Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Szerintem a plazmát hamarosan befejezik.
Be, 2-3 év múlva szerintem. Néhány kis, második vonalas gyártó folytatni fogja, de fejlesztések már nem lesznek.

Mik vagytok ti jósok ????

Olyan, hogy nem lesznek hozzá fejlesztések olyan nincs. Ha valamit csinálnak azt mindig fejlesztik, muszály.

A Panasonic elég mélyen beleásta magát ebbe mert a paneljait is saját maga fejleszti,
gyártja. Ezért is jók a Pana plazmák.
Másodvonalbeli gyártó volt a SONY, mert a SONY nem is gyártott saját panelt, a SAMSUNG-ért rakta a saját TV-ibe ezután leállt a gyártással, nem kár érte.

De a Pana, Pioneer vagy a SAMSUMG aki saját maga fejleszt panelt is az fog eztán is, jobbat évről évre.

Most álltak le a képcsövessel, nem fognak mindjárt leállni a plazmával is, mikor a FULLHD-s technika most kezd kiforrni.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10998
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az átlagos vásárlónak fogalma sincs róla, hogy amit lát, az plazma, vagy LCD. Mivel az LCD olcsóbb, azt veszi, így a plazmának vége.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

De azt nem veszik figyelembe hogy plazmán sokkal szebb a kép?
Az átlagnak viszonylag nagy és főleg vékony tv kell és ezt az lcd is teljesíti, mert a képminőség másodlagos. Ha eltekintünk a gyengébb kontraszttól és roszabb színektől az lcd sokkal jobb. Könnyű, nem kell hűteni, nem ég be, kevesebbet fogyaszt.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem azért fejezik be mert olyanjuk van, hanem azért mert jóval kevesebb fogy belőle. Azt gyártják amire van igény. Ma már én sem vennék plazmát, inkább egy jobbféle LCD-t. Engem mondjuk nagyon zavar a plazma hője, sugárzása, zaja, stb.

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: thom »

Be, 2-3 év múlva szerintem. Néhány kis, második vonalas gyártó folytatni fogja, de fejlesztések már nem lesznek.

Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Vendég

Plazma

Szerintem meg hülyeségeket beszélt neked az az illető. 
A Panasonic nem tavaly gyártotta le a plazmáit, hanem idén is gyártja, gyártotta és jelenleg úgy néz ki, hogy jövőre is gyártani fogja. Így a Pioneer is.

Most jöttek ki a Full HD-s plazmák, nem hinném, hogy itt hagynák abba. Az állóképekkel nincs semmi gond, nincs beégés már régóta a plazmákon.

Kik azok a nagy gyártók akik leálltak ???? Én a SONY-t tudom .

Az LCD meg nem TV-re lett kitalálva, olyan képe van amilyen , meg kell nézni.

Ez a káros sugárzás ez fura ezt sehol nem halottam még. Szerintem az üveglap felfogja az egészet, nem káros az. Mágneses mező meg nincs az a CRT-nél volt.

Szerintem a plazmát hamarosan befejezik. Szvsz, nem biztos, hogy igazam van.

A plazma beég. Ez tény. Hogy kevésbé, mint régen az is. Tegyél rá ki egy fekete alapon világos logót és hagyd ott két-három napig. Be fog égni. A jobbak egy pár nap után tudják semlegesíteni valamennyire, de például némely ipari alkamazásra éppen ezért teljesen alkalmatlan, csak az LCD jöhet szóba.

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Mester »

Öt év múlva? Remélem OLED.
Oké hogy OLED DE megfizethető áron?

Meg tudod mondani, mi lesz a megfizethető ár 5 év múlva?

Elérhető? Plazma, meg LCD.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Üdv! 
Tegnap este volt egy beszélgetésem valakivel plazma vs. ldc témában, és elég érdekes dolgokat mondott. Az illető szerint a plazma kijelzők élettartama lényegesen kevesebb, mint az lcd élettartama. Őszerinte nem igaz, hogy mindkét technológia 60.000 üzemórát bír, hanem a plazma az lcd-vel szemben jóval rövidebb életű. Azt mondta az illtető, hogy a plazma már 2-3 év használat után el kezd veszíteni a fényerejéből, és nagyon hamar eléri az induló fényerejének a 60%-át, amikor is már cserére szorul. Ezen kívül még az is elhangzott, hogy a plazma, az lcd-vel ellentétben ugyanúgy sugároz a gázkisüléses működése miatt, mint a régi crt tv-k, és éppolyan károsak az egészségre, az lcd-vel szemben. Az állóképek is szóba kerültek, hogy arra is teljes mértékben alkalmatlan egy plazma tv, míg az lcd ugyanolyan alkalmas tartós állóképek megjelenítésére, mint egy számítógép monitor.
Az illető szerint pont ezért álltak le a plazmakijelzők gyártásával a nagyobb cégek, és a Panasonic is csak a tavaly legyártott nagy mennyiségű plazmáit árulja most, de ő is le fog állni a plazmákkal, és 1-2 év múlva már náluk is csak lcd-k lesznek kaphatók.
Mennyire felelnek meg a valóságnak az itt leírtak?

Szerintem meg hülyeségeket beszélt neked az az illető.

A Panasonic nem tavaly gyártotta le a plazmáit, hanem idén is gyártja, gyártotta és jelenleg úgy néz ki, hogy jövőre is gyártani fogja. Így a Pioneer is.

Most jöttek ki a Full HD-s plazmák, nem hinném, hogy itt hagynák abba. Az állóképekkel nincs semmi gond, nincs beégés már régóta a plazmákon.

Kik azok a nagy gyártók akik leálltak ???? Én a SONY-t tudom .

Az LCD meg nem TV-re lett kitalálva, olyan képe van amilyen , meg kell nézni.

Ez a káros sugárzás ez fura ezt sehol nem halottam még. Szerintem az üveglap felfogja az egészet, nem káros az. Mágneses mező meg nincs az a CRT-nél volt.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Meg tudod mondani, mi lesz a megfizethető ár 5 év múlva?

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Mester »

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Nagyjából. De hát ezek közül egyik sem új infó.

A plazmák rövidebb élettartamúak. Folyamatosan csökken a fényerejük. Kb 30 ezer óra alatt érik el az 50%-os fényerőt amikor is már nagyjából használhatatlanok. Nekünk ipari szinten van kint nem egy plazmánk azok 4-5 ezer órája mennek és nincs bajuk. Ez átlagos használat mellett 4-5 év és hol van a vége.
A plazma persze, hogy sugároz. Menjél oda a képernyőhöz és érzed. Ezért nem is lehet akármekkorát venni kisebb szobába.
Az állóképek, azaz a beégés szintén evidencia.

Ezek a plazmák hátrányai az LCD-hez képest. De van kb. ugyanennyi előnye is.

5év múlva mi lessz a nyerő? plazma vagy lcd?
az igaz hogy a kép eszméletlenül szép és jobb. de többe kerül!

Műszaki cucc:

Vendég

Plazma

Nagyjából. De hát ezek közül egyik sem új infó.

A plazmák rövidebb élettartamúak. Folyamatosan csökken a fényerejük. Kb 30 ezer óra alatt érik el az 50%-os fényerőt amikor is már nagyjából használhatatlanok. Nekünk ipari szinten van kint nem egy plazmánk azok 4-5 ezer órája mennek és nincs bajuk. Ez átlagos használat mellett 4-5 év és hol van a vége.
A plazma persze, hogy sugároz. Menjél oda a képernyőhöz és érzed. Ezért nem is lehet akármekkorát venni kisebb szobába.
Az állóképek, azaz a beégés szintén evidencia.

Ezek a plazmák hátrányai az LCD-hez képest. De van kb. ugyanennyi előnye is.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: klepto »

Üdv!

Tegnap este volt egy beszélgetésem valakivel plazma vs. ldc témában, és elég érdekes dolgokat mondott. Az illető szerint a plazma kijelzők élettartama lényegesen kevesebb, mint az lcd élettartama. Őszerinte nem igaz, hogy mindkét technológia 60.000 üzemórát bír, hanem a plazma az lcd-vel szemben jóval rövidebb életű. Azt mondta az illtető, hogy a plazma már 2-3 év használat után el kezd veszíteni a fényerejéből, és nagyon hamar eléri az induló fényerejének a 60%-át, amikor is már cserére szorul. Ezen kívül még az is elhangzott, hogy a plazma, az lcd-vel ellentétben ugyanúgy sugároz a gázkisüléses működése miatt, mint a régi crt tv-k, és éppolyan károsak az egészségre, az lcd-vel szemben. Az állóképek is szóba kerültek, hogy arra is teljes mértékben alkalmatlan egy plazma tv, míg az lcd ugyanolyan alkalmas tartós állóképek megjelenítésére, mint egy számítógép monitor.
Az illető szerint pont ezért álltak le a plazmakijelzők gyártásával a nagyobb cégek, és a Panasonic is csak a tavaly legyártott nagy mennyiségű plazmáit árulja most, de ő is le fog állni a plazmákkal, és 1-2 év múlva már náluk is csak lcd-k lesznek kaphatók.

Vendég

Plazma

Először azonban tényleg filmet kell keríteni, de szerintem a 720p-s Terminátor nem Blu-Ray.

Így van. A ripeket amelyeket a Blu-Ray és HD-DVD filmekről készítenek ne keverjük össze az eredeti Blu-Ray-jel. A ripeket (általában x.264), ffdshow-val vagy CoreAVC-vel kell lejátszani. A ripek általában 720p vagy 1080p felbontásúak és 4.3-8.5Gb méretűek. Az eredeti Blu-Ray 23-46Gb.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Nekem Gigabyte G33 alaplap ICH9-es chipset SATA2 HDD-vel, ez az egyik legújabb. (Vista-ra optimalizálva.) 
CPU:Intel Core2Duo 2 GHz,

RAM: 1GB 800Mhz DDR2 RAM,

VGA: Intel Bearlake G33/G31 alaplapi integrált VGA, DX9-es, 3D-s. Leírás szerint BD és HD DVD-re hardveres támogatás van, de nem tudtam eddig kipróbálni.

Audio: integrált Realtek ALC 885 HD Audio 7.1 controller.

Ezzel csak el kéne indulni , nem ?

Most akkor letöltöm a Terminator 1,2,3-t a bittorentről 720p-ben.

Vagy hagyjam ?

Valahonnan töltsd le a PowerDVD Ultra Deluxe kipróbálható verzióját, telepítsd fel és meglátod, hogy megy-e. Ha nem indul el, akkor ki fogja írni, hogy miért nem.

Először azonban tényleg filmet kell keríteni, de szerintem a 720p-s Terminátor nem Blu-Ray.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

És milyen alaplap, CPU, VGA kel neki, hogy elinduljon ?
Ezt így nem tudnám megmondani. A legfontosabb a VGA kártya illetve annak drivere. Az esetek 99%-ban az a ludas. Az alaplap szerintem nem számít, hacsak nem integrált VGA-ról van szó, és a CPU sem annyira fontos, maximum akadozni fog. Az a gép amin nálam elindult egy sima Athlon 3600+-os gép valamilyen olcsóbb ATI kártyával. Azon sem ment elsőre de a VGA driverének frissítése után elindult.

Ismerősöm most frissítette a drivert és már neki is megy. pedig neki 6600GT-je van egy 3200+ AMD-vel

Nekem Gigabyte G33 alaplap ICH9-es chipset SATA2 HDD-vel, ez az egyik legújabb. (Vista-ra optimalizálva.)

CPU:Intel Core2Duo 2 GHz,

RAM: 1GB 800Mhz DDR2 RAM,

VGA: Intel Bearlake G33/G31 alaplapi integrált VGA, DX9-es, 3D-s. Leírás szerint BD és HD DVD-re hardveres támogatás van, de nem tudtam eddig kipróbálni.

Audio: integrált Realtek ALC 885 HD Audio 7.1 controller.

Ezzel csak el kéne indulni , nem ?

Most akkor letöltöm a Terminator 1,2,3-t a bittorentről 720p-ben.

Vagy hagyjam ?

NoOne1976
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: NoOne1976 »

Hallott már valaki AEG plazma tv-ről?

Mert a metro-ban látott egyet az esmerősöm, és azt mondta rengeteg dolgot tudott (pip, pas stb.). Vmi 260 eFt körül volt. Én mondtam neki, hogy számomra ismeretlen. Nem is tudtam, hogy gyártanak plazmát. Azt meg pláne nem, hogy milyen minőségüt...

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Ezt így nem tudnám megmondani. A legfontosabb a VGA kártya illetve annak drivere. Az esetek 99%-ban az a ludas. Az alaplap szerintem nem számít, hacsak nem integrált VGA-ról van szó, és a CPU sem annyira fontos, maximum akadozni fog. Az a gép amin nálam elindult egy sima Athlon 3600+-os gép valamilyen olcsóbb ATI kártyával. Azon sem ment elsőre de a VGA driverének frissítése után elindult.

Ismerősöm most frissítette a drivert és már neki is megy. pedig neki 6600GT-je van egy 3200+ AMD-vel

Műszaki cucc:

Vendég

Plazma

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Szóval akkor ez a BD formátum? A gép alkalmatlansága miatt nem tudom lejátszani. PowerDVD Pro 7.2-vel próbáltam, de semmiféle hardverelem nem felel meg a PowerDVD szerint.
Elvileg igen, a Blu-Ray is ezekkel a mappákkal operál. Ha a PowerDVD szerint nem felel meg a géped akkor nem is fogja lejátszani. Velem ugyanezt csinálta. Egy gépen minden jó volt azon el is indult. A többin vagy semmi vagy sok kicsi képen ment zavarcsíkokkal.

szerintem alaplap az nem számít! nekem mondjuk szerintem exrtém pc-m van:
MSI K9N Diamond alaplap, AMD Athlon64 X2 6000+, MSI GeForce 8800GTX-OC,
és természetesen Samsung SyncMaster 275T moncsi.

Műszaki cucc:

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Szóval akkor ez a BD formátum? A gép alkalmatlansága miatt nem tudom lejátszani. PowerDVD Pro 7.2-vel próbáltam, de semmiféle hardverelem nem felel meg a PowerDVD szerint.
Elvileg igen, a Blu-Ray is ezekkel a mappákkal operál. Ha a PowerDVD szerint nem felel meg a géped akkor nem is fogja lejátszani. Velem ugyanezt csinálta. Egy gépen minden jó volt azon el is indult. A többin vagy semmi vagy sok kicsi képen ment zavarcsíkokkal.

Vendég

Plazma

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Azért engem érdekelne, hogy milyen formátumban van. Valahol nem tudod megnézni, hogy milyen könyvtárstruktúra van a lemezen? Nemrégiben letöltöttem egy 22 gigás filmet. Ebben van Auxdata, Backup, Clipinf, Playlist, Stream "mappák". Ez Blu-Ray formátum?    Hát, lejátszani azt nem tudom, de mindegy. 
A Blu-Ray filmeket kizárólag a PowerDVD Blu-Ray verziójával lehet lejátszani. Az is kényes fajta, nekem 4 gépem van itthon és csak egyen indult el.

Az is lehet, hogy a WinDVD-nek is van már verziója rá, de más lejátszóval hiába próbálkozol.

Bocs az Off-ért!

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”