Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: atis »

Sziasztok!
Normális, ha nem látok korom-feketét egy ilyenen?

lg 42lc3r

LCD a lelkem, nagy vígan hazavittem. Az egy dolog, hogy kábelről (igaz, hogy digitálisra állt át a técable) van jónéhány, ami élvezhetetlen, de hogy nem látok igazi fekete színeket? Valami halovány sötét-szürke maszk az, ami a kép előtt van a sötét színek esetében.

A fehérek szépek.

Nem értem. A tíz éves Sony KVS2951D céertém úgy néz ki, a tv-adásokon kenterbe veri. (bár megjegyzem, a fehérek ennél kissé szürkék, a gyors mozdulatoknál, a piros színeknél törik a kép kissé, de akkor is) Igaz az fél milla volt tíz éve.

Pedig olyan meggyőző volt az áruházban. Igaz, demóról ment nagyrészt, de persze megkértem az eladót, hogy valami kábeles adást is mutasson. Nem volt valami jó a jel, de a többi lényegesen drágább csoda sem tudott szebb képet antennáról.

Szóval most

Szerintetek visszavihetem és kapok helyette árában egy plazmát? Ezzel az indokkal?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

ennek vajon mennyi lehet a valós kontrasztja?

Samsung LE-32R81B

mindenhol csak a dinamikus értéket látom kiírva.

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: mmiissii »

Sziasztok . 
Ha volt már ezerszer , előre is elnézést , de én nem találtam meg a választ .

Az lenne a kérdésem , hogy adott egy 107 cm-es plazma tv 1024*768 felbontással (konkrétan ez : http://www.consumer.philips.com/consume ... PFP5332-10 ) .
Ez a felbontás 4:3 képarányt ad . A tv 16:9 es persze . Erre mi a magyarázat ?

Mégegyszer bocs , ha nagyon ostoba a kérdés , de érdekelne a válasz , nekem csak tippjeim vannak eddig , az eladó pedig nem tudott válaszolni a kérdésemre .

Előre is köszönöm , Péter .

A pixelek nem négyzet, hanem téglalap alakúak.

Peter...
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Peter... »

Sziasztok .

Ha volt már ezerszer , előre is elnézést , de én nem találtam meg a választ .

Az lenne a kérdésem , hogy adott egy 107 cm-es plazma tv 1024*768 felbontással (konkrétan ez : http://www.consumer.philips.com/consume ... PFP5332-10 ) .
Ez a felbontás 4:3 képarányt ad . A tv 16:9 es persze . Erre mi a magyarázat ?

Mégegyszer bocs , ha nagyon ostoba a kérdés , de érdekelne a válasz , nekem csak tippjeim vannak eddig , az eladó pedig nem tudott válaszolni a kérdésemre .

Előre is köszönöm , Péter .

Lion X

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lion X »

Sziasztok!
Nemrég behalt a régi TV-m és vettem helyette egy LG 37LC2RR (Két tuneres, merevlemezes) LCD TV-t.
Tulajdonképpen tetszik a képe, már amilyen jó képe lehet egy LCD-nek a CRT-khez vagy a plazmákhoz képest, de van valami ami nyugtalanít.
A beprogramozott 44 adóból 8-nál azt vettem észre, hogy a kép jobbról balra, vizszintes irányban pulzál, (Hirtelen balra ugrik és az ugráshoz képest lassan visszatér.) kb. 1mp-es intervallummal. A képrángás mérteke valamivel kevesebb
mint 1mm.
Megnéztem azt is, hogy ezek az adók nem köthetők csak a kábel, vagy csak a V/UHF sávhoz. Vegyesen fordulnak elő mindkét sávban. A video bemeneteteknél nincs ilyen jelenség. Sőt, ha a TV merevlemezére rögzítek a problémás adók valamelyikéről, visszajátszáskor teljesen stabil a kép, nincs remegés.
Van valakinek ötlete hogy mi lehet a baj? Vagy csak a kábelen bejövő analóg jelet nem bírja a digitális technika?
A lányom CRT-s Panasonic-ján nincs ilyen jelenség egyik adónál sem.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

A 22"-es Lg-re számoltam, ki, az 16:10-es a képátló 4:3-ban, ha oldalt elmaradnak a csíkok, akkor 49,42cm, ez nem sokkal kisebb, mint a 55-ös tv kb. 50-52cm-es átlója.De mindjárt kiszámolom a 20-ast, 4:3-ban olyan 44cm a képátló, szóval kisebb, de nem lényegessen.

napokban lemérem centivel:)

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

A 22"-es Lg-re számoltam, ki, az 16:10-es a képátló 4:3-ban, ha oldalt elmaradnak a csíkok, akkor 49,42cm, ez nem sokkal kisebb, mint a 55-ös tv kb. 50-52cm-es átlója.
De mindjárt kiszámolom a 20-ast, 4:3-ban olyan 44cm a képátló, szóval kisebb, de nem lényegessen.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Na ja de a 32-es meg egy kicsit nagy szövegszerkesztésre.... A 20" az akkora mint egy 55cm-es tv látható képe, annyira nem kicsi

igen?
hát az itthoni 55cm es tv jóval nagyobb mint a 20' as LCD 4:3 arányban

lehet a szememmel van baj:)

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Azuroo andrew »

Kicsi hely és igen behatárolt anyagi keretek miatt eddig ezek vannak versenyben nálam - ilyen ár illetve megjelenés kapcsán jó LG-t vagy Sharp-ot én nem leltem magamnak : (

Philips 32PF5331

S széria

Samsung LE-32S62B - 133,5 ezer

Samsung LE-32S81 - 155 ezer

R széria (ez az agyondicsért széria)

Samsung LE-32R82 - 169

Samsung LE-32R81 - 167 ezer

Samsung LE-32R72B - igen változó árak

Ki melyiket venné ? 70 % tv-s (Digi kábel tv) maradék 30% dvd-s használatra
Lcd : Sony Bravia "S" 3000 Crt: Sony Wega trinitron kv-32cs70
Hi-Fi : Panasonic av és lejátszó...

Directors: Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, David Fincher
Szürreál víziók: Luis Bunuel, David Lynch, Huszárik Zoltán

Zene : Isaac Hayes, Curtis Mayfield, Stevie Wonder, Dexter Wansel, The Dramatics, The Isley Brothers, George Clinton & Parliament Funkadelic

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Na ja de a 32-es meg egy kicsit nagy szövegszerkesztésre....
A 20" az akkora mint egy 55cm-es tv látható képe, annyira nem kicsi

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

én a Syncmaster 2032MWben se láttam tunert amit néztél.
de én ajánlom amit én használok, van egy 50cm es régi szinestv-m az tökéletes tv nézésre, filmnézéskor meg hátratolom és elérakom a monitort:)

amúgy ha tv t akarsz szvsz a 3000:1 het dinamikus 1000:1 rendes kontraszt édes kevés, ha megveszem a 32 es tv met az legalább 8000:1 dinamikust fog tudni.

van egy belső tunerem, ha lesz időm kipróbálom milyen

http://prohardver.hu/hir/samsung_lcd-tr ... lasra.html

Tologatni nem akarok, jelenleg a htpc csak a kivetítőre van kötve nincs hozzá monitor, van egy lapotom azt el akarom adni és a jelenlegi htpc-t használnám számítógépnek, ehhez kéne egy monitort vennem, és hogy ne kelljen tv-t venni plusszba ezért nézegetem ezeket az összvér megoldásokat, az igazi persze az lenne, ha valaki ismerné őket vagy kipróbálni élőben, de erre kicsi az esély...

ühüm látom,

de ha már ilyen jelelgűt akarsz akkor van a Samunak 100-135 környékén egy 32 es LCD tv je, ilyesmi parákkal, azért ez a 20" elég pici, főleg ha Tv t is szeretnél nézni

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

én a Syncmaster 2032MWben se láttam tunert amit néztél.
de én ajánlom amit én használok, van egy 50cm es régi szinestv-m az tökéletes tv nézésre, filmnézéskor meg hátratolom és elérakom a monitort:)

amúgy ha tv t akarsz szvsz a 3000:1 het dinamikus 1000:1 rendes kontraszt édes kevés, ha megveszem a 32 es tv met az legalább 8000:1 dinamikust fog tudni.

http://prohardver.hu/hir/samsung_lcd-tr ... lasra.html

Tologatni nem akarok, jelenleg a htpc csak a kivetítőre van kötve nincs hozzá monitor, van egy lapotom azt el akarom adni és a jelenlegi htpc-t használnám számítógépnek, ehhez kéne egy monitort vennem, és hogy ne kelljen tv-t venni plusszba ezért nézegetem ezeket az összvér megoldásokat, az igazi persze az lenne, ha valaki ismerné őket vagy kipróbálni élőben, de erre kicsi az esély...

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: AVX »

94 cm-es LCD tv vásárlás előtt állok, 70%-ban dvd-ket, 20%-ban divx sorozatokat, 10% tv műsort néznék rajta. Az az igazság, hogy ha bemegyek pl. a Media Markt-ba, nem igazán tudok választani a rengeted modell közül, a képe a legtöbbnek szép, az adatok nagyjából ugyan azok, így a segítségetek nélkül maximum a külső burkolat alapján tudnék választani.Mire érdemes figyelni vásárlás előtt? Pl. mennyire fontos a fullHD?
Tudnátok ajánlani valamit 200-350e Ft között? Az LG márkával eddig nem volt sok gondom, esetleg valamit azok közül?

Nagyon szépen köszönök minden segítséget!

A kontraszt arány és a frissitési idő számít.
6 ms-os már jónak számít,de már van 2-es is.
Az LG már jó kategória.
Szerintem a legjobbak a Sharpok,de ez csak az én véleményem.
A Full HD-nek még nincs nagy jelentősége.
Nekem ilyen TV-m van,de szinte semmire sem tudom használni.
Kb 5 év mulva vegyél ilyet.
200-300 között már nagyon jókat találsz.

Tibur55

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tibur55 »

94 cm-es LCD tv vásárlás előtt állok, 70%-ban dvd-ket, 20%-ban divx sorozatokat, 10% tv műsort néznék rajta. Az az igazság, hogy ha bemegyek pl. a Media Markt-ba, nem igazán tudok választani a rengeted modell közül, a képe a legtöbbnek szép, az adatok nagyjából ugyan azok, így a segítségetek nélkül maximum a külső burkolat alapján tudnék választani.
Mire érdemes figyelni vásárlás előtt? Pl. mennyire fontos a fullHD?
Tudnátok ajánlani valamit 200-350e Ft között? Az LG márkával eddig nem volt sok gondom, esetleg valamit azok közül?

Nagyon szépen köszönök minden segítséget!

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

rossz samut néztél szerintem, bár lehet hogy az jobb, mert amit néztél az kb 76 ezer, az anyém meg 58 
Syncmaster 2032BW
2 ms reakcióidő
3000:1 kontrasztarány
1680x1050 ig megy én 1600x900 ban használom.

Ezzel az a baj, hogy viszonlyag kevés tv tuner van benne...

én a Syncmaster 2032MW
ben se láttam tunert amit néztél.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

nem néztem most utána de rémlik hogy kapható olyan külső tuner ami akár PC bekapcsolás nélkül is megy. Hauppauge-k között nézz körül azokról nem olvastam rosszakat.
Még régebben próbáltam egyet annak borzalmas képe volt...
De külső tunert nem is vennék, inkább egy új hdmi-s írót akkor már, azoknak sokkal jobb képük van...

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

rossz samut néztél szerintem, bár lehet hogy az jobb, mert amit néztél az kb 76 ezer, az anyém meg 58 
Syncmaster 2032BW
2 ms reakcióidő

Ezzel az a baj, hogy viszonlyag kevés tv tuner van benne...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Nekem 19-22"-es lcd monitor/tv  kellene, 100.000 alatt.Tanácsok a választáshoz?
Találtam egy érdekeset:
Bár nem hiszem, hogy megveszem, monitor, Tv + dvd combó...
Érdemes még megnézni az envision termékek árait is.... igaz a 20"-es monitor 640*480-as felbontással bír...
Szóval úgy nézem LG vagy samsung a választék a kinézett árkategóriában.
Syncmaster 2032MW 20"-es 1000:1
vagy LG M228WA 22" 3000:1 ha igaz...
http://www.argep.hu/main.asp?suche=moni ... sort=preis

Ami házimozihoz ,még jó lehet az egy 17"-es LG amit touch-os...
Bár végül is nem kényelmes, mert fel kell hozzá állni...

Syncmaster 2032BW
2 ms reakcióidő

nagyon szép éles képe van, a színei is nagyon szépek, a fekete az lehetne feketébb 3000:1 dinamikus amúgy 1000:1

dolgozni is jó rajta és filmet nézni is. HD filmek gyönyörűek és az avik is élvezhetőek kb 3-3,5 méter távból:)
és itt elég olcsó is:
http://www.pixmania.com/hu/hu/589305/ar ... ms-20.html

Samsung 20, 1" 2032BW LCD 2ms DVI Wide 3 év
20" wide 16:10, 1680x1050, 2ms, DCR 3000:1, 300cd/m2, DVI, 0, 258 mm, 160/160, HDCP, lakkfekete, MagicBright3
Méret : 20" WIDE
Max. felbontás : 1680x1050
Válaszidő : 2ms
Kontraszt : 1000:1 (DC3000:1)
Fényerő : 300cd/m2
Képponttávolság : 0. 258mm
Láthatósági szög (H/V) : 170°/170°
Ki/Bemenet(ek) : Analog RGB, DVI, Separate H/V, Composite, SOG
Szín : Fényes fekete
Méret : 476*390*199 (sz*ma*mé)
Tömeg : 4, 75 kg
Egyéb : MagicBright3
Garancia: 3 év

omani

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: omani »

Azt nem tudom, hogy ezekben a monitorokban milyen tuner van -ez a legnagyobb baj- de a pc-s tv tunerek képe szerintem igen rossz, a másik, meg, hogy pc nélkül önnállóan is használhatónak kell lennie.
nem néztem most utána de rémlik hogy kapható olyan külső tuner ami akár PC bekapcsolás nélkül is megy. Hauppauge-k között nézz körül azokról nem olvastam rosszakat.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Mit csinálhat egy sima monitor ha dvd írótól kap hdmi-n jelet?

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Azt nem tudom, hogy ezekben a monitorokban milyen tuner van -ez a legnagyobb baj- de a pc-s tv tunerek képe szerintem igen rossz, a másik, meg, hogy pc nélkül önnállóan is használhatónak kell lennie.

omani

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: omani »

Nekem 19-22"-es lcd monitor/tv  kellene, 100.000 alatt.Tanácsok a választáshoz?
Találtam egy érdekeset:
Érdemes még megnézni az envision termékek árait is.... igaz a 20"-es monitor 640*480-as felbontással bír...

Ennyiért én valami 20 körüli 16:10-es monitort vennék és tennék egy tunert a pc-be. Anno 150e-be került az ASUS PW201-es monitorom, gyönyörű képe van és tudja az 1680x1050 felbontást ami már majdnem full HD. Szóval ha jó láttam ennek az ára most 100k körül van. Filmeket is nézünk rajta, nagyon ajánlom.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Nekem 19-22"-es lcd monitor/tv kellene, 100.000 alatt.
Tanácsok a választáshoz?
Találtam egy érdekeset:

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Urak, az osánban most lesz akciós a samsung LE32R82BX tv 169990ért. Azt írják prémium model vélemény?
Prémium design.

máshol is kb ennyi:) én is ezt nézegettem

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”