Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Telehold
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Telehold »

"Itt nem az én, vagy a Te, vagy akárki véleményéről van szó. Itt világpiaci trendekről van szó, és az ellen elég nehéz bármit is tenni, hiába okoskodik bárki bármit is itt a fórumon."

Mondjál csak egy olyan nemzetközi komoly publikációt amely a plazma halálát jósolja!

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Hogy miért kéne egy technológiának maradni? Mert ez az evolúció. Nem valószínű, hogy fennmarad az, amelyiken kisebb a haszon, kisebb az értékesíthető mennyiség. Ha elindul egy negatív spirál, akkor azt már elég nehéz megfordítani.
Szerinted ez a spirál most hol áll?

Ma délután DVD-ket nézegettem a Corában és elgondolkoztam az árakon. A három-négy évvel ezelőtti árak töredékéért lehet most az akkori feliratos filmek helyett szinkronizáltakat venni. Azon tűnődtem el, hogy mikor fog elterjedni olyan szinten a Blu-ray, vagy a Hd Dvd mint a jelenlegi technológia. És mennyi idő kell majd az egész "megtörténéséhez"? Évek, vagy csak hónapok, kellenek hozzá?

Visszatérve az eredeti kérdéshez, én Karácsonyra nem tartom valószínűnek, hogy a plazma eltűnne a Földről. és amíg gyártanak plazmát, addig kapsz hozzá alkatrészt. Persze olvastam valakitől, hogy az ő LCD-jét nem akarták javítani, mert olcsóbb egy újat megvenni. DE: amikor megkérdezte a fórumtárs, hogy mibe kerül az alkatrész, arra már nem tudott a szervíz válaszolni.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Abban esetleg tudsz tanacsot adni, hogy neked milyen beallitasokkal a legidealisabb a kep? Nem bajaratashoz, hanem mar az azutani normal hasznalatra gondolok.
Nekem normál használatban kb. minden a felénél áll, a kontraszt van egy kissé magasabbra állítva. A szín meleg állásban, a többi kikapcsolva.

De szerintem állítgatsd és majd meglátod, hogy hogy tetszik.

A kábeleket meg úgy használd ahogy neked tetszik legjobban a kép. Nem kell belőle nagy problémát csinálni.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Ratman »

"A Philips is kiszáll a plazmatelevíziók piacáról" 
http://www.hwsw.hu/hirek/33092/philips_ ... shita.html

Hát most már tényleg az a kérdés, hogy idén karácsonyra érdemes-e plazmát venni, meddig húzza még a technológia.
Ez az "LCD - plazma" verseny már messze nem egy kétesélyes "BR - HD-DVD" háborúhoz hasonlít, úgy néz ki a mecss már eldőlt.

Ha szerinted egyértelműen nyert az LCD, akkor azt kell venni és kész. Egyébként nem értem miért kéne egy technológiának maradnia. Bárki vehet LCD-t anélkül, hogy a plazmák eltűnnének a polcokról. Ha csak nem az a baj, hogy elfoglalják az LCD-k elöl a helyet az áruházakban...

Félreértesz.

Itt nem az én, vagy a Te, vagy akárki véleményéről van szó. Itt világpiaci trendekről van szó, és az ellen elég nehéz bármit is tenni, hiába okoskodik bárki bármit is itt a fórumon. Speciel nekem szimpatikusabb a plazma, csak pont azért dilemmázok, mert ha veszek plazmát, aztán bebukik a Matsushita akkor süthetem a garanciát meg az alkatrész utánpótlást.

Hogy miért kéne egy technológiának maradni? Mert ez az evolúció. Nem valószínű, hogy fennmarad az, amelyiken kisebb a haszon, kisebb az értékesíthető mennyiség. Ha elindul egy negatív spirál, akkor azt már elég nehéz megfordítani.

dlt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: dlt »

Hát most már tényleg az a kérdés, hogy idén karácsonyra érdemes-e plazmát venni, meddig húzza még a technológia.
Ez az "LCD - plazma" verseny már messze nem egy kétesélyes "BR - HD-DVD" háborúhoz hasonlít, úgy néz ki a mecss már eldőlt.

Ha szerinted egyértelműen nyert az LCD, akkor azt kell venni és kész. Egyébként nem értem miért kéne egy technológiának maradnia. Bárki vehet LCD-t anélkül, hogy a plazmák eltűnnének a polcokról. Ha csak nem az a baj, hogy elfoglalják az LCD-k elöl a helyet az áruházakban...

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Ratman »

dlt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: dlt »

Megérkezett a PV71.
Gratula!

Ha láttad élôben, kérlek írd le, hogy megmaradt-e a PV60-as "gagyi feeling"...

Köszi!

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: EmThor »

Megérkezett a PV71.
grat, hajrá

(képet pls + 42/50 PV71 ?? -> 1024 vagy 1920?) THX

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Megérkezett a PV71.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Plazma

Hozzászólás Szerző: freeduck »

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Ha érdekel valakit Panasonic 42PV60 a budakalászi corában 299.000,-ft. Azt nem tudom mennyi van belőle.
csak 300? hát szórják elfele rendesen. olvasgattam vissza a fórumot, láttam mennyi volt tavaly ilyenkor, ahhoz képest szinte ajándék

No way. Már elfogyott nekik, szerintem a bemutatódarabot akciózták. És nem is kapnak többet ennyiért, ha lesz, ismét 339e-be fog kerülni.

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezek a Panasonic által ajánlott fogyasztói árak EURO-ban 

50PX700: 3999.- Full HD 3 HDMI+3Scart
50PV700: 2799.-
50PV71:   2499.-
42PX700: 1999.- Full HD 3 HDMI+3Scart
42PV71:   1599.-

Tehát ennél csak olcsobb lehet a bolti ár.

Így igaz.A 42PX700 elég pörgős lesz szerintem,megkockáztatnék így előzetesen egy max. 450 körüli árat...Annyiért kapós lesz igencsak.

Utánanéztem, de ez a 42PX700 ez sima XGA lesz és nem Full HD. Honnan volt ez az infó?

Szerk: megtaláltam PZ700-nak hívják a Full HD verziót.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Ha érdekel valakit Panasonic 42PV60 a budakalászi corában 299.000,-ft. Azt nem tudom mennyi van belőle.
csak 300? hát szórják elfele rendesen. olvasgattam vissza a fórumot, láttam mennyi volt tavaly ilyenkor, ahhoz képest szinte ajándék

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Melyik a finomabb a lekváros vagy a túrós palacsinta?
Egymás után.

Egyébként van általános beállítás amelyik a legvalóságosabb képet adja, nyilván erre kérdez a kérdező. Hogy ezután ki milyen loudnesst szeret az már izlés kérdése.

kikoli
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: kikoli »

Abban esetleg tudsz tanacsot adni, hogy neked milyen beallitasokkal a legidealisabb a kep? Nem bajaratashoz, hanem mar az azutani normal hasznalatra gondolok.

(kontraszt, fenyero, szintelitettseg, elesseg, szinhomerseklet, color management, MPEg NR - zajcsokkentes)

Nem akarlak megbántani de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie milyen beállításokkal tetszik neki legjobban. Próbálgatni kell.
Melyik a finomabb a lekváros vagy a túrós palacsinta?

iptv.iptv
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: iptv.iptv »

Sziasztok, 
segitsegeteket kernem az alabbi temaban: nemreg vettem egy Pana PV42 es plazmat. Nagyon elegedett vagyok vele, de sehol nem talalok utalast arra, hogy
hogyan kell megfeleloen "bejaratni" a TV-t a beeges elkerulesere.

Hallottam mar, hogy az elso 200 oraban 50%-os kontraszttal es fenyerovel kell mukodtetni es akkor elkerulheto a komolyabb kesobbi beeges, bar erre a gyari
oldalakon es a felhasznaloi konyvben semmi utalas...

Van valakinek konkret informacioja, utmutatasa esetleg tapasztalata az ugyben?

Elore is koszonom,
Gabor.

V_Karesz február elején elég sokat írt erről a témáról, keress vissza!
Én Rea4-hez hasonlóan levettem mindent, mert a fényt, kontrasztot, színt túl soknak találtam. Utólag vettem észre, hogy a nekem tetsző beállítási értékek kb. a V_Karesz által leírt bejáratási értékeknek feleltek meg. Új korában gyakran előfordult, hogy az esti kikapcsoláskor az utoljára nézett műsor egyes elemei még sokáig láthatóak voltak még kikapcsolt állapotban is. Ez reggelre mindig eltűnt.
Kb. 600 üzemóra használat után figyeltem fel rá, hogy ezek a jelenségek nem tapasztalhatók. Valójában nem nagyon törődtem vele, hogy látszanak-e ezek a jelenségek, vagy nem, akkor csak úgy feltűnt, hogy nincsenek.
Most már lassan 1000 üzemóra van a készülékben és (lekopogom) semmi baj nincs vele.

Szia,

koszonom a valaszt (temeszetesen rosszul irtam: 42PV60EH), hasonlokat talaltam mindenhol.

(kontraszt, fenyero, szintelitettseg, elesseg, szinhomerseklet, color management, MPEg NR - zajcsokkentes)

A masik kerdesem (bocs, hogy igy kihasznallak ).

Van melle egy Pana DMR-EH55 os DVD felvevom, komponessel osszekotve. Lejatszasnal a DVD-n is beallithato a:
- zajcsokkentes (erdemes mindkettoen beallitani igenre, vagy kombinalni kellene?)
- progressziv (ez nalam fura. Ha igenre allitom, mintha hajszallal rosszabb kepet adna... valojaban mire hasznalhato-e ez a funkcio?)

Elore is koszonom, jo hetveget,
Gabor.

ChrisLowe
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: ChrisLowe »

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Sziasztok, 
segitsegeteket kernem az alabbi temaban: nemreg vettem egy Pana PV42 es plazmat. Nagyon elegedett vagyok vele, de sehol nem talalok utalast arra, hogy

Hallottam mar, hogy az elso 200 oraban 50%-os kontraszttal es fenyerovel kell mukodtetni es akkor elkerulheto a komolyabb kesobbi beeges, bar erre a gyari

Elore is koszonom,
Gabor.

V_Karesz február elején elég sokat írt erről a témáról, keress vissza!
Én Rea4-hez hasonlóan levettem mindent, mert a fényt, kontrasztot, színt túl soknak találtam. Utólag vettem észre, hogy a nekem tetsző beállítási értékek kb. a V_Karesz által leírt bejáratási értékeknek feleltek meg. Új korában gyakran előfordult, hogy az esti kikapcsoláskor az utoljára nézett műsor egyes elemei még sokáig láthatóak voltak még kikapcsolt állapotban is. Ez reggelre mindig eltűnt.
Kb. 600 üzemóra használat után figyeltem fel rá, hogy ezek a jelenségek nem tapasztalhatók. Valójában nem nagyon törődtem vele, hogy látszanak-e ezek a jelenségek, vagy nem, akkor csak úgy feltűnt, hogy nincsenek.
Most már lassan 1000 üzemóra van a készülékben és (lekopogom) semmi baj nincs vele.

Davenport74
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Davenport74 »

No úgy fest,jövő héten érkezik a PV71...
Ez jó hír!
Személyesen hol lehet megnézni?

hpx
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: hpx »

Huhh, varjuk majd a beszamolot. Hatha lesz PV60-am elado :D

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Sziasztok, 

Elore is koszonom,
Gabor.

PV42,olyan nincs...45 vagy 60.
Hát nem tudom,én sose "járattam" be...
A kontraszt ezeknél alapból túl sok,meg a szín is,emlékeim szerint én a Panákat olyan 70-75% körüli kontraszton,50% alatti fényerőn használtam,szín meg talán 40 körül volt.
Sose volt semmi bajuk,inkább olyannál lehet ez vészes,aki sokat játszik rajta,napi több órát pl.

iptv.iptv

Plazma

Hozzászólás Szerző: iptv.iptv »

Sziasztok,

Elore is koszonom,
Gabor.

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

értem, köszönöm a tippeket!!

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”