,ha már belevágunk,a fejlettebb és több műsor elhelyezésére akalmas MPEG4-et választjuk majd.
Már két éve olvastam egy figyelmeztető cikket,hogy a tévékbe beépített DVB-T vevő hosszú távon semmit sem ér.
Jelenleg a legkevésbé fájdalmas módszer a számítógépes HD DVB-T vevő vásárlása. Én ilyennel nézem az m1Hd és m2HD műsort Budapesten és maximálisan elégedett vagyok a minőséggel. Olyan 10 és 20e ft között van a vevők ára, az Apple Mac gépeken futó USB vevőből az elmúlt pár napban több tucatot adtunk el, már a harmadik szállítmány jön belőle.
Így lesz fent.
Megértem a panaszokat, de az AH sajnos jól döntött: minden mostanában induló DVB-T és egyre több műholdas csatorna is h.264-et használ. 4 éve lett szabványosítva, 3 éve léteznek studió és távközlés oldalon az eszközök, kb másfél éve pedig az otthoni vételre szükséges eszközök. A szakmabeliek számára ebben semmi újdonság nem lehetett. Sajnos hosszútávon nem lehetett más döntést hozni, mint a h.264 (egyszer majd az emlékirataimban megírom a hazai digitális átállás meg a hd bevezetésének történetét, izgalmas könyve lesz, sokféle fordulattal... )
Az újságok, a gyártók és az ezzel foglalkozó kereskedők közös felelőssége, hogy az átlag tévénéző erről nem tud. Az sem lehetetlen,hogy azért kerültek be a tévékészülékekbe az MPEG-2 dekóderek, mert a (dekóder chip) gyártók igy tudták a legkönnyebben az általuk tudottan gyorsan elavulttá váló cuccot (dekóder chipeket) kitolni a raktárból.
Novembertől az m1HD és az m2HD csatornák 8 Mbps h.264 tömörítéssel fognak menni, a lényegesn kisebb bitráta mint a mostani átlagosan 12 Mbps. Ma kisérletképpen az m2HD 8, az m1HD 12 Mbps bitrátával ment, és bizony egyértelműen lehetett látni a különbséget. A 12 Mbps überfasza. A 8 Mbps olyan átlagos.
DTV Magyarországon
Így lesz fent.
Megértem a panaszokat, de az AH sajnos jól döntött: minden mostanában induló DVB-T és egyre több műholdas csatorna is h.264-et használ. 4 éve lett szabványosítva, 3 éve léteznek studió és távközlés oldalon az eszközök, kb másfél éve pedig az otthoni vételre szükséges eszközök. A szakmabeliek számára ebben semmi újdonság nem lehetett. Sajnos hosszútávon nem lehetett más döntést hozni, mint a h.264 (egyszer majd az emlékirataimban megírom a hazai digitális átállás meg a hd bevezetésének történetét, izgalmas könyve lesz, sokféle fordulattal... )
Az újságok, a gyártók és az ezzel foglalkozó kereskedők közös felelőssége, hogy az átlag tévénéző erről nem tud. Az sem lehetetlen,hogy azért kerültek be a tévékészülékekbe az MPEG-2 dekóderek, mert a (dekóder chip) gyártók igy tudták a legkönnyebben az általuk tudottan gyorsan elavulttá váló cuccot (dekóder chipeket) kitolni a raktárból.
Novembertől az m1HD és az m2HD csatornák 8 Mbps h.264 tömörítéssel fognak menni, a lényegesn kisebb bitráta mint a mostani átlagosan 12 Mbps. Ma kisérletképpen az m2HD 8, az m1HD 12 Mbps bitrátával ment, és bizony egyértelműen lehetett látni a különbséget. A 12 Mbps überfasza. A 8 Mbps olyan átlagos.
DTV Magyarországon
Ezek közül mit javasolnátok?
http://www.mediavox.hu/index.php?option ... 2&Itemid=1
Én ezt néztem ki,de nem biztos,hogy a legjobb választás:
Thomson DSI 8215 Sky+ HD Digibox
Sky+ HD Digital Satellite Receiver - 160GB HDD
Thomson DSI 8215 Sky+ HD Digibox
A Thomson legújabb HD digitális vevokészülékének rendkívül érzékeny tunere van, így különösen jól alkalmazható kisebb vételi jelszintek esetében is.
Csatlakozások:
* Antenna bemenet: 2 F-típusú mama
* HDMI kimenet
* USB elol és hátul
* Komponens kimenet
* Ethernet csatlakozó
* SATA csatlakozó
* TV Scart - Scart (kompozit video ki; RGB ki)
* VCR Scart - SCART (kompozit video be/ki; RGB be)
* Telefon - RJ-11
* Földi ant be - IEC 169-2 mama
* RF ki 1 - IEC 169-2 papa
* RF ki 2 - IEC 169-2 papa
* Audio ki (Bal és Jobb)
* Fejhallgató
A beltérihez Sky elofizetést kell kötni, így ezt a terméket kizárólag csak bemutatótermünkben vásárolhatja meg. Futárszolgálattal nem tudjuk kiküldeni, mivel az elofizetoi szerzodést bemutatótermünkben személyesen kell megkötnie.
Ár: 199 900 Ft (20 % áfával)
Webáruház:
DTV Magyarországon
TOPFIELD TF5810PVR 500GB
Topfield TF5810 PVRt 500 GB-os merevlemezes
twin tuneres müholdvevö készülék:
M-HEG5, terrestrial set top box with Freeview Playback:
Technikai Adatok:
Hatalmas 500 GB Hard Drive - több mint 250 órányi felveteli idő
HDMI output - Upscaling 720 p-re & 1080 i
Zöld vákuum foszforeszkáló Display kijelző
Digitális földi PVR CI
Teljesen DVB-T kompatibilis
MHEG5 támogattás
Teljesen Freeview lejátszás
TWIN-Tuner
2000 szolgáltatás (TV és Radio) programozható
Többnyelvű audió/menüszöveg támogattás Szolgáltatás,
Kedvenc szolgáltatólistaszerkesztés
True-színezi On-Screen Displayt (OSD)
Full Picture In Graphic (PIG) funkció
Electronic Program Guide (EPG) a képernyőszolgáltatóinformáció
Felirat/Teletextet támogattás
Szülői zárlétesítmény szolgáltatás és programesemény által
Firmware és adatátvitel vevőkészülékből vevőkészülék
Beépitett játékokat
Kettős Decoding(PIP)
Kettős Recording és Playback egyidejűleg
Kettős Recording és időzitö szerint egyidejűleg
USB 2.0 gyors PC-
interfészért támogattás
MP3 dekódolás.
Ez nem tudom mennyibe kerül,de érdekes lehet.
Webáruház:
DTV Magyarországon
Szeretnék vásárolni egy nagyon jó minőségű HD egységet.
Mit javasoltok,melyiket vegyem.
Ezt javasolta a forgalmazó cég:
Octagon HD SF-918 HDTV+Clarke-Tech DiSEqC Motor HH390
Elegánsan kidolgozott külsövel itt a csúcs kategóriás
OCTAGON HD SF 918 müholdvevö készülék
LG Tunerrel, 32-bit 1000 MHz processzorral és 400 MB adattárolóval
Kitűnő minőségű HD-kép minőséggel csatornaváltás műsorok közt 1 másodperc
Technnikai Adatok:
1000 MHz – 32-Bit processzorral
400 MB Adattároló
10 000 (TV & Radio) Programtárolás
Ethernet LAN - 10/100 MBit
E-SATA Port
USB 2.0
HDMI csatlakozas
VFD-Display (Dot Matrix Vacuum Fluorescent Display)
2 x CI slots bár mely Modul részére.
Ezüst és Fekete szinben rendelhetö.
Ára:66.000.Ft
Webáruház:
DTV Magyarországon
Így lesz fent.
DTV Magyarországon
DTV Magyarországon
Sziasztok!
Akkor most MPEG2 vagy MPEG4 -es tömörítést fognak használni?
Vagy SD- MPEG2, HD - MPEG4?
Mit lehet csinálni a DVB-T-s televíziókkal, azoknak a nagy része csak MPEG2-t tud.
Köszi.
Tudtommal MPEG4 lesz.
A tévét alighanem csak monitornak lehet majd használni...
DTV Magyarországon
Sziasztok!
Akkor most MPEG2 vagy MPEG4 -es tömörítést fognak használni?
Vagy SD- MPEG2, HD - MPEG4?
Mit lehet csinálni a DVB-T-s televíziókkal, azoknak a nagy része csak MPEG2-t tud.
Köszi.
DTV Magyarországon
Semmi.
Csak akkor ne mondja, hogy olyan minőség, ami még nem volt....
Vagy tegye hozzá, hogy tv műsor sugárzás területén.
DTV Magyarországon
Valyon tudta ez a fickó, mennyi a felbonása egy 35MM-es analóg filmnek?
Szerinted mi köze az analóg tévésugárzásnak a 35 mm-es filmhez?!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Ma az M1 tévé hiradójában bemondták, hogy megkezdi az M2 a digitális sugárzást, meg hogy HD meg minden. Olyan képminőségről beszéltek, hogy hihetetlen, meg az analóg úgy elavult stb. Valyon tudta ez a fickó, mennyi a felbonása egy 35MM-es analóg filmnek?
Mindenesetre dícséretes, hogy nem vártak 2012-ig.
Az Antenna Hungaria még nem adja HD-ben az m1-t és m2-t. Úgy tűnik legalábbis, lehet, majd csak holnap reggelről. Napkelte HD-ben, micsoda napkezdet.
Már adja az AH a HD-t is, lásd tapasztalatokat, scrennshotokat, információkat a közeljövő változásairól a Penna-hírek topikban.
DTV Magyarországon
Ma az M1 tévé hiradójában bemondták, hogy megkezdi az M2 a digitális sugárzást, meg hogy HD meg minden. Olyan képminőségről beszéltek, hogy hihetetlen, meg az analóg úgy elavult stb. Valyon tudta ez a fickó, mennyi a felbonása egy 35MM-es analóg filmnek?
Az Antenna Hungaria még nem adja HD-ben az m1-t és m2-t. Úgy tűnik legalábbis, lehet, majd csak holnap reggelről. Napkelte HD-ben, micsoda napkezdet.
Már adja az AH a HD-t is, lásd tapasztalatokat, scrennshotokat, információkat a közeljövő változásairól a Penna-hírek topikban.
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
DTV Magyarországon
Napkelte HD-ben, micsoda napkezdet.
főleg hozzá egy 5.1-es verebes-darthvader szuszogás/hörgést is alá kéne kevertetni, az lenne a magyar televíziózás csúcsa
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
DTV Magyarországon
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
DTV Magyarországon
- jános bácsi
- V.I.P.
- Értékelés: 132
DTV Magyarországon
Sziasztok!
Alsó kategóriás műholdas digitális TV-zéshez szeretnék venni egy készletet. Gondolom itt isnagy különbségek vannak minőség terén. Mi határozza meg itt a minőséget? Inkább a fej, vagy a beltéri?
A FAVAL nevet ismeri valaki? MEnnyire megbízható? Elég jó áron kínálnak szettet, gyanúsan olcsóbb mint más gyártók...
Még az Opticum 4000-at nézegettem, erről olvasni itt-ott, de ezen nincs SPDIF kimenet, ez is fontos lenne. Tényleg, ezen kimenete milyen minőséget képvisel pl. egy középkategóriás DVD lejátszóéhoz képest?
www.netboard.hu - sat fórum
itt ki tudsz okosodni. A fej nemkülönösebben lényeges, a beltéri már inkább. Célszerű olyat választani ami kártyafogadós és okosithatós. Az általad emlitett tipusokkal nem foglalkoznék. A boltok közül pl. www.satele-digitalsat.hu vagy www.mediavox.hu stb.
DTV Magyarországon
DTV Magyarországon
Sziasztok!
Alsó kategóriás műholdas digitális TV-zéshez szeretnék venni egy készletet. Gondolom itt isnagy különbségek vannak minőség terén. Mi határozza meg itt a minőséget? Inkább a fej, vagy a beltéri?
A FAVAL nevet ismeri valaki? MEnnyire megbízható? Elég jó áron kínálnak szettet, gyanúsan olcsóbb mint más gyártók...
Még az Opticum 4000-at nézegettem, erről olvasni itt-ott, de ezen nincs SPDIF kimenet, ez is fontos lenne. Tényleg, ezen kimenete milyen minőséget képvisel pl. egy középkategóriás DVD lejátszóéhoz képest?
DTV Magyarországon
Sziasztok ....
Az volna a kérdésem ,hogy a HBO müsorát . müholdrol ..UPS DIGITV elöfüzetéssel lehet e 5.1 ben élvezni a hangot ha van a beltérin optikai kimenet . Vagy csak sztereoban ?
erösitö: yamaha 1400
Front: kef iq7 .surr: kef iq3 .surr beck iq1 center iq6c
Sub :jamo E8 Dvd :pioneer 696
Video :panasonic 612
TV .: Elien /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" />
PROJI SANYO Z4
vászon 16öx90 Projecta HomeScreen
DTV Magyarországon
Szerintetek mennyit ér egy ilyen készülék:Sony SVR-S500?
Ez egy 2 tuneres Set Top Box (DVB-T + analóg) 80 GB winyóval, Live TV-vel, vagy egy 2 tuneres HDD-s felvevő, ahogy tetszik.
Most szereztem egy ilyet, de asszem nem tartom meg. Egy ideig szórakozok vele, aztán eladom.
Szóval eladom, a hirdetést megtaláljátok a Lejátszók, felvevők között.
DTV Magyarországon
Szerintetek mennyit ér egy ilyen készülék:
Sony SVR-S500?
Ez egy 2 tuneres Set Top Box (DVB-T + analóg) 80 GB winyóval, Live TV-vel, vagy egy 2 tuneres HDD-s felvevő, ahogy tetszik.
Most szereztem egy ilyet, de asszem nem tartom meg. Egy ideig szórakozok vele, aztán eladom.