Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

_Steve_
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: _Steve_ »

Sziasztok!

TV vásárlás előtt állok. Mieleőtt megvenném a TV-t gondoskodni akarok megfelelő jelről is - mivel azért TV műsorok nézésére is használnám- és a lehető legjobb minőségű adásokat akarnám fogni, ezért kérdeném tőletek, hogy érdemes-e a mostani UPC kábelt lecserélni UPC dirktre.
Érezhetően jobb lesz-e a minőség?

Sok fórumba beleolvasgattam ezzel kapcsolatban, de tök ellentmondásosak az írások.

Akinek esetleg lenne tapasztalata leírhatná egy-két mondatban a véleményét.

Nagyon köszönöm előre is.

_Steve_

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: _Steve_ »

Sziasztok!

TV vásárlás előtt állok. Mieleőtt megvenném a TV-t gondoskodni akarok megfelelő jelről is - mivel azért TV műsorok nézésére is használnám- és a lehető legjobb minőségű adásokat akarnám fogni, ezért kérdeném tőletek, hogy érdemes-e a mostani UPC kábelt lecserélni UPC dirktre.
Érezhetően jobb lesz-e a minőség?

Sok fórumba beleolvasgattam ezzel kapcsolatban, de tök ellentmondásosak az írások.

Akinek esetleg lenne tapasztalata leírhatná egy-két mondatban a véleményét.

Nagyon köszönöm előre is.

Smooth
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Smooth »

Köszönöm a gyors válaszokat.

Elsősorban azért kérdezetem, mert van 1-2 1080p-s filmem amit csak FULLHD tv-n lehet megnézni (nincs se kedvem se idő meg értelme sem konvertálni) de emlett tetemes mennyiségű 720p-s filmem van és már 1 ideje TV vásárláson gondolkodom ezért érdekelt volna.

Még1x THX és várom a további tapasztalatokat!!

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Urak! 
Full HD (1080p) tv-én a 720p-s filmek, hogyan mutatnak??

Véleményeket és válaszokat előre is THX

Jól.Ha jó a TV scaler-e,akkor nagyon jól.
Ez ne tartson vissza egy full HD-s tévétől....ha van 720P anyagod,akkor gondolom,akad majd 1080P is.Vágj bele nyugodtan.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: thom »

Urak! 

Jól néz ki!
nálam még a normál sd adás is elfogadható!
(samu40M87)

Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: chros »

Ha meg nincs ilyen TV-d (gondolom, mert nem lenne kerdes), es 720p-vel akarod hajtani, akkor minek ? Az arak majd mennek lefele, mint mindeg, feleslages penzkidas vasarolni ilyet ekkor.

De: Cifu errol is irt egy nagyon jo/hasznos beszamolot!
http://prohardver.hu/p.php?mod=40&id=47 ... 2649&len=1

Smooth
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Smooth »

Urak!

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Sportműsorra jobb a plazma? Miért? És ott melyik márka, mert sajnos ehhez nagyon nem értek...
Ahhoz, hogy tud, mit szeretnél, nézd meg a két technológia közti különbséget. Én bátran merem ajánlani a sharp meg a sony lcd-ket, sôt feljövôben a pana is, de mielôtt döntenél nézd meg, hogy hasonló anyagnál hogyan viselkedik egy plazma és egy lcd. Nekem tetszik az lcd tv-zésre is, nem szeretem ha korom fekete minden, de a plazmát is szívesen nézem. Nálam a legfontosabb a minôsége, legyen az lcd vagy plazma. Szerintem szánj rá egy-két hetet és nézegesd a tv-ket, látni fogod, hogy a plazma és az lcd miként jeleníti meg az anyagot. Sportmûsorra is jó a plazma, de az lcd is.
Érdemes végig menni ezeken a dolgokon és akkor tudni fogod, hogy neked mi kell. Utána már konkrét típusokra fogsz rákérdezni.
Plazma topicban sokan tudnak segíteni, lcd-ben meg itt tudnak segíteni.

NoOne1976

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: NoOne1976 »

Érdekelne, hogy van e valakinek tapasztalata az alábbi készülékkel? Philips 42PFL5322 (MM: 250eFt)

nézz meg egy 37"-es plazmát ebben az árkategóriában, szerintem neked az lenne az ideális.

Sportműsorra jobb a plazma? Miért? És ott melyik márka, mert sajnos ehhez nagyon nem értek...

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Érdekelne, hogy van e valakinek tapasztalata az alábbi készülékkel? Philips 42PFL5322 (MM: 250eFt)

A sony elôtt 2 philipsem volt, az egyik pixelhibás volt, a másik meg nagyon rossz feketével, nagyon foltosodott, lehetett látni a háttérvilágítást. Ha sokat tv-zel, akkor nézz meg egy 37"-es plazmát ebben az árkategóriában, szerintem neked az lenne az ideális.

Telehold
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Telehold »

LCD (vagy plasma) vásárlására szántam el magam, de bizonyos anyagi határok között. 

Sajnos semmiféle tesztet nem találtam a neten, de még csak fórum hozzászólásokat se.

Esetleg ebben az árkategóriában volna más, amit ajánlanátok? A lényeg, rengeteget használnám tv-nézésre. Sport1-2, Eurosport. A tv-zés 80%a ebből áll...

Előre is köszi!

Akkor más kategoriában kell gondolkodnod. A Phillips LCD-ken hagyományosan katasztrofális a Sportadás. LCD-ben a Sharp és talán a Sony az ami úgy ahogy elfogadható képet ad. Az összes többiben csalódni fogsz. A gond az, hogy az LCD-k nem a hagyományos Pal felbontásra készültek. Nekem van egy Sharp és egy Samsung LCD-m és a 2 között akkora a különbség mint a BMW és a Fiat között.

NoOne1976

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: NoOne1976 »

LCD (vagy plasma) vásárlására szántam el magam, de bizonyos anyagi határok között.

Sajnos semmiféle tesztet nem találtam a neten, de még csak fórum hozzászólásokat se.

Esetleg ebben az árkategóriában volna más, amit ajánlanátok? A lényeg, rengeteget használnám tv-nézésre. Sport1-2, Eurosport. A tv-zés 80%a ebből áll...

Előre is köszi!

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Cifu irt egy beszamolot (kepekkel) az uj LG 42LF65-ről itt:
http://prohardver.hu/p.php?mod=40&id=47 ... 2614&len=1

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

NNah akkor, Én nemértem ezt afeketés dolgot, az én Samsung LCD-m nek a szinei tükéletesek, a fekete fekete... nem szürke.

Ha otthon este leoltod a lámpát, az LCD-n pedig egy üres csatornára kapcsolsz (fekete háttér) - akkor mit látsz?
Világít az LCD háttérvilágítása - szinte szürke az egész kép.

Az ideális az lenne, ha semmi fény nem szűrődne ki belőle - ergo nem is látnád hol a tv.

Van akit ez egyáltalán nem zavar, de van akit igen.
Persze készüléke válogatja, hogy mennyire is szürke az a fekete...
Nappal kevésbé vehető észre, de akkor sem fekete a fekete, és a plazmánál sem az, csak jobb.. A jó CRT-k... Hmm.. Azok jók ebben, csak azoknak más bajuk van.

Kesneme
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Kesneme »

Miután veszel, kapásból vegyél egy rendes HDMI kábelt, mert bár az általad nevezett mikrofoshoz adnak normális komponenskábelt, a ps3 remekműhöz alapból kapsz egy kompozitot és csá
Igen, azt tudom, hogy kompozitot adnak hozzá...
de az a legkissebb baj!

Projektor: InFocus LP 420 DLP
TV: Samsung LCD LE32S8 82cm, 16:9 HD-Ready
DVD Player: Yamada DVD Mi220x - HDMI
Sound: Genius 5.1 Home Theater
Digi Foto: Samsung D70
Konzol: PlayStation 2, PSP

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Én most tervezem a PS3 beszerzését, csak mostmég a FVF vár rám meg a lakás festése, ablakcsere, addig asszem nem ugrok bele, ugysem lenne időm és nembirnám k hogy nejátszak vele...!
Miután veszel, kapásból vegyél egy rendes HDMI kábelt, mert bár az általad nevezett mikrofoshoz adnak normális komponenskábelt, a ps3 remekműhöz alapból kapsz egy kompozitot és csá

Kesneme
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Kesneme »

NNah akkor, Én nemértem ezt afeketés dolgot, az én Samsung LCD-m nek a szinei tükéletesek, a fekete fekete... nem szürke.

PlayStation 3-ban alapból van BlueRay olvasó, nemugy mint Xfos360-ba amiben külön kell meegvenni a hddvd-t és nem is tudja gyárialg a HD-t a cucc!
PS3 alapból fullhd-ben használató ha van olyan tv-je az embernek.

Én most tervezem a PS3 beszerzését, csak mostmég a FVF vár rám meg a lakás festése, ablakcsere, addig asszem nem ugrok bele, ugysem lenne időm és nembirnám k hogy nejátszak vele...!

Projektor: InFocus LP 420 DLP
TV: Samsung LCD LE32S8 82cm, 16:9 HD-Ready
DVD Player: Yamada DVD Mi220x - HDMI
Sound: Genius 5.1 Home Theater
Digi Foto: Samsung D70
Konzol: PlayStation 2, PSP

romzol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: romzol »

Sziasztok!

Hétvégén végre sikerült letesztelnem komolyabban a Samsung 32r71w-t. DigiTV adás, valamint a Pio Dv-989avi-ről a Gyűrűk Ura III. rész és a Parfüm volt a menü (HDMI-n keresztül). A viszonyítási alap a jól ismert 26r51 volt. Ehhez képest a tv adás általában meglepően jó minőségű, a gyengébb adóknál feltűnően megjelenő utánhúzásnak immár nyoma sincs. Dvd-ről a képek megfelelően élénkek, élesek és részletezettek voltak, egészen plasztikus ábrázolásmódot mutatva. Világosban és félhomályban a feketeszintek is elég mélynek mutatkoztak. De mivel a készülék nálam pont az ablakkal szemben van, ezért az erős beeső fény miatt én nagyrészt teljesen elsötétített szobában tv-zek, így is próbának vetettem alá az r71w-t. Vásárlás előtt sokáig dilemmáztam a plazma vs lcd kérdésen és végül az lcd mellett döntöttem. De most élesben, a fentebb említett tv használati körülmények miatt mégis be kell látnom, hogy nálam egy plazma működne igazán jól. Ilyenkor ugyanis megmutatkozik a plazmák előnye a sötétben mutatott feketék terén. Nem igazán vészes a dolog, de mégis, a sötétben játszódó jelenetek esetén időnként hiányérzetem támadt a valódi koromfeketék elmaradása miatt. Úgyhogy a végkövetkeztetésem végül az lett, hogy a 32r71w egy nagyon jó lcd tv, (főleg a mostani akciós áron) de sötétben dvd-zni mégis egy plazma az igazi. Ezért aztán fájó szívvel, ( mert kívülről viszont sztem annyira szép, hogy jelenleg nincs párja) de úgy döntöttem, megválok tőle és megcélzok egy Pana 37pv70-t (még mindig kár,hogy ezt nem gyártják fehérben).

Valakit érdekel esetleg egy alig több, mint 1 hetes, tökéletes állapoban lévő Samsung 32R71w, 120e-ért?
Front-end: - Erősítő: Sony TA-FA1200ES Hangsugárzók: - Kábelek: Siltech New York Füles: Sennheiser HD-525 TV: Panasonic TH-37PV70

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Tehát ahhoz hogy 720p-s videot nézzek plazmán mindenképp PC kell ??? 
Egy BD vagy HD DVD player se jó ere a célra ???

Ez elég érdekes a mai világban, hogy nem is fullhd-s anyagot se lehet asztali lejátszóval játszani.

Hat tudod: pontosan ugyanaz a helyzet, mint annak idejen a DVD lejatszoknal. Annak idejen azok sem tudtak divx-et lejatszani

Draga mint a fene, a bolti musoros lemezek is dragak, es egyenlore Blu-Ray BD-R lemezek vannak aranyarban Tehat hiaba vesz meg egy 150.000-es lejatszot az ember: honnan lesz hozza tartalom ??? Kolcsonzes nem nagyon van meg, es 1-1 lemez ara 10.000-20.000, arrol nem beszelve, hogy meglehetosen limitalt meg a kinalat. Ezt ki birja itthon penzzel ?
Arrol nem is beszelve, hogy lefogadom, kb 10 ev mulva (lehet, hogy elobb ) jon majd az ujabb HD szabvany (pl. UltraHD), ami meg nagyobb felbontasban tudja mindazt amit most, es akkor ujra le lehet cserelni mindent (Ugye a DVD is 10 evet elt ... , persze nem halott, mint a VHS sem )

Ket-harom evnek el kell telni, hogy "normalizalodjon" a helyzet, de lehet, hogy tobbnek is.

Ugyhogy egyenlore marad a PC/MAC, XBOX 360 a melle vasarolt HD-DVD lejatszoval (ezzel sem megy minden tartalom: csak a megfelelo profile-al kodolt wmv-hd-k), es gondlom a Playstation 3-hoz is van Blu-ray (vagy mar benne van ?), de hogy ezek mit jatszanak le azt nem tudom. Tehat a legjobb megoldas a PC/MAC.

@mindenki: ha esetleg erdeklodik valaki ilyen tartalom irant, kuldjon egy privit az email-cimevel (remelem a forum tudja ezt), van ra kb. 1 napja (de lehet, hogy annyi sincs) ...

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Akkor hajrá, én szrkolok nekik az újabb 50%-os csökkentésért. 
30-40 ezernél már jók lesznek.

De miért nem indítják már be a HD DVD-k tömeggyártását a Riteknél, TDK-nál ????

Amíg ezek be nem indulnak addig úgyse lesz semmi.

Miért? Tudtommal a Toshiba HD-A1 is 500USD körül hírdették már tavaly nyáron, mármint kihozatali árként.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Nyár végére ígérrik az 500USD-s lejátszókat.Ha jól tudom a Samsung is majdnem 50%-al csökkentette pl a BP1000-es lejátszóját, ami szintén így kb 500USD-ért árulják március óta

Akkor hajrá, én szrkolok nekik az újabb 50%-os csökkentésért.

30-40 ezernél már jók lesznek.

De miért nem indítják már be a HD DVD-k tömeggyártását a Riteknél, TDK-nál ????

Amíg ezek be nem indulnak addig úgyse lesz semmi.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Nyár végére ígérrik az 500USD-s lejátszókat.
Ha jól tudom a Samsung is majdnem 50%-al csökkentette pl a BP1000-es lejátszóját, ami szintén így kb 500USD-ért árulják március óta

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Gondolom max 1 év és ok

Annál kissé több,de őszre megkockáztatnám,hogy 100-120 körül már lesz.Rá egy évre saccolom ennek a felére kb.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Ez elég érdekes a mai világban, hogy nem is fullhd-s anyagot se lehet asztali lejátszóval játszani.

Mért ne lenne jó?
Én a Blu ray-t,mikor szerényebb felbontású plazma/LCD volt,mindig 720P-ben néztem,semmi gond azzal.

Hja, ok, majd ha 30-40 ezer körül lesz egy bluréj lejátszó akkor veszek.

Gondolom max 1 év és ok

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Mért ne lenne jó?
Én a Blu ray-t,mikor szerényebb felbontású plazma/LCD volt,mindig 720P-ben néztem,semmi gond azzal.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”