Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

rea4
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Plazma szállításánál fontos hogy a tv állítva legyen vagy lehet fektetve is?
én úgy hallottam, hogy csak állva szabad szállítani, de ha pl. megrendelem valahonnan, csak figyelnek az ilyesmire nem?!

Viheted fektetve is nyugodtan,semmi baja sem lesz.Persze nem csupaszon....Dobozában.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

kikoli
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: kikoli »

én úgy hallottam, hogy csak állva szabad szállítani, de ha pl. megrendelem valahonnan, csak figyelnek az ilyesmire nem?!

Nyugodtan szállithatod fekve a dobozában. Semmi baja nem lesz,én mindig úgy szállítottam a plazmákat. Amúgy csak a panel előtt lévő üveglap esetleges törésétől szoktak félni a fekvő helyzetben való szállítástól. De felesleges félni,nem fog tőrni. Fekve szállítani lehet,de csak a saját dobozában,mert akkor nem kell félni az üveglap megfeszülésétől.

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: EmThor »

zo46
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: zo46 »

white
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: white »

Egyre tobben érdeklodnek, hogy milyen távolságból érdemes nézni a TV-t.
Találtam egy érdekes linket (cak be kell írni a képméretet, és .....)

http://www.visiars.de/calculator.php

zo46

Plazma

Hozzászólás Szerző: zo46 »

Uraim!

LG 42PC1RR-ről vélemények?(pro és kontra)

ty

hpx
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: hpx »

Fapaci arra gondolt, hogy olyan távolságról nézd, hogy a pixelek ne zavarjanak, ha neked közelebbről is tetszik akkor természetesen nézd úgy . Én egy 1024x768 as felbontású 42"-ost 2,3 m-ről nézek és nem zavarnak a pixelek. Nem is látom azokat. Vagy nem figyelem???
Igy mar vilagos, koszi. A karos sugarzast akartam tisztazni. Nezem akkor tovabbra is kozelrol... habar ahogy most szamolom megvan a 3m is... mind1.

previa696

Plazma

Hozzászólás Szerző: previa696 »

Üdv, nagyon köszönöm a tanácsokat    Végül is a pana lett a nyertes és nagyon tetszik. Néztünk az MM-ben tartókonzolt de elég vad áron láttam csak, hol lehet ilyet emberibb áron kapni ?
Itt vedd meg!

Bocs,de hol is

Szerintem itt gondolta: http://www.ittveddmeg.hu/products.php

Köszi az infot.

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: EmThor »

westend panashopban láttam egy 37pv60-at, call of duty demózott rajta és kvajól nézett ki

42pv60 meg 330k volt

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Nézz meg közelről egy plazmát (vagy akármilyen kijelzőt) és rá fogsz jönni!
Es ha nem jottem ra ? :-) Nekem ahhoz joval kozelebb kell hajolnom, ha a pixeleket akarom szamolni.

Ilyen látási képességekkel lehet akár fél méter is. Ezzel nem akartalak megbántani, erről senki nem tehet. (Bocs )
Ha a kérdés nem erre irányul, akkor a CRT-nél javasolt képátló 4-szeres, vagy 6-szoros "látótávolságát" nem kell betartani. A plazmának, (meg az LCD-nek, de ez utóbbi ugye nem tartozik ide) nincsen olyan káros sugárzása, mint a katódsugárcsöves készülékeknek. (A szőrszálhasogatók kedvéért nem atomsugárzásról van szó. )
Fapaci arra gondolt, hogy olyan távolságról nézd, hogy a pixelek ne zavarjanak, ha neked közelebbről is tetszik akkor természetesen nézd úgy . Én egy 1024x768 as felbontású 42"-ost 2,3 m-ről nézek és nem zavarnak a pixelek. Nem is látom azokat. Vagy nem figyelem???

hpx
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Es ha nem jottem ra ? :-) Nekem ahhoz joval kozelebb kell hajolnom, ha a pixeleket akarom szamolni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11012
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A plazma 37"-os változatainak elég a 2,5-3 m. Bár nem tudni az iró mit ért átlagos szobaméreten, de a 2,5 m-nél rövidebb távolság nem ajánlott.
Miert kell ennyi tavolsag egyebkent plazma TV-nel?

hpx
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

A plazma 37"-os változatainak elég a 2,5-3 m. Bár nem tudni az iró mit ért átlagos szobaméreten, de a 2,5 m-nél rövidebb távolság nem ajánlott.
Miert kell ennyi tavolsag egyebkent plazma TV-nel?

Telehold
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Telehold »

"A Projektort, Plazmát nem lehet általános szobai mérethez igazítani, és kisebb képátlóban vagy nem gazdaságos, vagy nem lehetséges a gyártásuk."

A projektot valóban nem lehet, annak valóban kell legalább 3,5 m-es távolság ahoz, hogy a 2,5 m-es átló szép legyen.
Gazdaságosnak valóban nem gazdaságos.
"Ezen felül kisebb felbontása révén számítógépes felhasználásra, digitális adás vételére, megjelenítésére nem alkalmas"
A most megjelenő full HD-s modellek behozzák azt a hátrányt ami miatt eddig a számitógépes felhasználók nem kedvelték.
a Digitális adás vételére nem alkalmas, ezt most hallom először, az a sok millió használó most mit fog kezdeni? Nem néz müholdas adást a sateliten keresztül?
Ekkora baromságot rég olvastam, bár valószinüsitem, hogy ezt nem szakember irta.
"az idő vasfoga bár lassan, de biztosan fel fogja őrölni ezeket a technológiákat és jó darabig marad majd az LCD addíg, amíg nem jön valami új, más technika."

Az idő vasfoga mindhárom technológiát fel fogja őrölni.
És, hogy melyik technológia fog tovább fennmaradni, az majd 4-5 év mulva körvonalazódni fog.

viizo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: viizo »

erre most bukkantam az Electroworld egyik "útmutatóját" mazsolázva:

"A Projektort, Plazmát nem lehet általános szobai mérethez igazítani, és kisebb képátlóban vagy nem gazdaságos, vagy nem lehetséges a gyártásuk. Ezen felül kisebb felbontása révén számítógépes felhasználásra, digitális adás vételére, megjelenítésére nem alkalmas, így az idő vasfoga bár lassan, de biztosan fel fogja őrölni ezeket a technológiákat és jó darabig marad majd az LCD addíg, amíg nem jön valami új, más technika."

forrás: electro world

ez elég nyílt állásfoglalás egy bolthálózat részéről, és érdekes hogy kihalásra meri ítélni a projektorokat és a plazmákat a csodás LCD-k ellenében

TV: Panasonic P42C2 | DVD: Panasonic DVD-S53 | HD: Asus O!Play + 1 TB WD | Erősítő: Yamaha RX-V440RDS | Hang: Koda AV707FSC | Fejhallgató: Technics RP-F300
PC: Cooler Master Mystique 632 | Gigabyte M56S-S3 | Athlon64 X2 5000+ | 4 GB DDR2 Kingston HyperX | 1 TB Hitachi + 750 GB WD | Leadtek PX9600GT | Pioneer 216D | FSP 350PNF | Samsung 2253LW 22" TFT |

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Plazma

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Emberek: nem az érdekel, hogy a prospektusban mennyit írnak, hanem hogy a gyakorlatban mi a helyzet Köszi
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

kikoli
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: kikoli »

Üdv, nagyon köszönöm a tanácsokat    Végül is a pana lett a nyertes és nagyon tetszik. Néztünk az MM-ben tartókonzolt de elég vad áron láttam csak, hol lehet ilyet emberibb áron kapni ?
Itt vedd meg!

Bocs,de hol is

Szerintem itt gondolta: http://www.ittveddmeg.hu/products.php

previa696

Plazma

Üdv, nagyon köszönöm a tanácsokat   Végül is a pana lett a nyertes és nagyon tetszik. Néztünk az MM-ben tartókonzolt de elég vad áron láttam csak, hol lehet ilyet emberibb áron kapni ?
Itt vedd meg!

Bocs,de hol is

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

Én azért arra kíváncsi avgyok, hogy alakul a kontraszt a megnövelt felbontásnak köszönhetően a 42PX700 esetében.
Tizenhat hozzászólással visszább ott a válasz a kérdésedre:

"Kontrasztja viszont csak 5000:1-hez lesz, ami a megnövekedett cellaszám miatt van."
TV: Panasonic TX-P50GT60E

pgab

Plazma

Hozzászólás Szerző: pgab »

Én azért arra kíváncsi avgyok, hogy alakul a kontraszt a megnövelt felbontásnak köszönhetően a 42PX700 esetében.
Felére csökkent.
Üdv, pgab

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Plazma

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Davenport74
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Davenport74 »

Üdv, nagyon köszönöm a tanácsokat Végül is a pana lett a nyertes és nagyon tetszik. Néztünk az MM-ben tartókonzolt de elég vad áron láttam csak, hol lehet ilyet emberibb áron kapni ?
Itt vedd meg!

previa696

Plazma

Üdv, nagyon köszönöm a tanácsokat Végül is a pana lett a nyertes és nagyon tetszik. Néztünk az MM-ben tartókonzolt de elég vad áron láttam csak, hol lehet ilyet emberibb áron kapni ?

dlt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: dlt »

És mi történt a beígért 42px77u-val?
Ki ígérte be?
Valószínűleg USA verzió.

Na igen. Gondolhattam volna, hogy ami jó, az nálunk kimarad... :/
Egyébként a lentebb írt típusokat honnan szedtétek?

Ja és az LG új típusairól nincs valami infótok?

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

És mi történt a beígért 42px77u-val?
Ki ígérte be?
Valószínűleg USA verzió.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”