Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Ha későbbiekben Blu ray vagy HD DVD vásárlását tervezed,akkor semmiképp se vegyél olyan tv-t,ami nem tud 24P-t,nagyon zavaró lesz a hiánya.
Milyen TV-k kezelik le a 24P-t? Elsősorban 50-es plazmákra lennék kiváncsi...
Plazma
.....Ha későbbiekben Blu ray vagy HD DVD vásárlását tervezed,akkor semmiképp se vegyél olyan tv-t,ami nem tud 24P-t,nagyon zavaró lesz a hiánya.Kissé kiábrándító jó minőséget nézni úgy,hogy akadozik a kép közben.
Hát most nagyon lelomboztál..
Pedig már megjelentek a DVD kölcsönzönkben az első BR fecskék, és BR lejátszók ára is kezd lefele kúszni..
Milyen típus jöhetne szóba emberi áron? Gondolom min. 42" ?
Plazma
Sziasztok!A fórumot olvasva és a boltokban nézelődve kicsit nagyobbra és Plazmára váltanék.
A méret maximum 37" helyhiány és a pénztárca okán.
A jelöltem 37PV7/PV70. Ezzel kapcsolatban kérdezném:
1.Képminőségben mennyire látható a valamivel kisebb kontraszt?(8000/10000)
2.HDMI-n teljesértékűen megoldható a PC csatlakozás? (Úgy tudom PV7-en nincs PC cstl.)
3. Milyen videókártya kellene hozzá minimum? DVI-s 9600-am van akár ez is megfelelne? M51-es Samsungnál nem működött....
4. A 720/768 sor különbség fog hiányozni késöbb? (BD..stb)
5. a 24p hiánya mennyire lessz zavaró? (együtt olyan TV-t és lejátszót ami ezt tudta még nem tudtak mutatni.)
6. Ha tudnátok információt akcióról, legjobb árról, akár privátban, nagyon megköszönném.
Ha későbbiekben Blu ray vagy HD DVD vásárlását tervezed,akkor semmiképp se vegyél olyan tv-t,ami nem tud 24P-t,nagyon zavaró lesz a hiánya.Kissé kiábrándító jó minőséget nézni úgy,hogy akadozik a kép közben.
Ez jó tanács tényleg.
Apropo Blu Ray.Mit javasolsz,milyet vegyek?
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Plazma
Sziasztok!A fórumot olvasva és a boltokban nézelődve kicsit nagyobbra és Plazmára váltanék.
2.HDMI-n teljesértékűen megoldható a PC csatlakozás? (Úgy tudom PV7-en nincs PC cstl.)
3. Milyen videókártya kellene hozzá minimum? DVI-s 9600-am van akár ez is megfelelne? M51-es Samsungnál nem működött....
5. a 24p hiánya mennyire lessz zavaró? (együtt olyan TV-t és lejátszót ami ezt tudta még nem tudtak mutatni.)
6. Ha tudnátok információt akcióról, legjobb árról, akár privátban, nagyon megköszönném.
Ha későbbiekben Blu ray vagy HD DVD vásárlását tervezed,akkor semmiképp se vegyél olyan tv-t,ami nem tud 24P-t,nagyon zavaró lesz a hiánya.Kissé kiábrándító jó minőséget nézni úgy,hogy akadozik a kép közben.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Sziasztok!
A fórumot olvasva és a boltokban nézelődve kicsit nagyobbra és Plazmára váltanék.
Plazma
Ez érdekes. Anno már írtam a Samsung SlimFit tekercseinek sivításánál is, de most is fenntartom: anno mikor az UMSZKI-ba jártam, kapásból megbuktattak vona, ha az épített tápegységem búgott volna, vagy kattogott volna. Kivéve a relés eszközöket
Hú erre emléxem, szinte elviselhetetlenül sípolt a slimfit(nekem az első szériából való volt) , bekapcsolásnál puffanás, geometiai hibák, gyorsan el is adtam
George
Detto. Csak én nem eladtam, hanem kivertem a balhét a Samsung Magyarországnál. Úgyhogy elértem azt, hogy hibásnak minősítsék, és Auchan (ott vettem) visszaadta a pénzt a Samu által kiadott papír után. Szal visszakaptam a full pénzt szerencsére.
Plazma
Nekem is kattan néha, és bekapcsoláskor is. Szerintem ez egyáltalán nem zavaró. A táp adja ki ezt a hangot szvsz. De ez nem puffogás, hanem egy apró kattanás.
Ez érdekes. Anno már írtam a Samsung SlimFit tekercseinek sivításánál is, de most is fenntartom: anno mikor az UMSZKI-ba jártam, kapásból megbuktattak vona, ha az épített tápegységem búgott volna, vagy kattogott volna. Kivéve a relés eszközöket
Nem vagyok szaki, lehet, hogy valami relé kattan.
Plazma
Hú erre emléxem, szinte elviselhetetlenül sípolt a slimfit(nekem az első szériából való volt) , bekapcsolásnál puffanás, geometiai hibák, gyorsan el is adtam
George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
Plazma
Nekem is kattan néha, és bekapcsoláskor is. Szerintem ez egyáltalán nem zavaró. A táp adja ki ezt a hangot szvsz. De ez nem puffogás, hanem egy apró kattanás.
Plazma
Plazma
Budapesten lakom. A szervízt nem mondom meg, nem lenne etikus.Én is folyamatosan töröm a fejem a dolgon, mi is lehet a hiba.
Független a tunertől, mivel dvd nézés közben is puffog néha.
Sőt, ha kikapcsolom(nem a gombbal,hanem csak a távlökővel) akkor is puffan egy-kétszer még.
Lehet, hogy a tápja rossz???
Nem mintha a szervíztől etikus lett volna ez a hozzáállás...
Amúgy ha nem puffogás lenne, hanem mondjuk apró kis "reccsenés", akkor rá lehetne fogni, hogy a nagy hőtől kicsit alakulgat a káva anyaga, de ha ez lenne is húznám a szemöldököm.
Plazma
Köszi de a szervízben már voltam.Ott azt mondták, hogy ha nincs semmi gond a képpel ne nagyon foglalkozzak vele.
Nagy felület és melegszik.
Lehet, hogy valami kisülés lehet?
Ki tudja???
Sziasztok.
Ha jól értem ezt úgy mondták, hogy nem is látták a tv-t? Az ország melyik részén laksz? Ki ez a szervíz?
Budapesten lakom. A szervízt nem mondom meg, nem lenne etikus.
Én is folyamatosan töröm a fejem a dolgon, mi is lehet a hiba.
Független a tunertől, mivel dvd nézés közben is puffog néha.
Sőt, ha kikapcsolom(nem a gombbal,hanem csak a távlökővel) akkor is puffan egy-kétszer még.
Lehet, hogy a tápja rossz???
Plazma
Mi a Q sorozatról beszélünk, te meg a C nézted.
Tudom , rájöttem
Szemmel látható , érzékelhető különbség van-e a c és q széria között, a műszaki paramétereken kívül(ultra filter bright,prémium kivitel), mert ugye az 50e árdifi megvan közöttünk??
Tapasztalat?
George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Plazma
Köszi de a szervízben már voltam.Ott azt mondták, hogy ha nincs semmi gond a képpel ne nagyon foglalkozzak vele.
Ki tudja???
Sziasztok.
Ha jól értem ezt úgy mondták, hogy nem is látták a tv-t? Az ország melyik részén laksz? Ki ez a szervíz?
Plazma
Elárulnád azt, hogy a Sky Sport HD-t te hogyan nézed PC-vel ?
Eleve a SKY HD csak az általuk adott Thomson HD-s digitális beltéri tudja ami 200 ezer FT.
Ez egy régebbi Arsenal - Valencia meccs volt, amit a HDbitsről kaptunk le. Tehát ugyan számítógépről néztük HDMI-n, de csak egy sima "mkv" filet.
Amúgy IPTV-n is lehetne pl. HD adásokat nézni, és van már olyan STB (50-60 ezer pénz maximum, ha külön megveszed) aminek van HDMi kimenete. Nekem volt is ilyen még a plazma elötti korszakban, de visszaadtam mert állandó csatornaproblémák voltak, ráadásul minden "csak" 576p-ben jött.
Plazma
És melyik Samsung plazmád van per pill?
Be kell állítani rendesen,és már jó is.
Olyan volt hogy ps42c7, most egy le32r71 lcd van(nem vagyok vele kibékülve per pill. csere lesz)(volt r51, slimfit...)
A Samukat boltos haver árulja,sokat cserélgettem-néztem őket, múlt héten hasonlítotuka pv70-t&C91h-t
Pana felé hajlok, vagy futok még 1kört vele
George
Mi a Q sorozatról beszélünk, te meg a C nézted.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
Hali!
Nekem volt PV60-om,PV70-em,PV71-em és most SamuQ92-t használok.Ez utóbbit 42 és 50 collban.Mindegyik készüléknek nagyon szép képe van,amit a menüből a Samu esetben is nagyon szépen be lehet állítani.A pirosak valóban kissé túlzottak a Samu esetében,viszont nagyon szépen be lehet lőni az alábbi módon:
A szint alapból csillapítani kell 50-ről 42 körülire.Ez persze sokban függ attól,milyen jelet kap a készülék./DVD,BD,ANALÓG TV/
Fehéregyensúly-rózsaszin beállítás-15-ről,8-ra.
Szinbeállítások-P. Nyereség 15-ről,8-ra.
Z.Nyereség marad 15-ön.
K. Nyereség 15-ről,22-re.
Movie Mode:BE,Éljavítás:BE,Élesség 50,Zajcsökkentés:Automatikus,vagy alacsony.
Normál módban:Kontraszt 92,Fényerő 48.Fekete szint:közepes,Dinamikus kontraszt:ki.Ezeket az értékeket a THX-Picture Test-tel sikerült optimálisra belőni.A TV-t DVD-vel/Pana S-52,Denon 1920/,Blu-Ray lejátszóval/PS3 1.81fw./ teszteltem,HDMI kábellel hajtva.
Összeségében szemmel láthatóan mélyebbek a Samu/Q-s sorozat/ feketéi,élesebb,és stabilabb a képe,mint a Pana 10G-s plazmái.
Többet között én is ezért váltottam Panáról,Samura,holott a Panák is nagyon-nagyon jó készülékek.
Bocsi,ha hosszúra sikeredett!
Üdv.:Bruno
Köszi Bruno, ki fogom próbálni ezeket a beállításokat, mielőtt megveszem
George
Plazma
És melyik Samsung plazmád van per pill?
Be kell állítani rendesen,és már jó is.
Olyan volt hogy ps42c7, most egy le32r71 lcd van(nem vagyok vele kibékülve per pill. csere lesz)(volt r51, slimfit...)
A Samukat boltos haver árulja,sokat cserélgettem-néztem őket, múlt héten hasonlítotuka pv70-t&C91h-t
Pana felé hajlok, vagy futok még 1kört vele
George
Plazma
Ez is HD forrás volt, SkySportsHD2 mint az látható is HD Focimeccs gyönyörű, HD természetfilm meg mindent visz. (sajnos csak a telefonom volt nálam)Az élmény az olyan mintha egy 1 méteres fényképet néznél...
Azt kell mondja hogy ez a "fúj plazma 1024*768" mizéria baromság, az LCD-t minden tekintetben veri (LÁTHATÓ felbontásbeli különbség nincs, viszont a plazma a sokkal több színárnyalatával és gyönyörű feketékkel igazi moziszobává varázsolja a szobát )
A PC-t 720p-re kell állítani, és gyönyörű
Pl. a 720p-s Fast and Furious képe annyira gyönyörű, hogy a kocsik szebbek mint élőben...
Elárulnád azt, hogy a Sky Sport HD-t te hogyan nézed PC-vel ?
Eleve a SKY HD csak az általuk adott Thomson HD-s digitális beltéri tudja ami 200 ezer FT.
Plusz a Sky kártyára fel kell íródni a HD-s jogosultságoknak.
Thomson DSI 8215 Sky+ HD Digibox.
Ezt itt nálunk PÉcelen lehet kapni, ott intézik az előfizetést is, amit nálunk hivatalosan nem lehet megejteni.
TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.
Plazma
Szia mindenkinek!Szeretnék tanácsot kérni plazma ügyben.
Vettem nemrég egy pv70-es plazmát.
Van egy fura dolog vele: mikor halkan hallgattam vettem észre, hogy rendszertelen időközönként valami puffogó hangot ad ki magából.
Mindezt a bal felső hátoldala felöl hallom.
Tud valaki segíteni, mi lehet ez a valami????
Köszi előre is, Üdv mindenkinek: Nándi
SZIA
minden csatornán csinálja vagy csak némelyiknél????
TV1-Panasonic 42pv80 Tv2-Grundig elegance 100hz DVD 1 Panasonic S511E-K DVD2-Grundig gdp1100 Video:Grundig xeria65 Satellit:Skymax 56 Erősítő:Kenwood krf-v4070d Sub:Wharfedale Cube 12+ Front:Soundking skbn 9838 többi: soundking skfu2410-soundking skfu168
Plazma
Tehát a Samsung plazmákból a Q sorozat jónak számít... Ezek az Ultra Filter Bright felületkezelésűek, igaz?
Most már csak azt írhatná be valaki, hogy mit jelent a Q utáni szám és betű kód
Úgy láttam van belőle Q7, Q91-92-96-97, és van H, HD, HDX...
Plazma
Van egy fura dolog vele: mikor halkan hallgattam vettem észre, hogy rendszertelen időközönként valami puffogó hangot ad ki magából.
barmi is ez nem normalis
hivd fel a szervizt
Köszi de a szervízben már voltam.
Ott azt mondták, hogy ha nincs semmi gond a képpel ne nagyon foglalkozzak vele.
Ki tudja???
Sziasztok.
Plazma
barmi is ez nem normalis
hivd fel a szervizt
o v e r p o w e r e d
Plazma
Szia mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni plazma ügyben.
Plazma
Köszi Bruno!
Nagyon örülök, hogy leírtad ezeket a beállításokat, mert nekem is eddig kicsit túlvezéreltnek, túlszínesnek tűnt a Samu. (Hasonlóképpen az LCD-ihez). De ezekkel a beállításokkal biztosan természetesebb.
üdv.
YxVs