Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DTV Magyarországon
- pille
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 9
DTV Magyarországon
Nagyon jó cikk, szerintem segít a döntésben.
Köszi. És milyen irányban fogsz dönteni?
Én ezt a T-Kábel-t nem igazán preferálom. A T-Com-mal szemben vannak kellemetlen tapasztalataim, ezért semmiféle kapcsolatot nem fogok velük teremteni annak ellenére, hogy erről a szolgáltatásukról csupa jót írtál. Drágának találom őket, meg hivatali szemléletűeknek.
Nálunk az UPC és a DigiKábel "verseng", így a kettőből lesz majd valamelyik. Jelenleg UPC van, a csatornák legtöbbje egyálatalán nem rossz minőségben jön, de a DigiKábel valamivel olcsóbb és más a csatornakiosztása. Talán jobb minőségű szolgáltatást nyújt, mivel a lépcsőházban felszerelt elosztó dobozig optikai kábel jön és csak az ebből kijövő drót van rézből. Elvileg emiatt kisebb a jelveszteség, így jobb a képminőség.
A két szolgáltató összehasonlítása nálunk nagyon egyszerűen megoldható lesz, mert a DigiKábelnél nincs hűségnyilatkozat. Ha mindkettő bent van a lakásban, akkor csak a tv antennabemeneténél kell a kábeleket cserélgetni.
Ez így már lehet, hogy off, mert a DigiKábel nem digitális szolgáltatás, csak a neve az.
DTV Magyarországon
Köszi. És milyen irányban fogsz dönteni?
- pille
- Kezdő Fórumlakó
DTV Magyarországon
Egy bővebb, esetleg egy szerényebb ismertetőt mikor tudsz megejteni?
Na, összeszedtem magam, és feldobtam egy rövid irományt az első benyomásaimról:
T-Kábel digitális csomag és a set top box
Remélem segít valamennyit a döntésben
DTV Magyarországon
Na, összeszedtem magam, és feldobtam egy rövid irományt az első benyomásaimról:
T-Kábel digitális csomag és a set top box
Remélem segít valamennyit a döntésben
DTV Magyarországon
Elment a hétvégém, de remélem 2-3 napon belül.
- pille
- Kezdő Fórumlakó
DTV Magyarországon
"- az STB-n nincs sem DVI sem HDMI kimenet, csak kompozit videó meg RGB. Most írtam egy érdeklődő levelet az ügyfélszolgálatnak, hogy lesz-e újabb típus, kíváncsi vagyok mit válaszolnak."
Válaszoltak már?
Az égvilágon semmit.
Tegnap este elküldtem újra a levelet.
Azért ez is mutatja egy cég szinvonalát és hozzáállását, hogy hogyan reagálnak (vagy nem reagálnak) az ügyfélszolgálatra beérkező levelekre.
DTV Magyarországon
"- az STB-n nincs sem DVI sem HDMI kimenet, csak kompozit videó meg RGB. Most írtam egy érdeklődő levelet az ügyfélszolgálatnak, hogy lesz-e újabb típus, kíváncsi vagyok mit válaszolnak."
Válaszoltak már?
Az égvilágon semmit.
Tegnap este elküldtem újra a levelet.
Azért ez is mutatja egy cég szinvonalát és hozzáállását, hogy hogyan reagálnak (vagy nem reagálnak) az ügyfélszolgálatra beérkező levelekre.
- pille
- Kezdő Fórumlakó
DTV Magyarországon
Ha esetleg érdekel majd valaki bővebben a készülék, akkor lehet, hogy felteszek majd egy részletesebb ismeretetőt, hogy milyen is a minőség valójában.
Hát hogyne érdekelne!
Válaszoltak már?
- pille
- Kezdő Fórumlakó
DTV Magyarországon
Szerintem a kérdés nem bonyolult.
Annyiból voltál zavaros, hogy digi tv-ről írtál és nem Digi tv-ről. Az előző egy általános kifejezés, a második meg egy cég neve.
Én nem éreztem zavarosnak. D-d Lehet, hogy máshogy kellett volna írni:
"Komolyan foglalkoztat ez a kábeles digi tv."
Valószínű, hogy a kábeles szót jobban ki kellett volna emelni, hangsúlyozni? Na mindegy.
A lényeg az, hogy DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. a teljes nevük. Foglalkoznak vezetékes telefonszolgáltatással, ez a DigiFon; foglalkoznak internettel, ez a DigiNet; kábeltv-vel, ezt DigiKábelnek nevezik, meg az általad említett DigiTv-vel, ami ugye egy műholdas szolgáltatás. Tehát ez egy cég több szolgáltatással, és nem DigiTv a neve.
DTV Magyarországon
Arra azért kíváncsi lennék, hogy digitális kábeltévéhez adott beltérin van e egyáltalán bármiféle digitális kimenet (HDMI v. DVI).Ha nincs akkor mi értelme az egésznek
Annyi az egész,hogy több adót lehet felrakni a kábelhálózatra
Hogyan lehet akkor igazából élvezni a digitális jelátvitel előnyeit
Mi lesz ha kábelen HD adást adnak
Tegnap elhoztam a cuccot az 1 hónapos próbaidőre.
Ha esetleg érdekel majd valaki bővebben a készülék, akkor lehet, hogy felteszek majd egy részletesebb ismeretetőt, hogy milyen is a minőség valójában.
DTV Magyarországon
Szerintem a kérdés nem bonyolult.
Annyiból voltál zavaros, hogy digi tv-ről írtál és nem Digi tv-ről. Az előző egy általános kifejezés, a második meg egy cég neve.
DTV Magyarországon
A UPC Direct műholdas szolgáltatás. Analóg előfizetéses műholdas szolgáltatás ma már szerintem nem nagyon van Európában.
A kábel viszont egészen más. Az nálunk még csak most kezd digitalizálódni.
Ne értékesítési vezetővel beszélj - kivéve, ha rokonod, vagy jóbarátod - hanem szerelővel! Lehetőleg függetlennel. Ha valakinek, neki biztos lesz fogalma a helyi jelminőségekről.
Mondjuk, pár hete láttam néhány sávszélesség grafikont a különböző műholdas szolgáltatókról, köztük UPC Direct, Digi TV.
Hát.. azt hiszem, nekem egy darabig egyik sem lesz. Főleg Digi Tv nem. (Ha jól emlékszem, a Sport 1-2-nek volt néha akkora sávsz.-e, mint némely, főleg beszélgetésben utazó német csatornának. Ugye, minél mozgalmasabb egy kép, minél több apró részletet szeretnénk belőle látni - vö. egy focimecs nagytotálja - annál nagyobb sávszélre van szükség.)
- pille
- Kezdő Fórumlakó
DTV Magyarországon
Sikerült beszélnem a Digitv kábelhálózatának helyi értékesítési vezetőjével. Azt mondta, hogy jobb minőségű az ő szolgáltatásuk, mint az UPC és azt is, hogy ugyanúgy analóg jelet közvetítenek, mint a konkurrencia. Egy digitális adás azért mégis van, ez pedig az HBO. Ezért kell dekódert használni.
(Érdekes, hogy nálunk az egyik legrosszabb minőségű adás az HBO.)
A jobb minőséget azzal indokolta, hogy a jelenlegi fejlesztési területeken a vezetéket a levegőben a bérházak tetején vezetik el. Ezek optikai kábelek. A lakásokba természetesen"rézdrót" megy, de olyan szintű jelveszteség náluk nincs, mint az UPC-nél. A leghosszabb rézdrót hossza max. ~30-40m. (Nálunk a másik szolgáltatónál 200-300m.) Azért annyi, mert egy 10 emeletes tetejétől a földszinti lakásokig elvileg ilyen hosszú vezeték kell. Természetesen egy 3, vagy 4 emeletesnél rövidebb.
- pille
- Kezdő Fórumlakó
DTV Magyarországon
Komolyan foglalkoztat ez a kábeles digi tv. De ez a megoldás analóg lehet. Jól gondolom?
Ezt hogy érted, hogy a digitális analóg?
A T-kábelnél egyébként 1 hónapig ingyen ki lehet próbálni, én is gondolkodom rajta, így leglább a saját szemmel látom a minőséget, nem elbeszélésekre kell hagyatkozni.
A kérdés onnan ered, hogy nálunk a Digi Tv kábeles változata most indul. Azt kérdezem, hogy abból a kábelből amit behúznak a lakásba, abból analóg jel jön, vagy digitális.
Az UPC kábelén analóg jel jön, az UPC Direct meg digitális. Szerintem a kérdés nem bonyolult. Attól még lehet analóg a jel, hogy a cég nevében szerepel a digi szó.
Az "analóg kimenetű digitális" T-Kábel-nek egyébként milyen havi díjai vannak?
DTV Magyarországon
Az IPTV-nek milyen a képminősége?Azon van HDMI kimenet és azt olvastam felskáláz 1080i-re is.Ezek szerint jobb kell legyen mint a UPC vagy Digi.
LCD projektoron próbálta már valaki HDMI-n?
DTV Magyarországon
Arra azért kíváncsi lennék, hogy digitális kábeltévéhez adott beltérin van e egyáltalán bármiféle digitális kimenet (HDMI v. DVI).Ha nincs akkor mi értelme az egésznek
Tegnap elhoztam a cuccot az 1 hónapos próbaidőre.
Hát igen, első pillanatban csalódás a várakozáshoz képest.
- az STB-n nincs sem DVI sem HDMI kimenet, csak kompozit videó meg RGB. Most írtam egy érdeklődő levelet az ügyfélszolgálatnak, hogy lesz-e újabb típus, kíváncsi vagyok mit válaszolnak.
- optikai hangkimenet van rajta
- kb 100 csatorna fogható
- a minősége jobb mint az IPTV-é, de szvsz rosszabb mint egy igazán jó analóg adásé. Bár én elfogult vagyok, mert az IPTV-t eleve egy felesleges sz@rnak tartom, de objektíven nézve is tényleg rosszabb az IPTV mint ez.
DTV Magyarországon
Arra azért kíváncsi lennék, hogy digitális kábeltévéhez adott beltérin van e egyáltalán bármiféle digitális kimenet (HDMI v. DVI).
Ha nincs akkor mi értelme az egésznek
DTV Magyarországon
Komolyan foglalkoztat ez a kábeles digi tv. De ez a megoldás analóg lehet. Jól gondolom?
Ezt hogy érted, hogy a digitális analóg?
A T-kábelnél egyébként 1 hónapig ingyen ki lehet próbálni, én is gondolkodom rajta, így leglább a saját szemmel látom a minőséget, nem elbeszélésekre kell hagyatkozni.
DTV Magyarországon
Ma reggel az M1-en egy hölgyet - talán államtitkárt - kérdezgettek az új médiatörvényről. Azt mondja, hogy a jelenlegi kb. 40 magyar csatorna helyett akár 80 magyar is fogható lesz. Ezek tényleg a mennyiségre törekednek és nem a minőségre. Amúgy elgondolkoztató volt, amit mondott. A 80 csatorna majd meg fog tudni élni? Vagy az a 40 ami most még nincs, az helyi, vagy regionális lesz? És az miből fogja fenntartani magát?
Szerintetek rosszul gondolkozom?
Ha jól emlékszem,6-8 frekvenciánk van,ill. lesz digitális sugárzásra.Ha ezen 80 adót helyeznek el,vagyis az optimális 6 (HD-ből csak 1 férne el!)) helyett frekvenciánként 10-15-öt,akkor a kép az egyszer átmásolt VHS LP-re emlékeztet majd.
Nem csalódtam bennük.
Az több sugárzott adó a kisebb sávszélesség miatt kevesebbet fizet majd a frekvenciáért az állam bácsinak, ezzel sokat tudnak spórolni.
Másrészt mivel egy adó(bármilyen nézhetetlen is) könnyebben országos sugárzásúvá is válhat, ezért több emberhez juthat el. Több potenciális néző = több reklámbevétel?
DTV Magyarországon
Ha jól emlékszem,6-8 frekvenciánk van,ill. lesz digitális sugárzásra.Ha ezen 80 adót helyeznek el,vagyis az optimális 6 (HD-ből csak 1 férne el!)) helyett frekvenciánként 10-15-öt,akkor a kép az egyszer átmásolt VHS LP-re emlékeztet majd.
Nem feltétlenül, ha átállnak H-264 enkódolásra MPEG-2 helyett, akkor kiváló minőségben lehet 6-8 Mbit/s bitrátán 720p/50 képet átvinni és olyan 8-10 Mbit/s között 1080i/50 képet továbbítani. A H-264 igen gyorsan fejlődik és gyakorlatilag minden komoly enkóder gyártó választékában kiváló minőségű kodekek vannak ma már. Sem technikai, sem minőségi oka nem kellene hogy legyen, hogy egy SD-re tervezett csatorna helyén ne HD menjen alig kicsivel több sávszélességen.
- pille
- Kezdő Fórumlakó
DTV Magyarországon
Ma reggel az M1-en egy hölgyet - talán államtitkárt - kérdezgettek az új médiatörvényről. Azt mondja, hogy a jelenlegi kb. 40 magyar csatorna helyett akár 80 magyar is fogható lesz. Ezek tényleg a mennyiségre törekednek és nem a minőségre. Amúgy elgondolkoztató volt, amit mondott. A 80 csatorna majd meg fog tudni élni? Vagy az a 40 ami most még nincs, az helyi, vagy regionális lesz? És az miből fogja fenntartani magát?
Nem csalódtam bennük.
DTV Magyarországon
- pille
- Kezdő Fórumlakó
DTV Magyarországon
Ma reggel az M1-en egy hölgyet - talán államtitkárt - kérdezgettek az új médiatörvényről. Azt mondja, hogy a jelenlegi kb. 40 magyar csatorna helyett akár 80 magyar is fogható lesz. Ezek tényleg a mennyiségre törekednek és nem a minőségre.
Amúgy elgondolkoztató volt, amit mondott. A 80 csatorna majd meg fog tudni élni? Vagy az a 40 ami most még nincs, az helyi, vagy regionális lesz? És az miből fogja fenntartani magát?
- pille
- Kezdő Fórumlakó
DTV Magyarországon
- pille
- Kezdő Fórumlakó
DTV Magyarországon
Milyen minőségű a digi tv képe? Itt nálunk egy pár lakó akarja bevezettetni ennek a kábeles változatát az UPC helyett, mert olcsóbb. Korábban azt olvastam több helyen, hogy elég ratyi a képe. Az UPC-vel általában nincs gondom, de ha ugyanazt olcsóbban tudja más, akkor inkább legyen az.Van egyébként olyan kábelhez használatos beltérijük, aminek van HDMI és digitális hangkimenete?
A minőséget dönően befolyásolja az egy transzponderen sugárzott mősorok száma.A németek általában 8-at adnak,a UPC sokszor 15-öt is.A DIGi is nagyjából ugyanaz.Ennek ellenére én is hallottam,hogy a minőség még az UPC-nél is gyengébb.
A 2006-os foci világbajnokságnál jól össze lehetett hasonlítani a magyar és a német adás képét.Mintha egy VHS LP(Sportklub) kép állt volna szemben egy jó DVD(ARD,ZDF) képpel.
Én is hallottam, de nem láttam. Az Apósomnak van tányéros digi tv-je, meg egy ~52 centis gagyi koreai tv-je. Azon nem rossz a kép.
De én Tőletek a kábel tv-t kérdezem. Nem műholdas, hanem kábeles digi tv-t. Láttatok már ilyet működés közben?