Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Várom azok jelentkezését akik láttak már beégett logot, bárhol bármikor ami az otolsó 2 évben kiadott Plazmákon keletkezett.
Jelen.
Milyen plazmát láttál beégve? Rendes bejáratás után égett be?
LG 42PC1R,42PX3R,Pana PV60,meg valamelyik Pio..Nem tudom,sajna beszámítottam őket.Azóta nem teszek ilyet,csak alapos körültekintés után.
- Kicsit bővebben Rea4?
- Szekeresb: Az enyémben is tuti van már 1000 óra, és rendesen "bejárattam"
A beégésre való hajlandóság a technológiában van. Szerintem mondjuk az 5. évnél tuti mindegy lesz, hogy hogyan járattam be, azért fog beégni, mert egyes f*sz csatornák nem törödnek a plazma tévékkel, én meg sokat nézem őket.
Nézd meg a Music TV logóját. Kb. 5 percenként megmozdul, átalakul, eleve nem olyan fényes, stb. Minden kulturált televiziónak foglalkoznia kellene ezzel. Végülis, még nem halt ki a plazma, egyelőre veszik az emberek, de ez is egy szög a sírjában.
Én teljesen őszintén, azért választottam a plazmát, és azon belül a Panát, mert ez a fórum meggyőzőtt arról, hogy ez a legjobb megfizethető alternatíva.
Természetesen az én szemem is ezt kívánta, tehát nem fogok mindent rátok
1. Az elején volt a purple snake probléma, ami a Pana igénytelensége volt (ezzel együtt még az általános képminőség is csapnivaló volt a javítás előtt)
2. Én érzékeny vagyok a plazma zúgására (nem tehetek róla jó a hallásom, még fiatal vagyok
3. És most jön megint a beégés para (azt hangsúlyozom, hogy csak a TV logókra, nem arra, hogy egy fozimeccsen beleég az eredméyn)
4. Qrvára leesett a PV60 ára, most már nem is éri meg megszabadulni tőle. 10 évig, vagy amig tönkre nem megy, én már ezt leszek kénytelen használni. Bocsi mindenkitől, de én nem 1-2 évre vásárolom a TV. Keményen meg kell érte dolgoznom, hogy egy ilyen luxus cuccot megvásároljak.
Sok ez a "jóból" egy kicsit a kezdetekre. Én már tuti nem ajánlom senkinek a plazma technológiát. Ha tudnak várjanak, ha meg nem, akkor vegyenek egy jobb LCD-t.
Ez van.
Plazma
Mi lesz a durva logóval fél év múlva? Ki se fog jönni a képből? Már normál üzemben is észlelhető lesz? Ezeket a csatornákat mi napi 6-8 órát is nézzük. Vessek keresztet a jobb felső sarkamra?, vagy esetleg ragasszam le tapétával
A tavaly Karácsony környékén vásárolt plazmánkban most reggel 1818 üzemóra van. Beégésnek semmiféle jelét nem lehet látni. Általában TV műsor megy, DVD-t ritkábban nézünk. Olyan 90-10 %-os arányt mondanék. Játszani is szokott rajta a gyerek számítógéppel, de az ritka. Alkalmanként 2-3 órát.
A TV majdnem mindig automata képarányban van, így szélesvásznú filmeknél a képernyőt mindig kitölti. A kép egy kicsit rosszabb, de az olyankor általában nem érdekel. MGM, ami amúgy is sz@r. Vannak időszakok, amikor folyamatosan 14/9-ben, vagy 4/3-ban nézzük. Ilyenkor azt figyeltem meg, hogy az esti kikapcsoláskor látszik a két szélen egy-egy eltérő sáv, de reggelre, amikorra kihűl a panel, addigra eltűnik a foltosodás.
Folyamatában ez foltosodás nekem úgy zajlott, hogy a TV új korában sokminden folt - logo, sávok, AXN "háttér", stb. - megmaradt. Akkor egyszer a képernyőkímélő valamiért elindult. Nem tudom miért, nincs is jelentősége. Akkor a négy sarokban a VIERA felirat is ott maradt. Gondolhatod, mit éreztem. De ez jelenség már nem olyan feltűnően jelentkezik. Most már meggyőződésem, hogy a mai készülékeknél nem kell ettől annyira félni, persze nem kell keresni a lehetőséget.
Ahogy telik az idő, egyre halványabban látni a kikapcsolás után ideiglenesen megmaradó foltokat. Lehet, hogy az ingerküszöböm emelkedett, de az is lehet, hogy "bejáratódott" a TV. Hát nekem ilyen tapasztalatom van.
Egy ici-picit más téma:
Talán itt írta le valaki régebben, hogy ő beégett LCD-t látott.
Én beégett CRT-t láttam. Az egyik egy lottózóban volt, azon folyamatosan a TXT ment, egy idő után kikapcsolás után is. A másikat vagy 15 éve láttam, abba meg az óra volt beégve. 88:88. A németországi nyugdíjas tulaj a rádióműsort hallgatta folyamatosan rajta, képként meg digitális órát nézett. Folyamatosan... Meg is lett az eredménye.
Plazma
Várom azok jelentkezését akik láttak már beégett logot, bárhol bármikor ami az otolsó 2 évben kiadott Plazmákon keletkezett.
Jelen.
LG 42PC1R,42PX3R,Pana PV60,meg valamelyik Pio..Nem tudom,sajna beszámítottam őket.Azóta nem teszek ilyet,csak alapos körültekintés után.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Jelen.
Plazma
Jelen.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Asszem meglehet rendelni ide haza is a Sky HD-t..csakhát a csomagok ára 20 és 54 font között vannak
Hamarosan indul a sky anytime,( közbe már elindult és működi kis..) sky HD (a sima sky+ 160 gigás verziója is alkalmas erre) digibox-os verziója.. (eddig pc-n és mobil tel-on már működött)
(Magyarországon még sehogy.....)
Az előfizetett csomagnak megfelelően a digibox hetente
(éjszakakánként)letölt 80 gbyte-nyi válogatott műsort( beleértve a Vad angyalt is meg a győzike cigánysót)..(ez a 80 giga el van különítve a felhasználható 160 gigától, tehát nem csökkenti a megszokott 160 giga kapacitást) tehát Maris néninek Baktalórántházán nem fog csökkeni a 160 GB helye, szerintem ennek nagyon meg fog örülni....)
Filmek, tv sorozatok, gyerek- és sportműsorok közül válogathatunk hetente REKLÁMOK és logó nélkül!!!
(Értsd: újabb mónikasó, cigánysó, nagytesó, meg buzisó zúdúl majd le a majdani digitális vízesésen.....)
Az új epg menü segítségével pontosan megtekinthetjük a kínálatot és hogy a különböző műsorok meddig állnak rendelkezésünkre (mikor lesznek törölve) a sky anytime könyvtárban.. ( ez nagy szerencse)
Ha valamit hosszabb időre el akarunk menteni, akkor a "record" gomb megnyomásával az átkerül a "planner"-be és addig megtarthatjuk, ameddig akarjuk...(Mindenki érteni fogja még a Marika néniék is, egyértelmű lesz )
A szolgáltatás még Márciusban elindul.. a HD boxok már le is töltötték a megfelelő epg szoftvert.. (5.02.f HD)
(Melyi márciusban ? Kb. 2015-2020 között kb.)
Az új szoftveren más változtatások is vannak.. pl. a sky hd csatornák átkerültek a tv guide 2. sorába (eddig a piros gombot kell megnyomni), s a piros gomb pedig a sky anytime menüt hozza majd elő, amint elindul a szolgáltatás..
(Értitek igaz ?)
Ezenkívül felkerült egy "auto stand by" funkció, ami éjszakánként, ha nem használjuk a sky+-t, akkor kikapcsolja a merevlemezt, hogy ne fogyasszon annyit a készülék..(Príma!)
A televíziózás csúcsa ez a SKY HD+Anytime
Jah, az lesz 10-20 év műlva nálunk is.
TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.
Plazma
Plazma
Szóval valós veszélyt max a logok jelentenek.
....
Nem szeretném ha mondjuk 2 hónap mulva állandóan kint lenne a logo árnyéka.
Jobb sarokban axn, bal sarokban egy másik logo, ez egy kicsit cinkes...
Nyugodt légy, nem lesz kint egyetlen csatorna logója sem. Minden csatorna máshová teszi a logóját, és egy adott csatorna logója sem látható folyamatosan 20 perctől tovább. Esetleg M1, M2, Duna. Ott vannak alkalmanként(!) olyan filmek, amiket reklámokkal nem szakítanak meg.
Sport1, Sportklub logoja baromi erős. Ráadásul az idióták "kint felejtik" a meccsek alatt ami ugye 45 perc .Ráadásul még az eredmény is kint van a csapatok nevével hogy aki később akarja visszanézni az még véletlenül se tudjon izgulni az eredményen. Mellesleg még jól nyomot is hagy a plazmákon ideiglenesen.
Nagyon fontos kulcskifejezést használtál: ideiglenesen.
Ezért szoktam azt csinálni hogy meccs közben egy pár percre átteszem Zoomba.
Eleinte nagyon idegesített a lehetősége hogy valami nyomot hagy a logó, de idővel tapasztaltam hogy nem kell félni tőle.
Még jó, hogy focit nem nézek
Viszont ez az "ideiglenesen" tudatos megfogalmazás volt egyáltalán? Ezzel én még nem lettem megnyugtatva.
Mi lesz a durva logóval fél év múlva? Ki se fog jönni a képből? Már normál üzemben is észlelhető lesz? Ezeket a csatornákat mi napi 6-8 órát is nézzük. Vessek keresztet a jobb felső sarkamra?, vagy esetleg ragasszam le tapétával
Plazma
....
Nyugodt légy, nem lesz kint egyetlen csatorna logója sem. Minden csatorna máshová teszi a logóját, és egy adott csatorna logója sem látható folyamatosan 20 perctől tovább. Esetleg M1, M2, Duna. Ott vannak alkalmanként(!) olyan filmek, amiket reklámokkal nem szakítanak meg.
Sport1, Sportklub logoja baromi erős. Ráadásul az idióták "kint felejtik" a meccsek alatt ami ugye 45 perc .Ráadásul még az eredmény is kint van a csapatok nevével hogy aki később akarja visszanézni az még véletlenül se tudjon izgulni az eredményen. Mellesleg még jól nyomot is hagy a plazmákon ideiglenesen.
Ezért szoktam azt csinálni hogy meccs közben egy pár percre átteszem Zoomba.
Eleinte nagyon idegesített a lehetősége hogy valami nyomot hagy a logó, de idővel tapasztaltam hogy nem kell félni tőle.
Plazma
....
Plazma
....
Plazma
....
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Plazma
Érdeklődni szeretnék, hogy mi a különbség (főleg a tényleges ) a Panasonic TH-42PV60 , PV7, PV70, PV71 között, mert 30eFt-os ársávon belül mozog mindegyik, ahogy én látom.A PV45-ös milyen, felejtős?
PV60 - tavalyi modell
PV7 - gyengébb képességek mint a PV70
PV70 - ez a jó, magyar piacra szánt modell
PV71 - ez meg a német piacra, szervíz akadékoskodhat
PV45 - én felejteném
- fatalerror
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Plazma
Asszem meglehet rendelni ide haza is a Sky HD-t..csakhát a csomagok ára 20 és 54 font között vannak
Plazma
Kábelre is hozhatnának valami HD-t...
Már van.
A CNN néha ad előben pár műsort ami HD-ben megy és kiírják hogy HD. itt a HD. csak kábelen lenyomják szar minőséggé. kiírni látod hogy az a műsor épp HD-ben megy!
vegyél UPC direct-et. ősztől lessz ott hd. és az is kábel mert a set-top.box-ot mivel kötöd össze a tv-vel?
Hol olvasható bővebben az UPCDirekt HD-ről?
Egyenlőre még netes infót nem találtam de ha bemész a upc-hez akkor ott elmondják!
nekem is ott mondták el.
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Plazma
Az egyik forumon olvastam, hogy valaki egy teljes éjszaka hagyta álloképen /elaludt a gyerek/ a Pana PV71-et, de 3 óra után eltünt minden nyom róla.
Ez max urban legend. Ha állóképen hagyod a cuccost, akkor bejön a TV saját képernyővédője, de akár a DVD playernek is lehet, -van ilyen.
Az elején én is aggódtam a gyerkőc dvd nézésén, de elég hamar megnyugtatott
Jövök be a szobába, és valami furcsa a plazmán, nézem mi a retek az. A DVD hold-ban volt, és egy panasonic logo ugrált a tv-n, de annyi volt a szembe fény, hogy alig lehetett észrevenni.
Ha jól emlékszem, a pio 696-nak is van képernyővédője (ez csak rémlik, mintha láttam volna ilyet rajta).
Utánégés, beégés? Ha másnap is ott van a logo árnyéka, akkor az már szerintem gáz. Nagyon vékonynak érzem ezt a mezsgyét. Az AXN pont olyan csatorna, amit szívesen nézünk, de így több mint kockázatos. Nem szeretném ha mondjuk 2 hónap mulva állandóan kint lenne a logo árnyéka. Ez már olyan gáz, mint a fekete foltosodás.
Plazma
Kábelre is hozhatnának valami HD-t...
Már van.
A CNN néha ad előben pár műsort ami HD-ben megy és kiírják hogy HD. itt a HD. csak kábelen lenyomják szar minőséggé. kiírni látod hogy az a műsor épp HD-ben megy!
vegyél UPC direct-et. ősztől lessz ott hd. és az is kábel mert a set-top.box-ot mivel kötöd össze a tv-vel?
Hol olvasható bővebben az UPCDirekt HD-ről?
LG OLED55C8 ,Yamaha RXV-661,JBL 5.0, ,HTPC ,YettelTV ,
Plazma
Sziasztok!
Hétvégén a Tecsoba olyan szép 40"-os Sony LCD-t láttam annyiért, amennyiért ezt a beégős kakit vettem 5 hónapja:(
Zsolt
Add el! Ha jó olcsón adsz egy ilyen beégett szart, anyámnak megveszem. Amikorra hozzákerül, addigra úgyis elmúlik a foltosodás, Te meg nézhetnél egy baró Tescós LCD-t.
Plazma
Ne keverjük a beégést az utóvilágosodással. Ha egy plazma beég akkor azt soha többet nem lehet kimosni, még Tomi Kristállyal se.
A mai plazmák már nem igen égnek be, persze azért vannak hajlamosabb tipusok.
Mondjuk én még csak 1-et láttam éltemben. beégve, de az már évekkel ezelött volt. Az egyik forumon olvastam, hogy valaki egy teljes éjszaka hagyta álloképen /elaludt a gyerek/ a Pana PV71-et, de 3 óra után eltünt minden nyom róla.
Plazma
- no egymasnakugrott a ket nagy plazmagyartocska
http://www.hwsw.hu/hirek/33624/Hitachi_ ... itasa.html
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Plazma
Sziasztok!
Térjünk csak még egy kicsit a TV logókra.
Szoktátok nézni az AXN csatornát? Az valami plazmagyilkos. Péntek éjjel kikapcsolás után vettem észre, hogy nagyon dúrván bele van égve az AXN rikító fehér része, de még a logo kerete is.
(Fehér)mostam, vasaltam sikáltam, önmegtartóztattam és tegnap estére nagyjából kijött. Nem teljesen, de már nem volt olyan rémisztően beleégve.
Hogyan lehet ezt a nyomorult csatornát révenni, hogy ne qrja már szét a plazma tévémet a sz*ros logójával?
A többi logo, legalább transzparens. Van amelyik néha átalakul. Ez a szar meg ott rikít és beleég a TV-be.
Várok még egy két észrevételt, és aztán irány Homár, talán rajta keresztül el is lehet érni valami publicitást a problémának.
Hétvégén a Tecsoba olyan szép 40"-os Sony LCD-t láttam annyiért, amennyiért ezt a beégős kakit vettem 5 hónapja:(
Zsolt
Nálam dettó ugyanez volt LG plazmán. Hatalmas rémület, 3 napig kapott fehérmosást mire eltünt. Utána töröltem a csatornát a listából...
Az EuroSport is elég veszélyes, de legalább reklámnál leveszik.
Amikor nincs műsor az AXN-en akkor egy bazi nagy AXN logo van kitéve! hadjátok ezen pár órára!
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Plazma
Sziasztok!
Szoktátok nézni az AXN csatornát? Az valami plazmagyilkos. Péntek éjjel kikapcsolás után vettem észre, hogy nagyon dúrván bele van égve az AXN rikító fehér része, de még a logo kerete is.
(Fehér)mostam, vasaltam sikáltam, önmegtartóztattam és tegnap estére nagyjából kijött. Nem teljesen, de már nem volt olyan rémisztően beleégve.
Hogyan lehet ezt a nyomorult csatornát révenni, hogy ne qrja már szét a plazma tévémet a sz*ros logójával?
A többi logo, legalább transzparens. Van amelyik néha átalakul. Ez a szar meg ott rikít és beleég a TV-be.
Várok még egy két észrevételt, és aztán irány Homár, talán rajta keresztül el is lehet érni valami publicitást a problémának.
Zsolt
Nálam dettó ugyanez volt LG plazmán. Hatalmas rémület, 3 napig kapott fehérmosást mire eltünt. Utána töröltem a csatornát a listából...
Az EuroSport is elég veszélyes, de legalább reklámnál leveszik.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Plazma
Sziasztok!
Zsolt
Plazma
Sziasztok!
Zsolt
Hát az AXN tényleg tv gyilkos. mondjuk nekem még nem volt beégés!(lcd-m van)
észrevétel!! fotópapírt tegyetek az AXN logóra!
Műszaki cucc:
Plazma
Sziasztok!
Zsolt