Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
... Sőt szerintem az összes gyártó esetén így lehet, mert anno a Sony FQ80-as TV-nél is így leltem rá a megoldásra.
...
az lg plazmámnál a menűből "lépegetés" nélkül lehet bármelyik av bemenetre lépni
a samu projis tvnél viszont nincs direkt elérés
...
Plazma
Egy nagy "fájdalmam" orvoslódott ma...
Többször problémáztam azon a Samsung Q7H esetén, hogy nem tudok a távirányítóval a PC-n kívül más bemenetre közvetlenül kapcsolni, így mindig léptetgetni kell, amíg oda nem érek a megfelelőhöz.
Ma végre rászántam magam, hogy felprogramozzam a Logitech táviránítómat és a TV-hez letöltött kódok között van közvetlen kapcsolási lehetőség a bemenetek között! Yesss!! - úgy gondolom amúgy, hogy ez minden Samsung TV-re igaz, szóval nem csak erre a típusra. Sőt szerintem az összes gyártó esetén így lehet, mert anno a Sony FQ80-as TV-nél is így leltem rá a megoldásra.
Mindenesetre ebből az következik, hogy vélhetően egy csomó dolgot el lehetne érni közvetlenül is, nem csak menün keresztül, csak egyszerűen nem kapjuk meg a lehetőséget a gyári távirányítóval..
Plazma
Gyanítom én is, hogy a teljesítményfelvételből adódhat ez és a táp környékéről jön a búgó hang. A régi CRT tévémnél nálam is jelentkezik világosabb, vagy teljesen fehér képnél a búgás. Talán a kisebb pana plazmánál alulméretezték valamivel a tápot, ezért hallani ott azt amitől mentes a 42"-es.
Teljesen világos képnél azért nem tenyérnyi ez a felület, hanem majdnem fél négyzetméter. Itt már lehet szignifikáns a teljesítményfelvételi különbség.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Plazma
42PC1R-nél nálam is jobban búg, ha nagyon világos a kép, de még mindig elviselhető.
Ha White Washer-t enegdek rá (teljes fehér kép), akkor viszont eszméletlen nagy hangja van.
Plazma
Egy tenyérnyi fehér folt is ennyire megnövelné az áramfelvételt? Ez nem tűnik valószínűnek. Ha egy nagyon kicsi fehér is feltünik a tv-n, akkor is elkezd búgni.
Ezek szerint egy tiszta fehér képnél kb. visítania kellene a tévének. Ki fogom próbálni a teljes képernyős fehéret.
Teletexet néztetek már teljesen oldalról? Be lehet látni az üveg mögé
Kitünően prezentálja, hogy tényleg csak azok a képpontok világítanak, aminek kell (feketék ebben az esetben nem, ezért lehet átlátni az üvegen).
Plazma
Én úgy gondolom,hogy a búgás az áramfelvétel mértékével van párhuzamosságban.Tehát világosabb részeknél,amikor nagyobb a készülék energiafelvétele,akkor intenzívebb a búgás is.
Ezt pontosan így gondolom én is, a számból vetted ki a szót
Plazma
Gyanítom, hogy mindegyik zúg, csak van akinek jobb (érzékenyebb) a füle és hallja ezt a halk hangot és van aki nem. Nem hinném, hogy ez bármilyen hiba lenne.
Az tény, hogy csak nagyon lehalkított állapotban hallható, mert könnyen elnyomja a tv saját hangja is.
Viszont az továbbra is érdekelne, hogy miért csak fehérnél, és egyáltalán mi adja ki ezt a hangot?
Hali!
Nekem a kisebbik szobában egy 37PV 60-as tv van,a nagyobbikban pedig egy 42PV 60-as.A kisebbik tévénél én is tapasztaltam némi búgást a világosabb jeleneteknél,viszont ez csak halk,vagy esti akusztikai körülmények között hallható.A nagyobbiknál nem hallható még halkabb körülmények között sem.Érdekes,mivel egyazon modellről van szó,csak kisebb képátlóval.Én úgy gondolom,hogy a búgás az áramfelvétel mértékével van párhuzamosságban.Tehát világosabb részeknél,amikor nagyobb a készülék energiafelvétele,akkor intenzívebb a búgás is.
üdv.:Bruno
PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black
Plazma
Gyanítom, hogy mindegyik zúg, csak van akinek jobb (érzékenyebb) a füle és hallja ezt a halk hangot és van aki nem. Nem hinném, hogy ez bármilyen hiba lenne.
Az tény, hogy csak nagyon lehalkított állapotban hallható, mert könnyen elnyomja a tv saját hangja is.
Viszont az továbbra is érdekelne, hogy miért csak fehérnél, és egyáltalán mi adja ki ezt a hangot?
Plazma
/ha möszijő rea4 is hajlandó a levelemre válaszolni

Mivan?
Én válaszoltam.
Egyébként azt is odaírtam,ne emilt írj,hanem privit...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Sziasztok !
A következő kérdésem lenne a "mélyentisztelthez": teszem azt végre sikerül plazmát választanom /ha möszijő rea4 is hajlandó a levelemre válaszolni

Válaszokat előre is köszönöm ...
Plazma
Nekem is zúg picit ha fehér kép van, főleg ha tök csendben közel megyek és rákapcsolom a fehérmosást, de film nézés közben tényleg nem zavaró cseppet sem.
Próbálgattam én is. Fehér kép, hang elnémít, de akkor is csak a ventit hallottam azt is csak közelebb, mint egy méterről. A bekapcsoláskor nekem is jelentkezik kicsit erősebben a ventik fúvó hangja, de csak nagyon finoman 3-4 másodpercre.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
Plazma
Nekem is zúg picit ha fehér kép van, főleg ha tök csendben közel megyek és rákapcsolom a fehérmosást, de film nézés közben tényleg nem zavaró cseppet sem.
Plazma
PV60-nál nekem nincs zaj fehér képnél sem. Bekapcsolás után 2-3 mp-ig van hangaja a 3 ventinek, de ez felpörgés után megszűnik.
Plazma
A PV600E-nél nem tapasztaltam még fehér képnél ill. logo-nál sem megnovekedett zajszintet. Úgy ahogy Régimódi írta - bekapcsolásnál egy picit felporognek a ventik (de ez sem zavaró), majd utána elcsendesednek. Még halk jeleneteknél sem zavaró.
Én mondjuk 3 m rol nézem, és a falra van feltéve.
Plazma
Panasonic 37" plazmám van. Ha le van halkítva a tv (este), vagy kicsit erősebb fehér szín van a TV-n (egy hófehér logó is elég már hozzá), akkor már zúg a tv. Másnál is így van, illetve ez plazmánál normális?
Hello,
Nekem 42PV60-am van, nekem is zajosabb egy kicsit világosabb jeleneteknél.
Nem tudom, mi okozhatja, de az tény, hogy van a jelenség. Akár a hangszóróból jövö, akár a házimoziból jövő hang azonban elnyomja, nem zavaró.
Üdv, pgab
Plazma
50PV60-rol tudok csak nyilatkozni: bekapcsolas utan 3-4 mp-ig kicsit hangosabban zugnak, utana nem hallom, hogy egyaltalan mukodnek-e.
Tiszta feher allokepnel is teszteltem, de akkor sem lesznek hangosabbak. Logokrol nem tudok nyilatkozni, mert TV adast nem nezek rajta.
Plazma: TH-50PV60E CRT: TX-29AD70FP
A/V: Onkyo TX-SR703E DVD: Pioneer DV-600
Front: Dali Concept 10 Center: Dali Concept
Surround: Dali Concept 6 Sub: Dali Concept
Plazma
Ez az alapzaj engem is érdekelne, hogy másnál hogyan van?
Panasonic 37" plazmám van. Ha le van halkítva a tv (este), vagy kicsit erősebb fehér szín van a TV-n (egy hófehér logó is elég már hozzá), akkor már zúg a tv. Másnál is így van, illetve ez plazmánál normális?
Mi csinálja ezt a zajt? Nem a ventillátor, ahogy hallom.
Ennek már azért sem örülök, mert többek között azért is vettem új tv-t, hogy megszabaduljak az 50hz-es sony tv zúgásától (mondjuk az 2-3x ilyen hangos volt)
kösz
Plazma
Sziasztok !
Úgy hallottam, hogy a q7h plazmáknak relatíve nagy az "alapzajuk", én a c7h-val barátkozom már jó ideje, lehetséges, hogy ez is nagyobb alapzajjal müxik ? Kérem, ha van valakinek infója írja meg.
Köszönöm ...
Plazma
Tegnap a Budaörsi MM-ban hesszelgettem az új 65"-ös full HD panasonic plazmát egymás mellet egy LG 61" és a Samsung 63"-al. HD műholdvevő volt rákötve (1080i-ben hajtották) és hát nem volt egy fikarcnyit sem jobb képe a panasonic-nak. Bezzeg a HM kiállításon, majdnem seggre ültem tőle...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Plazma
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Philips 42PF5331-el vagy általában a Philips plazmákkal kapcsolatban?
Plazma
Sziasztok !
Köszönöm az építő válaszokat, a DNIe számomra sem volt olyan meggyőző, ment egy demo a Saturnban egy c7h-n, a képernyő felén bekapcsolva másik felén kikapcsolva /de lehet ez is csak "parasztvakítás" volt/ és kikapcsolva jobban tetszet a kép, lehet ez ?
Mély tisztelettel ...
Plazma
Egyébként ezt nagyon nem vágom! Ha már CRT-re voltak normális (Philips: DNM, Sony: 100 Hz Digital Motion) mozgáskompenzáló áramkörök, a lapos kijelzőkből ezeket miért spórolják ki? Nekem spec ez volt a legfontosabb szolgáltatás a TV-kben és meglepődve tapasztaltam, hogy hiába is keresem a Plazma/LCD piacon. Egyedül a Samsung LCD-k ben (M71B) találtam egy hasonló szolgáltatást 100 Hz LCD néven, de a régi CRT-ket meg sem közelíti. Már a neve is eszméletlen nem?
Plazma
Kikapcs.
Volt egy ilyen sejtésem thx
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
Plazma
E7 azért tetszett jobban, mert egy síkban van a káva a képernyővel és emiatt nem torzít a tükröződés.
Ezt kicsit módosítanám. Összekevertem egy régebbi típussal, a P5-el. Annak van egy síkban a kávája a képernyővel + fényes is.
Az E7-nek matt a kávája, de nincs síkban a képernyővel, igaz csak pár mm-el van kintebb. Ettől függetlenül egyelőre ez a nyerő nálam külsőre.
A C7H-t is nézegettem és ha jól tudom ez "belsőleg" teljesen megegyezik a Q7-el. A különbség annyi, hogy matt + előre sugároznak a hangszórói (!), tehát jobb a hangja (kb E7 szintű). A Q7-nél ezt feláldozták a design oltárán.
A nálam jobban hozzáértők majd kijavítanak, ha nem így van, de jelenleg a Q7-ben és a C7-ben van olyan "képjavító" feature, ami a beérkező 50 "képet" kiegészíti + 10-el, és ettől folyamatosabb lesz a mozgás - állítólag. (ez kikapcsolható különben) Jó dolog ez, megéri a + pénzt? Nem nagyon láttam különbséget ki/bekapcsolt állapot között. Lehet, hogy csak parasztvakítás kategória.
Tudtommal a DNA nem kapcsolható ki egyikben sem.
Az csak kárt tesz....Elvileg mozgást teszi folyamatosabbá (oldalirányú svenk pl,futó feliratok),de sötétben jól látható,hogy bizonyos képeknél halvány,szellemképszerű,narancsos-pirosas árnyalat fut kissé késlekedve,követve az aktuális képet..
Kikapcs.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650