Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Panás tapasztalatok?
Nem,de átdugom erre kiváncsi vagyok!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
A másik dolog a bankolás. Itthonról végzem és nem tudom milyen kábelen megy a jel, de nem is érdekel. Talán az egy kicsit egyszerűbb dolog, nem? Ott számokat kell látni statikus képen, egy film képe meg mintha összetettebb dolog volna.
HDMI esetében a kép digitális adatként megy át, vagyis egyesek és nullák sorozataként. A banki átutalásnál az összegek, számlaszámok, azonosító kódok és hasonlók ugyanígy egyesek és nullák. A digitális adatátvitel a tartalomtól függetlenül teljesen ugyanaz, csak van sokféle fizikai megvalósítása (sima kábel, koax, optikai stb.)
Analizer is írja hogy a jelátviteli hibák javítására vannak módszerek, például a legegyszerűbb az ún. paritásbit, ami azt jelzi hogy az utána következő x jegyű számban szereplő egyesek mennyisége páros vagy páratlan-e. A HDMI esetében borzasztó sok adatot visznek át a kábelen, mert tömörítetlen a kép, és elméletileg előfordulhatnak hibák benne. De mivel digitális képkockák mennek át a kábelen, ezért a hibák nem okozhatnak homályosodó képet, zajt, ilyeneket, maximum a hibásan átment pixelek színe változhat meg.
Képzeld el hogy egy BMP formátumú kép file hibás, azzal mi történhet? Konvergenciahibák, elcsúszó színek, hasonlók nem lesznek benne amikor megnézed mondjuk Photoshopban, mert a digitális képi információ nem tartalmaz ilyeneket, csak azt mondja meg hogy melyik pixel milyen színű az adott képkockán.
Viszont bármiféle hibára az esély egy másfél méteres kábelnél több, mint elhanyagolható. Szívesen megnéznék egy vaktesztet, hogy a gyakorlatban ki tudja kiszúrni a "jobb minőségű" HDMI kábelt...
Plazma
De nekem ne akarjátok bemesélni hogy a világ gazdasága is úgy műxik hogy aranyozott kábelen megy körbe az adat a tenger fenekén
Persze, csak ezek az adatok tömve vannak hibajavtó kódokkal. Ha valami mégis hibás, megismétlik az átvitelt, ahányszor kell. Az audio CD-nél pl. ezekhez képest gyengécske a hibajavítás, meg is van az eredménye. Nincs két bitre egyforma grabbelés egy lemezről. És a jitterről meg hasonlókról nem beszéltünk, ami szintén a "tökéletes" reprodukció eredménye.
Plazma
Még valami, ami miatt a samu Q92-esnél döntöttem. A képformátum mikor TV-t nézünk. Van egy olyan mód, mikor a tv adás, pld a retek klubbot nézzük, akkor a kép alsó és a felső részéből levág annyit, hogy fent pont az embléma látszik, alulról is ugyan annyit, így a kép teljesen kitülti a képernyőt, de mégsem torzít. A Pana PV70-esnél van vagy 8 képformátum, de valójában egyik sem használható.
Rosszul látod. Ha 4/3 ra állítod a képet, akkor látod a pontos arányt. Ha az RTL-nél a logó még látható és a kép széle eléri a panel oldalát, akkor szét van húzva a kép. Ha nem éri el a szélét, akkor helyes az arány és azt 14/9-ces aránynál láthatod. Ezek a beállítási lehetőségek pedig a Panánál is megvannak. Ugyanúgy, mint a többinél.
Amúgy jól döntöttél, gratulálok.
Nem egészen.
A Panánál fix beéllitások vannak, mig a Q92-nél a képet szét tudod huzni, ahogy neked tetszik, valamint felés le irányban is el tudod mozgatni. Igy nem marad semmilyen fekete csik a 2 szélén és az emberek feje sem lapos.
Ezt így nem tudom elképzelni. Elméletben: ha arányosan, fokozatmentesen zoom-olok 4/3-ról, akkor, ha a kép széléig "engedném" ki a képet, az RTL-Klub emblémája szerintem kicsúszna a képről. Így már lapos lenne az emberek feje.
Majd elmegyek megnézni, mert kíváncsi vagyok rá, hogyan is működik ez.
Vagy azt mondod, hogy úgy tologatod a képet függőleges irányban, hogy ne a felső részből ne hiányozzon semmi, csak az alsó részből?
Plazma
Most sokkal okosabb lettem...De ha mar itt tartunk... javaslatok "jo" hdmi kabelre?
Ha a Kácsánál audiókábelt vásárolsz kábelt, hazaviheted és kipróbálhatod. Ha nem tetszik visszaviszed, visszaadják az árát. Lehet, hogy HDMI-vel is megteszik ugyanezt. Kérdezd meg, hogy működik-e ez nálad, próbáld ki és számolj be róla. Ha megy, akkor az eredmény is érdekel sokmindenkit.
Plazma
Még valami, ami miatt a samu Q92-esnél döntöttem. A képformátum mikor TV-t nézünk. Van egy olyan mód, mikor a tv adás, pld a retek klubbot nézzük, akkor a kép alsó és a felső részéből levág annyit, hogy fent pont az embléma látszik, alulról is ugyan annyit, így a kép teljesen kitülti a képernyőt, de mégsem torzít. A Pana PV70-esnél van vagy 8 képformátum, de valójában egyik sem használható.
Rosszul látod. Ha 4/3 ra állítod a képet, akkor látod a pontos arányt. Ha az RTL-nél a logó még látható és a kép széle eléri a panel oldalát, akkor szét van húzva a kép. Ha nem éri el a szélét, akkor helyes az arány és azt 14/9-ces aránynál láthatod. Ezek a beállítási lehetőségek pedig a Panánál is megvannak. Ugyanúgy, mint a többinél.
Nem egészen.
A Panánál fix beéllitások vannak, mig a Q92-nél a képet szét tudod huzni, ahogy neked tetszik, valamint felés le irányban is el tudod mozgatni. Igy nem marad semmilyen fekete csik a 2 szélén és az emberek feje sem lapos.
Plazma
Plazma
Nem bánod meg, ha megveszed. Teljesen korrekten jeleniti meg a 4:3-as képformátumot. A kép minősége meg veri a panát. Én is panát akrtam venni, de nem bántam meg, hogy a Q92-őt választottam.
Ja és mégvalami. Vettem egy Kathrein 910-es HD-s müholdvevőt, és az UPC-t meg a Digit is 1080i-ben nézem. Ha összehasonlitom a scart- és hdmi kimenetek közötti különbséget a kettő közööt hatalmas különbség van. Persze az igaziak a HD-s csatornák.
Plazma
A 100% pontosságú digitális jelátvitel elég régóta megoldható feladat, különben lennének kisebb gondok a banki átutalásokkal, tőzsdével meg egyebekkel. Az egy más kérdés, hogy esetleg ezt kihagyják mondjuk a HDMI-ből csak azért hogy utána az audio/videofileket le lehessen venni tripla árú kábelre - ezt nem zárom ki. De nekem ne akarjátok bemesélni hogy a világ gazdasága is úgy műxik hogy aranyozott kábelen megy körbe az adat a tenger fenekén
Tökéletesen igazad van ! Azt csinálsz, amit akarsz, arra költöd a pénzed amiben hiszel, amire akarod, meg amire telik. Ennyi a lényeg.
Ha van HDMI-s lejátszód, meg megjelenítőd, akkor próbáld ki. Van olyan rendszer, amin van különbség, van olyan, amin nincs, ha kicseréled a kábelt. Az enyémen mondjuk pont van, de ez legyen az én bajom.
A másik dolog a bankolás. Itthonról végzem és nem tudom milyen kábelen megy a jel, de nem is érdekel. Talán az egy kicsit egyszerűbb dolog, nem? Ott számokat kell látni statikus képen, egy film képe meg mintha összetettebb dolog volna.
Egészségedre!
Plazma
Plazma
Nem tudom miért olyan hihetetlen, hogy nincs akadás! 1280x720p-n nézem a Blu-ray-t vagy 1080i-ben és nincs akadás,vagy csak vak vagyok.
Panás tapasztalatok?
Plazma
A 100% pontosságú digitális jelátvitel elég régóta megoldható feladat, különben lennének kisebb gondok a banki átutalásokkal, tőzsdével meg egyebekkel. Az egy más kérdés, hogy esetleg ezt kihagyják mondjuk a HDMI-ből csak azért hogy utána az audio/videofileket le lehessen venni tripla árú kábelre - ezt nem zárom ki. De nekem ne akarjátok bemesélni hogy a világ gazdasága is úgy műxik hogy aranyozott kábelen megy körbe az adat a tenger fenekén
Plazma
És a blueray lejátszóban blueray film is ment? Vagy csak sima dvd film? Nem mindegy...
Nem tudom miért olyan hihetetlen, hogy nincs akadás! 1280x720p-n nézem a Blu-ray-t vagy 1080i-ben és nincs akadás,vagy csak vak vagyok.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
Leteszteltem egy 42Q92-est BluRay lejátszóval egy MM-ban, és semmi akadást nem észleltem. Marad, jövőhéten veszek is egyet.
És a blueray lejátszóban blueray film is ment? Vagy csak sima dvd film? Nem mindegy...
BluRay DVD volt, demo.
Plazma
Leteszteltem egy 42Q92-est BluRay lejátszóval egy MM-ban, és semmi akadást nem észleltem. Marad, jövőhéten veszek is egyet.
TV: Panasonic TH-42PV70P
Asztali DVD: Sony DVP-NS930V
Hangfalszett: Altec lansing 621 2.1 Ultimate
Plazma
Plazma
Amit eddig kimazsoláztam a beírásokból az annyi, hogy a pv7-es a pv70-esnél egy kissé "butább" változat. Igen ám, de van-e valamilyen lényeges különbség a 37pv7-es és a 42pv7-es között a képméreten kívül?
Úgy tudom, hogy a bemenetek számában is van különbség.
PV7-en talán nincs VGA, és csak 1 (?) HDMI van.
Panasonic 42PV70
Plazma
Persze, de akkor miből élnének a gyártók?
Plazma
Ringassátok magatokat továbbra is a digitális jelátvitel tökéletességében. Egyszer néznétek meg oszcilloszkópon egy nagyobb frekvenciás digitális jelet, amit átküldtök egy kábelen, és csodálkoznátok, hogy az eredetileg szép négyszögjelből mi lesz a végén. Túllövések, rezonanciák, fel és lefutó élek torzulása, meredekség változás, ami a fogadó áramkörben mind azt eredményezi, hogy az eredeti jelhez képest hibák, csúszások jelentkezhetnek. Ezek már a kHz-es tartományban megjelennek. Mi lesz akkor a MHz-esben? Óriási különbségek vannak a kábelek között. Kapacitásuk, induktivitásuk, ellenállásuk mind-mind befolyásolja a jelátvitelt. Meg persze a nagyobb frekvenciáknál már a hullámimpedancia és hasonlók is számítanak, ami a fogadó áramkör bemnő paramétereivel vagy szerencsésen találkozik, vagy sem.
Még jó hogy nem oszcilloszkópon nézünk a műsort. Nem mondom hogy a leggagyibb kábelt kell megvenni, de szerintem a csillagászati áru kábelekkel nem kapunk az árukkal egyenes arányban jobb minőségű képet.
Plazma
Ringassátok magatokat továbbra is a digitális jelátvitel tökéletességében. Egyszer néznétek meg oszcilloszkópon egy nagyobb frekvenciás digitális jelet, amit átküldtök egy kábelen, és csodálkoznátok, hogy az eredetileg szép négyszögjelből mi lesz a végén. Túllövések, rezonanciák, fel és lefutó élek torzulása, meredekség változás, ami a fogadó áramkörben mind azt eredményezi, hogy az eredeti jelhez képest hibák, csúszások jelentkezhetnek. Ezek már a kHz-es tartományban megjelennek. Mi lesz akkor a MHz-esben? Óriási különbségek vannak a kábelek között. Kapacitásuk, induktivitásuk, ellenállásuk mind-mind befolyásolja a jelátvitelt. Meg persze a nagyobb frekvenciáknál már a hullámimpedancia és hasonlók is számítanak, ami a fogadó áramkör bemnő paramétereivel vagy szerencsésen találkozik, vagy sem.
Plazma
Amit eddig kimazsoláztam a beírásokból az annyi, hogy a pv7-es a pv70-esnél egy kissé "butább" változat. Igen ám, de van-e valamilyen lényeges különbség a 37pv7-es és a 42pv7-es között a képméreten kívül?
Nincs. Felbontásbeli különbség van még a méretből adódóan.
A PV7, meg a 70-es között a kontrasztban is van némi különbség, de lehet, hogy az is csak papíron van.
Plazma
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6
Plazma
Kíváncsiságból elővettem a használatiját, de tartozékként ott nem szerepel. Úgyhogy engem nem vertek át. Talán. Szobik: lehet, hogy Te később vetted, mint én. (2006 dec. közepe.) Vagy esetleg a Tiédhez nem volt talp és azoknak adtak kábelt? Hivatalos magyar forgalmazónál vetted?
2007 májusi. Photohallban vettem, hivatalos magyar Pana gari, 2 év. Talp is volt hozzá, a kábel megléte kellemes meglepetés volt.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
Plazma
Kíváncsiságból elővettem a használatiját, de tartozékként ott nem szerepel. Úgyhogy engem nem vertek át. Talán.
Szobik: lehet, hogy Te később vetted, mint én. (2006 dec. közepe.) Vagy esetleg a Tiédhez nem volt talp és azoknak adtak kábelt? Hivatalos magyar forgalmazónál vetted?
Plazma
Egyébként,ha vki vesz plazmát ahhoz nem jár alapból hdmi kábel?Csak azért kérdezem,mert látom ,hogy megy itt a nagy dilemme,hogy milyet,mennyiért,hol...V ha adnak is az "gagyi"?
A Panasonic PV60-hoz még adtak. Aranyozott vég, 1m kábel, 1.3 típusú.
Na engem átkúrtak. Az enyémhez nem adtak, ki sem vette belőle senki, mert a Tv itthon lett kibontva és nem volt a dobozában.