Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

... Sőt szerintem az összes gyártó esetén így lehet, mert anno a Sony FQ80-as TV-nél is így leltem rá a megoldásra. 
...

az lg plazmámnál a menűből "lépegetés" nélkül lehet bármelyik av bemenetre lépni

a samu projis tvnél viszont nincs direkt elérés
...

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Egy nagy "fájdalmam" orvoslódott ma...

Többször problémáztam azon a Samsung Q7H esetén, hogy nem tudok a távirányítóval a PC-n kívül más bemenetre közvetlenül kapcsolni, így mindig léptetgetni kell, amíg oda nem érek a megfelelőhöz.

Ma végre rászántam magam, hogy felprogramozzam a Logitech táviránítómat és a TV-hez letöltött kódok között van közvetlen kapcsolási lehetőség a bemenetek között! Yesss!! - úgy gondolom amúgy, hogy ez minden Samsung TV-re igaz, szóval nem csak erre a típusra. Sőt szerintem az összes gyártó esetén így lehet, mert anno a Sony FQ80-as TV-nél is így leltem rá a megoldásra.

Mindenesetre ebből az következik, hogy vélhetően egy csomó dolgot el lehetne érni közvetlenül is, nem csak menün keresztül, csak egyszerűen nem kapjuk meg a lehetőséget a gyári távirányítóval..

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: V_Karesz »

Gyanítom én is, hogy a teljesítményfelvételből adódhat ez és a táp környékéről jön a búgó hang. A régi CRT tévémnél nálam is jelentkezik világosabb, vagy teljesen fehér képnél a búgás. Talán a kisebb pana plazmánál alulméretezték valamivel a tápot, ezért hallani ott azt amitől mentes a 42"-es.
Teljesen világos képnél azért nem tenyérnyi ez a felület, hanem majdnem fél négyzetméter. Itt már lehet szignifikáns a teljesítményfelvételi különbség.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

42PC1R-nél nálam is jobban búg, ha nagyon világos a kép, de még mindig elviselhető.
Ha White Washer-t enegdek rá (teljes fehér kép), akkor viszont eszméletlen nagy hangja van.

hunneo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: hunneo »

Egy tenyérnyi fehér folt is ennyire megnövelné az áramfelvételt? Ez nem tűnik valószínűnek. Ha egy nagyon kicsi fehér is feltünik a tv-n, akkor is elkezd búgni.
Ezek szerint egy tiszta fehér képnél kb. visítania kellene a tévének. Ki fogom próbálni a teljes képernyős fehéret.

Teletexet néztetek már teljesen oldalról? Be lehet látni az üveg mögé

Kitünően prezentálja, hogy tényleg csak azok a képpontok világítanak, aminek kell (feketék ebben az esetben nem, ezért lehet átlátni az üvegen).

Falconer
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: Falconer »

Én úgy gondolom,hogy a búgás az áramfelvétel mértékével van párhuzamosságban.Tehát világosabb részeknél,amikor nagyobb a készülék energiafelvétele,akkor intenzívebb a búgás is.
Ezt pontosan így gondolom én is, a számból vetted ki a szót

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bruno »

Gyanítom, hogy mindegyik zúg, csak van akinek jobb (érzékenyebb) a füle és hallja ezt a halk hangot és van aki nem. Nem hinném, hogy ez bármilyen hiba lenne. 
Az tény, hogy csak nagyon lehalkított állapotban hallható, mert könnyen elnyomja a tv saját hangja is.

Viszont az továbbra is érdekelne, hogy miért csak fehérnél, és egyáltalán mi adja ki ezt a hangot?

Hali!

Nekem a kisebbik szobában egy 37PV 60-as tv van,a nagyobbikban pedig egy 42PV 60-as.A kisebbik tévénél én is tapasztaltam némi búgást a világosabb jeleneteknél,viszont ez csak halk,vagy esti akusztikai körülmények között hallható.A nagyobbiknál nem hallható még halkabb körülmények között sem.Érdekes,mivel egyazon modellről van szó,csak kisebb képátlóval.Én úgy gondolom,hogy a búgás az áramfelvétel mértékével van párhuzamosságban.Tehát világosabb részeknél,amikor nagyobb a készülék energiafelvétele,akkor intenzívebb a búgás is.

üdv.:Bruno

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

kikoli
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: kikoli »

hunneo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Gyanítom, hogy mindegyik zúg, csak van akinek jobb (érzékenyebb) a füle és hallja ezt a halk hangot és van aki nem. Nem hinném, hogy ez bármilyen hiba lenne.

Az tény, hogy csak nagyon lehalkított állapotban hallható, mert könnyen elnyomja a tv saját hangja is.

Viszont az továbbra is érdekelne, hogy miért csak fehérnél, és egyáltalán mi adja ki ezt a hangot?

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

/ha möszijő rea4 is hajlandó a levelemre válaszolni :D/. Megveszem és otthon kiderül cellahibás a tv.
Mivan?
Én válaszoltam.
Egyébként azt is odaírtam,ne emilt írj,hanem privit...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

zed-
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: zed- »

Sziasztok !

A következő kérdésem lenne a "mélyentisztelthez": teszem azt végre sikerül plazmát választanom /ha möszijő rea4 is hajlandó a levelemre válaszolni :D/. Megveszem és otthon kiderül cellahibás a tv. Bús-komorságomban meghúzhatom a ravaszt, és megbékélek, vagy netán van más lehetőségem is. Mennyire gyakori a cella hiba ? Hasonlóan reagál a kereskedő, mint az Lcd moncsinál, bizonyos mennyiségű sub-pixel hiba után cseréli csak a moncsit ?

Válaszokat előre is köszönöm ...

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: V_Karesz »

Nekem is zúg picit ha fehér kép van, főleg ha tök csendben közel megyek és rákapcsolom a fehérmosást, de film nézés közben tényleg nem zavaró cseppet sem.
Próbálgattam én is. Fehér kép, hang elnémít, de akkor is csak a ventit hallottam azt is csak közelebb, mint egy méterről. A bekapcsoláskor nekem is jelentkezik kicsit erősebben a ventik fúvó hangja, de csak nagyon finoman 3-4 másodpercre.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio

Falconer
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: Falconer »

Nekem is zúg picit ha fehér kép van, főleg ha tök csendben közel megyek és rákapcsolom a fehérmosást, de film nézés közben tényleg nem zavaró cseppet sem.

kikoli
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: kikoli »

PV60-nál nekem nincs zaj fehér képnél sem. Bekapcsolás után 2-3 mp-ig van hangaja a 3 ventinek, de ez felpörgés után megszűnik.

white
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: white »

A PV600E-nél nem tapasztaltam még fehér képnél ill. logo-nál sem megnovekedett zajszintet. Úgy ahogy Régimódi írta - bekapcsolásnál egy picit felporognek a ventik (de ez sem zavaró), majd utána elcsendesednek. Még halk jeleneteknél sem zavaró.
Én mondjuk 3 m rol nézem, és a falra van feltéve.

pgab

Plazma

Hozzászólás Szerző: pgab »

Panasonic 37" plazmám van. Ha le van halkítva a tv (este), vagy kicsit erősebb fehér szín van a TV-n (egy hófehér logó is elég már hozzá), akkor már zúg a tv. Másnál is így van, illetve ez plazmánál normális? 

Hello,

Nekem 42PV60-am van, nekem is zajosabb egy kicsit világosabb jeleneteknél.
Nem tudom, mi okozhatja, de az tény, hogy van a jelenség. Akár a hangszóróból jövö, akár a házimoziból jövő hang azonban elnyomja, nem zavaró.

Üdv, pgab

Regimodi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: Regimodi »

50PV60-rol tudok csak nyilatkozni: bekapcsolas utan 3-4 mp-ig kicsit hangosabban zugnak, utana nem hallom, hogy egyaltalan mukodnek-e.
Tiszta feher allokepnel is teszteltem, de akkor sem lesznek hangosabbak. Logokrol nem tudok nyilatkozni, mert TV adast nem nezek rajta.

Plazma: TH-50PV60E CRT: TX-29AD70FP
A/V: Onkyo TX-SR703E DVD: Pioneer DV-600
Front: Dali Concept 10 Center: Dali Concept
Surround: Dali Concept 6 Sub: Dali Concept

hunneo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Ez az alapzaj engem is érdekelne, hogy másnál hogyan van?

Panasonic 37" plazmám van. Ha le van halkítva a tv (este), vagy kicsit erősebb fehér szín van a TV-n (egy hófehér logó is elég már hozzá), akkor már zúg a tv. Másnál is így van, illetve ez plazmánál normális?

Mi csinálja ezt a zajt? Nem a ventillátor, ahogy hallom.

Ennek már azért sem örülök, mert többek között azért is vettem új tv-t, hogy megszabaduljak az 50hz-es sony tv zúgásától (mondjuk az 2-3x ilyen hangos volt)

kösz

zed-

Plazma

Sziasztok !

Úgy hallottam, hogy a q7h plazmáknak relatíve nagy az "alapzajuk", én a c7h-val barátkozom már jó ideje, lehetséges, hogy ez is nagyobb alapzajjal müxik ? Kérem, ha van valakinek infója írja meg.

Köszönöm ...

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: saca »

Tegnap a Budaörsi MM-ban hesszelgettem az új 65"-ös full HD panasonic plazmát egymás mellet egy LG 61" és a Samsung 63"-al. HD műholdvevő volt rákötve (1080i-ben hajtották) és hát nem volt egy fikarcnyit sem jobb képe a panasonic-nak. Bezzeg a HM kiállításon, majdnem seggre ültem tőle...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

manabo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: manabo »

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a Philips 42PF5331-el vagy általában a Philips plazmákkal kapcsolatban?

zed-

Plazma

Sziasztok !

Köszönöm az építő válaszokat, a DNIe számomra sem volt olyan meggyőző, ment egy demo a Saturnban egy c7h-n, a képernyő felén bekapcsolva másik felén kikapcsolva /de lehet ez is csak "parasztvakítás" volt/ és kikapcsolva jobban tetszet a kép, lehet ez ?

Mély tisztelettel ...

dlt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: dlt »

Egyébként ezt nagyon nem vágom! Ha már CRT-re voltak normális (Philips: DNM, Sony: 100 Hz Digital Motion) mozgáskompenzáló áramkörök, a lapos kijelzőkből ezeket miért spórolják ki? Nekem spec ez volt a legfontosabb szolgáltatás a TV-kben és meglepődve tapasztaltam, hogy hiába is keresem a Plazma/LCD piacon. Egyedül a Samsung LCD-k ben (M71B) találtam egy hasonló szolgáltatást 100 Hz LCD néven, de a régi CRT-ket meg sem közelíti. Már a neve is eszméletlen nem?

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vaker »

Kikapcs.
Volt egy ilyen sejtésem thx
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

E7 azért tetszett jobban, mert egy síkban van a káva a képernyővel és emiatt nem torzít a tükröződés.

Ezt kicsit módosítanám. Összekevertem egy régebbi típussal, a P5-el. Annak van egy síkban a kávája a képernyővel + fényes is.
Az E7-nek matt a kávája, de nincs síkban a képernyővel, igaz csak pár mm-el van kintebb. Ettől függetlenül egyelőre ez a nyerő nálam külsőre.

A C7H-t is nézegettem és ha jól tudom ez "belsőleg" teljesen megegyezik a Q7-el. A különbség annyi, hogy matt + előre sugároznak a hangszórói (!), tehát jobb a hangja (kb E7 szintű). A Q7-nél ezt feláldozták a design oltárán.

A nálam jobban hozzáértők majd kijavítanak, ha nem így van, de jelenleg a Q7-ben és a C7-ben van olyan "képjavító" feature, ami a beérkező 50 "képet" kiegészíti + 10-el, és ettől folyamatosabb lesz a mozgás - állítólag. (ez kikapcsolható különben) Jó dolog ez, megéri a + pénzt? Nem nagyon láttam különbséget ki/bekapcsolt állapot között. Lehet, hogy csak parasztvakítás kategória.

Tudtommal a DNA nem kapcsolható ki egyikben sem.

Az csak kárt tesz....Elvileg mozgást teszi folyamatosabbá (oldalirányú svenk pl,futó feliratok),de sötétben jól látható,hogy bizonyos képeknél halvány,szellemképszerű,narancsos-pirosas árnyalat fut kissé késlekedve,követve az aktuális képet..
Kikapcs.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”