Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Plazma

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Sziasztok 
Véleményeket, tapasztolatokat kérnék a következő 42" plazmákról, melyiket javasoljátok, képminőséget és az árat figyelembe véve. 50-50% UPC kábel tv-DVD használat, 3-3,5 m-ről nézném.
250e Ft: Pana PV60, Samu C91
270e Ft LG PC51
290e Ft Pana PV70, Samu Q92

Segítségeteket köszönöm

Én a Panákat néztem több MM-ben meg Saturnban is. Sajnos azt kell mondanom, hogy csapnivalóan rossz képuk van tv adáson. Mondom ezt a pozitív elfogultságom ellenére (mert ha megnézed az aláírásomat látod, hogy tele vagyok Pana meg Technics cuccokkal).

Én is vártam nagyon ezt a PV7... Pana sorozatot, hogy 10 generációs panel meg új szoftver meg miegymás, de úgy néz ki, még mindíg kivárok a vétellel, mert ez nem az a szint amit az ember szívesen beenged a lakásába.

DVD-n szép képük volt, de az is igaz, hogy a boltokban nem igazán megítélhető még ez sem, mert általában valami demo DVD-k mennek, amit a gyárak úgy állítanak össze, hogy kerülik a készülékek gyenge pontját, a gyors mozgásokat.
Szóval gyakorlatilag valós jelenetek helyett a végletekig lelassított természetfilmeket, tájképeket, gyönyörű nőket mutatnak lassú átmenetekkel. Ebben az esetben tényleg nagyon szép volt a képe. Csak az a baj, hogy az ember nem azért vesz plazmát, hogy állóképeket nézegessen rajta. Valós tv adáson pedig minősíthetelenül rossz volt, egy katasztrófa. Próbáltam játszani a beállításokkal, de nem lehetett javítani rajta.

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: szobik »

Sziasztok

Véleményeket, tapasztolatokat kérnék a következő 42" plazmákról, melyiket javasoljátok, képminőséget és az árat figyelembe véve. 50-50% UPC kábel tv-DVD használat, 3-3,5 m-ről nézném.
250e Ft: Pana PV60, Samu C91
270e Ft LG PC51
290e Ft Pana PV70, Samu Q92

Segítségeteket köszönöm
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

derceto
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: derceto »

Movie Plus off...

dlt
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: dlt »

A movie plus szolgáltatást csak 2-3 percig láttam valamelyik áruházban, de azonnal tudtam, hogy nem veszek tévét nélküle...
Engem a hideg ráz to˝le. Már a Philips-eken is irritált. Van úgy, hogy a kép egyik része tök folyamatosan mozog, a másik része meg döcög vagy simán szétesik. Kösz nem kell.

Movie Plus off...

derceto
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Pana plazmtv-t mivel érdemes tísztítani ?
Száraz, puha kendővel szabad próbálkozni. Lehetőleg mikroszálassal. Ha netán valami szennyeződés került az üvegre, akkor picit lehet nedvesíteni, szigorúan tiszta vízzel. Papír törlőket használni tilos, mert karcolhatnak. Vegyszert lehetőleg ne, hacsak nem valami nagyon makacs szennyeződésről van szó.

MM-ben láttam többféle törlőkendőt plazmához, LCD-hez.

derceto
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

A movie plus szolgáltatást csak 2-3 percig láttam valamelyik áruházban, de azonnal tudtam, hogy nem veszek tévét nélküle...
Engem a hideg ráz tőle. Már a Philips-eken is irritált. Van úgy, hogy a kép egyik része tök folyamatosan mozog, a másik része meg döcög vagy simán szétesik. Kösz nem kell.

dlt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Mi ez a movie plus szolgáltatás? (Sorry, de én nem tudom...)

A Movie Plus egy mozgás optimalizáló technológia. Olyan mint a Philips Digital Natural Motion-je és a Sony 100 Hz Digital Motion-je (ezek már crt-kben is voltak). Tehát nem új, viszont ritka... A lényege, hogy a képkocka frissítést (pal DVD-nél 25Hz) igyekszik feljavítani a jelek szerint elég hatékonyan.

A rengeteg Samu készülékek közt nekem se sikerült eligazodnom, ahogy lentebb írtam/kérdeztem is. Annyit sikerült kiderítenem, hogy valamennyi idei 42q típusszámú készülékben benne van a Movie Plus. A teteje a 42q97, de ezt nem forgalmazzák magyarországon, csak a 42q92-est. A két készülék közt a manuáljuk szerint a DVB-T tuner a különbség. Hogy a 42q91 miben különbözik a 92-től, arról fogalmam sincs és arról se, hogy mit jelentenek a típusszámok végződései: H, HD, HX. :/

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hegez »

Most olvastam a What Hi-Fi? csoport győztes a Samu 50Q97, de tudom ez nem sokat jelent.

Megjelentek viszont az új full hd Samu plazmák P76 és P96 néven. Rea itt az újabb megszerzendő trófea.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hegez »

A Movie Plus lényege röviden a mozgás megjelenítés javítása, elmosódás mentes mozgókép.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

NoOne1976
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: NoOne1976 »

Egyébként egy 42q92h készülék vásárlását tervezem
Mi a lényeges különbség a 42-es samu plazmák között? Ki meliyket favorizálná belülök? Mi a tudás beli sorrend???
Köszi!

NoOne1976

Plazma

Hozzászólás Szerző: NoOne1976 »

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Vegyél Samut, ahhoz adtak valami törlőrongyfélét.
Még kis ábrán le is vezeti, h kell letörölni a képernyőt.
Meg talán azt is írja,h milyen szerrel törölhető, nah majd megnézem már egy kicsit pontosabban.

Azt le tudnád írni, hogy a Samuhoz miféle tisztítási módszert javasolnak? Gondolom nem azt ecsetelik, hogy a törlőkendőt balról jobbra, esetleg fentről lefelé kell mozgatni. Ezzel senkit nem akarok megbántani, de kíváncsi vagyok, hogy erről mit kell tudni!
A leírás akkor ajánl valamiféle szert, vagy sem?

kökény
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 67

Plazma

Hozzászólás Szerző: kökény »

Bár plazmám még nincs, azért egy komponens kábelt én is vettem hozzá...
A minőségbeli különbség nemcsak plazmán jön ki, hanem hagyományos crt-n is, már ha van rajta komponens bemenet.

dlt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Ma megnézem neked,hogy mutat a gran t.4 plazmán Aztán majd beszámolok.

Köszi! nekem csak ez az egy játékom van ps2-re.... Egyébként mielôtt megvettem picit utánajártam és kiderült, hogy támogatja a 480p-t és a 16/9-es képarányt. Bár plazmám még nincs, azért egy komponens kábelt én is vettem hozzá...

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Ma megnézem neked,hogy mutat a gran t.4 plazmán
Aztán majd beszámolok.

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Hegez, a gran turismo 4 nincs meg véletlenül? Kíváncsi lennék az hogy mutat...
Jahh és még egy utolsó: komponens kimeneten a ps2 kitölti a teljes képernyôt?

Köszi!

Teljesen kitölti, igaz nem tőlem kérdezted, de nekem megvan a gran turismo 4, de én nem szeretem az ilyen jellegű játékokat (ps2-vel együtt kaptam), plazmán ki sem próbáltam.
A Samu menüjébe van egy külön játékmód bekapcsol lehetőség azt érdemes on-ba nyomatni és utána konzolozni. Természetesen még a játék közben is tudsz a menüben állítgatni és én azt vettem észre, hogyha ez a játékmód van bekapcsolva és közben állítgatsz, attól a tv-re vonatkozó beállításaidat nem fognak megváltozni, ergo megmaradnak, ha visszaállsz tv adás nézésre.

dlt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Örömmel olvastam a samu készülékekrôl szóló leírásokat. Bár eddig is tudtam, hogy nem Panát veszek, de leírtak csak igazolták a döntésem. Egyébként egy 42q92h készülék vásárlását tervezem, de a jelek szerint csak a nyaralgatások után lesz rá "lehetôségem". A movie plus szolgáltatást csak 2-3 percig láttam valamelyik áruházban, de azonnal tudtam, hogy nem veszek tévét nélküle...

Hegez, a gran turismo 4 nincs meg véletlenül? Kíváncsi lennék az hogy mutat...
Jahh és még egy utolsó: komponens kimeneten a ps2 kitölti a teljes képernyôt?

Köszi!

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Vegyél Samut, ahhoz adtak valami törlőrongyfélét.
Még kis ábrán le is vezeti, h kell letörölni a képernyőt.
Meg talán azt is írja,h milyen szerrel törölhető, nah majd megnézem már egy kicsit pontosabban.

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Húúú, ez hosszú lett……

Hegez, köszi az infókat hasznos dolgokat írtál le.
Nekem egy hete van meg(42Q97), de hasonlóak a tapasztalataim.
A színt tényleg nagyon le kellett venni én a kontrasztot is elég rendesen levettem asszem úgy 55-re, gyárilag 100-on volt
Ha a színt nem veszi le az ember a megfelelőre, akkor még az utcai jelenetek is úgy néznek ki, mintha stúdióba vették volna fel őket, szóval nem élethű.
Egy két órácskát (napot? ) el kell tökölni a beállítással, de megéri, gyönyörű képe van.
Én egy Denon 1920-al kötöttem össze HDMI-n keresztül, miután elmondták itt a fórumon,hogy is kell beállítani a dvd-t, tegnap ráküldtem az Apocalyptot, hááát igencsak eltátottam a szám, a dzsungel a vízesés eszméletlenül ott voltak.
Azelőtt nap a Cyber-rel volt összekötve, aki teheti ragaszkodjon a HDMI-hez, nem gyenge a különbség.
Egyetlen "csalódás" eddig a ps2 rákötése volt, de kezd alakulni ott is a dolog, egyszerűen jóval hátrébbról kell játszanom, mint amit eddig megszoktam és így már okés a dolog(nem látszanak annyira a recés élek stb.). Komponensel van összekötve, összehasonlításképpen bekötöttem kompozittal is, eredmény haloványabb, életlenebb kép, szóval komponens a nyerő.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11181
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ha nem poros, miért tisztítanád? A legtöbb plazma előlapja kapott egy spéci portaszító és tükröződés gátló bevonatot, amit nem érdemes lesuvickolni.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Szabad e egyáltalán puha ruhával dörzsölgetni az üveglapot ???

OLyan , mintha taszítaná valahogy a port , mert eddig nem gyűlt rajta igazán a por.
Valami spéci anyaggal lehet bevonva, nem ?

Sztem nem üveglap,én vettem spec karcmentes, puha,direkt monitor törlő kendőt.

Szerintem meg valódi üveglap.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

rea4: mégis csak jól emlékszem... 
Samsung PS-63P76FD full hd

OK,ráállok a projektre.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: saca »

Samsung PS-50P96FD / PS-63P76FD
-160cm Diagonale (PS-63P76FD)
-127cm Diagonale (PS-50P96FD)

Mind a kettő 1920 x 1080p

Itt a német AV magazinban...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: saca »

rea4: mégis csak jól emlékszem...

Samsung PS-63P76FD full hd

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Szabad e egyáltalán puha ruhával dörzsölgetni az üveglapot ???

OLyan , mintha taszítaná valahogy a port , mert eddig nem gyűlt rajta igazán a por.
Valami spéci anyaggal lehet bevonva, nem ?

Sztem nem üveglap,én vettem spec karcmentes, puha,direkt monitor törlő kendőt.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”