Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DTV Magyarországon

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: pille »

Nagyon jó cikk, szerintem segít a döntésben. 
Köszi. És milyen irányban fogsz dönteni?

Én ezt a T-Kábel-t nem igazán preferálom. A T-Com-mal szemben vannak kellemetlen tapasztalataim, ezért semmiféle kapcsolatot nem fogok velük teremteni annak ellenére, hogy erről a szolgáltatásukról csupa jót írtál. Drágának találom őket, meg hivatali szemléletűeknek.
Nálunk az UPC és a DigiKábel "verseng", így a kettőből lesz majd valamelyik. Jelenleg UPC van, a csatornák legtöbbje egyálatalán nem rossz minőségben jön, de a DigiKábel valamivel olcsóbb és más a csatornakiosztása. Talán jobb minőségű szolgáltatást nyújt, mivel a lépcsőházban felszerelt elosztó dobozig optikai kábel jön és csak az ebből kijövő drót van rézből. Elvileg emiatt kisebb a jelveszteség, így jobb a képminőség.
A két szolgáltató összehasonlítása nálunk nagyon egyszerűen megoldható lesz, mert a DigiKábelnél nincs hűségnyilatkozat. Ha mindkettő bent van a lakásban, akkor csak a tv antennabemeneténél kell a kábeleket cserélgetni.
Ez így már lehet, hogy off, mert a DigiKábel nem digitális szolgáltatás, csak a neve az.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Köszi. És milyen irányban fogsz dönteni?

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DTV Magyarországon

Egy bővebb, esetleg egy szerényebb ismertetőt mikor tudsz megejteni?
Na, összeszedtem magam, és feldobtam egy rövid irományt az első benyomásaimról:

T-Kábel digitális csomag és a set top box

Remélem segít valamennyit a döntésben

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Na, összeszedtem magam, és feldobtam egy rövid irományt az első benyomásaimról:

T-Kábel digitális csomag és a set top box

Remélem segít valamennyit a döntésben

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Elment a hétvégém, de remélem 2-3 napon belül.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DTV Magyarországon

"- az STB-n nincs sem DVI sem HDMI kimenet, csak kompozit videó meg RGB. Most írtam egy érdeklődő levelet az ügyfélszolgálatnak, hogy lesz-e újabb típus, kíváncsi vagyok mit válaszolnak." 
Válaszoltak már?

Az égvilágon semmit.

Tegnap este elküldtem újra a levelet.

Azért ez is mutatja egy cég szinvonalát és hozzáállását, hogy hogyan reagálnak (vagy nem reagálnak) az ügyfélszolgálatra beérkező levelekre.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

"- az STB-n nincs sem DVI sem HDMI kimenet, csak kompozit videó meg RGB. Most írtam egy érdeklődő levelet az ügyfélszolgálatnak, hogy lesz-e újabb típus, kíváncsi vagyok mit válaszolnak." 
Válaszoltak már?

Az égvilágon semmit.

Tegnap este elküldtem újra a levelet.

Azért ez is mutatja egy cég szinvonalát és hozzáállását, hogy hogyan reagálnak (vagy nem reagálnak) az ügyfélszolgálatra beérkező levelekre.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DTV Magyarországon

Ha esetleg érdekel majd valaki bővebben a készülék, akkor lehet, hogy felteszek majd egy részletesebb ismeretetőt, hogy milyen is a minőség valójában.
Hát hogyne érdekelne!

Válaszoltak már?

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DTV Magyarországon

Szerintem a kérdés nem bonyolult.
Annyiból voltál zavaros, hogy digi tv-ről írtál és nem Digi tv-ről. Az előző egy általános kifejezés, a második meg egy cég neve.

Én nem éreztem zavarosnak. D-d Lehet, hogy máshogy kellett volna írni:
"Komolyan foglalkoztat ez a kábeles digi tv."
Valószínű, hogy a kábeles szót jobban ki kellett volna emelni, hangsúlyozni? Na mindegy.

A lényeg az, hogy DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. a teljes nevük. Foglalkoznak vezetékes telefonszolgáltatással, ez a DigiFon; foglalkoznak internettel, ez a DigiNet; kábeltv-vel, ezt DigiKábelnek nevezik, meg az általad említett DigiTv-vel, ami ugye egy műholdas szolgáltatás. Tehát ez egy cég több szolgáltatással, és nem DigiTv a neve.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Arra azért kíváncsi lennék, hogy digitális kábeltévéhez adott beltérin van e egyáltalán bármiféle digitális kimenet (HDMI v. DVI).Ha nincs akkor mi értelme az egésznek
Annyi az egész,hogy több adót lehet felrakni a kábelhálózatra
Hogyan lehet akkor igazából élvezni a digitális jelátvitel előnyeit
Mi lesz ha kábelen HD adást adnak

Tegnap elhoztam a cuccot az 1 hónapos próbaidőre.

Ha esetleg érdekel majd valaki bővebben a készülék, akkor lehet, hogy felteszek majd egy részletesebb ismeretetőt, hogy milyen is a minőség valójában.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Szerintem a kérdés nem bonyolult.
Annyiból voltál zavaros, hogy digi tv-ről írtál és nem Digi tv-ről. Az előző egy általános kifejezés, a második meg egy cég neve.

fánk
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: fánk »

A UPC Direct műholdas szolgáltatás. Analóg előfizetéses műholdas szolgáltatás ma már szerintem nem nagyon van Európában.
A kábel viszont egészen más. Az nálunk még csak most kezd digitalizálódni.

Ne értékesítési vezetővel beszélj - kivéve, ha rokonod, vagy jóbarátod - hanem szerelővel! Lehetőleg függetlennel. Ha valakinek, neki biztos lesz fogalma a helyi jelminőségekről.

Mondjuk, pár hete láttam néhány sávszélesség grafikont a különböző műholdas szolgáltatókról, köztük UPC Direct, Digi TV.
Hát.. azt hiszem, nekem egy darabig egyik sem lesz. Főleg Digi Tv nem. (Ha jól emlékszem, a Sport 1-2-nek volt néha akkora sávsz.-e, mint némely, főleg beszélgetésben utazó német csatornának. Ugye, minél mozgalmasabb egy kép, minél több apró részletet szeretnénk belőle látni - vö. egy focimecs nagytotálja - annál nagyobb sávszélre van szükség.)

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DTV Magyarországon

Sikerült beszélnem a Digitv kábelhálózatának helyi értékesítési vezetőjével. Azt mondta, hogy jobb minőségű az ő szolgáltatásuk, mint az UPC és azt is, hogy ugyanúgy analóg jelet közvetítenek, mint a konkurrencia. Egy digitális adás azért mégis van, ez pedig az HBO. Ezért kell dekódert használni.
(Érdekes, hogy nálunk az egyik legrosszabb minőségű adás az HBO.)
A jobb minőséget azzal indokolta, hogy a jelenlegi fejlesztési területeken a vezetéket a levegőben a bérházak tetején vezetik el. Ezek optikai kábelek. A lakásokba természetesen"rézdrót" megy, de olyan szintű jelveszteség náluk nincs, mint az UPC-nél. A leghosszabb rézdrót hossza max. ~30-40m. (Nálunk a másik szolgáltatónál 200-300m.) Azért annyi, mert egy 10 emeletes tetejétől a földszinti lakásokig elvileg ilyen hosszú vezeték kell. Természetesen egy 3, vagy 4 emeletesnél rövidebb.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DTV Magyarországon

Komolyan foglalkoztat ez a kábeles digi tv. De ez a megoldás analóg lehet. Jól gondolom?
Ezt hogy érted, hogy a digitális analóg?

A T-kábelnél egyébként 1 hónapig ingyen ki lehet próbálni, én is gondolkodom rajta, így leglább a saját szemmel látom a minőséget, nem elbeszélésekre kell hagyatkozni.

A kérdés onnan ered, hogy nálunk a Digi Tv kábeles változata most indul. Azt kérdezem, hogy abból a kábelből amit behúznak a lakásba, abból analóg jel jön, vagy digitális.
Az UPC kábelén analóg jel jön, az UPC Direct meg digitális. Szerintem a kérdés nem bonyolult. Attól még lehet analóg a jel, hogy a cég nevében szerepel a digi szó.
Az "analóg kimenetű digitális" T-Kábel-nek egyébként milyen havi díjai vannak?

barca1
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: barca1 »

Az IPTV-nek milyen a képminősége?Azon van HDMI kimenet és azt olvastam felskáláz 1080i-re is.Ezek szerint jobb kell legyen mint a UPC vagy Digi.
LCD projektoron próbálta már valaki HDMI-n?

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Arra azért kíváncsi lennék, hogy digitális kábeltévéhez adott beltérin van e egyáltalán bármiféle digitális kimenet (HDMI v. DVI).Ha nincs akkor mi értelme az egésznek

Tegnap elhoztam a cuccot az 1 hónapos próbaidőre.

Hát igen, első pillanatban csalódás a várakozáshoz képest.

- az STB-n nincs sem DVI sem HDMI kimenet, csak kompozit videó meg RGB. Most írtam egy érdeklődő levelet az ügyfélszolgálatnak, hogy lesz-e újabb típus, kíváncsi vagyok mit válaszolnak.

- optikai hangkimenet van rajta

- kb 100 csatorna fogható

- a minősége jobb mint az IPTV-é, de szvsz rosszabb mint egy igazán jó analóg adásé. Bár én elfogult vagyok, mert az IPTV-t eleve egy felesleges sz@rnak tartom, de objektíven nézve is tényleg rosszabb az IPTV mint ez.

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: bgszoli »

Arra azért kíváncsi lennék, hogy digitális kábeltévéhez adott beltérin van e egyáltalán bármiféle digitális kimenet (HDMI v. DVI).
Ha nincs akkor mi értelme az egésznek

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Komolyan foglalkoztat ez a kábeles digi tv. De ez a megoldás analóg lehet. Jól gondolom?
Ezt hogy érted, hogy a digitális analóg?

A T-kábelnél egyébként 1 hónapig ingyen ki lehet próbálni, én is gondolkodom rajta, így leglább a saját szemmel látom a minőséget, nem elbeszélésekre kell hagyatkozni.

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: bgszoli »

Ma reggel az M1-en egy hölgyet - talán államtitkárt - kérdezgettek az új médiatörvényről. Azt mondja, hogy a jelenlegi kb. 40 magyar csatorna helyett akár 80 magyar is fogható lesz. Ezek tényleg a mennyiségre törekednek és nem a minőségre.  Amúgy elgondolkoztató volt, amit mondott. A 80 csatorna majd meg fog tudni élni? Vagy az a 40 ami most még nincs, az helyi, vagy regionális lesz? És az miből fogja fenntartani magát? 
Szerintetek rosszul gondolkozom?

Ha jól emlékszem,6-8 frekvenciánk van,ill. lesz digitális sugárzásra.Ha ezen 80 adót helyeznek el,vagyis az optimális 6 (HD-ből csak 1 férne el!)) helyett frekvenciánként 10-15-öt,akkor a kép az egyszer átmásolt VHS LP-re emlékeztet majd.

Nem csalódtam bennük.

Az több sugárzott adó a kisebb sávszélesség miatt kevesebbet fizet majd a frekvenciáért az állam bácsinak, ezzel sokat tudnak spórolni.
Másrészt mivel egy adó(bármilyen nézhetetlen is) könnyebben országos sugárzásúvá is válhat, ezért több emberhez juthat el. Több potenciális néző = több reklámbevétel?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3573

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Ha jól emlékszem,6-8 frekvenciánk van,ill. lesz digitális sugárzásra.Ha ezen 80 adót helyeznek el,vagyis az optimális 6 (HD-ből csak 1 férne el!)) helyett frekvenciánként 10-15-öt,akkor a kép az egyszer átmásolt VHS LP-re emlékeztet majd.

Nem feltétlenül, ha átállnak H-264 enkódolásra MPEG-2 helyett, akkor kiváló minőségben lehet 6-8 Mbit/s bitrátán 720p/50 képet átvinni és olyan 8-10 Mbit/s között 1080i/50 képet továbbítani. A H-264 igen gyorsan fejlődik és gyakorlatilag minden komoly enkóder gyártó választékában kiváló minőségű kodekek vannak ma már. Sem technikai, sem minőségi oka nem kellene hogy legyen, hogy egy SD-re tervezett csatorna helyén ne HD menjen alig kicsivel több sávszélességen.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DTV Magyarországon

Ma reggel az M1-en egy hölgyet - talán államtitkárt - kérdezgettek az új médiatörvényről. Azt mondja, hogy a jelenlegi kb. 40 magyar csatorna helyett akár 80 magyar is fogható lesz. Ezek tényleg a mennyiségre törekednek és nem a minőségre.  Amúgy elgondolkoztató volt, amit mondott. A 80 csatorna majd meg fog tudni élni? Vagy az a 40 ami most még nincs, az helyi, vagy regionális lesz? És az miből fogja fenntartani magát? 

Nem csalódtam bennük.

csabaga
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: csabaga »

Ma reggel az M1-en egy hölgyet - talán államtitkárt - kérdezgettek az új médiatörvényről. Azt mondja, hogy a jelenlegi kb. 40 magyar csatorna helyett akár 80 magyar is fogható lesz. Ezek tényleg a mennyiségre törekednek és nem a minőségre. Amúgy elgondolkoztató volt, amit mondott. A 80 csatorna majd meg fog tudni élni? Vagy az a 40 ami most még nincs, az helyi, vagy regionális lesz? És az miből fogja fenntartani magát?

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DTV Magyarországon

Ma reggel az M1-en egy hölgyet - talán államtitkárt - kérdezgettek az új médiatörvényről. Azt mondja, hogy a jelenlegi kb. 40 magyar csatorna helyett akár 80 magyar is fogható lesz. Ezek tényleg a mennyiségre törekednek és nem a minőségre.
Amúgy elgondolkoztató volt, amit mondott. A 80 csatorna majd meg fog tudni élni? Vagy az a 40 ami most még nincs, az helyi, vagy regionális lesz? És az miből fogja fenntartani magát?

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DTV Magyarországon

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DTV Magyarországon

Milyen minőségű a digi tv képe? Itt nálunk egy pár lakó akarja bevezettetni ennek a kábeles változatát az UPC helyett, mert olcsóbb. Korábban azt olvastam több helyen, hogy elég ratyi a képe. Az UPC-vel általában nincs gondom, de ha ugyanazt olcsóbban tudja más, akkor inkább legyen az.Van egyébként olyan kábelhez használatos beltérijük, aminek van HDMI és digitális hangkimenete?

A minőséget dönően befolyásolja az egy transzponderen sugárzott mősorok száma.A németek általában 8-at adnak,a UPC sokszor 15-öt is.A DIGi is nagyjából ugyanaz.Ennek ellenére én is hallottam,hogy a minőség még az UPC-nél is gyengébb.
A 2006-os foci világbajnokságnál jól össze lehetett hasonlítani a magyar és a német adás képét.Mintha egy VHS LP(Sportklub) kép állt volna szemben egy jó DVD(ARD,ZDF) képpel.

Én is hallottam, de nem láttam. Az Apósomnak van tányéros digi tv-je, meg egy ~52 centis gagyi koreai tv-je. Azon nem rossz a kép.

De én Tőletek a kábel tv-t kérdezem. Nem műholdas, hanem kábeles digi tv-t. Láttatok már ilyet működés közben?

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”